Wales er en helt nydelig land for å utforske! Fra pittoreske byer som Tenby nydelig Welsh strender og vakre nasjonalparker, det er den slags land som har en liten bit av alt å se. Nå, hvis du basere deg selv i Sør-Wales, eller de mer landlige områdene rundt West Wales, vil du lett finne en haug av rolig og helt vakre nasjonalparker å besøke. Dette er ikke sannere enn med Brecon Beacons. Strekker seg halvveis over bredden av Wales, det er en haug av de beste stedene i Brecon Beacons du ikke vil gå glipp av!

Å være en av Wales’ tre nasjonalparker (som Snowdonia og Pembrokeshire), i Brecon Beacons har lenge vært beskyttet for oss alle å nyte.

Det er den slags sted det er helt enkelt å besøke hvis du er fancying en gasse fra en av Sør-Wales’ byer for en dagstur eller en ferie i sin egen rett. Ærlig talt, du kan bruke en haug av tid i Brecon Beacons og fortsatt ikke får se alt!

Så, for å hjelpe deg få mest mulig ut av turen, jeg ønsket å dele noen perler som vi elsker.

Ta en titt nedenfor, på de beste stedene i Brecon Beacons å besøke. Ha en fantastisk tid i Wales.

1.) Skog Fawr Geopark (fra Pen-y-Fan til Dan År Ogof)

For alle som er glad i friluft, Fforest Fawr Geopark vil være et område du er nødt til å besøke. Strekker seg fra Brecon i over å Llandeilo, det kompromisser det store flertallet av Vestlige Brecon Beacons, og det er fantastisk å besøke.

Ikke bare det, det er nå blitt klassifisert som et UNESCO Global Geopark, som blir den første geopark å bli utpekt i Wales.

Du ser, er det ting som gjør dette til en av de beste stedene i Brecon Beacons for å besøke sin lange og mangfoldige historie. Den nydelige landskapet ble dannet for mer enn 20 000 år siden. Ikke bare det, hele området av Fforest Fawr Geopark selv har bevis for tidlig bestander som bodde i området over 8000 år siden!

En gang her, sørg for å utforske stier rundt den Svarte Fjell, som Sorte Fjell Sirkulær Gange, for eksempel. Ja, det er rundt 25 km eller så å fullføre, men det er helt utrolig å se.

Alternativt kan du ta en av de kortere rutene for å se Llyn y Fan Fach, en isbre innsjø som er for fantastisk til å gå glipp av.

See also  Hvordan til å Planlegge den Perfekte vinterferien 2021- siste Travel guide{UPDATED}

For utsikten, hodet til toppen av Pen-y-Fan for mest vakker solnedgang (eller soloppgang, hvis du er opptatt av). Nå, det kan være lang, men de fire turforslag til toppen er helt fantastisk. Bare sørg for å vandre på en ansvarlig måte og være klar over værforhold som kan forandre seg veldig fort her.

Hvis du er nærmere Merthyr Tydfil, pop over til Pontsticill Reservoaret for en liten spasertur rundt. Du kan også dukke i den Gamle Låven Te-Rom å varme opp med noen walisisk kaker, bara brith og varm te. Yum!

Oh, og sørg for å ha i den Nasjonale Showcaves Senter for Wales på Dan År Ogof. Jeg har besøkt utallige ganger, og elsker dem!

2.) Llanthony Priory

Ligger i den nydelige Vale of Ewyas i Brecon Beacons nasjonalpark, Llanthony Priory er ødelagt kloster som kan dateres tilbake til det 12. århundre. Ærlig talt, det er en av de beste stedene i Brecon Beacons for å utforske, spesielt hvis du elsker en gasse på den menneskelige historie av parken.

Du ser, Priory har en fascinerende historie, som starter når en adelsmann kom over en falleferdig kapell og bestemte seg for å vie seg til ensom bønn.

En kirke ble til slutt bygget her, og tiltrekker munker og flere tilhengere, og utvikler seg til å bli en av de store norman-gotiske bygninger i Wales.

Også herfra kan du bli en del av Beacons Måte, en sti som går for 99 km rett gjennom parken i seg selv.

Overnatting? Sjekk i det historiske Abbey Hotel, som er innlemmet i et tårn av priory, hvis du planlegger å bo den natten.

3.) Llangors Lake

Like øst for Brecon, Llangors Innsjøen er den største i Sør-Wales, og en av de beste stedene i Brecon Beacons for å gå for et par timer.

I sommermånedene, kan du selv være i stand til å gå ut på båttur på sjøen. Det er deilig og så pittoresk.

4.) Brecon Mountain Railway

Fancying å ta en liten chill tid, men fortsatt ser mange av de beste stedene i Brecon Beacons? Vel, jeg har akkurat triks for deg, den Brecon Mountain Railway.

Kjører gjennom nasjonalparken (fra Bukse til Torpantau), hopper på det historiske damp tog er en helt unik måte å oppleve den naturlige skjønnheten i området.

See also  11 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Yosemite National Park - Ny Reise tips{Updated}

5.) Vifte Hir

Nord-Dan-Yr-Ogof Grotter og i Svart Fjell, Vifte Hir er vel verdt et besøk for den beste utsikten i hele parken. Vel, i min mening i hvert fall.

Bare vær oppmerksom på ruten kan få myrlendte i virkelig vått vær, så sørg for å bruke godt, vanntett, sko. Ingen liker å bli en våt fot turgåer.

Ikke lyst på en tur til toppen? Følg noen av Beacons Måte som tar i imponerende utsikt over Fan Hir seg selv.

6.) Skirrid Mountain Inn & Tretower Slott og Court

Snakker av hauntings, den Skirrid Mountain Inn, er kjent som en av Wales’ mest hjemsøkte og eldste puber i Wales.

Bygget på en “skjelvende” mountain, Skirrid Mountain Inn sies å være hjem til mange spøkelser og har innebygd i seg selv i utallige legender og har rundt 900 års historie i Brecon Beacons som en henrettelse sted. Selv den dag i dag, kan du fortsatt se eik henger bredde der folk ble hengt opp!

Føler deg modig? Tilbringe en kveld blant de demoniske innbyggere mens du utforsker Skirrid Fawr sti eller lenger unna.

Vi snakker om lenger unna, drive og 25 minutter vest for å utforske Tretower Slott og Domstol.

Det er kjent for å ha tilpasset seg over flere år for å matche den gjeldende stilen, smaker og trender, og for å opprettholde sitt rykte som en av de mest fasjonable domstolene i Wales. Mens du er der, kan du prøve å få et glimt av den berømte Hvite Dame, som alltid venter for retur av hennes modige elsker fra Slaget ved Agincourt.

7.) Carreg Cennen Castle

Bygget på 1200-tallet, Carreg Cennen Castle (slott) er gjennomsyret av historie, og en av de beste stedene i Brecon Beacons for å utforske når du er i den vestlige utkanten av parken.

Når du er her, sørg for å utforske de naturlige grotter og hvelvede gangveier og utsikt over hele regionen. Det er fantastisk.

8.) Rød Kite Fôring Station

Ligger i Llanddeusant, den Røde Dragen Fôring Station gir deg muligheten til å se en av de største rovfugler i Wales. De er så majestetiske – og stort!

Se den ikoniske Røde Drager sirkel på himmelen før du flyr ned for et måltid, ledsaget av andre rovfugler som buzzards. Det er ganske enkelt å besøke hvis du allerede er i Fforest Fawr Geoparken og vel verdt en gasse hvis du elsker dyr.

See also  9 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Salisbury, England - Den komplette reiseguide {UPDATED}

9.) Henrhyd Falls

Henrhyd Falls er helt fantastisk å besøke og veldig lett å komme til fra Molde eller Merthyr Tydfil med bil. Det er en av de beste stedene i Brecon Beacons å besøke, spesielt hvis du ønsker å se South Wales’ høyeste fossefall.

Også, kan du gjenkjenne de faller fra Batman-filmen The Dark Knight? Dette er selve fossen der Bat Cave ligger!

Oh, bare være klar, gratis parkering er ganske liten, og kan fylle opp raskt. Så, bare i tilfelle ta litt penger med deg for å betale for privat parkeringsplass som er i nærheten.

10.) Foss Land

På utkanten av Brecon Beacons, området kjærlig kjent som Foss Landet er et utrolig sted for å utforske – spesielt ved foten.

Med det som virker som en foss hvor du enn snur deg, snakker en spasertur ned en sti eller to rundt Fossen Land og utforske noen av områdets viktige faller.

En gang i området, hodet til parkering på trailhead for de Fire Fosser Gange. Fra her, vil du være i stand til å besøke den ikoniske; Sgwd Clun-Gwyn, Sgwd Isaf Clun-Gwyn, Sgwd y Pannwr og den vakre Sgwd År Eira.

11.) Talybont Reservoaret

En av de større vannforekomster i Brecon Beacons, Talybont Reservoaret er et fantastisk sted å besøke for stier og waterside vise.

Plus, kan du enkelt partner i dette med en sti til toppen av Pennen y Vifte og deretter tilbringe litt tid chilling ut av vannet. Det er så perfekt.

Oh, og mens du er i området, pop over til den nærliggende Pontsticill Reservoaret. Det er rundt en 12-minutters kjøretur fra Talybont Reservoaret og en annen flott stoppested.

Som blir sagt, hvis du bestemmer deg for å ta Brecon Mountain Railway (fra Bukse), kan du enkelt se Pontsticill Reservoaret som du slynger dalen kanten.

12.) Sugar Loaf

Ligger i den sør-østlige utkanten av Brecon Beacons, sukkertoppen er et flott stoppested hvis du ønsker å bli med på en tur.

Tar det rundt tre timer til fullt ut å vandre dette relativt enkelt rute, sukkertoppen toppen er nydelig å besøke for en halvdags tur og veldig vakker på en solrik dag. Langs veien, du kan selv se noen av de lokale røde drager eller rype som kaller dette området av parken hjem.

Leave a comment