Du bryr deg om barn du støter på mens du er på reise, ikke sant? Er barn noen gang rekvisitter på bildene? Har du beliggenhet tag dem? Hva med å gi penger til å tigge barn? Hva med å dele ut gaver til tilfeldige barn du møter? Hva om de skole besøk? Hvordan gjør alt innvirkning barn og deres trivsel? Kan noen av dine handlinger forårsaker utilsiktet skade?

En fersk utgivelse av et sett av barnevernet i reise retningslinjer og etiske retningslinjer synes å være tipping eplet handlevognen. Hva mange av oss trodde var helt akseptabel atferd når vi møter barn mens du er på reise er nå kalt inn spørsmål.

Min første tanke-håp: “jeg vedder på at når jeg leser disse, jeg finner ut at jeg egentlig aldri gjorde noe galt.”

Jeg leser dem. Feil.

Tankene mine gikk til en skole besøk Dan og jeg har gjort i Namibia flere år tilbake. Besøk, et stopp langs en sykkel vandringen i ørkenen, var en gruppe av oss – ikke bare alene, men lederne i bransjen deltar på en konferanse, som også er kjent for taler for bærekraftig turisme saker som faller inn på en lokal skole, møte barna, forstyrre klasse slik at barna gikk utenfor, og å ta en haug med bilder.

Hvordan kunne noe som følte vanlig og uskyldig på den tiden nå anses som skadelig for trivsel av disse barna?

Da følte jeg litt defensiv. “Vent, hva er så galt med å besøke noen av barna på skolen? Det gjorde noen gode…ikke det?”Hvis jeg være ærlig, det var noe i meg som alltid har lurt på, “Ville vi gjøre denne type ting hjemme? Hvorfor ikke?”

Barnevernet i Retningslinjer for reisen og Reisende Code of Conduct gå rett til det punktet, blant andre. Retningslinjer for adressering ta bilder av og med barn og poste på sosiale medier har gjort meg wince – ikke så mye på retningslinjer, men hvordan de krysses med noen av mine egne tidligere atferd.

Frem til nå, mest diskusjon av barnevernet og beskyttelse i reiselivsnæringen har hatt en tendens til barn menneskehandel eller seksuell og fysisk mishandling av reisende. Disse nye retningslinjene, men gå til hjertet av ordinære vekselsvirkningene at reisende (uavhengig og på turer) har med barn. Og de reiser spørsmålet: hvis vi er bekymret for velferden til barn vi kommer i kontakt med på veien, hva skal vi egentlig gjøre…og unngå?

Skal vi gi penger til å tigge barn? Hva med å gi gaver til barna? Skole besøk? Er barn rekvisitter i våre bilder? Hva om plassering-taggede bilder av det enkelte barn? De fleste av de bemerket atferd og deres virkninger — de mange av oss har ikke tanke for dypt abut til nå — faller inn i landet av utilsiktede konsekvenser.

Til slutt, jeg må innrømme at jeg føler litt flau. Tross alt, jeg er en forkjemper for ansvarlig reiser, bærekraftig turisme, oppmerksom reise, respektfull reise, menneskeheten…respekt. “Hvordan kan jeg ha gått glipp av denne? Burde jeg ikke har kjent?”

Vi er menneskelige. Det betyr også, i ånden av reise, kan vi ta inn ny informasjon og å vedta et nytt perspektiv. Vi kan utvikle, forandre og forbedre.

Og vi vil.

Barnevernet Retningslinjer: Bakgrunn og Organisasjoner som er Involvert

Vi skriver denne artikkelen i lys av den nylige utgivelsen av barnevernet i reiselivsnæringen: Retningslinjer og God Global Praksis og barnevernet Reisende Etiske Retningslinjer utgitt av G Adventures, Planeterra Foundation og ChildSafe Bevegelse. Som en del av denne prosessen, G Adventures ble den første ChildSafe Sertifisert turoperatør som sikrer at all sin virksomhet i samsvar med disse barnevernet retningslinjer.

Målet med disse fritt tilgjengelig retningslinjer, som forklart av Adrienne Lee, Direktør for Utvikling på Planeterra Foundation, er “å sikre næringen og dens kunder aldri skape utilsiktede skade på barn, deres familier og lokalsamfunn gjennom besøk eller interaksjon.”

Mens retningslinjene hovedsakelig målet reiseliv — og hvordan bedrifter kan sikre sin virksomhet, tjenester og produkter for å støtte barne – det er også en Reisende Etiske Retningslinjer som alle reisende kan følge for å sikre at deres atferd forholde seg til disse med beste praksis.

Retningslinjene og reglene for god Oppførsel — tiltak og prinsipper utvalgte av internasjonale organisasjoner som UNICEF, UNWTO, ECPAT Internasjonale Koden, redd Barna, og den Globale Alliansen for Barn er gratis. Eventuelle reise-selskap eller reisende kan lese, vedta og anvende dem til deres egen virksomhet eller daglige atferd.

Du kan laste ned barnevernet Retningslinjer og Reisende Etiske Retningslinjer her. Vi oppfordrer deg også til å signere pant på samme side som viser ditt engasjement for barnevernet når du er på reise .

Barnevern i Reise: Den Ultimate Tanke-Eksperiment

Hvis du har problemer med å forstå alt dette, her er en tanke-eksperiment. Hvis du er en forelder, forestill deg at en av dine barn. Hvis du ikke har barn, tenk deg et barn eller en ung person som betyr mye for deg. Nå, når du vurdere vekselsvirkningene og situasjoner med lokale barn du møter i løpet dine reiser, spør deg selv:

“Ville jeg gjøre det samme med et barn i mitt eget land? Ville jeg vil ha en reisende å gjøre dette med mine egne barn? Ville det være OK hvis en reisende gikk bare opp og gjorde dette med min familie, mine venners barn, eller mine naboer?”

Hvis svaret er nei, resten følger.

Hvis svaret er ja, bør du vurdere den lokale sosio-økonomisk og kulturell kontekst av stedene du besøker. Det kan være faktorer på jobb der — f.eks., ekstrem fattigdom, rollen av jenter og kvinner i samfunnet, etc. — det kan slå det først kan se ut som en ufarlig handlingen til noe som er lagt med utilsiktede og usynlige negative konsekvensene.

See also  Reiser Australia i To Uker: En Eksperimentell Guide og Reiserute - siste Travel guide

10 Do ‘s og Don’ ts av barnevernet i Reise

Her er noen av de mer vanlige forhold og sammenhenger hvor reisende kan finne seg selv i samspill med barn under sine turer i utlandet.

Mens disse rådene gjelder overalt, du kan finne noen av dem var spesielt betydningsfulle i dine reiser til destinasjoner i å utvikle eller overgangsstønad økonomier — hva noen kaller det Globale Sør.

1) IKKE: Gi for å tigge barn eller kjøpe fra barn leverandører

Det er veldig vanskelig å si nei noen ganger. Vi diskuterer mye i denne artikkelen hvordan å gi penger, godteri, leker eller til og med skolemateriell til å tigge barn kan bidra til en rekke utilsiktede negative konsekvenser. Dette inkluderer foreldre tvinger sine barn til tigging, og deretter holde barna sine fra skolen fordi deres tigge tjener mer på kort sikt enn å studere. I tillegg, barn kan sette seg i store og skadelige situasjoner for å tigge, eller de kan bli banket opp av andre for penger eller gaver de har fått.

Kort sagt, ditt bidrag kan bidra til et fortsatt fattigdommen, avhengighet og vold.

Tilsvarende, hvis et barn tjener penger på å selge godteri eller postkort i skoletiden så foreldrene kan velge å ikke sende ham på skolen i det hele tatt. Det kan høres hardt, men i enkelte deler av verden, disse er de vanskelige beslutningene foreldre føler seg tvunget til å gjøre daglig.

Hva du skal gjøre: Gi penger til barn-vennlig eller utdanning-fokusert organisasjoner som bidrar til å holde barna i skolen, og tilbyr variert støtte for deres trivsel. Støtte kan være å tilby næringsrik mat, skolemateriell, uniformer, etter-skolen veiledning, og til og med foreldrenes veiledning om betydningen av utdanning for et barns fremtid.

Se #9 nedenfor for flere forslag på hvordan å finne anerkjente organisasjoner og mest effektive måter å gi på.

2) IKKE: Behandle lokale barn som en turistattraksjon, eller bruke dem som foto-rekvisitter

I Kambodsja tidligere i år, så jeg to unge Europeiske kvinner å spise frokost på sine strand guest house. En ung, søt Kambodsjanske jente på rundt to eller tre vandret gjennom hagen til bordet deres og så opp på dem, tilsynelatende for litt mat.

En av kvinnene plukket opp jenta, satte henne på fanget hennes og legger armene rundt henne. Da hun ga sin smarttelefon til sin venn og spurte henne til å ta bilder av dem. En foto session fulgte. Etterpå har de satt jenta ned, ga henne en cookie, og gjorde tegn til henne til å gå unna.

Dette er hva vi mener med å bruke barn som en attraksjon eller prop. Det har vært noen flotte forfalsker og humoristisk kampanjer om dette, inkludert Barbie Frelser og en Radi-Aid video knyttet til dens sosiale medier innlegg retningslinjer.

Hva du skal gjøre: Engasjere seg som mennesker — uten pay-off av bilder og fôr for sosiale medier. Samhandle, spille et spill sammen. Gjøre det første med tanke på å hva som er godt for den unge personen foran deg, ikke hva som vil spille godt på sosiale medier mate.

3) IKKE: Besøke skoler eller utdanningsinstitusjoner i skoletiden

Klasserommet besøk på veien kan være en eksplosjon. Du spiller noen spill, praktisere litt engelsk som et fremmedspråk, eller se en forestilling.

Og bilder er ofte det gøy og snakke til optimisme og utdanning.

Den uheldige realiteten: disse besøkene vanligvis forstyrre utdanning prosessen. Enda verre når de forekommer ofte, disse besøkene faktisk utgjør en merkelig form for barnearbeid og ytelse.

Så mye gøy som det er for både den reisende og barn til å gå inn i et klasserom for å spille noen spill, praksis noen få ord på engelsk eller et annet språk, eller kanskje se en forestilling, realiteten er at disse besøkene er en distraksjon. Hvis besøkene skjer regelmessig (f.eks., en tur selskapet bringer grupper daglig eller flere ganger i uken), en enkel besøk til deg eller meg representerer stadige avbrudd i et læringsmiljø der lærerne allerede sliter med å holde barnas oppmerksomhet i en over-fylt klasserommet.

Vi har vært skyldig i dette. Noen ganger skolen vår besøk var koblet til samfunnet-utviklingen i prosjekter eller turer. På den tiden, vi og arrangørene trodde våre handlinger var gunstig for alle parter.

Hva du må gjøre: Gå barnas sentre eller organisasjoner etter den aktive undervisning del av dagen er over. Støtte lokale skoler og organisasjoner økonomisk eller gjennom bevisst i donasjoner for å dekke spesifikke behov (se #9 nedenfor for å få råd om hvordan du gjør dette).

4) IKKE: Frivillig på eller besøke barnehjem

Vi diskuterer dette i detalj i vår voluntourism og frivillighet artikkelen. Forskning og studier har vist en sammenheng mellom etterspørsel til å jobbe frivillig på eller besøke barnehjem og et behov for flere foreldreløse barn, som ofte kan være barn som ikke er faktiske foreldreløse. Du kan bli overrasket over å høre at anslagsvis 80% av barna i disse barnehjem har minst ett levende forelder.

I noen steder, dette har bidratt til en ødelagt familie trend som fattige, vanskeligstilte foreldre gir sine barn for å “rekruttere” barnehjem. Studier viser at barn har best når holdt med sine familier. I den vene, fokus for alles atferd bør være å holde familier sammen ved å støtte et system som oppfordrer foreldre til å gjøre det.

See also  Bali Mat: En Balinesisk Kulinarisk Reiseguide - siste Travel guide

I tillegg, på kort sikt frivillig på barnehjem reiser spørsmålet om mangelfull opplæring og repeterende nedstengning syndrom, der konstant syklus av tilknytning og løsrivelse kan ta en psykologisk toll på foreldreløse barn. For mer informasjon om potensielle risikoer som stammer fra frivillig på barnehjem, sjekk ut denne infographic.

Vi anbefaler også at du ser Den Kjærlighet Du Gir kort dokumentar med historier fortalt av hvordan frivillig på barnehjem kan utilsiktet bryte opp familier og andre negative konsekvenser. Denne er produsert av Bedre Vare Nettverk som er en del av en koalisjon kalt Revurdere Barnehjem, en leder i denne saken. Det er øye åpning og ekte.

Hva du skal gjøre: Legitime barnehjem og langsiktig omsorg boliger eksisterer rundt om i verden. Vurdere å donere penger eller å gjøre en målrettet i-slag donasjon til disse organisasjonene.

Se også til organisasjoner som arbeider med vanskeligstilte familier og støtte dem følelsesmessig og økonomisk, slik at deres familie klienter er fortsatt sammen.

5) IKKE: Foto barn og tag deres plassering eller identitet

Fotografering av barn, spesielt begeistret skole barn som akkurat har sluppet ut av skolen, kan være en morsom, verdt opplevelsen for alle. Å sette til side dine beste intensjoner om å fotografere barn, og dele hennes verdighet, skjønnhet, glede, kultur, etc. det er viktig å være klar over noen av de risikoene som kommer sammen med det bildet avhengig av hvor og hvordan du legge inn og dele den.

Hvis du poste eller laste opp et bilde av barnet, ikke-tag, sted eller identitet på en måte som gjør at motivet lett å finne, og dermed sårbare for menneskehandel.

Ja, det er en ting.

Dessverre, det er dårlige folk der ute som utfører søk og søk sosiale medier til å finne motiver som er attraktivt, men sårbart eller begge deler. Som reisende og brukere av foto-deling nettsteder og sosiale medier, bør vi sikre at våre handlinger, men velmenende, ikke ved en feiltakelse kan hjelpe de med dårlige hensikter.

Har du For eksempel ikke ta en selfie med motivet ser rett inn i kamera og legge det til Instagram med den nøyaktige plasseringen. Hold det bilde for deg, for dine minner. I stedet vurdere å legge et bilde med barnet slått litt så som å ikke avsløre sin identitet. Være uklart om det spesifikke stedet der bildet ble tatt.

Til slutt, unngå nakenhet eller noe eksternt avslørende.

Hva du skal gjøre:

Spør om tillatelse på forhånd for å ta noen bilder og respekt motivet retningslinjer. De er menneskelige, tross alt.
Hvis barnet er unge, be om tillatelse fra en forelder i stedet. Ikke ta bilde hvis barnet eller den av foreldrene er på alle ubehagelig.
Unngå å ta bilder når barna spør om penger; det gjenspeiler problemstillinger knyttet til tigging (element #1, ovenfor).
Tar sikte på å ta bilder av barn i en gruppe vs. som individer. Enda bedre, fotografere et barn sammen med en eller begge foreldre, eller med hele familien.
Ta bilder av barn som demonstrere sin verdighet og ånd, snarere enn de som høydepunkt fattigdom og vanskeligheten av deres levekår.

 

Husk #2: barn er ikke foto-rekvisitter for å få flere likes eller oppmerksomhet på den nyeste sosiale medier post.

Merk: Vi innrømme at etter å ha valgt bilder for en fotografering utstillingen fremhever barnevern i reiser vi innså i ettertid at vi trenger til å utføre revisjon av hele vårt bildegalleri. Vår hensikt når først å ta disse bildene ble bra. Til tross for de intensjonene, vår bevissthet har blitt utvidet. Det er klart at noen av våre bilder kan bli misforstått eller brukes på måter vi aldri kunne forestilt seg.

6) IKKE: Pålegge deg selv eller sette i gang fysisk kontakt

Det er fristende og naturlig å komme ut og plukke opp et barn som møter du under dine reiser. Motstå som oppfordrer til barnet initierer kontakt først. Og hvis han ikke er interessert i å engasjere seg med deg – uansett grunn — la det gå og gå videre.

Aldri tvinge deg selv eller dine ønsker på et barn. La barnet bestemme om han ønsker å engasjere seg, og hvordan. Enda bedre, finne måter å engasjere seg med barnet når han er sammen med en forelder eller hans familie.

På den annen side, vi har funnet oss selv i situasjoner med barn kravlet over oss, gripe tak i oss og våre lommer — nesten som om de hadde blitt opplært til å “ta utlending.”Det er vanskelig å si hvorfor – kanskje de trodde at det var det vi ville ha, kanskje deres intensjoner var mindre uskyldig.

 

Uansett grunn, hvis du finner deg selv i en ubehagelig situasjon som involverer barn, høflig og godt si nei til barnet (og foreldrene eller sponsoring organization) og løsne eller forlate helt.

7) GJØR: Rapportere mistenkelig oppførsel eller mulig misbruk

Hvis du observere aktivitet i og rundt hotellet eller bar som selv hint på barn menneskehandel, sinn din intuisjon. Hvis du er i denne sammenheng, og du ser et barn som vises ubehagelig eller ser ut som om noe er galt, da er det på tide å handle på dine informert instinkt, iverksette tiltak og rapportere problemet.

Sikker, kan situasjonen være helt uskyldig. Forespørsel vil bære det ut. Men når fysiske og/eller seksuelle overgrep kan være i spill, den potensielle risiko og skade et barn er for stor, ikke for å handle.

See also  12 Grunner til å Sende Postkort Når Du er på Reise - siste Travel guide {UPDATED}

Ikke konfrontere den situasjonen eller den potensielle overgriperen — det være seg en reisende eller lokal — head-on. Ikke spør barnet direkte, heller, så dette kan plassere henne i en mer vanskelig, farlig eller utsatt posisjon.

I stedet, kan du rapportere problemet umiddelbart. Hvis du er på en tur, la din lokale guide vite. Ellers, kan du kontakte lokale myndigheter eller lokale child helpline. ChildSafe viser disse netthjelpelinjene og organisasjoner i land rundt om i verden, som gjør Koden. Lytt til råd fra myndighetene på hva du skal gjøre neste.

8) har: Være kreativ og engasjere seg i respekt

Når noe vi betraktet som god, sunn moro er kalt inn spørsmålet, er det fristende å føler som om alle veier glede over å ha vært stengt av og til å svare ved å kaste inn håndkleet.

Ikke sette opp en vegg mellom deg og barna du møter på turen.

Det er haugevis av måter å engasjere seg i det moro med lokale barn som fungerer for alle. Spille et spill (fotball på den lokale banen er én er vår all-time favoritter), engasjere foreldre og familier sammen i et foto-ta økten, bli kjent med navn på personer og historier, eller lære et nytt ord eller to i et fremmed språk.

Ikke vær redd for å spørre din turoperatør, tour guide, eller andre lokale folk hva som går for å være kulturelt og sosialt hensiktsmessig i den destinasjonen du besøker.

Resultatet: kommunisere og behandle barn og unge med respekt, akkurat som du ville gjort hjemme med familie, venner og naboer.

9) GJØR: Support anerkjente barn-vennlige organisasjoner

Informert donasjoner kan føles upersonlig, men de tilbyr noen av de mest hensiktsmessige og effektive måter å bidra, gi tilbake til og samhandle med samfunnet vi er på besøk.

Hvis du donere penger, gi den til organisasjonen direkte snarere enn gjennom mellommenn eller mellommenn — barn eller på annen måte å samle inn penger på lokale gater. Langs veien, ikke vær redd for å stille vanskelige spørsmål om drift, program for administrasjon og hvordan bidrag vil bli brukt eller brukte.

Hvis du ønsker å gi rekvisita eller for å gjøre en slags gave, spør organisasjonen hva det egentlig trenger, heller enn å handle på forutsetningen om hva du tror det er behov for.

Vurdere å kjøpe forsyninger lokalt, snarere enn å bringe dem fra hjemmet, slik som å ytterligere støtte den lokale økonomien. Når du kjøper varer lokalt, vil du også redusere risikoen for at din gave – klær, skolemateriell, sko, etc. – tegning mottakeren unødig oppmerksomhet og bitterhet fra andre fordi det er utenlandsk eller spesielle.

Der hvor å finne slike organisasjoner?

Før du reiser, utføre forskning og vet organisasjoner ved å sjekke flere kilder.
Be nettverket av familie eller venner hvis de er klar over alle organisasjoner som kan passe.
Hvis du reiser med en tur selskapet, be dem om anbefalinger.
På bakken, spør din lokale guide. Utforsk også på lokale hoteller, restauranter eller turarrangører som uttrykker en legitim samfunnet fokus.
Her er en god artikkel med praktiske anbefalinger på hvordan de skal hjelpe vanskeligstilte barn i utlandet.

10) å GJØRE: Stille spørsmål og kreve mer fra reiselivsbransjen på temaet barnevern

Når det skjer med noen advokatvirksomhet eller bevegelse, jo mer kan vi utdanne oss selv, stille spørsmål og kreve mål atferd fra selskaper som vi gjør forretninger med, mer reiselivsnæringen som helhet må svare, og opp spillet sitt.

Vi har sett dette stykket ut i problemer på tvers av bransjen, blant annet med miljøspørsmål som reduksjon av single-bruk plast flasker, dyrevelferd problemer som elefant ridning, og sensitiviteten i saker som involverer respektfull reise interaksjoner med stedegne bestander og samfunn.

Når vi spurte Fru Lee av Planeterra Grunnlaget for tre ting som reise-relaterte bedrifter kan gjøre nå koblet til barnevernet, hun foreslo følgende for å reise selskaper:

I hele sin virksomhet, fjerne praksis som barnehjem besøk og ikke-pedagogisk klasserommet besøk fra reiseruter.
I sin menneskelige ressurs praksis, sikre at det ikke er noen former for barnearbeid. Sikre ansatte er utdannet på hvordan svare på kritiske spørsmål.
I sin markedsføring og salg praksis, unngå å bruke bilder av barn uten foreldre eller verge, og unngå å bruke barn som salgsfremmende funksjoner av turer.
Notat til reisende: Hvis du ikke vet hvor du skal begynne når du vurderer selskapenes tilnærminger til barnevernet, start med disse tre elementene. Den ChildSafe Bevegelse gir også en liste over barn som er trygg bedrifter.

Fremtidens barnevern i Reise

Dette kapittel i den pågående bevegelsen av barnevernet er ikke om å lukke dørene til reiseopplevelse og menneskelig interaksjon.

I stedet handler det om å åpne oss selv og tilpasse kreative tilnærminger for å koble til med barn som balanserer vårt ønske om å forholde seg behov og rettigheter i lokalsamfunnene vi er på besøk.

Dette er alle en bit av en tenkemåte skift. Det skjer ikke over natten, heller. Det tar roten gjennom å utvide bevisstheten, og et ønske om å handle. Det er en prosess og samtale, ett drevet av reisende akkurat som deg som kontinuerlig re-forestille seg sin plass i verden, reise med ideen om at det kan være en kraft for det gode, og hold reiselivsbransjen ansvarlig underveis.

Leave a comment