Hvis du er interessert i frivillig arbeid internasjonalt eller gå på voluntourism tur, hva er de etiske hensyn du bør være oppmerksom på? Hvilke spørsmål kan du be om å bedre sikre at dine handlinger og alle bidrag er i samsvar med dine verdier og forventninger? At du ikke ender opp med å gjøre utilsiktet skade med mål om å hjelpe eller “gjøre godt”?

Det er hva denne artikkelen tar sikte på å pakke. Men først, en historie.

Som vi rundet en travel Port-au-Prince street hjørne på vei til den sørlige kysten av Haiti, jeg sjekket min meldinger og la merke til en Tweet fra en av våre lesere, en ung kvinne:

På alle kontoer-jeg var i en posisjon til å svare, men jeg snudde meg for å Cyril, våre Haitiske guide, og spurte: “Hva tror du?”

“Jeg vil råde henne til å være svært forsiktig, kanskje velge å gjøre noe annet,” sa han.

Han snakket ikke om hennes fysiske sikkerhet, skjønt.

“Spesielt etter jordskjelvet, mange av disse barnehjem ble satt opp bare for å tjene penger fra utenlandske frivillige. Tradisjonelt i Haiti, hadde vi ikke har på barnehjem. Når folk innså at de kunne tjene penger på dette, barnehjem begynte å dukke opp. I noen tilfeller, barn det faktisk har foreldre.”

Mens vi hadde møtt og lese av barnehjem turisme før, spesielt i land som Uganda, Nepal og Kambodsja, vår samtale utenfor Port-au-Prince lånt valuta og kontekst til en trist realitet: selv om vi kan sette ut til å gjøre godt gjennom tjenesten, bidrag og frivillig arbeid, kan vi noen ganger utilsiktet skade i stedet.

Cyril konkluderte med at: “Det er mange gode organisasjoner i Haiti. Og det finnes måter å jobbe frivillig som ikke involverer barnehjem. Hun skal bare være forsiktig.”

Frivillig arbeid er en god ting, ikke sant? Men skal det virkelig hjelpe menneskene du tar sikte på å tjene? Skulle du fortsatt frivillig om tjenesten kan gjøre skade? Er det spørsmål du kan stille deg før du går for å finne det ut?

Vi hadde ikke ønsker å squelch denne unge kvinnens trangen til å tjene, til å bidra og til å delta, til å gi tilbake. Vi støtter og feire en slik altruistiske tilbøyeligheter. Imidlertid omstendigheter — den sosioøkonomiske landskap, skruppelløse agenter, og selv våre egne intensjoner — kan konspirerer for utilsiktet skade på mennesker og lokalsamfunn frivillige satt ut for å hjelpe.

Dette er grunnen til bevissthet om mulige utilsiktede negative konsekvenser av frivillig arbeid og voluntourism er så viktig. Og hvis du tror at dette påvirker bare noen få mennesker, tro om igjen. De frivillige “industri” er foreløpig estimert til $2.8 milliarder kroner i årlige inntekter, og er forventet å vokse etter hvert som flere mennesker søker frivillige opplever hvert år.

Akkurat som i vår del Reisende Bør Gi til Barn Som Tigger? vi forsøker å håndtere en kompleks og nyansert emnet lastet med nyanser av grått. Føl deg fri til å hoppe frem til hva som interesserer deg mest:

Voluteering og Voluntourism: Definere Vilkår

La oss starte med å definere en håndfull av viktige begreper. Vi forstår at definisjonene er ikke sexy, men som vi forklarte hendelsen til kolleger og venner, vi forsto risikoen for deres misforståelse og misbruk.

1. Frivillig Arbeid (Frivillig)

Mange av oss er kjent med konseptet. Frivillighet innebærer handlinger ‘utført med fri vilje, til fordel for samfunnet, og ikke først og fremst for økonomisk vinning’ (Leigh et al., 2011). I hovedsak, vi gir vår tid og kompetanse til å gagne andre.

Merk: For anvendelsen av denne artikkel, kan vi anta internasjonale frivillige heading fra de utviklede landene i “Vesten” eller “Globale Nord” for å utvikle eller overgangsstønad økonomier ofte referert til som “den Globale Sør.”Vi tror imidlertid at de hensyn vi adressen gjelder uansett opprinnelse eller destinasjon.

2. Voluntourism (Voluntourist)

En munge av begrepene “frivillig” og “turisme” brukes for å beskrive kort sikt frivillig plasseringer av turister som en del av deres samlede ferie eller reiser. I mange tilfeller, frivillig plassering er ikke spesifikt knyttet til voluntourist spesifikke ferdigheter og innebærer en begrenset tid engasjement. Med andre ord, plassering er ofte laget mer med den hensikt å gi en opplevelse til turist snarere enn å oppfylle et bestemt behov i vertslandet.

Frivillighet vs. Voluntourism

Frivillighet og voluntourism brukes ofte om hverandre, selv om en betydelig forskjell eksisterer. Voluntourism er når det primære formålet med turen er å reise, men har en frivillig komponent. For eksempel, du reise til Kenya med safari, men bruker tid — fra noen timer til flere dager — på en Maasai landsby undervisning i engelsk. Frivillig arbeid er når det primære formålet med turen er å jobbe eller for å tjene. Selv om en frivillig kan reise som en del av sin erfaring, sin tjeneste for samfunnet er den primære grunnen for reisen. Et eksempel: min 27 måneder som en fredskorpset frivillig i Estland.

3. Global Service Læring

Service Læring er en pedagogisk tilnærming som integrerer meningsfull tjeneste i samfunnet og instruksjon. Den “mening” en del er drevet av en tjeneste opplevelse som utsetter deltaker til større problemer som for eksempel vanlig menneskelig verdighet, selvtillit, kultur, sosialt ansvar, og sosioøkonomiske, politiske og miljømessige forhold. (tilpasset fra Hartman & Kiely, 2014 og UNCFSU definisjon)

Merk: For konsistens og kortfattethet, vil vi bruke begrepet “frivillig” som står for individer å engasjere seg i noen av de tre aktivitetene ovenfor.

4. Vertslandet Organisasjon

Gruppen på bakken som mottar frivillig og arbeider med henne til fordel for lokalsamfunnet. Vertsorganisasjoner er vanligvis plassert i socioeconomically utfordret områder av Afrika, Asia eller Latin-Amerika.

5. Mellomledd Organisasjon

La oss innse det, for en som sitter ved pulten hennes i New York, det er vanskelig og tidkrevende å sortere gjennom frivillige vert organisasjoner i landsbyer rundt om i verden. Det er der mellomledd organisasjoner trinn i. Tenk på dem som agenter, mellommenn, arrangører, eller tredjeparts leverandører som plasserer frivillige. Disse organisasjonene kan være non-profitt eller fortjeneste, og deres tilslutning til etisk praksis, varierer mye.

6. Sponsende Organisasjon

En sponser organisasjonen oppfordrer, råd og av og til organiserer sine medlemmer til å delta i frivillig eller tjeneste læringsaktiviteter. Noen eksempler inkluderer studere i utlandet kontorer ved universiteter, kirke grupper, og community-baserte organisasjoner. Sponsoring organizations vil ofte arbeide med mellomliggende organisasjoner for å koordinere frivillige plasseringer.

To-Veis Fordeler av Frivillig arbeid og Service

Det er en grunn til at frivillig arbeid har blitt så populært. En ideell, frivillig erfaring innebærer en exchange — kultur, kompetanse, menneskeheten og synspunkt, slik at hver part fordeler. Det gjenspeiler vår utvikling menneske trenger å:

Koble, til å utvikle og føler human-tilkobling.
Lær fra lokale personer i et fremmed, ukjent kontekst.
Bidra. Å gi og å gi tilbake. Å tilføre verdi til og gi nytte for andre.
Vokse. Å kontinuerlig utfordring, tilpasse og utvikle seg selv. Å føle transformasjon og endringer i vårt perspektiv.
Skape mening. For å gi større hensikt for våre liv. For å forstå oss selv, verden og vår plass i den samtidig.

Ytelser til vertslandet

Kanskje de potensielle fordelene av frivillig til å være vert samfunn er åpenbare. Det er også derfor det er viktig å omarbeiding av dem.

See also  Haitiske Mat: En Kulinarisk Reiseguide - Hva du trenger å vite {2021}

1. Overføringer Nødvendig Kompetanse

Frivillige kan ha visse ferdigheter og kunnskap som vert samfunnet har behov for, fra datamaskinen ferdigheter eller engelsk undervisning ferdigheter til avansert ingeniørkunst eller medisinsk kompetanse. Målet med frivillige erfaring er å overføre sine ferdigheter til enkeltpersoner i samfunnet for å bidra til å lukke gapet, og dermed illustrere alles favoritt medbestemmelse og utvikling ordtaket “Gi en mann å fiske og han har mat for en dag. Lær en mann å fiske og han spiser for livet.”

For eksempel, siste året i Rwanda, møtte vi en gruppe pensjonerte lærere bidra til å utvikle instruktører og forbedre undervisningen på et universitet i hovedstaden Kigali.

2. Gir Nødvendige Midler

Dette er en viktig fordel, kanskje fordi det er ofte oversett ved vurderingen av de etiske landskapet i frivillige programmer. Organisasjoner i utviklingsland eller overgangsstønad økonomier ofte sliter med å finne bærekraftige kilder for finansiering. Å samle inn avgifter fra internasjonale frivillige (som i all hovedsak betaler for sin erfaring, kost og losji) er en av de måtene noen organisasjoner velger å drive og overleve økonomisk. En illustrasjon kom til oss i form av en organisasjon i Moshi, Tanzania som heter Gi et Hjerte til Afrika, der frivillige betale avgifter som gir løpende finansiering for organisasjonen og gratis voksenopplæring klasser det gir til lokale kvinner.

3. Obligasjoner Samfunnet til den Frivillige og i resten av Verden

Tenk på dette som den immaterielle positiv kraft for det gode, det magiske faktor for etisk gjennomtenkt frivillig arbeid og global service. Innebygd i en internasjonal tjeneste er ideen om at noen utenfor verten samfunnet bryr seg, og at samfunnet i seg selv er en del av et stoff, som er koblet til resten av verden. I de beste omstendigheter, forholdet mellom frivillig til samfunnet forsterker at vi er alle mennesker og at vårt felles langt oppveier våre forskjeller. Zikra Initiativ, som opererer i landet fra dødehavet i Jordan gjør dette pent ved å forsterke konseptet at alle mennesker har verdi, noe å dele og noe å lære.

Fordeler til de Frivillige

Da jeg var i fredskorpset alle de frivillige ville spøke i de lyseste øyeblikk av selv-deprecation og selvbevissthet, “Når du blir med fredskorpset du tror du kommer til å redde verden, men du snart innse at den personen som fordeler mest fra erfaring er du.”Etter å ha sagt at, jeg er stolt av mitt bidrag ikke bare til min vert organisasjon, men til andre i samfunnet med hvem jeg er fortsatt venner til denne dag.

Så hva er noen av disse fordelene til de frivillige?

1. Tilfredsstiller ens altruisme

På det mest grunnleggende nivået, frivillig tilfredsstiller vårt behov for å tjene, til å gi av oss selv, for å gi tilbake.

2. Forbedrer eksisterende faglige ferdigheter og utvikler nye

Når vi forestille service, kan vi bli fristet til å anse det som en enveis overføring av kompetanse fra frivillig til vertslandet. Men, utviklingen av den frivillige ferdigheter er ofte akselerert ved å møte nye problemer og sammenhenger i feltet. Dette kanskje gjelder universelt, fra konstruksjon til medisin, fra prosjektering til utdanning. For eksempel, jeg underviste i økonomi og næringsliv på en lokal high school i Estland, og hjalp til lokale studenter lage forretningsplaner og forberede for business messer. Dette er ikke bare forbedret min tale-og presentasjonsteknikk, men det ga også meg ekstra selvtillit.

3. Utvikler emosjonell intelligens

En oppslukende frivillige erfaring kan utvikle en flåte av personlige og profesjonelle “myk” ferdigheter inkludert tverrkulturell kommunikasjon og empati. Begge er avgjørende for å forstå det indre arbeidet i vår globaliserte verden…og oss selv.

4. Utvikler situational kreativitet og problemløsning ferdigheter

Når du finne deg selv i et miljø og kultur er veldig forskjellig fra din egen for en lengre periode, vil du sannsynligvis utvikle en viss form for emosjonell elastisitet og fleksibilitet. Du kan også oppstå problemer som du aldri før har forestilt seg, og mote løsninger du aldri kunne ha forestilt seg, heller.

5. Bli en global citizen, shift outlook og perspektiv på verden

Så mange av dine eksisterende forutsetninger, stereotypier og frykt kommer inn i spørsmålet, og mange av dem faller bort. Å arbeide sammen med lokale folk i svært ulike kulturelle, geopolitiske og sosioøkonomiske forhold kan utvide ditt syn, ikke bare i den regionen der du tjener, men også i resten av verden.

Denne prosessen er svært lærerikt, og vi har vært vitne til venner styre nye retninger i livet etter en frivillig, eller læringsopplevelse.

6. Forbedrer din cv eller CV

Om du ønsker å bli akseptert i en graduate school program eller for å stelle deg for en profesjonell mulighet, en spennende, relevante, praktiske frivillig opplevelse på en cv kan styrke din personlige historie og gjøre deg i all hovedsak en sterkere kandidat.

En Måte å Støtte Internasjonale utdanningstilbud for Vanskeligstilte Ungdom

Hvis du er interessert i å gi vanskeligstilt ungdom i Usa en internasjonal erfaring som inkorporerer disse fordelene, kan du vurdere å støtte Grunnlaget for Læring og Ungdom Reise Exchange (FLYTE), et initiativ som ble lansert av vår venn Matt Kepnes. FLYTE er å skaffe midler til å støtte fem internasjonal gruppe turer for studenter som er valgt fra lavere inntekt samfunn i Usa.

Hvordan Frivillig arbeid Kan Forårsake Skade: Årsaker til og Virkninger

Gitt alle de “gode” rundt frivillig arbeid, hvordan kan det være så mange ulemper? Og hva er krefter på arbeid som skaper et miljø der det er servering kan gjøre skade?

Vi vil adressere både her.

Merk: på ingen måte er dette en uttømmende liste over bekymringer. Det er heller ikke ment å bli brukt bred pensel til hver organisasjon kan du arbeide med sammen din reise frivillig. Dette er hensyn du bør være klar over, slik at du kan ta bedre og mer informerte beslutninger.

Den Utilsiktede Negative Konsekvenser av Frivillig arbeid: 4 Årsaker

1. Først, et ord: Penger

Når en organisasjons eksistens blir avhengige av penger fra frivillige avgifter, det er ikke vanskelig å forestille seg ulike midler å falle byttedyr til interessekonflikter. Det er en vri på prinsippet agent problemet, eller reven og hønsehuset. Noen mellomledd organisasjoner yte en tjeneste ved å koble frivillige med muligheter og samfunn i nød. Imidlertid, kommersialisering av frivillig arbeid kan noen ganger føre til prosjekter som tar feil behov, produsere helt nye, og viderekoble ressurser og oppmerksomhet fra der de trengs mest.

2. Presset til å Imponere (Profiler og CVs)

 

I tilfelle du ikke har lagt merke til, det er et økende press til mote en overbevisende sosiale og faglige profil. Noen ganger er det for å imponere skoler eller potensielle arbeidsgivere. Nå mer enn noensinne, etterspørsel eksisterer for den særegne og enestående i en CV — i form av “historien”, “transformasjon” og “eksperimentelle” mål for å angi en kandidat fra hverandre og understreker hennes tilsynelatende beredskap, verdslighet eller emosjonell intelligens. For en kort klipp på denne destruktive klisjé, lytte til “den oppgave som forandret livet mitt” bord fra 7:20-8:10 på Hvordan jeg Kom Inn på College.)Mer generelt, dette gjelder sosiale profiler, når vi prøver å imponere venner og jevnaldrende med historier om heroiske, eksepsjonell og triumferende internasjonale erfaringer og bidrag.

See also  9 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Sacramento - Ny Reise tips{Updated}

I seg selv, alt dette er ikke helt ille. Det er, til frivillighet blir et egoistisk kortsiktige avmerkingsboksen øvelse som utilsiktet ser bort fra at det vert samfunnet og deres virkelige langsiktige behov.

Leigh Shulman, snakker av egen erfaring med å ta på seg frivillige til CloudHead, en NGO organisasjon som hun co-grunnlagt i Salta, Argentina, setter en fin spiss på det: “Det har vært min erfaring at om lag 1% av folk som ønsker å jobbe som frivillig er faktisk kvalifisert til å gjøre dette. Og resten av de 99%, en svært liten andel virkelig ønsker å gjøre jobben. Jeg tror det er dette merkelig bilde folk har av at hvis de frivillige de er gode mennesker.’Så egentlig, det handler om frivillighet blir egoistisk.”

3. Ubearbeidd eller utrent frivillige ikke har de ferdighetene som trengs for

Dette er en del årsak og en annen del effekt. Noen ganger mellommenn sted frivillige i situasjoner de ikke er forberedt på å håndtere. Kanskje de ikke har den emosjonelle eller kryss-kulturelle ferdigheter, eller enda verre, de mangler den faglige eller tekniske ferdigheter. Det er historier om pre-profesjonell medisinsk frivillige behandling av pasienter eller forvalte medisinsk behandling uten skikkelig opplæring. Ikke bare er dette farlig, men det kan være dødelig.

4. Samfunnet har ikke blitt konsultert

Hvis ingen spør den lokale samfunnet eller vert organisasjon hva det egentlig er behov, selv i går, hvordan er det mulig å hjelpe? Dette høres tydelig nok, men dessverre var det skjer gjentatte ganger at en internasjonal NGO eller lokale arrangør forutsetter at de vet, skaper et program som ikke løser et reelt behov, og samfunnet og frivillige ende opp skuffet. For eksempel, det kan høres ut som en god idé å bygge en ny skole for samfunnet. Men hvis du skulle spørre om det samfunnet de kan si at de foretrekker å beholde den nåværende bygningen, men foretrekker penger til å betale for flere lærere eller bøker i stedet.

Du vet aldri før du spør. Imidlertid, spørsmål kan ikke gi de resultatene du hadde håpet på.

Utilsiktede Negative Konsekvenser av Frivillig arbeid: 5 Resultater

1. Ressurser er viderekoblet fra reelle problemer og nye problemer som er skapt

Kanskje de beste eksemplene er klar-laget barnehjem opprettet for å utnytte kriser og publikums ønske om å hjelpe. Penger er ofte nødvendig for å gjenopprette og gjenoppbygge, men baksiden er at bare tilstedeværelsen av penger kan også være bensin på bålet av grådighet. Dette er filantropi verdens resource curse eller paradox of plenty.

Hvordan å stoppe det? Bevissthet er en god start. Og i tilfelle av barnehjem turisme, fokuserer i stedet på programmer overføre verdifull kompetanse til foreldrene slik at de kan tjene sine egne penger og ta vare på sine egne barn. Ikke så lett og sexy som et barnehjem, men absolutt et bedre grunnlag for langsiktig endring og utvikling.

Vi foreslår at du ser Den Kjærlighet Du Gir kort dokumentar med historier fortalt av hvordan frivillig på barnehjem kan utilsiktet bryte opp familier og føre til en negativ syklus. Denne filmen er produsert av Bedre Vare Nettverk som er en del av en koalisjon kalt Revurdere Barnehjem, en leder i å prøve å hindre institutionalization av barn. Det er øye åpning og den er reell.

2. Mellomledd grupper beholde plasseringen penger for seg selv

Det er ikke uhørt for betydelig beløp av penger som skal betales til en mellommann organisasjon for en frivillig plassering, bare for lite til ingenting av dette beløpet til å ende opp i hendene på verten organisasjon eller vertsfamilie. Dette skjedde til Shannon O ‘ Donnell, en kollega og venn av oss. Etter å ha betalt en mellommann organisasjon for frivillig plassering for å undervise ved et kloster i Nepal, Shannon senere oppdaget at ingen av plassering penger, gikk videre til verten organisasjon som ligger og matet henne. For å hjelpe andre frivillige unngå denne type erfaring, skrev hun de Frivillige Traveler ‘ s Handbook og utviklet Grasrota Frivillig arbeid, en database av frivillige vert organisasjoner som aksepterer direkte henvendelse og plasseringer.

3. Barn kan oppleve negative effekter på utvikling

Det er studier som viser at effekten av en konstant strøm av nye, vennlige ansikter, som raskt dannet obligasjoner vedlegg regelmessig blir brutt når de forlater, kan ha negativ innvirkning på tidlig barndom utvikling. Noen organisasjoner vil gå så langt som å argumentere for å unngå enhver tjeneste med barn i utlandet.

4. Lokale økonomien berøvet å betale arbeid

Da vi møtte Adrianne og Rick, de fortalte oss hvordan vi når de første frivillig i Kambodsja over 10 år siden det virket som en god idé å bruke sin arbeidskraft til å bygge boliger og skoler. Men de skjønte snart at de utilsiktede konsekvensene av sine gratis arbeidskraft i samfunnet: det tok jobber borte fra lokale folk. I dag, de fundraise hjemme i Canada og bruke inntektene til å kjøpe materialer lokalt og å leie lokale malere, snekkere og håndverkerne til å gjøre jobben.

Dette er ikke å si at alle byggeprosjekter er dårlig. Noen ganger, det er en genuin mangel på fagutdannet eller villig arbeid, men i andre tilfeller, frivillig arbeid fratar den lokale handelen økonomi mulighet til å utvikle og utvikle seg.

5. Samfunnet og enkeltpersoner som er skadet på grunn av inkompetanse

I ekstreme tilfeller av dårlig gjennomtenkt frivillig plassering, en frivillig med tilstrekkelig opplæring eller faglig kompetanse har et liv i hendene hennes som hun har spesielt blitt lagt til å behandle, eller lagre. I andre tilfeller, vert organisasjon avfall verdifulle arbeidet rundt de ufaglærte frivillig.

Spørsmål du bør Stille deg Før Frivillighet

Etter alt dette, lurer du kanskje på hva du skal gjøre videre for å bedre navigere frivillig farvann. De følgende spørsmålene er ment å hjelpe deg å vurdere om en frivillig mulighet passer dine mål og målsettinger, og hvorvidt det er en etisk, lyd frivillig plassering.

Du kan også tenke: “Menneske, kan disse gutta er virkelig regner på min parade. Alt jeg ønsket var å gjøre noe godt og ha det litt gøy.”

Ja, og…hvis du ønsker å optimalisere din opplevelse uten å skade noen, må du stille spørsmål, inkludert de som kan gjøre deg — og andre — til å føle deg litt ubehagelig. Lovlig, etisk organisasjoner vil sette pris på dine spørsmål. De som ignorerer, avvise eller på annen måte reagere defensivt bør gi deg pause til å revurdere.

Spørsmål å Stille deg Selv før Frivillighet

1. Hva er mine mål for frivillig arbeid?

Virkelig. La oss være ærlige her. Hva håper du å få ut av opplevelsen, både personlig og profesjonelt? Er dette noe å se bra ut på din CV for å studere? Eller for å vinne ytterligere erfaring eller å finpusse en bestemt ferdighet? Eller til å utfordre deg selv ved nedsenkning i en kultur og et miljø utenfor din komfortsone?

See also  5 Avslappende Stedene å Bo i hele Verden om å Komme Over det Siste Året - siste Travel guide{UPDATED}

Kanskje du er mer sannsynlig å redde verden hvis du er ærlig om hvem du er servering: du, fellesskapet, eller helst en kombinasjon av disse. Du bør ikke føle seg dårlig hvis du ønsker å utlede dra nytte av en frivillig opplevelse, men være ærlig med deg selv for å guide de avgjørelsene du tar. Bevisstheten om dette vil hjelpe deg med å finne et program som beste bruker dine ferdigheter, oppfyller målene dine, og gir en fordel til vertslandet.

2. Hva gjør jeg håper å bidra til at vertslandet? Hvilke ferdigheter vil jeg ta med til å bære?

Det er avgjørende for å administrere dine forventninger og samfunnets om dine ferdigheter og påvirkning.

3. Hvilke av mine ferdigheter har jeg håper å gjøre det bedre? Hvordan?

Disse kan omfatte faglig kompetanse og “myke” personlig vekst og ferdigheter i livet.

Spørsmål å Stille Frivillig Mellommenn og Vert Organisasjoner

1. Vil vertssamfunnet virkelig dra nytte av min tilstedeværelse? Hvord

Gjør at programmet fungerer sammen med lokale ledere til å utvikle prosjekter som dekker reelle behov? Vil samfunnet ha nytte av noe varig og bærekraftig? Eller er de rett og slett å gjøre rom for frivillige som meg uten å investere av seg selv i prosessen?

2. Er det noen omstendigheter hvor min mangel på erfaring kan skade verten samfunnet?

Dette er et spesielt viktig spørsmål å stille hvor elementer av personlig sikkerhet kan være involvert, som for eksempel medisin eller civil engineering. Noen ekstreme eksempler på disse er: “jeg forventet å levere medisinsk behandling når jeg ikke har erfaring eller kvalifikasjoner for å trygt utføre min rolle? Jeg forventet å bygge en bro eller en design, en vann filtreringssystem utover mine kvalifikasjoner?”Tenk før du begår.

3. Hvor mye tid som er virkelig nødvendig for meg å ha en positiv innvirkning på samfunnet?

Dette er en utfordrende, som vi alle har stramme tidsplaner og begrensede mengder av gangen. Hvis du er ute etter en dyp, engasjerende opplevelse med en kultur og organisasjon, er det lite sannsynlig at en uke eller to her-eller-det frivillig plassering kommer til å hjelpe. Det er en grunn til at mange vert organisasjonene vil ikke godta frivillige plasseringer kortere enn tre måneder. Etter den tid de frivillige er “fart” og bidrar, vil det være tid for henne å vende hjem. Resultat: mer arbeid og omarbeiding for verten organisasjon og samfunnet.

4. Hvor er pengene går?

Hvis betaling for frivillige erfaring er involvert, der er det penger å gå? Hvor mye av den som går direkte til fellesskapet? Hva slags opplæring eller overgangsstønad vil du motta fra mellomledd eller vert organisasjonen for at plassering avgift?

I disse dager er det ikke uvanlig å betale en avgift for en frivillig opplevelse. Imidlertid, en av dine mål burde være å maksimere bidraget til verten velforeningen.

5. Vil min tilstedeværelse ta bort jobber eller lærer muligheter for lokale folk?

Dette er viktig, spesielt hvis prosjektet har en bygning eller konstruksjon komponent. Hva er begrunnelsen for frivillige som leverer arbeidskraft i stedet for lokale arbeidstakere som søker lønnet arbeid?

6. Er det måter å bidra på andre måter enn ved å gi din tid og ferdigheter?

Svaret på dette spørsmålet er ofte ja. Det er nok av muligheter for å skaffe midler eller hyppige sosiale virksomheter på bakken som støtter lokale organisasjoner og marginaliserte samfunn med sin fortjeneste. Faktisk, etter en naturkatastrofe er det faktisk best å IKKE bestille en flyreise og frivillig siden penger er vanligvis mer effektivt i hendene på utvalgte lokale eller internasjonale organisasjoner på bakken.

Frivillig og Voluntourism Ressurser

Hvis du er interessert i å lese eller lære mer om etiske frivillig og muligheter, her er noen ressurser som du kan finne nyttig.

Bevissthet om Etiske Frivillig Problemer: Ressurser og Informasjon

GlobalSL.org:En utmerket ressurs for å forstå etiske globale problemer med tjenesten
Omprakash Kant: en pre-avgang frivillig og global service learning online pensum som inkluderer samhandling med og rådgivning fra mentorer rundt om i verden
Råd for frivillig arbeid av Barn Trygt Bevegelse
Læring Service er en stor ressurs (sign up for sitt bibliotek!), inkludert deres nylig utgitte bok.
Hvordan Ikke å redde Verden – Denne 20-minutters radio segmentet på BBC virkelig legger ut noen av de problemer som er innebygd i voluntourism, spesielt knyttet til ufaglært ungdom går til utlandet. En virkelig god lytter.
Opplevelser Mindre Vanlige: Hvordan å Reise og Gjøre Godt
Som Frivillig Eksploderer i Popularitet, Hvem er det som Hjelper Mest?

Frivillig på Barnehjem: Hvorfor Si Nei

Den Kjærlighet Du Gir – se denne korte dokumentar produsert av Bedre Vare Nettverk og Revurdere Barnehjem koalisjon som gir tidligere foreldreløse barn en stemme å fortelle sine historier og hvordan frivillig på barnehjem kan utilsiktet bryte opp familier og føre til en negativ syklus.
Revurdere Barnehjem: Dette nettverket er dedikert til å nedslående barnehjem frivillig og tilbyr ansvarlig reiser og frivillighet alternativer for å støtte familier og lokalsamfunn bedre. Les deres hvitt papir Barnehjem Frivillighets – Hvorfor Sier ikke Nei for et tankevekkende se på “industri” rundt barnehjem og den potensielle skade på barn fra frivillig arbeid, spesielt fra kortsiktige frivillige.
ChildSafe har en liste over utvalgte organisasjoner over hele verden fokusert på å holde familien sammen.
Kraftig artikkel i The Guardian: Frivillige drivkraft bak veksten av barnehjem i Uganda. De trenger å stoppe.
Hvordan til å Virkelig Hjelpe Barn i Utlandet: Store praktiske råd i denne artikkelen om måter å støtte vanskeligstilte barn i utlandet uten å være frivillig på barnehjem og fortsetter syklusen.
Ressurser og Artikler om det å Finne Etiske Frivillig Muligheter
Grasrota Frivillighet: En database av sosiale virksomheter og utvalgte vert organisasjoner som aksepterer direkte henvendelse og frivillige plasseringer
Omprakash: En database med over 150 pre-screenet organisasjoner for folk å finne sin egen frivillighet mulighet direkte.
Barn Family Health International (CFHI): å tilby etiske medisinsk frivillig muligheter i ni land for lavere, pre-medisinsk fakultet, medisinsk skole og post-medical school-elever.
DIY Voluntourism: Et Manifest
Frivillig Ferier: Hvordan å Finne den Rette Prosjektet

 

Fremover: Fremtiden for Frivillig arbeid

Hvis du vurderer frivillig arbeid, kan vi forstå disse problemene kan først virke litt skremmende. Men bevisstheten om dem setter makt i hendene — makt til å gi forsiktig, bevisste tanker til konsekvensene av deres beslutninger og handlinger. Stille spørsmål, og du kan stemme med føttene for å velge en mulighet du har skikkelig undersøkt, som er utvalgte og matchet i kjernen til de gode intensjoner som bor i ditt hjerte.

Når du gjør det, vil du finne at du også har makt til å gjøre en reell innvirkning, ikke bare på livene til mennesker og samfunn du ønsker å hjelpe, men også på egen hånd.

Hvis du har spørsmål angående frivillig arbeid eller voluntourism, kan du legge igjen en kommentar. Vårt mål er å gjøre dette til en løpende ressurs for alle de som er interessert i etiske frivillig arbeid og global service.

Leave a comment