“Folder av bolivias skjønnhet og dens motsetninger og kamper — defy en historie linje.”— Våre tanker i Bolivia, Første Inntrykk

Bolivia kan trosse en historie linje, men det gjør sikkert beg et besøk.

Det gjør vanligvis ikke oppstår for oss å presentere falske motsetninger som vi gjør i tittelen, men spørsmål som disse er de som Bolivia ser ut til å øke. Det er en konflikt sted og det venstre oss på samme måte så.

Bolivia er landskapet er sterk og fantastisk i svinger. Så er det folk. I Andes Sør-Amerika, Bolivia er plakaten barnet for mangfold, enten det er i forhold til etnisitet, kultur, klær eller politikk.

Men for alt dette betaler du en pris. Den høye høyder på altiplano og salt flats ydmyke deg til å forstå grensene for kroppen din: hodet føler seg svimmel, du går tom for pust. For en rekke kulturelle og historiske grunner, urbefolkningen ofte vise reisende mistenkelig. Noen mennesker selv kaste tomater i retning av uønsket shutterbugs.

Gjør ingen feil, Bolivia ikke spor i som verdens enkleste reisemål. Men det gjør sikkert stimulere. Det vil gjøre du tror — og hvis du gir det en sjanse, det bare kan sterkt påvirke og informere ditt syn på verden.

For oss, det er nok grunn til å besøke.

Men i tilfelle du trenger mer overbevisende, kan vi tilby våre foto-essays og en oppsummering av hva vi har opplevd i Bolivia.

Lake Titicaca – Blå Himmel, Blått Hav

På 3,800 meter, Lake Titicaca står som en av de høyeste, største og dypeste innsjøer i verden. Og hvis du tar alt i fra Bolivia Isla del Sol, noe vakkert. Dyp blå himmel henge over inky friske vannet, skyer pop over en ensom landskapet, og hele scenen er pakket inn av 20.000 fot snødekte fjellene i Cordillera Real.

See also  Berlin Reise: A Beginner ' s Guide om Ting å Gjøre, Se og Spise - siste Travel guide{UPDATED}

Det er én ting å beundre lake fra bredden av Copacabana i Bolivia viktigste utpost på sjøen, men det er en annen til å vandre lengden på Isla del Sol. Pust-tar det bokstavelig talt.

På grunn av høyden — en lunge-smerter 3,800 meter (12,500 fot) — du kan føle brenne, men den fantastiske utsikten gjør det hele verdt det. Gå sakte, setter pris på bygdene, folk, esler, de lamaer, historie.

Vårt forslag: ta en båt fra Copacabana til den nordlige siden av Isla del Sol og ta en tur til landsbyen Yumani på den sørlige kanten. Turen byr på flott utsikt over sjøen og et par områder av rekonstruert Inka-ruinene.

Selv om Yumani har opplevd litt av en boom i guest house bygging nylig, kan du fortsatt se pack esler frakter forsyninger gjennom byen og unge jenter sauehold lamaer fra feltene.

Etter en overnatting, leie en båt i morgen for å ta deg til landsbyen Yampupampa på fastlandet. Fra det, fottur de resterende ti miles / 17km tilbake til Copacabana. Langs veien, det er en annen verden: landsbyboere stole hovedsakelig av jordbruk, husdyr og ørretfiske.

Så hvis du finner deg selv i Bolivia, ta i Titicaca-Sjøen. Og hvis du finner deg selv ved Lake Titicaca, være sikker på å ta en lang spasertur. Og sørg for å feire din vandring prestasjoner med litt fersk grillet ørret på kysten av Copacabana-stranden.

Sammenlign priser på hotell i Copacabana.

La Paz

Hvor mange andre store byer har en 6,400 meter (21,000+ ft) snødekte fjell (Mt. Illimani) truende over det?

Det omkringliggende landskapet er fullt av åser, red rocks, og crags — alle som søler til en gigantisk bolle av en dal. Når det kommer til dramatisk sett store byene, er det vanskelig å slå La Paz.

See also  12 Beste Fotturer I British Columbia For Å Oppleve Den endelig reiseguide {UPDATED}

Mens innstillingen av La Paz, er unektelig utrolig, det som virkelig slo oss var den byen er en blanding av urfolk, travle markedet kultur, og tilsynelatende kosmopolitiske cacher av høye bygninger. Mens andre store byene i Sør-Amerika (f.eks., Lima, Peru og Quito, Ecuador) har noen av disse funksjonene, La Paz synes å inimitably integrere det hele tatt.

Sammenlign priser på hotell i La Paz.

Cochabamba og Chapare

Cochabamba ikke kvalifiserer som vår favoritt by i Bolivia (se opp for dine eiendeler i markedet!), men det kan tjene som en jumping off point for Chapare-regionen og den Bolivianske jungelen.

Vurdere et besøk til Inti Wari Yassi animal sanctuary nær byen Villa Tunari i Chapare. Henge ut med aper og andre dyr som ble reddet fra sirkus eller donert av folk som skjønte at å ta vare på en full-sized bjørnen er ingen enkel prestasjon. Hvis du har litt tid, du kan frivillig på the sanctuary, så vel. Word har er det som de er korte på personalet.

Chapare fungerer også som bolivias coca blad produksjon center. Du kan eller ikke kan se noen coca dyrkere under ditt besøk, men det er interessant å forstå hvordan kokain produksjon lifecycle begynner på et sted som dette.

Sammenlign priser på hotell i Cochabamba.

Salt Flats og Høy Ørkener

Hvis din tid i Bolivia er begrenset, kommer nedover til Tupiza i sør og ta en 4-dagers jeep tur over den høye ørkener og salt flats til Uyuni. Landskapet er noen av de mest unike og vakreste vi har kommet over på vår tre år på veien. Naturen virkelig outdid selv her med en palett som blant annet det røde og grønne innsjøer, snø-hvitt salt felt og asurblå himmel.

See also  10 Beste Fjellturer I Montana For Å Oppleve Den endelig reiseguide {UPDATED}

Les hele historien om vår Salar de Uyuni turen .

Sammenlign priser på hotell i Tupiza og Uyuni.

$ This_region

Fra det øyeblikket vi kom i Bolivia, folk skrøt $ This_region. Ja, det er en ganske koloniale byen med hvite bygninger, kirker og central plaza minner om Europa. Imidlertid, når vi ser Sucre, kan vi ikke finne oss i å nå for superlativer. Det er en behagelig by å tilbringe noen dager, brolegge sammen en Thanksgiving-måltid, besøk det utmerkede Museum for Urfolks Kunst, og kanskje stoppe av søndag innenlandske markedet, i nærheten Tarabuco.

Merk: I Tarabuco, være forsiktig med kameraet; lokalbefolkningen er desidert foto-uvennlig. Selv om vi likte vårt besøk, og kom frem uskadd, andre reisende hadde tomater og kastet steiner på dem når de tok ut sine kameraer.

Sammenlign priser på hotell i Sucre.

Potosi

Lokalbefolkningen vil minne deg på at nærliggende Potosi som en gang var større, rikere og mer berømt enn enten London eller Paris. 500 år senere, gruvene fortsatt fungere, og tiltrekker seg reisende. Mine tour er på ingen måte upbeat (det er ikke ment å være), men tilbyr en mulighet til å se og oppleve de forhold som gruvearbeidere utsette seg til på en daglig basis. Hele opplevelsen er et vindu inn i deres liv, drømmer og frykt.

Sammenlign priser på hotell i Potosi.

Tarija

Hvis tynn luft og urfolk Andiske fellesskap av altiplano forlate deg svimmel, kan vi foreslår et besøk til sør Bolivianske byen Tarija for en ferie fra ferien?

 

Selv om Tarija kanskje ikke har noen spesielt viktige severdigheter, sin vennlighet, laid-back holdning, vin, kultur og oppmerksomhet på mat gjør at det føles rett og slett Middelhavet (minus stranden). For å lade opp batteriene ved å henge ut med folk som dette:

Leave a comment