Hvis du leter etter en mer meningsfull reise vekselsvirkningene, og er interessert i å gi noe tilbake når du reiser, er det viktig å forstå begrepet sosial virksomhet — hva er det, hvordan det fungerer med lokalsamfunnet, og hvor du finner det i reiselivsbransjen.

Da vi fortalte venner forrige måned at vi ville besøke sosiale virksomheter i Peru som krysses med reiselivsnæringen, kunne vi lese i deres reaksjoner både bekreftelse og forvirring.

“Social enterprise…hmmm, det høres kult. Men hva betyr det egentlig betyr? Og hva vil det ha å gjøre med reise?”

På samme måte, jeg har nylig foreslått til kunder i Kirgisistan at de regionale DMO (Destination Management Organization) operasjonelle modeller Audrey og jeg hjalp dem å sette opp — tourist office-byråer som utviklet den lokale turistnæringen mens du tjene penger fra sine lokale turer og tjenester for å opprettholde operasjoner — lignet en sosial virksomhet. Vi anså dette som en styrke.

“Social enterprise…hva er det?”Spurte de. “Og hvordan gjør vi det?”

Før vi svarer på disse spørsmålene, og et skritt tilbake til hvorfor dette er viktig – for de av oss som reiser, til de lokalsamfunnene vi besøk, og for verden som helhet.

Overtourism vs. Community-Basert Reiseliv: Muligheten Landskap

Vi har alle sett overskrifter om lag 1,2+ milliard turister og potensielle miljømessige, kulturelle og økonomiske kaos overtourism kan skape på steder vi besøker. For ikke å nevne, den negative effekten på reisemål og opplevelser som brakte turisme er det i første omgang.

Det trenger ikke å være på denne måten. Turisme gjort det bra og rett kan også styrke lokalsamfunn, slik at de er i gang attraksjoner og også bedre steder for lokale folk til å leve. Dette er bærekraftig turisme hellige gral: reisende som reiser med sosial påvirkning i tankene, noe som gjør bevisst reise beslutninger i tråd med sine verdier, vil ha mer meningsfull reise opplevelser, og engasjerende med bedrifter og organisasjoner som care.

En høy orden, er det ikke? Blant de mekanismer reisende har for å oppnå dette, sosial virksomhet.

Vi har alltid tenkende de sosiale konsekvensene av reise gjennom vårt arbeid, reiser og skriftlig. Men, det var vår siste “G for God” tour-møter-studie tur i Peru med G Opplevelser som ytterligere catalyzed vår tenkning. Våre erfaringer i Peru utsatt forsyningskjeden og vist i detalj nøyaktig hvordan kjøper reiser tjenester (f.eks., turer, overnatting, restauranter, transport, souvenirer, osv.) gjennom sosiale virksomheter kan levere ytelser til reisende og samfunn på en gang.

Det har også utvidet og utdypet vår følelse av hva disse fordeler.

Hva er Sosiale Virksomheter? En Arbeidsdefinisjon

Selv om konseptet har eksistert i aldre, er det faktiske begrepet “social enterprise” som oppstod i STORBRITANNIA på 1970-tallet. I utgangspunktet, det betydde en økonomisk levedyktig felles eierskap organisasjonen fungerer på en miljømessig forsvarlig måte, og leverer noe referert til som “sosial rikdom.”

“Hva er det i vanlig tale?”spør du.

Spole frem til i dag, ved hjelp av lekmann vilkår. En sosial virksomhet er omtrent en markedsdrevet organisasjon som også oppfyller en sosial eller miljømessig oppgave. Vi kunne debatt og analysere ord, men de to begrepene som kreves for å bestå sosialt snuse test: organisasjonen gjør penger, så investerer en betydelig del av eller hele sin utbyttet/overskuddet tilbake til samfunnet prosjekter.

Sosiale virksomheter er ikke helt avhengig av tilskudd eller bidrag (dette er hvordan de skiller seg fra Ngo-er). I stedet, de er økonomisk bærekraftig gjennom salg av sine produkter og tjenester.

Det er også sant at sosiale virksomheter og deres produkter ofte appellere til forbrukere på en altruistisk nivå. Denne koblingen kan også informere forretningsmodell og meldinger. Uansett, essensen av den sosiale virksomheten forblir den samme: tjene penger og investere brorparten til å tjene samfunnet.

La oss snakke funksjoner og noen vanlige eksempler som du kan finne i dine reiser.

5 Viktige Funksjoner av Sosiale Virksomheter i Reise: Hva Gjør Dem Unike?

1. Organisk og Drevet av Samfunnet Styrker

En sosial virksomhet kan finne motivasjon og tilgang til markedet gjennom en internasjonal partner, men essensen er økologisk. Dens produkter og opplevelser vanligvis trekke på eksisterende kulturelle råvarer og styrker lokalsamfunn.

Hvis du skrelle tilbake lag av hvordan en sosial virksomhet kom til å bli, kan du finne et fellesskap som spurte seg selv, “Hva trenger vi for å oppnå våre mål? Og hvilke kulturelle verdier, styrker, og elementer av identitet kan vi få til å bære?”

Sikker, noen ganger utenfor råd eller finansiering er nødvendig for å kick-starte prosjektet og bidra til å oppnå disse målene, men den pågående fysisk og mental energi strømmer ut fra i samfunnet.

Adrienne Lee, Direktør for Utvikling på Planeterra Foundation, forklarte: “Vi kommer til å samarbeide med samfunnet vårt, partnere og bakken partnere til å utvikle et reiseliv plan som omfatter og stasjoner deres visjon og misjon-drevet arbeid (hjelp brainstorm hva vi har gjort i andre land, se på hvor vi kan være i stand til å gjenskape modeller, samarbeid på ideer) og utvikle dette budsjettet med dem.

Vi gir vår støtte til lengden av programmet for å få den av bakken. Når det er “markedet-klar” og tatt inn i reiselivsprodukt (eller G Adventures ruter), og våre budsjett for turisme enterprise er fullført, vi vanligvis gå bort på dette punktet.”

2. Markedsdrevet og Levedyktig

Gjennom våre reiser, vi har støtt på kyrkjegardar av mislykkede turisme utvikling og internasjonal utvikling av prosjekter — ofte i form av falming, rustne tegn og falleferdige bygninger — som regel fordi det var ingen etterspørsel i markedet for produktet eller tjenesten for å opprettholde det når donor finansiering og tilskudd tørket opp.
Sosiale virksomheter er forskjellige. De tar en dagens marked trenger eller dyrke en ny en.

I Kirgisistan, jobbet vi med fire regionale DMOs, og fokuserer først på inventorying kapasitet, så merkevarebygging og identitet, og til slutt på å gjennomføre en rask bærekraftig produktutvikling prosessen.

Målet: å skape markedet-klar tour produkter som fremhevet den unike styrker og egenskaper ved hvert reisemål, mens også å trykke inn den ledende reise trender i markedet av mat, kultur og lys eventyr. Disse nye lokale erfaringer rose for å møte reisende etterspørsel å gjøre, og engasjerer seg mer i hver destinasjon, men på en måte som la vekt på fellesskap, identitet og verdighet. Gjennom hele prosessen, den DMOs oppførte seg som sosiale virksomheter.

Etter bare ett turisme sesongen, gjennomsnittlig opphold i hver av destinasjonene – Karakol, Hms, Sørlige Bredden av Innsjøen Issyk-Kul, og Jyrgalan – er på en bratt opptur. Hver destinasjon har nå en merkevare identitet i tråd med produkter og alene erfaring. Videre, community medlemmer nå si ting som, “Vi tror om oss selv annerledes…vi aldri tenkt på oss selv eller våre evner på denne måten.”

3. Overflater den Menneskelige Supply Chain

En reiseopplevelse er skapt og levert annerledes fra en gjenstand, for eksempel en iPhone eller en veske. At folk kan ha bidratt til å gjøre disse tingene. Men, når jeg holde disse produktene, jeg sjelden opplever direkte menneskelig kontakt.

See also  13 Beste Tingene Å Gjøre I Sør-London Den komplette reiseguide {UPDATED}

Ikke så på reise. Reise er høy trykk, høy sammenheng. Når jeg reiser, folk er ikke bare involvert i hele prosessen, de er viktige.

Dette er spesielt sant med erfaringer levert under sosial virksomhet. Påvirket samfunn er ikke bare et bakteppe. Deres menneskelig engasjement komponenter er den viktigste hendelsen. De tjener som kritisk, unike funksjoner av reise-opplevelse. Ideen: du er nedsenket i samfunnet eller miljøet, og kjøp og engasjement foreta en direkte, positiv virkning på mennesker du har møtt.

På denne måten, turisme virkelig er folkets virksomhet.

Vår første reise møte med en sosial virksomhet var i Hanoi, Vietnam for ti år siden. Den Hoa Sua Skolen nettverk av restauranter, bakerier og kafeer over hele byen gitt gjestfrihet opplæring og praktisk erfaring til vanskeligstilte ungdom. Ikke bare var maten kvalitet og service høyt, men vi visste også at våre penger (og tiden) som er brukt på restauranter bidratt til futures av unge mennesker som jobber der.

4. Deres Økosystemer Gyte Knock-On Bedrifter og Fordeler

Fordi sosiale virksomheter er samfunnet-sentrisk, de ofte anspore utvikling av andre mikro-bedrifter for å fylle hull og møte nye tilbud behov. For eksempel, på Parwa Samfunnet Restaurant i Sacred Valley — et tre-årig satsing delfinansiert av Multilateral Investment Fund of the Inter-American development bank og G Adventures, implementert av Planeterra — en lokal entreprenør satt opp en virksomhet for å høste vaktel egg avgjørende for en av lunsj kurs på menyen. Et annet medlem av entreprenør tilbyr nå trekking snacks laget av lokale, naturlige ingredienser for å selge til reisende på vei til Inca Trail.

Når en sosial virksomhet er vellykket, samfunnet kan trekke andre trengte oppmerksomhet, også. På Ccaccaccollo Kvinne Veving Samarbeidsvillig, en annen Planeterra Foundation prosjekt, en kvinne fortalte historien om hvordan det felles suksess oppfordres de lokale myndighetene til å begynne å forbedre lokale veier. Fraværende samfunnets sosiale enterprise suksess, mener hun regjeringen ville ha fortsatt å ignorere sine forespørsler om infrastruktur hjelp.

5. Transcenderer Transaksjonen

Spesielt for eksterne samarbeidspartnere å skape eller å gjøre en investering i sosial virksomhet, det handler om å ha skallet i spillet. Og vi snakker ikke bare en økonomisk eller finansiell innsats, men en følelsesmessig én.

I stedet, de er alle bundet sammen. Og som et resultat, en reisendes erfaringer er forbedret eller multiplisert.

I motsetning til enkelte Corporate Social Responsibility (CSR) tiltak, sosial virksomhet er ikke om å gi bort en haug med penger for å salve ens samvittighet, eller å kaste et par avsnitt i årsrapporten for å huke av “vi gjør noe god” corporate ” – avkrysningsruten. Ikke få oss galt — de typer donasjoner og støtte er også viktig. Men å bygge eller å investere i en sosial virksomhet er forskjellige.

Social enterprise etablering krever aktivt engasjement, dybde av engasjement og tilkobling. Det krever utgifter av personlig kapital, emosjonell kapital og tid. Når det gjøres bra og gjennomtenkt, resultatet er å skape noe som betyr noe for et helt samfunn av mennesker, ikke bare de som er direkte ansatt.

Å tenke på det på en annen måte, sosial virksomhet investering ligner venture capital hvor ikke bare er investert penger, men tid som er brukt til å rådgi, veilede og bygge relasjoner. Denne tilnærmingen vanligvis gir bedre forvaltning og tilsyn av en investering, men det første krever en større grad av omsorg og engasjement.

Som reisende eller en forbruker, ta et skritt tilbake fra enhver transaksjon eller kommunikasjon med et sosialt og spør deg selv: føles det som om involverte parter og partnere er tilstede og engasjert? Har de virkelig bryr seg om mer enn bare den økonomiske bunnlinjen? Kan du føle det?

5 Måter Sosiale Virksomheter er Bra for Reisende

Social enterprise-drevet reise generelt passer i kategorien ansvarlig reiser eller å reise miljøvennlig. Dens funksjoner rik, engasjerende, høy-kontekst reiseopplevelser – delvis fordi det er ingen trade-off mellom reise glede og holdningskampanjer eller å gi tilbake.

Hvordan?

1. Dyrker Interaksjon, Deltakelse og Exchange

Social enterprise-drevet reiser ofte lar reisende til å delta, til å skape, til å samhandle direkte med lokale folk og samfunn, på en respektfull og engasjerende måte. Det handler ikke bare om å observere eller å se på, men aktivt å engasjere seg i en hands-on måte som chips bort på barrierer, forutsetninger og frykt.

Hva reisende ofte implisitt forstå i sosialt sammenhenger er at de og medlemmer av lokalsamfunnet både – det vil si at hver av oss har noe spesielt å tilby, som er reflektert i våre liv erfaring og våre hjem kultur. På denne måten, sosial virksomhet reise løser seg opp noen mening om “nivåer” av menneskeheten – som gjennom samhandling og erfaringer som samtidig understreke hva vi har felles, mens konstruktivt og merkelig å fremheve forskjellene som brakte oss til å besøke samfunnet i første omgang.

Når vi jobbet med Destinasjon Hms-tiltak og Mål Karakol i Kirgisistan på utvikling av mat-relaterte turer med lokale familier og entreprenører, vår utheving oppmuntret hands-on, interaktive opplevelser. Ideen: reisende og verter skape noe sammen, mens alle aksjer en bit av seg selv i prosessen.

Resultatet: brød å lage kurs, en familie middag, og hvor du lage din egen ashlan-fu (en deilig kald, eddik-basert suppe), en plov (tradisjonell ris-basert rett) for matlaging klasse. Essensen var samhandling, ikke transaksjonen. På grunn av at de reisende engasjert i betydningsfulle opplevelser der deres kjøp alle påvirket lokalt og direkte — med folk de reisende faktisk møtte.

2. Bygger Tilkobling, en Mening og en Følelse av Stewardship

Reiseopplevelser levert gjennom sosiale enterprise utvikle forbindelsen mellom reisende og lokalsamfunnet og det lokale miljøet. Disse tilkoblingene kan også bygge betydning i flere lag — i en del av å dyrke en uendelig følelse av omsorg for mer enn seg selv. Social enterprise forbedrer reis erfaringer ved å la oss som reisende til å utvikle en voksende følelse av oss selv, vår verden og vår plass i det.

Også, lenge etter en sosial virksomhet opplevelse, og den minner forsterke et forhold mellom den reisende, samfunnet og organisasjonen som førte dem sammen.

3. Tilbyr en Naturlig Plattform for Transformativ Reise

Binding av sammenheng, mening og exchange tilbyr en naturlig plattform for transformativ reise – ideen om at når jeg er ute og reiser, jeg dukker endret, kanskje til og engasjere seg med verden og livet mitt tilbake hjem annerledes når jeg kom tilbake.

Ofte ganger, vi snakker ut av klisjeen om våre reiseopplevelser endre våre liv. Imidlertid, sosial virksomhet og reise animerer og motiverer. Samfunnet-engasjert reise opplevelser som tilbys av sosiale virksomheter ofte plante frø av tanke og omsorg. De gir den menneskelige ankere som utvider vår eksperimentelle ordforråd og gjør oss i stand til å sette ord på hvordan en reise møtet har påvirket oss.

Fordi dens høy-kontekst, sosial virksomhet ofte kan en reisende mer tydelig uttrykke “Dette er hvordan min reise opplevelsen forandret meg. Dette er som rørte meg, og hvordan jeg ble rørt.”

See also  10 Beste Tingene Å Gjøre I Albuquerque, New Mexico - Den komplette reiseguide {UPDATED}

4. Leverer en Lokal Erfaring

Reis erfaringer med sosiale virksomheter er av natur-samfunn-basert. Så sin essens, funksjoner og detaljer er helt lokale. Som en reisende, du trenger ikke å arbeide med en sosial virksomhet under dine reiser for å sikre en lokal erfaring. Imidlertid, hvis du delta med en sosial virksomhet, er det nesten garantert.

Det er vanskelig å forestille seg en opplevelse de mer lokale og ekte som Maasai Clean Cookstoves sosialt erfaring i det nordlige Tanzania. Mens mange turer i Tanzania besøke en Maasai landsby på et vis-og-suvenir-display, er denne sosiale enterprise begynner ved hjelp av en del av tour avgifter fra G Adventures passasjerer på vei til Serengeti å kjøpe en ren cookstove for en Maasai familie i en nærliggende landsby.

Det tar reisende gjennom en ovn installasjonen. Og det er alle ledet av lokale Maasai kvinner som gi uttrykk for betydningen av denne enkel matlaging enheten til trivsel og helse for lokale familier. Reisende nyt en unik og intim opplevelse i en Maasai landsby, med en Maasai familie.

5. Gir et Differensiert Opplevelse

Til det punktet, reiseskildringer levert av sosiale virksomheter er vanligvis ikke av den vanlige, banket-banen utvalg. På grunn av sine lokale, personlig, community-basert natur, har de ofte har noe uvanlig, noe annerledes – sparking følelsen av “jeg har aldri tenkt på det eller så på det på denne måten.”

Dette var også tilfelle av Parque de la Pappa, en ny G Adventures og Planeterra Foundation partner i Sacred Valley.

Jeg innrømmer å ha et konfliktfylt forhold med poteter, siden de ofte tjene som smakløst filler. Poteter var ikke noe jeg ville ha vurdert å bygge en reiseopplevelse rundt. Vel, ikke nå lenger. Etter et møte med en lokal bonde og potet-entusiast på dette lokal organisasjon som arbeider med landbruket i nærheten samfunn til å bevare og 3000 varianter av Peruanske poteter, er jeg overbevist om. Ikke lenger ydmyk potet.

Det var over 500 eller varianter av poteter på visning av funky fasonger, farger og smaker (Ja, jeg spiste mange… og de smakte uvirkelig!) som jeg aldri før hadde sett eller forestilt seg. Videre diskusjonen på poteter og viktigheten av deres bevaring til matsikkerhet av disse samfunnene hjalp meg til bedre å forstå den historiske og kulturelle betydning av poteter til Peru og dets folk.

Med andre ord, jeg vil aldri se på den ydmyke potet i ganske samme måte igjen.

G Adventures betaler en tur avgift til Parque de la Pappa for en pedagogisk, kulturelt og kulinarisk opplevelse på vei til Machu Picchu. Mens 42 personer er ansatt ved park, rundt 2500 personer i nærheten samfunn påvirkes indirekte av denne sosiale virksomhet. For ikke å nevne, bærekraftig strøm av inntekter fra reisende besøker gjør enda mer forskning for å være utført på å bevare urfolk mat kilder og frø.

Sjelden på reise at noe så beskjedent kan ha så vidtrekkende konsekvenser.

5 Måter Sosiale Virksomheter Er Bra for Samfunn Du Besøker

Ønsket om å gi noe tilbake til de stedene vi besøker er sunt og bør oppmuntres. Men vi trenger å finne en passende verksteder eller tv for å gi en effektiv måte. Markedet-basert, samfunnet klar over arten av sosiale virksomheter naturlig låne dem og deres opplevelser av å levere direkte konsekvenser for lokalsamfunn og legge til rette for positive resultater.

Her er bare noen av konsekvenser og fordeler vi har sett sosiale enterprise-drevet reise levere til lokale samfunn.

1. Bevarer Tradisjoner

Sosiale virksomheter ofte tar sikte på å bevare historiefortelling mønstre og lokale tradisjoner, ikke bare fordi at bevaring er avgjørende for samfunnet og sin identitet, men også fordi de eiendeler som er verdifull til å levere differensierte erfaringer å reise markedet.

Social enterprise reiseopplevelser vanligvis tilbyr kultur samtidig med virkeligheten, utviklet og presentert på en måte som føles som levende historie. I noen tilfeller, sosiale virksomheter redde og gjenopprette verdifulle tradisjoner som samfunn ikke engang klar over at de var i fare for å miste.

For ti år siden, mange av de lokale innfødte design, og tradisjonelle metoder for veving nesten døde ut i den eksterne Sacred Valley village Ccaccaccolla. Selv om turismen i nærheten av Cusco og Machu Picchu hadde vært økende, landsbyen var langt nok av hovedveien at de var mangler ut. Økonomisk levedyktig muligheter for lokale kvinner til å produsere sine tradisjonelle håndverk var fordamper raskt.

Med utviklingen av Ccaccaccollo Kvinne Veving Samarbeidsvillig, G Adventures bringer nær 15 000 av sin tur passasjerer per år for å besøke denne sosiale virksomhet. Førti-seks lokale kvinner nå tjene til livets opphold for seg og sin familie ved å dele sine tradisjonelle teknikker i veving med reisende og selge sine produkter direkte til besøkende, uten at du trenger en mellommann.

Flere kvinner rapporterte å ha brukt sin inntekt til å sende sine barn til universitetet, noe som ville ha vært utenkelig bare noen få år siden. Andre har investert i å utvikle en vertsfamilie-program for reisende som er interessert i en overnatting Peruanske landsbyen opplevelse for familien. Mødre er igjen å lære sine døtre tradisjonelle Inka veving metoder og design, i håp om å opprettholde sin passasje gjennom generasjoner.

2. En Verdighet Basert på Identitet og Exchange

Sosiale virksomheter er ikke om veldedighet eller en ulik hierarkisk forhold hvor man gir noe til en annen. Den viktigste funksjonen for sosial virksomhet er exchange – ikke bare av varer, tjenester og opplevelser, men av en slags kulturell utveksling som kommuniserer at vi alle har noe av verdi å tilby hverandre.

Dette er knyttet til den organiske natur sosial virksomhet – der hvor virksomhet, produkter og opplevelser link tilbake til en følelse av personlig stolthet og forvaltning for fellesskapet.

Nøkkelen til dette er det begrepet identitet. Delta i sosiale enterprise-drevet reise og du vil føle og høre en følelse av stolthet – spesielt når reisende fra hele verden kommer ikke bare til å se den lokale natur og landskap, men å se og oppleve et lokalsamfunn — deres kultur, håndverk, mat og livet.

Eierskap og utvikling av denne eiendelen blir lokalt, og transformasjon krusninger på individ -, gruppe -, etnisk-og samfunnsnivå.

Dette konseptet ble først markert, og viste til oss ved Rabee’ Zureikat, grunnlegger av Zikra Initiativ i Jordan, en organisasjon som har som kjerne filosofi er “rikdom kommer i mange former.”

I vår erfaring med kvinner av Ghor al Mazra ‘ a som en del av en Zikra Initiativ erfaring, de delte med oss sine kulturelle rikdom — deres håndverk, mat, kultur, og et glimt inn i deres liv, deres familie og et primært Afro-Jordanske samfunnet langs dødehavet.

Med andre ord, at alle, uavhengig av hans eller hennes sosio-økonomiske posisjon, har noe av verdi å dele med verden. Driftige på grunnlag av dette enkle prinsippet leverer en kontinuerlig følelse av stolthet, selvtillit og verdighet.

See also  Edinburgh Travel Guide: 72-Timer med Stein, Øl og Ånd - siste Travel guide {UPDATED}

3. Fokusert og Målrettet

Social enterprise vanligvis konsentrerer sine effekter på små, ofte marginaliserte samfunn. En sosial virksomhet kan bare påvirke et begrenset antall mennesker, men det sannsynligvis ikke så dypt. Det fører og tilbyr eksempler i samfunnet og til de nærliggende som kanskje ønsker å gjøre noe lignende.

På denne måten, sosial virksomhet og reise bidrar til å forandre verden gjennom micro handling og effekt.

4. Inkludert

Sosiale virksomheter viser ofte kjernen verdien av inclusivity – en måte å leve på som er avgjørende for å tjene samfunnet. Som inclusivity innebærer mulighet, spesielt for de som ellers ville være utelukket på grunn av deres sosio-økonomiske status. Det er viktig å merke seg at inclusivity er foreløpig bare på grunnlag av at man er villig til å arbeide, til å samarbeide og til å utvikle en ferdighet. Dette er grunnen til jobb, trening er ofte en viktig komponent til sosial virksomhet, som det er langs banen for å utvide kaken og voksende nytte for samfunnet og dets medlemmer.

Når vi reiste nylig til Phnom Penh, Kambodsja tidligere i år, og vi kom over et nettverk av sosiale virksomheter som drives av Venner-International. For disse virksomhetene gjelder et yrkesfaglig opplæring forretningsmodell som gir praktisk og i-demand-ferdigheter og profesjonell opplevelse til målrettede vanskeligstilte og marginaliserte ungdom, bestander vanligvis ekskludert fra slike muligheter.

For eksempel, på Venner Negler Bar, Audrey falt for en manikyr og pedikyr. Hele organisasjonen, inkludert tilknyttede souvenir butikk og restaurant, var rettet mot å utvikle en profesjonell lageret og å hjelpe de ansatte med å utvikle tillit til å fortsette å jobbe eller starte sine egne bedrifter som de utvikler seg.

5. Økonomiske Konsekvenser er Additiv, ikke Extractive

Hvis du ønsker å måle den fulle kostnaden av ditt besøk – spør deg selv, “i Tillegg til pengene jeg har betalt, hva av verdi igjen på bakken i samfunnet etter mitt besøk?”

Med andre ord, hva er netto effekt?

Avgjørende for sosial virksomhet er utvikling av en eiendel base eller knowledge base. Det handler ikke om å reise selskaper som kjører roughshod enn et mål bare for profitt, stripping det av essensen til det ikke lenger gjenkjennelig.

Virkningen er ikke bare penger og arbeidsplasser, enten. Det handler om et økosystem og tankesett som investerer i boliger, infrastruktur, rent vann, tilgang til utdanning, og mer. Det handler om å ta lager av hvordan samfunnet har dratt nytte av virksomheten, særlig utenfor den direkte økonomiske exchange.

Social enterprise spør, “Hva er veien til livskvalitet for folk som bor der? Hva er levedyktigheten”

Parwa Samfunnet Restaurant ligger i et lite samfunn som er hjem til 65 familier. Gjennom restauranten og organisasjonens fortsetter samfunn-ledelsen har valgt å re-investere overskuddet i prosjekter som snakket til bedriftenes investeringer (dvs., tending en organisk hage og utvide restauranten har kapasitet til å være vert for flere reisende), samt til tiltak som forbedret velferd for samfunnet og miljøet. For sistnevnte, de investert i ting som vannbeholdere på innbyggernes hus for å forbedre tilgang til rent vann, et nytt toalett blokk for å bedre sanitære forhold, og en skogplanting å skifte ut trær som forbrukes for fyringsved.

Og det er bare fra 2017 fortjeneste. I tidligere år har de investert i en datamaskin rom for lokale studenter, utdannings-stipend og annen oppussing prosjekter. Disse årlige “reinvesteringer” har potensial til å påvirke samfunnet i mange år og generasjoner.

Hvor reisende kan oppsøke sosiale virksomheter

På dette punktet tenker du kanskje: “Alt dette høres vel og bra, men hvordan skal jeg gå om å finne sosiale virksomheter for min neste tur?”

Noen ideer og anbefalinger:

Velg en turoperatør — internasjonale eller lokale — som partnere eller arbeider aktivt med lokale sosiale bedrifter til å levere tjenester eller tilbyr omvisning erfaringer. Vi har gitt eksempler fra G Adventures sosialt modell i denne artikkelen. Du kan også begrense søket av sin erfaring katalog til de turer som inkluderer en Planeterra Foundation prosjekt besøk eller lokale sosiale enterprise komponent. Ved å forske lokale turoperatører spør om hvordan de samarbeider med lokale organisasjoner og lokalsamfunn for å være sikker på at pengene fra din tur avgifter også opphold i regionene i stedet for bare i hovedstaden eller store byene.
Vurdere å søke ut organisasjoner som opererer som Fordel Selskaper (eller, B Selskaper), en type juridisk enhet som har positiv innvirkning på miljø, samfunn, ansatte og samfunnet i sin definert mål. B Selskaper er innregnet i et økende antall stater i Usa (33 i skrivende stund) og land rundt om i verden. B Selskaper kan deretter bruke gratis tredjeparts konsekvensutredning verktøy for å underbygge sine påstander om å gjøre godt eller forfølge uavhengig tredjeparts sertifisering som B Corp sertifisering. Du finner en oversikt over reise i slekt B Selskaper her.
Gjennomføre online forskning for å se om det er lokale sosiale enterprise restauranter, overnatting, turer eller butikker i de stedene der du skal reise. I tillegg til mektige Google, Grasrota Frivillig arbeid er sosialt databasen er et godt første stopp for turisme-relaterte organisasjoner rundt om i verden. Å be nettverket av familie og venner, spesielt hvis de er også opptatt av den reisende med et øye til sosial påvirkning, og å gi tilbake, kan også leverer gode resultater og diskusjon.
Når du er på bakken spør rundt og holde øynene åpne: du vil sannsynligvis finne at din bevissthet av sosiale virksomheter vil overflaten dem mer raskt i ditt synsfelt. (Når du lærer noe nytt og din oppmerksomhet er hevet til det fenomenet som er referert til som “selektiv oppmerksomhet” eller blå bil syndrom). Kafeer eller restauranter vil ofte vise flyers eller tegn på deres oppslagstavler av lokale sosiale virksomheter eller lokale organisasjoner. Noen ganger, vil du også bokstavelig talt snubler over organisasjonen, slik det skjedde med oss i Alice Springs, Australia, hvor av siste-liten sjanse, kom vi over et lokale Aboriginal art gallery i et frelsesarmeen Community Center.

 

Konklusjon: Kryss av Sosial Virksomhet, Reise, og Sunne Samfunn

Den store tingen om skjæringspunktet mellom sosial virksomhet og reise: vi kan alle bli involvert – reisende, reiseliv og handel, og medlemmer av vertssamfunnene.

Som reisende, kan vi oppnå toveis påvirkning, erfaring og exchange. Og som vi optimalisere virkningen av å reise på oss selv, vi kan også optimalisere vår påvirkning på lokalsamfunn som vi ærer og respekterer nyanser og realiteter av stedene vi besøker.

Reise bedrifter — nå, mer enn noensinne, har også muligheten til å fornye seg erfaringer som samtidig engasjere seg reisende og tjene samfunn akkurat som det påvirker bunnlinjen. Å holde dette i sjakk, samfunn, også må vare.

 

Det tar bare litt interesse, innsats og tid – for å utdanne seg selv, for å få perspektiv, og å kontinuerlig stille våre beslutningsprosesser og valg.

Men vi vil argumentere for at det er verdt det. Når det kommer til skjæringspunktet mellom reiseliv og sunne samfunn, vi har alle en innsats.

Leave a comment