Ah, Bali mat. Vårt forhold med Balinesisk mat fikk en god start, men en Balinesisk matlaging klasse i Ubud, natt markeder i Sanur og enkle restauranter kalt warungs (restauranter). konspirerte for å endre våre sinn og informere våre ganer. Resultatet: en oversikt over komponentene i Balinesisk matlaging, felles Balinesisk retter og der hvor å finne dem når du besøke Bali.

Når vi først kom i Ubud, Bali fant vi en rekke restauranter rettet mot utenlandske ganer. Smak og krydder syntes mangelvare, våre mager ofte følte seg tom etter å ha spist. Menyene besto vanligvis av uinspirert kombinasjoner av stekt ris, blandet ris, underwhelming karriretter og blid grønnsaksretter. Vi var tydeligvis å gjøre noen dårlige valg, men vi var også å peke på en tilsvarende uakseptabel mat vene på andre deler av øya.

Og akkurat når vi var i ferd med å gi opp på Balinesisk mat, oppdaget vi “the real deal” i et matlagingskurs – retter full av intensitet, nydelige smaker og en filosofi og teknikk som gjorde at vi ønsker å kjøre til kjøkken og brann opp pannen. Dette var ekte Balinesisk mat, gjort det bra, flavorful og unike.

Derfra ble vi inspirert til å gå dypt og spise godt. Dette er hva vi fant.

Bali Mat: Ingredienser og Filosofi

Det er på grunnlag av Balinesisk mat? For å gjøre det punktet under våre Balinesisk matlaging kurs, vår instruktør gjorde noe veldig enkle, men effektive — han foreslo at vi skulle smake på hver av de grunnleggende komponentene i Balinesisk mat i raw, på egen hånd, at vi nettopp hadde kjøpt på det friske markedet i Ubud.

Poenget: vet ingredienser.

Duftende Frø (Balinesisk 8-spice kombinasjon): hvit pepper, svart pepper, koriander, spisskummen, nellik, muskat, sesamfrø, og candlenut.

Duftende Røtter: sjalottløk, hvitløk, større galangal (hva de fleste av oss tenker på som “galangal”), mindre galangal (mer pepper, nesten reddik-lignende), gurkemeie, ingefær.

Chili peppers: Små grønne og røde Balinesisk chili peppers ta sentrum scene. Større rød paprika at de fleste av oss også vurdere varmt, Balinesisk vurdere “søt.” Søt.

Palm sukker: Balinesisk har en søt tann. De liker også å kombinere krydret med sine søte. For å gjøre dette, de bruker rå palm sukker. Dette er ingen vanlig sukker — det smaker som melasse, nesten røykfylt. Gå til det lokale markedet og du vil finne palm sukker i en rekke nyanser, kvalitet og smak dypet.

Fisk Lim inn: Som deres naboer i hele Sørøst-Asia, Balinesisk også sette pris på den rollen gjæret fisk i deres mat. Høres brutto. Til mange, det lukter brutto. Men fisk lim er helt avgjørende og herlig når det brukes i matlaging.

Ekte Balinesisk Retter fra vår Matlaging Klasse

Ekte Balinesisk mat er ikke lett å finne. Som noen Balinesisk vi snakket om å fortelle det, Balinesisk spesialiteter er tid – og ingrediens-intensiv, og slik de er vanligvis reservert for spesielle anledninger og er ikke ofte finnes i vanlige restauranter.

Base Gede (eller Bumbu Bali)

Balinesisk bruke enten sambal, en chili-basert saus, eller base gede, en grunnleggende krydder lime for å gi den beste Balinesisk retter sin distinkte smak og spark. For å gjøre base gede, sette alle duftende frø og røtter i en blender med litt fisk lim inn. Resultatet: en lime tynnere enn en Thai curry paste som kan brukes på et utall måter, som vi vil finne ut i våre matkurs.

See also  Små Skip Cruise-Guide for de som Leter etter Luksus - siste Travel guide {UPDATED}

Sayur Urab (Blandede Grønnsaker)

Vi lærte på den harde måten at ikke alle sayur urab er skapt like. Første gang vi prøvde dette på en restaurant, vi kalte det “kokte salat”, eller mer nøyaktig, en smakløs haug av kokte grønnsaker. Det gjøres riktig, det er faktisk en deilig og sunn dish av blandede grønnsaker kombinert med revet kokos og en nydelig, crunchy sambal av sprø gylden-stekt sjalottløk, galangal, chili paprika og hvitløk.

Tunfisk Sambal Matah (Brennemerket Tunfisk med Raw Sambal)

Kanskje vår favoritt parabolen av matlaging kurs. Fersk tunfisk er dekket med base gede (Bumbu Bali) og prentes inn i en varm panne. “Rå” sambal topping består av hakket sjalottløk, sitrongress, chili paprika og ingefær alle dynket i lime juice. Ja, det smaker så fantastisk som det høres ut.

Tempe Manis (Tempe, i Søt og Krydret Saus)

Tempe (eller tempeh), kokte soyabønner trykket og gjæret, og er en vanlig ingrediens i Balinesisk og Indonesiske retter. I tempe manis, den tempeh er kuttet i små biter og stekt til sprø. Det er så kastet i en søt palm sukker saus slått med stekt hvitløk og chili peppers. God smak, tekstur spille.

Opor Ayam (Chicken Curry)

Kylling, gulrøtter og poteter i en kylling i karri saus av base gede og kokosmelk. Deilig og rik.

Bali Sat Lilit

En vri på det vi vet om som sat, eller tradisjonell Indonesisk kjøtt grillspyd. I sate lilit, et unikt Balinesisk rett, kvernet eller malt kjøtt er blandet med bumbu Bali og andre krydder. Den kvernet kjøtt blandingen er deretter samlet og snurret rundt et tre spyd eller stilk sitrongress, og grillet.

Sambal Udang (Reker i Krydret Sambal Saus)

Den endelige kronen juvelen rett i våre Bali matlaging klasse, og det var over toppen. Store reker flash kokt i en krydret sambal laget av stekt løk, grønn pepper, og rød chili peppers toppet med bumbu Bali krydder lime og kokosmelk. En touch av palm sukker og hakkede kaffir lime blader runde ut fatet.

Bali Matlaging Klasse-Detaljer:

Bumi Bali Restaurant, Monkey Forest Road, Ubud. Rundt 250 000 IDR ($30) til markeds-besøk, forkle, kokebok og matlaging (pluss spise) alle rettene ovenfor. Bare én matlaging stasjon, men alle deltar ved å ta svinger.

Du kan også bestille på forhånd dette Balinesisk matlaging klasse i en lokal landsby eller dette Balinesisk matlaging klasse som foregår på en økologisk gård. Begge inkluderer besøk til lokale markeder og gratis henting fra hotellet i Ubud.

Populære Rettene i Bali

Babi Guling

Smågris, krydder-og gned og spytte-stekt. Jepp, så fantastisk som det høres ut. Kjøtt er smelte-i-munnen anbud.
Der spiste vi det: Sin Oka i Ubud (i nærheten main market). Sin Oka er babi guling sentrale. Gå tidlig som det stenger når svinekjøtt er ferdig for dagen.

See also  16 Beste Turer I Arizona Den endelig reiseguide {UPDATED}

Bebek Betutu

Spice-gnidd duck sakte kokt i bananblader. Som nesten alle kjøtt i bananblader, de beste bebek betutu er vakkert anbud og krydder uttalt.
Der spiste vi det: Warung Enak, Ubud. 65K IDR ($8). Litt høyere enden enn de fleste steder vi prøvde, men Warung Enak har en omfattende meny med beskrivelser av hvor hver tallerken stammer (f.eks., Java, Sumatra, Bali, etc.). Med andre ord, det er en utdannelse. Flott innredning og service også. Anbefales for en splurge.

Biff Rendang

Biter av kjøtt sakte kokt i en blanding av kokos melk, krydder og stekt kokos lim inn. Kokos melk er fordampet til poenget med en tørr yngel, og etterlater et rikt, tykt spice skorpe. Yum.
Der spiste vi det: Sari Bundo (Jalan Danau Poso) og Retro Restaurant (Danau Tamblingan 126) i Sanur.

Satay (i Indonesia, Sate)

Biter av kylling, svin, biff, fisk, tofu — omtrent alt — på spidd og grillet over glør. Vanligvis serveres med en rik peanut-basert dipping saus. Selv opprinnelig fra den Indonesiske øyene Java og Sumatra, satay kan bli funnet i restauranter og markeder over hele Bali. Vi anbefaler å prøve noe litt utradisjonelt som tunfisk mette for en spesiell godbit.

Gado Gado

En frisk salat kombinert med blandet kokte grønnsaker og tofu, serveres med peanøttsaus på toppen. Selv om det ikke opprinnelig fra Bali, denne Indonesisk retten serveres på mange restauranter. Ideelt sett, grønnsaker bør være sprø og frisk, selv om noen restauranter som serverer det som en grøt av overkokt grønnsaker med peanøttsaus. På grunn av den brune peanøtt saus på toppen, dette er ikke en spesielt fotogene rett. Du må bruke fantasien på dette.

Nasi Campur (blandet ris)

Et fat med ris omgitt av flere side retter. Når restaurantene serverer nasi campur, de vanligvis velge sidene for deg. På warungs, mer lokale street type mat steder på Bali, nasi campur er opp til deg. Deg velge hvilke sider du vil sate lilit, krydret tempeh, hakkede grønnsaker, krydder-og gned kjøtt, kylling, tofu. Du får ideen.

Vi fant denne retten særlig uinspirerende på turist-orientert restauranter, så prøv å gjøre veien til et lokalt marked eller warung å få noe krydret med en mer autentisk smak.

Der spiste vi det: Night market og Warung Sari (ta til høyre inn i smug på Jl. Danau Tamblingan #146) i Sanur, Warung Lokal off av Hanoman Gate i Ubud.

Nasi Goreng (Indonesisk stekt ris)

Hvilket land i Sørøst-Asia ikke har sin egen versjon av stekt ris? Den Indonesiske stil har mer krydder og tomatpuré enn din typiske stekt ris. Men på slutten av dagen, er det fortsatt stekt ris.

Mie Goreng (stekte nudler)

Etter flavorful røye keow i Malaysia og pad thai i Thailand, vi kunne aldri virkelig komme inn mie goreng på Bali. Det har alltid følt som mie goreng nudler kom fra en Ramen-nudler suppe pakken, selv om de ikke hadde. Og oftere enn ikke, det var bare ikke mye smak. Kanskje vi bare hadde uflaks. Men, hvis nudler er din greie, det er ingen mangel på mie goreng å holde deg gående på øya.

See also  Reiser Bærekraftig: 20 Måter å Være en Bærekraftig Reisende - Hva du trenger å vite {2021}

Cap Cay

Høres ut som chop suey, gjør det ikke? Vi er ikke sikker på historien, det er nok ikke en tilfeldighet. En Kinesisk stil Indonesisk wok eller gryterett med kål og andre grønnsaker, avhengig av hvor det er servert.

Bumbu Bali Fisk

Oversatt som “fisken i Balinesisk saus”, denne retten består av biter av fisk kokt i kokosmelk og bumbu Bali krydder lime. Fyldig og krydret.Der spiste vi det: Pantai Indah i Sanur. Med en utsikt over stranden (og visstnok den billigste øl på stranden i Sanur) til å starte opp, er det vanskelig å slå for atmosfæren.

Bakso

Bakso suppe begynner med buljong og ender med Indonesiske kjøttboller (vanligvis laget av kjøttdeig og tapioca mel). Avhengig av bakso stå, vil du finne noen nudler, tofu, og noen urter kastet i. Bakso står vanligvis tilbyr et utvalg av sauser og varm saus så kan du gjøre det akkurat slik du liker det. Vær forsiktig med lokale chili saus; det er utrolig potent. Vi lærte dette på den harde måten, med tårer.

Nasi Jinggo

Velsmakende retter som består av svært finhakket kombinasjoner av ulike ingredienser (grønne bønner, grønn papaya, sjalottløk, svinekjøtt og svinekjøtt hud, egg og kokos) og servert på toppen av bananblader. Tidkrevende, nasi jinggo retter tendens til å dukke opp på seremonier og feiringer, men hvis timingen er god, kan du finne dem på gaten (bildet nedenfor).

Balinesisk Desserter og Drikke

Bubur Sum-Sum (Ris Grøt med Palm Sukker Saus)

Kremet grøt laget av rismel toppet med en tykk, melasse-som palm sukker saus og revet kokos.

Bubur Injun (Svart Ris Pudding)

Svart klebrig ris blandet og kokosmelk. Vår vertsfamilie i Ubud ville også av og serverer den til frokost.

Bantal

Søte pakker av klebrig ris, kokos, sukker og frukt (vanligvis bananer, noen ganger oransje skall eller til og med mango essens). Sri Rathi hotellet i Ubud tilbød dem til frokost og hele dagen lang som en pick-me-up.

Luwak Kaffe (Kopi Luwak)

Også kalt civet kaffe eller “poo kaffe.”Hvorfor det? Weasel-som dyr kalles civets er sluppet løs i kaffeplantasjer på natten for å tilfredsstille deres forkjærlighet mot å spise bare høy kvalitet kaffe bær. Den civets spise coffee berry, men de bare bæsj ut kaffebønnene. Deres kaffe-bean fylt turds er samlet inn og vasket. Slaktet kaffebønnene blir stekt over åpen ild.

Og resultatet? De dyreste kaffe i verden. En kopp luwak kaffe i London angivelig løper rundt 40 pund ($65). På Bali, kan du quaff en kopp på en luwak plantasjen for ca $4. En jevn kopp brygge med overraskende lav surhet.

Leave a comment