Hva er best Christmas markeder i Berlin? Enten du er ute etter en tradisjonell tysk julemarked eller noe litt mer utradisjonelt, tilbyr jeg her min hendig Berlin Christmas Market guide basert på vår erfaring som bor i Berlin for sju år og blir ivrig Christmas market fans. Det har all den informasjonen du trenger å vite, inkludert datoer og tidsplaner av Berlin julemarkeder og notater på hvordan å besøke min autentisk og lokale favoritter — de som vil gjøre ditt besøk til Berlin under den Jul og ferie sesongen enda mer spesiell.

Det er noe som omtrent alle ser frem til i desember i Berlin: Christmas markeder (Weihnachtsmarkt eller Adventsmarkt). De tilbyr et fristed fra forkorte dager i året, inn i selskapet med samlet venner og naboer.

I utvalget som følger, og du vil finne “markeder” oppført mindre om shopping og mer om samfunnet — der venner og familier legge planer for å møte på markedet etter jobb eller i helgene. Et sted hvor aroma av glühwein (krydret, gløgg) og søt ristede mandler wafts i en atmosfære av blinkende lys i et kjølig vinter damp.

Som samtalene skje over dampende krus av glühwein og solid tysk street mat som bratwurst, markeds-goers fange opp livet og gi luft til hva som venter på begynnelsen av det nye året. Christmas markeder fungere som den perfekte motgift — eller akkompagnement, om du vil — til det nærmer seg Vintersolverv.

Jeg bekjenner at jeg er litt av en Julegave geek. Jeg hjalp til med å lansere en Julegave da jeg bodde i Estland for mange år siden. Dan og jeg har selv tatt Christmas market-tema kjøreturer gjennom Tyskland og Sentral-Europa.

Kanskje denne Julen markedet affinitet av meg har noe å gjøre med det faktum at jeg er Amerikansk, og jeg hadde ikke vokse opp med julemarkedet kultur. Så, jeg blir litt svimmel når sesongen ruller rundt, og jeg er innen rekkevidde av en. Uansett hva årsaken er, dette er en av grunnene til at vi stick rundt Berlin i desember.

t dette punktet tenker du kanskje: “tyske julemarkeder er kjent, men jeg har aldri hørt noe om Christmas markeder i Berlin.”

OK, da. Berlin ‘ s Christmas markeder ikke har tradisjonelt båret den samme rykte eller historie som de i andre tyske byer som München, Nürnberg eller Stuttgart. Men det er endring. Berlin gjør sin egen måte, og blander det tradisjonelle til det tapet av sin frem-kommer, uvanlig selv.

Akkurat som Berlin ikke har en town center, er det også ikke har én viktigste Julegave. I stedet, Berlin har mer enn 60 markeder spredt over hele byen, hver med sin egen personlighet, atmosfære og spesialiteter. Noen kjører lengden av Advent sesongen, mens andre er tidsbegrenset tilbud eller innstilt til ånden av sine lokale nabolaget for bare en helg eller to.

Selvfølgelig, en viss kommersialisering og schlock lurer tydelig på noen markeder. Med dette i bakhodet, kan vi dele våre personlige anbefalinger: få pålitelige og tradisjonelle eller lokale og autentisk favoritter for å hjelpe deg med å komme i gang i Berlin Christmas market leting.

Beste Berlin Julemarkeder

Berlin Christmas Markeder Åpne Alle Advent Sesongen

Markedene er oppført nedenfor, er åpne for hele Advent Christmas market sesongen, vanligvis hver dag fra slutten av November til Jul (og noen ganger gjennom til det Nye Året). For 2019 Berlin Christmas market sesongen, mange begynner på 30 November 2019 og varer til slutten av desember.

Vi finner disse julemarkeder spesielt atmosfæriske når det er mørkt og alt er smakfullt opplyst, som er lett siden solen går ned i Berlin før 4PM i hele desember. Glühwein synes å smake bedre i kveld også.

 

Gendarmenmarkt Christmas Market

Hvorfor: For en bit av den tradisjonelle i vakre omgivelser, spesielt om natten som Konzerthaus (konsertsal) og nærliggende kirker og bygninger er tent. Gift står på Gendarmenmarkt Jul Markedet har en tendens til å bli håndverk-orientert eller luksus-fokusert. Mat kvaliteten er generelt ganske høy her også.

See also  10 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Bristol Den endelig reiseguide {UPDATED}

Pass på å sjekke ut de store feuerzangenbowle (brann-tang punch) telt og oppsøke parkett tønne med rom til høyre for baren hvis du har behov for å “forbedre” din dampende kopp full av trøkk. Generelt, hvis du støter på et utvalg av glühwein “mit schuss”, som rett og slett betyr “med et skudd” som i en scene av rum eller muligens amaretto. Merk: Gendarmenmarkt avgifter inngang nominell avgift på €1. For mer informasjon, sjekk ut Gendarmenmarkt Christmas market side.
Beliggenhet og Retninger: Gendarmenmarkt ligger nær Stadtmitte U-Bahn stasjon (U2/U6). Nabolaget: Mitte.
2019 datoer: 25 November – 31. desember 2019, 11:00 – 22:00 hver dag (bortsett fra 24 desember til bare 18:00)

Schloss Charlottenburg Christmas Market

Hvorfor: for Å drikke krus av dampende glühwein i skyggen av en 300 år gammel Barokk palass. Schloss Charlottenburg Christmas market er en stor tid Europeiske eventyr sjarm. Noen av sine stands har tradisjonell — og store — Jul pyramidene som underholde tall som går rundt og rundt hele natten lang. Også moro, men hva slags cheesy, er lys show på kvelden.

For mer informasjon, sjekk ut Schloss Charlottenburg Christmas Market side.

Beliggenhet og Retninger: Bare i front av Schloss Charlottenburg Palace hovedinngangen på Spandauer Damm. Nærmeste U-Bahn-stasjoner inkluderer Sophie-Charlotte-Platz eller Richard-Wagner-Platz, samt Westend-banestasjon på S-Bahn-stasjon.
Nabolaget: Charlottenburg-Wilmersdorf
2019 Datoer: 25 November – 26. Desember 2019,

Lucia julemarked på Kulturbrauerei (Nordic-Scandanavian Christmas Market)

Hvorfor: Fordi du alltid ønsket å smake forskjellen mellom svenske, norske og danske gløgg (Skandinavisk gløgg). Toppen av det hele erfaring med rein, pølser og en rekke andre Nordiske spill og godbiter, og det kan hende du glemmer hvor du er. I forhold til andre open-space Christmas markeder, Lucia julemarkedet er satt opp i svingete gårdsrom av Kulturbrauerei, et 19. århundre murstein industrielle kompleks.

For mer informasjon, se Lucia julemarked på KulturBrauerei side.

Berlin Christmas Markeder, Lucia Scandanavian Markedet
Berlin er Lucia Nordisk-Scandinavian Christmas market i natt.
Beliggenhet og Retninger: Den Lucia Christmas Market (og Kulturbrauerei) har flere innganger på Knaackstr. 97, Sredzkistr. 1 og Schönhauser Allee 36-39. Nærmeste U-Bahn-stasjon ligger Eberswalder Str. (U2) eller Trikk 12, M10, M1.
Nabolaget: Prenzlauer Berg
2019 datoer: 25 November – 22. desember 2019, mandag til fredag 3:00 pm – 10:00, lørdag og søndag 1:00 pm – 10:00 pm

Spandau Christmas Market

Hvorfor: for Å føle deg som om du har blitt transportert til en liten tysk landsby selv om du forblir i Berlin byens grenser. Gatene i gamlebyen Spandau er tatt over av sitt julemarked. Mens atmosfæren langs hovedgaten kan føle deg litt kommersielle, den lille gårdsrom i og rundt kirkene formidle noe litt mer tradisjonell.

For mer informasjon, se Spandau Christmas Market side.

Beliggenhet og Veibeskrivelse: Ta U7 å Rathaus Spandau (slutten av linjen). Følg folkemengder til julemarkedet.
Nabolaget: Spandau
2019 datoer: 25 November – 22. desember 2019, søndag til torsdag 11 am – 8 pm, fredag og lørdag 11 – 10pm

Potsdam Christmas Market

Hvorfor: for Å ta en pause fra den store byen. Gå til Potsdam UNESCO områder av Sanssouci Slott og hager i løpet av dagen og nyte eierpunsch (krydret egg punch) på julemarkedet på kvelden. Markedet tar over gatene i den gamle byen for blokker på slutten og har noen av de mest forseggjorte og største skjermene vi har sett. Det er også en skøytebane og andre morsomme ting for barn…eller voksne.

Det er også en polsk julemarked på den nærliggende Transport Stabil Gårdsplass på Neuen Markt (New Market) fra 25 November – 1 desember 2019 å få fylle på polsk pierogis, kunsthåndverk og andre spesialiteter.

For mer informasjon, se Potsdam Christmas Market side.

Beliggenhet og Veibeskrivelse: Ta S-Bahn til sentrum av Potsdam, som handler om en 45-60 minutters kjøretur fra sentrum av Berlin.
2019 datoer: 25 November – 29. desember 2019

Berlin Christmas Markeder, Potsdam Markedet
Tidlig sammenkomster i Potsdam julemarked.

 

Berlin Nabolaget og Helg julemarkeder

I tillegg til julemarkeder som går hele lengden av Advent, Berlin har også sin andel av kort sikt spesielle og helg markeder. Disse markedene er vanligvis mindre saker med lokale organisasjoner og nabolaget-orientert arenaer. Hvis du besøker Berlin for et par dager i Jula og autentisk, og lokale er hva du leter etter, det er absolutt verdt å gjøre noen undersøkelser for å se hvilke av disse markedene skjer for å være tidsbestemt med ditt besøk.

See also  9 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Windsor, England Den komplette reiseguide {UPDATED}

Alt-Rixdorfer Christmas Market

Hvorfor: Rixdorf Jul Markedet fungerer som en fin kickoff til Jula. Det illustrerer også hvordan et nabolag Christmas market kan bli gjort godt, og i stor skala med lokale organisasjoner som selger hjemmelaget håndverk for å skaffe penger til skoler, veldedighetsorganisasjoner, brannmenn er grupper, og mer. Står en tendens til å være lokalt kjøre, og tilbyr en perfekt unnskyldning for å få vite Neukölln-distriktet litt bedre.

Plassen hvor Alt-Rixdorf Jul markedet er holdt, Richardplatz, har et kabinett med ponniridning og husdyrpark. Det hele er søt, sjarmerende og bidrar til å ta deg tilbake i tid litt. For mer informasjon, kan du se Alt-Rixdorfer Christmas Market side.

Beliggenhet og Retninger: På Richardplatz i nærheten av Karl-Marx Strasse station (U7). Nabolaget: Neukölln.
2019 datoer: 6-8 desember 2019, fredag 6. desember 5:00 pm – 9:00 pm, lørdag 7 desember 2:00 pm – 9:00 pm, søndag 8. desember 2:00 pm – 8:00 pm

Heissa Holzmarkt

Hvorfor: For en blanding av tradisjonelle og alternative i en morsom og variert Berlin fellesskap plass. Ligger på Spree-Elven i Friedrichshain, Holzmarkt er åpen hele året rundt, med sin faste butikker, bakeri, art studios og tilstelninger. Sin Christmas market åpne i helgene i advent sesongen forvandler hva som føles som sin egen urban landsby til en bit av en tradisjonell og moderne winter wonderland med bål ved elven, rikelig mengder av glühwein, silent disco boder, tysk og internasjonal mat valg, bisarre dukketeater, og mye mer. Dette har blitt en av våre favoritt-Berlin Christmas markeder i de siste årene.

For mer informasjon, se denne Heissa Holzmarkt Christmas Market side.

Beliggenhet og Retninger: Holzmarktstrasse 15, Friedrichshain. Den Holzmarkt urban landsby er et kompleks av bygninger på Spree-elven. Det er en 10-minutters spasertur fra S+U Jannowitzbrücke-banestasjon.
Nabolaget: Friedrichshain
2019 Datoer:Helger i perioden 29. November – 22. desember 2019; fredager 4pm-10pm, lørdager og søndager 2pm-10pm

Schloss Britz Christmas Market

Hvorfor: for Å oppleve en intim Nordisk Middelalder Eventyr julemarked på gårdsplassen av en 18. århundre herregård. Selv om middelalderske kostymer er involvert her, markedet eller annen måte ser ut til å trekke dette av uten å bli en karikatur av seg selv. Som Schloss Britz Jul markedet ikke vanligvis ser horder som andre markeder kan, vil du ha muligheten til å snakke til de ulike håndverkere og lære mer om deres håndverk, syltetøy og andre varer. Maten som serveres er vanligvis oppfinnsom og litt annerledes enn standard.Det er en €3 inngangspenger, men vi føler at atmosfære og kvalitet står garanterer prisen. For mer informasjon, se Schloss Britz Christmas Market side.

Beliggenhet og Retninger: Schloss Britz, i nærheten Parchimer Allee station (U7) eller buss 181 Britzer Damm/Mohriner Ave i Neukölln.
Nabolaget: Neukölln.
2019 Datoer: alle advent helgene, fredag-søndag fra 29. November til 22. desember 2019

 

Julemarked på Jagdschloss Grunewald

Hvorfor: Denne Julen markedet er litt lenger unna, på kanten av Berlins vestlige skog i Grunewald, men det er verdt innsatsen for å få her for eventyret bakgrunn av Jagdschloss, Berlins eldste gjenlevende palace (17. århundre). Dette lille, tradisjonelle julemarkedet er holdt i palasset gårdsplassen og har håndverkere som selger sine kunsthåndverk, live musikk, teater, og mange av næringsrik mat og krydret vin for å holde deg full og varm. Veldig atmosfærisk. Det er en €3 inngangspenger til å gå inn, men dette er også kjøper du inngangen til palasset, så vel.

For mer informasjon, se denne julemarked på Jagdschloss Grunewald side.

Beliggenhet og Retninger: Hüttenweg 100, 14193 Berlin. Ta Buss 115, X10 eller X83 til hjørnet av Clayallee og Königin Luise Straße. Derfra er det en 15 minutters spasertur til Jagdschloss (slott) på kanten av Grunewald-skogen.
Nabolaget: Grunewald.
2019 Datoer: 7-8 desember 2019, 11 am – 7 pm

See also  Haitiske Mat: En Kulinarisk Reiseguide - Hva du trenger å vite {2021}

Julemarked på Domäne Dahlem

Hvorfor: Ligger på grunnlag av en herregård som også fungerer som en slags gården og landbruket museum, julemarked på Domäne Dahlem inneholder mange små produsenter og håndverkere som selger alt fra hav salter og krydder til tradisjonell tysk håndverk. Det er også lagt vekt på ferske og økologisk mat, så du kan absolutt spise godt og hjertelig her. Domäne Dahlem ligger litt utenfor Berlin sentrum, men hvis du ønsker en mer-området og landskapet føler, sjekk ut denne Julen Markedet i løpet av én av Advent helgene. Inngang er kr 3.

For mer informasjon, se julemarked på Domäne Dahlem side.

Beliggenhet og Retninger: Königin-Luise-Straße 49, 14195 Berlin. Ta U3 til Dahlem-Dorf-banestasjon.
Nabolaget: Dahlem.
2019 Datoer: 30 November – 22. desember 2019; helgene bare, 11:00 -19:00

Klunkerkranich Taket Christmas Market

Hvorfor: For en Julegave med en Berlin-hip-urban følelse og bonus luftig utsikt over byen. Ligger på taket av et kjøpesenter i Neukölln, Klunkerkranich er populære hele året rundt med sin eklektiske blanding av urbane hage, musikk, cocktailer og hendelser. Sin Christmas market fremhever lokale kunstnere og designere med en god blanding av musikk og jazz kastet i for kvelden. Når det blir kaldt ute er det en koselig kaf og bar inne til å varme opp og nyte.

Beliggenhet og Retninger: Karl-Marx-Str. 66, Neukölln. Det er plassert på taket av kjøpesenteret, Neukölln Arcaden. For å få det du trenger for å gå til øverste etasje i parkeringshuset og så gå din vei til toppen. Bare å følge grupper av mennesker.
Nabolaget: Neukölln.
2019 Datoer:30 November – 22. desember 2019; lørdager og søndager fra 14:00-20:00

Berlin Christmas Market Kart og Ressurser

Beste Berlin julemarkeder: Green Edition: En stor liste over julemarkeder rundt Berlin, som har en grønn eller eco vri på dem og støtte lokale håndverkere og designere.
En komplett liste over Berlin julemarkeder opprettholdes ved å Besøke Berlin
Mer Jul Ting å gjøre i Berlin
Selv om du besøker julemarkeder er det viktigste målet for din vinter besøk til Berlin, det er andre ferie og Jul-orientert ting å gjøre i byen. Her er noen av de mer populære turer, arrangementer og opplevelser i Berlin som tilbys av vår partner (også Berlin-basert), Få Din Guide. De tilbyr mange forskjellige Berlin turer med ingen bestillingsgebyrer og gratis avbestilling inntil 24 timer før.

Advent Cruise: Denne 2-timers cruise tar deg langs Spree-Elven, slik at du kan se byen lyser opp for ferie. Vi har gjort en lignende cruise i sommer måneder og likte å se byen fra vannet.
Jul Hage i Botanisk Hage: jeg må innrømme at jeg aldri tenkt på å besøke den Botaniske Hagen til Jul denne til min frisør anbefalte det som hennes favoritt ferie aktivitet i Berlin. En 2 km ruten tar deg gjennom et winter wonderland av lys og forskjellige holiday installasjoner.
Berlins TV-Tårn Fort Vise Billetter: kom deg ut av kulden og opp over det hele med disse fast-track-billetter som vil tillate deg å hoppe over en linje og går rett opp til toppen av TV-Tårnet. Har du flott utsikt over den Jul markedet nedenfor på Alexander Platz, så vel som den byen som helhet.

Berlin Welcome Card med Transport Pass: Komme seg rundt i byen med offentlig transport lett uten å bekymre deg om å kjøpe eller validering av billetter med dette Berlin Welcome Card (ABC-Soner). Du kan velge mellom ulike lengder, fra 48 timer til 6 dager. Og, Velkommen Kortet gir deg massevis av rabatter på forskjellige attraksjoner, butikker eller museer. Vi har brukt Berlin Velkommen Kortene ganske mye når vi har hatt besøkende som det er kostnadseffektivt når du planlegger å reise mye rundt og gjøre en masse forskjellige aktiviteter.

Leave a comment