• Tue. Aug 3rd, 2021

ECHOESLIVE

travel vibes

Hvordan til å holde kontakten når du er på reise i utlandet {UPDATED}

ByEcho

Jul 9, 2021

KOBLE TIL HVOR SOM HELST MED SKYPE

skypeThis er sannsynligvis den mest populære verktøy som brukes av reisende, av studenter som studerer i utlandet og utlendinger. Skype lar deg sette opp en gratis konto og så lenge du bruker programvaren sin, det er gratis å ringe videosamtaler eller sende chat-meldinger. Det betyr at jeg kan logge på Skype på min iPhone, og mine foreldre kunne være logget på Skype på datamaskinen sin…og vi kan video chat for gratis.

 

Alternativt, Skype kan du også kjøpe kreditt som du kan bruke til vanlige telefonsamtaler fra utlandet. Jeg har brukt Skype til å ringe til min bank i USA fra et vandrerhjem i Cairo, eller for å få tak i min Mor når jeg virkelig trengte å snakke med henne (på hennes mobiltelefon). Tjenesten gir deg også mulighet til å kjøpe din egen internett-nummer slik at du kan motta talepost. Det er trolig den mest nyttige, gratis verktøy i verden for å koble folk og likevel har jeg fortsatt har masse venner i USA som bare bruker det ikke. Få om bord!

Les mer på skype.com

SENDE MELDINGER OG BILDER GRATIS MED IMESSAGE

Med Apple-produkter, tekst meldinger-appen tilbyr en gratis meldinger-til-messaging-tjenesten. Alle som har en iPhone eller iPad, kan du sende en gratis melding til en annen så lenge de har slått på og aktivert iMessage har i sine innstillinger. Det er et utrolig nyttig funksjon og fungerer på tvers av landegrensene. Min iMessage-kontoen din er aktiv på min iPhone, og er koblet til min e-post og telefonnummeret mitt. Dette innebærer at når telefonen er koblet til et wi-fi-nettverk når jeg er utenfor landet, kan jeg sende og motta imessage-meldinger—for gratis.

See also  Hvordan Sosiale Medier Påvirkere Kan Bruke Sin Makt for å Bekjempe Over turisme

 

imessage-meldinger kan sendes med bilder og tekst, så dette er virkelig en fantastisk funksjon. Og når jeg bruker min datatilkobling på et mobilnettverk med et lokalt SIM-kort (se nedenfor), har jeg fått gratis ubegrenset tekstmeldinger. Så lenge folk jeg ønsker å skrive er også å bruke iphone eller ipad.

WHATSAPP: CROSS-PLATFORM GRATIS TELEFON MELDINGER

Akkurat som iMessage, cross-platform WhatsApp fungerer på en lignende måte. Det gjør det mulig for ubegrenset tekstmeldinger (og bilder!) fra omtrent hver type smart telefon. I motsetning til iMessage selv, må du ha din WhatsApp er koblet til et telefonnummer til utgangspunktet satt det opp. Den største fordelen med å bruke WhatsApp er at mine venner som har Android-telefoner kan fortsatt ta kontakt med meg for gratis (hvor som helst i verden) på min iPhone. Det er ren glans.

Jeg har en tendens til å bruke WhatsApp likt blant mine venner hjemme i USA, så vel som mine internasjonale venner her hvor jeg bor. Det er ganske mye universal på dette punktet som en kostnadseffektiv måte for bare om noen til å kommunisere med hvem som helst hvor som helst i verden. Det finnes andre lignende tjenester som er populært i ulike regioner av verden, de som ikke nødvendigvis er knyttet til et telefonnummer (for eksempel kik), men WhatsApp er det jeg er mest kjent med.

VIDEO CHAT PÅ FACETIME

facetimeAnother Apple-bare produktet, FaceTime lar for video chat på tvers av Apple-produkter hvor som helst i verden. Det fungerer best over en anstendig wi-fi-tilkobling, men kan også fungere over mobildatanettverk. Du er bare nødt til å være slitne fordi det vil renne de fleste av dine data plan; video er ganske data hog! FaceTime fungerer ganske mye på samme måte som Skype eller andre lignende video chat-programvare, men jeg har funnet det å være mest pålitelig. Pluss det er enkelt bygges inn i Apple-produkter så er det mine foreldre som har iphone har funnet det enklere å bruke på en mobil enhet enn andre tredjeparts-apper (for eksempel Skype).

See also  Aachen og Köln, Tyskland med 24-Timers byguider

INTERNASJONALT SIM-KORT—TELEFONER FUNGERER OVERALT!

Vet du hva som er så spektakulær om en globalisert verden? Mobiltelefoner er omtrent overalt nå. Og i mange land er det ganske enkelt og rimelig å kjøpe et SIM-kort som gir deg et lokale telefonnummer. Verdens mobiltelefon nettverk er ganske spektakulært hvis du tenker på det—satellitter og nettverk å lage forbindelser mellom mennesker på nesten hvert hjørne av verden.

 

Når du reiser, jeg har en tendens til å plukke opp et lokalt SIM-kort, avhengig av lengden av oppholdet mitt. En måned i Thailand? Jada, jeg kan ta et billig, pay-as-you-go-SIM-kortet på en 7-11 og har evnen til å gjøre lokale OG internasjonale samtaler. Med et telefonnummer, mine venner og familie hjemme i norge kan ringe meg når de føler for det. Jada, det kan være pay-per-minutters avgifter, men i den store sammenhengen av ting, kostnadene er ofte ganske billig. Min Far pleide å fortelle meg om å slippe et par Euro (vel, Franc tilbake da) i en betal-telefon i Paris når han hadde noen ekstra endre—bare for å gjøre en rask ringe hjem til sine foreldre. Med mobiltelefoner, er det ingen grunn til å oppsøke en betal-telefon, men i stedet, bare lade et par dollar på telefonen og ringe. Enkel.

Det er også mange tjenester som leie SIM-kort til reisende. Vanligvis kan du bestille dem før en tur eller andre plukke opp på flyplassen.

E-POST OG BREVPOST

Oh å leve i vår moderne tid! Mens det er mange måter å holde kontakten med familie og venner som involverer telefoner, tale og video, det er fortsatt fullt mulig å holde kontakten gjennom mer tradisjonelle metoder: e-post. Enten det er e-post eller postkort dette er et fortsatt pålitelig form for kommunikasjon. Selvfølgelig, det er ikke perfekt. Bokstaver kan bli borte i posten, og e-post, kan du bli omdirigert til spam, men disse er unntakene snarere enn regelen.

See also  Reiser Australia i To Uker: En Eksperimentell Guide og Reiserute

Som en expat, jeg har fått en permanent adresse i utlandet, så det er ganske lett for meg å motta e-post og pakker (hint hint).

SOSIALE MEDIER: FOURSQUARE, FACEBOOK & ETC

Det er ganske en aversjon mot sosiale medier med folk av en bestemt generasjon. Men de mangler poenget. I et globalt samfunn hvor ting er momentant, at du får mye dritt, men det er fortsatt nuggets av gull blandet i det. Apper som Foursquare lar brukere “sjekke inn” på et bestemt sted, dele deres oppholdssted med venner. Jeg liker det fordi det er real-time, men det er også relativt nøyaktig. Jeg bruker bare det å sjekke inn på steder når jeg er der, slik at mine venner og familie som følge meg kan se hva jeg opp til.

Facebook gir også mulighet for check-ins, men du har lov til å gjøre så etter-det-faktum. Foursquare er basert på geo-location og er for det meste en mobil-app bare. Sosiale medier fungerer fortsatt på fantastiske måter, skjønt. Facebook har videosamtaler via nettsiden deres som en del av deres integrasjon med Skype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *