Bare sjenert av den Skotske grensen, Carlisle er en av verdens nordligste byer i England for å besøke. Med århundrer av historie, markeder og selv slott, det er den slags by som er vel verdt en liten gander, mens i Nord-England.

Nå, selv om du kanskje ikke være på besøk i Carlisle på et dedikert tur, det er den slags by som er veldig lett å merke-i tillegg til en omfattende tur i regionen.

For eksempel, vi har vært på ganske mange ganger etter å utforske Lake District. Oh, og når vi er ute og kjører motorveien M6 opp “spine of Great Britain”, også.

Så, for å hjelpe deg få mest mulig ut av din tid i byen, og jeg ønsket å dele noen perler som vi elsker. På denne måten kan du fokusere på det viktige å utforske!

Ta en titt nedenfor, på de beste tingene å gjøre i Carlisle. Ha en fantastisk besøk til nord-England.

1.) Carlisle Castle (Slott)

For over 900 år, Carlisle Castle (slott) har preget byens landskap og historie. Det er en av de mest ikoniske steder å besøke, og de beste tingene å gjøre i Carlisle, spesielt hvis du ønsker å lære mer om historie i regionen.

Stol på meg, det distinkte grå og rød sandstein av Carlisle Castle (slott) er vanskelig å gå glipp av – vil du oppdage det en kilometer av!

Her kan du ta en gasse gjennom den begrunnelse via en av turene som skjer de fleste dager. Når du er inne, du vil få se slottet middelalderske rom, turret der Mary, Queen of Scots, ble en gang holdt fanget!

Selv den dag i dag, kan du fortsatt spot utskjæringer og merker at fanger som blir opprettet når de ble holdt der.

Etterpå, og med begrunnelse i seg selv, som leder over til Cumbria ‘ s Museum of Militære Liv. Utstillingsvindu en enorm samling av militære uniformer, hæren våpen, medaljer og malerier som spenner over 300 år.

Det er gjennomsyret av historie, og vel verdt et nysgjerrige rundt en gang du er her.

See also  Beste Berlin Julemarke : Den Ultimate Guide - Hva du trenger å vite {2021}

Lyst til å bo på et slott? Deretter hodet like utenfor Carlise og sjekke inn Dalston Hall Hotel, som er et tidligere slott eiendom som dateres tilbake til det 16. Århundre.

Det er helt nydelig, selv om du trenger en bil (eller ta taxi) til å komme inn Carlise fra her.

2.) Tullie House Museum and Art Gallery

Ligger mellom slottet og katedralen, Tullie House Museum and Art Gallery er en total favoritt til å besøke når du rusler i byen.

Bolig hauger av samlinger og kunst, og gir en rik bakgrunn av regionen, og de påvirkninger som har formet større område av år. Fra forhistoriske gjenstander til moderne kunst, og viser på Tullie House Museum dekker de fleste viktige poeng av historie og kultur i Carlisle.

Ikke bare det, du får å få øye på noen storslåtte Romerske gjenstander henger sammen med historien til Carlisle Castle (slott. Oh, og selvfølgelig, en liten bit av Hadrians Wall, også.

Etterpå, stopp ved Lane Bar for litt tipple. Det er en ganske kul liten flekk.

3.) Carlisle Cathedral

Hovedsakelig Gotisk, Carlisle Cathedral regnes som den nest minste katedralen i England. Skjønt, når det kommer til Katedraler, størrelsen er ikke alltid alt!

I løpet av de historiske kampene som plaget området, dets skipet ble kuttet og revet og materialene ble brukt til å styrke Carlisle Castle (slott. Selv om ikke bekymre deg, det er helt nydelig å gå i dag!

Etter ankomst, være sikker på å få øye på den Middelalderske farget glass fortsatt i sin opprinnelige form. For meg, Øst-Vinduet er det viktigste punktet å se opp for. Det er en av de største glassmalerier i landet.

Som du går rundt i Carlisle Cathedral, vil du få se alle intrikat utskårne misericords og sort eik kor boder. Du bare vet det tok tusenvis av timer for å mestre disse!

 

4.) Hadrians Wall

Hadrian ‘ s Wall, er kanskje den viktigste delen av historien i Carlisle og hele Cumbria regionen.

See also  12 Aller Beste Stedene I Wiltshire Å Besøke - Ny Reise tips{UPDATED}

Bygget i det 2. århundre under Keiser Hadrian ‘ s regel, dette 73 kilometer lange militære grensen fungerte som den viktigste livet av forsvaret over nakken av Nord-England. Det var faktisk den aller nordligste punkt av det Romerske Imperiet, og en som tok sikte på å beskytte Romerne fra den Skotske (nord av veggen).

Nå kan du velge å gå hele strekningen av muren stier (skjønt, dette vil ta ca to dager). Åpenbart, for dette, vil du trenger å forlate Carlisle men det er vel verdt å se minst deler av veggen.

For meg er den godt bevarte områder, som for eksempel; Birdoswald Fort, er et must. Det er rundt en 30-minutters kjøretur fra Carlisle og veldig lett å besøke for en morgen tur med bil.

Bygget på den siden av Elven Irthing Gorge, Birdoswald Roman Fort tilbys en sterk strategisk forsvar til det Romerske Imperiet 2000 år siden, og du kan fortsatt se mange av ruinene til denne dag.

Den utgravde ruinene av fort vil gi deg et glimt av hvordan grundige Romersk ingeniørkunst var. Plus, det er stedet hvor den lengste sammenhengende strekning av Hadrians Mur kan bli funnet!

5.) Guildhall-Museum

Oppført som en Karakter jeg Eldgamle Monumentet, Guildhall Museum (Museum) er en historisk bygning som dateres tilbake til det 14. århundre. Ligger midt i sentrum, det er et museum som er flott å besøke for en lowdown av historie og kultur i Carlisle.

Etter ankomst, får du til å vandre rundt i rommene og utstillinger, også. Du vil få se alt fra Skomakeren Rom (som ser ut som et skip hytte) til Slakter ‘ s Room (som har en overraskende Viktoriansk interiør).

Det er en av de beste tingene å gjøre i Carlise som er innendørs. Dette er spesielt bra hvis du blir tatt ut i litt duskregn!

Etterpå, ta en spasertur gjennom Bitts Park, som er en flott måte å opparbeide en appetitt før middag.

6.) Dykke inn i parkene

Bare ni mil ut i Carlisle, i Watchtree naturreservat er helt nydelig. Faktisk, det er den største menneskeskapte reserve i hele Europa, med frodige enger spredt over 200 hektar med land!

See also  10 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Plymouth, England- Ny Reise tips {UPDATED}

Men ikke la det faktum at det er menneskeskapte sette deg av, det er fantastisk. Det tiltrekker seg en haug med dyr, og nå fungerer som et fristed for et utvalg av arter. Mens du er her, vil du kanskje oppdage at Du kan oppdage brun hare, fugler, møll, og øyenstikkere i området, samt om 23 truede arter, inkludert den Store Crested Newt.

Hvis det ikke høres ut som din kopp te, holde seg innenfor Carlise og head over til Rickerby Park.

Her, vil du være i stand til å for en spasertur rundt i løypene å følge Elva Eden. Du kan til og med få øye på 1800-tallet dårskap som er rett utenfor Rickerby Retreat!

7.) Solway Aviation Museum

Så, Luftfart entusiaster vil være i for en godbit på Solway Aviation Museum! Hvis det er deg, vil du elske dette stedet. Hvis ikke, kanskje du ønsker å gi den en gå glipp av.

Ligger i Carlisle Lake District Airport, dette museet huser en fascinerende samling av fly. Du kan se en Avro Vulcan B. 2, en Sikorsky Virvelvind helikopter, en Hawker Hunter, og en engelsk Elektrisk Canberra på nært hold.

Det er også en rekke militære informasjon tilgjengelig på Solway Aviation Museum. Som du tour rundt, vil du lære om hvordan Martin-Baker utstøting seter fungerer og hvordan den Blå Strek medium-range ballistic missile ble utviklet.

8.) Regn-Carlisle Jernbane

Har du lyst på en helt unik opplevelse, bestill selv på Regn-Carlisle Jernbanen som svinger seg gjennom Yorkshire Dales og noen av de mest fantastiske naturen i hele Nord-England. Dette er den type tog linje du tar for reisen sin.

For oss, vil vi anbefale å få Dagen Ranger tog billett på togstasjonen. Dette gir deg mulighet til å hoppe på og av så mange ganger som du ønsker for dagen – som er stor for å utforske.

Leave a comment