Ja, det er en fair haug av det. Men, det finnes også måter å unngå det og mye mer å se og oppleve i Praha uten folkemengdene. Det er hva denne insider ‘ s guide er alle i ferd med turist feller å unngå, beste ting å gjøre, favoritt tsjekkisk øl og puber, og der hvor å spise i Praha.

Mange måner siden, i løpet av våre første måneden bodde i Praha, jeg husker spennende Charles University etter en tsjekkisk språk klasse og ser opp på en kveld opplyste Praha Slott og tenker, “Min Gud, gjør jeg faktisk bor her?“

Det synes ikke ekte.

Selv etter fem år som bor i Praha, jeg kan fortsatt slå et hjørne, fange det rette lyset og få den følelsen. Praha er en Bøtte Listen og “Topp 10 Romantiske Byer” favoritt — med god grunn. Men ærlig talt, det er også mye av turist dritt som kan la en tilfeldig besøkende, turist-og slitt.

Under mitt siste besøk til Praha, jeg spilte turist for en dag og tvunget meg selv til å gå gjennom de viktigste turist-arterie — fra Praha Slott, over Karlsbroen, ned Karlova Street, gjennom Gamlebyen, opp til toppen av Wenceslas-Plassen. Kanskje det hadde blitt bedre siden vi bodde der?

Nope.

Men alt er ikke tapt. Her er noen ideer om hvordan å minimere turist schlock, hva du skal gjøre for å erstatte det med, lokale nabolag til å utforske og der hvor å spise i

COVID-19 Oppdatering (August 2020): Før du besøker Praha være sikker på å gjøre din forskning på mulige innreiseforbud, stengte grenseoverganger og sikkerhetsmessige krav (f.eks., masker, sosial distanse, etc.). Sjekk ut våre COVID-19 Reise Ressurs Side for generell informasjon, samt den tsjekkiske Turisme Styrets COVID-19 side for de siste oppdateringene på reiser til Praha og tsjekkia i løpet av denne tiden.

Hva du skal Unngå i Praha: Turist Schlock

1. Karlova Street

I turist-helvete, rett ved siden døren til San Francisco Fisherman ‘ s Wharf og Bangkok og Khao San Road er Prahas souvenir-engorged Karlova Street. Hvis du bare beholde en liten bit av informasjon fra dette innlegget, bør det være denne: unngå denne gaten som pesten.

Ikke spør hvorfor, ikke bli fristet. Bare unngå det. Besøket vil bli bedre for det.

Alternativ: “Men hvordan jeg kommer til å få fra Charles Bridge til Old Town Square?”spør du kanskje. Enkel.

Når du kommer av Charles Bridge (på motsatt side av elva fra Praha Slott), skjære gjennom Klementinum (se for døren over gaten til venstre på Karlova street) og nyte en rolig spasertur gjennom en 14. århundre gårdsplassen.

2. Konserter — eller noe for den saks skyld – selges av mennesker i perioden kostymer

Hvis klassisk musikk s største hits serveres i maskingevær stil er din greie, med alle midler hodet rett for gutta i perioden antrekk. Dersom, imidlertid, du har en smak for en full symfoni og virkelige, høy kvalitet, tilgjengelig klassisk musikk Praha er kjent for, gå andre steder.

Alternativt: Se #2 nedenfor for der å finne høy kvalitet viser og kjøpe konsertbilletter.

3. Wenceslas Square på Kvelden

Der demonstranter gang sto opp for å Sovjetiske stridsvogner under Praha-Våren i 1968, hawkers nå stå opp for din mulighet til å nedlatende deres strippeklubber. Når det er mørkt, Wenceslas-Plassen blir et sentralt sted for strippeklubb touts, prostituerte, deres pimps og alle slags shady og ubehagelig. Selv om det ikke er usikre per se, det er best unngås.

Alternativ: Når det er mørkt, går noen av gatene parallell til Wenceslas-Plassen, eller ta t-banen for å unngå området helt.

4. Astronomisk Klokke Viser på Timen

Jeg vet jeg kommer til å få dritt for dette. Ikke misforstå, den middelalderske astronomiske klokken på siden av Old Town City Hall er vakkert og verdt en titt.

Men virkelig, ikke bekymre deg om å slåss med turist horder som samler på time for å se “vis.”Hourly opptog har noen tall å bevege seg rundt, en hane samtale (min personlige favoritt) og et skjelett dans (Dan’ s personlige favoritt). Imidlertid, det er virkelig ikke verdt det elbowing og ubehagelig folkemengder du har å forholde med til å se på det.

Alternativ: Har klokke til deg selv for å beundre til enhver tid ute top-of-the-time. Hvis du finner deg selv slitsomt for publikum på Old Town Square -, pop-opp til takterrassen på U Prince hotel, for en cocktail, og nyt utsikten fra over. Det er spesielt fin ved solnedgang.

5. Praha er Svindel og Overlading ved Turist Restauranter

Dessverre, noen turist restauranter og drosjer fortsatt holder et snevert opportunistisk syn på turisme og turister (dvs., de svindelen alle som ser ut som ferskt kjøtt).

Hva du skal gjøre: ikke la disse stedene komme unna med det: være årvåken, sinn regningen din, telle dine endring, og spørsmål eller klage dersom du blir lurt. Hvis du ikke gjør det, vil du være å gjøre deg selv — og alle andre turister som følger i dine fotspor — en bjørnetjeneste.

Hvis din restaurant regningen kommer med ekstra avgifter eller “skatter” som ikke er spesielt kalt ut på menyen, kan du nekte å betale dem.

Hvis du trenger en taxi, har hotellet eller restauranten ringe en klarert taxi selskapet på forhånd. Jeg ville aldri plukke opp en taxi utenfor døra til jernbanestasjonen eller hotell (disse er vanligvis reservert for suckers). Hvis du plukker opp en taxi på gaten, kan du bruke et selskap som AAA eller ProfiTaxi. Til slutt, hvis du har vært grovt overladet, betal hva du mener er rettferdig og gange unna. Vi har gjort det.

Ikke-Turist-Ting å Gjøre i Praha: God Ting

Med den ubehagelige ting ut av veien, la oss fokusere på hva du skal gjøre og besøk i tillegg til det vi kaller “Praha turist triade:” Slottet i Praha, Karlsbroen, Torget i Gamlebyen). Mål: å gi deg en følelse for en levende by med historie går langt utover bare et par pene bygninger. Og, for å hjelpe deg å unngå noen av de turisthordene i Praha.

Tenker du kanskje når du leser”, Men det er utenfor sentrum.”I noen tilfeller er våre anbefalinger er utenfor Old Town City center, men de er ikke så langt. Innen et par minutter, du er bare en trikk, t-bane eller noen få skritt unna.

See also  16 Beste Turer I Arizona Den endelig reiseguide {UPDATED}

1) Š Ehrad: En Alternativ Castle

Bare ned Vlatava Elven fra Slottet i Praha, og er den mindre kjente 10. århundre slottet Vyšehrad. I tillegg til å tilby flott utsikt over Vltava-Elven og byen, Vysehrad-funksjoner grassy grunnlag lager full av lokalbefolkningen å ha piknik med familien og venner.

Kirkegården på Vyšehrad er også hjem til mange av tsjekkiske storheter av kunst og musikk, inkludert Alphonse Mucha og Antonín Dvořák. Peter-og Paulus-kirken er også verdt en titt – neo-gotiske på utsiden, men Mucha-inspirert av art nouveau veggmalerier på innsiden.

2. Klassisk Musikk Konserter og Operaer

Praha er musikk scene er en av de tingene som holdt oss der så lenge. Selv om du ikke er en stor klassisk musikk entusiast, er det fortsatt verdt å prøve for å se en konsert bare for å oppleve stedet.

Gå direkte til billett kontorer eller et sted i billettkontoret for ekte forestillinger. I utgangspunktet, hvis konserten er forbundet med et nasjonalt ensemble, du er mer sannsynlig å se en høy kvalitet konsert til en lavere pris.

Hvis ditt besøk sammenfaller med Praha-Våren, kan du prøve å bestille billetter på forhånd eller, for siste liten-billetter, besøk Rudolfinum box office. Praha-Våren har ofte topp musikere, dirigenter og orkestre fra hele verden.

Jeg kan ikke begynne å telle $1000 av dollar som vi ville ha brukt på alle forestillinger vi tok i mot hadde vi sett utøvere på deres hjemmebane. Prisene fortsetter å gå opp, men er fortsatt rimelig sammenlignet med Vest-Europa og Usa.

Foreslått konsertlokaler: Rudolfinum (vår favoritt sted og hjem av den tsjekkiske Filharmoniske Orkester), nasjonalteatret, statsoperaen. Disse konsertsaler ikke bare har fantastisk akustikk, men de er bare vakre konsertsaler.

I tillegg, Praha art og museum scene er i stadig endring og utvikling. Mange av galleriene og hendelser som ligger i interessante nabolag og bygninger. Du kan sjekke ut listen over kommende arrangementer, festivaler og utstillinger her. For å gi deg mer fleksibilitet og rabatter hvis du ønsker å besøke flere museer på en gang, kan du vurdere å få Prague City-Kort (2-4 dager). Det inkluderer også en gratis elven båt cruise, som er en fin måte å få en oversikt over byen på begge sider av Vlatava Elven.

3. Å utforske Prahas Nabolag

Selv om Praha i Gamlebyen (Staré Město) og Lesser Town (Malá Strana) ofte stjele Praha turist vis (og med god grunn) med sine middelalderske arkitektur, det er verdt det å tilbringe tid poking rundt noen av de omkringliggende bydelene. Art Nouveau arkitektoniske lager i Praha boligområder er imponerende.

Gå, se opp og suge den opp. Arkitektoniske perioden melange, detaljer, mosaikk, statuer, malerier, er alle standard. For ikke å nevne, dette er den måten vil du virkelig begynner å forstå hva moderne-dag bosatt i Praha er alle om.

Foreslått nabolag for å utforske og å bo i: Vinohrady, Vrsovice (vår gamle nabolag), Žižkov, og Holesovice. (Merk: Hvis du velger å leie en leilighet i en av disse bydelene i Praha, kan du bruke denne Airbnb rabatt link for å lagre $25 på din første bestilling)

4. Praha Øl hager

Når været er varmt (eller i det minste fn-kaldt og utholdelig), Praha øl hager er det plass til mens du er borte en ettermiddag, kveld, eller muligens begge deler. Øl hager er uformelle saker med lange, enkle benker, en mat stativ eller to som serverer fete pølser, og — viktigst av alt — en endeløs forsyning av ferskt trukket tsjekkiske øl.

Slappe av med lokalbefolkningen i alle aldre, fra serpento business fyr i dress til bestefar med sin hund til unge punk barn.

Anbefalt Praha øl hager:
Letna Park Hagen(Praha 7) med utsikt over byen og Elven Vltava eller Riegrovy Sady (Praha 2) for en mer grungy, lokale smaken.

5. Glass Vin på Grebovka Vingård

Det er faktisk en liten vingård i Praha er byens grenser. Og, det bare skjer for å være en liten kafé, kalt (Altan) med en flott paviljong som sitter rett over den.

Det er disse bidragene, et perfekt sted å nyte et glass vin og ost plate. For kvaliteten, vi faktisk foreslår at du prøver den Østerriksk vin over det lokale Grebovka vin.

Adresse: Grebovka park ligger i Praha 10. Nærmeste trikkeholdeplass ligger Krymska på 22, 16, eller 4 trikkelinjer. Å finne veien hit gjennom den vindfulle bolig-gatene er en del av moroa; dette er ikke en turist området i det hele tatt. Gå forbi Grobovka Pavilion å få til Altan Kafé.

Anbefalt Praha Turer og Aktiviteter

Vår partner, Få Din Guide, Praha byr på mange turer og attraksjoner. De har de laveste prisene, garantert, for disse turer med du betaler ingen gebyrer eller skjulte kostnader. I tillegg, du kan vanligvis avbryter opp til 24 timer før, slik at du kan holde en fleksibel timeplan.

Du kan se alle sine Praha turer her og lese anmeldelser. Her er noen velger anbefalt Praha river, mat og andre turer.

Der hvor å Spise i Praha: Anbefalte Restauranter og Kafeer

1. Grosseto Marina

Dette er stedet du kommer for en utsikt over Praha slott, Vltava-elven og Malá strana – det ville være vanskelig å finne et bedre i byen. Maten her er grunnleggende italiensk pizza og pasta, men utsikten fra og atmosfæren i denne båten-restaurant gjøre det hele en perfekt god verdi.

Oppdatering: Vi har fått et par e-poster og kommentarer at tjenesten i Grosseto Marina har gått ned bakken siden vårt siste besøk og våre lesere har hatt dårlige opplevelser på restaurant. Derfor kan vi ikke lenger anbefale dette stedet.

Adresse: Alšovo nábřeží i Gamlebyen. Vårt forslag er å ringe på forhånd for å reservere et bord på dekk eller ved et vindu, slik at du kan nyte synet (+420 605 454 020).

2. Osteria Da Clara

Denne lille italienske restauranten kombinerer høy kvalitet italiensk mat (kokk en gang bodde i Toscana) med en vennlig atmosfære i stor lokal nabolaget i Vrsovice. Vi vet det fordi vi pleide å bo rundt hjørnet. Menyen endres regelmessig, og har daglige og ukentlige tilbud. Prisene er rimelige.
Adresse: Mexicka 7, Vrsovice (Praha 10), tel: +420 271726548

3. Masala

Det kan høres rart å komme til Praha og spise på en Indisk restaurant, men maten her er eksepsjonell. Lunsj menyene er autentisk og flavorful. Menyen inneholder også noen uvanlige retter som passivt, vada og chaats.

See also  Reiser Bærekraftig: 20 Måter å Være en Bærekraftig Reisende - Hva du trenger å vite {2021}

Adresse: Keramická 3, 170 00 Praha 7 eller J. Masaryka 326/36, 120 00 Praha 2-Vinohrady

4. Mozaika

Oppdatering juli 2016: Dette var en av våre favoritt restauranter for kontinental og fusion-retter. Men det har endret fokus og er nå en burger og BBQ restaurant. Vi fortsatt høre kvaliteten på maten er god, slik at vi har forlatt det på listen for nå.

Adresse: Nitranska 13, Praha 3 (rett i nærheten av Jiriho z Podebrad Metro-og square)

5. Hjem Kjøkken

Koselige, hjemmekoselige, god stemning restaurant for når magen og ånd føle deg som en klem. Selv om det ikke er vegetarianer, deres små kjøkken sannsynligvis tjener mer grønnsaker på en gitt dag enn tradisjonelle tsjekkiske restauranter som serverer hele uken. Du kan stole på stor supper, salater og forretter til rimelige priser. Ulempen: fordi det er lite, servicen er hyggelig, og maten er deilig, reservasjoner er et must, spesielt til lunsj. (Merk: Hjem Kjøkken nå har flere steder rundt i byen, så sjekk ut disse som godt.)

Adresse: Jungmannova 734/8, Praha 1.

6. Kafé Savoy

En vakker Art Nouveau-cafe som kan dateres tilbake til 1893 ikke langt fra elva og Kampa Park. Dette vakkert renoverte restauranten vil gjøre at du føler at du har gått tilbake. Kafé Savoy ble en favoritt hos oss for lang frokost med venner, men deres tøy er også ganske bra med mettende supper og sentral-Europeisk mat (f.eks., steker, schnitzels, etc.). For ikke å nevne at deres kaker og søtsaker er også ganske fristende. Bare et vakkert sted å tilbringe et par timer.

Adresse: Vítězná 5, Praha 5, Malá Strana

Nyttige nettsider for anmeldelser av nye Praha restauranter: tsjekkisk Vær, Oppdaget av Lokalbefolkningen Praha, Smak av Praha mat-blogg.

For mer Praha restaurant anbefalinger, sjekk ut: Spise Etnisk i Praha

Tsjekkisk Mat og Anbefalte Puber i Praha

Du er sannsynligvis spør nå: “Det er alt bra, men hva om tsjekkisk mat?“

Det er absolutt ingen mangel på hospodas (puber) som serverer tsjekkisk mat i hele byen, med varierende grad av kvalitet og fett innhold.

Hvis du vil ha en tsjekkisk restaurant eller pub med litt bedre kjøttkvalitet og mindre fett, gi ett av følgende steder en prøve. I tillegg til god tsjekkisk mat, de vanligvis tjene tank øl (ofte, unpasteurized), noe som gjør den tsjekkiske øl drikking opplevelsen enda mer behagelig.

Lokál

En av de nyere tilskuddene til Ambiante Restaurant imperium. Dette stedet serverer kvalitet og solid tsjekkisk mat til rimelige priser. Pass på å sjekke ut sine stadig skiftende daglig meny. I tillegg har de tank øl, noe som betyr at det vil være vanskeligere å få en friskere øl i byen. Så godt. Adresse: Dlouha 33, Praha 1.

Bredovsky Dvur

Bare et kvartal fra det populære Václavplassen, men med en annerledes følelse fra high-trafikk turist områder. Prøv å gå til lunsj, så er det rimelig lunsj menyer og du vil nyte dine måltid med lokalbefolkningen på sin lunsj pause fra nærliggende kontorbygg. Adresse: Politických vězňů 13 (parallell gate til Wenceslas-Plassen), Praha 1

Na Verandach

Denne restauranten ligger rett ved Staropramen bryggeri, så du vet at øl er frisk. Mettende mat, også. Adresse: Nadrazni 84, Praha 5 (Smichov)

Olympia

Fin tsjekkisk pub som serverer både tsjekkiske og kontinental spesialiteter. Endre daglig lunsj-menyen (11:00-3:00) tilbyr en solid tradisjonell tsjekkisk mat til rimelig priser. Adresse: Vítězná 7, Praha 1 (Ujezd)

Favoritt tsjekkisk Øl og Praha Barer

Hvis du er en øl drikker så du vil være i himmelen i Praha. Tsjekkisk øl er godt. Selv de store nasjonale merker som Pilsner Urquell, Budějovický Budvar og Gambrinus er veldig bra, spesielt når du kan finne dem trakk frisk fra en tank. Men det er også mange mindre label øl som er verdt å oppsøke som Bernard, Svijany, og Krušovice.

 

Og, hver region av den tsjekkiske Republikk ser ut til å ha sin egen lille bryggerier og spesialiteter. Disse mikro-brygger blir lettere å finne i Praha. For ikke å nevne, håndverket øl scene har eksplodert i de siste årene, så det er verdt å eksperimentere.

Nedenfor er noen av våre favoritt-Praha barer med et bredt utvalg av tsjekkisk øl og håndverk brygger på trykk. Noen av stedene nedenfor også serverer snacks og mat, men øl er den viktigste vis.

For å lære mer om tsjekkisk øl, bestill en Praha-øl tur som inkluderer smaksprøver og besøk til lokale puber.

Praha Øl Museum

Det er ikke egentlig ikke et museum, men det betyr tjene nær 30 forskjellige øl på trykk, fra små til mellomstore bryggerier over tsjekkia. Dette er stedet å lære om tsjekkisk øl the old fashion way — ved å drikke det. Eieren er grundig om å kjøpe bare små kagger, holde tønne linjer rent og endre øl meny hver tre måneder. Bare vær forsiktig og tempoet selv blande tungt øl kan ha en ødeleggende effekt neste dag.

En Melding fra Clinic4u
Clinic4u på ditt eget språk
SE MER

Adresse: Den opprinnelige Praha Øl Museum på Dlouha street er nå stengt. Men, Praha Øl Museum pub har åpnet opp ved Náměstí Miru (Americká 341/43, Praha 2) som er større og har en full meny. I tillegg er det et annet sted på Smetanovo Nabrezi 22 i Praha 1 (Staré Město). Så du kan ha fyll av solid tsjekkisk mat til å gå med alle disse store øl.

Pivovarsky Klub

I tillegg til et godt utvalg av øl på fat, dette stedet tilbyr et minimum av 240 øl (tsjekkisk og internasjonal) i flasker på menyen. Spør kelneren om råd hvis du blir lammet på hva jeg skal bestille. Dette stedet har også gode og rimelige tsjekkisk mat, også. Adresse: Krizikova 17, Praha 8 – Karlin

Kavárna Mlýnská

Dette er ikke så mye en pub som det er en mølle som har blitt forvandlet til en kafé i nærheten av Kampa-Parken. Det er ganske nær den turistifiserte områder, men er et lokalt sted som serverer fantastisk ufiltrert Bernard øl. Adresse: Všehrdova 449, Praha 1

Zly Casy

Et av de nyeste tilskuddene til den tsjekkiske craft brewpub scene med en imponerende liste av håndverket øl på trykk. Litt utenfor sentrum i Praha 4, men verdt innsatsen. Adresse: Čestmírova 5, Praha 4

Frisk Markedene i Praha

Frisk markeder er alltid en av de første tingene vi søker når vi er på besøk i en ny by. De er en relativt ny ting i Praha, men deres popularitet er økende, som er deres utvalg av lokale matspesialiteter. De er morsomme å besøke nettopp for å få en bedre følelse for tsjekkisk mat, og også til å kommunisere med lokalbefolkningen. De fleste har også street mat og vin/øl står så kan du også tid for ditt besøk for å spise et måltid det eller plukke opp snacks for en piknik.

See also  10 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Shrewsbury I England - Ny Reise tips{UPDATED}

Her er en god oversikt over Praha viktigste bønder markeder.

Naplavka Bondens Marked (Farmářské tržiště Náplavka)

Hvis du kan bare gå til ett marked, dette skal være den ene. Beliggenheten er rett på Vltava-Elven, slik at du har en visning av både Praha Slott over elven pluss Vysehrad-Slottet opp ovenfor. På solfylte dager du vil finne massevis av folk der koser seg i båter på vannet og strømpe opp på ferske, lokale mat for uken. Plus, det er levende musikk hver lørdag også.

 

Tidsplan: lørdager, 8:00-14:00 med live musikk fra 11:00-13:00
Adresse: ved elvebredden like i nærheten Palackého bridge og firkantet.

Jiřák Markedet (Trhy na Jiřáku)

Denne friske markedet akkurat på den populære Jiřího z Poděbrad square (foran funky kirke) er en flott unnskyldning for å tilbringe tid på å utforske bakgatene i Vinohrady. Dette lille markedet har sin andel av frukt og grønnsaker står, men også kaker, kaffe og håndarbeid. Det har også live musikk.

Tidsplan: Onsdag – Fredag, 8:00-18:00, Lørdag 8-14:00
Adresse: Jiřího z Poděbrad Square (ta t-banen til det stopper med det samme
navnet), Praha 2 (Vinohrady)

Der hvor å Bo i Praha: Anbefalte Nabolag

Selv om reservasjon av innkvartering i Praha er Gamle Byer — Staromestska eller Mala Strana — vil sette deg i midten av byens viktigste severdigheter, vi faktisk foretrekker å bo i en av de nærliggende nabolag. De gir et mer lokalt preg med flere ikke-turist puber, kafeer, restauranter og butikker. Anbefalt Praha nabolag for å bo i inkluderer: Vinohrady, Vrsovice, Holešovice, Žižkov, eller Dejvice.

Anbefalt Praha Guide-Bøker

Praha: Artel Stil – Hvis du leter etter en quirky og personlig veiledning for Praha, sjekk ut dette vakkert skrevet og designet bok av Karen Feldman. I full åpenhet, Karen er en av våre venner. Uansett, boken hennes er intet mindre enn et kunstverk, samleobjekt. Hun kjenner byen svært godt som hun har bodd der i over et tiår. Det er vanskelig å slå henne øye for design, egenskap og de små gleder som Praha har å tilby.

Tid Ut Praha: Vi brukt til å gi denne til våre besøkende når vi bodde i Praha for å hjelpe dem til å utforske byen mens vi var på jobb. Vi har hatt glede av å bruke Tid Ut Guider i andre byer i Europa, og deres Praha boken er intet unntak for gode råd på nabolag, kafeer, restauranter og hoteller.

Oppdatering: Du kan nå kjøpe vår Praha: A Beginner ‘ s Guide med all informasjon fra dette nettstedet pluss masse ekstra detaljer, restaurant og tsjekkisk øl anbefalinger, praktiske tips, og andre godsaker i en enkelt e-bok som du kan laste ned og ta med deg.

Vår Praha Anbefalinger i en Podcast
Hvis du fortsatt nysgjerrig på hva annet vi anbefaler å se, gjøre og spise i Praha, lytte til denne podcast intervju på Praha-vi gjorde med Chris Christensen Amatør Reisende.

Praktisk Praha Reise Tips

1. Hva du skal Ta Med Deg

Hvis du har glemt noe hjemme, kan du sannsynligvis finne en erstatning for det i Praha. Shopping mulighetene er uendelige. For de som kommer fra Nord-Amerika, være sikker på at elektronikken kan ta 110-220 v, slik at du ikke blåse ut utstyret ditt.

Mye av Praha er dekket med brostein og stein fortau, så vokt dere for høy og tynn hæler som kan komme lett sittende fast mellom steinene. Du skal gjøre mye av å gå så investere i gode sko.

2. Hvordan Komme seg Rundt i Praha

Offentlig transport i Praha er virkelig fantastisk. Hvis du kommer til å være i Praha, i flere dager, bør du vurdere å kjøpe det 3-dagers pass for ubegrenset reise for 310 CZK. Ellers kan du kjøpe enkeltbilletter til enten 32 CZK (90 min) eller 24-CZK (30 min). Sørg for å validere billetten din før du starter din reise. Du kan planlegge din reise med offentlig transport her.

Hvis du trenger en taxi, være skeptisk til å plukke opp fra gata, spesielt i nærheten train stations (stasjoner) eller andre sterkt turistifiserte områder. Har det hotellet eller den restauranten ringe en på forhånd for deg. Vi anbefaler AAA Taxi eller ProfiTaxi. Eller, ringer du en Uber.

Vurdere å bestille et Prague airport shuttle, slik at du har noen som venter på deg når du kommer, og du trenger ikke å håndtere alle taxi-spill.

3. Penger og Tipping

MINIBANKER finnes overalt i Praha, og nesten alle av dem tar international bank kort. Vi anbefaler at du bruker disse til å ta ut lokal penger i stedet for å bruke valutaveksling steder. Hvis du må veksle penger, unngå å bruke valutaveksling steder langs Wenceslas Square eller Gamle Byen som de er kjent for å lade høy provisjon avgifter og valutakurser. Noen har flere exchange priser avhengig av hvor mye du ønsker å utveksle. Hvis du trenger å bruke en, spør på forhånd hvor mye i tsjekkiske kroner får du for din dollar eller Euro. Ikke være redd for å gå unna hvis priser er fryktelig.

 

Kredittkort aksepteres på de fleste restauranter og butikker. Euro er også ofte akseptert i mange butikker i disse dager, så vel.

Tipping er vanligvis rundt 10%, avrundet opp til nærmeste hele tall. Når du er i turist restauranter pass på å sjekke regningen for merkelige avgifter, og telle dine endre nøye.

4. Trygghet og Sikkerhet

For det meste Praha er en trygg by, men som overalt i verden er det viktig å holde oppmerksom på omgivelsene og ting. Vær forsiktig når du vandrer rundt om natten i mørke gater og områder rundt Wenceslas Square. Når du er i barer, kafeer eller restauranter holde et øye på din poser og ting, spesielt i mer turistifiserte eller populære områder. Vær på vakt når du er på offentlig transport i turistifiserte områdene i grupper med lommetyver har vært kjent for å jobbe sammen på trikk eller t-biler.

Leave a comment