Reise til Alay-Regionen i sørlige Kirgisistan og du vil finne en voksende, off-the-banen, tilgjengelig eventyr reisemål. Erfaringer kjøre fra midten av alpine turer og hest turer i Alay Fjell til høy-alpine opplevelser opp i Pamir Fjell og storslått Pamir Highway bilturer i høy-ørkenen. Banene er oversådd med yurts, gjetere og høy beite nomadiske kulturen underveis. For pan-Sentral-Asia reiser og turer, regionen også fungerer som et knutepunkt mellom Usbekistan, Tadsjikistan og Kina.

Denne artikkelen forklarer hvordan du skal planlegge og organisere en tur til Alay-Regionen, inkludert hva du kan gjøre og se i Alay Fjell og Pamir-Fjellene.

Som vår jeep grepet veien og flyttet oss nærmere til himmelen, begynte jeg å forstå ord venn som oppfordret oss på vårt første besøk for 12 år siden.

“Så, det er denne delen av Kirgisistan de fleste reisende ikke vet om.”

Hester samlet i sin egen orkestrert prosesjoner, laga av fersk snø-drapert-fjellene som sitt bakteppe. Lys bøyd som det pleier å gjøre i denne delen av verden, overslag inn i de utenomjordiske. Vinden kastet opp, og leverer en flytende, fjerne sensasjon. Landsbyer og liv og kultur hadde sydd seg i små lommer, spredt innenfor stabler av mega-fjell så langt øyet kunne se.

Før jeg selv visste at jeg ønsket å reise, det var steder som dette som ringte meg.

Den følelsen av alpine heis, av high desert mysterium langs Pamir Highway ble bare en smak. Siden da har vi besøkte regionen to ganger, utvide vårt syn — fordyper oss i Legge Fjell og komme opp nær Pamir topper vi hadde bare sett fra en avstand disse år siden.

Dramatiske fjell og yurts kuttet himmelen, som lokale familier og omflakkende gjetere gir en følelse av hva det betyr å være menneske her. For besøkende, topp opplevelse med en touch av nomadiske jording.

Den Alay-Regionen — en ekstern handel og transport skjæringspunktet mellom kulturer og nærliggende land som Usbekistan, Tadsjikistan og Kina — det er lettere å få til enn det først ser ut. Til tross for dette, Alay har en utpreget Kirgisiske føle, som er utstilt ved familier i yurts tendens til dyr på jailoo (høy beite) i sommer.

Som sådan, de fleste reiselivet i denne regionen er community-drevet og familiedrevet, og reisende’ penger har en tendens til å holde lokale. Denne artikkelen er en ressurs for å få tilgang til det hele.

Et notat på navnekonvensjon for å holde ting på plass: Lokalt, Legge Regionen = Alay-Distriktet + Chong-Alay-Distriktet. Relevant for reisende: Alay Regionen = Alay Fjell + Pamir-Fjellene.

Hvordan bruke denne Alay Regionen Eksperimentelle reiseguide: I denne omfattende reiseguide vi har tatt med alt du trenger for å planlegge og organisere en tur for å utforske den Alay-Regionen i sør-Kirgisistan. Dette omfatter ikke bare ideer om hva du skal gjøre, steder å besøk og turer i Alay Fjell og Pamir-Fjellene, men også hva du kan forvente i forhold til landskap, høyde, hvordan å komme seg rundt (transport), koble til med lokale folk og kulturer, overnatting, mat og mer. For mer generell informasjon om landet, sjekk ut vår omfattende guide på reiser i Kirgisistan

See also  Kirgisistan Eksperimentell Reise Guide: 27 Erfaringer for å Komme i Gang - siste Travel guide

Alay Regionen Travel Guide: Hva du skal Se og gjøre

Trek i Alay Fjellene for å Oppleve Naturen og Kirgisiske Kultur Sammen
Det er ingen mangel på høye fjell og landskap i en multi-dagers Legge fotturer erfaring. Takk til et nettverk av familie yurt-leire i de viktigste Alay Fjell-turer og stier, erfaringene er beskikket av en tilkobling med lokale folk og kultur.

Etter en lang dag med gåing, du er ønsket velkommen av en familie til deres yurt camp. Familier vil ikke bare gi deg et hjemmelaget måltid og varmt sted å sove, men også et glimt inn i hva deres sommeren livet er som på jailoo (høy beite) som de har en tendens til dyrene sine, gjøre frisk kremer og brød, og gå om daglige liv.

I tillegg stier du vil gå en tendens til å spore tradisjonell lokal gjeter stier. Du vil møte nysgjerrige folk langs veien som ønsker å vite hvor du er fra, og hva du synes om Kirgisistan, sitt landskap og natur. Med andre ord, når du trek i Alay Fjell du vil aldri glemme at du er i Kirgisistan takk til engasjement med folk og nomadiske kulturen underveis.

Der hvor å trek i Alay Fjell:

Våre Alay Fjell trekking guide gir omfattende informasjon om alle de forskjellige turer, hvordan å organisere dem, hvordan å bestille en tur eller guide, når du skal gå, og alt annet du trenger å vite. For enkelhet i denne artikkelen, vi vil dele Alay Fjell inn i to områder: for lav og høy, og vi vil gi eksempler på ulike typer trekking og kulturelle opplevelser du finner i hver.

Trekking i Nedre Alay Fjell

Denne delen av Alay-Fjellene lenger nord i regionen, og litt nærmere sentrum av Hms-tiltak. Turen trailheads begynne nær byen Gulcha. Landskap har en tendens til å være grønn, strukturert av lag av daler og åser, og aksent av granitt topper.

Ikke la de “lavere” lure deg — mange av turer cross Ak-Tor pass (3,500 meter/11,500 fot), og har utsikt mot byen. Hvis du ikke har erfaring tur på havet, på dette området har en fin måte å akklimatisere på en tre til fem dagers trek før takle en trek i høy Legge Fjellet eller på vei opp i Pamirs på en biltur eller trek.

I full åpenhet, og vi har satt av i dette området med relativt lave forventninger siden vår tid fulgt tid i Høy Legge Fjell og Pamirs. Til tross for at vi fant tre-dagers-Ak-Tor Passere trek veldig hyggelig — landskapet var variert og lag av granitt fjell og daler rundt skuffet ikke.

Merk: Vi gjorde en 3-dagers Ak-Tor Passere turen til fots. Andre alternativer inkluderer en to-dagers trek, eller utvide dette til en tre-dagers tur til fem dager, enten til fots eller på hesteryggen som Virkelig Nomadiske Lander tour. Selv om multi-dagers ridning turer er ikke våre preferanser, kan vi se hvordan disse åsene ville være hyggelig og også passende for en nybegynner på hesteryggen.

See also  13 Beste Tingene Å Gjøre I Belfast, Nord-Irland Den endelig reiseguide {UPDATED}

Trekking i Høy Alay Fjell

Dette er de mer sørlige delen av Alay fjellkjeden, som trailheads har en tendens til å klynge i nærheten Nødvendig Mogul landsbyen. Vår første trekking erfaringer i denne regionen var Koshkol Innsjøer og Høyder av Alay Turer (4-6 dager). Dette området fortsatt har en spesiell plass i våre hjerter – for kombinasjon av utenomjordiske fjell utsikt som Nødvendig Mogul Pass (4,303 meter / 14,100 fot) og mangfoldet av alpine innsjøer, grønne daler, red rock canyons og utsikt over nærliggende snowcaps.

I dag, alle de viktigste turer i høy Legge Fjellene er også forbundet med yurt leire. Selv om du kan leieren hvis du ønsker, for å bære telt og campingutstyr er ikke lenger nødvendig. Dette gjør turer enklere og mindre kostbart å organisere, og gir også mer interaksjon med lokalbefolkningen langs veien.

Merk: Siden turer i dette området nå noen ganske store høyder, vurdere acclimatizing med dagen turer rundt Sary Mogul eller noen korte turer i nedre Alay-Fjellene.

Trek inn i Pamir-Fjellene for Høye Alpine Ekstremdata

I Pamir-Fjellene er blant noen av verdens høyeste fjell. Ligger i den sørlige delen av Alay-Regionen, Pamirs danner et naturlig fjell grensen mellom sør-Kirgisistan og nord-Tadsjikistan. Linjen av høye, snødekte topper— med Peak Lenin (7,134 meter/23,406 meter) som det høyeste av Pamir topper i Kirgisistan er imponerende, og ser ut til å flyte like over slettene nedenfor der dyr beiter.

Peak Lenin tiltrekker alpinists og alvorlige fjellklatrere fra hele verden. Men, det er andre dag trek og multi-dagers trekking alternativer i området for ikke-alpinists i håp om å få et nærbilde smak av Pamirs, sin fjellet ruter sprutet med fargerike mineraler, alpine innsjøer og isbreer. Og du kan få tilgang til det hele, uten behov for spesielt utstyr eller trening.

Som du stige inn i Pamir-Fjellene, og når du forlater yurts av Tulpar-Kol Lake, atmosfæren blir mindre koblet til Kirgisiske kultur og mer knyttet til overlevelse kravene til profesjonelle alpinism. Særlig på de ulike Peak Lenin leire, mange av de menneskene du møter på, tar sikte på å toppmøtet Peak Lenin, og er å bruke tid på de forskjellige base og oppstigningen leire i et forsøk på å akklimatisere.

For oss er dette ga et interessant glimt inn i verden av fjellklatring og alt som det tar å forberede og gjennomføre en slik klatre. Mens vi var ikke fristet til å bli med dem (på denne tiden, hvertfall), er det gjort oss til å verdsette enda mer skjønnhet og fantastiske landskapene som vi var i stand til å oppleve som vanlige turgåere og ikke-profesjonelle fjellklatrere.

Der hvor å trek i Pamir-Fjellene

The jumping off point for turer i dette området i Pamir-Fjellene er Tulpar-Kol Lake, som ligger ca en time utenfor Nødvendig Mogul landsbyen. Flere yurt camps ligger der og kan tjene som din base. De turer som er tilgjengelig er vanligvis bare tilgjengelig i juli og August siden fjelloverganger er ellers snø-dekket og ufremkommelig.

See also  14 Beste Tingene Å Gjøre i området Rundt Lake Erie, USA Den endelig reiseguide {UPDATED}

Dagstur til å Reisendes Pass (4,100 meter/13,450 føtter)

 

2-3 Dagers tur til Lenin Topp Camp 1 og Yuhina Peak (5,100 meter/16,730 føtter)
Denne turen er beregnet for de med litt mer tid og erfaring trekking i store høyder. Det er også for de som ønsker å se mer av Pamir-Fjellene og sin ekstreme landskap.

2-3 Dagers tur til Lenin Topp Camp 1 og Yuhina Peak (5,100 meter/16,730 føtter)

Første dag inkluderer fotturer fra Tulpar-Kol Lake over Reisendes Pass til Lenin Topp Camp 1 (4,400 meter/13,150 fot). Det er en utfordrende 15+ km / 9+ mile dagen som tar deg gjennom noen surrealistiske høye fjell-landskap og farger mellom Reisendes Pass og Camp 1. Nyt en næringsrik middag på Camp 1, og drikk rikelig med vann godt før sengetid for å hjelpe til med stor høyde.

Alay Regionen Travel Guide – Pamir Fotturer

En natt på Peak Lenin Camp, en alpinist ‘ s world som er koblet til summiting Peak Lenin.
Opp tidlig neste dag for å begynne å klatre opp til Yuhina Topp. (Du må kanskje be om en tidlig frokost boksen for 7AM, siden standard frokost på Ak-Sai Camp 1 synes ikke å begynne før KLOKKEN 8.) Det er en utfordrende, bratt stigning gjennom ura for å komme til toppen. Pass på å gå sakte og jevnt. Tillate kroppen å venne seg til høyden. På toppen vil du krysse en snø-feltet for å nå toppen.

Alay Regionen Travel Guide, Pamir fotturer i sør-Kirgisistan
Krysser snø på den siste oppstigningen til Yuhina Peak (5,100 meter/16,730 ft).

 

Unn deg en velfortjent pause på toppen. Panoramautsikt av Peak Lenin og Pamir Fjellet feie rundt deg i alle retninger. Gå tilbake den vei du kom til Camp 1. Har lunsj der før du begynner å gå ned igjen.

Merk: Flere trekking etater kjøre Peak Lenin Base Camps, samt leire i høyereliggende områder. Vår trek ble arrangert, og alle våre rom var bestilt av Besøk Alay i Hms. Vi bodde på Ak-Sai Camp 1 og funnet det veldrevet, rent og profesjonelt. Selv om telt og liggeunderlag er forutsatt at du trenger å ta med en svært varm sovepose komfort vurdert til -10 C/14 F med deg (Gå Alay gitt dette til oss). Det er rettet mer mot profesjonelle klatrere enn dag-trekkere så det har litt av en solid fjellklatring atmosfære, komplett med solen slo alpinists og gruffly-snakket russisk.

Hvis du har mer tid fortsette nedover pass for enda et par kilometer til du kommer til hva som kan beskrives som “Akvarell” dalen. Deretter, gå tilbake samme vei som du kom og nyt en velfortjent middag tilbake på Tulpar-Kol yurt camp.

 

Leave a comment