Japansk mat, hvor matopplevelse er ikke bare om selve maten fortært, men også presentasjon, design, ren skjønnhet av hva du spiser. Fra det tradisjonelle til det moderne, fra rask til trukket ut, og fra haute til gaten — med et par uvanlige (og nødvendig) ideer for begrensede budsjetter for å hjelpe din yen gå litt videre — dette er vår ta på Japansk mat.

Japan, hvor ren spise møter kulinariske kunster. Hvor rå fisk og syltede grønnsaker sitte langs tang tråder og tempura skulpturer. Stedet hvor du kan spise blowfish, sashimi, blekksprut, baller og ku slakteavfall en kveld, så følg det opp neste dag med en 15-retters måltid som kan kvalifisere som en av de virkelig største å spise opplevelsene i livet ditt. Japansk mat, hvor maten lerret bruker color, der form virkelig følger funksjon.

Våre Japansk Mat Guide gir deg mulighet til å lære mer om tradisjon og ritual bak Japansk mat, samtidig som de også gir anbefalinger for Japanske retter, sushi erfaringer, street food og andre tradisjonelle retter slik at du kan spise deg gjennom Japan.

Japansk Mat Komponenter: Ritual, Regler og Tradisjon

I tradisjonell Japansk mat, som på Japansk liv, det er reglene. Mat regler. Måltider er delt inn i boller og retter, som deretter ytterligere inndelt, alt i et forsøk på å skille smaker, slik at de ikke berører hverandre.

Dette er presisjon på en plate.

I Japan, estetisk er kritisk, fra mange porselen tallerkener og boller som du kan ta ett måltid, til liggende i skuffen på som det er alt servert. Det er logikk, det er hensikten i alle deler av den matopplevelse, i hvert element i måltidet. Fra design til design. Kontrasten denne med andre Øst-Asiatiske retter hvor store potter er delt på midten av bordet.

Japansk mat er forsiktig, som er full av omsorg. (Vi er sikker på at vi på grunn av vår andel av verter ved å dele med hverandre smaker fra våre respektive måltider.)

Ris

Som i andre Asiatiske retter, ris er den styrende kraft, en forutsetning. Faktisk er det Japanske ordet for ris, ball, er også ordet for måltidet. Med andre ord, du kan ikke ha det ene uten det andre. Eller kanskje i Japan, er den andre.

Syltede grønnsaker

Den Japanske synes å være i stand til å sylteagurk omtrent alt, og alt som gror. Og de gjør det hele til å smake godt. Japansk plukket grønnsaker (tsukemono) er å bli spist på egen hånd eller i condiment mote. Beware: porsjonsstørrelser er vanligvis omvendt relatert til styrken på sylteagurk.

Deres kunstneriske arc begynner med sine former og farger accenting serveringsfat og boller og ender krøllet langs en av dine kurs i utfyller. Kanskje best av alt — og vi kjører på intuisjon her — syltede grønnsaker tjene en funksjon til kroppen i bedre absorbere eller behandling maten de blir servert med, balansere alle protein og ris, rensing ganen mellom biter.

Suppe

Ofte en miso suppe, men du kan også bli servert en annen lysere buljong eller klar suppe.

Kjøtt/Fisk

Japan er en øy, så det er ikke overraskende at fisk er rikt og den går til kilde til protein. Raw er valgt metode for utarbeidelse, men i multi-retters måltider vil du finne en og annen bit av kokt fisk toppet med en lett saus.

Men, en perfekt marmorert kjøtt som Kobe biff (eller den nye kongen, Hida biff) det vil bli servert nydelig raw med forventning om at du skal koke den til å smake på din egen individuelle bordplate hibachi grill.

Ta en titt på denne tradisjonelle måltid på en restaurant i Takayama som spesialiserer seg på Hida biff. Kan du finne alle komponentene?

Japansk Frokost

Finner du det samme bevisst praksis i en tradisjonell Japansk frokost i tillegg. Din magasinet vil inneholde mange små plater, hver med en annen smak og formål. De alle kommer sammen for å gi et vesentlig – og protein-rik – start på dagen.

Der hvor å finne en Japansk frokost: Det beste stedet for å prøve en tradisjonell Japansk frokost er å bo i et ryokan (Japansk inn). Våre to favoritt ryokans til frokost: Oyado Iguchi i Takayama og Tagaoogi i Kawaguchiko i nærheten av Mount Fuji. Vår favoritt frokost behandle i hele Japan: hōba miso, grillet miso lime servert på toppen av fisk på en tørket magnolia bladet.

Bøyde seg til Alter av Rå Fisk: Sushi og Sashimi

For å komme til hjertet av rå fisk, sushi og sashimi himmelen, være sikker på å ta en tur til Tsukiji fiskemarked i Tokyo.

Mange av dere er sannsynligvis kjent med de ulike stiler av sushi – nigiri (bit av rå fisk oppå ris), maki (ruller) og sashimi (skiver av rå fisk, ingen ris). Vi ble også fans av sashimi don – en bolle med sushi ris dekket av plater av nyklipt sashimi.

Favoriate Sashimi Dons

Etter å ha lært hvordan Tokyo klarer tonnevis av fersk sjømat hver dag, ta en sushi eller sashimi ikke breakfast of champions på en av de små sushi restauranter i markedet.

See also  14 Beste Tingene Å Gjøre i området Rundt Lake Erie, USA Den endelig reiseguide {UPDATED}

Vår favoritt sashimi dons: Vi har ikke tid til å vente i kø for tre timer på Sushi Dai (Daisha), men vi fikk nyte en stor sashimi ikke på et lite sted et par dører ned kalt BenTomi Sushi i Bygningen #6.

Transportbånd Sushi

Sushi purister kan snub nesen på transportbånd sushi eller sushi tog, restauranter med å flytte belter av sushi plater der du tjene deg selv og betale i slutten basert på den haug med tomme tallerkener. Men, vi fant ut at i Japan kvaliteten på fisken i disse virksomhetene kan være eksepsjonell, spesielt når du tenker på prisen.

I stedet for å bli holdt fanget av hva som var går rundt transportbånd, du har også et valg av å bestille sushi direkte fra kokk til samme pris. Når vi har funnet ut dette trikset ved å se lokalbefolkningen i deres rutine, kan vi sjelden plukket noe av transportbånd og spiste utelukkende fra custom ordre.
Ofte, vi ville være fylt til gjellene med sushi godhet for rundt $25-$30 for to av oss. I Japan vilkår, som er ansett som en stjele. Og en seier.

Favoritt Transportbånd Sushi: Tototoriton Sushi-Go-Round nærheten av Shinjuku station (sør exit), Tokyo. Ikke bare var de fleste platene 130 Yen (under $2), men tilpasset for meny var 40+ valg dyp med sushi og sashimi valg.

Blowfish Sashimi

Blowfish (fugu) er deilig, men det er en av de delikatesser som kan drepe deg hvis det ikke skikkelig forberedt. Gjør din forskning for å finne en klarert fugu den (dvs., en restaurant som fokuserer bare på fugu). Vi har valgt en sashimi plate og funnet det fugu å være subtile smaken, litt søt, litt lammende, med konsistens i svært ung blekksprut.
For enda mer fugu det gøy, være sikker på å få et glass fugu skyld – hot skyld med fugu-finnene satt i brann og infused inn i ølet. Fugu skyld: intens, velsmakende, og også veldig morsomt å si fort ti ganger.
Der hvor å finne fugu sashimi: Osaka, de vil også la deg holde fugu etterpå. Bare pass på at fisken kan begynne å blåse opp i hendene.

Kaiseki Middag: Tradisjonell Japansk Mat på sitt Beste

Ofte vil vi synge lovsanger av billig å spise når vi reiser, men vi gjør et unntak her for en tradisjonell kaiseki måltid. Hvis du planlegger å splurge et sted i Japan, vurderer å gjøre det for dette. Våre kaiseki måltid i en leilighet i nærheten av Mount Fuji var en av de mest minneverdige og unike måltider av våre liv.

Kaiseki er en multi-kurs (6-15 kurs) tradisjonell middag serveres i form av samurai (vi er ikke spøk). Men det er mer enn bare et måltid, er det en hel kulturell opplevelse. Hvert kurs er små, men delikat tilberedt og servert i skåler og retter som er godt egnet til mat. Og ikke to retter vil være den samme, og alt har en hensikt. Presentasjon og service er en uforglemmelig opplevelse, ren glede.

Kursene av en kaiseki måltid vil endres basert på årstidene og hva som er friske, men de vil ofte representere alle de forskjellige stiler av matlaging – rå, kokt, grillet, og dampet. Opplevelsen vil trekke innflytelse fra fjell til sjø. Det er et tempo som sikrer at måltidet beveger seg langs, men det er sakte nok til at den fulle forståelse av presentasjon, design og smak.
Anbefalt Kaiseki Middag: Tagaoogi Ryokan på Kawaguchiko i nærheten av Mount Fuji. Bare fantastisk, fra kvaliteten på maten til presentasjon og service.

Japansk Billige Spiser og gatemat

Det er sant at ordene billige og Japan ikke ofte sammen, men det er heldigvis et par velsmakende, sunn Japansk valg som er lettere på lommeboken.

Okonomiyaki

En venn som bor i Japan fortalte oss stilen av okonomiyaki er en refleksjon av byen hvor det serveres. Noen steder er mer ryddig med rette gater, andre er rotete med buede veier. Du kan finne denne personlighet i den lokale okonomiyaki.
Okonomiyaki, grovt, er en velsmakende pannekake fylt med oppskåret grønnsaker, sjømat og andre ting. Selv om dens røtter går tilbake århundrer, dens popularitet stammer fra dagene av AMERIKANSKE soldater og post-WWII leveranser til Japan av hvetemel (som brukes i pannekake batter). Vanligvis, okonomiyaki er tilberedt på en stor takke eller dine på bordet i en kokk-din-egen stil. Topp med hanakatsuo — tørket, fermentert, og vanvittig tynn hotellonets lekeplass ute røkt bonito (skipjack tunfisk) flak som krøller seg som en gal når du plasserer dem på toppen av varm mat.

Stol på oss, det smaker mye bedre enn den beskrivelse som gjør det lyd. Det er vanligvis et billig måltid som godt, spesielt hvis to mennesker kan dele en del.

Hiroshima-stil okonomiyaki:

Dette var den første okonomiyki vi likte, og det var massiv. Nudler (valg av soba eller udon), revet grønnsaker og sjømat som serveres på toppen av en tynn pannekake stekt. Vanligvis den er toppet med en søt Worcestershire stil saus og toppet med majones.
Hvor du skal få Hiroshima-stil okonomiyaki: Bare i nærheten av Hiroshima train station er den viktigste gate Johoku Dori. Hvis du går forbi postkontoret vil du finne dette stedet på høyre side i en murbygning. Alle lokalbefolkningen, massevis av moro.

See also  12 Beste Stedene I Brecon Beacons For Å Besøke - Den komplette reiseguide {UPDATED}

Osaka-stil Okonomiyaki:

I motsetning til Hiroshima underskrift okonomiyaki, Osaka okonomiyaki inkluderer ikke noen nudler, sin grønnsaker er mer finhakket-og hele pakken er mer ryddig.
Hvor du skal få Osaka-stil okonomiyaki: Det er mange steder langs Dotonbori Gate i Osaka som spesialiserer seg i okonomiyaki. Hvis du spør pent, de vil også trekke Hello Kitty på topp i majones.

Tokyo stil, okonomiyaki:

Offisielt kjent som monjayaki, alle ingrediensene er blandet inn i røren slik at det er alle kokt sammen, nesten som en pannekake-omelett. Vår server kom til unnsetning når han skjønte at vi hadde ingen anelse om hva vi gjorde på vår grill og stablet kuttet kål og andre godsaker på utsiden og mens mye av væsken i røren kokt på innsiden. Så du mos det hele sammen med litt metall scrapters. Ganske rotete, ikke veldig ryddig, men virkelig tilfredsstillende.
Hvor du skal få monjayaki i Tokyo: Bare på det sentrale krysset på Shibuya station i Tokyo. Du har din valg av monjayaki eller okonomiyaki at du lage deg ved bordet ditt. Mye moro, forferdelig sosiale og billig.

Takoyaki

Takoyaki, sier du? Hot blekksprut og herbed deigen baller. Alle en del av opplevelsen: se takoyaki masters raskt slå sin takoyaki baller i noe som ser ut som en cupcake panne med lang tannpirkere til at de blir tilberedt jevnt på alle sider. Takoyaki er ofte toppet med en søt saus, oregano, og rikelig med hjelpende av hanakatsuo.
Hvor du skal få takoyaki:

Nishiki Markedet, Kyoto: Det er en travel stå i dekket innendørs markedet som serverer rykende varm takoyaki for en god pris. Morsom atmosfære med mange studenter hengende rundt.
Dotonbori Street, Osaka: Flere leverandører selger takoyaki frisk fra grillen langs denne travle gaten.

Izakaya restauranter

Izakaya er teknisk kjent som drikker restauranter, men det er vanligvis en stor meny av dumplings, salater, stekt kylling og annet snacks biter til nosh som du drikke øl. Izakaya noen ganger selv tilbyr karaoke, slik at du kan synge av alle kaloriene. Hvis du ser deg rundt, kan du finne noen gode tilbud på Izakaya restauranter med retter som kjører $3-$5.

Japansk Karri

Selv om vi har hørt at Japanske curry stammer med den Britiske, det er ingenting i det hele tatt som en Britisk eller Indisk curry. Den beste måten å beskrive Japansk curry saus: brun. Det er en jevn søt og velsmakende saus. Selv om det ikke er på nivå med Indisk eller andre karriretter, det kan være en fin mat pause fra typisk Japansk mat, og det er som oftest ganske billig.
Der hvor å få Japanske curry: de Fleste store byer har rimelig karri restauranter. Vi prøvde Coco Ichibanya i Kyoto, og likte en stor plate av blandet sjømat karri for rundt $10.

Japansk Supper

Det er ganske mange restauranter som spesialiserer seg i supper. Ofte kan du velge din noodle (tykk udon eller tynnere soba), stil av kjøttkraft og kjøtt eller grønnsaker inne.
Der hvor å få Japanske supper: Selv om en kjede restaurant, Tenkaippin (eller Tenka Ippin) serverer en formidabel bolle. Ippudo er en annen populær og tilsynelatende pålitelige suppe kjede.

Ootaya Restaurant

Ootoya er faktisk en kjede restaurant, men en som har høy kvalitet på mat til meget rimelige priser (f.eks., rundt $8-10). Et flott alternativ når du ønsker en næringsrik, godt måltid ute uten å bryte banken. Du kan finne Ootaya restauranter rundt Tokyo, spesielt i og rundt virksomheten disticts. Vi gikk til en i Subaru bygning i Shinjuku.

Regionale Japansk Mat

Ål Havål Titter, Miyajima

Mye av ålen som du finner i Japan er unagi, noe som betyr ferskvann ål. Men i Miyajima og Hiroshima-området, ål av valget er anago, eller saltvann ål. Det er grillet litt og deretter toppet med en søt saus. Vi spiste vår anago som et ris bolle (don) like i nærheten av jernbanestasjonen i Miyajimaguchi. Vanlig pris er rundt $25-$30 per bolle.

Grillet Østers — Miyajima

Du skulle tro at med all den rå mat Japansk spise de ville kaste østers i raw spise kurv. Men de er ikke, i alle fall i visse tider av året når vann temperaturen er for høy. Så i løpet av våre besøk i Mai, østers leverandører på øya Miyajima grillet deres østers. Mens østers var ikke petite, de var velsmakende og rikholdig, massive gutta, en perfekt supplement til en god tørr skyld.

Tempura

Tempura alltid slo oss som en merkelig Japansk mat — det er stekt, mens de fleste Japansk mat er lys på olje. Grave i historien til tempura, og du vil finne ut hvorfor: takk til den Portugisiske innflytelse for tempura i Japan.
Mens tempura er ofte gjort for dårlig mening altfor stekt eller ikke ved hjelp av ferske oljer – det er en skjønnhet til det da gjort det bra. Utsiden av utmerket tempura er bare litt sprø, og beskytter ømt kokt interiør. Og det er ingen bedre måte å sette pris på dyktighet bak perfekt tilberedt tempura enn ved å spise på en bar hvor du kan se tempura masters på jobb.

See also  Hvordan Vet Du At Din Reise Penger Opphold Lokale? - Hva du trenger å vite {2021}

Der hvor å spise tempura i Tokyo: Vi gikk til lunsj meny på Tsunahachi Restaurant i Shinjuku ($15-$30). Den billigste lunsj meny er tilgjengelig, mens du mangler noen av de spesielle sjømat biter, og er en utmerket verdi. Deres tempura er eksepsjonelt høy kvalitet. Vi likte også sitter i baren ser kokkene gjøre sin magi. Denne restauranten vil gi deg å spise og dyppe instruksjonene på engelsk for å være sikker på at du spiser alt riktig. Nyttig, søt og herlig Japansk.

Hida Biff

Mange mennesker har hørt om Kobe beef, men få har hørt om Hida biff. Dette er den nye toppen biff i Japan i henhold til de nyeste mat konkurranser. Kjøttet er marmorert med fett, noe som gjør det smelter i munnen når du grill det. Ikke av de rimeligste på $25-$30 for en stille måltid, men verdt å prøve. Siden byen Hida ligger like nord, Takayama er full av restauranter som spesialiserer seg på Hida biff.

Japansk Drinker og Desserter

 

Vi hadde ingen anelse om at Japanske folk hadde slik en søt tann, men hvis du ser rundt kjelleren mat etasje i hvilken som helst butikk du vil bli overrasket over utvalget og utvalget av søtsaker. Mange er laget med ris mel doughs og bean lim eller andre biter av regionale fyllinger. Den søtsaker som tar med kake (og vi har nesten gjort oss syke på alle gratis vareprøver i Kyoto) var Yatsuhashi søtsaker — ris mel deig puter gjemt med ulike søte fyllinger.

Skyld

Laget av gjæret ris, sake er en tradisjonell Japansk alkohol som par pent med sushi, grillet østers og andre biter av tradisjonell Japansk mat. Det er åpenbart at ikke alle skyld er skapt like, så hvis din første erfaring er ikke stor, ikke dispair. For å få et inntrykk av omfanget av skyld tilgjengelig, smake og prøve så mye skyld som du kan. Hvis du finner deg selv i Takayama, sørg for å ta del i gratis skyld smaker i den gamle bydelen i nærheten Sanmachi (eller Kamisannomachi). Se etter sugidama (store cedar baller) hengende utenfor, noe som indikerer at skyld er brygget og serveres inne. Den beste smaksprøver inkluderer en rekke skyld, og også indikere hvilke skyld er best serveres kald eller varm.

Grønn te

Vi hadde egentlig aldri vært store fans av grønn te før du besøker Japan. Mye av det som er gått av som grønn te i Vest, kan være mindre enn bemerkelsesverdig, spesielt i flaskevann iste arena der smaker grensen på den seig og kaffe-gratis.

I Japan, men grønn te er overalt, og det er ofte svært god. Det er en jevn, røyksmak som er å bli verdsatt uten sukker eller tilsetningsstoffer. Benytt anledningen til å delta på en Japansk te-seremoni, og du vil sette pris på den kulturen bak te å drikke enda mer.

Et notat for kaffedrikkere: å Vite at Japan er i hovedsak en te-drikking samfunnet, ble vi overrasket av utbredelsen av kaffe butikker og espressomaskiner. Å få kaffe fix er imidlertid mulig, men det er ikke billig (dvs., $4-7 på en Starbucks eller lignende type kafé).
Miljø-merk – BYOC (Bring Your Own Spisepinner): de Fleste restauranter i Japan vil gi deg med disponibel tre spisepinner. Vurdere å sette et par av din egen bærbare / sammenleggbare spisepinner eller bare vanlige spisepinner for din Japan reiser for å unngå alt som parkett spisepinne avfall.

Glutenfri å Spise i Japan

Hvis du har cøliaki eller glutenintoleranse det er gode og dårlige nyheter om glutenfri å spise i Japan generelt. På den positive siden, noen av de tradisjonelle rettene som sashimi og sushi er glutenfri. På den negative siden, mange retter er soya saus (eller lignende) eller maten er stekt i olje som også ble brukt til å steke deigen med gluten. Restauranten ansatte ikke alltid er utdannet på hva ingrediensene inneholder gluten, så det er viktig å være forsiktig og stille spørsmål.

Merk: Disse glutenfri restaurant-kort er ikke en del av en affiliate plan eller en måte for oss å tjene penger. Vi er ekstremt heldige at vi kan spise alt, men vi har sett utfordringene med andre som har cøliaki eller som har mat intoleranse hvor hvert måltid kan potensielt gjøre dem syke, eller som forårsaker smerte. Disse detaljerte glutenfri kortene ble opprettet for å bidra til å hindre at det skjer, og gjøre det å spise ute morsomt og fornøyelig når du er på reise.

På ingen måte er dette et stort Japansk mat guide, men det burde hjelpe deg å navigere Japansk mat liggende og tilbyr noen alternativer for billig å spise i Japan.

Leave a comment