På denne Internasjonale kvinnedagen ser vi på betydningen av å investere i kvinner på reiser som starter på nytt og bygger etter pandemien. Vi tilbyr noen praktiske ideer om hvordan reisende kan oppsøke organisasjoner, turer, og virksomheter som direkte investere i eller støtte velvære for kvinner. På denne måten kan de reise beslutninger og å bruke valgene vi gjør kan gjøre en stor forskjell på å støtte lokale kvinner, deres virksomheter, deres lokalsamfunn og til slutt vår felles fremtid.

Når vi satt på vår reise verden rundt for over 14 år siden, gjorde vi det med ideen om at for å forstå et sted, er det nødvendig å oppleve det på bakken, i øyehøyde. Å gå gatene, spise sin mat, og snakke og samhandle med sine folk.

Vi har observert kvinner og deres utvikling rolle i samfunnet. Det føles rart å si dette som et menneske — og tilgi meg for sveipende generalisering — men som i så mange steder (sikkert ikke alle), som menn spilte backgammon, domino, og kort og drakk te eller kaffe hele dagen, det var kvinner med omsorg for hva som trengs for å bli tatt vare på. Om det var hjemme, markedet stall, samfunnshuset eller skolen, mer ofte enn ikke kvinner, det virket, var de gjør.

Denne observasjonen, kombinert med forskning vi forbrukes om effekten av å investere i kvinner, akselerert vår interesse i prosjekter som fokuserer på kvinners problemer, inkludert deres økonomiske og sosiale medbestemmelse. For å fullføre sirkelen, vil vi nå vurdere dette spørsmålet i lys av hvordan vi reiser, og de valg vi gjør.

Over årene har vi spurt oss selv, hvor individuelle reisende vil kunne påvirke dette føre til at de gjennom sine egne bevisste reise beslutninger. Dette spørsmålet om hvordan du bedre kan investere i, og åpne opp muligheter for kvinner i turisme har bare økt i betydning som reiser gikk inn i en “stor pause” under pandemien og så mange kvinner mistet jobbene sine og små bedrifter.

Som reise begynner å starte og bygge i de neste årene, det er en mulighet nå for reisende å vise sin støtte for kvinner med initiativ og virksomhet gjennom sine innkjøp og reiser valg. Her er et par praktiske måter å gjøre dette på.

Merk: Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i 2016 i forbindelse med fotografering utstillingen vi var del av i Berlin kalt “Planet Henne” fokus på den rollen turisme kan spille i kvinners utvikling. Det har blitt oppdatert i 2021 i lys av pandemien og starte reise for å tilby mer informasjon og praktiske måter reisende kan justere sine beslutninger, og å bruke penger til å støtte kvinners tiltak og virksomheter.

Å investere i Kvinner: Hvorfor er det viktig?

Det er en grunn til at vi fortsetter å bruke ordet “investering” i forhold til kvinner i turisme og medbestemmelse prosjekter. Mens du besøker en Kiva mikrofinans partner utenfor Cochabamba, Bolivia, vi snakket til Servanda, deretter en låntaker og medlem av programmet.

Hun ga oss et hint om viktigheten av dette konseptet og tilnærming: “Aldri før hadde noen investerer i oss, tror på oss. Selv hadde vi ikke tro at vi var verdige av investeringen, som vi kunne bygge noe. Nå vet vi at vi er i stand til å lage våre egne bedrifter.”Understreket hun at hun og hennes kolleger var ikke ute for papirkopier, men tilgang.

Tilgang. Til utdanning, til kreditt, og muligheter til å delta på lik linje i samfunnet.

Så vi spurte kvinner som er involvert i slike prosjekter — fra India til Guatemala for å Tanzania — hva de ville gjøre med fruktene av sin virksomhet arbeid og deres nylig lønnsinntekt, deres svar lest en lignende tema.

See also  12 Beste Tingene Å Gjøre I Monterey, California - Ny Reise tips{Updated}

Hva skjer når vi investerer? Der vil at pengene gå når den plasseres i hendene på kvinner som bryr seg?

“Jeg vil sende mine barn til en bedre skole.”

“Jeg ønsker å være i stand til å kjøpe bedre mat og ta dem med til lege når de trenger det.”

“Jeg vil at min datter skal fullføre skolen, i motsetning til meg.”

G Adventures og Planeterra Moshi Mamas prosjekt nærheten av Mt. Kilimanjaro i Tanzania gir virksomheten opplæring og tilgang til markedet for å selge håndverk og tjenester gjennom et lokalt kjøre sosial virksomhet. Shoshe, en av deltakerne, summert opp sine ambisjoner og håp i programmet: “jeg ønsker å bryte syklusen for min datter. Jeg ønsker å bevise at kvinner kan arbeide og tjene penger.”

For å sette dette i kontekst, i henhold til Kiva, en mikrofinans organisasjon som gir penger via internett til lav inntekt entreprenører rundt om i verden, kvinner reinvestere 80% av den inntekt de tjener i utdanning og velvære for barn.

TL;DR: å Investere i kvinner er en investering i vår fremtidige generasjoner.

Hvordan Kan Reisende Ta Avgjørelser Som Investerer i og Støtte Lokale Kvinner
På dette punktet tenker du kanskje: “Alt dette høres flott ut, men denne investeringen i kvinner er i arbeid av frivillige Organisasjoner og internasjonale utvikling organisasjoner. Hva kan jeg, den gjennomsnittlige reisende, gjøre for å bidra til kvinners utvikling? Hvordan gjøre mine valg koble til for å gi kvinner tilgang til inntekter generasjon, utdanning og tjenester?”

Ganske mye, viser det seg. Når reisende justere sine beslutninger, og kjøp med deres verdier, innvirkning på lokale organisasjoner og samfunn kan være betydelig. Imidlertid, reisende ofte ikke vet hvor du skal lete for å reise opplevelser eller turisme-relaterte tjenester som støtter kvinner.

Her er noen ideer for å komme i gang for din neste reise.

1. Velg turer som innlemme kvinner-orientert prosjekt i reiseruten.

Dette kan kreve å gjøre litt av forskning og til og med å kontakte tour selskap eller reisebyrået for å be om informasjon om reiserute. Uansett, det er tour selskaper som jobber med kvinners organisasjoner, og eksplisitt kalle ut av dette samarbeidet i sine reiseruter. I stadig større grad de gjør dette ikke bare som et spørsmål om å uttrykke sine verdier, men også for å møte den økende reisende behov for engasjert, føre-orientert, opplevelse-å styrke reise samhandling.

For eksempel, Planeterra Foundation ‘s portefølje omfatter mange prosjekter som samarbeider med lokale organisasjoner som er koblet til women’ s empowerment og er innlemmet i G Adventures tur opplevelser. Dette betyr at hvis du reiser til Nepal på en G Adventures turen vil du trolig ta en matlaging klasse med kvinner fra den lokale organisasjonen Sasane, en NGO organisasjon som utdanner overlevende av menneskehandel å være paralegals, slik at de kan hjelpe til med å forsvare andre ofre.

En del av inntektene fra matlaging klasse og lunsj er brukt til å finansiere Sasane sine prosjekter, slik at det kan utvide både nå og tjenester i Nepal. På denne måten kan hver reisende gjør et lite bidrag til Sasane misjon for å bryte syklusen av menneskehandel i Nepal.

I denne spesielle reise opplevelse, den reisende, lærer å gjøre Nepalsk momos (dumplings, og deilig!), og har samspillet av å ha lunsj med lokale kvinner. Disse turene, som tilbys kontinuerlig, er vert for en konstant strøm av reisende. Sasane kan stole på dette som en pålitelig kilde til finansiering for sin virksomhet, og kan redusere den tid det bruker på å jage tilskudd og veldedige donasjoner. Endelig, og viktigst, den lokale kvinner ledende opplæring og erfaring tjene penger til å forsørge seg selv og sine familier.

See also  En Favela Tour i Vidigal, Rio de Janeiro: Hvordan Gjør Man med Respekt og på en Ansvarlig måte - siste Travel guide

Nylig, Sasane har brukt noen av guiden opplæring og bistand fra Planeterra Grunnlag for å utvide sine tilbud til reisende til å inkludere trekking. Ikke bare er det trekking guider overlevende for menneskehandel, og dermed tilby dem arbeid, men noen av rutene går gjennom eksterne og landsbygda i Nepal der menneskehandel er dessverre fortsatt et stort problem. En av de store mål er å bygge opp turisme-infrastruktur og-tjenester (f.eks., pensjonat, kafeer, etc.) rundt disse ruter og turer slik at disse distriktene har mer inntekt generere alternativer og alternative levebrød, og dermed prøver å redusere den viktigste årsaken bak menneskehandel: ekstrem fattigdom. Ta en titt på turer og turer de tilbyr, hvis du reiser til Nepal når som helst snart.

Adrienne Lee også snakket til oss om viktigheten av travel market tilgang til disse Planeterra / G Adventures tiltak gi til lokale organisasjoner som de arbeider med:

“Dette var en drøm av en av våre community development partnere for nær ti år. De hadde mottatt en rekke opplærings-og konsulenttjenester i løpet av det siste tiåret, men koblingen til et marked partner (G Adventures) hjalp dem til å snu seg rundt og starte sin virksomhet. Fra våre første møter med denne partneren til når G Adventures begynte å utvikle sin første gruppene – vi lanserte denne social business for marginaliserte kvinner i mindre enn et år. Vi regner med at det vil være åpen for publikum i løpet av noen få måneder, og virksomheten har allerede begynt å se en fire-fold økning i sine inntekter.”

Planeterra lansert flere prosjekter, inkludert de som er koblet til kvinner i Rwanda, Sri Lanka, Tyrkia og Namibia — gir videre muligheter for å koble til dine reiser til prosjekter som jobber med lokale kvinner. Vi er spesielt begeistret for Rwanda-prosjektet som vi først besøkte den lokale organisasjonen — Nyamirambo Kvinners Center – under vårt besøk i Kigali, Rwanda for flere år siden. Vi passerte organisasjons kontaktinformasjon til Planeterra som vi var imponert med NGO ‘ s arbeid i lokalsamfunnet.

Reisende, hvis du noen gang lurer på om din innflytelse, selv forslag basert på førstehånds erfaring kan gjøre en forskjell til den måten virksomheten er gjort, og til slutt til liv av folk på bakken. For oss er det tilfredsstillende å se ting kommer full sirkel.

2. Oppsøke sosiale virksomheter som arbeider med kvinner og barn

En sosial virksomhet er i hovedsak en organisasjon som fungerer på et nivå som en virksomhet for å tjene penger, men som fortjeneste er gitt tilbake til samfunnet. I tillegg, sosiale virksomheter ofte trener og ansette folk fra vanskeligstilte eller marginalisert bakgrunner, noen ganger også de som tidligere var hjemløse, utsatt for menneskehandel, eller sliter med stoff-misbruk problemer som ofte ikke få en ny sjanse. Mens den reisende har en flott måltid, håndlaget souvenir, eller å gå tur, inntektene fra disse erfaringene fund community development arbeidet med de sosiale virksomheter.

Etter at vi besøkte Taj Mahal i India i fjor, gikk vi til Sheroes Hangout Cafe (Hun + Helter = Sheroes) i Agra. Denne sosiale enterprise kafeen er drevet av overlevende av syre angrep, en marginalisert gruppe i India. Cafe bare å gi en kilde til inntekt og sysselsetting, men også sosial integrasjon. Tillit av en sterk og spenstig kvinnene vi møtte der var inspirerende, så er det arbeid de gjør på #StopAcidAttacks kampanje. Målet: at ingen vil noen gang trenger å gå gjennom hva de gjorde. Snakk om en masala te eller curry med en årsak.

See also  Bør Reisende Gi til Barn Som Tigger? - siste Travel guide{UPDATED}

På samme måte, på en tur til Kambodsja Audrey oppsøkt et sosialt foretak som tilbyr manikyr og pedikyr. På Venner Nail Bar i Phnom Penh, skjønnhetssalong ansatte er tidligere gatebarn som har vært gitt opplæring i praktisk jobb ferdigheter gjennom Venner Internasjonale NGO; de kan nå forsørge seg selv gjennom sitt arbeid. Audrey dukket opp med fine negler og en hyggelig opplevelse, og pengene hun brukte hjalp betale lønn og finansiere opplæring for unge voksne i lignende eller annen jobb ferdigheter.

I løpet av de siste par årene har vi funnet mer sosiale virksomheter dukker opp, noen ganger på overraskende steder. For å hjelpe deg i gang i din søken for sosiale virksomheter på din neste tur, bør du vurdere å sjekke ut Grasrota Frivillig sosialt database.

3. Støtte kvinners tiltak og kvinner eide bedrifter direkte når du er på reise.

Tenk på alle de tjenestene man trenger som en reisende: mat, turer, guiding, overnatting, transport, etc. Så spør deg selv: er det mulig å støtte eller velge kvinner eide bedrifter eller bedrifter med innovative kvinners programmer som du fylle disse behovene?

Noen ganger ja, andre ganger nei. I alle tilfelle, det er verdt å være oppmerksom på muligheten for slik at du kan koble til dine beslutninger og utgifter med tjenester som støtter kvinner.

Denne tilnærmingen for å knytte dine avgjørelser med dine verdier, kan være som å oppsøke restauranter og butikker drives av kvinner. Dette kan innebære:

booking en tur med den første kvinnelige trekking guider i Pamir-Fjellene i Tadsjikistan
ansette en guide og porter fra denne kvinne trekking byrå i Nepal som støtter og sysselsetter overlevende av menneskehandel
bestilling av taxi i Delhi, India med en kvinnelig drosjesjåfør
ved å velge en safari lodge i Botswana som har alt-kvinnelige safari førende laget var den første i landet og på kontinentet.
å kjøpe suvenirer fra en lokal kvinne samarbeidsvillig i Peru.

For enda flere ideer, her er en artikkel med kvinner-ledede turer og reise og opplevelser fra hele verden.

Det finnes utallige måter å gjøre en innvirkning, men små. De valg som du gjør saken.

Dette er ikke bare direkte til kvinner bedrifter og organisasjoner deg støtte når du reiser, men også som du viser din interesse og verdier i dette gjennom din innkjøp, vil du også sende et klart budskap til å reise selskaper som du forventer og krever dette av dem. På denne måten, reisende har makt til å presse reiselivsnæringen fremover, for å bli enda mer inkluderende for kvinner og andre marginaliserte grupper.

 

Kvinner: Fremtiden

Det er ikke rart at den gode verbale konstruksjoner av forvaltning og omsorg — “Moder Jord”, “Pachamama”, “Mother Nature” — alle plasser den kraft som ligger til grunn for menneskeheten og bringer oss sammen som en kvinne.

Som vi ser på verdens mest påtrengende problemer, inkludert sosial og økonomisk rettferdighet og miljø stabilitet, kanskje vi burde se nærmere på denne kraften og gi det de ressursene det er behov for å innovere og lage bærekraftige løsninger.

Og når vi hedrer kvinner og deres uutnyttet potensial, jeg mistenker at vi vil kunne bedre betjene behovene til alle på planeten.

Leave a comment