Reise til Edinburgh, og lurer på: “Hva er essensen av Edinburgh?”Vi sannsynligvis trenger du å skrive en bok til å svare på det på alvor. Men hvis du besøker Edinburgh for 3 dager eller 72 timer (og helst mer), er dette Edinburgh travel guide-aksjer hva du kan se, spise, drikke og ellers erfaring til å hjelpe deg med å svare på det spørsmålet for deg selv.

Lyset sprengte hustak. Hvordan det ser ut når solen vises over
Når jeg tenker på Edinburgh, jeg tror moody ‘ gater, etasjer smug og vegger av vakker stein. Da jeg pepper i noen severdigheter, en dose eller to av haggis, whisky og øl på et par puber. Da jeg kaste i noen fisk og chips, noen vitser og ferdig den av ved å lytte til den uforlignelige aksent som etterlater en gåtefullt rundt uttalen av byens navn (det er mer som ED-i-bh, ED-i-burrah eller Edi r’h — ikke Ed’nBERG).

Når jeg først setter foten i Edinburgh, jeg trengte tid til å “komme inn”. Jeg ga det at wee bit av gangen, heldigvis. Da følte jeg det.

Her er hvorfor. Og hvordan.

Edinburgh Innstilling og Arkitektur

Sies å være bygget i og rundt syv åser, Edinburgh er en by av konturer videre defineres i detalj av store blokker av stein klipp fra hendene av gamle håndverkere. Jeg har ikke noe imot den nye arkitekturen, men dette er gamle ting som jeg virkelig setter pris på. Når jeg er lenge borte, fortellere, vil fortsatt være å skrive bøker om denne gamle ting, mens den nye bygninger vil sitte der, fint nok, lurer på når noen noensinne vil veve en fortelling om dem. Cobbles og smug, skåret biter av middelalderen og neoklassisk Gothic revival — det er Edinburgh arkitektoniske lager i svært kort.

Det kommer som en liten overraskelse som J. K. Rowling brukt byen og dens fysiske omgivelser som visuell inspirasjon for innstillingen av Harry Potter-serien. Det er en enkel utseende, den slags sted som innbyr historier og spøkelser likt å ligge på lur.

Edinburgh Nettsteder: Hva du skal Se og Gjøre i Edinburgh

Som alle gode, gamle byen som er verdt sitt salt, Edinburgh er best forbrukes ved ganske enkelt å sette av til fots og la din nysgjerrighet få det beste ut av deg. Hvis du ønsker å forankre ditt besøk, her er en håndfull av verdig vanlige mistenkte.

Edinburgh Castle

Slottet er hjertet (eller kanskje hodet) i Edinburgh. Alt annet utviklet rundt det i løpet av de siste tusen år eller mer. Borggården på slottet har en flott utsikt over byen, men det er verdt det å våge inne hvis du har et par timer. Det har museer og utstillinger og ytterligere utsikt over byen.

Camera Obscura

Når jeg først hørte av Camera Obscura, jeg skjønte det en cheesy turistattraksjon. I stedet, det er et sted for deg å frigi din indre barnet, spille med bilder og lys installasjoner og få en kul innledning til byen fra oven via navnebror Camera Obscura tur på toppen. Og hvis det ikke selge deg, utsikt over byen fra taket er vanskelig å slå (se lede bilde av denne artikkelen), spesielt når været samarbeider. Gå til når det er godt dagslys. Detaljer: Royal Mile (bare i nærheten av Castle (slott), åpningstider varierer i løpet av årstidene og lys, £11.95 for voksne.

Royal Mile

Dette Royal Mile er hovedgaten som fører deg fra slottet på toppen Holyrood Park og Queen ‘ s Palace nederst. Hvis Edinburgh Castle (slott) er leder av Edinburgh gamlebyen fisk, dette er ryggraden. Ja, det er mange suvenirbutikker på denne gaten, men det er også noen flotte puber, biter av arkitektur og fotogene kuriositeter gjemt i ulike kriker og kroker. Husk å se opp for å fange detaljer.

Lukke

Når du går Royal Mile, vil du legge merke til tegn på bueganger med navn som “lukker”, eller tradisjonell smug av Edinburgh som førte nedover, i flyten av kloakk og avfall, til Heller Loch nedenfor. Bygget folk sine hjem og butikker stenger; de var dype, smale og ofte mørke. Noen var oppkalt etter folk som bodde der, mens andre ble kalt til å indikere hva slags varer som ble solgt i markeder inne. For en introduksjon til den avsluttes, og hvordan livet var i Edinburgh hundrevis av år siden, sjekk ut the Real Mary kings Close tour.

See also  Iransk Mat: En Kulinarisk Reise Guide til Hva du skal Spise og Drikke - Hva du trenger å vite {2021}

En av de åpne “lukkes” (privat smug) av High Street – Edinburgh, Skottland
I løpet av Middelalderen i Edinburgh, menneskelig avfall kastes to ganger om dagen — 7 AM til 10 PM — av folk som roper “Gardy Loo” (kanskje en variant av den franske garde à l ‘ eau! eller se opp for vann!) og dumping bøtter av menneskelig avfall fra windows. Tilfeldigvis, 10 PM skjedde også å være stengetid for puber. Tenk deg en dårlig drukkenbolt høre noen rope fra vinduet ovenfor og ser opp, og der du går. Hvordan liker du dem epler?

Nasjonalmuseet

Gjør en glad dans. Skottlands nasjonale museer i Edinburgh er gratis for publikum. Utstillingsrommene er virkelig godt gjort og kreative. Pass på å sjekke ut den fascinerende gresshoppe klokke i inngangspartiet til the National Museum of Scotland. (Forresten, denne klokken minner meg om den gigantiske snakker insekt-skrivemaskin i filmen Naken Lunsj tilpasset fra William S. Burroughs roman.)

Gress Markedet

Når synet av offentlige henrettelser i det 17. århundre, Gress Markedet i dag er hjem til en rekke puber, restauranter, hoteller og butikker. Husk å se opp for en flott utsikt over Edinburgh Castle ovenfor.

Rose Street

Dette er en av de viktigste gatene i Edinburgh ‘ s “New Town” bygget i midten av det 18. – 19. århundret. Rose Street er relativt små, fulle av puber og kafeer, og går parallelt til butikk fylt Princes Street. Se opp for å nyte den neo-klassiske murverk.

Edinburgh Whisky Smaking

Whisky nybegynnere, det er verdt å smelle inn i Scotch Whisky Oppleve noen dører ned fra Edinburgh Castle for en omvisning og noen grunnleggende smaksprøver. Sørg for å spørre smaker ansatte eventuelle spørsmål du kan tenke deg – vi fant dem utrolig kunnskapsrik og glade for å dele sine whisky visdom. Og hvis ditt besøk er tidsbestemt med semi-annual whisky utstillingen, vil du komme noe nærmere en aficionados visning av whisky. Vi smakte åtte whisky på utstillingen og kom lettere enn luft i midten av ettermiddagen. Det ble anbefalt til oss for å prøve Skotsk blå ost med noen av whisky som er sterkere på ganen, som Bowmore. Helt nydelig.

Edinburgh Festivaler

Hogmanay, Edinburgh, nyttårsfeiring, dannet bakteppet for vårt besøk, og var en flott måte å oppleve byen. Men Edinburgh vert tolv store festivaler gjennom hele året, inkludert den berømte Festival Fringe hver August. Sjekk ut den Edinburgh festivaler kalenderen for å se hva som kan være å gå på i løpet av ditt besøk.

Edinburgh: Hva du skal Spise og Hvor å Spise Det

For grunner stekt og mange, Skottland er ikke spesielt kjent for sitt kjøkken. Etter å ha sagt at, det er velsmakende biter og kuriositeter verdt å oppsøke, prøver, og i noen tilfeller helt relishing. Vær oppmerksom på at måltidet deler i Edinburgh (og Skottland i generell) er ofte ganske store. Spesielt når en tung øl eller to var involvert, ville vi dele en tallerken eller serverer mellom oss to. Dette ofte vært mer enn nok – bedre for tarmen og bedre på lommeboken også. Hvis du fortsatt er sulten etter ditt plateful av salt, prøv dessert.

Vår første virkelige erfaring med Edinburgh gikk til en fisk og chips butikk. Første inntrykk: folk er så vennlige og hjelpsomme. Morsomme, frekke, de liker å snakke, de forteller historier, de er selskapelig. De utstråler engasjerende. Jeg liker dette.

Fish & Chips:

For perfekt røren-stekte biter av hyse på størrelse med en arm og et fjell av fersk stekt chips (en.k.a. store kutt pommes frites), hodet til Bene Fish & Chips på Royal Mile. De ikke bare leverer høy kvalitet på fisk, men de tilbyr en av de beste verdi måltider i byen: en porsjon fisk og chips, mer enn nok for to personer, går gbp 6.50. Familien som driver hotellet og de ansatte? Super søt.

Detaljer: Bene Fish & Chips, 162 Canongate (på Royal Mile). Dette er en take-out sted, men heldigvis finnes det benker over gaten i nærheten av church (Canongate Kirk) hvor du kan sitte og gorge. Vaske det ned ved siden av dør på Tolbooth Taverna.

Stekt Mars Bar:

Ingen besøk til Skottland er komplett uten en stekt Mars bar. Eller to. Når vi bestilte en, ble vi fortalt: “Det vil forandre livet ditt.”Et øyeblikk eller to etter at min første bit, sa jeg, “Det har fortsatt ikke endret mitt liv.”Svar: “Gi det tid.”Må gi det Mars bar frymasters, de har en sans for humor til å gå sammen med at hjerteinfarkt logg. Det er noe forbudt og ondt over det hele, som en sprekk kombinasjon av søtt, litt salt og fett. Har du hellet med deg i at Bene er over legger hevder å ha oppfunnet stekt Mars bar. En ignominious, hvis ikke tvilsom, skillet.

See also  7 Steder Å Se På En Stasjon Fra Vancouver Til Calgary Den endelig reiseguide {UPDATED}

Haggis Mashed Potato Tower med Whisky fløtesaus:

En Edinburgh taxi sjåføren kjørte oss i retning av dette haggis raffinement. Vi ble solgt på konseptet, og ba bare om alle lokale vi hadde møtt der vi kan finne det beste. Til slutt, vi traff jackpot på 1780 Restaurant på Rose Street med sin versjon, Bard Haggis. Vi prøvde haggis også på Diakon Brodie ‘ s, men 1780-versjonen var vår favoritt.

Haggis er ikke noe som bilder også. Faktisk er det bilder så vel som det renner av tungen. Faktisk, det er ikke noe som går ned for godt, enten det er, hvis du tenker for mye om hva det er laget av. Men, hvis du bare godta haggis i en Zen -, på-fred type vei, og ignorere at det ofte ser ut som bæsj fylt innmaten kjøre gjennom en blyantspisser, er det faktisk smaker ganske godt.

Konsistensen er som med kjøttdeig. Kaste i noen urter og krydder, og jevne den med noe grist-y som bakken havre. Sammen med potetmos og en kremet whisky saus, denne retten faktisk viser seg å være den ultimate i Skotsk pub comfort food. Jeg var glad for å ha den med en kald Skotske ale (1780 har en anstendig utvalg), andre drakk det med Guinness, og vår Skotske go-til gal Kay anbefaler det med Innis & Gunn bourbon cask-alderen blonde. Selv om Innis & Gunn rum finish kan være en bedre innsats. Må gå tilbake og få meg litt mer haggis!

Sticky toffee pudding:

Kelneren plunked ned to plater av denne skjønnhet, overlevert vår gruppe seks skjeer og innen et minutt begge rettene var strøk ren med en pekefinger fra mobben. Jeg tror ikke jeg har sett en dessert går dette fort. En ball av borderline klissete med en tydelig graham cracker smak, konsistens av fuktig kake, ferdig med en tynn karamell karamell saus og ensidig med iskrem. Det som er enda bedre enn det jeg har forsøkt å beskrive. Hvor du skal få whisky krem haggis og sticky toffee pudding: 1780 Restaurant – 167 Rose Street.

Sør-Asia Karriretter:

Karri hus har blitt en Edinburgh (eller mer som, Britisk) institusjonen.

Krydder Restaurant: Dessverre, Indiske restauranter i Europa går for lys på spice tenker at vi anglo-euro kan ikke håndtere det. Dette er hvor Glede trinn opp til plate og leverer — alle de riktige krydder var der, fin Indiske smaken separasjon og riktig varme. Vi anbefaler den Nord-Indiske Chili, Hvitløk Kylling. Adresse: 15 Nord-St. Andrew Street

Mother India ‘ s Cafe: Liten plate stil spise slik at du kan prøve flere smaker i ett måltid. Vi anbefaler hyse med Punjabi krydder og krydret keema dosa (mens ikke riktig tynne dosa konsistens, den keema er pent smak.) Adresse: Mother India ‘ s Cafe, 3-5 Sykestue Street

 

Irn Bru
Denne delen ble lagt til etter kommentatorer påpekte urettferdig utelukkelse av kjære ol’ Irn Bru.

Hvis vår erfaring er noe mål, ingen Skottland erfaring er komplett uten en slurk eller to av Irn Bru (uttales “Iron Brygge”), Skottland andre nasjonale drikke (som er, etter whisky). Irn Bru er en orangish, rusten-farget cola, når mer populære enn Coca-Cola. Selv om det er sagt at Irn Bru er “Laget i Skottland fra dragere” på grunn av sin rust farge, noen sier det smaker sitrus-y, andre sier som ingefær. For meg, Irn Bru er bubble gum-lignende, ikke i motsetning til den Peruanske nasjonale brus Inca Kola. Selv om brus ikke er din ting, har en tiss smak av Irn Bru, selv om det er bare til å fortelle din Skotske venner som, “Ja faktisk, jeg prøvde Irn Bru.”

Edinburgh Kaffe

Flat Hvit (Kaffe) Nå, innser vi at kaffe kan ikke anses som et måltid for noen av dere, men det noen ganger er for oss, spesielt når det gjøres bra. På ingen måte er en flat, hvit, et slags kompromiss mellom en latte og cappuccino, native til Edinburgh. Men det er nok av kafeer som serverer det som det virker som en del av Edinburgh cafe scene. Jeg burde merk: Edinburgh var første gang vi prøvde en flatskjerm hvit, en kaffe stil utviklet i Australia for å være den perfekte kaffe med riktig kombinasjon av espresso og microfoam. Beste vi har prøvd (av beste, mener jeg de rikeste, samtidig som det er minst bitter) kan bli funnet på Urban Engel på 121 Hanover Street (store egg benedict det, også!). Hat tips til Kirsten Alana for flat hvit opplysning!

See also  Crete Mat: En Kulinarisk reiseguide - siste Travel guide

Edinburgh Puber og Øl

Metall trykk på stammen som Skotsk brygge øser ut krøller seg sammen som et skilletegn. Og den lyden! Whoosh! Golden. Jeg vet Skottland kan ikke være verdenskjent for sin øl, men jeg likte Skotske ale. De serveres med en lett skummende hodet som ikke somle helt som en Guinness hell kan. En imponerende helle, uansett.

Selv om du ikke er en stor drikker, er det verdt å besøke noen av Edinburgh, puber bare for å få en følelse for den lokale puben kultur. Enda viktigere, de er flotte steder for å møte lokalbefolkningen — noen kledd i kilts, noen ikke, og høre på noen live-musikk.

Merk at det er ingen tabell service i en pub, bare gå opp til baren for å bestille drikke (og ofte mat, også). I gjennomsnitt, en halvliter øl vil sette deg tilbake rundt £3-£4.

Favoritt Edinburgh puber

Tolbooth Tavern: innredningen på dette stedet slags gjør at du føler at du går inn i kongens drawing room — overdådige på en måte med stoler med puter er saftig rød fløyel, rørt med Skotsk aksent alle rundt. Kommer i, bli komfortabel og bli en stund. Tolbooth Taverna tilbyr et godt utvalg av øl på fat, mange av lokalbefolkningen som henger rundt, og live musikk noen kvelder.

Hvis øl er din interesse, du er på rett sted. Bestilling av øl var utenfor hyggelig, vennlig. Bak imponerende kraner, bartendere levere varene ved å trekke meter høye stikker ut som en traktor trailer skift. Som enhver god pub i Edinburgh, bør de vil tillate deg å prøve før du kjøper. Jeg drakk en McEwan er 70 Ale (lokalbefolkningen favoritt, de sier) og McEwan er 80 ale, som jeg virkelig likte. Scottish ale er litt skummende av trykk og glatt. Dette øl er svært forskjellige fra peppier, hoppier tsjekkisk og tysk øl vi er vant til.

Så tung som Skotsk øl synes å være (de er mørke og berusende), går de ned lett, fordi de er mindre kullsyreholdig. Jeg bemerket også at McEwan er smakt bedre på Tolbooth enn noe annet sted. Jeg tilskrives dette til tre faktorer: min Skotske Ale-i-Edinburgh virgin smak knopper, det faktum at jeg trengte å vaske ned min fisk og chips fra Bene er over gaten, og til slutt til det faktum at folk på Tolbooth holde sine kraner ren. Prøv også Caledonian 80.

Deuchars Skotske IPA: Mange puber, Tolbooth inkludert, bære Deuchars IPA. Ikke hipster-naboens American-style IPA. Skotsk stil IPAs er merkbart mindre hoppy og uttalt. (Jeg er ikke enig i at de er alltid søtere, så jeg har smakt min andel av søt IPAs.) Deuchar er IPA var Audrey ‘ s favoritt. Vi både foretrukne det til andre, inkludert Nicholson IPA.

White Hart: Fra det øyeblikket vi kom til dette sted på New Year ‘ s Day, vi følte oss velkommen. Lokalbefolkningen var vennlige og veldig utadvendt (noen hadde kilts, også) som var bar personalet. Godt øl, god personer. Hva mer kan du vil? Guinness drinkers: White Hart bærer tradisjonelle Guinness og også Guinness Ekstra Kald, hvis det slår din fancy. Uansett, jeg fant dem går ned for lett. Hvis tvunget til å velge, ville jeg velge varmere, særlig på New Year ‘ s Day. Adresse: Gress Markedet

Stepping tilbake, Edinburgh er et sted å bli lang og lyrisk, rusle sakte, sip sakte. Ta det med ro uansett hva du gjør, stille spørsmål og la Edinburgh til å avsløre seg selv til deg.

Leave a comment