Planlegger å reise til Armenia og ikke er sikker på hva du skal se og gjøre, eller hvordan å komme seg rundt i landet? Her er noen av høydepunktene fra de to ukene vi brukt til å reise rundt Armenia.

For de fleste av vårt besøk har vi basert oss i Yerevan, landets komfortable hovedstaden, og tok mange av dagsturer for å besøke landets historiske steder, klostre, katedraler, innsjøer, fjell og mer. Landet er liten nok til at det er lett å komme seg rundt og oppleve et mangfold av landskap, kulturminner, kultur og landsbyer i en kort periode.

Armenske Diasporaen Strøm

Armenia er land låst og ikke veldig rik på naturressurser. Så, hva gjør alle disse pengene kommer fra? De fleste vi snakket med pekte på en kombinasjon av diaspora og mafia penger, med kanten kommer til å diasporaen.

Ta multi-milliardær Kirk Kerkorian, kanskje den mest kjente medlem av Armenia er diasporaen. Som Ungarns George Soros, Kerkorian har gitt milliarder til hans hjemland, for å bidra til å gjenoppbygge Armenia veier og opprettholde sin veldedige organisasjoner. Historien går på at armensk pass normalt erklærer “Denne personen er beskyttet av Republikken Armenia.”mens Kerkorian er armensk pass nå leser “Republikken Armenia er beskyttet ved denne personen.”

Armenia er diaspora ikke bare sende penger tilbake. De sender familien, også. Tilbake diaspora er en aktiv, synlig tilstedeværelse på Yerevan ‘ s gater. Grupper av unge Armenere, åpenbart oppvokst i vesten, slitasje strikk skjorter erklære “Armenia er mitt hjem.”Magnet tilbake til moderlandet er sterk, det trekker familie tilbake i hopetall.

Yerevan – Et Symbol på en Nyere, Blankere Armenia

I årene rett etter sammenbruddet av Sovjetunionen var dramatiske og dystre for Yerevan – strømstans, matmangel og en følelse av håpløshet definert et stearinlys tent eksistensen av knapphet.

I dag, Yerevan vises up and coming. Øyeblikk av utbredt knapphet er et fjernt minne, i hvert fall i sentrum Yerevan, hvor nye bygninger, kafeer, restauranter og sofistikerte butikker linje byens gater. Store Suver konkurrere med BMWs og Mercedes som konger på veien, mens de med Sovjet-tiden Ladas og Volgas holde sine biler glitrende rene for å tjene sin plass på gatene. Den svarte klær vi hadde blitt vant til å se i Tbilisi er erstattet av fargerike og moderne antrekk slitt med tillit og en hip spankulere å matche. Bildet i Yerevan er konge. I løpet av våre første kveldstur, vår munn forble agape i kontinuerlig overraskelse. Vi lurte på hvordan vi hadde et uhell endte opp på gatene i Los Angeles.

Gamle Yerevan

Vår vertinne Zina, en armensk kvinne i hennes tidlige 60-tallet, som tilbys som en kontrast til Yerevan er nye penger. Hun konvertert i et av rommene i sin flatskjerm til et separat soverom for turister og hun driver en vertsfamilie (en slags provisorisk seng og frokost). Inntekten hun får fra sine gjester kosttilskudd som av hennes regnskap jobb og hjelper henne til å betale regninger knyttet til omsorg for henne live-i diabetiker søster.

En ingeniør av yrke, Zina ansatt henne vite-hvordan å bygge en forseggjort vann samling system for å sikre at leiligheten hennes hadde alltid vann, selv når det kommunale vannet ble slått av mellom 11 PM og 8 AM. Hun representerer den generasjonen som har blitt etterlatt i bommen, men hun vet hvordan å utrette mye med lite.

“God morgen, min kjære!”Zina ville ønske oss velkommen energisk til frokostbordet hver morgen. Hun vil lyse opp hennes sigarett over en liten kopp sterk “orientalsk” kaffe og starte i hvordan hun var sikker på at Marlyn Monroe var egentlig en del armensk. “Det er alt i sin lave hang bunnen.”Eller hvordan hun hadde kjøleskap (fortsatt fungerer) levert fra Minsk, Hviterussland i midten av 1980-tallet. “Det tok seks måneder for at den skal komme. Leveransen ble forsinket fordi togene ble brukt til å levere krigen i Afghanistan.”

Våre dager endte gledelig med henne som vi delte våre funn og hun delte erfaringer på armensk historie og detaljer om hennes liv som sivilingeniør reiser over hele Sovjetunionen. Vi ble alltid sendt til sengs med en klem og “God natt, min kjære.”

See also  Madagaskar Reise: 25 Erfaringer for å Komme i Gang - siste Travel guide

Folk som Zina representerer hjertet og sjelen bak Yerevan er skinnende, nytt utseende. Her er til og håper at Yerevan ikke miste av syne de menneskelige arv og sin fortid som frimodig søker å bygge opp sin moderne fremtid.

Hva du skal gjøre i Yerevan:

Vi anbefaler Sergey Parajanov Museum. Parajanov ‘ s collage og mixed media installasjoner er visuelt slående og humoristisk. Den Matenadaran hus Armenia er manuskripter som kan dateres tilbake til det 6. århundre; det er verdt splurging noen ekstra dollar for guiden. Spasertur rundt i byen, besøk den helgen Vernissage (kunst-og loppemarked), og opplev en av Yerevan er mange street-side kafeer når du trenger en pause. Ulike dagsturer er rikelig og lett å ordne fra Yerevan.

Yerevan Reise Tips: Transport, Overnatting og Restauranter

Hvordan komme seg dit: Buss fra Tbilisi Ortajala busstasjon ta mellom 6-9 timer (15 Lari). Flyvninger fra Europa og Tyrkia.
Overnatting: Hotell i Yerevan er dyre, så for budsjett reisende som det beste alternativet er å bo i noens leilighet ($10-$15/person inkludert frokost). Godt utstyrt Yerevan turistkontor vedlikeholder en liste over hjem opphold, inkludert mange familier har en sentral beliggenhet på Sayat Nova Street. Eller, kan du kontakte oss for detaljer av våre flotte hjem opphold (vår vertinne bedt oss om å ikke legge ut sin informasjon på nettet).
Der hvor å spise: – Kaukasus Taverna (82 Hanrapetutyan Street) har et bredt utvalg av armensk og georgisk mat. Mimino (7 Alek Manukian Street) tilbyr noen svært god georgisk og armensk mat så vel. For en endring av tempoet, den Indiske Restauranten, New Delhi, i 29 Tumanyan Street er dyrere, men top notch. Nury på Teryan St. #62 har Libanesiske spesialiteter med tradisjonelle (før-Sovjetiske) armensk og retter fra midtøsten på tilbud. Eieren er en vennlig Syrisk-armensk som kjenner sin mat. Kebab rullet opp i flat lavash brød er en god, billig ($0.50) og allestedsnærværende street food alternativ.
Merk:Yerevan Tourist Office på Nalbandyan Street (bak Republic Square) er den beste Turist Kontor i Kaukasus. I tillegg til å tilby glansede brosjyrer, senterets ansatte er godt informert og utstyrt for å svare på eventuelle spørsmål fra offentlig transport alternativer til tilgjengelig turer. Mange av Armenia er mer populære nettsteder kan nytes som dagsturer fra Yerevan, slik at du får din dose av historie og kultur i løpet av dagen mens du returnerer for en smak av cosmopolitan på kvelden.

Dag Turen til Lake Sevan

På 1900 meter, Lake Sevan er vannet er iskaldt…en tå dukkert, og du vil miste følelsen umiddelbart.

Vi besøkte Sevanavank halvøya, og besøkte Arakelots (Apostlene) og Astvatsatsin (den Hellige Guds Mor) Kirker. Ikke vandre for langt ut på spissen av halvøya – armenske militære vakter er trolig ferdig deg tilbake i retning av kirkene.

Hvordan få til Lake Sevan, Armenia:

Marshtrutkas la Yerevan hver 45 minutter (eller når den er full) fra hjørnet av Teryan og Isahakyan Gatene. Reisetiden er omtrent en time. For å få til Sevanavank halvøya, ta en lokal buss for en ny 15 minutter (venter rett ved bussholdeplassen i Sevan town), eller ta en taxi (ca $2).

Dagstur til Echmiadzin

Echmiadzin er til den armenske Apostoliske Kirke hva Vatikanet til den Katolske Kirken. Det antas at St. Gregory lyset først så for seg og bygget Mayr Tachar (Mother Church of Armenia) der i 3.-4. århundre. Klosteret er fortsatt aktiv med dystre ser menn i svarte kapper som glir rundt sin begrunnelse.

Selv om kirkens interiør har sin del av fargerike malerier, kirkens virkelige perlene er gjemt i Egne bak en port på baksiden. Vi ble vist den antatte restene av flere apostler, de våpen som brukes til å stikke hull på siden av Kristus, og restene av Noahs Ark. Vi tviler på at karbondatering av noen av disse relikvier noensinne ville bli tillatt.

See also  11 Aller Beste Stedene I Vermont For Å Besøke - Ny Reise tips{Updated}

Mest interessant er kanskje Echmiadzin gigantiske fartøy av hellige olje (myrra). Legenden sier at Apostelen Thaddeus tok litt olje innviet av Kristus til Armenia i det første århundret, og gjemte det i et kloster, mens tre århundrer senere, St. Gregory Lyset fant det. Siden den gang, hellige myrra har vært holdt, remikset og innviet på Echmiadzin og distribuert til armenske kirker over hele verden. En armensk-Amerikanske seminar student ved Echmiadzin forklarte oss om at alle medlemmer av den armenske Kirke dele et bånd fordi de er døpt med olje utvunnet i en del fra Echmiadzin opprinnelige myrra.

Hvordan komme seg til Echmiadzin:

Ta en marshrutka (minibuss) fra hjørnet av Mashtots og Saryan Gatene i Yerevan. Det tar ca 20 minutter og koster rundt $1.

Dagstur til Khor Virap Klosteret

Hver annonse for Armenia har et bilde av Khor Virap Klosteret er silhuett mot snødekte Mt. Ararat.

Khor Virap Klosteret kan bli vurdert siden av opprinnelsen til Kristendommen som Armenia er statsreligion. På slutten av det 3. århundre, den hedenske Kongen Trdat III fengslet Gregory Lyset for 12 år i gropen av en brønn. Det fortelles at kongen ble så rørt av Gregory ‘s overlevelse og hans evne til å kurere king’ s galskap at han konverterte til Kristendommen og funnet det statsreligion i 301 A. D. Armenere vil benytte enhver anledning til å minne deg på at deres land ble den første Kristne nasjonen.

Kristen historie til side, vårt besøk ble markert med velsignelse av en kylling i ferd med å bli ofret. Barn båret deres live kylling opp-ned og sirklet rundt kirken flere ganger mens presten utarbeidet for sin velsignelse. I mellomtiden, bakervarer solen tok sin toll og bestemødre begynte å danse og synge, å kaste armene i en varme-indusert pilk. De inviterte oss til å ta del i deres arrangere festen. Dessverre, vi måtte høflig nedgang i favør av en fullpakket tilbake marshrutka (minibuss).

Ved foten av bakken som fører opp til klosteret, en svart sau motstått i panisk protest, for det var hans tur til å bli velsignet. Han må ha visst hva som var i vente.

Hvordan komme seg til Khor Virap:

Ta en marshrutka ved 11 AM fra bak Yerevan sentralbanestasjon. Flagget ned avkastningen marshrutka på hovedveien ved Khor Virap flere timer senere (bekreft gå tilbake i tid med marshrutka driver når han slipper deg av).

Dagstur til Garni og Geghard

Garni, en rekonstruert Greske tempel (opprinnelig fra det 1. århundre) som ligger i Avan-Kløften. Nærliggende Geghard er en tidlig Kristen rock-klosteret fra det 4. århundre, styrket av den Zakarians i det 13. århundre. Fange noen synger i øvre kapell (som vi gjorde) – akustikken er fantastisk.

Hvordan komme seg til Garni og Gerhard:

Som offentlig transport gjør det litt vanskelig å besøke begge steder på en dag, tok vi en tur med Salg (21 Mashtots Avenue) for rundt $8 per person.

Tatev, Verdt Turen

Interessert i å se mer av den “virkelige” Armenia utenfor delene av Yerevan, bestemte vi oss for å dra sørover til Tatev i retning av Armenia er på grensen til Iran. Reisen dit kommer i to deler: en marshrutka (minibuss) fra Yerevan å Goris (4-5 timer) og en periode på 1950-tallet skolen buss fra Goris til Tatev (1,5 timer). Selv om turen til Goris var relativt begivenhetsløs, vi var overrasket over at bussen til Tatev faktisk vind og finner veien opp bratte bakker, over enger og i og ut av en switchback-innrammet gorge – hver eneste dag i ett stykke, regn eller skinne.

Tatev viktigste uavgjort, Tatev Klosteret (9.-14. århundre), har stått som gjør narr av naturen på en klippe ‘ s edge over en dyp kløft for nesten 1000 år. Vi hadde frie tøyler til å vandre, klatre vegger og trapper og gjøre plass vår egen. Fri til å utforske, følte vi oss som barn igjen. Tatev Klosteret er enkle skjønnhet vant oss over – det viste seg vår favoritt-området i Armenia.

See also  10 Beste Tingene Å Gjøre I Ilfracombe, England Den endelig reiseguide {UPDATED}

Tatev: Donkey Dager og Sprø Barna

Fortsetter å utforske landsbyen, vi møtte Ruzanna samle kveld greener for hennes esel. Sensing vår interesse i hennes fotogene dyret av byrden, hun inviterte oss på vår første donkey tur. Dan føtter dratt. Ikke helt å skala, esel neppe tilbys en enestående utsikt. Mens resten av oss ble underholdt, esel var det ikke. Han til slutt stoppet i protest og begynte å poo.

Etter å ha turnert i byen på vår dyret av byrden, vi snublet på landsbyen kirken og var omgitt av en gruppe av nysgjerrige barn i sommer kveld liten by kjedsomhet. Ved første, de var litt mistenkelig, ikke sikker på hva du skal gjøre av oss. Et par bølger og “barev” (hallo i armensk) fra oss blir bedt om det uendelige ropene “Hei! Hallo!”Dette var så mye spenning som denne siden av byen hadde sett i år.

I sin begeistring, barna bokstavelig talt løp i sirkler rundt oss. Etter et bilde og video økten, de insisterte på at vi går inn i kirken. Ingen kunne finne lysbryter – det var mørkt inne. Bekymre, de ledet oss rundt for hånd, viser oss ulike altere og malerier i mørket, forklarer alt i armensk. Det faktum at vi ikke forstår (eller se) en ting som ikke synes å ha betydning. Vi alle hadde det gøy.

Fil Under “Liten Verden”

Etter å ha rullet hver siste bit av maten ut av skapet for oss i en sen ettermiddag snack (fest, egentlig), våre vertinner i Tatev spurte oss hvor vi var fra. For å unngå kompleksiteten, vi sa i San Francisco, den siste plassen vi bodde i USA Viser seg at kvinnens datter som nå bor i nærheten av San Francisco. Fotoalbum er lagt henne besøk til Bay-Området syntes å skissere vår fortid – San Francisco, Monterey, Carmel, og Berkeley. Vi ble overrasket over å finne et nøkkelhull til vår fortid i en liten fjell landsby i Armenia. Det er et annet tegn på at verden er ikke flat, bare komprimert.
I stand til å sikre en plass på retur buss neste morgen, vi balanserte oss på metall melk beholdere og spratt vår vei rundt i trange svinger og bratte klipper for å komme i Goris.

Selv om turen til Tatev kan være litt ubehagelig og lang, og tilbyr en uvanlig opplevelse og vakker natur. Det er vel verdt innsatsen (og sår nederst) for å oppsøke denne fredelig og hyggelig liten landsby som ligger bortgjemt i Armenia er southern hills.

Tatev Transport, Overnatting og Hva du skal Gjøre

Hvordan komme dit: Ta en marshrutka å Goris på stasjonen bak Tyggegummi/Rassiya på Tigran Mets Gate i Yerevan (5,000 Drams). Fra Goris, ta 3:00 daglig buss til Tatev (500 Drams). Kom tidlig for å få et sete. Bussen går tilbake til Goris hver dag klokken 9 om morgenen.
Hvor du skal bo: Vi bodde på B&B Lena og John. Behagelig, god mat og hyggelig vertskap. 3500 AMD/person inkluderer heaping mengder av mat – snacks ved ankomst, middag og frokost. Gi dem en samtale, og de vil møte dere på bussholdeplassen – +374 (284) 97392
Hva du må gjøre: Gå til klosteret, henge ut med de lokale barna, og vandre i fjellene.

Haghartsin Klosteret

Fredelig Haghartsin Klosteret er plassert i skogen ca 15 minutter utenfor nord-armensk byen Dilijan. Komplekset inneholder en rekke kirker som stammer fra 10. til 14. århundre. Ta litt mat sammen og nyte en piknik med utsikt over kirker på den ene siden og de skogkledde åsene på den andre.

Hvordan komme seg til Haghartsin Klosteret:

Ta en marshrutka å Dilijan fra hjørnet av Teryan og Isahakyan Gatene i Yerevan (rundt hjørnet fra der du fange Sevan marshrutka). Tur til Dilijan tar florerer tre timer. Drosjene kan ta med deg resten av veien til klosteret for 3000-4000 har AMD.

Leave a comment