Tidligere har vi samarbeidet med World Travel and Tourism Council (WTTC) til å utforske Hvorfor Frihet til å Reise Saker. I forbindelse med en annen kampanje vi har blitt invitert til å undersøke hvordan vi kan omdefinere turisme. Ved å gjøre det, vi bekrefter en sammenheng mellom frihet og ansvar til den moderne reisende. Vi følger ved å vurdere hvordan vi kan gjenskape vår reise beslutninger for å bedre tilfredsstille våre individuelle behov i dag, samtidig opprettholde velferden i de samfunn vi er på besøk i morgen.

Chief Seattle, en leder i Suquamish Stamme, sa: “Ta bare minner, la bare fotavtrykk”, en frase som nå er kjent som mantra for ansvarlig reisende. Problemet i dag: våre fotavtrykk er godt utover billioner. Det som begynte som løftet av økonomisk vekst gjennom turisme og demokratisering av reiser har tatt en tur til landet av Utilsiktede Konsekvenser. Som flere av oss reiser — over 1,2 milliarder kroner i fjor, som forventes å vokse til 2 milliarder kroner i 2030 – press bygge på alt fra urbane levende miljøer for å naturlige landskap.

Alltid på reise, men det er håp.

Men det er på oss for å sikre at det som er bevart for fremtidige generasjoner bærer en ånd som minst tilsvarer det som trakk folk som deg og meg til å pakke sammen, plukke opp og traff veien i første omgang.

Hvordan?

Først, la meg til å påberope seg en psykolog, så en fysiker.

Frihet og Ansvar: En Tilkobling

Viktor Frankl, psykolog og forfatter av ” Man ‘ s Search for Meaning skrev, “Frihet er i fare for å bryte inn i ren vilkårlighet med mindre det er levd i form av ansvarlig-ness.”

Se alle rundt sosiale medier bekker, reise og ellers, og fortelle meg Frankl var ikke på noe da han skrev disse ordene 70 år siden.

Forholdet Frankl beskriver gjelder også for vår frihet til å reise, et privilegium som bærer ansvar.

En ansvar for hva da?

For reisende til: å reise mindfully og respekt, slik at de stedene de besøker er ikke dårligere, enten med vilje eller forresten. For bransjen: å skape engasjerende destinasjoner og opplevelser som sameksisterer med og bidra til å skape flere hyggelige steder å leve.

Jeg forstår dette høres null-sum, men det trenger ikke å være. Vi kan oppnå dette, så det føles ikke som om vi begrense oss selv og miste ut. Tvert imot.

Det krever litt av et revurdere, men. Det er der fysiker kommer inn.

Albert Einstein sa: “Vi kan ikke løse problemene våre med samme nivå av tenkning som opprettet dem.”

Bærekraftig, ansvarlig og etisk turisme brigader har kuttet bort på nivå med bevaring utfordring veggen med sertifiseringer, retningslinjer og tiltak. Men vilkårene kan være uklart og forvirrende, og viser en slags eksklusiv ringen, nisje og dyrt. Og, på nivå problemet ble opprettet.

Vi er nødt til å vurdere omfanget av personer som er involvert her, nå og i fremtiden. Hvis bærekraft virkelig er målet, nisje vil ikke kutte den. I stedet, de hovedprinsipper som bør være inkluderende og innen rekkevidde, konseptuelt og praktisk, til alle reisende.

Så nå er det på tide å tunnel under muren. At tunnel: oppmerksom reise.

Mindfulness viser at å gjøre de rette ting ikke trenger å være begrenset eller kjedelig, men heller er en opplevelse enhancer. Mindfulness brukes til å reise låter oss inn i oss selv, og deretter tilbake til empatisk forståelse av vår verden. Det å engasjere seg i verden i kreative og respektfull måter gir samtidig på våre behov som individer og bidra til å løfte av levelig lokalsamfunn.

See also  Aachen og Köln, Tyskland med 24-Timers byguider - siste Travel guide

Jo mer vi hver etterspørsel dette tilnærming til reise – en som er jordet i bevissthet og respekt for lokale mennesker, miljø og økonomi — jo mer våre medreisende, reiselivsnæringen, og politikere må følge etter. Nisje deretter går mainstream slik at det vi en gang kjente som “bærekraftig turisme” rett og slett blir “turisme.”

Gode tingen er: alle reisende kan gjøre dette.

20 Reise Tenkemåter for i Dag Som Kan Omdefinere Tourism for Tomorrow

Merk: Mye blekk har blitt sølt om tips for å redusere vårt karbonfotavtrykk og reise mer bærekraftig (se her, her, og her). Vi tilbyr det som følger som en tenkemåte for å hjelpe oss å transcendere og reframe hva som er foran oss.

1. Unngå drive-by turisme.

Kontroll av Topp 10-listen kan gi gode bilder for sosiale medier, men vurdere muligheten av den tomme følelsen igjen hvis vi ikke kan snakke mer dypt til stedet vi besøkte, til sitt folk og til den herlige likheter og mystiske forskjeller mellom oss alle. Ikke bare det, revurdere hastighet og overflatiskhet, og du vil redusere trusselen av utmattende deg selv og iført ned fysisk og følelsesmessig robusthet av reisemål og folket i den.

2. Liker å være i ro.

Stillheten er en måte å ta den raske filmremse av liv og våre reiser og bremse den ned, slik at vi kan sette pris på hver enkelt ramme. Når vi vurderer hvert enkelt øyeblikk, vi er mindre sannsynlighet for å kreve mer fra vår erfaring i å mette våre behov. Hvordan bedre å delta enn ved å være i, observere.

Jeg la merke til da jeg begynte å reise mye for 30 år siden, ville jeg snakke om å reise til Cuba eller gå til Tibet, og folks øyne ville lys opp med spenning. Og i dag, jeg merker at folks øyne lyser opp mest i spenning når jeg snakker om på stedet hvil eller går i frakoblet modus. Og jeg tror mange av oss har en følelse av at vi lever i lysets hastighet, og det i et tempo bestemmes av maskiner. Og vi har mistet evnen til å leve med en hastighet på livet. – Pico Iyer på Kunst av Stillhet

3. Søker flere til å engasjere seg enn å flykte.

Vi ser ofte å reise som en getaway fra stress, utfordringer og begrensninger av vårt daglige liv. Min personlige erfaring bekrefter dette til en viss grad, men i min flukt jeg noen ganger finner meg selv drivende fra å være oppmerksom på om folk og steder jeg besøker. I stedet for en merkelig tankegang på flukt, bør du vurdere å reise også som en måte å engasjere seg med noe eller noen i en ny og annerledes måte. Tenk på denne ex-comfort-sonen funnet som ny måte å unnslippe på. Denne tilnærmingen kan bidra til å bygge tillit og verdslighet, og gjør det mulig for oss å vende tilbake til hverdagen vår “normalt” liv med friskt perspektiv.

4. Spør: Hva gjorde jeg innvirkning, og hvordan?

Det første skrittet til å være oppmerksom på, er å tenke, til å vurdere de inntrykk du gjøre laget, og deres konsekvenser. Å stille spørsmål ved den positive og negative, delvis og helt, av handlinger du utfører. I motsatt fall, tenk på hvordan du kan ha blitt påvirket – mentalt, fysisk og følelsesmessig — av dine erfaringer.

5. Søke å delta, i stedet for bare å konsumere.

Det er altfor lett å konsumere en ting eller erfaring og kaste bort emballasjen (bokstavelig eller metaforisk å forestilling) for noen andre til å håndtere. Tenk over hva det vil ta for opplevelsen å bli en del av deg, snarere enn en one-off. En opplevelse som er integrert er ikke bare mer tilfredsstillende, men det binder oss til mennesker, og et sted der vi tok det.

See also  Hvordan få tid for deg selv og din partner når du har reise - Ny Reise tips{UPDATED}

6. Vurdere hver reiseopplevelse som en kontekst for utdanning og læring.

Hvis vi ser på reise rett måte, hver venture inn i vår verden understreker at reiser er i klasserommet. Imidlertid, når vi søker mer fra våre reiseopplevelser, kan vi se hver mellomspill som en potensiell sammenheng for aktive utdanning og kontinuerlig læring, det være seg et språk leksjon, matlaging klasse eller utforsking av ens kunstneriske ferdigheter.

7. Reise med et øye til dybde, snarere enn bredden.

Reise med et øye til dybde, snarere enn bredden. Reiser på overflaten har en måte å skumme fløten fra toppen av destinasjoner. Dig til det sted du besøker. Vurdere dens utfordringer og muligheter, og menneskene som bor der. Denne tilnærmingen vil betjene deg bedre, og de stedene du besøker.

8. Velg gjensidig avhengighet, også.

Tenk på reise som en kontinuerlig trening i samarbeid. Det er en tid for å sette seg selv fri, alene i verden til å ta på sine utfordringer. Det er uavhengighet. Imidlertid, om vi liker det eller ikke, den enkle reiser bringer og styrker oss nærmere hverandre i denne verden. Avhengig av omstendighetene, kan dette noen ganger føler tilfredsstillende, noen ganger skremmende. For å temperament noen følelse av angst som vår verden utvikler seg, kan vi vurdere å falle inn i sin favn: vår kulturelle utviklingen høydepunkter hver dag mer enn neste at vi er sammen om dette, koblet til.

9. Tror reiserute-lys eller reiserute-gratis.

Det vil aldri være mangel på ting å gjøre. Selv om det er den tingen vi kaller “kjedsomhet” kan være akkurat det du trenger for å åpne våre øyne og viser oss noe nytt som vi ellers ville oversett. Noen ganger, bare ting vi trenger, er ingen ting. Gi deg selv og miljøet en pause ved å gå reiserute-lys eller reiserute-gratis.

10. Dyrke en indre følelse av omsorg og forvaltning.

Når du er tilbøyelig til å tenke at, “Dette stedet er alle mine for en dag,” tenk også over hva du må gjøre hvis det sted hvor var ditt ansvar for livet, hvordan ville du ta vare på det. Handle deretter.

11. Utdype prosess av refleksjon.

Å undersøke hva som Daniel Kahneman kaller “Den Husker Selv”. Hva med alle de bildene du tok? For å bedre prosessen vår bevegelse, må vi fortsatt være å la erfaringene fra våre reiser til “land” – og for å gi tid til glede for refleksjon over oss selv, vår planet og vår plass i det.

12. Ta det med hjem.

Ikke risikerer et oppkjøp-orientert holdning der du byttet ut en gang konkurransedyktige kjøp av ting med en tilsvarende konkurrerende erverv av erfaring. Vær forsiktig med hva du begjærer, og vurdere å gjøre mer med hver erfaring i alle dens dimensjoner, kanskje inkludert koble det du lærte på denne turen med livet ditt, uansett hvor du ringe hjem.

13. Tilfredshet som talisman, snarere enn lykke.

Lykke er et kortsiktig mål, mens tilfredshet vet en lengre arc. Langsiktig tenkning vil tjene deg godt og riktig ramme til dine behov og forventninger, bedre i øyeblikket, og sikkert for i morgen. Langsiktig tenkning — spesielt den typen som vurderer hva som skjer etter at vi er borte — kan bare positivt påvirke lokalsamfunn du kommer i kontakt med.

14. Omfavne enkelhet, gir rom for nyanser.

Vi mennesker har en egen evne til contriving komplekset i håp om at kompleksitet vil avlede oppmerksomheten fra hva som fører oss ubehag. Jo større parti, den større feiringen, den blankere objektet, ikke sant? Ikke alltid. Vurdere forenkling når du kan — for å redusere stress og overhead. Imidlertid forbeholder oss litt av kompleksitet for nyanser av grått som du tolker de verdener du skje for å være på besøk. Det er ofte mer å gå på i nyanser enn du tror. Og det er der visdom venter.

See also  10 ting du trenger å vite før du kjøper en ferie med campingvogn 2021- Ny Reise tips {UPDATED}

15. Målet for tilkobling.

Tilkobling til steder og mennesker i resten av verden injiserer dybde og pust i begrenset omfang av våre liv. Reise alene kan gjøre det, men reise på en måte som legger vekt på å dele, ikke bare av varer og tjenester, men på konseptet av den verden vi lever sammen, frø langsiktig betydning og gir våre liv, en større følelse av kontinuitet og hensikt.

16. Re-orientere bøtte listen.

Et skifte i bøtte listen fra den fysiske og ressurskrevende å emosjonelle og eksperimentelle.

En ideell reise sektor ville bli med opp indre reise (hvor jeg prøver å gå i mitt liv) med den ytre reisen (som ytre mål jeg går og hva jeg gjør det). – Alain de Botton

17. Forstå alle har noe å dele.

Det kan høres tydelig på overflaten, men virkelig forståelse og absorberende dette prinsippet påvirker hvordan vi ser på og engasjere seg med mennesker veldig forskjellige fra oss. Det som driver oss til å følge de demokratiske elementer av reise, de aspektene som oppfordrer til deling av de ofte oversett historier og visdom av lokalbefolkningen med besøkende, akkurat som vi deler oss med dem.

18. Journal din takknemlighet.

Hold en takknemlighet journal mens du er på reise. Prosessen av å være takknemlig på en daglig basis oppfordrer deg til regelmessig å ta beholdning og beholdning dine erfaringer. Hvis du gjør dette, vil du merke at det er mye mer enn du kanskje ellers husker (selv at dagen), og det som en gang føltes som mindre eller lite nå føles som “nok.”

19. Bruk takknemlighet for å oppmuntre til en følelse av opptjening i verden.

Når du er takknemlig for hva som er og alt det du har sett og opplevd, lurer på hva du skal gjøre for å bevare det eller forbedre den. Hva små ting kan du gjøre for å opprettholde skjønnheten du har vært så heldig å være en del av? Selv om verden kan forandres uansett, en følelse av investering og eierskap kan bidra til å understreke og vokse din følelse av mening og hensikt.

20. Vet at dette er en menneskelig øvelse.

Det er fristende å vurdere å reise en øvelse utelukkende av sted. Det kan ofte være. Imidlertid, i den bredere ordningen, reise krever også respektfull navigering på havet av menneskeheten. På samme måte, vi må løse miljø-og naturvern utfordringer først ved å forstå det menneskelige element. Uten folk, kan det ikke være noe problem. Uten oss, det vil sikkert være noen løsning.

I sin reneste, reise bærer med seg en nesten unassailable skjønnhet. Vår evne til å bevege seg fritt, for å stille oss selv dette hotellet, aloft og i klørne på en ny miljø, på kort tid og vil, representerer en bemerkelsesverdig frihet.

Med denne friheten følger et stort ansvar.

Bevisst minding de skrittene vi tar, hver for seg og sammen, vil avgjøre den verden som vi — og de som følger oss — vil ha glede av.

Leave a comment