Å gi er en god ting når du reiser, ikke sant? Men er det en god idé å gi penger og dele ut ting til barn som tigger? Vil det virkelig hjelpe disse barna? Vil det hjelpe sine familier og i samfunnet? Betyr det virkelig støtte barns velferd og velvære? Eller kan gi til barn som tigger forårsake utilsiktet skade?

Vi stoppet langs siden av veien i det som virket som midten av ingensteds for en utsikt over åsene utenfor den Etiopiske byen Lalibela. Øyeblikk senere, en gutt på ca fire år drev opp. Han var hyrde til familiens geiter på en høyde i nærheten. Hans klær ble revet, han stakk merkelig rundt oss utlendinger, ved hjelp av vår guide som tolk.

En av personene i vår gruppe begynte å trekke et leketøy koala bjørn ut av vesken hennes for å gi til ham.

“Ingen. Vennligst ikke,” Fekadu, våre Etiopiske guide, bønnfalt. “Det er andre barn rundt. Han vil fortelle sin familie og andre som vil høre at han fikk noe fra en faranji (det lokale ordet for “fremmede”). Dette er hvordan tigging syklus begynner. Det pleide å ikke være på denne måten. Jeg ønsker ikke dette for mitt folk, mitt land.”

Hans point, i løpet av minutter, åsene ble bokstavelig talt kryr av barn, palmer snudd på hodet, som et ekko av ord, penn, penger og godteri. Ved dette punktet i vår reise, vi hadde møtt denne situasjonen utallige ganger. Noen av barna var vanlig nysgjerrige, mens andre tydelig forventet ting.

Hvis du har noen gang reist i et u-land, er du sannsynligvis kjent med denne scenen. Kanskje du synes det er ubehagelig. Kanskje ditt hjerte lengter etter siden barna rundt deg ser ut til å ha så veldig lite. Kanskje kontrasterende privilegium som bar deg til land er ikke tapt på deg.

Så er det en god ting for reisende å gi til barn som tigger? Eller for å kjøpe ting fra barn? Er det virkelig hjelpe?

Et besøk til Etiopia, og mer generelt til Øst-Afrika bekreftet og krystallisert mine tenker på temaet. Svar: Nei.

Her er grunnen til at vi mener dette, etterfulgt av noen ideer om hvordan du kan engasjere seg med barn og gi ansvarlig for å hjelpe og støtte barn velferd og familier hvor du reiser.

Don ‘ ts: 7 Grunner til Hvorfor Du ikke Bør Gi til Barn Som Tigger

Her er noen grunner til at vi fraråder å gi brosjyrer til barna mens du er på reise. Den store takeaway: våre handlinger kan få konsekvenser usynlige, de vi kan ikke engang begripe. Det er tider hvor direkte distribusjon kan være hensiktsmessig. Reisende som deler ut ting ukritisk på gatene er ikke en av dem.

Denne listen er hentet fra vår egen erfaring, herunder samtaler med lokale mennesker, organisasjoner og godt informert reisende fra Latin-Amerika til Asia til Afrika.

1) Bidrar til en syklus av å tigge og fortsatte fattigdom

Barn lærer raskt. Hvis man ber om møte gir suksess, hvorfor skulle ikke andre? Når barn hører at utenlandske reisende gi bort penger og ting, hvorfor ikke gi det et forsøk? Og hvorfor ville ikke foreldre som er fattige dra nytte av dette og sende sine barn til å tigge eller selge varer på gaten? Se denne korte videoen og følg disse 7 Tipsene for Reisende fra ChildSafe som forklarer syklusen enda bedre.

For ikke å nevne, den fremmer en kultur for sympati turisme og avhengighet, for der er det ingen produktiv sted. [Redaktører oppdatering: for ytterligere Å forklare, vår definisjon av “sympati turisme.”Sympati er definert av “følelse av medlidenhet for noen” og sette inn i handlingen det er når organisasjoner og folk engasjere seg i å tjene penger med den teknikk for å prøve å få medlidenhet fra reisende. Vi første gang hørte dette uttrykket brukes i Uganda etter en diskusjon om å bli kontaktet av en rekke folk som angivelig representerer frivillige Organisasjoner og barnehjem.]

2) å Tigge suksess = ingen på skolen?

Hvis et barn gjør for mye penger å tigge eller selge, hans foreldre kan ikke sende ham på skolen. Denne filen under Loven om Utilsiktede Konsekvenser. Nå hva som reisende ville bevisst forsøke å hindre et barn i å gå på skolen? Ingen som vi kjenner til. Det er derfor bevissthet om dette problemet er så viktig.

3) Reduserer turisme til en transaksjon

Den største bjørnetjeneste i alt av turisme: redusere to personer til en transaksjon. Tigging dehumanizes, det objectifies. Det viser de reisende til en gå-dollarseddel og forvandler den tigge barn inn i en walking-kolleksjonen-boksen, og dermed fratok alle involverte på sin verdighet. Det setter opp barrierer bak som det ellers kan være en forbindelse. Det tar human-ness ut på reise. Det skaper en stereotypi av oss alle, rane oss av vår menneskelighet.

4) Mat penger = stoffet penger?

Når en reisende gir penger eller ting til barna, har hun forestille gave blir brukt for å få høy? Kanskje ikke, men det betyr ikke at det ikke skjer.

Mens du er på reise i Uganda, vi hørte om GI-ASCO, et lite hjem for runaway barn, i byen Jinja. Grunnleggeren av hjemmet, Gerald Wandera, forteller om barn som ender opp i Jinja kun for å tigge fra turister og få nok penger til å kjøpe sin neste treff — vanligvis sniffet lim eller bensin (gass). Hvis reisende visste barnet mottakere av deres generøsitet var å bruke det til å få høy, ville de bevisst bidra til denne praksisen?

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Florida Keys - Den komplette reiseguide {UPDATED}

5) Skaper en ubalanse i det lokale samfunnet

Ting å merke seg om barn som lever i fattigdom: ganske ofte at folk rundt dem live i lignende forhold. Å gi til noen barn skaper en situasjon av ubalanse der, med ingenting annet enn flaks, noen har mer enn andre. Dette kan også bidra til mobbing for å utlikne.

6) Støtter tigge mafia.

Hvis du ikke vet hva en tigging mafia er, les her. Konseptet ble også brakt frem i lyset av filmen Slumdog Millionaire og romanen En Fin Balanse. Tigging mafiaer eksisterer også utenfor India, og er mer utbredt enn de fleste av oss er klar over. Utnyttelse av barn alene er tragisk nok. For å gjøre vondt verre, mafia kidnappe, blind eller på annen måte skade og deaktivere barn, slik at de kan tjene enda mer penger. Den utviklede delen av verden er ikke helt fri for det, heller. En godt etablert tigge mafia som brukes til å eksistere i Praha, tsjekkia når vi bodde der.

7) Bidrar til andre uforutsette farer eller utilsiktet skade

Når vi var i Etiopia vi så barn som danser i midten av veien. “Søt!”var vår første tanke. Problemet var at de gjorde dette for å få penger. De var konsekvent å sette seg selv i ekstra risiko på allerede farlige veier. Det samme prinsippet var på arbeid i Uganda hvor vi har vært vitne til reisende å kaste penner og blyanter ut av en åpen overland truck-vinduet. En feil flytte, av driveren eller en av barna og som du har et annet unødvendig skadelidende på hendene.

Et annet eksempel på når en reisende har til hensikt å “gjøre godt” kan slå til skade er frivillig på barnehjem. Vi diskuterer dette i mer detalj i vår voluntourism artikkelen, men forskning og studier har vist at dette fører til et behov for flere foreldreløse barn, som ofte kan være barn som ikke er faktiske foreldreløse (dvs. anslagsvis 80% av barn i barnehjem har minst ett levende forelder). Noen steder har bidratt til at familier kan være brutt opp som fattig eller ulempe foreldre vil gi opp sine barn til disse “rekruttering” barnehjem fordi de føler at deres barn vil ha bedre utdanning og annen støtte. Undersøkelser viser imidlertid at barn har best når holdt med sine familier, slik at fokus bør være på å prøve å holde familier sammen ved å støtte foreldrene.

I tillegg, med kortsiktige frivillige på barnehjem dette fører til en syklus av et barn blir koblet til eller å utvikle et forhold med en frivillig og så at personen forlater. Dette repeterende nedstengning kan være en alvorlig psykisk risiko for barna, ikke for å nevne at ikke alle frivillige har riktig kompetanse og opplæring til å arbeide med små barn. For mer om potensielle risikoer som stammer fra frivillig på barnehjem, sjekk ut denne infographic av Bedre Frivillig arbeid, Bedre Vare Nettverk.

Merk: Hvis du ser på aktiviteter eller interaksjoner med barn under dine reiser som ikke synes høyre eller som kan muligens være å gjøre skade til lokale barn, sørg for å rapportere dette ved hjelp av ChildSafe er ressurs guide med telefonnumre, nettsteder og barnevern støtte organisasjoner i land rundt om i verden.

Det du kan Gjøre: 7 Måter å Gi og Engasjere på en Ansvarlig måte

Ønsket om å gi og å gi tilbake til de stedene vi besøker er en god ting. Det er noe som burde bli oppmuntret, men vi trenger å finne en passende verksteder eller tv for å gi en effektiv måte.

Hva betyr “å gi effektivt” egentlig betyr? Det betyr at man gir på en måte som støtter et sett av atferd og forventninger om at en dag kan fjerne behovet for å gi. Kaller den Lær en Mann å Fiske forskrift og setter støtte i penger i mer effektiv områder av endring.

Så det er ikke bare det du gir, men hvordan. Her er noen ideer for en effektiv og ansvarlig gir mens du er på reise.

1) Gi direkte til en organisasjoFinn en organisasjon som du kan stole på, en som jobber sammen med

langsiktige verdier som fremmer utdanning, støtte foreldrene, å gi muligheter og fremme selvhjulpenhet. Du kan være i stand til å finne slike organisasjoner gjennom en anbefaling fra turoperatøren. Eller hvis du er på reise avhengig stille rundt der hvor du er på reise, eller gjøre litt research på forhånd for å finne ut om organisasjoner som opererer i området. Så gi penger eller utstyr til disse organisasjonene direkte. Dette kan inkludere å gi bort fra hjemmet (f.eks., online) eller kanskje finne en måte å besøke organisasjonen som en del av turen og donere direkte.

På samme måte, ikke viker unna fra å stille tøffe spørsmål for å finne ut hvordan en organisasjon bruker sine penger og ressurser. Det triste er at noen mennesker (lokalbefolkningen og utlendinger likt) har begynt å lage organisasjoner for å tjene penger fra sympatisk reisende. Hele Uganda, “sympati” barnehjem som forretningsmodell ser ut til å kjøre på anbefalinger fra lokale itinerants og opportunister syntes å være et populært valg. Et par spørsmål om organisasjonen vanligvis serveres til å fjerne enhver oppfatning av legitimitet.

Til slutt, ikke undervurder den kollektive kunnskapen til dine sosiale nettverk, og være sikker på å komme ut på sosiale medier (f.eks., Twitter, Facebook) for å samle inn informasjon og anbefalinger.

2) Søker ut og hyppige sosiale virksomheter

En sosial virksomhet er en organisasjon som drives som en bedrift, men som fortjeneste gå til lokale prosjekter som tar et sosialt behov. Sosiale virksomheter vil ofte trener og ansette vanskeligstilte enslige mødre eller gatebarn, gi dem arbeid og kompetanse de ellers ikke ville være i stand til å få tak i.

See also  Armenia Reise: En nybegynners Guide - siste Travel guide {UPDATED}

Dette kan bety at du nyte en lunsj eller en kopp kaffe på et sosialt restaurant, dine penger er støtte som organisasjonens prosjekter. Samme gjelder når du skal kjøpe kunsthåndverk fra en sosial virksomhet. Når høyre organisasjoner er involvert, kan det virkelig være en vinn-vinn-situasjon for alle.

Under vår siste tur til Øst-Afrika fant vi Nyamirambo Women ‘ s Centre i Kigali, Rwanda gir gåturer og selge håndverk som en måte å finansiere organisasjonens kvinne opplæringsprogrammer. I Moshi, Tanzania vi besøkte også et nytt prosjekt av Planeterra og Gi et Hjerte til Afrika (GHTA) der inntektene fra et lokalt håndverk, butikk og spa-gå til å støtte en lokal kvinne utdanning og utvikling-programmet. For flere ideer om hvordan å støtte kvinners prosjekter når du er på reise, sjekk ut denne artikkelen om hva slags reiser og innkjøp du gjør kan investere i lokale kvinner og mødre.

Vi anbefaler også å sjekke ut Grasrota Frivillig arbeid over hele verden database av sosiale virksomheter før du drar ut på din neste tur. Oppdatering: Vi så også at ChildSafe har en god liste av sosiale virksomheter for Sørøst-Asia på denne siden.

3) Finne ut hva organisasjonene faktisk trenger i stedet for å gi hva du tror de trenger.

Disse kan ikke være det samme. Mange mennesker er tilsynelatende under inntrykk av at barn trenger penner på skolen. Kanskje det, kanskje ikke, avhengig av skolen. Hvis du kjøper varer og forsyninger, kan du prøve å kjøpe dem lokalt i stedet for å kjøpe dem hjemme. Ikke bare vil denne strategien videre bidra til den lokale økonomien via ditt kjøp, men bagasjen kommer til å veie mindre.

4) Delta med barn som barn

Spille spill (sjonglering eller magiske triks fungerer fint), sparke en ball rundt, praktisere engelsk, stille spørsmål, eller bare være til stede. Det er kanskje ikke alltid lett, men kreativt å slå ubehagelig inn morsomme er en kunst som vi alle kan ha nytte av å lære. Det er også humanizes samhandling og din reise erfaring. En annen viktig ting å huske på er å la barnet velge å engasjere seg eller ta kontakt med deg først, slik at de starte engasjement. Ikke noen gang pålegge deg selv på et barn.

Når du ser på turen vår tur reiseruter, unngå besøk med barn i skoletiden, slik som å ikke distrahere deres utdanning og læring. Og styr klar av turer som innlemmer barnehjem besøk.

5) Investere i et måltid

Hvis du virkelig føler at du må hjelpe et barn som synes å være sulten, bør du vurdere å kjøpe ham et måltid eller å gi ham litt mat som han kan spise på stedet, slik at det er ingen mulighet til å bytte den for noe annet.

6) Lære noen ord på det lokale språket som respekt kommunisere ingen eller ingen penger og si dem fast

Jeg fant ut at arbeidet effektivt i Etiopia. Når barn innså at jeg ikke kom til å gi noe til dem, de begynte å engasjere meg som et menneske igjen.

7) Beste praksis for barn når du reiser

Be om tillatelse fra barnet til å ta hans eller hennes bilde og respektere hans ønsker om han nekter. Hvis barnet er spesielt unge, så be mor eller far om tillatelse. Enda bedre, ta et bilde av familien sammen. Hvis du forestille deg penger kan forventes i bytte for fotografi, be om tillatelse og tydelig sier “ingen penger.”Hvis du vil ta et bilde, være sikker på å vise barnet hennes bilde i søkeren.

I de fleste tilfeller, dette er hva alle er interessert i. Nyt giggles som følger.

Husk at barnet du er fotografere er et menneske, snarere enn en rekvisitt eller tilbehør i bildet. Bunnlinjen burde være: sørge for at bildet av barnet viser menneskelig verdighet. Som regel, det er bedre å fotografere et barn sammen med sine foreldre eller med en gruppe andre barn heller enn på sin egen.

Som et ytterligere tiltak for å beskytte identiteten og plassering av barn fra potensielle selgere eller andre som kanskje ikke har de beste hensikter i tankene, ikke publisere foto eller dele de på sosiale medier med geotag metadata innebygde eller sammen med spesifikk informasjon om hvor du tok bildet.

Mer beste praksis på bilder av barn og sosiale medier her.

Hvordan reiselivsnæringen Kan Bedre opplæring Reisende på barnevern, Tigge og Effektiv og Gir

Vi kan ikke anta at alle reiser har kunnskap og erfaring som kreves for å forstå den lokale konteksten og den riktige tingen å gjøre. Reiselivsnæringen og alle sine spillere bør sikte på å gi reisende med lokalt relevante, praktiske råd om hvordan å engasjere ansvarlig med barn (og voksne for den saks skyld) for å sikre barns velferd.

Hvordan?

Hvis du vil at alle interessenter til bedre å vurdere den potensielle risikoen og gjelder global praksis for å løse dem, G Opplevelser og Planeterra Foundation sammen med Venner-International ‘ s ChildSafe Bevegelse til å utstede en rekke praktiske barnevernet retningslinjer som gjelder på tvers av reiselivet. Resultatet er et sett av tiltak og prinsipper utvalgte av internasjonale organisasjoner som UNICEF, UNWTO, ECPAT Internasjonale Koden, redd Barna, og den Globale Alliansen for Barn.

See also  Små Skip Cruise-Guide for de som Leter etter Luksus - siste Travel guide {UPDATED}

Disse barnevernet Retningslinjer og Etiske Retningslinjer er tilgjengelig gratis for alle tourism organization eller reisende – for å laste ned, lese, vedta og anvende sin egen virksomhet eller daglige atferd.

Hensikt: å gjøre denne informasjonen klart og fritt tilgjengelig uten paywalls eller krav til medlemskap, slik at den beste praksis som er innebygd i dem, kan spre seg lettere gjennom hele reiselivsnæringen og reise-gå offentlig.

 

Målet: “å sikre industrien, og det er klienter aldri skape utilsiktede skade på barn, deres familier og lokalsamfunn gjennom besøk eller interaksjon.”– Adrienne Lee, Direktør for Utvikling på Planeterra Foundation

Spurte videre om hvorfor G Adventures besluttet å finansiere og satse på å utvikle et sett av barnevernet retningslinjer for reiselivsbransjen, Adrienne forklart:

“Gjennom vår omfattende forskning, var det omfattende arbeidet som hadde blitt utført spesielt på svært grove samhandling med barn og reiselivsnæringen mot menneskehandel, utnyttelse, og sex-turisme, men litt veiledning hadde blitt utviklet på de mer vanlige interaksjoner med barn at de reisende møter underveis. Vi ønsket å gi den global travel bransje med retningslinjer som fokuserer på samhandling, som er ganske vanlig i turisme, og det er ofte resultat av gode intensjoner, men kan være å skade barn på lang sikt.

Disse inkluderer:

– Å ta selfies med barn og merking deres plassering, forlater dem sårbare for menneskehandel

– Gi tigge barn (penger, godteri, selv skolemateriell) som kan holde dem ute av skolen, og tvunget til å tigge situasjoner

– Å besøke skolen klasserom og barnehjem for å spille med, undervisning, eller å se forestillinger av barn, noe som ikke egner seg for reisende, er nedbrytende, og kan være en form for barnearbeid.”

1) turoperatører

For gjeldende destinasjoner, turoperatører bør innlemme en inndeling i relevante tour merknader vedrørende ansvarlig engasjement med lokale barn, herunder hensiktsmessig, ikke-skadelig atferd ved fotografering av barn og deling av bilder av dem på sosiale medier. Denne informasjonen bør også være forsterket i alle tour briefing med passasjerer på turen.

For eksempel, G Eventyr, i et forsøk på å bli ChildSafe-sertifisert, har fjernet potensielt skadelige bilder og videoer av barn fra sitt nettsted, og markedsføringsmateriell. Det har også nedlagt og fjernet fra sine reiseruter besøk til lokale skoler, barnehjem eller andre lignende organisasjoner – i en bevissthet om at disse velmenende besøk ofte forstyrre aktiviteter fokusert på å forbedre utdanning og velferd av lokale barn. G Adventures neste hensikt å innlemme barnevernet bevissthet i opplæring av sine tour ledere (CEOs), og til aktivt å integrere barne-prinsippene i tour materialer og orientering.

Hvis du går gjennom reiseruter for en tur du ønsker å ta, og legg merke til aktiviteter som skolen eller barnehjem besøk, det er verdt å stille spørsmål ved turoperatør om sine barns velferd praksis, og å avgjøre om disse aktivitetene kan gjøre mer skade enn godt. Mens vi har besøkt skoler i det siste som en del av våre ulike turene, har vi nå er mer oppmerksom på de potensielle negative konsekvensene av inngrep i klasserommet tid og potensielt skape usunn avhengighet av utenlandske besøkende.

Adrienne Lee tilbyr også råd til de tre beste tingene turoperatører kan gjøre nå for å beskytte barnevernet i deres turer og tjenester:

“1) Integrere barnevernet retningslinjer for hele sin virksomhet – å fjerne praksis, for eksempel å besøke barnehjem og ikke-pedagogisk klasserommet besøk.

2) Integrere barnevernet retningslinjene i sin menneskelige ressurs praksis – kontroller at det ikke er noen former for barnearbeid, og personalet er opplært og utdannet på hvordan svare på kritiske spørsmål

3) Integrere barnevernet retningslinjene til markedsføring og salg praksis – ikke bruk bildene uten foreldre eller verge, og ikke bruke barn som reklame og salg funksjoner av turer.”

2) Hoteller og overnatting leverandører

Gi retningslinjer på DO ‘s og DON’ ts i lokalmiljøet som en del av informasjon-pakke i alle rommene og i lobbyen. Kudos til Simien Lodge i Etiopia for blant annet en forklaring på hvorfor de anbefaler sine gjester ikke gi penner og penger til barna de møter på i nærheten turstier. Lodge management deretter følger et alternativ hvor reisende kunne donere penger for å hjelpe antrekk lokale skoler med mye nødvendig møbler og rekvisita.

3) Lokal turisme kontorer

I tillegg til å ha skriftlig informasjon som vises i office-om den lokale situasjonen og beste praksis for ansvarlig engasjement, ansatte bør være opplært til å snakke om dette spørsmålet og svaret reisende’ spørsmål.

4) Restauranter og kafeer

Restauranter eller kafeer som er populært blant turister kunne tydelig vise en laminert side eller plakat med det du kan gjøre og ikke gjøre for å engasjere seg i lokale barna. Ideell, offentlig service plakat kan også inneholde en liste over lokale, respekterte organisasjoner, der reisende kan bidra rekvisita, tid og penger.

Konklusjon: Reise Gi og Altruisme

Hvis målet ditt er å virkelig hjelpe andre mens du er på reise, tenke over hva du gjør og hvordan du gjør det. Ikke forveksle en god følelse av å gi med å gjøre det som er best for mottakerne av gave og sitt samfunn. For du kan bare gjøre det som er best for deg mens du gjør en bjørnetjeneste for de menneskene du ønsker å hjelpe.

Som reisende bli mer oppmerksom på lokalt og globalt, kan vi bedre tilpasse våre gir beslutninger med våre verdier og vårt håp for å gjøre en innvirkning og medvirkning. Vi kan maksimere det gode vi gjør og minimere den potensielle skade, spesielt som vi øker vår bevissthet om lokale konteksten og sosio-økonomiske spørsmål.

Leave a comment