Fylt med millioner av år med historie og utsikten som får vite sokkene av, Yosemite er den type national park som er verdt hype. Fra fjell-turer til ikoniske utsikt, det er en haug av de beste tingene å gjøre i Yosemite som er spredt over parken.

For meg, Yosemite var en av de første nasjonalparkene i USA som jeg noensinne har besøkt, og gutten var det en god måte å starte!

Det er den slags sted det er ganske tilgjengelig med bil, og en ikonisk sted i California som er for bra til å gå glipp av. Faktisk vil jeg gå så langt som å si det er en av de beste nasjonalparker i California.

Under mitt besøk, dro jeg ut på en haug av turer, tar i alt den fantastiske utsikten som Yosemite har å tilby. Jeg fikk se de mest utrolige plunging fossefall, viltvoksende enger, ruvende granitt klipper, og store sequoia trær – det var bare så fryktinngytende.

Arten virkelig er på en stor skala i Yosemite. Så, for å hjelpe deg få mest mulig ut av din tid i nasjonalparken, jeg ønsket å dele noen av de beste stedene jeg elsket mest når man besøker.

Ta en titt nedenfor, på de beste tingene å gjøre i Yosemite National Park. Ha det gøy i California!

1.) Tunnel Vise

Tunnel Syn er lett en av mine favoritt vistas i Yosemite National Park. Bare sjenert av Wawona Tunnel, det er den slags sted det er helt enkelt å besøke med bil (spesielt når du drar nedover motorveien mot Yosemite Vest).

Nå, for meg, dette synspunktet er hva Yosemite handler om – det viser virkelig hvor store og dramatiske parken er.

Stå på dette utsiktspunktet, vil du se den frodige dalen før du, med Bridalveil Falle på høyre, El Capitan (naturformasjon) på venstre side, og Half Dome et sted i det fjerne. Prøve og oppdage dem alle, hvis du kan.

Overskriften over? Den beste tiden å gå til Tunnel Syn er på ettermiddagen når du vil se granitt vegger glitrer i sollyset.

Hvis du bestemmer deg for å gå i morgen, får du til å se dalen silhuett av stupbratte klipper.

Begge er flotte, men personlig foretrekker jeg en ettermiddag turen her.

Lyst til å strekke på bena? Delta i nærheten Artist Punkt sti som tar deg nærmere Dewey Punkt.

2.) Half Dome

Du kan ikke gå hele veien til Yosemite og ikke spot Half Dome! Ser det er lett en av de beste tingene å gjøre i Yosemite og en viktig del av nasjonalparken.

See also  Berlin Billig Mat: Topp 10 Måltider Under 5 Euro - Hva du trenger å vite {2021}

Det er så mange utsiktspunkt der du kan få en god oversikt over Half Dome. Du kan beundre den fra en avstand på Tunnel Vise eller du kan gå til Mirror Lake og se Half Dome på nært hold.

Som blir sagt, hvis du vil ha en fantastisk utsikt over denne geologiske rart, leder opp til Glacier Point, og se hvordan den rager over de andre fjellene og står som en vaktpost over dalen nedenfor.

Leter du etter et mer eventyrlig opplevelse av Half Dome? Du kan klatre opp til toppen, bare sørg for å sikre den nødvendige tillatelser første.

Oh, og alltid gå med forsiktighet, jeg gjorde denne turen og syntes det var ganske nervepirrende og tøff!

3.) Yosemite Falls

Yosemite Falls består av tre fosser, som når kombinert, makeup en av de høyeste fossefall i verden.

Øvre Yosemite krever en mer utfordrende tur opp til toppen, men Midt Stup og Lavere Yosemite Fall kan nås med en forholdsvis lett tur.

For en helt episk opplevelse av Yosemite Falls, gå en kilometer lange løypa på basen. Mer erfarne turgåere kan velge å gjøre en all-dagers fottur til toppen av Øvre Yosemite og bli belønnet med en fantastisk utsikt over området. Bare sørg for å planlegge og bare vandre med autoriserte guider og riktig utstyr.

Alt dette blir sagt, kan du også se Yosemite Falls uten fotturer i det hele tatt. Det gjentatte ganger dukker inn i visningen mens du kjører gjennom dalen og er ganske vanskelig å gå glipp av. Hvis du er noe som meg, vil du fortsette å trekke over til å se hvert synspunkt av fossen!

4.) Glacier Point

En annen fantastisk utsiktspunkt i Yosemite, Glacier Point er et sted som ikke bør bli tatt ut i turen rundt i parken. Står på over 7000 meter, det gir deg et helt nytt perspektiv på hele Yosemite-Dalen, Half Dome, og Yosemite Falls.

For meg, tidlig på våren eller høsten er den beste tiden å kjøre til Glacier Point, når verden er full av farger, men du kan også sjekke det ut i vintermånedene spesielt hvis du er en cross-country skiløper.

Det er nok av aktiviteter å gjøre på Glacier Point, kan du også prøve stjernekikking og fugletitting hvis det er noe for deg Selv, bryte opp varm som du får kjølig fort!

Selvfølgelig, fotturer er ganske populær her også. Du kan velge en av de Fire Km Løypa eller Panorama Sti fra Glacier Point til Yosemite-Dalen, som er helt utrolig.

See also  11 Beste Fotturer I Nevada For Å Oppleve Den endelig reiseguide {UPDATED}

Til slutt, sørg for å sjekke ut Washburn Punkt. Det er bare noen få skritt sør for Breen Punktet, og tilbyr en spektakulær utsikt over Vernal Falle.

Oh, og hvis du besøker i de kjøligere månedene, holde kjring mot den nærliggende Badger Pass Ski Area. Det er et flott sted å gå på ski i bakkene, spesielt for en nybegynner skiløpere.

5.) El Capitan

Dominerende Yosemite Valley west end, El Capitan (naturformasjon) er en legende blant fjellklatrere. Stående rundt 3000 meter over dalbunnen, det er en dramatisk formasjon som virkelig gjør Yosemite så unikt å besøke.

Føler meg som en utfordring, bli med til El Capitan-Trail som for mer erfarne turgåere. Selv om tøff, er vel verdt 8-10 timers vandringen for utsikten. Bare sørg for å være en trygg og ansvarlig vandrer på stien.

Ikke fotturer? For noen flott utsikt i El Capitan, hodet mot Tunnel Vise eller El Capitan Engen gir en mer intim, close-up i hovedrollene.

6.) Bridalveil Falle

Se Bridalveil Fall er lett en av de beste tingene å gjøre i Yosemite og et skue å se.

Selv om det er virkelig kommer til live med en dundrende strømmen av vann i tidlig på våren, det er fortsatt imponerende hele året. Så, ikke bekymre deg om hvilken tid på året du besøker, utsikten er fortsatt gode.

Du kan ta en lett tur langs asfaltert sti som fører til basen, hvor du vil bli belønnet med den kule drenching mists of Bridalveil Falle.

For utsikten, som leder over til Bridalveil Falls Utsiktspunkt der du kan kjøre rett opp til.

7.) Mariposa Grove

Hjem til rundt 500 modne kjempegran trær, Mariposa Grove er ofte anses hjertet av Yosemite National Park.

Tross alt, fødsel og stiftelsen av parken var forankret i Mariposa Grove. Fra en lovgivende forsamling i 1980-årene, Yosemite Valley og Mariposa Grove ble satt til side for bevaring av sequoia trær for oss alle å nyte.

Lett å gå fra den sørlige inngangen til Yosemite National Park, den ruvende sequoia trær er levende individer av art formet av naturen. Det høres cheesy, men du vil se nøyaktig hva jeg mener når du ankommer.

På stier rundt Mariposa Grove, vil du finne ut at noen trær har navn, som Falt Monarch, den Trofaste Par, og Clothespin Treet.

Kanskje den mest populære av dem alle er den Grizzly Gigantiske, en av de største i den grove og anslått å være mer enn 2700 år gammel. Det er noen alvorlige ringer i det treet!

See also  Berlin Reise: A Beginner ' s Guide om Ting å Gjøre, Se og Spise - siste Travel guide{UPDATED}

8.) Tuolumne Meadows

Hvis du leter etter en drømmende og magiske retrett, Tuolumne Meadows, og tilbyr en helt rolig flukt.

Ligger mellom stigende granitt fjell og Tuolumne Elven, dette fantastiske stedet i Yosemite National Park bør ikke bli savnet. Dette er spesielt sant når du har så mange steder å se rundt enger.

En gang her, to miles av blomstrende felt venter, og tilbyr enestående utsikt over Lembert Dome Cathedral Peak, og Jettegryte Dome.

Selvfølgelig, våren er den beste tiden å ta en gasse her. Denne tiden når den er frodig gress og blomster er bare å begynne å blomstre.

9.) Cathedral Peak

Med beste utsikt fra Tuolumne Meadows, Cathedral Peak er en granitt mesterverk av-skyting fra Sierras. Dannet av isbreer tusenvis av år siden, Cathedral Peak er en vidunderlig vista fra en hvilken som helst vinkel og helt verdt et besøk.

Du kan også nå toppen hvis du er en svært erfaren klatrer. John Muir, etter som John Muir Trail ble kalt, var den første som noensinne ascend Cathedral Peak i 1869. Det har vært en berømt klatring sted i Yosemite National Park siden da.

Hvis du ikke er en klatrer, følg stier til Lavere Katedralen Lake (for noen storslått utsikt) fra Katedralen Innsjøer Trailhead.

10.) Taft punkt

Like vest for Glacier Point, Taft Punkt som er lett tilgjengelig via Pohono Trailhead det er bare av veien.

Akkurat som Glacier point, utsikten er fantastisk, men du må alltid opptre på en ansvarlig måte rundt synspunkter som disse. De kan være farlig, og du må passe på å ikke ta unødig risiko ved å skalere over barrierer eller dinglende på rock kantene.

Tross alt, ingen liker en hensynsløs national park besøkende!

11.) Vernal Falle

På 317 meter høy, Vernal Fall er en av de beste tingene å gjøre i Yosemite hvis du elsker en god tur. Du kan ta en tåkete spasertur gjennom John Muir Trail eller Tåke Stier (som jeg gjorde) å få en god titt på Vernal Falle fra gangbrua.

Nå, bare husk å ta med rikelig med vann og sukkerholdige og salte snacks. Jeg vandret denne ruten i juni og var så utslitt på toppen, på grunn av mangel på sukker og grell solskinn.

Selv om ikke føler at du kan bare vandre disse løypene i sommer, Vernal Fall er fryktinngytende til enhver tid av året.

Våren og tidlig på sommeren er en fin tid for å hoppe på stier, men Tåken Stier kan bli glatt på grunn av vann spray-off.

Leave a comment