• Tue. Aug 3rd, 2021

ECHOESLIVE

travel vibes

Hvordan få tid for deg selv og din partner når du har reise {UPDATED}

ByEcho

Jul 9, 2021

Jeg føler at jeg har skrevet så mye om å ha tre barn, men en ting jeg ikke har snakket om er hvordan man skal ta seg tid til deg selv og din partner når du har barn. Om du har ett barn, eller ett barn, kan det være veldig vanskelig å få tid for deg selv.

Vi vet alle at det er så viktig, men hvorfor har en bit av “meg tid” alltid slip til bunnen av å-gjøre-liste? Og jeg får mange meldinger fra folk som spør hvordan vi klarer å ha tid sammen uten barn også!

Så la oss starte med det viktigste….

Ikke noen gang føler at du er med å være egoistisk
Jeg tror kvinner føler dette den mest – “mamma skyld’ for å forlate partneren din til å se etter barna på egenhånd. Eller selv føler seg skyldig om å sette barna i barneomsorg bare for å ha litt fred og ro, eller det litt gøy uten dem.

Ikke gjør det. Stopp det nå. Aldri føle deg skyldig eller liker du å være egoistisk for å ville litt tid borte fra barna. Litt tid borte fra dem, gjør du en bedre forelder og en gladere person. Omfavne det og aldri føle seg dårlig om det.

Jeg skriver dette i løpet av påskeferien, og barna mine på skolen holiday club nå. Jeg følte et stikk av skyldfølelse for å sende dem til skolen i løpet av ferien, men de var så glade for å gå. Jeg vet at de vil ha en flott tid, og jeg er veldig mye nyte en hyggelig, fredelig hus!

Oppmuntre partneren din til å ha tid alene

Sam oppmuntrer meg til å gå og gjøre noe bare for meg hele tiden fordi han vet at det da gir ham en gratis pass til å gå ut også! Så oppmuntre partneren din til å gå og ha det gøy også fordi de kommer til å komme hjem glad og avslappet, og det er bra for hele familien.

Når vi hadde George, vår første sønn, Sam og jeg pleide å få sjalu på hverandre når vi gikk ut uten hverandre. Før vi fikk barn hadde vi gå ut sammen hele tiden, og de fleste kveldene og en av oss ville være å gå ut og gjøre noe gøy, så det var en stor justering når vi hadde barn.

Den følelsen definitivt gått som vi ble eldre og slo seg ned i vår rolle som foreldre.

See also  12 Beste Tingene Å Gjøre I New Jersey {UPDATED}

Kanskje det er gamle verden, men jeg elsker det når Sam går ut nå! Vi sette barna til sengs sammen, og da kan jeg ha en kveld å se hva papirkurven jeg vil på TV, og jeg føler meg ikke dårlig samvittighet for å spise sjokolade!

Det kommer til å bli vanskelig for de første 6-12 måneder

Noe jeg burde si, er at det vil være tøft for de første 6-12 månedene – men det varer ikke evig! Disse søvn fratatt netter kan gjøre det vanskelig å gjøre noe så kaste alle tips og råd ut av vinduet i løpet av den tiden! Det første året er alt om overlevelse og koffein! Omfavne det, nyt det, og vet at det ikke vil vare lenge.

Vi har alltid funnet ut at det blir så mye enklere når barnet regelmessig går til sengs på et innstilt tidspunkt, og for det meste sover gjennom natten. Jeg vet at mange av barna ikke sove gjennom natten – vår fire år gamle fortsatt jevnlig kommer opp i natt – men får opp en gang eller to er svært forskjellige for de hyppige wake-ups med en nyfødt.

 

Strenge bedtimes

Det absolutt viktigste for oss er å sørge for at barna gå til sengs tidlig, slik at vi kan slå av og slutte å være foreldre for kvelden. Våre små gå til sengs ved 6.30 pm og George (6) går opp til senga og spiller med sin Lego før han er klar for å sove.

Jeg ærlig tror det er strenge bedtimes som har reddet vår fornuft i løpet av årene!

Ikke bare gir det oss tid til å ha en hyggelig kveld sammen, men det gjør det også lettere hvis noen av oss ønsker å gå ut for kvelden. Du trenger ikke føle deg skyldig om å gå ut og forlate partneren din med barna, hvis du vet de vil alle bli sover! Og jeg trenger ikke engang bety å gå ut for en kveld på byen eller middag med jentene! Noen ganger vil jeg bare gå ut en tur!

Kommunisere dine grenser med din partner

Hvis du kommer ut uten din partner, jeg tror det er veldig viktig å kommunisere hvordan du både føler om det. Husk, hvis du piss av din partner så de kommer ikke til å være så oppmuntrende for deg å gå og gjøre dine egne ting neste gang.

See also  Oaxaca Mat: En Kulinarisk Reise Guide 2021

For eksempel, Sam og jeg bryr meg ikke om den andre personen går ut i kveld og får stinkende beruset, forutsatt at vi begge er der for å hjelpe til med sengetid før vi går ut og den påfølgende dagen ikke er en skrive-off på grunn av den andre personens bakrus! Og vi har ikke noe imot hvis den andre personen ønsker en massiv løgn-i i helgen, forutsatt at vi på tur og vi begge får en i løpet av helgen.

Har en familie kalenderen og bruke den for alt
Ingen ønsker å ha den samtalen som går:

‘Jeg skal ut med jentene i morgen kveld!’

“Nei, jeg har planlagt å gå ut med gutter i morgen!’

Har en familie kalenderen og sette alt på det. Alt.

Jeg forventer ikke Sam til å fortelle meg at hver enkelt ordning han noen gang gjør, men hvis han kan se at George har fotball på 4 pm og Josef har en hårklipp på 4.30 pm og Alba trenger å plukke opp fra barnehage til 5pm så kommer han til å vite at han ikke kan pop til puben for en halvliter den kvelden!

Du trenger ikke en fancy kalender, jeg bare skrive ut og klippet det sammen på kjøkkenet oppslagstavla. Du kan finne maler på Canva til å skrive ut.

Finn hyggelig familie aktiviteter du kan gjore med alle nyte


En familie tur til Portmeirion er noe vi alle ELSKER

Nøkkelordet her er “genuint” alle nyte. Som foreldre har vi ofte lure oss selv til å tro at vi har en herlig tid i parken mens barna våre er å spille, men vil du være der hvis du ikke har barn? Sannsynligvis ikke!

Det er ikke lett å finne aktiviteter som hele familien liker, spesielt hvis du har store alder gap mellom barna, men det blir lettere etter hvert som barn blir eldre og forskjellene mellom deres alder ser ut til å lukke.

Hvis du har mange genuint hyggelig familie aktiviteter, trenger du ikke føler behov for å flykte fra familien og ha litt tid alene så mye. Ikke misforstå, enda en nydelig ettermiddag sammen som en familie kan være ganske intens, men dagene er alltid lettere når du er der alle har det gøy.

Dette er en av grunnene til at jeg elsker å ha vår campingvogn. Mens vi er i campingvognen vi bruker mest i våre dager på stranden og dette er noe vi alle elsker!

 

Bli venner med folk med samme alder barn

En annen måte å gjøre familiens aktiviteter hyggeligere er å gjøre dem med en annen familie med tilsvarende alder barn. Når barna komme til ca 3-4 det er så mye lettere å bare ha massevis av dem sammen slik at de alle renne av og spille, slik at du kan slappe av!

See also  12 Ikke-Åpenbare Måter å Overleve på Lang Sikt Flyreiser i Økonomien {UPDATED}

Hvis du har småbarn så du kan ikke være på det stadiet der det er lettere å få flere barn sammen ennå! Når de er små har de en tendens til å slåss om lekene sine, og det kan være vanskeligere å ha flere av dem, men når de lærer å dele og spille, det er fantastisk!

Den 5pm suser rundt

Dette er noe vi gjør som en familie hver kveld og ignorere det hvis det er ikke for deg, men jeg synes virkelig at det er noe som hjelper i vår familie så mye. Sam er alltid pådriver her, men på om 5.00 pm hver kveld han begynner febrilsk å rydde opp.

Vi alle har til å bli involvert med å rydde huset, sette leker unna, sette sykler tilbake i boden, brette klær, rydde soverom, hoovering, mopping, pusse hund og generelt å gjøre huset nydelig, ren og rolig på kvelden.

Det er blitt en familie rutine, og det betyr at ved 6pm vi er alle klar til å trappe ned for kvelden og slappe av. Gjør det sammen som en familie, slik at barna lærer å ryddig og slik det blir gjort raskere. Det betyr også at en person (vanligvis mamma!) er ikke venstre brette tøyet på 8 pm når hun skal være satt på sofaen med et glass vin og en bar av Meieriprodukter Melk!

Stå opp tidlig

Dette er ikke noe jeg personlig gjøre, men jeg vet at mange foreldre som får opp super tidlig slik at de har en time eller to alene før resten av familien komme opp. Hvis du er en morgenfugl så omfavne morgen, fordi det føles så godt å ha gjort alle tingene dine før dagen har startet!

Jeg har prøvd dette, men jeg er ikke en morgen person og George er en veldig lett sovende, slik han alltid våkner opp og blir med meg! Jeg vil gjerne si at jeg jevnlig få opp en tidlig morgen joggetur langs stranden, men dette bildet var fra Miami i 2014 når jeg hadde forferdelig jetlag, så jeg tror det sier alt egentlig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *