Cape Town, en by vi hadde hørt så mye om i løpet av årene, men for så mange grunner aldri benyttet anledningen til å besøke – inntil nylig. Som de fleste, vi var opprinnelig tiltrukket til Cape Town for sin naturlige skjønnhet – tror Table Mountain klippe ved kysten, men vi visste også at det var mer bak det ytre.

Cape Town. Du kan komme for skjønnhet, men du vil forlate med en historie.
Når vi kom frem, landing på hva var for oss en overraskende tåkete morgen, vår nysgjerrighet satt løs til sitt folk og dets kontekst — kollisjonen mellom fortid og nåtid sammen med håp og drømmer om hvor den kan gå i fremtiden. Cape Town er kompleksiteten sitter midt på overflaten, hentet fra historie, geografi og en variert gruppe av beboere som familier har kalt Cape Town hjemme i århundrer.

Akkurat som vi slet med å sette en finger på hva vi opplever, Mariette, en Cape Town native tatt det apropos til vår erfaring, “Cape Town skjønnhet er i sin ufullkommenhet. I sin kaos kommer kreativitet.”

Tettheten av erfaringer i Cape Town spenner over hele spekteret, fra township turer til vinsmaking, fra utendørs eventyr til mat markedet hofte. Spesielt når du er møtt med begrenset tid, gjøre beslutninger om hva du skal gjøre på den enorme Cape Town-området kan overvelde.

Dette er vår grunnleggende grok på hva du skal gjøre i Cape Town, bare noen få dager.

Ting å gjøre i Cape Town, Kapp det Gode Håp
Dan & Audrey ved Kapp det Gode Håp
Merk: Når folk sier “Cape Town” de mener hele området i Cape Town, ikke bare sentrum (CBD), men også de omliggende forstedene og Cape Point.

Svømming med Tetning Unger: Hout Bay

Vi ankom Cape Town flyplass på 9 AM. Ved 1 PM, vi var klemme inn våtdrakter og hoppe inn kaldt vann for å snorkle med tetning unger. Det er hva som skjer når du har en lokal venn som venter på deg til å komme og gledet seg til å vise deg sin adopterte hjemme (takk, Kerry!!).

I full åpenhet, da vi hørte at vannet var en kald 13 grader, vi hadde våre tvil. Vi egentlig ikke liker kaldt vann. Men når du har tilpasset deg og du er i vannet, kan du lett å glemme den kalde siden du er omgitt av leken seal unger svømming under, over og rundt deg.

Hvis du ønsker å falle i kjærlighet og bli overveldet av et lite dyr i en fantastisk setting, det kan virkelig ikke bli enklere enn dette.

Disse søte, små gutta kom helt opp til oss, så rett på oss med sine store, sorte øyne, gjorde en ny vri, og deretter var det ut igjen for å spille litt mer. Det hele var vanedannende. Selv om det var viktig for kroppen vår å hvile og å komme seg fra chill, var vi tåler å bli kalt ut av vannet mer enn 45 minutter senere.

Forseglingen er ungene ut svømming i nærheten av Hout Bay mellom midten av Mars og i slutten av Mai. Du kan fortsatt svømme med selene på andre tider av året, men du vil ikke oppleve moroa av valpene. Hva gjør de unge så stor er at de ikke har utviklet hemninger av sine foreldre, så de er rett og slett mer moro, uskyldige og tillitsfulle.

Høres det kjent ut?

Og ikke bekymre deg om haier – vi er blitt fortalt at dette området ikke tiltrekke haier fordi det er for grunt og kaldt.

Og hvis du skje for å være i Hout Bay i helgen, sørg for å sjekke ut markedet. Det er proppfulle av nylaget mat, lokalt håndverk, god kaffe og en særdeles vennlig atmosfære.

Praktisk Informasjon: Vi anbefaler denne tetningen valp erfaring med Steve Benjamin fra Dyr Havet. Pris: 600 RS Disclosure: Vi fikk en 50% media rabatt.

Table Mountain

Table Mountain. Uansett hvor du er i byen, kan du se det. Dette er hvordan lokalbefolkningen orientere seg. Alle snakker om Table Mountain som en “må se” i Cape Town. Ærlig talt, vi egentlig ikke tror det før vi var på toppen av det hele, som er utarbeidet av en helt utrolig kabel-drevet gondoltur på en helt klar morgen.

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Jacksonville, Florida Den komplette reiseguide {UPDATED}

Utsikten er fantastisk. Men ikke gjør den samme feilen vi gjorde, og tilbringe for mye tid på de første få utsikt. Trekk deg vekk fra hver av dem og gjøre enkelte til å gå hele veien rundt til hver spot bare for å se hvordan landskapet og perspektiv endringer rundt deg. Bemerkelsesverdig.

På den vestlige overse du vil se Robben Island, der Nelson Mandela og andre politiske fanger ble holdt under apartheid. Stirrer ut på øya, vi forestilte med umulighet hva fangene må ha tenkt kikket ut til Table Mountain hver dag.

“I løpet av mange år i fengsel på Robben Island, er vi ofte så over Table Mountain i sin praktfulle silhuett. Til oss på Robben Island, Table Mountain var et fyrtårn av håp. Det representerte fastlandet som vi visste at vi en dag ville komme tilbake,” Mandela skrev.

Praktiske Detaljer: Bestill dine billetter på nettet for å unngå linjer (og det er billigere, $19 rund-tur). Gå så tidlig på morgenen som mulig for å unngå dis og varme. Taubanen stopper kjører i dårlig vær, så hvis været ser ut sketchy, ringe på forhånd for å være sikker på at parken er åpen.

Cape Malay Matlaging Kurs

“Skjønnheten i Cape Town, ligger i dens folk. Vi bruker universal theme av mat for å oppmuntre folk til å samhandle, til å hjelpe besøkende å finne denne skjønnheten,” Monique Le Roux, grunnlegger av Andulela, forklart. Dette er grunnen til hvorfor matlaging klassen er holdt i vanlig Cape Malay familien hjem. Mål: gå utover kjøkken, utover oppskrifter.

Hvem er Cape Malay? Vi lurte på. Vi hadde ingen anelse om, så når vi møtte sabz (grønn henna), vår guide, på Bo-Kaap Museum, vi begravde ham med spørsmål. Her er hva vi har lært.

For det meste, Cape Malay er etterkommere av slaver som den nederlandske brakt til Western Cape fra steder som Indonesia og nederlandsk Melaka (dagens Malaysia) i det 17. århundre. I tillegg til å jobbe i felt, de slaver bygde også mye av Cape Town. I dag er byen har et stort Cape Malay samfunnet, etterkommere av dem som tidligere slaver, mange av dem lever fortsatt i fargerike Bo-Kaap-området.

Etter å ha plukket opp et par viktige krydder på Atlas Krydder (en virkelig fenomenal spice butikk hvor du kan hamstre – vi anbefaler 12-blad masala), ankom vi Anima dør. Hun ønsket velkommen og innledet oss i, krydder i hånden, med en vennlig humre.

Vi begynte vår kurs med snacks – samosas og daachi (stekt chili biter laget fra kikert mel, spinat blader og krydder).

Amina har forklart: “Daachi er en populær matbit under Ramadan. Hvert hus i nabolaget forbereder seg noe spesielt for å bryte fort, og vi forbereder MANGE av dem. Vi tar plater av mat til alle våre naboer. I retur, våre naboer bringe plater av mat til oss. Dette systemet er på plass, ikke bare så vi har masse forskjellige retter til å bryte rask, men viktigere er det slik at ingen av våre naboer vil gå sulten i løpet av Ramadan. Det er hvordan vi tar vare på hverandre.“

Over de neste par timene lærte vi hvordan vi skulle kaste samosas, rulle og knute roti deigen (“beat it som Michael Jackson,” Anima sa), og lage en rik Cape Malay chicken curry. Hun tilbød instruksjoner, men tillot oss å gjøre våre feil, slik at vi kan lære for oss førstehåndskunnskap om hva som fungerer og hva som ikke.

Anima også minnet oss om, å bringe det tilbake til hva essensen av mat, matlaging, skaper: “Det handler om å ha det gøy. Vi alle må huske å ha det gøy.”

See also  Reiser Australia i To Uker: En Eksperimentell Guide og Reiserute - siste Travel guide

Et liv leksjon ved hjelp av Cape Malay kjøkken.

Praktiske Detaljer:Cape Malay Matlaging Safari er organisert av Anduela Turer. Da vi møtte Monique, eieren, hun uttrykt følgende mål: Å bringe folk sammen for å samhandle og koble til via et felles menneskelige tema – mat.Pris: 660 Rand per person.

Disclosure: Cape Town Turisme arrangert vår tur og ga den til oss for gratis.

Masiphumelele Township med Sykkel

Vi gjør en forespørsel på deg hvis du er interessert i å ta en Township tur i Cape Town (eller hvor som helst annet, for den saks skyld), og bestill en tur som er enten gjort til fots eller på sykkel. Vennligst ikke bestille en tur som du går gjennom byen i en bil eller en tur van. Først, dette hindrer deg fra samhandler og kommuniserer med byen og dens folk, som er den virkelige grunnen til å gjøre en tur. Videre, det ser ut som du skal på safari, ansikter og kameraet presset mot windows.

Mens du går, er vår foretrukne metoden for å komme seg rundt i urbane områder, sykler gi mulighet for å dekke mer bakken mens de fortsatt bor du nær gaten handling. Det er derfor, når de vurderer hvordan de skal se Masiphumelele Township, vi valgte å ta det i med sykkel.

I løpet av et par timer, kjørte vi med vår guide (en person bosatt i den township for åtte år) gjennom gatene – store og små – til å besøke en barnehage, en sangoma (medisin kvinne), en lokal restaurant, og andre tilfeldige stopper og samtaler underveis. Mål: å forstå en township og hva det betyr i den sammenheng i Sør-Afrika i dag.

For mer beskrivelse og detaljer på hvem vi har møtt, og hva vi har lært i løpet av turen, les hele artikkelen på Masiphumelele Township tur.

Praktisk Informasjon: Vi bestilt tur med AWOL Turer som partnere med BEN (Sykkel Empowerment-Nettverk), som en lokal township partner og leverandør. Ca 80% av pengene opphold i fellesskap av Masiphumelele kommer til å guide, førskole, sangoma, og restaurant.

Pris: Prisene starter på 550-650R ($55-65)/person. Vi betalte 760R ($80)/person inkludert lunsj og over alt (unntatt transport det – vi hadde en leiebil).

Disclosure: Vi fikk en pedagogisk/media rabatt på 50%.

Vinsmaking i Constantia

Sammentreff av vår hverdag, men det føltes litt rart å gå fra å gå på en township til vinsmaking i løpet av en time, men det er mangfoldet og spectrum muligheten for en Cape Town erfaring. Vår sent på ettermiddagen ankomst i Constantia, en av vin regioner som er nærmest til sentrum av Cape Town, som ga oss en kort sjansen til å besøke Groot Constantia Vingård, Cape Town ‘ s eldste vingård dateres tilbake til 1685.

Men for så kort som dette besøket var å Groot Constantia Vingård, vi er takknemlige for at vi gjorde det fordi det ga oss et helt annet perspektiv på Sør-Afrikansk vin enn vi hadde ellers har bare smake hva som er tilgjengelig for eksport på vin butikkhyllene i USA og Europa.

Smaker Notater:

Groot Constantia Chardonnay 2012 – Skarp, sitrusmarninert og overraskende fyldig uten å slå deg i hodet med ny fransk eik det er alderen på.
Groot Constantia Pintotage 2011 – Pinotage er signaturen Sør-Afrika røde varietal. Selv om våre inntrykk av Pinotage før dette besøket var på “tynn”, som ikke er mer. Og mens denne vinen var anstendig på sin egen – saftig, overraskende mørk frukt og plummy med en bit av en idiosynkratisk finish som noen spanske viner vi har kjent, det virket til å smake enda bedre når den er koblet sammen med mat, spesielt en grillet kjøtt braai (Sør-afrika barbeque) på Orange River i Sør-Afrika ‘ s Northern Cape.
Groot Constantia Merlot 2010 – Som Miles i Sidelengs, vi er tøft å Merlot, men Sør-Afrika igjen overraskelser. Dette var overraskende bra – det går forventningene igjen. Fine tanniner kombinert med mørk frukt og plommer, med en litt mykere. Vi fant andre Merlots andre steder i Sør-Afrika som var enda bedre likevel.
Groot Constantia Shiraz 2011 – For oss var dette en vinner. Fet, runde med hint av pepper. Vi var glad for å drikke det på sin egen, men lykkeligere fortsatt å ta en flaske tilbake til par med grillet kjøtt som lett krydret sakte kokt bryst eller peppy biff lapskaus.
Groot Constantia 2010 – nesten 2x prisen blanding var velsmakende og balansert, men ikke nok til å påvirke oss fra varietals ovenfor.

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Moncton New Brunswick Den komplette reiseguide {UPDATED}

 

Vi fant ut enda mer om Sør-Afrikansk vin i hele vårt besøk til landet, og vi vokste overrasket videre likevel. Fra hvit varietals til rødt, Sør-Afrikanske vinene slo oss som av utrolig høy kvalitet og verdi gitt pris. Hvorfor var vi så overrasket? Ikke sikker på om deg, men den Sør-Afrikanske viner som gjør den til å eksportere og nabolaget hyller ikke ofte har høy kvalitet pris forholdstall (QPR).

Cape Town Road Trip: Chapman ‘ s Peak Drive til Cape Point

Hvis du er i kystveien turer, så Cape Town absolutt leverer. Vi begynte vår i Cape Town, med stopp på Hout Bay, Camps Bay, Chapmans Peak Drive og Noordhoek før ankomst Cape Point, der det berømte fyret står og hvor det Indiske hav og Atlanterhavet gjør faktisk ikke møte, i motsetning til den rådende myter.

Det er alle vakre likevel.

På retur til Cape Town stoppet vi ved Boulders Beach for å se den Afrikanske pingviner. Advarsel: du kan bruke timer på å se disse gutta. Vi ble fristet, men de trengte for å gå til sengs.

Praktiske detaljer: Du kan leie en bil (se nedenfor for detaljer) og enkelt å lage denne stasjonen selv, eller du kan ta en tur. Vår tur var med Rømme til Cape og varte en hel dag med lunsj-stopp på Cape Point.

Andre Erfaringer å Sjekke Ut i Cape Town

Mohogany Rommet: Hvis du liker jazz og ønsker å møte lokale musikere, dette er stedet til å gå i sentrum Cape Town (CBD). Det er to sett hver natt – 8:30 og 10:30 PM. Det er 60R for ett sett eller 100R for de to. Reservasjoner er anbefalt som det er et lite sted. Oppdatering 2018: Dessverre, Mohogany Rom i Cape Town har stengt ned.
Teater i Bakgården, Nyanga Øst: Mhlanguli George, en forfatter og dramatiker, har utviklet et teater produksjon som foregår i et verksted av en lokal hjem. Publikum følger spille gjennom forskjellige deler av huset som historien utvikler seg. Opplevelsen er kraftig, forstyrrende og forankret i lokal sammenheng. Sterkt anbefalt. Komme i kontakt med Coffeebean Ruter for mer informasjon.
På vår ønskeliste til vår neste Cape Town besøk:
Robben Island: Vi beklager ikke å ha tid til å gå til museet på dette tidligere fengsel nettstedet. Neste gang vi er i Cape Town, dette vil være den første på listen.
Distrikt 6 Museum: District 6 var et område som var erklært en hvit-området i 1966, ment for ny utvikling. Nabolaget ble overkjørt i 1982, tvinge ut på 60 000 innbyggere. Distriktet 6 Museum angivelig gjør en utmerket jobb med å fortelle historien i Distrikt 6, samt hvordan livet var under Apartheid når de blir tvunget flytting var vanlig for mange mennesker.

 

Leie en Bil i Cape Town

Vi ble overrasket over hvor enkelt og billig det var å leie en bil i Cape Town. Og vi gjorde alt i siste liten – ca 12 timer mellom den tid vi reservert det og plukket den opp. Prisen fra de største leiebil selskapene var ganske like – $25-$30 per dag. Vi endte opp med å gå med Budsjett på grunn av bekvemmeligheten av beliggenhet og pris. De fleste biler med manuell girkasse, så det kan koste mer hvis du trenger et automatisk.

Moroa kommer når du henter bilen, og du innser at du har til å kjøre på venstre side av veien!

Leave a comment