Når du reiser, er det noen måte du kan “følge pengene” for å sikre at uansett hva du bruker på din tur opphold lokale og fordeler lokalsamfunnet du besøker? Denne artikkelen gir noen ideer om hvordan å gjøre det, og fremhever noen bevegelser og metoder ferde i reiselivsbransjen som kan hjelpe.

“For hver US$100 brukt på en tur ferie ved en turist, bare rundt US$5 faktisk opphold i et u-land reisemål økonomi.”– United Nations Environmental Programme (UNEP)

Denne statistikken får meg hver gang jeg ser det.

Du bruker pengene dine på reise — bør ikke det til fordel for de stedene du besøker? Du bruker penger lokalt — pengene opphold lokale, gjør det ikke?

At alle er avhengig av. Og i henhold til data, ikke alltid. Det tekniske uttrykket for fenomenet penger brukt på reise til eller i en destinasjon havne i utenlandske hender: lekkasje.

Etter å ha jobbet i reiselivsbransjen for over et dusin år, forstår vi hvor lekkasje oppstår særlig der utenlandske eiere, utenlandske arbeidstakere, og importert mat og forsyninger som dominerer. Mens du besøker Nepal nylig leste jeg at selv om antall besøkende til landet er tilbake på stige etter jordskjelvet i 2015, dollar brukt per besøkende er synkende, delvis på grunn av lekkasje. Blant lekkasje faktorer: tour pakker av Indiske og Kinesiske turoperatører og betalingssystemer som omgår Nepal finansielle systemet nesten helt. Den mest rov og extractive form av lekkasje av design er noe referert til som “null dollar turisme.”

Utenfor de verste eksemplene, de fleste av reiselivsnæringen finnes i nyanser av grått. Å bringe på det rene i hvilken grad din reise dollar er brukt på turer, opplevelser, overnatting, transport og mat — rester i et lokale økonomien kan være vanskelig.

Imidlertid, i noen bedrifter og organisasjoner er bevisstgjøring av problemstillingen og gi reisende noen grunnleggende verktøy for å hjelpe følge deres reise penger. Dette omfatter måling rammer som vurdere om leverandører er lokalt eid. Et konsept som kalles Rippel Score utviklet av G Opplevelser og Planeterra Foundation er en slik måling.

Andre multi-stakeholder innsats som involverer frivillige Organisasjoner, lokale organisasjoner og lokale turoperatører er også i gang. Vi har nylig utført en oppgave med MØTE-Nettverket, et konsortium av Middelhavet verneområder utvikling bevaring-fokusert økoturisme produkter. Blant elementene i deres strenge metodikk er en leverandør vurdering undersøkelse som sikrer utvalg av flertallet lokalt eide leverandører til å levere produkter omtalt i konsortiet katalog.

Virkningen av å Holde Turisme Penger Lokale: Sysselsetting og Multiplikatoren i Kraft

Hvorfor er vi interessert i å holde turisme penger lokale i første omgang?

For å svare på det, la oss raskt re-undersøke hvordan turisme utgifter kan positivt påvirke lokalsamfunn.

Ifølge World Travel and Tourism Council (WTTC) anslagsvis én av ti jobber rundt om i verden er knyttet til reiseliv og turisme.

Uansett hva ditt forhold til reiselivet, dette er bemerkelsesverdig å vurdere. Men hvordan fungerer dette?

Den typiske reiseopplevelse har en rekke ulike treffsteder, hver med mulighet til å jobbe med lokale bedrifter, sosiale virksomheter og organisasjoner. Reisende trenger å sove (overnatting), spise (restauranter og markeder), komme seg fra ett sted til et annet (transport), og til å handle (suvenirer, håndverk, gaver). For ikke å nevne å oppleve (turer, guider, severdigheter), som er det sannsynlig motivert turen i første omgang.

See also  Reise til Rwanda: Første Inntrykk - siste Travel guide {UPDATED}

I ideelle forhold, penger brukt på å reise som “lander” lokalt gir sysselsetting, øker inntekt generere muligheter for små og familie, bedrifter, og spurs etablering av nye tjenester og virksomheter. Det kan også motivere for statlige investeringer i samfunnet infrastruktur, bidra til å bevare kulturminner og hjelpemiddel i bevaring av miljø-ressurser.

Viktigst av alt, disse økonomiske relasjonene hjelpe lokale familier å forsørge seg selv.

Når en reise-relaterte varen eller tjenesten er hentet lokalt – for eksempel, mat på restauranter, rekvisita for hoteller, etc. — den første lokale virksomheten er ikke bare støttes, men dets leverandører er også. Dette masker sammen en utvidelse av stoff samfunnsmessige konsekvenser som turisme penger brukt tråder sin vei inn i andre tilstøtende områder av den lokale økonomien. Dette fenomenet om å spre virkningen er kjent som en multiplikator eller krusning effekt.

Ta, for eksempel, når du vår tur gruppen holdt til i et fellesskap homestay i Madagaskar på vår G Adventures tour. Betalt penger for vårt besøk til koordinerende velforeningen ikke bare bidrar til å ansette flere del-tid lokalt ansatte (f.eks., guide, kokk, etc.), men det er også brukt til å kjøpe grønnsaker, kjøtt og andre elementer fra kilder i nærheten.

Dette gir de lokale bøndene en rettferdig og pålitelig markedspris for sin mat. Som tour frekvensen øker, kan det også lagre bønder fra en tidkrevende tur, i en regional market flere timer unna der hvor de kunne ha tjent enda mindre for sine produkter. Den økonomiske ringvirkninger beveger seg utover gjennom samfunnet som bøndenes ekstra inntjening er sannsynlig brukt lokalt på hjem forbedringer, mat og andre tjenester.

Å bruke Lokale for Uavhengige Reisende

Hvis du reiser uavhengig av hverandre, her er noen måter du kan maksimere effekten av turisme penger. Vi forstår disse forslagene kan være åpenbare. Men, vi har lært gjennom årene at de er mer utfordrende enn de lyd:

  • opphold på lokalt eid hoteller, gjestehus eller annen overnatting
  • spise på lokale restauranter
  • ta lokal transport (f.eks., offentlig eller privat)
  • kjøpe lokalt laget suvenirer, ideelt hvor du kan kjøpe direkte fra håndverker
  • bestill erfaringer med lokale guider og eksperter

 

Prøv også å spre pengene rundt til forskjellige lokale bedrifter. Ideen er ikke å bytte hotell daglig, men i stedet for å bruke dette som et organisk reise taktikk for å oppleve et bredt utvalg av mat, shopping og andre tjenester som en reisemålet har å tilby.

Å bruke Lokale med på Organiserte Turer

Når du velger en organisert tur, kan du også bruke en tilsvarende “gå lokal” – logikk, ved å velge en tur selskapet som ansetter lokale bedrifter til å levere de ulike komponentene av sine turer, inkluderer overnatting, mat, transport, og guider.

Det hele høres enkelt nok ut, gjør det ikke? I praksis er det ikke noen lett. Vurder dine egne valg av overnatting, restauranter eller andre reiserelaterte tjenester: Hvordan vet du egentlig om hver av virksomhetene som du deltar med er lokalt eid? Hvordan vet du om de pengene du bruker er fortsatt lokale?

Følg Pengene: Hvorfor og Hvordan av Rippel Score

“En tur selskapet er bare så god som de komponenter som gjør opp sine turer,” Jamie Sweeting, administrerende DIREKTØR i Planeterra Foundation, sa han forklarte begrunnelsen for en måling rammeverk for det og G Adventures refererer til som Ripple Score.

See also  8 Fantastisk Ting Å Gjøre I Weston-Super-Mare - Den komplette reiseguide {UPDATED}

Måling — et forsøk på å “følge pengene” — har til hensikt å undersøke i hvilken grad G Adventures arbeider med lokalt eide tilbydere av overnatting, transport, restauranter og andre tjenester. Det er også et mål å omtrentlig, ved hjelp av prosent, hvor mye tour penger brukt på lokale tjenester faktisk er fortsatt i den lokale økonomien.

Selv om en eksisterende undersøkelsen kjent som G Lokale samlet inn data om lokale ringvirkninger og bærekraft aktiviteter av leverandører, en større og mer spesifikke tiltak var nødvendig. G Adventures, sammen med sine partnere Planeterra Foundation og Bærekraftig Reise International, landet på følgende spørsmål vil det be alle sine leverandører rundt om i verden: “Er 50% eller mer av virksomheten eies av en statsborger eller fast bosatt i landet det opererer i?”

Hvis en bedrift har møtt denne terskelen, det ville bli vurdert som lokalt eid og sin del av kostnaden av tour tjenester ville bli betraktet som å ha vært i den lokale økonomien.

En tilsvarende tilnærming er brukt av MØTE-Nettverket, en klient som er engasjert oss tidligere i år for å samle og vurdere deres økoturisme utvikling av metodikk, en som blander bevaring-fokusert produktutvikling med en grundig måling rammeverk. I tråd med nettverkets merkevare verdier, leverandører av produktets komponenter må være lokalt eid. Begrunnelsen for et slikt krav er beslektet til en tommelfingerregel vi foreslo en bevisst uavhengige reisende kan gjelde. Målet: å sikre at penger brukt på sin økoturisme produkter er fortsatt i sin partner for lokalsamfunn og beskyttede områder.

Planeterra er Sweeting, som hjalp til med å lede utbyggingen av Rippel Score, og har en bakgrunn i bærekraft sertifisering og måling metoder, innrømmer at én leverandør eierskap spørsmålet utgjør ikke en presis lokale ringvirkninger måling. Det er mulig, selvfølgelig, for lokalt eide bedrifter kilde alt fra utlandet og til å ansette utenlandske arbeidstakere. På samme måte er det mulig for utenlandske bedrifter å investere tungt i lokalsamfunn. Men forskning viser at lokalt eide bedrifter har en tendens til å holde og bruke pengene lokalt i stedet for å sende det andre steder.

Rippel Score, anerkjent som verken er en erstatning for måling av lekkasje eller multiplikator for analyse, i stedet tilbyr en første-trinn metode for G Adventures å både bekrefte påstanden om at det “fungerer med lokale bedrifter” og å vurdere hvordan en slik påstand kan kvantifiseres og forstått av selskapet og dets kunder.

Mens det er lett å kritisere denne målingen tilnærming som en overforenkling, det er viktig å merke seg at G Adventures gjør forretninger med over 7000 tjenester levert gjennom 2,000 leverandører over hele 800+ turer i mer enn 100 land over sin produktportefølje. Mens Rippel Score kan bli sett på som upresis, det er en start.

Når du reiser, er det noen Utenfor og tilbyr kundene et felles språk rundt den lokale virkningen av sine reiser dollar brukt med selskapet, Rippel Score også bidrar til å identifisere avvik og forbedringsområder for G Adventures. Turer med lav Rippel Score høydepunkt muligheter der selskapet kan bedre oppdage og engasjere lokale leverandører.

Videre, det tilbyr konkurransedyktige motivasjon for andre reiselivsbedrifter til å begynne å spørre seg lignende spørsmål. Tenk hvis alle turoperatører over hele verden gjorde det samme og delt denne informasjonen, og hvordan den ble samlet — med forbrukere.

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Southampton, England - Ny Reise tips{UPDATED}

Hvor Reisende Kan Bruke Rippel Score

Her er hvordan Ripple Poengsum beregnet.

Først, det er fastslått om hver bedrift er flertallet lokalt eid eller ikke (1 eller 0). Så, dette er multiplisert med beløpet som er knyttet til tjenesten som tilbys av business. For eksempel, hvis en leverandør som svarte “ja”, og gitt $250 av tjenester i en tur, der $2,500 ble brukt lokalt, deres komponent score ville være 10%. Hvis leverandøren svarte “nei”, så ville det være 0%. Alle komponenten score er da lagt til å beregne den totale Ringvirkninger Score for tur.

Hvis du ser en Krusning poeng av 100 – maksimalt er mulig — på en G Adventures tour, som er en indikasjon på at 100% av leverandører som er brukt på denne turneen fleste er lokalt eid. En score under 100 indikerer at en eller flere leverandører ikke er lokalt eid.

G Adventures Ripple Score
En tur er Rippel Score er indikert for nesten alle G Adventures turer.
For eksempel, våre siste Underverkene av Brasil turneen inneholdt en Krusning poeng av 100. Samme med Høydepunktene på Madagaskar turen vi tok siste året. Hva betyr dette i praksis? Det innebærer at alle overnatting vi bodde på i løpet av turen var lokalt eid. Samme gjelder for den lokale guider og tour selskaper som driver for alt inkludert, og valgfrie aktiviteter, samt for transport og mat er inkludert i tour avgift.

Hvis jeg ser en Krusning Score på 100 betyr det at hele reisens pris ender opp i den lokale økonomien? Sannsynligvis ikke. Reisens pris inkluderer andre kostnader å drive virksomhet som kommisjonen for forhandlere og reisebyråer, markedsføring utgifter, personalkostnader, administrative oppgaver og andre kostnader.

Selv om det opprinnelige konseptet for Rippel Score var til å forstå den totale tour pris, G Adventures har valgt først å fokusere på de pengene som brukes inne i målet for hver tur, for å unngå den fellen av inkonsekvens som utgjøres av variasjonen i enkelte kostnadselementene som salgsprovisjoner.

Etter Din Reise Penger: Det er en Reise

Et økende antall reisende kreve at reise kjøp levere økonomiske fordeler for lokalsamfunnet. Som bevisstgjøring av våre individuelle og kollektive innflytelse vokser, så vil også raffinement av rammeverk for å forstå og måle effekten. Verktøy som Rippel Score og bærekraftig turisme leverandør vurderinger vil fortsette å utvikle seg og hjelpemiddel i økonomisk åpenhet.

For noen år fra nå, vil vi kanskje være i stand til å ta for gitt at alle reiser produkter og turer vil omfatte en felles lokal økonomisk fordel måling metodikk og resultat. Når vi tilbringe $100 på en ferie vi vil vite hvor mye som blir igjen i lokalsamfunnet. Oppmerksomhet til dette tallet kan bidra til å heve den dramatisk fra dagens $5.

Inntil da, reise forbrukere må fortsette å stille spørsmål og kreve klarhet og åpenhet fra reiser selskaper.

Det vil være bra for reisende. Det vil være til det gode for bransjen.

Og viktigst av alt, vil det være i respekt tjenesten til samfunnet vi er på besøk.

Leave a comment