Kan sosiale medier påvirkere på Instagram bruke sine deling og salgsfremmende makt – noe som bidro til å akselerere overtourism – for å påvirke og skift reisende beslutninger for en positiv innvirkning? Vi tilbyr et sett med tips og vurderinger som hver enkelt av oss — profesjonelle påvirkere så vel som hverdagslige sosiale medier – brukere kan benytte til å være en del av en løsning for å overtourism.

Har du noen gang blitt inspirert til å besøke et reisemål eller satt av på en opplevelse bare fordi du så det på Instagram? Har du noen gang forsøkt å gjenskape nøyaktig bilde som har inspirert deg i første omgang?

Hvis så, du er ikke alene. Vi forstår alle at dette anecdotally. Men en fersk studie i Storbritannia negler: 41% av respondentene indikerer “Instagrammability” som den viktigste faktoren i å velge hvor du skal reise.

“Hva er galt i det?”spør du kanskje. En betydelig del av de som reiser offentlige har alltid reist basert på visuell inspirasjon.

Sann. Nå la oss fokusere på hvordan dette utspiller seg i dag. Ta den kollektive effekten av et økende antall reisende som søker de “riktige” Instagram skutt og de ønskede bildene har en tendens til et begrenset sett av destinasjoner og severdigheter. Par som med en massiv økning i volumet av reisende (1,3 til 1,8 milliarder kroner i de neste 12 år), og du får den perfekte storm av overtourism ulmer i et økende antall destinasjoner i dag.

Nylig, vi snakket på TravelCon til andre bloggere og beslutningstakere på å utvide bærekraftig turisme bevegelse. Som vi undersøkt overtourism og rollen av sosiale medier, har vi stilte spørsmålet: som en influencer eller sosiale medier delaktig som bryr seg, er det noe du kan gjøre for å gjøre en forskjell? Å være en del av overtourism løsning?

For å bruke din innflytelse…for å påvirke et positivt skift?

Ja.

Her er ti enkle måter du kan bruke din innflytelse på tvers av sosiale medieplattformer for positiv effekt, utvide reisendes erfaringer akkurat slik du hjelpe bekjempe fenomenet overtourism.

Et notat på begrepet “influencer”: Selv om begrepet “influencer” har en tendens til å snakke med fagfolk som gjør en levende fra å skrive og sosiale medier, vi er alle beslutningstakere i noen måte. Faktisk, anbefalinger fra venner og familie er den mest effektive markedsføring det er. Uansett hvor liten deres Instagram eller andre sosiale medier kan følgende være, hva du legger ut, og hvordan du legger det som betyr noe. Du har sannsynligvis påvirke andres beslutninger og handlinger mer enn du tror.

10 Måter å bruke Sosiale Medier og Blogging å Bidra til å Bekjempe Overtourism

Fortsett å poste den vakker, gripende bilder som samfunnet elsker. På samme tid, bør du vurdere hvordan din poste kan bevisst med å øke bevisstheten av en sak, å flytte og endre hvordan samfunnet velger å handle og reise. Ikke alle meldinger vil lande med alle i publikum, men mange vil. Bevissthet legger opp og gjør en forskjell over tid.

1. Dele bilder og historier fra mindre kjente steder for å oppmuntre reise til ulike destinasjoner

“En av effektene av sosiale medier er at vi alle er på vei inn på de samme stedene,” Tomas Frydrych nylig skrev.

Tenk å bruke Instagram og sosiale medier for å bidra til å spre turister på tvers av ulike destinasjoner og severdigheter. Et flertall av reisende (70%) leder til et relativt lite antall land (20%), byer og naturlige parker (kilde: WTTC & McKinsey-rapporten). Og innen de steder de er ofte besøker et begrenset antall av severdigheter, eller “topp ti-listen” elementer.

Vurder å bruke din plattformer, uansett hvor stort eller lite, for å presentere land, regioner, byer, erfaringer, utflukter og turer som ikke er godt reist i regioner som virkelig kunne dra nytte av økt turisme. Denne tilnærmingen åpner for at publikum til nye deler av verden. Det kan også bidra til å rive ned stereotypier, frykt og forutsetninger underveis.

For eksempel, når vi reiste gjennom Etiopia vi delte bilder og historier av landskap, historiske severdigheter, markeder, mat og mennesker. Selv om vi hadde vurdert oss bereiste, Etiopia overrasket oss på så mange måter.

Etiopia lider av stigma av sult i 80-tallet og en fortelling om krig og fattigdom. Imidlertid, turisme utvikling kan bidra til å spre penger inn i regioner og små samfunn.

2. Fortell bakgrunnshistorien av stedet og dets folk

Vurdere å gi mer av bakgrunnshistorien – historie, kultur, miljø og aktuelle sosio-økonomiske situasjon — når du legger ut de ikoniske bilder eller skrive om den siste stedet du har besøkt. Dette bidrar til fremtidige besøkende til destinasjoner engasjere og samarbeide med sine folk mer respekt.

See also  Wien, Østerrike: En Eksperimentell ReisGuide - siste Travel guide{UPDATED}

Hvis du sitter fast for en struktur på hvordan du gjør dette, bør du vurdere sammensetningen av: der hvor som reisemål eller for folk som har vært (fortiden), hvor de er nå (nåværende), og hvor de ønsker å gå (fremtiden). Med det siste punktet, du engasjere publikum i ferd med å påvirke mål og sin fremtid.

For eksempel, når vi publisert vår guide til trekking i Ladakh, vi ikke bare nevnt av vårt utrolige trekking opplevelser der, men vi snakket også om den skjøre høy øde landskapet og den Tibetanske Ladakhi kultur og mennesker. Stanzin Odzer, grunnlegger av Økologiske Fotavtrykk, den lokale trekking agency vi satte i gang med, fortalte oss senere at han satte pris på oppmerksomheten gjennomført av klienter som kom via vår nettside:

“Vi elsker å gå med dem, fordi de er klar over alt — Ladakh er sårbare miljø og også om kultur.”

Med tanke på at rundt 60% av hans klienter kommer via nettsiden vår, som innebærer at man ikke bare kvantitet, men også kvalitet, av reisende trafikk.

3. Bidra Til Å Eliminere Reise Rett

Vi har alle sett, og sannsynligvis gjøre vårt beste for å unngå, at reisende. Du vet, den person som føler at han har rett til å gjøre hva han vil, fordi han er på ferie. Han betalt for det. Han trinnene over og foran alle, mens du får det bildet han fortjener, han er frekk mot folk som prøver å tjene ham, og han er mest bråkete på natten når folk prøver å sove fordi det er hva han har å si som er virkelig viktig.

Rumpehullet reisende. Ingen av oss ønsker noen fra vår sosiale medier-samfunnet til å være at reisende.

Hva kan vi gjøre?

En tilnærming: kalle det ut direkte. Være åpne på hva slags reisende atferd er motbydelige, krenkende og respektløst. Jeg er kanskje naiv her, men jeg gjetter at de fleste mennesker ikke ønsker å være på denne måten. Men, noen ikke kjenner seg igjen mindre spesifikk atferd er plukket ut som verdig til å endre.

I tillegg tilbyr alternativer. Gi bygger på hva det betyr å være en respektfull, ansvarlig reisende.

Dette begynner med å forstå at du som reisende vi er alle gjester. Respectfulness opphavet respekt. Dette betyr å lære om kulturelle normer, dressing disse leverte, være rolig i gatene, slik at lokalbefolkningen kan være uthvilt til jobb eller skole neste dag, tar seg av søppel og ressursbruk, og være bevisst akkurat som du er nysgjerrig.

Til slutt, betyr det at søker først å forstå før dømme…og klager. Når vi gjør det som reisende, vi har en tendens til å ha dypere opplevelser, som lokalbefolkningen er mer sannsynlig å ønske å engasjere seg og få kontakt med oss når vi ikke å handle rett.

4. Høydepunkt erfaringer fra sosiale virksomheter og lokale organisasjoner

Turer med reise-relaterte sosiale virksomheter og utvikling av lokalsamfunn organisasjoner har vanligvis gode måter å koble med lokale folk og har en oppslukende opplevelse. I tillegg har disse organisasjonene reinvestere fortjenesten i samfunnet for lokale prosjekter og utvikling. Noen ganger er disse sosiale virksomheter arbeide med marginaliserte samfunn, og tilbyr sysselsetting og andre muligheter som ellers kanskje ikke ville være tilgjengelig. Det er en vinn-vinn situasjon for alle.

Imidlertid, disse lokale tiltak ofte ikke har en stor markedsføring budsjetter for å fremme seg selv.

Dette betyr at når du tar deg tid til å dele et bilde eller en historie fra en verdt opplevelsen du har hatt med en slik organisasjon, og tilbyr det gir dem en markedsføring løft. Det hjelper andre reisende finne ut mer om disse organisasjoner lettere. Til slutt, du gjør reisende en tjeneste ved å hjelpe dem med å finne unike opplevelser.

 

På turisme utvikling prosjektet har vi råd i Kirgisistan, blogger og influencer kampanje fokuserte på nye turer og turisme produkter som tilbys av lokale samfunnet Destination Management Organisasjoner (DMOs) i Karakol, Hms, Sørlige Bredden av Innsjøen Issyk-Kul og Jyrgalan. Turene omtalt ble opprettet og drevet av lokale familier og organisasjoner og dratt nytte av dem direkte. De har også tilbudt nye måter for reisende til enkelt å koble til med lokalbefolkningen og lære om deres mat, kultur, historie og miljø.

Til slutt, innbetalinger fra turene var viktig for DMOs’ en langsiktig, bærekraftig utvikling, som inntektsstrømmer gi de vil overleve utenlandsk donor finansiering.

See also  13 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Grand Canyon - Den komplette reiseguide {UPDATED}

 

Takket være fjorårets sosiale medier og blogging salgsfremmende trykk på disse erfaringene, årets sommer-sesongen har gått i været for disse felles reiselivsutvikling organisasjoner. Lokal sysselsetting og jobb muligheter har økt med denne veksten. På grunn av disse nye turer og deres markedsføring, reisende tilbringe mer tid i mål, og den økonomiske fordelen sprer seg i hele samfunnet via lokale restauranter, overnatting og andre virksomheter.

5. Øke bevisstheten om atferd som kan forårsake utilsiktet skade

Noen ganger gjør vi ting som reisende, som vi antar er ufarlig, ikke har mye innvirkning, eller kanskje til og med hjelpe lokale folk og steder — når det viser seg at det motsatte er sant.

Realiteten er at noen ganger våre handlinger har uforutsette, utilsiktede negative konsekvenser.

For eksempel, vår bevissthet om barnevern i reise har økt. Dette inkluderer utilsiktet skade av å gi til barn som tigger, besøker skoler i løpet av klasserommets tid, og barn. Det samme gjelder for mange frivillighet og voluntourism programmer, spesielt de i barnehjem.

Selv om hver av disse komplekse problemer kan være vanskelig å pakke ut via en enkelt sosiale medier post, er det mulig å starte eller fortsette samtalen. For en tongue-in-cheek eksempel på en konto dedikert disse problemene, sjekk ut Barbie Frelseren på Instagram.

Som du utøve din innflytelse, spør deg selv: “Hva gjør jeg skulle ønske jeg hadde kjent eller blitt gjort oppmerksom på før jeg begynte å reise? Hva feil gjorde jeg uten å vite gjøre som jeg håper andre kan unngå?

Bruk disse spørsmålene som en guide. Så, innflytelse følgelig å øke bevisstheten om miljømessige, sosiale, økonomiske og kulturelle forhold.

Som du gjør, bør du unngå å forkynne. I stedet tilby alternativer fra din erfaring som tjener den reisende og destinasjon og dets folk. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, ta en titt på våre ti tips for reisende å bidra til å bekjempe overtourism.

6. Ikke rediger eller legg til plassering data til sårbare naturområde

En av de positive virkningene av sosiale medier – Instagram spesielt — har vært å stimulere til flere reisende til å komme ut i naturen, gå på turer, og å besøke Nasjonalparker. Dessverre, det er også en ned siden til dette flotte presse til utendørs.

Noen sårbare naturområder har blitt ødelagt eller er i ferd med å bli ødelagt av tilstrømningen av Instagram-påvirket turister. En gang fredelige og rolige steder er vrimlet av horder av besøkende fiske etter de beste, og sannsynligvis den samme, Instagram skutt eller selfie.

Hvis du har oppdaget en naturlig blikk, trek eller erfaring som du mener fantastisk, spør deg selv noen spørsmål før du legger ut med posisjonsdata:

Kan dette stedet tåle mer og mer besøkende uten å ødelegge det som gjør det vakre og unike i første omgang?
Betyr det har infrastruktur til å absorbere enda flere besøkende?
Hvis ikke, bør du vurdere forlate den nøyaktige plasseringen et mysterium. Ikke å ha nøyaktige GPS-koordinater vil trolig hindre mange fra å søke ut i første omgang.

7. Hjelpe andre å forstå miljømessige konsekvenser av sine handlinger, og tilbyr alternativer

Bruk det episke skutt fra et utendørs landemerke eller et historisk sted å øke bevisstheten om miljømessige problemer i området. Ideen er å juxtapose skjønnheten på bildet med problemet på hånden: plast, søppel, off-banen ødeleggelse, fôring av dyr, etc. Deretter gir enkel og levedyktige alternativer til å hjelpe reisende å forstå atferd som bidrar til å beskytte miljøet og hvilke som kan forringe det.

En mer ekstrem alternativ: legg ut et bilde av hva som ville ha vært et vakkert landskap eller scene. Det er, uten all søppel som ligger rundt.

Mange reisende er ikke klar over den skjørheten i de stedene de besøker, spesielt nasjonalparker, historiske steder eller ekstern destinasjoner som ikke er i besittelse av infrastruktur eller ressurser til å håndtere den ekstra søppel, forbruk og ressurs presset som kommer med økt antall besøkende.

For eksempel, jeg visste alltid at single-bruk plast og plast vann flasker som var dårlige. Men vår tur til Kambodsja ‘ s Koh Rong island tidligere i år tilbudt en wake-up call. Sammenløpet av en storm og høyt tidevann fra en super moon trakk til land et hav som er verdt av søppel. For et par dager, strendene var dekket med plast, flasker, kopper, sugerør, plater og andre tilfeldige søppel.

Sant, ikke alle av dette er resultatet av reiselivsnæringen. Men mye av det var.

Siden denne opplevelsen, jeg har blitt mer bevisst på min bruk av plast og mitt bidrag til problemet. Jada, jeg har vært bærer en gjenfyllbar vann flaske i mange år nå. Men nå skal jeg også prøve å gjøre mer — for å bære og bruke gjenbrukbare kjøkkenutstyr, sugerør, spisepinner, kaffekopper og fast-food beholdere. Dette alene gjør meg mer bevisst på hva og hvordan jeg spiser.

See also  Reiser Bærekraftig: 20 Måter å Være en Bærekraftig Reisende - Hva du trenger å vite {2021}

Deling din reise mot å bli mer miljøbevisst og kunnskapsrike, og tilbyr en naturlig måte å involvere andre i prosessen. Jeg er alltid overrasket over hva vi lærer av våre samfunn, inkludert de utallige ideer og tips for vårt publikum-tilbud som vi ikke hadde tidligere vurdert.

8. Behold Pengene Lokale til Nytte for Samfunnet

Når du bruker penger på en tur, hvordan vet du at pengene forblir lokale og fordeler lokalsamfunnet du besøker?

Faktisk, en UNEP statistikk fra et par år siden fremhevet at i gjennomsnitt bare $5 for hver $100 brukt på turisme i utviklingsland forblir der. Selv om andelen har gått opp i de siste årene, er det fortsatt høydepunkter et problem. Det er mange muligheter i turisme for lekkasjer hvor pengene ender opp andre steder — enten det er gjennom utenlandsk eierskap, innkjøp av produkter og mat fra andre områder, å ansette utenlandske arbeidstakere, eller importere varer fra utlandet.

Men det er noen måter å “følge pengene” å prøve og sikre at det forblir lokalt og i samfunnet. Dette inkluderer å støtte lokalt eide bedrifter når du er på reise i alle tjenester eller opplevelser du trenger. For eksempel, spise på lokale restauranter som kilde deres mat i området, som bor på lokalt eid hotell og pensjonat, kjøpe suvenirer direkte fra håndverkere, ansette lokale guider som er fra dette samfunnet, og søker ut erfaringer med sosiale virksomheter som reinvestere i samfunnet. Når det gjelder å velge en tur bedrift være sikker på å velge en som er investert i samfunnet og som holder sine penger lokale ved å arbeide med lokalt eide bedrifter.

 

Ved å fremheve disse typer utgifter beslutninger og atferd er det ikke bare øker bevisstheten i reisende over dette problemet og behovet for å stille spørsmål om hvor pengene går, men den støtter også lokale bedrifter og hjelper dem til å vokse. Når vi “bruker lokale” og støtte bedrifter i lokalsamfunnet dette fører ofte til mer engasjerende og morsom reise opplevelser som vi er mer knyttet til lokal kultur og folk.

9. Ikke bryte loven for å få det perfekte bildet

Dette er preachy, jeg får det. Det er også trist at jeg føler meg tvunget til å ta det med.

Enkelt: ikke oppfordre andre til å bryte regler og lover ved å legge ut bilder som kreves for at du skal gjøre det.

Barrierer og eget stier er der for en grunn. De er ofte satt opp for sikkerhets skyld, eller for å inneholde og begrensninger ødeleggelse av besøkende fotspor.

Selv om du kanskje tror din omkjøring off-piste, i nasjonalpark eller berøre en beskyttet statuen ikke gjøre noen skade, tenk deg den potensielle virkningen av tusenvis av besøkende til å gjøre det samme hver dag.

 

Alle disse fotspor og fingeravtrykk sette sitt preg over tid.

Endelig, tenker sikkerhet. Vurdere ytterligere personlig risiko for at noen vil ta ved å ignorere “ikke trenger inn” – skiltet. Er det verdt den potensielle faren til noen i lokalsamfunnet, i håp om å snag den samme bilde?

10. Igjen noe på bordet – ikke innlegg

Vurdere ikke å legge ut i det hele tatt. Jeg vet dette strider mot tanken om å dele det på sosiale medier.

Vi har gjort dette mange ganger. Fantastisk opplevelse, fantastiske bilder. Ikke alle trenger å bli kringkastet. Noen ganger er det verdt å holde de virkelig spesielle steder for deg selv.

Hvis du ønsker å beskytte den spesielle foss, historisk syn, at lille landsbyen, trek eller national park fra en horde av reisende, bør du vurdere å holde denne opplevelsen – og bilde — til deg selv.

Konklusjon
Selv om du ikke tror alle er med å betale oppmerksomhet når du legger ut noe på sosiale medier, er det sannsynlig at noen et eller annet sted er. Hva vi legger ut på Instagram og sosiale medier virkelig betyr noe.

Potensial til å skifte en strøm gjennom påvirkning av individuell atferd og valg er kraftig og forsterket. Micro handlingene til hver av personene i vårt sosiale medier samfunn fører til makro effekt, mot skade eller god.

Retning av at kollektive innflytelse, i en del, er opp til deg.

Leave a comment