Er du interessert i å reise til Brasil, men har bare en begrenset mengde tid? Kanskje du har et par uker, og du føler deg overveldet av Brasils størrelse og utvalg av destinasjoner. Ikke bekymre deg, vi har vært der. Det er derfor vi har opprettet denne Brasil Eksperimentelle Travel Guide for å komme i gang med å organisere og planlegge din egen tur.

Tidlig i vår rundt-the-world reise, vi brukte femten måneder å reise gjennom Latin-Amerika, men vi har aldri gjort det til Brasil. Hvordan gjorde vi gå glipp av det største landet på kontinentet, den femte største i verden?

Kort svar: vi kjørte ut av tid. Virkelige svaret: vi psyched oss ut tenker vi må oppleve Brasil alle på en gang. Gitt Brasil størrelse og mangfold, vi forstod at det kunne ta måneder eller år å reise og utforske. Så vi avlegger et besøk, venter på det perfekte tidspunktet, våre sinn løper tilbake ofte for hvordan vi kan nærme seg det.

Nylig, vi bestemte oss: Brasil, er tiden inne nå. Vi omfavnet “du trenger ikke å gjøre alt på en gang, men velg med omhu” – tilnærming.

Ta en tur på Brasils sørlige kyst motorveier og du vil finne veier og byer oppslukt i en frodig, grønn blomstrende, og jungelen som åpner for å blendende hav og strender. Undre på store deler av savannah, skog og elver i hele sin innlandet tropiske kystområder. Uansett grad av utvikling og modernisering over hele landet — og det er nok på tvers av sine byer, tettsteder og infrastruktur — arten synes klar til å gjenvinne.

På bakgrunn av at arten finnes et kulturelt mangfold og uttrykk formet fra portugisisk kolonistyre, den Afrikanske slavehandelen, og bølger av innvandring og intern migrasjon. Dette danner grunnlaget for at vi begynte å forstå landet – ikke helt, ennå dypt i en kort periode av tid.

Hvis, lik oss, du har lurt på hvordan å nærme seg dette store og mangfoldige land med en begrenset mengde tid, denne guiden er for deg. Målet: å inspirere ideer til ting å gjøre i Brasil, steder å besøke, og hvordan å engasjere seg, slik som å gjøre mest mulig ut av dine egne reiser i Brasil.

Følgende erfaringer er høydepunktene fra vår Underverkene av Brasil tur med G Adventures. Hvis du vurderer denne turen og ønsker å vite hva du kan forvente, her er en smakebit av reiserute, aktiviteter og destinasjoner som du vil oppleve. Hvis du bestemmer deg for å reise til Brasil uavhengig av hverandre, kan du bruke denne guiden som inspirasjon til å sette sammen opplevelser og steder å besøke for din egen to – eller tre-ukers rundtur. Disclosure: Denne turen var sponset og levert til oss i forbindelse med vårt samarbeid med G-Adventures som Wanderers.

Brasil i to uker, fra Rio de Janeiro til Pantanal: En Eksperimentell Guide

For de av dere som elsker kart — slik vi gjør — her er en visuell av de to første ukene av vår rute gjennom Brasil på Underverkene av Brasil tur med G Adventures.

Rio de Janeiro, 1-4 dager

1. Ta Corcovado Jernbane og nyte Rio ovenfra, på kristusstatuen

Det som virkelig slo meg mest om Rio de Janeiro, når vi først kom, var dens naturlige funksjoner – dramatiske fjell, urbane regnskogen, og lange strekninger av hvite sandstrender. Menneskers liv, inkludert downtown skyskrapere og tettest befolkede bydelene er gjemt mellom Mor Naturens sprekker og klipper.

Vi tok Corcovado Jernbane gjennom tykk regnskog av Tijuca nasjonalpark, et sted som er bemerkelsesverdig for både sin frodigheten og størrelse. Tijuca, et urbant regnskog, var resultatet av en massiv verneprosjekt fra midten av det 19. århundre da byen innså at avskoging på grunn av kaffeplantasjer og kull gruvedrift hadde tørket opp noen av byens viktigste vannkilder. En påminnelse om ikke å rote med Mor Natur og hennes delikate balansen.

Kristus Forløser, den 30 meter høye Art Deco-statue på toppen av Corcovado-fjellet, og har utsikt over det hele, som omfatter byen.

Utsikten fra toppen er bemerkelsesverdig. Jeg fant meg selv lurer på hvordan alt dette kan ha dukket opp for å colonialists på deres første ankomst i det 16. århundre. Noe må ha funnet dem også. Rio de Janeiro var landets hovedstad for nesten 200 år, dens kulturelle betydning og atmosfære fortsatt hold sway.

2. Besøk Planeterra Favela Erfaring i Vidigal og utfordringen din oppfatning

Du kan undres: “Kan en ” favela tour’ noensinne etisk og respektfull?”Det er viktig å be om at og andre vanskelige spørsmål når det kommer til turer i favelas eller andre marginaliserte grupper. For å finne våre egne tanker om saken, vi prata med en Favela tour i Rio, og møtte medlemmer og ledere.

Når turisme og turer er utviklet fra og med medlemmer av samfunnet, respektfull engasjement er mulig. Et fellesskap-fokusert tilnærming gjør det mulig engasjerende opplevelser formet av lokal kultur, historier, mennesker og liv — akkurat som det gjorde med den vi opplevde med Planeterra Foundation og den lokale partnere Favela Erfaring og Favela Inc.

Lokale ledere og organisasjoner skape og levere favela tour. Opplevelsen nuller i respekt, deling og kulturell utveksling. Positive virkningen blir forsterket økonomisk og sosialt ettersom pengene opphold lokale og fordelen er påløpt i hele fellesskapet.

Selv om ingen erfaring av seg selv oppløse annerledeshet i en favela, dette hjelper. Det gjør det ved å bytte historie om fattigdom og fare med historien om mennesker på vei — å skape, arbeide, leve — for seg selv og sine familier.

3. Fordype deg i Rio ‘ s urban art

Street art og urban kunst installasjon fanatikere finner ingen mangel på inspirasjon i Rio de Janeiro (og andre steder i Brasil). Over Rio ‘ s nabolag — fra tilbake smugene i favelas til formell street art offentlige gallerier — vil du oppdage
Kanskje ingen installasjon bedre illustrerer hvordan kunst i offentlige rom kan påvirke nabolag og urban utvikling enn den fargerike Selarón Trinnene i utkanten av Rio ‘ s Lapa og Santa Teresa nabolag. En 20 år og eget kunstprosjekt av nå avdøde Chilenske kunstneren Jorge Selarón har forvandlet en gang marginal-området i Rio i en av byens mest besøkte severdigheter.

Med fliser fra over seksti land, Selarón Trinnene er levende kunst historie, et fellesskap prosjektet vedlikeholdt av lokale kunstnere i ære av det opprinnelige prosjektet er inkluderende syn.

Ilha Grande, 2 Dager

4. Turen Pico do Papagaio (Parrot Peak), det høyeste punktet på Ilha Grande

Ilha Grande, bare noen timer med bil og ferge fra Rio de Janeiro, var en tidligere koloni for spedalske, og deretter høy sikkerhet fengsel (til 1994). I dag, øya er åpent for publikum. Det er også en bil-gratis naturreservat hvis utviklingen er begrenset, noe som betyr at du vil ikke finne noen store feriesteder eller utvikling. Og det er en god ting.

En av de beste måtene å sette pris span av øyas skjønnhet og også at Brasil er sør-kysten er å klatre Pico de Papagaio (Parrot Peak), Ilha Grande er høyeste topp. Mange velger å gjøre dette som et toppmøte-på-soloppgang tur, drar på 2:30 AM til å nå toppen i tide for soloppgang over havet. (Merk: Flere personer i vår gruppe gjorde soloppgang tur med Soloppgang Pionerer og hadde en flott opplevelse.)

Noen av oss, men, nyte ei god natts søvn på veien (ja, skyldig!!) og spørsmål trade-off mellom søvn og en natt jungle tur med lykter. Vi har valgt å sette av for vår tur like etter KLOKKEN 8 fra Abraão (Ilha Grande ‘ s town center) og nådd toppen noen 2,5-3 timer senere etter fire km oppoverbakke gjennom tykt, dampende jungel. Vi stakk rundt, tok i nydelig utsikt og så gribber og fregatt fugler sirkel noe illevarslende overhead.

Vi kan ha gått glipp av fargene fra soloppgangen og den natta jungelen opplevelse, men mid-morgen utsikt fortsatt var spektakulær. Ingen angrer.

Merk: Hvis du velger å vandre Pico do Papagaio i løpet av dagen, få en tidlig start og bære masse vann. Varme og fuktighet intensivere merkbart etter som dagen går. Dette påvirker komfort og toppmøtet vise på grunn av økende dis.

5. Slappe av fra turen på et rolig (og nesten tom) stranden i Ilha Grande

Vår opprinnelige innlegget-tur plan var å ta båt taxi til stranden Praia de Lopes Mendes på motsatt side av Ilha Grande. Men ved den tiden vi spurte om transport muligheter tidlig på ettermiddagen var det allerede for sent fordi båtene var ikke lenger på vei i den retningen.

See also  Holde Peru på Bøtte Listen: Her er Hvorfor - siste Travel guide{UPDATED}

Vi bokstavelig talt ikke rakk båten. Vi var skuffet og skuffet.

Men, vi oppdaget raskt at jungelen stier østover fra den viktigste havnen-området i Abraão. De tillater oss å enkelt hoppe fra en laid back beach til en annen. Vi samplet et par strender langs veien og slo seg ned på Praia comprida-lagunen.

Helt omgitt av jungel, føltes det som vår egen, tropical retreat. Foruten en driftige lokale caipirinha selger (som kvernet ut cocktails fra sin egen kjøligere og kanskje samplet for mye av sitt eget produkt), bare en sprinkling av andre strandelskere var om.

Vannet var perfekt temperatur for en lang svømmetur, flyte eller lounge. Slappet vi av våre muskler, så caipirinha fyr drikke cocktails han ikke klarte å selge, og visste at vi hadde funnet sted vi ikke hadde vært på jakt etter etter alle.

6. Sluke en lokal moqueca på stranden

En Brasiliansk moqueca er en solid lapskaus vanligvis laget med en kombinasjon av kokosmelk, palmeolje, relativt milde krydder og fisk, sjømat eller en blanding av de to. På Ilha Grande, og lokale moqueca spesialitet var laget med stekte bananer (moqueca de piexe con banan-da-terra). Selv om denne kombinasjonen kan høres rart ut — spesielt til banan-uvillig som meg – kontrasten i rikt krydret og søt var deilig.

Et notat om Brasilianske maten og serverer størrelser: I et ord: STORE. Mange restauranter vil liste retter som betjener to personer (eller noen ganger tre til fire personer). Prisene er tilsvarende — og noen ganger sjokkerende høy. Som en tommelfingerregel: ta antall personer menyen angir parabolen vil tjene, så det dobbelte av det (dvs, en rett for to vil vanligvis fôr til fire personer. Strategi og orden i henhold til dette. Vi fant én deler (som er ment å mate en person) vanligvis omtalt mer enn nok mat til å fø to av oss.

Paraty, 2 dager

7. Vandre i de bevarte portugisiske koloni brosteinsgater av Paraty

Frosset i tid, Paraty er. Som en av Brasils eldste port byer som kan dateres tilbake til slutten av 16. århundre, Paraty har sett the rise and fall of gold, slave og kaffe handler over sin tid. Sin egen skjebne og velstand har gått tilsvarende. Takket være en nær oppgivelse av byen i begynnelsen av det 20. århundre, sin bevaring tilbyr et levende galleri av 17. til 19. århundre portugisisk kolonial arkitektur. Gatene kjøre i store brostein og er krydres med fargerike dører, vinduer, og dekorasjoner. Vil du se hvordan og hvorfor Paraty er fortsatt en reisende favoritt.

Den gamle byen er lagt ut i et rutenett, noe som gjør for lett vandring. Hvis en bestemt gate virker for opptatt for deg, bare gå en eller to gater unna, og du vil sannsynligvis ha det for deg selv. Selv om Paraty er gatene er lagt tilbake og trøtt i løpet av dagen, så de blir levende om natten som gatemusikanter, kunstnere og ta opp sine handlinger på hvert hjørne.

8. Erfaring Samba da Benção, samba natt gratis-for-alle på Paraty hovedtorg

Samba er en Brasiliansk type musikk og dans som Vest-Afrikanske røtter stikker dypt. Tung i trommer og rytmer, samba gjør det vanskelig å stå stille som slo gjør sin vei inni deg. Hvis du er timingen er god, fange Samba da Benção, mandag kveld Paraty samba dans fest på Praça da Matriz, de Paraty hovedtorget. Det er gratis, men donasjoner blir snill…og holde musikken og festen i gang.

Den starter fra 8 PM. Musikerne kommer ut i kraft, og lokalbefolkningen og besøkende får sin dans på til langt på natt. Den beveger seg er alvorlige, men den holdningen ikke så mye – alle ser ut til å komme som de er.

Hvis du ikke oppleve samba i Paraty, sørg for å spørre rundt langs din reise. Du finner samba et sted – og det vil være en viktig sting i din forståelse av billedvev og psyke i Brasil.

9. Nyt en avslappende dag på stranden Trindade Beach

Trindade, en lett tilgjengelig med buss fra Paraty, er en favoritt strand sted for lokalbefolkningen og reisende alike. Gå tre eller fire strender forbundet med jungelen stier og bestemme hvilken som passer deg best i forhold til atmosfæren, folkemengder, bølger og skygge. Fra byen, gikk vi i Praia do Meio hele veien til Piscina Naturlig da Caixa d’Aco, som vi fant overfylt og grumsete.

Vår favoritt strand: Praia do Cachadaço. Hvorfor? Det var veldig stort, relativt tom, omgitt av frodig jungel og hjem til noen store trær perfekt for skygge. Med andre ord, det ideelle stedet for å tenke over verden i løpet av en dag på stranden.

Du kan også gjøre som vi gjorde ved å ta ti skritt fra håndkle og å ta tak i et sete ved lav nøkkel beachside Restaurante Caiçara. Så, finish og kule dagen med en bolle av açaí fra café over gaten fra buss-stopp før du kommer tilbake til Paraty.

Iguazu Falls (Brasiliansk og Argentinsk sider), 2 dager

10. Ta i den enorme Iguazu Falls fra Brasil side

Når det kommer til fossefall finner vi ofte oss selv skeptisk. “Store, vakre fossefall!”kan ofte oversett til virkeligheten i en langt unna vedlikeholdslading.

Ikke så, Iguazu Falls (Foz do Iguaçu). Bemerkelsesverdig, stor, kraftig, bredt. Ydmyk. Bevis av Mother Nature ‘ s grep av skjønnhet og makt. Og en restaurering av løftet om en foss.

Fra Brasil siden av fossen (de er delt med Argentina), kan du virkelig sette pris på den enorme Iguazu — eller Iguacu i Brasil, et ord som er avledet fra en Guarani urfolk roten betyr “store vann” — det største nettverket av fossefall i verden. Så store er de som en 90-120 minutters gange er flush med panoramautsikt.

BONUS: se coati, et dyr som ser ut som en anteater cross-avlet med en vaskebjørn. Vil du se coatis alle langs stien, spesielt når det er mat i nærheten. Ikke mate dem, men som de allerede er altfor vant til menneskelig mat og kontakt.

11. Få nærkontakt med Iguazu Falls fra den Argentin

Mens den Brasilianske siden av Igauzu Falls gir perspektiv på sine enorme, den Argentinske siden kan du få nær for å beundre — og-føle — ren kraft og størrelse på disse faller. Nettverket av turstier i hele parken er virkelig godt gjort, og tolket, som tar deg gjennom skogen, over og under litt mindre faller. Flere av de har utsikt over bringe deg veldig enkelt rett ved siden av noen av de største fallene. Tilbringe litt tid, vil du føle kraften av brusende vann rett ved siden av deg som du kan kjøle deg ned i sin tåke.

Cap ditt besøk til Iguazu Falls, ved å gå inn, og under dem ombord i en speedbåt. Det finnes ingen bedre måte å føle den fulle styrken av fossen. Det kjølige vannet føles gode, og en full dose negative ioner og spenningen setter alle på en naturlig høy. Båten vår gikk tre eller fire ganger i fossen, med vår gruppe jubler for mer og mer for hver gang vi dukket opp. Vi var gjennomvåt gjennom ved slutten og hadde perma-smil på ansiktene våre.

Selv om vi tok en lignende båt tur for ni år siden da vi først besøkte Iguazu Falls i Argentina, denne turen var verdt å besøke. Vi ville gjøre det igjen. Det er så mye moro.

Bonito, 1-2 dager

12. Drift-snorkel gjennom det klare vannet i Rio da Prata
Snorkling i en elv?

Når vår G Adventures administrerende DIREKTØR (turleder) fortalte oss at elva ville være krystallklart og full av fisk, vi hadde våre tvil. Likevel, snorkling i Rio da Prata på Recanto Ecologico i nærheten Bonito overgikk alle forventninger. Spektakulær.

Opplevelsen av en drift snorkel ned en elv, der du svømmer nedover elva med tilfredsstillende hjelp av den gjeldende, er noe bemerkelsesverdig. Ingen video kan gjøre det rettferdighet, men vi dele våre kort som en smakebit.

Bestill dette snorkling erfaring i Rio da Prata her.

See also  12 Aller Beste Stedene I Wiltshire Å Besøke - Ny Reise tips{UPDATED}

Den Pantanal, 2 dager

13. Gå dyreliv sporing og fugl å se på en sen ettermiddag båttur i Pantanal

Selv om det ikke er like kjent som Brasils Amazonas lenger nord, den Pantanal — den største innlandsøy våtmarkene i verden, som strekker seg fra vest-Brasil i øst-Bolivia og Paraguay er også en av verdens biologiske mangfold hotspots. Hjem til mer enn 650 kjente arter av fugler og til den største konsentrasjonen av ville dyr i Sør-Amerika, dette store området av sesongjusterte oversvømmet savannah, tropiske skoger, gressletter og elver er travle med livet, de fleste av det umerkelig til mennesker.

For oss er den mest behagelige måten å komme blant det i Pantanal: en sen ettermiddag båttur med en lokal guide. Akkurat som spillet “hvem kan få øye på de fleste fuglene?”begynte vi snart mistet tellingen. Vi møtte så mange arter av kingfishers, hegre, kraner, skarv, storker, og tukaner – og i slike mengder, at det var viktig ikke å telle, og klikk på, men heller å nyte.

Pedro, en selvlært fuglelivet og dyrelivet ekspert som hadde bodd hele sitt liv i Pantanal, var vår guide. Hans evne til å oppdage og identifisere fugler i nærheten og langt i det fjerne var fantastisk. Så forklarte han, som helst ville han se noe ukjent for ham under en utflukt, han ville gjøre sin forskning — inntil han ble kjent med omtrent alle arter i Pantanal. Hans lidenskap og beundring for fugler og dyreliv – likevel, etter all denne tiden – er ekte og smittsom. Til tross for at han etter å ha møtt disse artene tusenvis av ganger, hvert møte utfolder seg som om det var hans første.

Opplevelsen av selve båten, flytende på toppen av og i naturen, levert en fred av stillhet og refleksjon.

14. Gå piraja fiske…og mate caimans!

I full åpenhet, jeg er ikke mye til fisking og virkelig trodde ikke dette kom til å bli spesielt morsom eller interessant. Imidlertid, Pedro hadde en måte å gjøre det slik.

Ved hjelp av enkle bambus fiskestenger med biter av rått kjøtt som agn, vi kastet våre linjer inn i den mørke elven og ventet. Jeg forventet at vi skulle forlate uten å fange noe, slik tilfellet ofte er med fiske. Innen minutter, men pirajaer ble dukker opp på linjer overalt. Pirajaer er mindre enn jeg hadde forventet, men tennene ser ut som de kan gjøre noen alvorlige skader.

Ikke ønsker å ta våre fange tilbake med oss, vi kastet pirajaer tilbake. Dette ble til middag for caimans rundt om.

15. Henge ut med en familie av capybaras og finn en unnvikende tapir

Møter capybaras i naturen var et mål av oss i Brasil. Vi hadde vært mildt besatt med disse ROUS (gnagere av uvanlig størrelse) siden vi møtte Mimi capybara i Paraguay år siden.

Denne gangen, vi ønsket å se dem i deres naturlige habitat.

Og jackpot!

Under båten vår tur, vi kom over en lengre capybara familien komplett med mor, barn, tenåringer og tanter. I naturen, capybaras ser alvorlig, som alle business. Jeg antar at vi kan alle være så hvis vi og våre avkom som skjedde til å være måltid av valg blant et utvalg av rovdyr, inkludert caimans, jaguarer og ørn.

Mer enn fornøyd med capybaras, båten vår hadde den lykke å også sted en unnvikende tapir dukker opp fra vannet. Skremt, han scampered på land og prøvde å skynde seg unna. På grunn av sin størrelse og klønete frykt, det tok ham tre prøver å endelig skala en høyde i nærheten av lett pakket sand.

Denne gangen, Pedro ‘ s spenning gikk av listene. Tapirs er nattaktive, så dagtid møter er ganske sjeldne.

Se på formen på tapir, ser det ut til at Naturen bærer på en følelse av humor.

Hvis alt dette ikke er nok, du er også sannsynlig å møte howler apekatter, capuchins, og pecarries (gris-som ikke-griser) akkurat som vi gjorde. Din ornitologi erfaring vil bli rundet av hawks, en spotted owl, macaws (purpur, hyasint og selv hybrider), i tillegg til alle de andre fuglene vi nevner ovenfor.

16. Chill out på en pousada i Pantanal

I løpet av den Brasilianske sommer, Pantanal kan bli utrolig varmt i løpet av dagen. Dette betyr at aktiviteter som vanligvis finner sted enten tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen, og gir deg rikelig med tid til å bremse ned. Hva du skal gjøre med resten av den tiden? Nyt det.

Sover eller leser i en hengekøye, lytter til samtalen av macaws i trærne ovenfor, eller bare gjøre ingenting, men tar i severdighetene, lukter av omgivelsene raskt blir dempende bliss. (Merk: det gjør ingenting er viktig og under-verdsatt.).

Ned gangen vil tillate deg å bedre prosessen bemerkelsesverdig opplevelse som er Pantanal. Og det kan også levere noen øyeblikk som gir klarhet til det livet du vil gå tilbake til etter ferien.

Våre dager var krydres med en tidlig morgentur gjennom skogen, ridning, en båttur, og en kveld, en natt gange. Alt er tatt på en langsom, avslappet tempo. Dette er ikke bare bra for oss som mennesker. Dyrene ser ut til å like det, også, og det er mindre sannsynlig å bli skremt bort.

Hvis du virkelig ønsker å ta det ned et hakk – eller kanskje ta den opp et hakk – benytte deg av de sterkeste caipirinha i Brasil servert i et vannglass på Santa Clara Pousada.

Én er nok til å låne ut mer klarhet…eller dis. Stol på oss.

17. Få din Japansk mat og sushi fikse

“Japansk mat i Brasil?”kan du spørre. Ja, det er en ting. Brasil har den største bestanden av folk på Japansk opprinnelse utenfor Japan, forklarer Japansk innflytelse på mat. Historien om dette har en fascinerende vri du ville være usannsynlig å gjette.

Etter at du har hatt fyll av tradisjonell Brasiliansk mat — moquecas, biff, salgados (stekt, fylt snacks) – ta et dykk inn i Japansk-Brasiliansk mat. Du vil finne massevis av sushi restaurant standarder (f.eks., sashimi, nigiri, ruller), og et par Brasilianske vendinger hvor “hot” ruller og kombinasjoner er flash stekt eller brennemerket.

Sushi er relativt og overraskende rimelig i Brasil, spesielt gitt kvalitet.

18. Få byen din på stranden på Copacabana og Ipanema i Rio

Navnet “Copacabana” maner frem bilder av tropiske, eksotisk, luksus, scene-y. Strutting som supermodeller. Copacabana Beach vi fant var mer inkluderende og imøtekommende, med vanlige folk i alle aldre koser seg på dette 2.5-kilometer lange strekningen av offentlig city beach. Samme gjelder for Ipanema-Stranden, og rett ved siden av.

Hvis du går til stranden, vil du ha alt du trenger for leverandører som gjør runder som selger alt fra caipirinha-drinker til grillet ost logger. Hyppige besøk til stranden synes det vanlige rytme i livet for mange i Rio. Faktisk, Rio ‘ s strender ta på seg en andre bølge av trafikk på slutten av arbeidsdagen som lokalbefolkningen slipp ved stranden med en drink, en dukkert i havet og for å se solen gå ned.

Ikke en dårlig måte å avslutte dagen. Eller, i vårt tilfelle, for å bryte våre G Adventures tur i Brasil.

Reiserute ideer for en uke i Brasil

Hvis du tilfeldigvis har litt mer tid og lurer på hva du skal gjøre i løpet av en tredje uken i Brasil, vi anbefaler å ta en titt på Salvador, hovedstaden i Brasil er Bahia regionen, og São Paulo, Brasils største by. Disse destinasjonene tilbyr utfyller og kontraster opplevelser, kultur, natur og steder besøkt tidligere. Her er hvorfor.

Salvador de Bahia, 4-5 dager

Før vårt besøk, vi visste lite om Salvador, Bahia til vår venn Barbara, en reise kollega og venn som visste Brasil vel, foreslo at vi skulle betale et besøk til avrunder vår tid i landet. Hun forklarte at Bahia ville være svært forskjellig fra alt annet vi hadde sett opplevde på turen vår.

Det viser seg at hun var spot on.

Salvador, hovedstaden i den nordøstlige Brasilianske delstaten Bahia, har en lang, dyp historie — en som er tydelig og på mange måter fortsatt i live i dag. Grunnlagt i 1549 av portugiserne som landets første koloniale kapital, Salvador også serveres som den første slave port og markedet i hele Sør-Amerika. En betydelig del av den estimerte 4-5 millioner slaver som ble brakt til Brasil, i hovedsak fra Vest-Afrika, ble kjørt gjennom Salvador.

See also  Hvordan få tid for deg selv og din partner når du har reise - Ny Reise tips{UPDATED}

I dag, Salvador, Bahia er vurdert episenteret av Afro-Brasiliansk kultur. Anslagsvis 80-90% av befolkningen er etterkommere av Afrikanske slaver, og mye av musikken, åndelighet, og mat som kom med dem har blitt overlevert gjennom generasjoner. Å legge til ytterligere kompleksitet, noe av denne kultur og stil blandet med urfolk og Europeiske tradisjoner. Hva du møter på gata er fargerike, levende og livlig.

Alt dette er historie, sammen med et bakteppe av 16. til 19. århundre portugisisk kolonial arkitektur i Salvador gamleby, og har fortjent det UNESCO-status. Faktisk, Pelourinho, navnet på området som utgjør hjertet av Salvador og dens old town center, er den portugisiske ordet for gapestokk, en slags whipping post når brukt i main square for å straffe slaver. En klar følelse av lokale kulturelle stolthet i Afro-Brasiliansk kultur, musikk og mat — dannet i en del som en motstand og reaksjon på motgang — står i kontrast til denne tøffe påminnelse.

Vårt besøk til Salvador tilfeldigvis sammenfaller med sesongen av forberedelse og praksis like før Carnaval. Som Salvador har den største Karneval feiring av sitt slag i Brasil, dette er en alvorlig affære. Vi var heldige og ta i “blokker” — eller grupper av musikere og artister — løpe gjennom gaten i Salvador, arbeider ut rytme og beveger seg av sine rutiner. At og kommer på dagen av Festivalen de Música e Artes Olodum, mente at lyden av drumbeats og stemmer lød som et ekko gjennom den koloniale gater fra tidlig morgen til langt ut på natten.

Salvador street art, fra graffiti til full-på veggmalerier — imponert oss, også. Verker var slående, provoserende, fargerike, kulturelle og reflektert noen alvorlige kunstnerisk dyktighet. Salvador omtalt noen av de beste street art i hele Brasil, egentlig.

Vår anbefaling er å gå rundt Pelourinho, holde øynene åpne for street art og veggmalerier fôr side smug eller innpakning rundt hjørner. Fortsett opp bakken langs Rua do Carmo til Largo do Santo Antonio, kanskje stoppe på Cadê Q’Chama? for en solid moqueca baiana, en tradisjonell kokosmelk og seafood stew. Gjøre en stor sløyfe tilbake til Largo do Pelourinho, vandrende og drivende fritt til å beundre kunsten og også Art Deco-arkitektur, mye som er i en tilstand av revitalisering.

Når du har hatt fyll av byens severdigheter og lyder, hodet ut til stranden for et par dager. Bahia mest berømte strendene som Itacare og Ilhaus virket litt for langt unna for oss for noen dager vi har hatt. Vi gjorde imidlertid nyte et par slappe dager på Stella Maris beach, i langt nord i forstedene til Salvador.

São Paulo, 2 dager

Selv om São Paulo ikke har samme sjarm og skjønnhet som Rio, har vi fortsatt lyst til å besøke Brasils største by før du forlater landet. Med begrenset tid, bestemte vi oss for i hovedsak å fokusere på street art, Vila Madalena nabolaget, noen mer sushi og en frisk markedet eller to. Vi brukte Jenna er herlig guide til São Paulo til å hjelpe oss å planlegge vår gjenværende tid. Hennes manns familie er fra São Paulo, så hennes guide gir perspektiver for både besøkende og lokale.

Var vår timing bedre, ville vi ha booket en tur med Andre for å utforske de eldre delene av São Paulo, og for å lære mer om dens historie og utvikling. Selv om vi ikke opplever denne turen oss selv, er vi sikre på å anbefale det. Vi var i stand til å møte Andre en kveld — han er lidenskapelig opptatt av sitt hjemsted og har peiling på en gjennomtenkt ennå humoristisk guide. Han har også holdt oss godt matet ved å styre oss mot Tanuki Restaurant i Vila Madelena (god sushi!) og Mercado Municipal de Pinheiros, med flea market center er omgitt med morsomme restauranter og barer.

Visum til Brasil

Heldigvis, visum til Brasil har nylig blitt lettere enn de en gang var for mange nasjonaliteter. Reisende fra EU-land kan reise visa-gratis for opp til 90 dager. Og fra juni 17, 2019 borgere av Usa, Canada, Japan og Australia vil nyte visumfri reise til Brasil. Vinn-vinn.

 

Hvis du trenger Brasil visum før denne endringen av lovverket, så kan du få en e-visa her for rundt $44. Det er en ganske enkel prosess som krever at du laste opp en kopi av passet og et bilde, og deretter fylle i et skjema på nettet. Vi har mottatt et svar innen et par dager.

Sikkerhet i Brasil

Vi ble fortalt at sikkerheten har blitt bedre i mange byer og steder i Brasil. Steder som er populære hos reisende er ofte patruljerte og dermed helt trygg, også. Vi følte også trygt å ta metro i Rio og São Paulo. Alle som sagt, det er lurt å være flittig, nøysom og klar for dine eiendeler og omgivelser.

Vi har alltid bedt om vår turleder, lokale guider eller hotellets personale for å få råd. Hvis det var noen tvil, vi ville ta en taxi eller Uber i stedet for å gå, selv om avstandene ikke var spesielt lenge. Vi hadde også hørt historier om drosjer være problematisk — ripping av eller rane reisende. Så vi alltid tok enten en Uber eller en tjenestemann, autorisert taxi på hotellet. [Merk: Uber i Brasil er flott for reisende – enkelt å bestille på app, ingen penger er utveksles som du kan betale med kredittkort gjennom appen, og vi har alltid følte seg trygge med våre sjåfører. Vi møtte også noen interessante mennesker langs veien.]

Hvis vi ble sterkt anbefalt å unngå et bestemt område, så vi gjorde det. For eksempel, når vi kom i Salvador det var en stor konsert festival i gang på torget. Våre guest house vert fortalt oss til å unngå folkemengdene på grunn av lommetyver og tyveri — noe som er felles for store flokker av partiers og konsert-goers uansett hvor du er — så vi likte å se konserten fra balkongen vår i stedet.

Transport rundt i Brasil

Brasil er store — virkelig. Selv om noe kan se nær på kartet, kan du være sikker på å bekrefte avstand og tid på Google Maps eller lignende. For eksempel, tok vi en 12-timers buss mellom Iguazu Falls og Bonito. I henhold til kartet vårt, ville vi knapt flyttet.

Spesielt hvis din tid er begrenset, innenriks flyreiser er verdt å vurdere for å unngå å tilbringe all din tid på en langdistanse buss. Den interne flygninger på vår G Adventures Underverkene av Brasil tour ble inkludert som en del av turen. Men, vi har også bestilt one-way flybilletter fra Rio de Janeiro til Salvador, så Salvador til São Paulo — med Avianca og Latam, med generelt gode resultater.

Vi brukte Skyscanner til å forstå alle fly muligheter og alternativer, inkludert de fra low-cost airlines. Når vi bestilt flybilletter direkte på Avianca Brasil nettstedet, har vi funnet at kostnadene i Brasilianske Real ble betydelig mindre enn det koster i USD. Så, er det lurt å gjøre en rask beregning sammenligning mellom valutaer for å være sikker på at du er bestilling i valuta med lavest mulig kostnad.

 

Å kjøpe et SIM-kort i Brasil

Hvis du er en utlending, må du gå til ett av de offisielle mobiltelefon selskapet butikker for å registrere din passport-og personlige detaljer når du kjøper en mobiltelefon SIM-kort. Vi valgte Claro som det ble anbefalt til oss for å ha god dekning. Deres butikk var også praktisk til hotellet-området i Copacabana, Rio. Vi har også hørt at TIM og Vivo er gode muligheter for å holde kontakten mens du er på reise i Brasil.

Registreringsprosessen er å kjøpe SIM-tar litt tid som de ansatte må fylle ut skjemaer og skanne passet. Fordele ca 45-60 minutter etter denne innledende prosessen. Etter at du kan lade ditt kontantkort plan på de fleste apotek og dagligvarebutikker rundt om i landet. Vi endte opp med å velge en ukentlig data plan som koster 14.99 Rs ($3.75) og inkludert 2 GB. Det fungerte ganske bra over hele landet, men vi måtte bare huske på å lade opp planen vår like før den utløp hver uke.

Leave a comment