Plassert rett på kysten av Yucatan-halvøya, Tulum er en perle av et sted for å utforske når du er i Mexico. Med en perfekt blanding av Maya-ruiner, paradis strender og koselige kystbyene, det er en shed load av de beste tingene å gjøre i Tulum som er strødd rundt i hele byen og regionen.

Ærlig talt, Tulum er den type sted du kan lett tilbringe hele ferien. Vi elsket våre besøk til Yucatan-Halvøya og fløy inn i Cancun og utforsket så mye av kysten og indre historiske stedene.

Så snarere enn å bli begravet med all planleggingen, jeg ønsket å dele noen av våre absolutte favoritt stedene du må besøke når du er i Tulum. Alt er innen rekkevidde av Tulum, og best av alt, kan du enkelt organisere turer selv om du ikke kjører!

Ta en titt nedenfor, på de beste tingene å gjøre i Tulum. Har en episk tid i Mexico!

1. Se de gamle Maya-By

Gjennomsyret av hundrevis av år med historie, den gamle Maya-ruinene i Tulum er utrolig å se. Ikke bare det, det er en av de beste tingene å gjøre i Tulum hvis du virkelig ønsker å utforske Maya sivilisasjonen og lære mer om deres store byene i Mexico.
Den ligger høyt oppe på klippene, med utsikt over det Karibiske Hav, nydelig ruinene står stolt og kan fortsatt gikk rundt til denne dag.

Nå, hvis du virkelig ønsker å få vite mer om hustufter og den enkelte områder, leie deg en guide for en tur. Vi er glad for at vi gjorde dette, så er det ganske begrenset tegn når du er inne.

Bare husk å ta litt vann rundt med deg! Vi har glemt, og jeg var så uttørket, så det blir veldig varmt rundt midt på dagen.

2.) Besøker Cenotes rundt Tulum

Hvis du er på besøk i Tulum, du har til å organisere en tur til regionene ikoniske cenotes som er spredt over hele området. Disse enormt synkehull er trolig best beskrives som en underjordisk hule hvor taket har styrtet i! De er helt utrolig å se, og en av de beste tingene å gjøre i Tulum at du virkelig ikke kan gå glipp av.

Nå, en av de mest populære å besøke har til å være Gran Cenote. Bare en 10-minutters kjøretur fra Maya-ruiner, det er veldig lett å besøke. Det er en avgift for å komme inn, og det er verdt å leie skap for fred i sinnet, også.

See also  12 Aller Beste Ting Å Gjøre I San Antonio, Texas - Ny Reise tips{UPDATED}

Vannet er helt perfekt her, vi kunne ha brukt hele dagen padling rundt!

En annen flott sted er Casa Cenote der vannet er, igjen, krystallklart. Dette er en helt flott sted for snorkling og det er ganske lenge cenote hvor du kan tilbringe timer å utforske.

For noen flotte snorkling, som leder over til Cenotes Sac Actún som er rundt en 30-minutters kjøretur fra sentrum av Tulum. Her, kan du dra på en svømme tur (med redningsvest og våtdrakt) gjennom cenote og se den utrolige stalaktitter inne.

En note, med alle cenotes, prøv å ikke ta altfor mange verdisaker med deg. Simpelt tyveri (fra skap/biler/poser) har noen ganger skje, og det er best å la overskytende kontanter, smykker på hotellet.

3.) Besøke Strendene i Tulum

Som ikke elsker en god beach, spesielt når du er i Mexico?

Nå er det et par lokale perler som du ikke vil gå glipp av, spesielt hvis du har

Paradise Beach er trolig en av de mer populære (men fortsatt uberørte) strendene i området.

Dette gjør det ikke dårlig, faktisk, jeg vil nok si det er bra hvis du ønsker bekvemmeligheten av å ha noen foodie flekker, solsenger og enkel tilgang til Tulum i seg selv. Skjønt, bare være oppmerksom på at det kan trekke større publikum enn noen av de andre strendene i området. Hvis det ikke er din ide om en god stranden, så kan du prøve et annet sted.

På den samme strekningen, Santa Fe-Stranden er nærmere Maya-ruinene der du kan finne og nyte små barer og restauranter. Den lokale leverandører elsker en god prute å få deg til å spise og chill på deres arena – så vær forberedt på å prute!

Hvis du har tid og du er en total beach bum, som leder over til Las Palmas Strand, Akumal-Stranden (opp langs kysten, med mye større hotell) og Hemmelig Strand.

Du kan selv se noen skilpadder langs kysten! Bare husk å bruke nok av UV-block eller vann t-skjorte når du leter etter skilpadder.

Jeg brent mine tilbake rød-raw (selv med SPF) når snorkling fjæra.

4.) Chichen Itza

Chichen Itza er en av de mest populære stedene å se i Mexico og historiske steder som er rundt en 2-timers kjøretur fra Tulum. Med godt over tusen års historie, er Chichen Itza er en gammel Maya-by, med en stor pyramide (El Castillo) som du ikke kan gå glipp av.

See also  Reise og Dine Verdier: The Power of Bevisst Forbruk - siste Travel guide

Nå, du kan lett tilbringe en god par timer å vandre beskyttet Chichen Itza stedet og lære mer om det blomstrende tidligere. Det er imponerende å se, og vi elsket det.
Oh, og Bare husk, du kan prute med guider når du besøker. De har en tendens til å blåse opp prisene sine for besøkende, men det er vel verdt det. Det bringer virkelig det hele nettstedet til liv til informasjon er begrenset ‘på bakken.

5.) Lake Bacalar

Over 40 km lang, Lake Bacalar er massiv, og en av de beste tingene å gjøre i Tulum hvis du er på vei sør for byen. Ja, det tar rundt 2,5 timer for å komme hit fra Tulum seg selv, men det er flott for en dagstur, spesielt hvis du leter etter noe litt annerledes.

Du ser, det er lokalt kjent som “lake av sju farger’, det er et sted som er flott for å slappe og ta i de blå og grønne nyanser som gjør vannet så spesiell her.

Bortsett fra soaking i solen og slappe av hele dagen, det er en haug av andre aktiviteter å fylle dagen deres. Fra kajakk, båtturer eller paddle boarding, det er helt fantastisk.

6.) Meksikanske retter

Ok, for meg, etter alle Maya-områder det er Meksikansk mat som jeg elsker mest!

Fra de mest delikate; birrias (kjøtt lapskaus), burritos, pozole (mais buljong) og surringer av guacamole, vil du være i for en godbit.

Selvfølgelig, du vil finne massevis av leverandører over gatene i Tulum, men det er også en haug av smakfulle restauranter og strand steder å ta en velsmakende matbit.

Etter en velsmakende og fancy middag, dra til BAL NAK’ for sine fantastiske cocktailer og mole. Så bra!

Også for noen av de beste tacos, hode rett til Taqueria Honorio. De stedene i seg selv ikke ser ut som en perle (advarsel du på forhånd), men stol på meg, deres tacos er så deilig og helt frisk.

7.) Gå til Sian Ka ‘ an Biosphere

Å være en UNESCO World Heritage Site, besøker Sian Ka ‘ an Biosphere er lett en av de beste tingene å gjøre i Tulum hvis du elsker en god opplevelse.

See also  7 Grunner til å Prøve Huset Sitter for Din Neste Tur! - siste Travel guide{UPDATED}

Det er betraktet som ett av de beste stedene i Mexico for det biologiske mangfoldet i dette våtmarksområdet regionen. Skjønt, det kan være vanskelig å navigere deg selv. Hvis du tenker på å besøke, sørg for å bestille en tur mens i Tulum, og gjøre det lettere å besøke som veier kan være ganske dårlig i deler, og det er ikke den enkleste å navigere.

En gang her, det er et fantastisk sted for en svømmetur, og du kan selv se noen grønne skilpadder og delfiner, også!

8. Se Kaan Luum

Rundt en 15-minutters kjøretur fra Tulum, Kaan Luum er en stor round lake innlandet fra den Karibiske kysten som er for vakker til å gå glipp av.

Det er en av de beste tingene å gjøre i Tulum, spesielt hvis du ønsker å se en helt unik del av denne regionen. Bare vær oppmerksom på, du har ikke lov til å bruke solkrem inne i selve innsjøen. Dette betyr at du bør ta en god UV våt skjorte til å bære samtidig som snorkling, kajakk.

Oh, og ta med en matpakke til lunsj og noen iskalde drinker; du vil takke meg etter et par timer padling!

Ønsker å slå folkemengder? Gå først i morgen, er det betydelig roligere (skjønt, det er rom for alle).

9.) Gamle Maya-By Coba

En annen gammel Maya-by du ikke kan gå glipp av, Coba har en historie som går tilbake over 1600 år. Faktisk, Nohoch Mul Pyramiden er en av de høyeste i hele Yucatan!

Omtrent en 40-minutters kjøretur fra Tulum, det er en av de beste tingene å gjøre i Tulum når du ønsker å utforske mer Maya arv av Yucatan-halvøya. Pluss, du har fått Multum Ha Cenote og Tøff-Ha Huler et steinkast fra den gamle byen selv.

10.) Maya-området i Muyil (Chunyaxché)

Hvis du har tid, hodet ut av Tulum til ruinene av Muyil (ca 20 minutter fra Tulum). Det er så imponerende, og en total must hvis du elsker Maya-historie som det er en av de tidligste Maya bosetninger i hele området rundt Yucatan.

Du kan enkelt partner opp dette med et besøk til Sian Ka ‘ an Biosphere Reserve, spesielt på en arrangert tur. Dette gjør det til en perfekt dagstur og en total lek!

Leave a comment