Hver tomme av vårt kart over Georgia syntes å dekket med små ikoner som markerer kirker, klostre, gamle bosetninger, grotter, fjell, byer, landsbyer og vingårder. Vi brukte nesten en måned i Tbilisi, og her er noen av de nærliggende severdighetene vi opplevde i den tiden.

Vi reiste videre for å utforske historiske steder, klostre, slott, vingårder, fjell, byer og landsbyer i Georgia. Her er noen av høydepunktene utgjør nesten to måneder som vi brukte på å reise i Republikken Georgia.

Jvari og Mtskheta

Det er verdt en dagstur utenfor Tbilisi til å besøke den enkle 6. og 7. århundre Jvari-klosteret, den ligger høyt oppe på en ås, og Svetitskhoveli Katedralen i Mtskheta (farlig vanskelig å prounounce) i dalen nedenfor.

Vi liker kirker, men som vi har sett hundrevis av dem under våre reiser i Europa, har vi en tendens til å komme i kirken metning svært raskt. Svetitskhoveli Katedralen er forskjellige. Det er en av de mest bevegelige religiøse steder vi har besøkt. Ja, det er vakkert med gamle freskomalerier , 11. århundre arkitektur, to-dimensjonale bilder som er typisk for den georgisk-Ortodokse stil, men det er en hyggelig emosjonelle heft til sted, som om det virkelig står på hellig grunn.

Kirken er ikke et museum, men en aktiv, levende kirke som folk fortsatt bruker og kjærlighet. Miljøet inne er innbydende og varm, selv for mer intime seremonier holdt inne i de små kapeller.

For eksempel, i en mystisk middag med levende lys og kapell, vi var vitne til en fornyelse av løfter mellom et par som hadde vært lovlig sammen i 30 år, men hadde aldri hatt en kirke bryllup (religion var begrenset i Sovjet-tiden). Et tykt skjegg presten harkening tilbake til antikken holdt par arm i arm og flere ganger gikk rundt kapellet i bønn. Tyngdekraften og følelser var noe vi noensinne har sett eller følt før.

Akhaltsikhe

Byen Akhaltsikhe seg selv ikke gir for mye spenning for de besøkende, men det fungerer som en jumping off point for Vardzia og Sapara.

Vardzia

En armensk driver med en gammel store Volga gjort nødvendige stopper for vann og entusiastisk støttet Bresjnev med to tomler opp for å bygge den nå forlatt turist hotellet på Vardzia. Stasjonen til Vardzia strekker seg fra grønne åser og daler til ørkenen flekket med rock topper. Det ser også ut som en mulighet til kajakk eller vann flåte.

Vardzia er et kloster komplekse kutt i steiner og klipper som stammer fra det 12. til 13. århundre. Bare en brøkdel av grotter og tunneler som er åpne for publikum, men det er nok til å gi følelse av hvor dypt og bredt nettverk opprinnelig var. Den viktigste kirken, også skåret inn i fjellet og tilbyr en titt på noen vakre, mørke, mystiske fresker. Spør presten for å slå på lysene og åpne porten til hulen ved siden av, et friskt vann våren, og tunneler til en annen del av hulen komplekse.

See also  10 Beste Tingene Å Gjøre I Albuquerque, New Mexico - Den komplette reiseguide {UPDATED}

Sapara-Klosteret

Den lille veien som fører opp til Sapara er farlig i en stor Volga. Hvis du skje for å være i lignende hjul, bør du vurdere å holde blikket festet på veien, heller enn cliffside. Når veien deler wildflower prikkete enger, skog tykner og Sapara klosteret vises bare gjemt inn i fjellsiden.

George, Sapara er bosatt engelsk-talende munk, ga oss en omvisning av anlegget. De tidligste strukturer dateres tilbake til det 10. århundre, mens den viktigste kirken ble bygget i det 15. århundre. Dessverre, klosteret ble brukt for en sommer piano camp under den Sovjetiske tiden. Selv om mange av interiør og fresker er verre for slitasje, noen gjenstår og andre blir avdekket eller er restaurert til sin opprinnelige skjønnhet. I dag, om ti munker (eller nybegynnere) live på anlegget i Sapara. Selv om det vanskelig å få til, Sapara-klosteret er vakker, fredelig, og verdt innsatsen.

Av klostrene vi besøkte, Sapara var vår favoritt.

Transport til Akhaltsikhe, Vardzia og Sapara

Hvordan komme dit – Akhaltsikhe: Marshrutka fra Borjomi – blader hver time, 3 Lari/person
Hvordan komme dit – Vardzia og Sapara: Taxi – de Fleste drosjer på busstasjonen tilbyr 60 Lari for en tur retur (inkludert ventetid) til Vardzia (ca 2 timer hver vei), men det er mulig å få turen til 50 Lari. Sapara er en ekstra 15 Lari, men veldig mye verdt den ekstra kostnaden og tiden (ta en beroligende hvis du er redd for høyder og eventyr kjøring).
Buss – kostnadene er mye mindre – 4 Lari/person – men du må være fleksibel. En vennlig fyr søkte ut av Vardzia-basert bussjåføren for å få alle tider for oss. Den eneste tur retur på én dag er følgende. Ellers har du å tilbringe natten der. Fra Akhaltsikhe: 10:40, Fra Vardzia: 15:00
Overnatting: Hotell i White House på Tetri Sakhli street (vinkelrett Rustevi street). Det er bare å spørre rundt, som alle ser ut til å vite det. 50 lari/dobbeltrom, inkludert frokost. Det er også et annet hotell på Rustevi gate med tilsvarende rom for 40 lari uten frokost og 50 lari med frokost. Hoteller er litt av en tur fra busstasjonen (gange over brua med slottet/gamlebyen på ryggen).
Der hvor å spise: Begrenset valg her. Restauranten på Rustevi gaten har en fin balkong med utsikt over dalen. Menneskene som jobber der er veldig hyggelig, selv om menyen er ganske begrenset (merk: fisk inneholder hundrevis av tusenvis av små bein).
Hva du må gjøre: Gå opp til kirken på bakken, befestede gamlebyen, og beundre alle tegn på toleranse (betalt av USAID og andre utenlandske hjelpeorganisasjoner).

See also  11 Beste Stedene I Oregon Å Besøke - Ny Reise tips {UPDATED}

Borjomi

Mange Georgians synes å synge ordet Borjomi, DEN georgiske mineralvann og spa-by, med en lengsel i sine stemmer og hender over deres hjerter. Hva vi har lært er at folk flest ikke har besøkt i 20 eller 30 år…noen ting har endret seg siden den tiden da Borjomi var en av de mest berømte spa byene i Sovjetunionen, et sted for eliten å drikke vannet og gjenopprette fra alle drikking, røyking og dårlig spiser resten av året.

Vårt opphold i Borjomi var kort, bare lenge nok til å vente på linje med lokalbefolkningen og drikke den berømte mineralvann direkte fra kilden. Vanskelig å svelge ned, vannet smaker svakt av jernfilspon, men er angivelig tilsvarer “å drikke et apotek,” (ikke noe vi er sikker på at vi ønsker å gjøre) i henhold til Marina, vår vertsfamilie vert i Borjomi.

 

Georgians holder vann kjære til hjertet, og tror at hvis du drikker nok, du kan bare vaske bort effektene av alle lastene. Vi er ikke så sikker på.

Borjomi Reise Tips: Transport, Overnatting og Mat

Hvordan komme dit: Marshrutka fra Didube station i Tbilisi – 7 Lari/person.
Hvor du skal bo: Marina Abugadze, Kovtava 17 (267 2 09 30). En enkel, homestay i en bakgård i gangavstand fra parken, jernbanestasjonen og buss-stasjon. Marina ikke snakker engelsk, men andre i gårdsplassen gjøre. Hun er en veldig søt vert. 10 Lari/person.
Der hvor å spise: jernbanestasjonen har to restauranter i sin nærhet. Bakeri rett ved siden av busstasjonen serverer himmelske brød (kanskje den beste tonis puri vi hadde smakt i Georgia).
Hva du skal gjøre: Drikke vann direkte fra kilden (ikke glem din egen vannflaske). Fottur i Borjomi National Park. Sjekk deg selv i en sanitorium til å rense alle dine plager.

Bakuriani

Når en Ol-området kandidat, ski landsbyen Bakuriani falt på tøffe tider etter sammenbruddet av Sovjetunionen. En georgiansk multi-millionær er nå forsøker å reversere tiden ved å helle penger i forbedring av ski anlegg og bygging av nye hotell og pensjonat. Landsby veiene er nå pakket med tyrkisk lastebiler stablet med bygging av rekvisita, minibusser pakket full av byggenæringen, og Suver med lokale bygging inspektører.Som vi klatret åsene rundt Bakuriani, bygg mannskap ga måte å flokker av mjølkekyr fôring på åser av elektrisk mosegrodd grønn. Som vi kom høyere, en sovjettiden van tilbudt oss en tur opp i åsen. Vi gikk ned og det igjen i en sky av røyk som luktet tydelig av en shashlik grill.

På vår nedstigning, en av hyrdene invitert oss til å bli med ham for kvelden ku melking. “Du må være sterk,” sa han. Selv om fristet, vi høflig avvist, og legg merke til de bølgende skyer og solen forsvinner. Bare minutter senere var den Sovjetiske epoken van trukket opp igjen. Døren ble åpnet, og driver sin hånd, skutt over den fremre sete som han tilbød Audrey en bukett av røde plast blomster. Ingen ord ble utvekslet, lukket dør, og van barreled ned bakken, la Audrey i kjølvannet av med en merkelig gave.

See also  12 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Reno, Nevada - Ny Reise tips{Updated}

Et par minutter senere, en annen gammel varebil kjørte av. Vi tok imot deres tilbud om en tur og ble med bygningsarbeidere som de som finnes i sine seter for å gi oss rikelig rom. Senere, når vi prøvde å kjøpe noen georgiske flatbrød i landsbyen, den lokale baker ikke ville akseptere betaling. Alle var absolutt gjøre sitt beste for å gjøre oss til å føle oss velkommen.

Den følgende morgen har vi lært at Bakuriani er uoffisielle motto: mer hoteller, mindre informasjon. Bevæpnet med informasjon fra turistkontoret om avgang av kukushka (gjøk på russisk), den naturskjønne tog som går mellom Bakuriani og Borjomi, vi kom på togstasjonen ti minutter for tidlig. Lone jernbanestasjon ansatt der informerte oss om at toget venstre 15 minutter siden, og pekte på et tegn fra Mars 2007 med nye tog ganger. Det er bare to tog per dag; det er ikke komplisert. Men tydeligvis er komplisert nok til å hindre en heads-up anrop fra togstasjonen til turistkontoret like opp i gaten.

Leksjon av dag – alltid få opplysninger om transport ved kilden, uansett hvor skinnende turistinformasjonen og brosjyrer kan se.

Transport til og Overnatting i Bakuriani

Hvordan komme dit: Med marshrutka direkte fra Didube station i Tbilisi (10 Lari/person – 3 timer) eller fra Borjomi (3 lari/person). Tog fra Borjomi – morgen og ettermiddag avganger. Sjekk med tog stasjonen direkte om tider, som de endres ofte, uten tourist information center kunnskap.

Overnatting: Hoteller kommer opp på hvert hjørne av landsbyen, så dette er ett sted i Georgia med en overflod av overnatting (minst i sommer). Vi bodde på veras sted, det gule huset like ved turistinformasjonen. Fine rom med eget bad. 20 lari/person, inkludert frokost, fersk melk fra morens ku og litt snacks til middagen. Veldig hyggelig familie.
Der hvor å spise: Det er en kafé på hovedveien rundt hjørnet fra sentrum av informasjon. God khinkali og kebab. Rimelig priset.

Hva du skal gjøre: I sommer, ta en tur rundt og prøve og komme bort fra alle bygging av veier og bygging. Jo høyere du går, jo vakrere blir det. I vinter, ski ditt hjerte.
Andre stedene vi besøkte i Georgia:
For informasjon om andre verdt severdigheter i Georgia, sjekk ut våre artikler på Kakheti, Zugdidi, Svaneti, og Tbilisi.

Hva vi ser ikke denne gangen…men ville gjerne neste gang:

Tusheti, Shatili, Kazbegi, David Gareji, Nekresi, Bagrati Katedralen og Gelati Klosteret (utenfor Kutaisi), Ushba og Shkhara (Øvre Svaneti), Lavere Svaneti, Khevsureti fjell, Batumi, og Uplistsikhe.

Leave a comment