Wales er et helt fantastisk land å utforske, spesielt med det å ha en av mine favoritt kystlinjer i hele Storbritannia. Med høye klipper, hvite sandbukter og skjulte viker – det er en haug av de beste strendene i Wales spredt over hele kysten.

Ærlig talt, det spiller ingen rolle om du besøker steder i Sør-Wales, på vei til Pembrokeshire eller utforsking bredere Vest-Wales – du skal være helt bortskjemt for valg med steder å stoppe.

Så, i stedet for å gjøre din tur til Wales, en mad-dash til hver enkelt stranden, og jeg ønsket å dele noen av totalt perler som er vel verdt en gasse. Denne måten, du kan prioritere hva strender du besøker, mens også på vei til noen av de beste stedene i Wales, også.

Ta en titt nedenfor, på de beste strendene i Wales for å besøke. Bare ikke glem din svømming gir!

1.) Tresaith Beach

Ligger bare sjenert av Penbryn Beach (også nevnt i denne artikkelen), Tresaith Beach er en nydelig liten bukt som har mye å gå for det.

Ligger i den lille landsbyen Tresaith, med en sjøsiden pub og hytter, er det et perfekt sted å tilbringe noen avslappende dager og chilling på Tresaith Stranden. Oh, og selvfølgelig, å finne foss som er rett nord for stranden i seg selv – du kan ikke gå glipp av det!

Komme sulten? Sørg for å ta en matbit på Skipet Inn og se solen gå ned med en tipple eller to. det er en av mine favoritt solnedgang flekker i alle Wales.

2.) Cefn Sidan Beach

På rundt åtte kilometer i lengde, Cefn Sidan er ikke bare en av de beste strendene i Wales, men det er også en av de lengste!

Ligger innenfor Pembrey Country Park, Cefn Sidan er perfekt for en rask spasertur langs stranden. Det er helt fantastisk, selv om,

Utforsk den naturskjønne turstier og sykkelstier lenger inn i landet for å få mest mulig ut av ditt besøk på Cefn Sidan. Hvis det ikke er din ting, hodet over den andre siden av bukta, og besøk Dylan Thomas Skriver Skur (der den berømte Walisiske poeten gang bodde).

3.) Rhossili Bay Beach (Strand)

Den Rhossili Bay-Stranden, som ligger på Gower-Halvøya, og er helt nydelig, og ligger rett innenfor en av mine favoritt områder i Wales.

See also  12 Beste Tingene Å Gjøre I Charlotte, North Carolina Den komplette reiseguide {UPDATED}

Med grov, bølgene og vilt landskap, Rhossili Stranden er ikke for casual svømmer (med mindre det er veldig rolig). Det blir sagt, det er utrolig for surfere som ønsker å teste sine ferdigheter.

Bare vær forsiktig på spasertur nedover de bratte, steinete vei til stranden, og det kan få slippy i vått vær.

Følelse sulten? Stasjon øst rundt Gower Halvøya mot Mumler – en nydelig liten seaside sted som er bare sjenert av Swansea. Du vil finne massevis av små puber, restauranter og kafeer langs kysten. Velg og vrak!

4.) Llangrannog og Penbryn Strender

Rundt 7 km nord for Cardigan, Llangrannog og Penbryn Strendene er sandbuktene som er vel verdt et besøk i sommer!

Llangrannog har en liten kystby, med små butikker, kafeer og steder å tilbringe en hel dag på stranden. Det er nydelig, men kan bli ganske travelt i det populære sommermånedene.

Hvis du ønsker litt mer plass, hodet til nærliggende Penbryn Strand som ikke egentlig har noen landsbyen med det, men gjør opp ved å ha en lang strekning det er aldri overfylt.

Etterpå, ta en walisisk kake og en cuppa på Plwmp Syrlig det er bare opp veien. Du kan ikke gå glipp av det, og alle deres godbiter er hjemmelaget.

5.) Rhosneigr Beach

Ligger på bredden av Anglesey, Rhosneigr Stranden er en av de beste strendene i Wales som faktisk vunnet en rekke priser (inkludert den Grønne Kysten seaside award).

Hele kystlinjen her er ganske populært med adrenalin-søkende kitesurfers, brettseilere og surfere. Men Rhosneigr Stranden er også flott for mer kjølt strandelskere som foretrekker å utforske kysten og pop i havet for en dukkert.

Etterpå kan du gå over til å utforske bredere Anglesey på Anglesey kyststien som er helt fantastisk. Perfekt for turgåere og ramblers, denne ruten tar i noen av øyas beste stedene rundt om i fjæra.

6.) Barafundle Bay Beach (Strand)

Barafundle Bay, innskåret delen av Pembrokeshire Coast, har ofte blitt kåret til et av de beste strendene i Wales og over hele NORGE!

Dens strålende, sanddyner og glitrende klart vann har ført til det selv å være i forhold til strendene i Karibia.

See also  14 Aller Beste Strendene i Florida for Å Besøke. 2021- Ny Reise tips {UPDATED}

Du kan helt se hvorfor på en rolig sommerdag. Skjønt, det føles mye mer blustery mesteparten av tiden, og ofte mangler en rum punch i hånd

Nå, Barafundle Bay er ikke det enkleste å få til, gjør du tjener din tid på stranden ved rusler en halv mil fra nærmeste parkeringsplass.

Etterpå kjører du over til den Grønne Bro av Wales, en stor cliffside sea arch det ser så dramatisk. Skjønt, ikke bli skremt når du kjører forbi “tank kryssinger” dette er et militært område.

7.) Porthor Beach (Plystring Sands)

Kjent på engelsk som Plystret Sands, Porthor Stranden (i Gwynedd) er berømt for den pipende lyder som sand gjør når du går på det. Ja, du hørte rett – sand knirker!

Men, sannheten bli fortalt, det er mer å Porthor Stranden enn små lyder som du går, hele området er fantastisk, og du kan selv spot delfiner fra land.

Plus, kan du parkere opp på den Nasjonale Stole på parkeringsplassen som er rundt en 10-minutters spasertur fra fjæra.

8.) Pendine Sands

Pendine Sands, i Carmarthenshire, har vært tenkt på som en av de beste strendene i Wales for så lenge jeg kan huske!

Etter å ha opparbeidet seg et rykte for bil racing, og er kjent for å være stedet der Sir Malcolm Campbell sette verdensrekord for land-speed racing, den rette kanter stranden har fått kallenavnet “Sands of Speed”. Dette fortsetter til denne dag til tross for det faktum at du ikke vil se noen bil racing i dag.

Etter en dag på stranden, ta en kjøretur over til de vakre ruinene av Carew Castle. Det er bare rundt en 25-minutters kjøretur fra Pendine Sands og vel verdt et gasse på solnedgangen, når slottet er badet i oransje fargetoner.

9.) Porthdinllaen Beach

Ikke så langt fra Porthor Stranden, Porthdinllaen Beach ligger i kystområdet Porthdinllaen. Strekker seg nord i irskesjøen, det er helt nydelig og oversådd med fargerike beach cottages som har blitt tildelt, en av Wales’ Områder med Enestående Naturlig Skjønnhet – og med god grunn.

Den nydelige sandstranden og rolig, blått vann, bidra til en fredelig, rolig stemning. For de lyst på en rask tipple uten avvik for langt fra sand, hopper over til Ty Coch Inn, en lokal pub som er flott å fukte fløyte.

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Jacksonville, Florida Den komplette reiseguide {UPDATED}

10. Tre Klipper og Pobbles Bay og Strender

Tre Klipper Bay er et nydelig sted på Gower Halvøya kystlinje som er for fantastisk til å gå glipp av.

For å komme ned til stranden, vil du har å gjøre sin vei gjennom den løyper som kan være litt grov i våtere vær. Som blir sagt, er det verdt hvis for strand – det er bare ikoniske!

Når du kommer ned til kysten, vil du bli møtt av en fantastisk utsikt over salt marsh, myk sand og kalkstein klippene som er bare vakker.

Også, på spasertur, sørg for å utforske de historiske Pennard Slott-ruinene som dateres tilbake til det 12. Århundre.

11.) Tenby Strender

Den historiske fiske landsby av Tenby er en av mine favoritt byer i alt av Wales!

Ikke bare er den gjennomsyret av historie, men det er også perfekt for å gallivant rundt de middelalderske bymurene.

Plus, med det å være hjemmet til en livlig havn, Tenby er et flott sted å tilbringe en lang weekend.

Med pastell-malt hus som linje stranden fra klippen topper, det er helt fantastisk å besøke.

Men, vi må ikke glemme strendene!

Når du er her, sørg for å hoppe over til Tenby Nord-Stranden og mye lenger South Beach. Både klem Tenby seg selv, og de er bare fantastisk. Du kan ikke gå glipp av dem.

12.) Marloes Sands

Midt i hjertet av Pembrokeshire National Park, Marloes Sands er en av de beste strendene i Wales for å besøke mens du utforsker West Wales kysten. Hele stripen er bare vakker og vel verdt et besøk for en dag på stranden!

Etterpå kan du ta turen til en vandring langs Pembrokeshire Coast Bane eller utforske nærliggende Skomer Island via en av båt turer som kjøres i nærområdet.

Bare sørg for å pakke litt snacks og vann, det er ikke for mye i form av restauranter og kafeer her.

Leave a comment