I dette stykket, vi utforske naturen og betydningen av favelas i Brasil og etikk favela turer. Gjennom samtaler med beboere og lokale ledere, i Vidigal favela i Rio de Janeiro, vi vurdere hvordan samfunnet-drevet favela tour erfaringer kan skape positiv sosial påvirkning og redusere ekskludering og separative annerledeshet av marginaliserte grupper.

“Jeg pleide å se veileder fra andre steder tar reisende rundt favelaen,” Russisk, vår lokale guide, sa da han begynte sin historie ved inngangen til Vidigal favela.

“Hva er det de sier om min samfunnet hvis de ikke faktisk bor her? Jeg tenkte jeg kunne bli en bedre veileder. Dette favela er mitt hjem. Jeg har brukt hele mitt liv her.”

Vi sparket i gang vår siste tur til Brasil noe unconventionally med et besøk til Vidigal, en favela i Rio de Janeiro. Når folk hører ordet favela, deres sinn kan kjøre utelukkende til fattigdom, gjenger, narkotika og vold. Men, i løpet av våre Vidigal favela tour med Planeterra Foundation og deres lokale partner Favela Erfaring, vi møtte en mer kompleks historie.

Vi møtte med lokale organisasjoner og mikro-bedrifter som tjener som midtpunktet av kulturell utveksling og engasjement for å besøke reisende. Sammen skaper de erfaringer som er basert på lokal kultur, historier og mennesker. Genesis er bevisst lokale. Så har også den konklusjon — med økonomiske og sosiale fordeler til hensikt å registrere deg først og fremst i samfunnet.

Før vi diskuterer våre møter med innbyggere og ledere i favelaen, la oss snakke om hva en favela er, etikk favela turer for reisende, og hva du skal se etter når du velger en respektfull og ansvarlig favela tour.

Hva er en Favela?

Favela er Brasiliansk portugisisk begrepet bokstavelig talt betyr “liten bean” og omtrent tilsvarer “shanty town” eller “slum.”Det er i utgangspunktet et uformelt distriktet som beboerne har ofte bygget sitt hjem i utkanten av de store byene — som regel i områder som lier — hvor landet ble betraktet som ubeboelig av urban utviklere.

Den første favelas i Rio de Janeiro, dateres tilbake til slutten av det 19. århundre. Etter frigjøringen, frigitte slaver ble kjørt i åsene fordi de ikke hadde råd til å leve innenfor byens grenser. Disse marginaliserte uformelle lokalsamfunn deretter vokste gjennom bølger av intern migrasjon (f.eks., fra andre deler av Brasil til byer som Rio de Janeiro og Saõ Paulo), spesielt i tider med økonomiske vanskeligheter. En historie kjent og universell: mennesker på flukt fra problemer hjemme søker et nytt liv og økonomiske muligheter i byen.

Over tid, når disse uformelle bosetninger ble permanent. Butikker, restauranter og andre bedrifter som kom til å tjene lokale innbyggere. Til tross for denne utviklingen, favelas vanligvis vært avskåret fra de fleste eller alle offentlige tjenester. Økonomiske muligheter i virkeligheten var begrenset, også, spesielt når Brasils befolkning tok av i 1950 og alle så ut til byene for økonomisk frelse.

Derfor, fremveksten av narkotikahandel i favelas og tilsvarende omdømme av dem som sentre for vold og fattigdom. Fristelsen fra en avstand for å generalisere alle favelas som slum — “de er alle det samme” — er reduktiv og ofte unøyaktig.

“Jeg ønsker å avmystifisere favela,” sa Russo. “Ja, det er dårlige ting her. Men det finnes flere gode ting.”

Når windows åpne på nabolag gang vurdert av grensene, det er en mulighet til å endre oppfatninger fra objektivert skildringer av fattigdom og fare for humanisert de av beboerne på vei.

Etikk og Utviklingen av Favela Turisme

Hvis du har spørsmål om etikk favela turisme, og om det pedaler fattigdom som en attraksjon, og det er bra. Hensikter og konsekvenser av turisme i marginaliserte områder krever undersøkelse — om de besøk finner sted i favelas i Brasil, townships i Sør-Afrika, eller slummen i store byer i India.

Til dette punktet, vi har spurt et par lokalbefolkningen i Vidigal hva de tenkte om turer i nabolaget deres.

Fellesskapet representanter vi snakket med er som regel i favør av å utvikle turisme i deres favela. Deres støtte er kvalifisert, men. Turer og turisme må være utviklet fra og med samfunnet — som i lokale mennesker for å skape opplevelser basert på lokal kultur og historie, og kan levere alt under en premiss for kulturell utveksling. Pengene må bo lokale, også. Fordelen må være påløpt i hele fellesskapet.

En rimelig forventning, nei?

Dessverre, de fleste favela turer til dags dato har ikke utviklet seg på denne måten. Den første bølgen av favela turer inkludert turister voyeuristically kikket og tar bilder fra turbusser, aldri går ut av bussen. “For farlig”, de ble fortalt av deres tur arrangører som vil lade dem $150 eller mer for å få det privilegium og rask spenningen.

See also  Beste Ting Å Gjøre I San Jose, California - Ny Reise tips{Updated}

Favela gåturer ble det neste trinnet. Men den første av disse ble ledet av guider utenfor fellesskapet. Samfunn så liten nytte. Tour gebyrer og penger avsluttet rett ut igjen til tour selskaper.

Favela Turer med Sosiale Påvirkning på samfunnet: En Ny Modell

Samfunnet er initiert av favela erfaringer som er definert av og ledet av beboerne representerer den neste evolusjonære steg i favelaen turisme. Når de får muligheten, lokale folk er stolte av å vise hva som er forskjellig og unikt med sine lokalsamfunn. Det er vår gjentatt erfaring, uansett.

Planeterra Foundation partnere med Favela Erfaring og Favela Inc, en sosial påvirkning, inkubator i favelaen, for å identifisere lokale organisasjoner og mikro-bedrifter til å danne kjernen i en reisendes erfaringer i Vidigal. Den økonomiske fordelen er registrert lokalt. Det er også civic og kulturell stolthet.

Samspill og samtaler fra disse erfaringene vil informere og skifte perspektiv og forutsetninger, akkurat som de gjorde i vår. Resultatet: en langsom oppløsning av den narrative av “annerledeshet,” fattigdom og fare, og har sin rettmessige erstatning med historien av mennesker.

Som Russo forklart: “Ingen av mine TripAdvisor anmeldelser fra reisende om fattigdom. I stedet, de er om kultur og smiler og liv at de har opplevd her på min tur. Det forandret deres syn på mennesker som lever i fattige situasjoner.”

Når en reisende bøker G Adventures tur i Brasil som inkluderer Planeterra Favela Erfaring i sine reiserute, en del av det tur avgift er betalt til samfunnet partner organisasjon som det ledende leverandør av favela tour. Turen penger er deretter delt videre slik at hver av de lokale organisasjoner og mikro-bedrifter som er involvert er ganske kompensert for sitt arbeid i å levere tour erfaring. Dette gir en jevn og pålitelig kilde til inntekt til lokale organisasjoner for sysselsetting og investering.

Videre er en del av tour avgifter er investert i opplæring, kapasitetsbygging og støtte for nye og interesserte lokale organisasjoner og mikro-bedrifter. På denne måten, tour avgifter bidra til en kontinuerlig syklus av samfunnet vekst og bærekraft.

Ansikter av Favelaen: Personer og Samfunn Organisasjoner Møtte Vi

Folk vi møtte var avgjørende for vårt utvidede forståelse av livet i favelaen. Sammen med sine organisasjoner og mikro-bedrifter, de danner nettverk ryggraden i hver Planeterra Favela Erfaring. For de reisende, de kommuniserer også en slags levende historie.

Russo og Vidigal Trilhas

Russo feide sin hånd over den eneste inngang og utgang fra Vidigal, et nabolag med en offisiell folketelling befolkningen over 12 000 som faktiske befolkningen går nesten tre ganger. Nabolaget homescape spenner fra beskjedne ferdig bygg til andre stater i midt-konstruksjon med uferdige etasjer, utsatt murstein og armeringsjern.

Russo delt sin historie om å vokse opp og tilbringer hele sitt liv i favelaen — fra en barndom i et enkelt trehus på toppen av bakken til å jobbe i en lokal butikk for mye av hans tidlige voksne liv. Hans historier wend seg gjennom de tidlige dager av grusveier til den asfalterte gater løpe favelaen i dag.

At vår erfaring begynte med og var innrammet av Russisk virket hensiktsmessig. Han var blant de første lokale guider i Vidigal. Når han først la merke til guider fra utenfor fellesskapet følge reisende gjennom favelaen, bestemte han seg, “Hvis de kan gjøre det, kan jeg gjøre det også.”

Med den ideen, han grunnla Vidigal Trilhas, en lokal tur selskapet, blant nabolaget er det første.

Da han så det, opplevelsen — for besøkende og fagmiljøet — kunne vært bedre hvis lokalbefolkningen fortalte historien om sitt samfunn, snarere enn å ha noen andre fortelle det til dem.

Langs vår tur, vi kom til fotballbane og praksis område for en lokal perkusjon gruppe, Batuca Vidi. Det var en gang territoriet til en lokal stoff gjengen. Som Russo forteller den, han og hans venner jobbet for å bygge fotballbanen fordi de ønsket et sted å spille. Pitch og deretter falt i disrepair, å bli et stoff hangout igjen. Han og andre forsøkte å gjenopprette det igjen. I en sving av felles interesse, gjenger støttet dem og hjulpet rydde og bygge opp igjen.

Som det viser seg, mange av narkotikasmuglere hadde barn som trengte et sted å spille også.

Gjennom samfunnsengasjement, nabolaget utvikler seg.

Så gjorde hva potensielle besøkende kan se og lære.

Isis og Batuca Vidi

Kort tid etter turen begynte, en energisk ung kvinne som het Isis dukket opp, som om out of nowhere. Så oppdaget vi fra tre uventede møter med henne i løpet av turen vår, hennes energi steder henne overalt på en gang, til tross for hennes travle program.

See also  11 Beste Fotturer I Quebec For Å Oppleve Den endelig reiseguide {UPDATED}

Oppdratt av sin bestemor, Isis, begynte å spille perkusjonsinstrumenter da hun var ni. De siste kapittel av historien hennes begynner når, under en av hennes praksis økter på gaten, fem lokale barna gikk bort til henne og spurte: “Kan du gi oss en klasse?”

De fem barna ble hennes elever. Til tross for at ingen instrumenter, de ble med henne ved å spille bøtter. Interessen vokste og improviserte tromme kurs og jam-sessions fant sted i gatene.

Isis senere lansert Batuca Vidi, en mer formell perkusjon skolen rettet mot undervisning i skolen, barn, både musikk og dans. Batuca Vidi har nå over 30 studenter, alt fra 6 til 17 år gammel.

Med sponsing fra en Brasiliansk musikk selskapet har de også gått over til ekte trommer og instrumenter.

Takk til henne selv, studiet av engelsk og sosialt entreprenørskap opplæring til henne av Favela Inc, hun nå befinner seg invitert til å dele hennes organisasjonens historie rundt om i verden som hun fortsetter å vokse det. Når vi møttes, var hun i ferd med å sette av for Grenoble, Frankrike å gi råd til en lokal Muslimsk ungdom samfunnet interessert i å følge en lignende modell. Senere dette året, hennes elever vil ta imot denne gruppen fra Frankrike for en utveksling hvor de vil bo og lage musikk i favelaen.

Når du møter Isis du se en ung kvinne som har navigert problemer med å bli et samfunn som leder. For henne, musikken spilte en stor rolle i å gi muligheter. Hun ønsker å tilby en lignende bane til andre favela ungdom.

Opplevelser som dette bekrefter at positive tanker kan reise verden rundt på fascinerende måter. Og, vi har alle noe å lære og å lære fra den verden vi lever i.

Når jeg først hørte om denne favelaen erfaring komponent, mine forventninger var riktignok lav. Jeg ble overrasket, men — ikke bare av hvor grønn og frodig denne urban forest park var, men også av hvor mye som måtte overvinnes for å frigjøre plass.

Når vi møtte park forvalter, en svak sjel som heter Paulinho, det gjorde mening. Han var en positiv energi kraft og en delaktig naturmedisin og liv visdom. Vi fikk høre historien om hvordan han og andre fjernet mer enn fem tonn med søppel over en tre-års periode etter en 2006 raset som gikk gjennom området til hovedveien nedenfor, drepe flere mennesker.

 

Som Paulinho gikk med oss gjennom parken, han behandlet oss til en spontan naturlig mat og medisin tur med prøver av små lokale paprika, helbredende urter og velsmakende grønne — alle som krevde å en dag dukker opp i high-end restaurant salater. Han forklarte utfordring med å endre folks søppel dumping atferd. Som han plantet frukttrær, grønnsaker og urter, han incentivized lokale folk. Den tilbyr: ikke kast søppel her og du kan komme til park for gratis frukt og grønnsaker. Han var ikke bare i stand til å endre atferd angående søppel til disposisjon, men også rundt respektere og verdsette naturen.

Paulihno delte en unik filosofi på parken og dens rolle i samfunnet. Til ham, park var et sted for positiv energi. Men, sa han, det trakk også i den negative energien av ødelagte sjeler. Han fant at noen ganger på ned-og-utsjekking er tiltrukket til park, finne trøst det. Hans rolle var å skape en balanse mellom disse energiene ved å hjelpe dem som trenger det, og kanskje til og med redde noen liv langs veien.

“Hvis du beskytte naturen, naturen vil beskytte deg,” sa han.

Messias og Vidigal Capoeira

Vi møtte Messias, en master i capoeira — den Afro-Brasilianske kampsporten som omfatter musikk, dans og akrobatikk. I en opplæring området fashioned i øverste etasje i et fellesskap kommunale bygg, forklarte han capoeira og Vest-Afrikansk slave opprinnelse. Når undertrykt av ulike krefter i Brasil, capoeira er nå et nasjonalt symbol og brukes til å eksportere Brasiliansk kultur over hele verden. Anslagsvis ni millioner mennesker rundt om i verden fortsatt praktiserer det i dag.

Messias grunnlagt Vidigal Capoeira som en velforeningen for åtte år siden. 80 deltakere, unge og gamle, er involvert i dag.

“I capoeira sirkel, alle er den samme; det er ingen sosial status,” forklarte han.

Målet hans er for studenter å ta denne filosofien utenfor klasserommet og inn i deres hverdag.

See also  11 Beste Tingene Å Gjøre I Pittsburgh, Pennsylvania Den komplette reiseguide {UPDATED}

I favelaen erfaring, reisende har mulighet til å delta i en capoeira trening ledet av Massias ” studenter.

Jeg spurte ham om å engasjere seg med reisende på disse turene endret hans perspektiv på capoeira. Hans svar reflektert arten av exchange.

“Det er bra for elevene. De se førstehånds kraften av capoeira å bringe forskjellige mennesker sammen uavhengig av land, størrelse eller sosial status.”

Da jeg spurte ham hva som overrasket ham mest.

“De har så mange spørsmål for besøkende,” sa han. “De er nysgjerrige på å få vite om deres land, hvor de kommer fra.”

Nilda og Vidigal Øl

Etter å ha tatt i dybden av vår favela erfaring, vi havnet ganske hensiktsmessig med en frisk Vidigal Øl på taket på Novo Era co-living-arbeidsområdet, hjemmet til Favela Inc og Favela Erfaring.

Luciano, grunnleggeren av Vidigal Øl, er en selv-lærte håndverket øl maker som begynte å eksperimentere hjemme, og kombinerer tradisjonell brygging teknikker med noen kreative vendinger inspirert fra favelaen. Han og hans kone Nilda brukt den opprinnelige investeringen fra Planeterra prosjekt for å kjøpe noen nye brygging av utstyr, får opplæring for å profesjonalisere sin virksomhet, og for å bedre markedsføre Vidigal ølmerket.

Under vårt besøk, vi samplet et punkt pilsner, perfekt for Rio sommervarmen. Imidlertid, vi har hørt gode ting om Vidigal Øl IPA som godt. For å få en følelse av betydning og omfang, micro-bryggeriet produserer i dag ca 50 liter øl i måneden, et tilstrekkelig volum for sine eiere til å arbeide og forsørge sin familie.

Det var en passende måte å avslutte besøket med en fantastisk utsikt over favela. Vi så coastward til Ipanema Stranden, en scene som kontraster understreket at — i Rio de Janeiro, og resten av verden — er vi alle sammen.

Favela Tour Spørsmål Kan Du Spørre

1) Hvilke spørsmål bør jeg be om en favela tour i Brasil?

Når du ser en favela tour annonsert, ikke ha dårlig samvittighet for å stille vanskelige spørsmål for å forstå hvordan turen er organisert, som er ledende it, og der penger og overskuddet går. Dette vil tillate deg å vurdere om favela tour er etisk, respektfull og pådrar seg positiv innvirkning på samfunnet.

Som har skapt og organiserer turen? Er det drevet fra samfunnet i seg selv?
Som fordeler fra turen? Hvordan? Gjør turen fortsetter forbli lokale?
Vil jeg ha en lokal guide? Hvordan vil jeg være i stand til å engasjere seg med samfunnet og dets folk?

2) Er Favela Turer Trygt?

Generelt, ja. Mer og mer, community medlemmer er klar over turisme og dens potensielle fordeler. Og når du blir guidet av noen fra samfunnet, er det videre demonstrerer forpliktelse til å bidra positivt til samfunnet.

Det er viktig å være oppmerksom på at du kan komme over narkotikasmuglere, kanskje til og med som bærer maskingevær — graffiti-dekket seg, ikke mindre — i løpet av din erfaring. Det er viktig å observere akkurat som vi gjorde: de er ikke bekymret med deg. I stedet, det er en og annen katt-og-mus mellom dem og politiet som typisk er holdt i sjakk med bestikkelser. Riktignok dette møtet satt meg utenfor min komfortsone og skremte meg for en veldig kort stund. Men jeg har aldri følt meg truet.

Dette er hva du kan lære på besøk.

Det er også viktig å merke seg at mange narkotikasmuglere respekt og støtte for sosiale prosjekter. Hvorfor? Fordi deres familier bor på dette stedet. Mange av dem harbor-håpe — håpe på en fremtid der sine nieser og nevøer, og sine egne barn ikke trenger å være involvert i narkotikahandel, fordi økonomisk muligheter finnes på måter som de ikke gjorde det når de vokste opp i favelaen.

3) trenger jeg en guide til å besøke en favela?

Mens det er mulig å gå rundt i disse bydelene på egen hånd, det er ikke noe vi anbefaler. Verdien og nytten av å besøke en favela er ikke om spionerer på å snike en titt, men om samhandling med medlemmer av lokalsamfunnet på en unik måte som bare en lokal guide kan tilrettelegge for. Denne typen samspill høydepunkter sammenheng og forståelse om historien og utviklingen av en favela-området over flere tiår, og i særdeleshet hvordan innbyggerne tilnærming liv, engasjement og utvikling av lokalsamfunn i dag.

En gjennomtenkt favela opplevelse som dette plasserer deg i samtale med engasjerende ledere i lokalsamfunnet. De er på farten-og bidra til favelaen samfunnet. Viktigst av alt, dette er deres hjem.

Leave a comment