Hva er Burmesisk mat? Som Burmesiske retter bør du oppsøke og hva slags smaker og krydder kan du finne når du besøke Burma (Myanmar)? Dette Burmesisk Mat Guide gir aksjer vår favoritt Burmesiske retter, street food, snacks, og karriretter som du finner i Burma (Myanmar).

I løpet av våre måned lang besøk til Burma (Myanmar), vi utforsket Burmesisk mat til det fulle — frequenting street food står, spise på restauranter, selv nyter et par hjemmelaget mat på lokale hjem. Vi raskt verdsatt Burmesisk mat for skjønnheten av hva det er: en Asiatisk mat smeltet fra Sørøst-Asia, Kinesisk og Indisk innflytelse.

Bevæpnet med det perspektivet, vi fant Burmesisk mat er en glede. Street maten var variert, tilgjengelig og rimelig. Personalet var hyggelig på samme måte. Og vi var også så heldige å bli invitert inn i hjemmene i byer og landsbyer for et par hjemmelaget mat.

Dette Burmesisk Mat Guide aksjer vår favoritt retter og spiser erfaringer fra våre reiser rundt i Burma (Myanmar).

Merk: I tilfelle du lurer på, vi fikk aldri syk spise Burmesisk mat (her er noen tips om hvordan å spise lokale og holde seg frisk). Selv om vi spiste mat på tog, i gateliv og i markedene, har vi nesten alltid spiste vegetarisk. I disse miljøene, å spise kjøtt kan være risikabelt. Vi unngå det hvis vi er i tvil.

Topp 15 Burmesiske Retter

1. Mohinga (eller mohinka)

Den uoffisielle nasjonal rett av ris vermicelli i en fisk-basert buljong av løk, hvitløk, ingefær og sitron gress – alle toppet med skivet banan blomst, kokte egg og muffins (akyaw). Høres ut som et merkelig valg for frokost, gjør det ikke? Men etter nesten en måned med stekt egg frokost, denne suppen gitt en velkommen endring.

Det beste: på det familiedrevne veikanten står i Meikthila i nærheten av buss-stopp til Bagan.

2. Chapatis og Karri i Mandalay

Dette chapati stå trenger ingen navn, alle i Mandalay vet det. Det er vanskelig å bestemme hvilke deler av den chapati produksjonslinje imponerer mest: kvinner rulle deigen eller gutta kaste og steking den chapatis. Og smaken er ikke henge slapt heller.

For å gi din chapati enkelte selskap, opt for en dose av kjøtt eller veg som er skadelig i store kjeler. Veg karri og daal var både velsmakende – og bunnløst. Mellom dips, kuler og vattpinner, nyte livet som det strømmer på gaten og bord rundt deg.

See also  Hvordan Til Å Støtte Lokale Kvinner Under Dine Reiser - Hva du trenger å vite {2021}

Sted: Mandalay, 82dre og 27. Gatene.

3. Grill Gate i Rangoon (Yangon)

Selv om grill vanligvis innebærer kjøtt, gikk vi alle er vegetarianer. Planteetere og rovdyr både vil finne et uendelig utvalg. Opt for mat som ser frisk og velg ønsket atmosfære. De grillet okra, brokkoli, sopp, og tofu alle rystet, spesielt når skylt ned med en kald fatøl.

Sted: Rangoon Chinatown mellom Mahabandoola og Anawrahta Gatene.

4. Samosas

Hvor som helst på gaten, spesielt i Rangoon / Yangon. Prøve dem på gatehjørne, på toget plattform, i sirkelen tog. Prøv ’em, kan du prøve dem for ofte. Noen har hint av kanel og stjerneanis.

Prøv også samosa supper (samusa thouk), hvor samosas er scissored inn i en lett buljong og toppet med friske urter, løk og greener.

5. Burmesiske thali.

Buss reiser i Burma ofte ta dobbelt så lang tid som de burde. Som en trøst, bussen vil vanligvis stopp langs veien på en veikro eller to dishing ut store multi-kurs thalis (ris, suppe, grønnsaker, karri, chutneys) som kjører $1.00-2.00 for alt du kan spise. Kvaliteten varierer.

Vi likte vårt beste opplevelsen på vei fra Meikthila til Bagan.

Veikro tommelfingerregel: hvis maten ser frisk, gå for det. Hvis maten ser sliten, gi det et pass.

6. Flan og kaffe i nærheten Sule Pagoda (Rangoon)

Våkn opp, gå ned gaten, og lukte kaffen. Bokstavelig. Vi fulgte en sterk kaffe lukt ned gaten for å La Ywe Synd, en hole-in-the-wall sted som tilbyr en livlig lokale publikum, deilig kaffe og flan. Audrey, som normalt ikke er en fan av flan, er nå en konvertitt. Enda bedre, en tallerken av flan og to kaffe kjører $0.80.

Sted: 128 Sule Paya Road (et par dører ned fra Aroma Cafe og Slottet Internett Kafé) i Rangoon (Yangon).

7. Fisk med grønn karri, chili

Har tenkt på grønn chili gjør magen koke? Hvis så er tilfelle, gir denne retten en prøve. Det var overraskende lett – fisk, filet høyt på smak og lite varme. Og det beste raffinert fisk vi smakte på våre reiser i Burma. Prisen var rimelig, også. For en ledsager rett, prøv gresskar karri.

Sted: Unike Flott Restaurant på Nyaungshwe (Inle-Sjøen).

8. Kausuetho (khow suey)

Burmesiske gul ris nudler slått med en Indisk-skrå masala krydder, urter og en klemme av sitron juice (eller eddik). Som vår leverandør forberedt parabolen med sine bare hender, vi lurte på om våre mager ville overholde den. Smak: veldig bra. Toalett beredskap faktor (TEF): ingen. Sted: Bago. Fra hotellet main street strip, kryss broen og sving til venstre inn i det lokale markedet. Se for hauger av den lyse gule nudler i nærheten av inngangen.

See also  10 Beste Tingene Å Gjøre I Hollywood, Florida Den endelig reiseguide {UPDATED}

9. Burmesiske karriretter for lunsj i nærheten Teak-Klosteret (Mandalay)

Maten var anstendig, men kvinner som jobber her gjort den erfaring.De begynner sjenert, kniser og skeptisk. Så de ender opp som dette.

Oh, og du får en alt-du-kan-spise (de vil være måke du full) Burmesiske thali med mungbønner, grønne bønner og ulike vegetariske stuinger ensidig med varm saus. Vi glemte å spørre hva de retter ble kalt fordi vi likte selskapet for mye. Beliggenhet og pris: Ned gaten fra Teak Klosteret i Mandalay, 700 kyat (mindre enn $1).

10. Nepalsk mat og chutneys

Burmas mangfold også oversettes til et utvalg av tilgjengelig etniske restauranter. Uansett hva du bestiller – fylt paratha (fylt flatbrød), karri, eller ris, være sikker på å fest dine øyne og munn hele tilhørende chutneys.

Sted: Everest Kafé i Kalaw tar prisen for variasjon og kvalitet på chutneys: reddik, hot pepper, kål, mango sylteagurk og tomat salsa. Prøv også passende navnet Nepalsk Restaurant i Mandalay (på 81st Street mellom 26/27) – stor methi paratha (potet og bukkehornkløver fylt flatt brød) og lassi.

11. Lahpet thouk (Te Blad Salat)

En salat med syltet te blader servert med ulike crunchy biter og sauser (stekt erter, peanøtter og hvitløk; ristet sesamfrø, fersk hvitløk, tomat, grønn chili, knust tørket reker, bevart ingefær) og kledd med peanut olje, fiskesaus og lime. Unike og deilig.

Sted: Green Elephant Restaurant i Mandalay (27. og 6. Gater).

12. Trekking mat

Trek fra Kalaw til Inle Lake med Sam ‘ s turer, få en guide (vår var som heter Alex) og nyte hjemmelaget mat tre ganger om dagen. Retter kan omfatte gresskar og ingefær suppe, tomat slaw med lime juice og peanøtter, gresskar curry, og stekt okra med sesamfrø. Bonus godbiter inkluderer spicy salsa fra den lokale landsbyen.

13. Guacamole og “Spesielle Aubergine”

Guacamole i Burma? Du bedre tro det. En Amerikansk turist lærte kokker på en lokal vegetarisk restaurant hvordan å churn ut deilig guac med bakt pappadums (papir-tynne brød).

See also  Hvordan få tid for deg selv og din partner når du har reise - Ny Reise tips{UPDATED}

For en litt mer lokal autentisk gå for candi mi po tho, en tallerken med stekt aubergine rør stekt med vårløk, peanøtter, hvitløk, sesamfrø og en dash av hot pepper. Vi kom tilbake og nøt en privat leksjon om hvordan å lage denne smakfulle retten.

Sted: Månen Vegetar Restauranten rett innenfor portene på Old Bagan, nord for Ananda tempel.

14. Hinto (eller, Hnyin htoe)

En solid favoritt i den Burmesiske landsbygda. En natt i den Burmesiske åsene i Shan-Staten, like etter at vi børstet våre tenner (en ikke-triviell produksjon) og slo seg ned i sengen, verten vår familie levert sent på kvelden pakker av løk, purre, ris og dampet kål i en banan blad. Hnyin htoe smaker enda bedre når den smaker som har kommet over natten, og er stekt opp i morgen med gurkemeie og chili.

15. Gyin thouk

Revet ingefær salat med sesamfrø. Våre beste opplevelsen kom i hendene på kona til en Burmesisk mann som inviterte oss med til huset sitt i New Bagan.

Mer Burmesisk Mat Anbefalinger

Beste Frokost

Det er nesten verdt å gå av bussen i Toungoo og overnatte i Myanmar Skjønnhet Guesthouse bare for å oppleve verdens mest rikelig frokost. Stort, variert, og deilig, kan det inkluderer frisk frukt fra hagen, stekte chapati (crispy, blemmer, og toppet med kokte linser/erter), egg, samosas, frisk lokalt dyrket kaffe…og omtrent alt annet du måtte ønske.

Mest Interessant Snack Street

Bat Grillspyd – stekt, ristet, sprø, harde, kjøtt på beinet. Full disclosure: vi har aldri prøvd dem. Kvinnen som selger dem hevdet de var veldig velsmakende, men de ser ikke spesielt meaty eller fristende.

Beste Øl

Stick med Mandalay Rød (velg det over Mandalay Blå). Du vil lære tidlig at ikke alt øl er skapt like. Myanmar Øl er OK også, spesielt på utkastet.

Best Western Måltid

Pizza og Tagliatelle Bolognese på Star Flower Restaurant i Nyaungshwe (Inle-Sjøen). En italiensk turist fra Bologna angivelig lært et par av Burmesiske brødre hvordan å lage mat, italiensk mat. Resultatene er imponerende, og utrolig ekte ut, spesielt med tanke på at du er i Burma, og noen av ingrediensene kan være vanskelig å komme med.

Leave a comment