Jada, vi nøt vår tid i Galapagos-Øyene. Det er vanskelig ikke å når du er omgitt av blue-footed boobies dans vei til ekteskap og pingviner torpedoing sin vei gjennom vann.

Men når reisende fly inn og ut av Ecuador bare for å se Galapagos, de mangler ut.

Vi har hatt fordelen av besøk til Peru og Bolivia for å hjelpe oss å sette Ecuador i Andes perspektiv. Ecuador er dyr markedet kultur og estetisk mangfold overrasket oss. Vi vil fortsette å reflektere over våre reiser gjennom Sør-Amerika, noen erfaringer i Ecuador – noen vanlig, og noen ikke – skiller seg ut.

1. Quito: Blå Himmel og Vakre Croissanter

Vi trodde vi visste hva en blå himmel var ment å se ut. Da vi ankom Quito. På 2,800 meter (9,200 fot) i høyde, det er bare litt nærmere himmelen enn de fleste storbyer. Gå rundt Quito gamleby, og du vil føle det — ikke bare på grunn av liten kortpustethet du kan oppleve, men også på grunn av den uforlignelige cloud-dukker blå himmel overhead. Det er så surrealistisk at du noen ganger føler at du kan komme opp og ta på det — hvis du bare kunne strekke seg litt mer.

Kast i noen parker, dramatiske trapper, og et par av Quito imponerende koloniale kirker som San Francisco-Kirken nedenfor, og du har fått deg en visuell at du bare kan glemme.

Høyde sikkert hjulpet, men var himmelen virkelig det klare?

Kanskje den tynne luften hadde påvirket vår dom. Eller kanskje vi hadde brukt for lang tid i smoggy lavlandet i Sentral-Amerikanske byer som Managua, Nicaragua, der selv den mørkeste av blå himmel knapt eksisterte.

Men det var ikke bare i hodene våre. Og nei, at himmelen er ikke photoshopped.

Vi ville være remiss hvis vi ikke nevne at Quito er også hjem til noen av de beste verdi pains au chocolat (sjokolade-croissanter) i Amerika — stor, flassende, buttery, generøst fylt, og chip billig på $0.50 en pop. Mens croissanter på Krydret Café (Amazonas Ave. & Roca) kan ikke være i stand til å konkurrere med de i Paris’ beste bakverk, de var spiselige gull til oss — to reisende etter å ha tilbrakt fire måneder å spise tortillas og tørt brød i Sentral-Amerika.

Sammenlign priser på hotell i Quito.

2. Otavalo: Vindu-shopping for tepper og cuyes (marsvin).

Tenk deg vår skuffelse som kommer før soloppgang ved Otavalo er lørdag dyr markedet bare for å finne ut at en lokal karantene betydde ingen lamaer eller andre husdyr ville bli solgt den dagen.

Våre nedtur ble motvirket av entusiasme av cuy leverandører og kjøpere. Cuyes av alle størrelser – fra spedbarn til de behagelige nok til å bli servert som at kveldens fest – fylte luften med sine knirker. Potensielle kjøpere så tett i håp om å finne feil og forhandle frem en lavere pris, men indignerte leverandører kjempet tilbake, rebuffing kritikken og late som de ikke trenger virksomheten. På universal sport av forhandlinger, Ecuadorans er tøff.

Otavalo i main event, men er håndverk markedet rundt Plaza de Ponchos. Selv om vi ikke ofte kjøpe suvenirer, vi likte å være oppslukt i den fargerike sjø av håndvevede tepper og veggtepper.

See also  Georgia Reise: En nybegynners Guide - siste Travel guide{UPDATED}

Merk: markedet kan være overveldende. For å oppdatere dine øyne og gjenvinne din forstand, bør du vurdere å rømme til Shenandoah Pie Selskapet på torget for et nydelig stykke hjemmelaget kake. Spør eieren om henne tretti år av kake-baking erfaring.

3. Quilotoa Sløyfe: Pusse på fatalisme. Henge ut med lama leverandører.

Hvis du planlegger å reise overland gjennom Andesfjellene, det kan ikke være noe bedre sted å starte “fatalisme trening” enn Quilotoa Loop.

“Hva er fatalisme trening?”spør du kanskje.

Hvorfor, det er å overvinne frykten for å falle utfor et stup på en skranglete buss ved å fortelle deg selv: “Hvis det kommer til å skje, det kommer til å skje raskt.”

Bussene – noen med sau festet på toppen, andre med kylling bokser surret å bagasjehylle sirkel Quilotoa Loop, en gruppe landsbyer som ring Laguna Quilotoa, et vulkansk krater lake. Selv om bussene’ avgangstider er ofte umenneskelige (tror 3:00-5:00 A. M), synspunkter og erfaringer de har råd til å gjøre det hele verdt innsatsen.

Fotturer Quilotoa Krateret
Når våre alarm gikk av på 4:00 A. M., jeg forbannet det og ble fristet til å rulle over. Men jeg visste at hvis jeg hadde, ville jeg angre på det. Jeg hadde en vulkansk innsjø å besøke.

Etter en humpete kylling med buss, til slutt kom vi til lake ‘ s edge. Solen var akkurat på vei opp og vi var blant de svært få mennesker der.

Merk: Hvis du bor i Chugchilan (vi likte Cloud Forest Hostel), kan du vurdere fottur tilbake fra Quilotoa Lake. Ruten er ikke veldig godt markert som lokale guider praktisk trekk ut trail tegn til å skape etterspørsel etter deres guide tjenester. Det er fortsatt mulig på egenhånd uten guide. Spør din guest house til å trekke deg et kart og fortsette å spørre lokalbefolkningen du møter underveis for å være sikker på at du er på vei i riktig retning.

Denne lille byen vokser eksponentielt i størrelse på torsdager, sin ukentlige markedet i dag. I de små timer på morgenen, folk fra nærliggende fjell landsbyer hell i byen, klar til å kjøpe, selge, og handel med alt fra store, angiveri griser til baby marsvin til hauger av treet tomater.

For Saquisili torsdag markedet, tilbringe natten før i byen slik at du er klar til å fange den tidlige morgen markedet handling før busser fra nærliggende byer begynner å stige. Vi reiste på 5:30 AM til fange tidlig morgen trading scene på dyr markedet på byen ‘ s edge. Atmosfæren er overraskende intens, med uttrykksfulle, oppvarmet forhandlinger, spesielt mellom innfødte kvinner.
Selv om Saquisili får omtale i guidebøker for å ha den beste ukentlig urfolk markedet langs Quilotoa Loop, våre preferanser går til mindre Zumbahua på den andre siden. Fordelen av å være avsatt i Zumbahua på lørdag på et mørkt, kaldt 5 ER? Du får se dyrene blir tatt til markedet: uregjerlige geiter her, angiveri griser det, føyelig sauer justert i rader.

See also  Reise til Iran som Amerikanerne: Alt Du Trenger å Vite - siste Travel guide{UPDATED}

Deretter, selvfølgelig, har du den ikoniske llama — og dens ikoniske eier. Vi hang ut med denne kvinnen, som hun slått ned, og tilbyr venstre og høyre for hennes to skjønnheter. Vi tror at hemmelighet hun ikke ønsker å selge dem.

4. Puerto Lopez: Hval på nært hold.

Etter å ha tilbrakt et år ved graduate school i Monterey, California, jeg forbinder hvalsafari turer med, “jeg kommer til å bruke mye penger for en 10% sjanse til å se en hval.”

Ikke så utenfor kysten av Ecuador i Puerto Lopez.

Hvis du tiden din besøke høyre (juni – September), kan du bruke $20 og være omgitt av en part of humpback hval som hopper rundt båten. Det er ikke uvanlig å se hval familier svømming sammen med hval babyer gjør antenne gymnastikk.

Sammenlign hotellprisene i Puerto Lopez.

5. Cuenca: Melk en geit på markedet.

Geit melk blir ikke noe friskere enn rett fra doe. På Cuenca viktigste markedet, Feria Libre, det er slik det er servert. Se servering er fersk presset rett foran øynene dine.

Vi hadde blitt fortalt mange ganger i Ecuador i faktum – at unpasteurized geit melk bidrar til å øke immunforsvaret og luftveier systemer, noe som gjør det til et naturlig middel for astma, svineinfluensa og andre respiratoriske plager.

Selv om vi ikke var ganske tørst nok til å prøve et glass rett fra kilden, vi har prøvd det i en cappuccino serveres på en kreativ liten kafé i den nordlige Ecuadoran byen Ibarra.

Det smakte OK, men jeg skal ta mitt geit melk i form av ost til neste gang, takk.

Sammenlign hotellprisene i Cuenca.

6. Rural sør-Ecuador: Utfordre en gruppe innfødte kvinner til en fotballkamp.

Når vi er på en fotoshoot, vi vanligvis forsøke å fange hvert øyeblikk. Så når en gruppe kvinner fra en Kiva mikrofinans besparelser gruppe inviterte oss til landsbyen og begynte et spill av pick-up fotball (fotball), ble vi fristet til å følge den vanlige form av å ta bilder.

I stedet bestemte vi oss for at det var på tide å legge ned kameraene, og bli med i.

Kvinner — til tross for deres mindre-enn-atletisk sko og byrden av babyer fastspent til ryggen – var imponerende på fotballbanen. Overraskende passer og ikke overraskende vant til høyden, de løp i sirkler rundt oss gringos.

Og det beste av alt: sine smil og latter. Det var som om kvinnene hadde blitt barn igjen, og hadde, i hvert fall for øyeblikket, la gå av livets bekymringer.

Reiser Detaljer: Overnatting, Mat, Transport og Aktiviteter i Ecuador

Quito

Overnatting: Casa Kanela ligger i Mariscal området i Quito, men er i en rolig sidegate, så det føles ikke som om du er i midten av bar og restaurant mayhem. $25 for et dobbeltrom (delt bad), inkludert frokost. Gratis wi-fi internett. Adresse: Juan Rodriguez E8-46
Restauranter: Mariscal området i Quito har uendelige valgmuligheter for internasjonale restauranter. Våre favoritter er: El Lønn vegetarisk restaurant (Joaquin Pinto og Diego de Almagro) for stor tre-retters lunsj ($4) og smakfulle pastaretter, Onkel Ho er (Jose Calama og Diego de Almagro) for en Asiatisk mat fix (også med et røverkjøp lunsj-menyen), og Al Forno (Diego de Almagro og Baquerizo Moreno) for tynn skorpe, tre sparken pizza med hver topping du kan forestille deg. Våre beste markedet for mat-opplevelse var en neve sea bass (corvina) og bolle med ceviche stor nok for to ($3) på Don Jimmy ‘ s på Mercado Central (Central market (Marked).

See also  Å redefinere Turisme: 20 Tips for den Oppmerksomme Reisende - siste Travel guide

Otavalo

Overnatting: fire kilometer utenfor Otavalo i åsene er La Luna. Det er et flott utgangspunkt for fjellturer og å slappe av. God faste menyer for middag ($6-7 for tre-retters middag) og vennlige hunder. Rom kjør ca $18 for et dobbeltrom med felles bad.(2009 priser)
Quilotoa Loop

Overnatting: I Saquisili, vi bodde på San Carlos Hotel ligger på det sentrale torget. Et dobbeltrom med en fantastisk utsikt over torget og bad var $10. I Chugchilan, vi bodde på Hostal Cloud Forest like utenfor byen. De ansatte gjorde en god jobb med å håndtere store grupper av reisende og var flinke med å gi informasjon om busser og fotturer. Halvpensjon inkluderer en dobbelt-rom (bad), og frokost og middag er $10 per person.
Transport: Busser er sjeldne og ofte dra tidlig, så vær forberedt på å stige i de små timer på morgenen. Spør på ditt hotell for de siste tider. Fra vår erfaring, buss fra Saquisili å Chugchilan bladene på 11:30 på torsdager (market dag), Chugchilan til Laguna Quilatoa bladene på rundt 4-6 ER, og Chugchilan å Zumbahua går på de ugudelige time 3 ER på lørdager.

Cuenca

Overnatting: Etter å få ca 200 bed bug bites mellom to av oss i tre dager på en enkel pensjon i noens hjem, gikk vi kjører til Hostal Macondo. Ikke bekymre deg, vil vi sende alt til laundromat før du sjekker inn. Med en koselig gårdsplass, rene rom og god frokost, er dette stedet var verdt å strekke vårt budsjett. $23 for et dobbeltrom med felles bad. Wi-fi internett-kamper i foajeen, men det fungerer til slutt hvis du holder en våkenatt.
Der hvor å Spise: Chicago Pizza (Gran Columbia over fra Santo Domingo Kirke) serverer god pizza av sektoren. Vi endte mange et måltid med iskrem på All Freddo på torget.

 

Vilcabamba – ikke inkludert ovenfor, men verdt et besøk

Overnatting: Vi bestilte for tre dager på Le Rendezvous Gjestehus i Vilcabamba og motvillig dro oss bort etter en uke. Hvert rom har sin egen lille uteplass med en hengekøye og stoler står overfor en hage og utsikt over de omkringliggende fjellene. Frokost med hjemmebakt brød, egg, frisk frukt og sterk kaffe. $25 for et dobbeltrom med eget bad (2009-priser), $4/dag for wi-fi internett. Et herlig sted å slappe av og skrive.
Der hvor å spise: på Grunn av tilstrømningen av utlendinger til Vilcabamba (vi skrev om det i en annen post), finnes det en rekke internasjonale mat valg i denne lille byen. Våre favoritter er inkludert fajitas på La Terraza (på torget), ørret på Shanta ‘ s Bar (eller, gå for cuy/marsvin), eller Meksikansk mat i Sambuca på torget.

Leave a comment