Kanskje du har sett bildene som kommer ut av Peru løpet av den siste uken eller to: rasende elver, utvasket broer, gjørme-buckled jernbanelinjer, og turister blir med fly fra under skyggen av Machu Picchu i byen Aguas Calientes.

Vi er her for å foreslå — tross alt — at du holder Peru på (eller vurdere å legge den til) din reise bøtte listen.

Hvorfor?

Tusenvis av mennesker tjene sitt levebrød ved hjelp av reiselivsnæringen i og rundt Cusco og Machu Picchu. De fungerer som guider, bærere, og hotellets ansatte, de er vevere og håndverk leverandører.

Med den siste bølgen av regn-drevet naturkatastrofer, lokalbefolkningen har lidd nok. Det siste de trenger er en frykt-drevet turist tørke for å ta bort det få jobber de hadde, noe som gjør det enda mer vanskelig å sørge for sine familier.

Vi forstår at å rykke i hjerter kan ikke overbevise deg til å besøke Peru når som helst snart, men kanskje våre erfaringer og bilder.

Den ikke-så-godt kjent i Peru

Det er sikkert mer å Peru enn bare Machu Picchu.

Chachapoyas og Kuelap

Ikke la den endeløse buss ritt full av stupbratte klipper skremme deg bort fra den nordlige Peruanske byen Chachapoyas. Selve byen er hyggelig og de nærliggende pre-Inka ruinene av Kuelap, med sine runde stein bygninger, er verdt en avstikker.

Tross alt, alle har hørt om Inkaene. Men hvem var det folk i regionen før dem? Arkeologiske teorier florerer på hvorfor bygningene ble sirkulær, men realiteten er at ingen egentlig vet (vår guide var ganske ærlig om dette spekulasjoner, heldigvis). Det legges til mystikken i 1000 år gamle fjelltopp citadel.

See also  Berlin Billig Mat: Topp 10 Måltider Under 5 Euro - Hva du trenger å vite {2021}

I byen Chachapoyas, vennlighet av leverandører og overflod av frukt på det sentrale markedet er overraskende. Det er enda noen street mat! Ikke glem å prøve den svarte oliven — deilig og rimelig absurd.

Cajamarca

Det er noe om ikke så altfor tynn luft av mid-alpine koloniale Cajamarca. Folk er vennlige, melkeprodukter som manjar blanco, dulce de leche og ost er sannsynlig at noen av landets beste, og urfolk hodet slitasje vises skåret i store brød av hvitt brød.

Fordi Cajamarca er en universitetsby, kulturelle begivenheter er hyppige. Du kan også være heldig nok til å fange en internasjonal folk dance festival i løpet av ditt besøk.

Eller mer fotgjenger bekymringer kan trekke deg til å benytte deg av en av de beste og billigste hårklipp på planeten.

Lima

Mange mennesker misliker Lima; de minimere tiden det eller ofte unngå det helt. Den største tingen går mot Lima er været: en kronisk grå perma-duskregn. Men i Lima forsvar, det er faktisk et fint sted å besøke.

Vi er overbevist om at Lima dårlig omdømme har dette å gjøre med området hvor de fleste reisende velger å bo: Miraflores.

Mens Sentrale Lima er en bit ned-på-den-hæler, Miraflores er rett og slett sjelløs. Gjør deg selv en tjeneste og opphold i Barranco, et nabolag litt lenger ut fra sentrum enn Miraflores, men en med en overflod av uavhengige restauranter, kul graffiti og en luft av kunstnere og samfunnet.

Viktigst av alt, et besøk til Lima er verdt det for å spise erfaringer alene.

Huancavelica

Interessert i et sted uten noen turister der du kan få en følelse for urfolk Andean Peru? Hvis så, Huancavelica er stedet for deg.

See also  Kirgisistan Eksperimentell Reise Guide: 27 Erfaringer for å Komme i Gang - siste Travel guide

Vi fant oss der for en fotografering prosjektet og så bare en annen reisende i løpet av en uke. Selve byen er relativt liten, men du kan hodet ut i de omliggende åsene og landsbyer for noen visuelt spektakulære turer. Selv om området har vært påvirket av de siste kraftig regnvær, vi har blitt fortalt at skaden har ikke vært på omfanget av det sett i Cusco og den Hellige Dalen.

Godt kjent i Peru

Cusco

Vi fikk ikke ta utflukter til Sacred Valley kjøp eller oppføring i ulike kirker eller museer. I stedet, vi brukt vår tid i Cusco for å aklimatisere, se etter en tur til Machu Picchu, og gå på byen. Vi har også hengt ut på torget på søndag for å snakke med håndverk leverandører og ta i en parade marsjerte av lokale militære, skole og sykehus personale.

Hvis hawkers i Cusco hovedtorg drive deg gal, vurdere å ta en tur opp i fjellene over Cusco hvor vanlige folk gjør sin vei.

Merk: På den første søndagen i hver måned, et hjørne av hovedtorget Plaza de Armas fyller med urfolk håndverk leverandører fra hele det omkringliggende åsene. Leverandørene er pyntet i sine fargerike urfolk kjole. Hvis du får opp tidlig nok, vil du ha en sjanse til å ikke bare sjekke ut sine varer uten folkemengdene, men du vil også nyte en bit av samtale med leverandører om hvor de kommer fra og hvordan de har ervervet sine ferdigheter. De er utrolig vennlige og er glad for å snakke om deres håndverk og teknikker de bruker.

Som en leverandør forklarte, “Vi liker dette markedet siden vi kan selge direkte til kunden i stedet for å måtte selge gjennom butikker. Vi gjøre mer for våre familier og kunden betaler mindre. Bra for alle.”

See also  10 Aller Beste Ting Å Gjøre I Lake Tahoe - Ny Reise tips{Updated}

Hvordan kan du argumentere med at?

Machu Picchu og Salkantay Trek

Bestefaren av severdighetene i Peru, Machu Picchu gjør bøtte listen av mange. Og med god grunn.

Hvis du har ikke allerede, sjekk ut hele historien av vår Salkantay turen til Machu Picchu hvor vi dokument hele reisen.

Så ikke la bildene av Peru flom skremme deg bort; hold den på listen.

Og når du bygger din Peru reiserute, husk at det er et stort land. Kast i en utforskning eller to utover de viktigste turistattraksjonene.

Leave a comment