Ligger i Sørvest-England, og bare sjenert av vakre Cornwall, Devon er et helt fantastisk område å besøke. Ærlig talt, det er en haug av de beste stedene i Devon at du ikke kan gå glipp av på en tur til denne delen av England, særlig på kysten og i sine nasjonalparker.

Vi har besøkt Devon ganske mange ganger gjennom årene, og har alltid elsket det!

Fra den fantastiske North Devon kysten, med stopp på steder som Ilfracombe og jakt for dinosaur fossiler på Jurassic Coast (i nærheten), det er et område som er for mangfoldig og vakker å gå glipp av.

Så, for å hjelpe deg få mest mulig ut av din tid når du besøker Devon, jeg ønsket å dele noen absolutte perler som vi elsker. Perched over Devon, disse stedene er perfekt veipunkter og depotstopp som jeg håper du kommer til å elske like mye som meg.

Ta en titt nedenfor, på de beste stedene i Devon å besøke. Ha en fantastisk tid!

1.) Dartmoor National Park

En av England ‘ s national parks, Dartmoor er helt nydelig å gå (som du ville forvente fra et national park), høyre?

Vel, det andre ting som gjør Dartmoor så spesiell er hvor få mennesker som bor her. Det er de minst folkerike og største åpne plassen i hele sør-England. Alt dette betyr at det er en av de beste stedene i Devon å besøke hvis du ønsker å utforske den store utendørs og komme vekk fra det hele.

I løpet av årene, har det vært en haug av lokal folklore som har gått ned over århundrer, også. Med historier av hodeløse hestfolk, Devonshire feer og utenomjordiske dyr, det er en region som preges av legenden! Faktisk, i Dartmoor er hva som inspirerte Sir Arthur Conan Doyle ‘ s tredje Sherlock Holmes-romanen, og Hundene i veldig frustrert.

Uansett, legender til side, når du ankommer være sikker på å vandre opp til Dartmoor ‘ s forfedre, de høyeste punktene i Sør-England. Det er så mange spredt over parken og vanligvis, på toppen av høyere poeng (høyeste være Høy Willhays Tor). De fleste av disse har stått siden bronsealderen, og det er perfekt for en vandring.

Etterpå kan du gå over til den vestlige utkanten av Dartmoor og utforske besøk St Michael ‘ s Church i Brentor. Det dateres helt tilbake til det 12. århundre, og står stolt med utsikt over parken.

Til slutt, bare i tilfelle du ikke har sett nok av Dartmoor, pop over til Lustleigh og besøk den minste lille grenda som er fylt med stråtak hytter.

See also  12 Beste Tingene Å Gjøre I East London - Den komplette reiseguide {UPDATED}

Plus, kan du enkelt partner i dette med et besøk til Becky Falls som er rundt 70ft høy.

2.) Jurassic Coast

En UNESCO World Heritage Site, Jurassic Coast er ikke bare en av de beste stedene i Devon å besøke, det er en av de mest fantastiske kysten i hele England som strekker seg inn i Dorset, også.

Kåret til Jurassic Coast på grunn av sin 185 millioner år av historien (eller så), de sedimentære lagene av rock har blitt avslørt av havet erosjon siden den gang.

Dette har ført til at det er en av de beste stedene å lete etter fossiler og med hver ny bit av tidevannet erosjon, nye fossiler er utgitt.

Vi brukte et par timer på stranden på jakt etter dem… vi endte opp med å finne fem av dem!

Etterpå, head over til å utforske Durdle Door og se det enorme havet stabler av Gamle Harry Bergarter. Begge deler helt fantastisk og nydelig å besøke.

Til slutt, glem ikke å stoppe på Corfe Castle, et tettsted og by som har vært bebodd for rundt 8000 år!

3.) Ilfracombe

Ligger rett på kysten av North Devon, Ilfracombe er en historisk fiske byen som er helt nydelig å forankre deg selv for et par dager unna.

Du ser, er det ikke bare en haug av episke ting å gjøre i Ilfracombe, men det er også massevis av ting å gjøre i den større regionen rundt selve byen.

Etter ankomst, pass på å gå til havnen og sjekk ut Sannhet, den kolossale kunstinstallasjon som ble skapt av Damien Hirst.
Herfra kan du så pop i Chapel of St. Nicholas, og ta en spasertur klippene rundt Tunneler Stranden for en nydelig spasertur.
Ikke glem å ta turen over til Dalen av Bergarter som er rundt 25-minutter øst for Ilfracombe.

Her vil du få til å følge den Sør-Vest Kysten Banen og spot ville geiter og forhistoriske geologisk som gjør dette til en unik del av Devon.

Oh, og du kan lett besøke Dalen av Bergarter mens partnerskap en tur til Lynton og Lynmouth, også!

4.) Paignton

Like vest for Torquay, Paignton er et flott lite sted å besøke hvis du ønsker en seaside ferie i Devon. Med Paignton Beach og Broadsands Stranden i nærheten, området er et perfekt sted å fange noen bølger!

Etterpå kan du ta en tur til Greenway House, ferie hjemme for Dame Agatha Christie! Greenway Huset er en må-se for fans av bøkene hennes, spesielt som du kan finne første utgavene av hennes arbeider inne.

See also  13 Aller Beste Stedene I Massachusetts For Å Besøke - Ny Reise tips {UPDATED}

Også, ikke glem å ta en liten tur til Bær Pomeroy Slottet som er like utenfor Paignton, også – og Elizabethan House er fantastisk å se og går tilbake århundrer.

5.) Hartland Halvøya

Ingen tur til Devon er komplett uten noen tid i landet!

Vi er helt elsket bor rundt Hartland Halvøya som det var helt avkjølt og komplett landsbygda. Vi bestemte oss for å bo et par netter på Loveland Gård som stolthet seg på bærekraft.
Deres pod var så fantastisk, vi hadde ikke lyst til å forlate.

Også, ikke glem å sjekke ut Speke Mill, en whopping 50+ meter høy foss som er rett ved Sør-Vest Kysten Banen.

6.) Lynton og Lynmouth

Ligger ved munningen av Vest-Lyn River, Lynton og Lynmouth er to byer som er atskilt av bratt bakke som går rett gjennom dem.

Nå, du kan gå opp bratte bakker, men det er en mye mer morsom måte å komme til toppen. Hodet på Lynton og Lynmouth Cliff Railway, som går regelmessig og vel verdt liten avgift for å sitte på den.

Begge er nydelige små steder, hvor du kan ta bort et par timer på å utforske.

7.) Woolacombe Beach

En av de beste strendene i England, Woolacombe er et yndet reisemål blant lokalbefolkningen og besøkende, også. Perfekt for familier, surfere, og alle i mellom, Woolacombe Beach er en ikke-så-skjult perle som er vel verdt å utforske.

Med en hvit sandstrand kystlinje, Woolacombe er den type sted du kommer for dagen og bare chill. Bare pass på å ta en piknik med deg (hvis ikke, kan du ende opp på vei tilbake til Ilfracombe til lunsj).

8.) I Exmoor National Park

En av Devon ‘ s to nasjonalparker, Exmoor ligger i North Devon og er en fryd å utforske.

En gang her, sørg for å bruke litt tid på å utforske maurerne og gå gjennom gamle skoger som gjør dette stedet så spesielt. Plus, vil du få se den Tarr Trinn, en clapper broen som har eksistert siden Middelalderen.

Hvis du ønsker å gjøre en dag med det, hodet ut på en Exmoor Safari. Dette er hva vi gjorde, og endte opp med å se noen av de lokale hjort, hester og rovfugler i parken.

8.) Lundy Island

Lundy Island, den største øya i den engelske Kanal, er en av de beste stedene i Devon å gå for et eventyr!

Nå har øya hatt en lang og turbulent historie, hosting en rekke forskjellige konflikter og invasjoner. Selv om det er ingen grunn til å bekymre seg om det lenger – i dag, det er helt rolig og bare forstyrrelse du kommer over er fra dyrelivet.

See also  12 Beste Fotturer I British Columbia For Å Oppleve Den endelig reiseguide {UPDATED}

Tilgjengelig med båt fra Devon, Lundy Island har et stort utvalg av dyreliv, inkludert den nydelige lundefugl som hyppig langs kysten. Det er helt vakker og vel verdt et besøk hvis du elsker din dyreliv.

9 .) Dartmouth

Dette sjarmerende, historiske byen, treffende kalt basert på sin posisjon ved munningen av Elven Dart, er en av de vakreste kyst byer i England.

Vel, som og Kingswear det er motsatt.

Med sin travle havnen og sjarmerende fargerike riverfront hus, Dartmouth har en unektelig karakter som er helt nydelig for en dagstur.

Spasere gjennom byens brosteinbelagte gater og smug som vises nesten uendret fra hvordan de ville ha flere hundre år siden.

Etter å ha tilbrakt litt tid i byen, kjør mot kysten for å oppdage Dartmouth Castle. Dateres tilbake over 500 år, dette slottet er helt unikt og så pittoreske å se.

10.) Salcombe

Halvveis nedover kysten mellom Plymouth og Torquay, Salcombe er en vakker liten by som er helt idyllisk for et par dager unna.

Gjemt på elvemunningen, Salcombe er den type sted du går for avslappende spaserturer, mens jeg ruslet rundt i de små butikkene og tok lang lunsj med en tipple. Det er så drømmende, spesielt i sommerhalvåret.

Sørg for å ta en lokal godbit fra Salcombe Meieri – de gjør alle sine iskrem i huset og smaken er helt deilig.

11.) Totnes

Den unike lille byen Totnes er et flott lite sted å besøke, spesielt hvis du er basert rundt Dartmouth eller Paignton.

Her får du utforske den økologiske og fair-trade markedet som dukker opp to ganger i uken og besøke lokalt eide restauranter, puber og butikker på Totnes’ high street.

Etterpå, ta en spasertur gjennom og suge opp historien i Totnes Castle, Dartington Hall, og ta en matbit i Vannet Bistro. Deres lam tagines er så duftende og smaksrik!

12.) Exeter

En av de større byene i Devon, Exeter, har tusenvis av år med historie, og selv dateres tilbake til romertiden.

Ikke bare det, det er en av de beste stedene i Devon å besøke for en storbyferie, med en haug av ting å se og gjøre for en kort helg stopp.

Når du er her, sørg for å utforske den ikoniske Exeter Cathederal, hodet inne i Royal Albert Memorial Museum og tour de Underjordiske Passasjene som dateres tilbake over 500 år!

Leave a comment