Vår liste over favoritt Berlin billige spiser under €5 er lett på budsjettet og inkluderer høy kvalitet, smakfull og mettende måltider. Disse inkluderer midtøsten, tyrkisk, tysk, italiensk og Asiatisk retter fra en rekke forskjellige nabolag. Så som du kan utforske hvor du skal spise i Berlin, får du en følelse av byens mangfold i tillegg til å bli kjent med den lokale maten scene.

I løpet av vår tid i Berlin vi har levd i Kreuzberg og Neukölln nabolag, smellkyss i midten av det å besøke våre venner som anses “lite Tyrkia.”Maten var frisk, tilgjengelig, full av smak og vanligvis servert av folk som tok stolthet i deres mat, interesse i oss som mennesker, og stor glede i å tjene opp til en opplevelse.

For flere av våre Berlin foodie anbefalinger sjekk ut vår favoritt nabolaget måltider under €10.

Vår Favoritt 10 Billige Spiser i Berlin

1. Azzam Restaurant: Deilig Midtøsten Mat

Vi oppdaget denne enkle self-service Labanese-stil (selv om de er eid av en Palestinsk) restaurant med å ri våre sykler forbi det gjentatte ganger og å legge merke til det var alltid fullt av folk, uansett hvilken tid på dagen. Vi tenkte: det må være god grunn for disse folkemengdene. Det var.

Azzam ble raskt en favoritt sted å spise av oss i Berlin, en som vi elsker å ta venner til og dele en haug av forskjellige retter sammen, slik at vi alle kan nyte forskjellige smaker. Alle kommer alltid unna med noe variasjon av: “at maten var deilig, og jeg kan ikke tro hvor billig det var.”Ingen tvil om at enkelte av høyeste kvalitet mat for pengene i byen. To personer kan enkelt ting seg med deilige godbiter for under €5.

Hva du skal spise: Det falafel og halloumi-ost-plate (rundt €4.50) er en klassiker som alle elsker (vi tror Azzam har noen av de beste falafel i byen). Musabaha (et vanedannende varm hele kikert dip) eller hummus skål for rundt €4. Manakeesh flatbrød dekket i za’atar (et krydder blanding inkludert timian og sesamfrø) eller ost med en subtil duft av muskat. Fatteh er den ultimate komfort-mat på rundt €4.50. Alt kommer med en båt av friske grønnsaker, oliven og urter pluss en pose med pita brød.

Azzam kan bli travelt rundt måltid ganger, så tenk på besøk i løpet av en off-tid eller om du kommer i prime timer bare nyte buzz av stedet og en kopp te for fri fra sine samovaren.

2. Mustafa er: Gemüse (Vegetabilsk) Kebab

Du vet du er i nærheten når du oppdager den lange linjen svingete ned gaten på Mehringdamm. Dette er ikke en typisk Berlin kebab. I stedet for kjøtt, en spindel med kylling og stekte grønnsaker er skåret opp og serveres med en fantastisk blanding av poteter, søtpoteter, salat, en feta-type ost og saus. Hvis du er vegetarianer, kan du også gå for den rene veg alternativ. Vi vanligvis valgt for durum (flatbrød) döner med kylling for rundt €4 som er solid nok feeds to av oss.

Mustafa er et mat-stand, noe som betyr at den ikke har noen sitteplasser i sin egen hånd, så du trenger for å få din kebab og spise den på gaten. Gitt populariteten av Mustafa det er verdt å planlegge ditt besøk i løpet av timer for å unngå den lange linjen.

See also  5 Avslappende Stedene å Bo i hele Verden om å Komme Over det Siste Året - siste Travel guide{UPDATED}

Adresse: Mustafa er Gemüse Kebab, Mehringdamm 32 (Kreuzberg)

3. Gel Gör Inegöl Köfteci: Kofte Smørbrød Og Tyrkisk Mat

Kofte vanligvis betyr herbed kvernet lammekjøtt kjøttboller, men Gel Gör gjør det med en vri ved å bruke kalvekjøtt i stedet. Og resultatet er astronomisk god. De trekull grill kjøttet bare anbud; aroma og smak er både uforglemmelig. Neste opp, brød: helt frisk, myk, deretter (blåse meg) dytter og ristet på kullgrill. Det hele er toppet med grønn salat, rød løk, arugula (rucola) og mint.

Sauser er også standout: krydret paprika saus, hvitløk og yoghurt, og en gul urt saus. Gå for alle tre. Har dem topp det hele med en dash av sumac og noen rød pepper flak (for spice elskere) og din smak knopper vil gå gale.

Jeg fortalte den riktige måten å ned en Gel Gör kofte baguette er å drikke den med ayran (drikkbart tyrkisk yoghurt). Imidlertid, Gel Gör tilbyr et godt øl utvalget med priser bare et par dimes over priser på en bottle shop.

Hva du skal spise: Kofte baguette (3.00€); enda større kofte spezial (4.50€). Meatatarians ta skrittet fullt ut med kofte plate.

Adresse: Gel Gör Inegöl Köfteci, Kottbusser Damm 80 (Neukölln). Åpent 24 timer.

4. Tadim Lahmacun: tyrkisk Pizza og Andre Spesialiteter

Lahmacun (tyrkisk pizza) på sitt beste. En venn som besøkte sammenlignet lahmacun til den tyrkiske versjonen av en burrito. Men det er mye mer enn det. Lahmacun er en rullet, tynt flatbrød deigen toppet med en herbed kjøttdeig og bakt til sprø. Be gutta for å toppe det med salat (tomat, flatskjerm persille, løk, salat), noen varme eller yoghurt saus og en bit av sumac, en klemme av sitron; de kastet det opp en la burrito. Du kan også prøve det med döner kjøtt inni, men vi er fans av lahmacun alene.

Ring oss puristene. Tyrkisk pizza puristene.

Hva du skal spise: Lahmacun (tyrkisk pizza) med salat (1.70€) eller salat og saus (2.00€).

Adresse: Tadim Lahmacun, Adalbertstrasse 98, Kreuzberg.

5. Maroush: Libanesisk Mat

Velsmakende, tilgjengelig Libanesisk mat. Utmerket falafel smørbrød fylt med fersk stekt falafel baller, salat og en overraskende heftig dose av tahini (sesame saus). Kylling shawarma smørbrød er chock-full av kylling og har en putt av pommes frites. Høres rart ut, men det combo fungerer åh så godt. Den siste finpussen på både smørbrød: utstoppede pita er “forseglet” i en sandwich trykk.

Åpne sent, og vanligvis pakket.

Hva du skal spise: Kylling shawarma eller falafel sandwich (€3.50-€5)
Adresse: Maroush, Adalbertstrasse 98, Kreuzberg.

6a. Tekbir Döner: Beste Döner Kebab, Del 1

Som alle gode ting, med ord i munn, venn av en venn. Et tips fra en Indisk fyr i Kreuzberg som selv hadde blitt tipset av en tyrkisk nabo. Dette er hvordan alle store döner skattejakter begynne.

Selv om kjøttet på spindelen kan se sketchy: grovere og mørkere enn andre döner hytter, ikke frykt. Tekbir er kjøtt spindel er stablet med cut kalvekjøtt i stedet for bearbeidet eller presset lam döner kjøtt. Som et resultat, er strukturen er veldig mye ekte kjøtt, som skjær biffen i en biff-og-ost. Og smaken er ting vakker, søt mysterium. Kanskje noen allehånde, kanel eller muskat. I alle fall, det er elegant. Yoghurt saus er syrlig, som om det er rett ayran, snarere enn søtet yoghurt eller majones kan du finne på lur andre steder.

See also  Crete Mat: En Kulinarisk reiseguide - siste Travel guide

Hele pakken er rullet i en tyrkisk stil lavash-som flatbrød kalles en durum.

Best av alt, Tekbir er the real deal, ekte nabolaget, og alle som jobber og spiser det er usedvanlig vennlige. De serverte oss gratis tyrkisk te under hvert besøk. Det blir ikke mye bedre enn det.

Hva du skal spise: Durum döner, 3.50€.
Adresse: Tekbir Döner, Skalitzer Straße 23, Kreuzberg

6b. Doyum Grillhaus Döner: Beste Döner Kebab, Del 2

Det er alltid et godt tegn når en tyrkisk restaurant er fullpakket med tyrkisk folk round-the-clock. Vi bestilte et enkelt durum döner hvor kjøtt (lam) er spot on, stablet rikelig og toppet med masse frisk salat. God saus med en stekt chili smak. Adana kebab (avbildet ovenfor) så ganske fin også. Neste gang.

Selv om vi har valgt en rask kebab til å gå, dette er en skikkelig tyrkisk restaurant med en deilig leter du meny og full sitter området.

Hva du skal spise: Durum döner (3.50€).
Adresse: Doyum Grillhaus, Admiralstraße 37-38, Kreuzberg

7. Pazzi X Pizza: Ekte Italiensk Pizza

Å finne billige pizza av sektoren i Berlin er enkelt. Men å finne virkelig gode, høy kvalitet pizza av sektoren i Berlin er sjeldne. Det er der Pazzi X Pizza bare et par kvartaler unna form Tempelhofer Feld i Neukölln kommer inn. Ekte italiensk thin-crust pizza (eierne er fra sør-Italia) med høy kvalitet italiensk pålegg vil ta pickiest av pizza snobber (jeg regner meg selv som en del av denne gruppen). Standard stykke (større enn på en vanlig pizza slice) koster €2.50-€3.00, avhengig av pålegg. Man er vanligvis nok, men hvis du er veldig sulten da få to.

Det er alltid et stort utvalg av forskjellige rød saus eller hvit pizza alternativer, alle med høy kvalitet italiensk pålegg. Dette endrer seg hele tiden, så vil du alltid finne noe nytt. Du kan enten spise det med bord både ute og inne. Eller, ta din skiver med du å spise som en piknik på Tempelhofer Feld.

Hva du skal spise: Noen av våre favoritt pizza inkluderer čime di rapa (italiensk greener) med salsiccia (italiensk pølse med fennikel), cherry tomater med ricotta ost og rucola, stekt aubergine, og prosciutto med ricotta . Den klassiske margarita (tomat med mozzarella) er alltid en god innsats.

Adresse: Pazzi X Pizza, Herrfurthstr. 8 (Neukölln)

8. Hamy: Asia Mat

Angivelig Vietnamesisk, men når et sted er som serverer rød karri, jeg vil si det er Thai. La oss dele forskjell, og kaller det Sørøst-Asiatiske eller Berlin versjon av Vietnamesisk møter Thailandsk møter cole slaw. Rød karri er smakfulle, har nok krydder (som i, har de ikke billig ut på curry paste). Og den friske grønnsaker og nøtter på toppen er en fin touch.

See also  Nord-India Utover den Gyldne Trekanten: En Eksperimentell Guide - Hva du trenger å vite {2021}

En stor takk går til vår taxi eventyr med Layne (aka, Taxi Gourmet) og TaxiBerlin for å introdusere oss til dette sted.

Hva du skal spise: Kylling rød karri eller daglig lunsj spesielle (€4.50 – €6.00).
Adresse: Hamy, Hasenheide 10, Kreuzberg

9. Rogacki: Solid Tysk Mat

Den enorme og deli-liciousness av dette stedet gjør det verdt en stopp bare å se og snuse rundt. Men å spise, kan du prøve den enorme hunks av hvitfisk, og surkål eller dykke i for wurst lunsj spesielle. “Dette er maten av freaks,” vi ble fortalt av en Berliner å spise lunsj på den neste tabellen over. Etter noen forklaring, ble det klarere: hva vi spiser – blutwurst (blodpølse) og leberwurst (lever pølse) er bare spist i dag av entusiaster. Og freak turister som oss.

Hva du skal spise: Blutwurst og leberwurst med moste poteter og surkål lunsj spesielle (4.50€). Bryte budsjettet og få et glass hvitvin til å kutte kjøtt.
Adresse: Rogacki, Wilmersdorfer Straße 145 Charlottenburg

10. Nødvendige Berlin Currywurst

Tror jeg currywurst er den høyeste kvalitet maten kommer i Berlin? Um, nei. Men jeg vet at det er i deres hjerter og sinn av omtrent alle besøkende. Så, her er min ta.

Den “beste currywurst” – argumentet er en storm i et teacup, men hvis pølse serveres med en skur av karri pulver og ketchup høres ut som din greie, så er det tid for currywurst. I sannhet og rettferdighet, mine beste minner fra currywurst dateres tilbake til begynnelsen av 2000-tallet og særlig en regnvåte R. E. M. konsert i 2004. Men de dagene — og spise currywurst ved hvert stopp fra jernbanestasjonen Zoologischer Garten Nollendorfplatz — er for lengst over.

Disse dager, den “beste currywurst” kampen raser mellom to steder: Curry 36 og Konnopke Imbiss. Selv om jeg Karri favør 36 er marginale sjenerøsitet med sine karri pulver og deres pommes frites (med en skur av rød paprika pulver), jeg setter pris på de mindre fast pølse kobling fra Konnopke Imbiss.

Men som jeg sa over: storm in a teacup.

Hva du skal spise: Ved Curry 36: to currywurst og pommes frites (4.50€). På Konnopke Imbiss: currywurst og pommes frites (4.00€).
Adresse: Curry 36, Mehringdamm 36, Kreuzberg. (Hvis du er i en gruppe og ønsker å koldtbord det, få en gemüse kebab fra Mustafa er nevnt ovenfor). Konnopke Imbiss, Schönhauser Allee 44A, Prenzlauer Berg.

 

Hederlig Omtale: Türkenmarkt på Maybachufer

Det er ikke rart at maten i Berlin er så god, frisk og velsmakende. Den produserer løpe gjennom alle sine markeder er imponerende. For et innblikk og smak, sjekk ut den tyrkiske utendørs marked (Türkenmarkt) langs Maybachufer og kanalen i Kreuzberg. Det er åpent tirsdag og fredag ettermiddag fra 12:00-6:30.

Bare om alt er som selges her, selv open-air hårklipp. I mat-avdeling: frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, krydder, oliven, nøtter, ost og et utvalg av tyrkisk brød. Og for en spasertur unna comfort mat snack, kan du prøve gözleme fra Chez Su (på høyre side, på veien mot Neukölln) for rundt €2.

Leave a comment