Argentinsk biff, empanadas og pizza spille en stor rolle i landets mat, men det er mye mer til mat i Argentina. Fra asado (grill) til lapskaus-som nasjonal rett av locro, vår Argentina food guide tilbyr en omfattende liste av tradisjonelle retter, Europeisk-inspirert Argentinsk mat favoritter, desserter og vin. Og det er trukket fra våre reiser over Argentina i fire måneder, inkludert måltider i familiens hjem, kafeer, vingårder og restauranter.

Når jeg tenker på min første kontakt med konseptet av Argentinsk mat, jeg husker en diskusjon tolv år siden med et beskjedent foodie venn i San Francisco.

“Jeg vedder på at maten i Argentina er stor!”Jeg tilbød meg med blind optimisme som syner av gauchos tråkke til en tango slå danset i mitt hode. Argentina virket så jævla langt unna, og derfor er maten må være eksotisk og variert.

Min mat-klok venn børstet av min entusiasme uten å hoppe over et slag, “Ja, hvis det eneste du vil er biff og vin.”

Tolv år senere Audrey og jeg kommer i Argentina for å finne ut for oss selv om maten sin.

Fire måneder å reise i Argentina, har vi litt erfaring. Vi har noen svar om Argentinsk mat, men et par spørsmål somle:

Gjorde krydderhandelen noen gang gjør det til Argentina?

Hva skjedde med grønnsaker?

Kan man leve på biff alene?

La oss grave litt i.

Argentinsk Biff: Hvordan Velge og Orden

Man kan ikke leve på biff alene, nei. Men en biff i uken er en lett trekk i Argentina. Og siden biff er en så viktig del av mat i Argentina, det garners sin egen seksjon.

Argentinske storfe er gress matet (i motsetning til mer vanlige korn-matet biff vanlig i USA). Som et resultat, Argentinsk biff er ikke bare en bedre smaksopplevelse, men også en lettere fordøyelsesproblemer erfaring. Å starte opp, Argentinsk biff trekull grillet på en parrilla (dvs. en gigantisk grill; parrilla er også det ordet som er brukt for å betegne grill-stil restauranter).

Selv om Argentinsk biff er rik og smakfull nok på egen hånd, som ikke hindre at de fleste restauranter fra å tilby chimichurri, en olivenolje og krydder gni sausen til å plukke ting opp enda mer. Etter vår mening, når kjøttet smaker så bra som dette på egen hånd, er det ingen grunn til å kle den opp med noen saus.

Biff porsjoner i Argentina er vanligvis store, tipper vekten på 400 gram eller nesten ett pund en del. Så det er ikke en faux pas til å dele en biff mellom to mennesker på en restaurant.

For å balansere ut måltid, vi vanligvis bestilte en salat til å gå med våre biff. Vi har alltid venstre mett, men ikke altfor full. Hvis du er glupske eller spise i en større gruppe, kan du vurdere å bestille et provoleta (en liten runde av herbed, grillet ost) som en forrett til å sparke ting av.

Noen tips for å navigere i en Argentinsk biffrestaurant og menyen:

Typisk kutt av kjøtt i Argentina:

  • bife de lomo (mørbrad) – en svært mager kutt og vanligvis de dyreste. Vår favoritt valg.
  • bife de chorizo (stripe loin biff) – fattier enn bife de lomo, men noen foretrekker det fordi det er saftigere.
  • matambre (flanke biff) – mer fett og mindre dyre, fortsatt.
  • vacio (London broil)

Hvordan du bestiller kjøtt kokt i Argentina:

  • jugoso – sjeldne (bokstavelig oversatt som juicy). Dette er hva vi anbefaler. Faktisk muy jugoso, eller svært sjelden, er det vi vanligvis bedt for.
  • en punto – middels sjeldne
  • bien cocido – godt gjort

Tradisjonell Argentinsk Mat

Blandet Asado (Tradisjonell Argentinsk grill)

Argentinske asado, den hellige helg grill ritual av Argentinsk familier, går langt utover biff. Grillen og matlaging stil som brukes er lik, men en asado utvalget kan omfatte andre kutt av biff, pølser, mollejas (brisselen kjertlene) og andre slakteavfall, svinekjøtt og kylling.

Hvis du ikke er heldig nok til å ha Argentinsk familie til å henge med som vi gjorde, kan du finne asado plater som tilbys på de fleste parrilla restauranter.

Mange vandrerhjem tilbyr også en asado middag alternativ en gang eller to ganger i uken. En annen tilnærming: crash en landsby cowboy/gaucho festival som vi gjorde.

See also  Haitiske Mat: En Kulinarisk Reiseguide - Hva du trenger å vite {2021}

Locro (Tradisjonell Argentinsk Lapskaus)

En rett hailing fra Argentina er Andean nordvest, locro er som en gryterett eller suppe fylt med korn, kjøtt, grønnsaker og korn. Hva noen kan vurdere den tradisjonelle nasjonale rett i Argentina, det er en solid, tung comfort food.

Milanesa (Argentinsk Schnitzel)

Milanesa sitter på toppen av mange “typisk Argentinsk mat” – lister. En milanesa er en knust stykke av kylling eller biff panert og stekt eller bakt. Milanesa kan betraktes som en Argentinsk versjon av schnitzel, tradisjonell rett som du finner over hele Sentral-Europa.

Milanesa er en felles lunsj meny element og er vanligvis serveres med pommes frites eller poteter, eller slo mellom brød å lage en sandwich. Vurderer vi hadde spist milanesas for måneder under våre reiser i hele Latin-Amerika — fra Guatemala på sør — vi riktignok ikke søker ofte det ut mens snacking i Argentina.

Empanadas

Empanadas, den allestedsnærværende i Latin-amerika salte omsetning. Flassende eller deiget, empanadas kommer fylt med omtrent alt: spinat, ost, acelga (Swiss chard), sopp, kjøttdeig, kylling, selv sjømat.

På balanse, Argentinsk empanadas er vanligvis bakt. Vil du noen ganger finne dem stekt, spesielt i nord. Empanadas er den perfekte reisende mat — de er billig, rask, høy komfort og ofte oser med cheesiness.

Argentinas Salta regionen krav på den beste empanadas. Vi er enige om.

Salteña empanadas er mindre og bedre, det er noe spesielt med deigen. Salta også får ekstra poeng for å tjene sine empanadas med en varm saus. Utenfor Salta, anbefaler vi at du pakking din egen flaske med varm saus varme. Smaken av hjemmelaget varm saus kan ofte gjøre en middelmådig empanada å spise erfaringen til noe som grenser deilig.

Hold øye for empanadas arabes (bokstavelig talt, Arabian empanadas) fylt med spisskummen-herbed kjøttdeig og sitronskall. Når du er ferdig også, de tilbyr et sett med nye smaker til å våkne opp trøtt smaksløkene i Argentina.

Tartas

Når du tror Argentinske tarta, tror quiche med mindre egg og mer fylling. Vår favoritt Argentinske tartas inkludert tomat/mozeralla/skinke/basilikum, sopp, gresskar/squash, og zucchini. Tartas kan også tilby en trygg innsats for vegetarianere reise i Argentina.

En liten tarta (vanligvis 4-5 cm over) var vanligvis rik og fylling nok til å fø to av oss for å spise lunsj. Har deli der du kjøper dine tarta varme den opp for deg, finne en benk i parken i nærheten, og nyte en piknik lunsj.

Italienske Spesialiteter i Argentina

Argentinske Pizza

Pizza i Argentina typisk faller inn i en av to kategorier: tykk skorpe “pizza de molde” og tynn skorpe “a la piedra (stein-og kokt).”

Uansett dens klassifisering, fant vi de fleste pizza i Argentina erring på siden av tykke skorper, snaut tomatsaus (ett eksempel inneholdt et etter-tanke teskje av sausen i midten av kaken) og og masse ost.

Pizza aficionados, administrere dine forventninger.

Vi tilbyr to anbefalinger når du bestiller pizza i Argentina:

1) Be om ekstra saus, på pizza. Ja, du vil se de sprø turist for dette, men hvem bryr seg egentlig om det forbedrer din å spise erfaring.

2) For det Napolitana pizza som har skivet tomat på toppen. Denne måten, hvis sausen er ikke-eksisterende, tang fra tomatene vil bidra til å balansere rik, fet hauger av ost.

Andre ting å prøve på en Argentinsk pizzeria:
– Fugazetta: Pizza skorpe dekket (eller noen ganger utstoppede) med søt løk. Avhengig av versjon, fugazetta ligner focaccia eller fylt hvit pizza. Ingen tomatsaus involvert.

– Fainá Argentina (Farinata): Et tynt flatbrød laget fra kikert mel. Det er ofte serveres i tillegg til (eller på toppen av) et stykke av pizza, men vi foretrakk å spise det hver for seg.

Argentinske Pasta, Ravioli, og Sorrentinos

Takket være en dyp etnisk italiensk innflytelse, Argentina funksjoner fersk pasta butikker med ravioli og sin store bror, sorrentinos, på nesten hver eneste by i hjørnet. Selv om det er ingen mangel på italienske restauranter i Argentina, har vi ofte valgt å kjøpe fersk ravioli fra dagligvare eller deli (sjokkerende billig) og lage det selv hjemme.

Argentinske Desserter og Søtsaker

Medialunas (Argentinsk Croissanter)

Selv om det vanligvis spises i morgen, medialunas (små croissanter) er ofte ensidig med kaffe hele dagen. Medialunas (bokstavelig talt “half moons”) kommer i to kategorier – grasas (salt) og manteca (litt søt). Når du finner en god medialuna, vil du vite det umiddelbart: det smelter i munnen.

See also  Verden er ikke Slutt Med Den Blå Himmelen - siste Travel guide {UPDATED}

Kanskje den beste medialunas i alle Argentina ble gjort kjent for oss, takket være en fjern slektning baker (Audrey mors fetter datters ektemann…hvis du vil finne ut begrepet, la oss få vite det) i La Falda. Dessverre kan vi ikke husker navnet på stedet, så bare spør noen i La Falda som medialuna er så god at det vil få tårer i øynene.

Dulce de Leche

Dulce de leche (bokstavelig talt “søt melk”), er en karamellisert væske laget av fortykket, søtet, kokt fløte. Mens mange synes det er altfor søt, vi likte det. Hvis du ikke liker ting du kan ha en vanskelig tid å navigere desserter i Argentina, og det roster av Argentinske søtsaker.

Alfajores i Argentina

Når det kommer til alfajores vi foretrekker enkle og tradisjonelle: to shortbread stil cookies fylt med dulce de leche, og kanskje rullet i litt barbert kokos.

Alfajores kommer i massevis av varianter, inkludert dyppet i sjokolade. Selv om den Havanna cafe kjeden er kjent for sin alfajores vi funnet sin informasjonskapsler litt tørt og luftig, litt av i veien for tetthet.

 

Vår favoritt alfajores: Cachafaz. Disse informasjonskapslene er solgt på hjørnet kiosker for litt mer enn $1. De ser kanskje ikke ut som mye fra emballasjen, men utseende kan bedra. Informasjonskapselen forvitrer bare rett og dulce de leche fylling er tilstrekkelig. Det er så rike, at du kan dele det ved å klippe det i liten kake-som kiler.

Rykter er at Cachafaz ble grunnlagt av den opprinnelige eierne av Havanna, slik at de kunne opprettholde tradisjonen med sine opprinnelige alfajores etter å selge den opprinnelige virksomhet. Vi har ingen bevis for gyldigheten av denne fortellingen, men det slår oss som en god historie.

Gelato (Argentinsk Iskrem)

Argentina heldigvis tar sin iskrem signaler fra Italia. Heladerias (iskrem butikker) hagl på annethvert hjørne, noe som gjør det altfor lett å plukke opp en hånd-pakket tre smaken halv kilo beholder av gelato på vei hjem fra middag.

Argentina Vin og Drikke

Vinsmaking i Argentina

Vi vil ikke dekke Argentinske viner i dybden her fordi vi postadressen vinsmaking på vinprodusenter i den store Argentinske vinproduserende områder i følgende artikler: vin i Mendoza, vin i Cafayate, og Patagonia vin.

Imidlertid, en solid, lokalt-fit rødvin varietal som Malbec er omtrent som perfekt en sammenkobling som du kan få med et pent grillet Argentinsk biff. Det er som om de var skapt for hverandre.

Hvis vinen er av interesse for deg, det er verdt å oppsøke vinbarer i Buenos Aires Mendoza og andre byer der du kan foreta en serie av Argentinsk vin smaksprøver og lære om de ulike varietals og egenskaper for hver av landets vinproduserende regioner. I tillegg, kan du finne svært drikkes Argentinsk vin i dagligvarebutikker eller vin butikker over hele landet for $5-$10. Denne tilnærmingen gir en god og kostnadseffektiv metode for å smake og utforske viner i Argentina.

Kompis (Argentina Yerba Mate)

Mate er det generelle navnet for sterk te laget av infusjonen yerba mate (tørkede teblader) i en vannfylt gourd (teknisk kalt en kompis) og drikke resultatet gjennom en bombilla (som et metall halm med en sikt på slutten). Audrey husker å ta swigs av kompis fra henne Argentina-født bestemor bombilla når hun var ung og tenker: “Wow, dette er bitter.”

Mens vi nøt det sosiale elementet av kompis — pasninger rundt gourd og metodisk påfylling av vann inne — vi hadde ikke spesielt nyt smaken av mate seg selv. Dette er bare en personlig preferanse. Millioner av mennesker elsker kompis, så prøv det selv og kommer til din egen konklusjon.

Argentina Restaurant Anbefalinger

Det følgende er en samling av våre anbefalte restauranter og spise erfaringer fra de fire månedene vi brukt til å reise rundt i Argentina. Slik som å ikke likte denne artikkelen, vi har publisert en egen artikkel som er viet helt og holdent til vår Buenos Aires restaurant anbefalinger.

Restauranter i Puerto Iguazu (i nærheten av Iguazu Falls)

Farger Restaurant på Av. Córdoba 135 ser turist ved første øyekast, men det servert våre mest minneverdige bife de lomo i Argentina. Eieren tok oss tilbake til kjøkkenet og får oss til å velge vår kutt av kjøtt. Prisen for en 400 gram biff, flaske Forbeholder oss Malbec, betydelig arugula salat og glitrende vann: rundt $20.

See also  10 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Plymouth, England- Ny Reise tips {UPDATED}

Restauranter i Salta

Du finner Casona de Molina på hjørnet av Luis Burela, og Caseros Gatene. En “2-person” asado — med sitt utvalg av kjøttpålegg og pølser — er virkelig nok for fire sultne mennesker, kjører $15. Empanadas er også top notch.

Merk: Takk går til Leigh og hennes familie for å introdusere oss til disse Salta restauranter.

Restauranter i Cachi (Salta regionen)

Den Cachi vin bar og kafé står ca 10 meter ned bakken fra kirken. Deres empanadas kombinere en blandet cornmeal skorpe med geitost fyller å sette dem på toppen av vår liste. Det følger med hjemmelaget salsa er ganske fantastisk, også.

Restauranter i Cafayate (Salta regionen)

Casa de Empanadas: 12 typer empanadas, fra fire-ost til kylling, laget frisk for å bestille. Vegetarianere vil elske bredt utvalg av veggie valg. Vi betalte en daglig besøk i løpet av oppholdet vårt i byen Cafayate.

Alfajores Calchaquitos: Nær hovedtorget på Catamarca 253. For noen grunn, dette alfajoreria (vi er klar over dette er sannsynligvis ikke et ord) ikke selger tradisjonelle alfajores. Til tross for dette, sjokolade alfajores er ganske enestående.

Restauranter i Bariloche

Almazen: En herlig liten restaurant (20 de Febrero #40) som spesialiserer seg på daglige spesialiteter som kylling curry eller ravioli med cherry tomater og skog sopp. Noen av de mest unike og fersk mat vi fant i Argentina. Til lunsj serveres ca 8-10 spesialiteter mens kveldens meny er fokusert på tapas retter. Sterkt anbefalt.

Mamushka Sjokolade i Bariloche: Mye av sjokoladen vi fant som selges i butikker i hele Argentina var voksaktig og ikke veldig bra. Men, Bariloche gjør opp for det med en main street oversådd med sjokolade butikker. Selv om hver chocolateria har sin spesialitet, vår generelle favoritt: Mamushka.

Glutenfri å Spise i Argentina

Hvis du har cøliaki eller glutenintoleranse det er gode og dårlige nyheter om Argentinsk mat. På den positive siden, en av de viktigste spesialiteter av Argentinsk mat — biff — er naturlig glutenfri. På den negative siden, alle de empanadas, pizza og pasta er ikke.

For å hjelpe deg å navigere Argentinsk mat, slik at du kan spise gluten-fri og føler seg trygg på ikke å bli syke sjekk ut denne latinamerikansk spansk glutenfri restaurant kort laget av vår venn, Jodi. Dette kortet forklarer i detalj, ved hjelp av lokal mat navn og språk, dine behov som strengt glutenfri eater, slik at du får det måltidet du ønsker og trenger. (Bonus: Dette kortet er dimensjonert for din smarttelefon, og det kan også bli brukt i noen spansktalende Latin-Amerikansk land, fra Mexico til Chile.)

Merk: Disse glutenfri restaurant-kort er ikke en del av en affiliate plan eller en måte for oss å tjene penger. Vi er ekstremt heldige at vi kan spise alt, men vi har sett utfordringene med andre som har cøliaki eller som har mat intoleranse hvor hvert måltid kan potensielt gjøre dem syke, eller som forårsaker smerte. Disse detaljerte glutenfri kortene ble opprettet for å bidra til å hindre at det skjer, og gjøre det å spise ute når du reiser morsom, underholdende og safe.

Utvalg i Argentinsk Mat

Ved dette punkt, er du sannsynligvis lurer på, hvor er alle de dårlig mat?

Det er ikke noe dårlig om mat i Argentina, men det er bare ikke mye variasjon (f.eks., sammenlignet med Peruanske mat). La oss bare si at etter et par uker, spise Argentinsk mat kan føles som å henge på et piano bar med Ett-merk Charlie.

Og hva med de grønnsaker? De er der, men noen ser ut til å være å skjule dem, for Argentina sikkert har evne til å vokse omtrent alt.

Og krydder? De er der for. Men Eu-dominert ganen ser ut til å ha flatet ut noen av høydepunktene ført ned kjeglen fra Andesfjellene.

Når det er sagt, hvis du ikke tror man kan leve på biff alene så er det på tide å bestille billetter til Argentina.

Leave a comment