Når lesere spør, “jeg reiser til Colombia. Hva bør jeg gjøre? Hvor skal jeg gå?”Vi lurer på hvordan vi vil holde det kort.

Fordi landet er så stort og mangfoldig, og serverer så mange forskjellige stiler av reise, svaret er: det kommer helt an på hva du er ute etter.

For å hjelpe (oss), har vi laget denne eksperimentelle guide for å reise i Colombia. Det følger rekkefølgen av våre tre uker i landet. For noen bestemt oppføring, kanskje du liker bildet, kanskje den aktivitet som fanger oppmerksomheten, eller kanskje begge deler. Vår hensikt er å tilby noen variert inspirasjon og praktiske råd for å runde ut din Colombia reiserute, for å hjelpe deg med å legge til en ny destinasjon til det, eller for å gi deg den byggeklosser for å lage dine egne fra bunnen av.

Vamos!
Merk: Noen av våre tur til Colombia ble reist uavhengig og for noe av det vi var en del av G Adventures Colombia Reise Tur-og Lost City Trek-Tur.

1. Spise en Frokost Tamale Størrelsen på Hodet

Hvis du ikke tror tamales (dampet, fylt cornmeal pakker) er en frokost mat, tro om igjen. Da vi fant disse på vår første morgen i Bogota, risting av jet lag fra vår lange flyreiser fra Berlin, vi så på hverandre og smilte, “Det er godt å være tilbake i Latin-Amerika.”Etter en av disse, kanskje du ikke trenger å spise for resten av dagen.
—Finn overnatting i Bogota.

2. Nyt en Kald Øl på Barichara hovedtorget

Barichara er en nesten film-perfekt koloniale byen i Santander-regionen i Colombia. Det er ikke rart at mange av våre venner og Facebook samfunnet foreslo at vi bruker litt tid på å slappe av. Vi fant ingen bedre måte å gjøre det enn prøvetaking noen av Colombia fineste brygger på en kafé midt på torget og se byen gå om kvelden bevegelser.
—Finne et hotell i Barichara.

3. Trek Camino Real til Guane

På kanten av Barichara kan du finne Camino Real, en gammel urfolk sti som koblet alle byer og landsbyer i regionen, og følg veien i flere timer for å Guane, en annen søt koloniale byen rett nede i dalen. Det er en god tur og ikke spesielt anstrengende, men komme i gang tidlig i dag for å håndtere virkningene av den stekende solen.

4. Brunch på San Gil Central Market

Hvis en solid, billig frokost er din greie, er det San Gil sentrale markedet er ditt sted. Vi hadde to ost-fylt arepas, to kaffe, en stor frukt-salat og frukt shake for mindre enn $4. Lokale markeder som dette også tjene som er det perfekte stedet for å prøve Colombia stort utvalg av lokalt dyrket frukt.
— Finn overnatting i San Gil.

5. Gå Off-Piste i Chicamocha Canyon

Selv om park rangers og vakter i Parque Nacional del Chicamocha vil tro du er gal, det er en måte å trek ned i Chicamocha Canyon. Gå til enden av parkeringsplassen (etter water park) og følg stien ned mot dalbunn. Det er visstnok en landsby tre eller fire timer ned, men vi får aldri vite siden vi har gått tapt (et felles tema med oss, du har sikkert nevnt). Vi fant syn på denne siden av canyon enda vakrere enn på den andre siden hvor gondolen går og folkemengder samles.

6. Ansiktet Din Frykt for Høyder på Chicamocha Gondola

Chicamocha National Park er mest kjent for 6km gondolen som tar deg dypt inn i canyon og tilbake opp den andre siden av fjellet. Det er en nydelig tur, men kan teste nervene dine hvis du har en frykt for høyder. Selv om oppføring i parken for å nyte denne turen er ikke billig ($15) og parken estetiske er ganske kommersiell, anbefaler vi likevel at det siden Chicamocha Canyon er ganske vakkert.

7. Spise Frokost Suppe på Villa de Leyva Markedet

Lørdag markedet i Villa de Leyva var vår favoritt i alle Colombia for mangfoldet av mennesker, produsere og morgen supper. Selv om vi ble skremt i det første av de store kjeler av dampende væske fylt med virvlende biter av uidentifiserbare mysterium kjøtt, vi stilte spørsmål, holdt ut og har hatt noen av de fineste ned hjemme supper og mat på turen vår. Med mindre det er strengt vegetarisk, sjekk ut Mute-Boyaca / Santandereano, en fersk mais suppe blandet med bønner, urter og biter av biff. Fantastiske smaken og den lokale solid valg for frokost.
—Kan du sammenligne priser og bestille rom på Villa de Leyva.

See also  14 Aller Beste Strendene i Florida for Å Besøke. 2021- Ny Reise tips {UPDATED}

8. Ta en Kaffe Smaker Kurs i Quindio

Vi har alle hørt om vinsmaking, men kaffen smaker? Det viser seg at det er en kunst og vitenskap til det. På Recuca kaffe gården vi selv tok et kurs. Vi ble lært forskjellen mellom aroma og duft, samt ulike smaken profiler og mangler som er funnet i kaffe. Da vi ble satt på prøve. Opplevelsen var opplysende, og når man begynner å skinke den opp som en forfalskning aficionado, mye moro.

9. Slapp av i en Hacienda Jacuzzi (Armenia)

Bildet ganske mye oppsummerer dette opp. La oss bare si at vi alle likte tilbake til Hacienda Combia, en kaffe gården slått seng og frokost, etter en dag med aktiviteter i kaffe land eller Cocora Dalen. Bestillingen din drikker av valget, og synke ned i et slags uunngåelig avslapning. Dette er treghet på sitt beste.

10. Walk in the Cloud Forest of Cocora Valley

I morgen har vi satt av til en tur i Cocora Valley, så vi til himmelen grå, følte et lett duskregn og lurte på om vår dag ville bli ødelagt. Tro om igjen. “Regnet er en gave,” Henry, vår G Adventures guide ville si. Høyt opp i de delene av Cocora Valley blant vart palms, så sant. Tåken gitt akkurat den rette atmosfæren og stemningen. Selv om vår turen tok tre timer, vi er blitt fortalt at den typiske full Cocora Valley krets tar 5-6 timer. Sterkt anbefalt, og en universell høydepunkt på turen.

11. Se Gamle Menn Spille Biljard i Salento

Byen Salento, hva som kan sies å være utviklet episenteret av Quindio provice kaffe land, er søte. Men det kan føles litt turistifisert til tider. Når du har hatt fyll av de fargerike gatene og tatt bilder, dytte hodet inn i en av byens mørke billiard haller og du vil få en følelse for hvor den virkelige handlingen som skjer, hvor det virkelige liv – om enn noen ganger veldig sakte — finner sted. Bli med i det lokale publikum til å heie på dem.
—Finn overnatting i Salento.

Salento tips: Gå Kafé Jesús Martín for en god kopp kaffe og en stash av kaffebønner for å ta med hjem. Merk: Vi har blitt fortalt at byen Finlandia er mindre turistifiserte — “tenk om Salento ti år siden” — hvis du er på jakt etter alternativer i området.

12. Ta taubanen i Åsene i Medellin

Medellin er grov og ubehøvlet narco-historie rykte foran det. Når du besøker, dytte til side og ta den lokale metro, offentlig transport over byen og forbered deg på å bli overrasket. Den ekte følelse av transformasjon, skjønt, sett i når du tar offentlig transport taubane over elva, opp bakken og inn i det som en gang var en av Medellin er mest farlig nabolag, Santo Domingo. Selv om kuler gang fløy fritt i disse deler, det er nå ganske levelig. Ha en samtale eller to med en av de lokale barna og få sin historie, også.
— Finn overnatting i Medellin.

13. Lære Om Pablo Escobar på Sin Brors Hus

Til forferdelse for mange Colombianere, når folk tenker på Colombia, Pablo Escobar, grunnlegger av den beryktede Medellin narkotika-kartell, fortsatt kommer til tankene. For dette formål, tok vi en tur til den gamle Escobar stoff med Pablo ‘ s bror, Roberto. Hvorvidt det er anbefalt å gjøre dette på, er svært omdiskutert. Og etter å måle vår egen respons, så vel som respons til andre som tok turen med oss (la oss bare si at vi alle trengte en stiv drink etterpå), forstår vi hvorfor. Det er komplisert. Mens vi føler det er viktig å lære om Pablo og virkningen han hadde på Colombia, det føles ikke helt riktig å se pengene går til folk som fortsatt ærer ham.

See also  10 Beste Stedene I Minnesota For Å Besøke Den endelig reiseguide {UPDATED}

14. Spor Howler Apekatter Tayrona Nasjonalpark

Det er omtrent umulig å fullt ut forstå omfanget av Colombia biologisk mangfold. Men en spasertur gjennom jungelen Tayrona nasjonalpark fungerer som en utmerket start. Lett-spotted fuglearter, store jungelen gnagere kalt agutis, og tre typer aper (howler apekatter, hvite-faced kapusinerne og titi aper) ramme på besøk.

15. Sove på Stranden i Cabo San Juan

Etter en jungle tur på Tayrona nasjonalpark, og det er ingenting bedre enn stranden-hopping, inkludert til Cabo San Juan-stranden. Som solen dyppet litt bak skyene og kanten var tatt av varmen, vi drev inn i en overraskende dyp søvn på de sands. Heldigvis, vi hørte noen si: “Vi bør gå tilbake i vannet”, og ikke gå glipp av vår gruppe avgang. Og vi klarte å få en siste dukkert før vi måtte snu for dagen.

16. Lytt til den Colombianske Politiet Orkester i Cartagena

Den kvelden vi valgte å spise middag på Cartagena Plaza Santo Domingo, den Colombianske Politiet Orkester som skjedde til å være i byen. Du vet kulturen er annerledes når orkester direktør fører en cumbia trinn med publikum mellom bevegelser. Musikk — den tradisjonelle orkesterverker biter samt tilpasset stykker — var veldig bra. Involvering av publikum, spesielt dans barn, var syk og kunne bringe et smil til selv de mest hardbarkede. Ingenting er bedre kunne oppsummere Colombianske ånd og kultur enn dette.
—Kan du sammenligne priser og bestille rom i Cartagena.

17. Krasj en engelsk Klasse i Barrio San Francisco

Hvis du har litt ekstra tid i Cartagena, og ønsker å se livet på den motsatte enden av spekteret fra polsk av kjernen i den gamle byen, bør du vurdere en tur til San Francisco barrio med samfunnet-leder Alex Rocha. Få et glimt av livet i strato 1 (det er 6 “stratos” eller klassifisering nivåer av nabolag i Cartagena i Colombia, med 6 er den mest velstående), besøke den lokale skolen, gå gjennom nabolaget, se skolen Shakira bygget på høyden, og møte noen av barna i nabolaget langs veien.

18. Flyte i Totumo Leire Vulkan

 

Hvis du er på utkikk etter en morsom dag-tur utflukter i og rundt Cartagena, uvanlig og ofte hysterisk opplevelse av flytende i Totumo Gjørme-Vulkanen er absolutt for deg. Selv om gjørme-vulkanen gropen er angivelig hundrevis av meter dyp, ikke bekymre deg. Konsistensen av gjørme, selv om mye som jeg ville forestille quicksand å være, burbles, klukker og holder deg helt oppe til det punktet hvor full avslapping er nødvendig for å opprettholde stabilitet. Når du er ute, lokale kvinner vil hjelpe deg med å få alt som gjørme ut ved å bla deg ned i den nærliggende innsjøen. Det er litt av en opplevelse, også.

19. Jakten Street Art i Getsemani, Cartagena

Cross fra spiffy, polert gamlebyen i Cartagena i Getsemani, hip-men-ikke-helt-vet-det-ennå arbeider-klassen nabolaget. Massevis av gamle, uferdige stein, biter av vakre decrepitude og lokalbefolkningen til å lese aviser i skyggen. Veldig mye stue og bodde-i — historie

20. Chow Ned på Sjømat og Kokos Ris i Cartagena

Fisk og sjømat elskere, være på utkikk i Colombia, spesielt som du gjør din vei rundt det Karibiske kysten, og Cartagena. Det er ingen mangel. En spesielt herlig, low-key og billig måltid: lunsj spesialtilbud på hoteller i La Mulata i gamlebyen i Cartagena (Calle Quero 9-58, mandag-lørdag, frokost og lunsj). Fisken var veldig god, kokos lemonade rik, og sjømat suppe bemerkelsesverdig. Rote hodet inn på kjøkkenet for å si hei til de ansatte og ta en titt på enorm suppe kjeler på vei ut.

21. Følg Fotsporene av Gabriel Garcia Marquez

Vi lærte litt mer om Cartagena fortid og nåtid ved å følge stien av noen tegn fra romaner av nobelprisvinner og Colombianske forfatteren Gabriel Garcia Marquez. Tilnærmingen til dette Marquez tema byvandringen viste seg å være en morsom og spennende måte å legge til noen tekstur, farge og virkelighet til den tilsynelatende polske av Cartagena, og for å få et innblikk i livet til Marquez seg selv.

See also  Cape Town: Vår nybegynnerguide om Ting å Gjøre Og Se - siste Travel guide{UPDATED}

Du arbeider som journalist i byen, han ville bruke tid på lager, og havna etter timer og snakke med vaktene, arbeidere, prostituerte, og lokale helter til å få den virkelige scoop. Langs veien, han samlet bisarre historier og karakterer, som han senere brukte i sine romaner. Hvis du noensinne har lest en Marquez roman, vet du hvor eklektisk disse kan få, så det er gøy å vite fra hvor inspirasjonen kom fra.

22. Finne den Tapte Byen

For et dypdykk, anbefaler vi at du leser vår guide for Colombia ‘ s Lost City Trek. Ta en multi-dagers jungle tur gjennom regnskogen for å nå Teyuna (The Lost City) på 1300m (4265 ft). Ligger på en fjellrygg i Sierra Nevada-området, det er antatt at hovedstaden i Tayrona sivilisasjon ble bygget i 800A.D., pre-dating Machu Picchu ved 650 år. Reisen dit, og området i seg selv er både mer mangfoldig og bemerkelsesverdig enn de fleste bildene på nettstedet, kan tyde på.

23. Drikke Varm Sjokolade med Ost i Bogota

Varm sjokolade med ost, en tradisjonell Colombianske matbit, er det restaurant La Puerta Falsa i Bogota er best kjent for. Angivelig dette er hva profesjonell Colombianske syklister drivstoff med når de konkurrerer; det er som et måltid i seg selv. Vi vil også anbefale å invitere noen venner og gi ajiaco (Colombianske kylling gryte) en prøve så godt. La Puerta Falsa, et vennlig, familiedrevet restaurant i Candelaria-området, er nå i sin sjette generasjon. og under vårt besøk hadde vi sjansen til å møte tre generasjoner på en gang.
—Finn overnatting i Bogota.

Mer Bogota å spise og drikke tips: Hvis du liker microbrews, sørg for å sjekke ut Bogota Øl Selskapet. Og hvis du har en hankering for Asiatisk mat, kan vi gå god for Wok som alle retter vi samplet det var deilig og laget med lokale råvarer. Vi fant også dette Bon Apetit artikkel om Bogota restauranter å være ganske nyttig. Du kan også ta en street food tour med La Mesa (vi likte deres Medellin street food tour).

24. Lære Om Colombia “Falske Positiver” Gjennom Street Art

Under det som var kjent som Plan Colombia, en AMERIKANSK militær og diplomatisk hjelp initiativ som tar sikte på å bekjempe Colombianske narkotikakarteller og opprørere i Colombia, ett mål for “suksess”, var antallet geriljaen drept. Aktivister hevder at den Colombianske militære, i et forsøk på å demonstrere suksess, ville kle opp hjemløse og marginaliserte Colombianere i gerilja-klær så de kunne drepe dem. Ofrene er nå kjent som “falske positiver.”Det er anslått at 10,000 falske positiver, inkludert hvor som helst mellom to og fem tusen urfolk, ble drept på denne måten. Den Bogota Graffiti går turen ender på Calle 20 i front av denne politisk ladet veggmaleri med en melding for å ikke glemme disse menneskene. Du kan også bestille en privat Bogota street art tour.

25. Kjøpe en Avocado å Spise med Sjømat Cazuela

Leter du etter noe lokale til å spise i Bogota? Sjekk ut lunsjtid sjømat restauranter i og nær hjørnet av Carrera 4 og Calle 20, rett nede i veien fra DJ-Lu ‘ s street art er avbildet ovenfor. De fleste steder er flush med lokalbefolkningen, inkludert den vi valgte og nytes, Los Sobores del Mar. Hvis sjømat er din greie, kan du prøve cazuela (gryte). Selv om vi gluttonously bestilt fisk (også god), et medium cazuela burde være nok for to. Toppen av det hele ved å kjøpe en av de store avokado fra leverandøren sitter utenfor døren. Det hele er spesielt morsomme, som lokalbefolkningen se på og hjelpe deg med transaksjonen. Vi skal merk: avokado leverandøren er vennligere og lykkeligere enn han dukker opp!

Leave a comment