Når lesere spør, “Hvis jeg reiser til Kirgisistan, hva skal jeg gjøre? Hvor skal jeg gå? Hva slags erfaringer vil jeg ha?”Vi lurer på hvordan vi vil holde det kort.

Fordi landet er fortsatt relativt uoppdaget og serverer så mange forskjellige stiler av reise, svaret er: det kommer helt an på hva du er ute etter. Det er mye mer å gjøre og oppleve i Kirgisistan enn du kanskje først trodde.

Fjell-landskap og trekking? Sjekke. Kulturelle og kulinariske opplevelser? Sjekke. Levende nomadiske kultur og yurts? Sjekke. Urbane opplevelser og velvære retreats? Fikk det også.

Det er god grunn til hvorfor Kirgisistan gjør vår liste over favoritt destinasjoner, som gjøre sine turer.

Hvordan bruke denne brukerhåndboken: Å hjelpe (oss), har vi laget denne eksperimentelle reiseguide til Kroatia. Vi samlet det fra syv forskjellige turer dit i løpet av de siste elleve årene. For noen bestemt oppføring, kanskje den aktivitet fange din oppmerksomhet, er du akkurat som på bildet, eller kanskje begge deler. Vår hensikt er å tilby noen variert inspirasjon om ting å gjøre i Kirgisistan og praktiske råd for å runde ut Kirgisistan reiserute, for å hjelpe deg med å legge til en ny destinasjon eller erfaring til det. Eller, kanskje for å gi deg den byggeklosser for å lage din egen tur til Kirgisistan fra bunnen av.
Merk: I full åpenhet, vi har jobbet med flere av målene og lokale organisasjoner (DMOs) som er nevnt nedenfor for å hjelpe dem til å utvikle mange av disse nye kulinariske og kulturelle turer og opplevelser. Dette var en del av vår rådgivning på USAID Vekst-Initiativet (BGI) reiselivsutvikling prosjektet tar sikte på å fremme regional og lokal turisme tiltak for å holde turisme penger lokale og nytte for samfunnet. Så, vi tror disse lokale turer og tilkoblinger er ganske kult…og håper vi du gjør også!

27 Ting å Gjøre, Se og Spise i Kirgisistan

1. Få Blant Det og Trek Tian Shan eller Pamir-Alay Fjell

Med over 90% av Kypros dekket av fjell, det er umulig å unngå dem. God ting, fordi disse fjellene er blant landets største uavgjort. Fortjent det.

Gjemt i disse fjellene er opplevelser for eventyr reisende og fotturister, så vel som for de som bare ønsker å midlertidig koble fra sine daglige bekymringer og koble med naturen og seg selv.

Fjellene også tjene som et passende bakteppe for Kirgisistans nomadiske kultur og levende historie. Dette betyr at under deres vandringer du vil også møte lokale gjetere og deres familier opp på jailoo (høy beite) med sine dyr. Kirgisiske folket og nomadiske kultur er gjestfrie (se #9), så ikke bli overrasket hvis du er invitert på kaffe eller en matbit.

De to viktigste fjellkjeder i Kirgisistan inkluderer Tian Shan-Fjellene som dekker de fleste Kirgisistan og fortsette inn i Kasakhstan og Kina i øst og Pamir-Alay Fjell som går inn i Tadsjikistan og Kina i den sørlige delen av landet. Dette er alvorlige fjellkjeder med flere topper hver over 7000 meter (23,000 føtter), men de har begge mange trekking valg og ruter for hver vanskelighetsgrad og ønsket lengde på turen (f.eks., dagsturer til flere-dagers turer).

Anbefalt trekking regioner og ruter:

Vandringer i nærheten Karakol: Altyn-Arashan, Ala Kol, Archa Tor Pass, Høydepunktene av Ak Suu, Nomad Valley Trek
Turer i Jyrgalan Dalen: Boz-Uchuk Innsjøer, Kesenkiya Loop, Røver ‘ s Canyon, Ailampa Breen Loop, isbreer
Turer på den Sørlige Bredden av Innsjøen Issyk-Kul: Skazka, Jeti-Oguz, Shatyly Overse, Barskoon Fossefall
Vandringer i nærheten av Hms-tiltak (Pamir-Alay Fjell / Alay-Regionen): Høyder av Alay, Koshkol Innsjøer, Lenin Topp Base Camp, Kirgisiske Ata National Park
Vandringer i nærheten Naryn: Salkyn Tur, Kol Suu Lake
Ny Trekking Ruter og Kart: i Løpet av sommeren 2017, 52 nye trekking ruter (over 2500 km) ble merket og kartlagt gjennom Kirgisistan med lagt spesiell fokus på Issyk-Kul-Regionen, Naryn og Legge Dalen. Dette åpner opp enda mer trekking ruter for uavhengige trekkere, eller for grupper som ønsker å gå litt off-the-beaten-banen. Kart er tilgjengelig for kjøp i hele landet på lokale DMOs (Destination Management Organisasjoner) eller CBT (Community Based Tourism) kontorer. Mange av de digitale filene (GPX-spor) for disse rutene kan bli funnet på Viewranger, Wikiloc, og AllTrails.

2. Gå Tilbake i Tid med Golden Eagles av Salbuurun

Tilbringe tid sammen med medlemmer av den Kirgisiske Salbuurun Føderasjonen og forstå barnelærdom og grunner for Kirgisistans nomadiske tradisjoner for jakt med golden ørner, falker og taigan jakt hunder. Dette bildet bare begynner å fortelle en real-life historie og historie som ser ut og føles som en Sentral Asiatiske versjonen av Game of Thrones.

Hvordan du gjør det: Noen lokale pensjonat og yurt leire langs den Sørlige Kysten eller Innsjøen Issyk-Kul kan organisere en Salbuurun demonstrasjon for deg på sine egne lokaler. Men, vi foreslår å delta Reisemål South Shore ‘ s Salbuurun tour (en time) som arbeider direkte med Salbuurun Føderasjonen i Bokonbaevo. Vil du ha en sjanse til å se demonstrasjoner på hvordan jegere jobber sammen som et team med sin golden eagles, taigan hunder og hester, inkludert eksempel jakt (ikke bekymre deg, utstoppede dyr er brukt) og bueskyting fra hesteryggen. Først, vil du se, og så kanskje prøve for deg selv. .

3. Hest Turen til Sangen Kul eller Köl Suu Lake og Henge med Hyrdene

Selv om du aldri har ridd på en hest – eller som i vårt tilfelle, bare fordi du har aldri ridd på en hest – denne opplevelsen er et absolutt must.

Etter innser at hester er valget arbeid dyr og ofte transport av valg over landskapet, ta med en guide og leder i åsene med på en reise til mountain lake av Sangen Kul (3,016 meter / 9,895 fot) eller Köl Suu (3,514 meter/ 11,530 fot) i Naryn Regionen.

Over natten, du bor i en hyrde familiens yurt, og klikk deretter på fullfør av på sjøen for annen overnatting. Innstilling: fotogene, ikoniske og visuelt imponerende. Kirgisistans landskap og kultur møtes i det som fortsatt er en av de mest minneverdige opplevelser av våre tidlige reiser.

For de virkelig utradisjonelt og kulturelle engasjerende, tid besøket med Ramadan. Hvis du gjør det, kanskje du vil ha en feirende geit drept i deres ære.

Merk: Vi har hørt i løpet av årene som Sang Kul Innsjøen har blitt mer overfylt med økt popularitet, så hvis du ønsker en mer off-the-beaten-banen opplevelse bør du vurdere å velge Köl Suu lake. Det er også i Naryn regionen, men litt mer fjernt og nær grensen til Kina. Vi har ikke vært oss selv, men vi har hørt fra venner med mye erfaring i Kirgisistan at opplevelsen der og lake gjør det verdt en ekstra innsats for å komme dit.

Hvordan du gjør det: Vi arrangerte vår Sang-Kul hest trek, inkludert en hest guide, hester, og yurt-opphold, med CBT Kochkor. For en reise til Köl Suu Lake, CBT Naryn kan ordne med tillatelsen, transport, yurt opphold og ridning for deg. Hvis du ikke tror du er opp for en masse ridning (ikke bekymre deg, vil vi få det), bør du vurdere en av dagen hest turer fra Naryn eller Jyrgalan.

4. Gå seg vill i Gatene av Hms Bazaar

Reise til Hms og du vil finne et stort etnisk komplekse byen i sør-Kirgisistan. Det vokst på oss hver gang vi har besøkt. Med usbekiske og Kirgisiske populasjoner, og et par Tajiks kastet i for godt mål, Osh er en slags Sentral-Asiatiske bolle av kulturer, mat og mennesker.

Det er ingen bedre sted å oppleve denne enn på Hms Jayma Bazaar, den eldste i regionen i over 2000 år gamle. Det er levende historie understreker sin (og city) er viktig som et Silk Road trading center. Det friske markedet og varer bazaar ser ut til å ta over mye av byen og er en av de mest avgjørende egenskaper. Nyt å tapt i gater fylt med krydder, tørket frukt og nøtter, friske råvarer, meieriprodukter, og mer. Her er et hendig kart over Jayma Bazaar hvis du ønsker litt hjelp til å navigere.

Merk: Hms Bazaar er også det perfekte stedet å hamstre på snacks og ingredienser for make-din-egen-trail mix før du begir deg inn i Pamir-Alay Fjell for en trek, eller for en Pamir Highway tur til Tadsjikistan.

Andre markeder som er verdt å besøke i Kirgisistan: de Fleste tettsteder og byer som vil ha sin egen ferske markedet. Disse er morsomme steder å vandre rundt, muligens prøve et par godbiter, stille noen spørsmål (hvis du har noen grunnleggende russisk) og bare få en følelse for lokal mat og mennesker.

Karakol har en liten bazaar (Bugu Bazaar) i sentrum av byen som er en håndterlig størrelse, men har fortsatt et godt utvalg av frisk frukt og grønnsaker, brød, tørket frukt og nøtter (vår favoritt er stekt fava bønner), fjell honning, og mer. Videre er Karakol Store Basaren med mange flere står; det er også lett å gå seg vill i sine små gater og smug. Bishkek har flere massive markeder med Hms Basaren som de mest interessante for reisende. Det er også verdt å smelle inn Naryn sentrale markedet for å smake på lokal honning, yoghurt og drikke korut (tørket yoghurt snacks).

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Southampton, England - Ny Reise tips{UPDATED}

5. Drikk et stort Glass Gjæret Mare Melk (Kymyz)

Kymyz, eller gjæret mare melk, er en tradisjonell og kjære Kirgisiske drikke. Det er verdt å merke seg at for utlendinger som ikke har vokst opp med å drikke det, kymyz kan være en ervervet smak. Hva er det? Fizzy melk, med litt tang. Noen sammenligner det litt kefir. Vær forsiktig med å drikke små mengder første gang ut slik at magen kan bli vant til gjæring.

Første gang vi prøvde kymyz i Kirgisistan, det var fra et veikanten står i byen Kochkor. Kvinnen som kjører stå nesten ikke selge den til meg i frykt for at det ville gjøre meg syk før hesten min trek. Jeg overbeviste henne om at magen min var allerede full av bakterier, og jeg ville være OK. Det var trolig den beste kymyzI noen gang har prøvd.

Hvis du virkelig grave kymyz, du er på hell. Det er enda spa-som helse og velvære opplevelser som involverer fordøyelsesenzymer kymyz behandlinger for fem til ti dager som angivelig kurere alle som feiler deg. Hvis du prøver det, og la oss få vite hvordan det går.

6. Få den Beste Søvn i Ditt Liv i en Yurt

For så mange grunner, sove i en Kirgisiske yurt minst en gang i livet er en må-gjøre. Når solen går ned og en chill ned, varmen av en yurt er en kjærkommen følelse. På kvelden, nyt måneskinn streaming gjennom tunduk, den latticed sirkulær åpning i yurt ‘ s apex. Ta noen varme, tunge tepper (det er vanligvis nok av dem i omtrent hver yurt du vil finne deg selv), har verten dekke tunduk og nyte en lang, behagelig søvn i stummende mørke.

Merk: Se hvordan yurts er bygget (og hverandre) er en ganske interessant prosess. Mange Kirgisiske festivaler (spesielt i Sørlige Bredden av Innsjøen Issyk-Kul) vil omfatte yurt-bygningen konkurranser (rekorden er på rundt 10 minutter), og du kan også bli med på en yurt-bygningen tur i Kyzyl-Tuu landsbyen.

7. Slipp Din Indre Barnet i Eventyret Canyons (Skazka Canyon)

Lys eventyr på sitt beste. Kjøre opp, snakke med en 20 minutters spasertur unna, og deretter gjøre en 360 sving og bli overrasket av landskapet variasjon rundt deg langs Innsjøen Issyk-Kul South Shore.

Hvordan du gjør det: Enkleste måten å få til Skazka er som en dagstur fra Bokonbaevo ved å ansette en sjåfør til å ta deg dit, vente, og bringe deg tilbake (rundt 1500 som/$22). Alternativt kan du ta en marshrutka mot Karakol fra Bokonbaevo og be om å bli sluppet av på hovedveien i krysset signere for. Det handler om en 15-minutters spasertur til inngangen. Inngangsbilletten er 50 som.

8. Se en Kok-Boru (Goat Carcass Polo) Stemmer

Kok-boru, goat carcass polo, er en av Kirgisistan nasjonale og mest elskede sport. Etter å ha sett flere kamper i Verden Nomad Spill, forstår vi hvorfor: det er hektisk og intens.

I de varmere månedene, de fleste landsbyer montere pick-up kok-boru lag, så det er mulig å ta en spontan kamp hvis du spør rundt. I tillegg, mange sommer-festivaler (f.eks., i Sørlige Bredden av Innsjøen Issyk-Kul eller Jyrgalan) funksjonen kok-boru-spill som en del av festlighetene.

Vi har også blitt fortalt at nesten alle nasjonale helligdager feires med kok-boru. Hvis du skje for å være i Kirgisistan i løpet av den tiden holde et øye ut for kok-boru kamper som tar over stadioner over hele landet.

9. Nyt Kirgisiske Gjestfrihet på Fly (Si Ja til Tilfeldige Invitasjoner)

Kirgisistans mennesker liker å engasjere seg. De liker å stille spørsmål. De liker å invitere reisende til å bli med dem. De er gjestfrie. Hvis en Kirgisiske person tilbyr lunsj, en drink eller en mulighet til å henge ut, er det mest sannsynlig er ekte. Si ja til invitasjonen.

10. Eksempel Samsas i Osh

Med sin blanding av usbekiske og Kirgisiske kulturer, Osh er kjent for sin gigantiske somsas (chon samsa), fylt bakverk (vanligvis med lammekjøtt og løk) bakt på siden av en tandoor-ovn som kalles en tandir. Du kan lukte dem steke et kvartal unna. Få dem mens de er varme før fettet på innsiden har en sjanse til å kule.

Og ikke bekymre deg hvis brød produkter er ikke noe for deg. Det er også rikelig med dampet manti, fylt dumplings, hengende rundt Hms-tiltak som godt. Faktisk, vegetarianere kan glede seg som den lokale dumpling spesialiteter av maida manti og gök chuchvara er både kjøtt-gratis.

Merk: Hvis du ønsker å prøve både samsa og maida manti, sign up for Hms foodie tour som du vil ha en sjanse til å prøve disse Hms spesialiteter, samt et par andre i løpet av få timer. En vegetarisk versjon av denne turen er også mulig.

11. Beundre Kirgisiske Menn i Kalpaks

Den kalpak er en svart og hvit, og er unikt-formet, tradisjonelle Kirgisiske menneskers hat. Det er en av de tydelige symboler Kirgisistan. Jeg hadde en gang en samtale for en time i broken russisk om hvordan kalpak er den mest perfekt designet for hat fordi det stabiliserer temperaturen året rundt – varme i sommer, kjølig om vinteren.

Nå, jeg er ikke så sikker på om hvor kalpak faller i omfanget av perfekt designet hodeplagg rundt om i verden, men en gruppe eldre menn henge ut i sin kalpaks gjør for typiske Kirgisiske brettet. Hvis du skje for å være i landet for alle slags festival eller ferie, vil du sikkert vil møte et hav av kalpaks.

12. Motta Livets Visdom fra en Vennlig Shepherd

Vi har funnet ut at hvis du lar deg åpne for andre, visdom kan komme i mange former, fra usannsynlig kilder. Under vårt første besøk til den Sørlige Bredden av Innsjøen Issyk-Kul, som vi møtte denne shepherd med 76 års visdom under hans slapp belte.

Da vi forklarte hvem vi var og hvorfor vi var i møte med ham i det som virket som midten av ingensteds, fortalte han forteller oss at vi bør fortsette å vandre, lære og utforske mens vi er unge.

13. Delta i Ol av Nomadiske Sport (aka, Verden Nomad Spill)

Verden Nomad Spill finner sted annethvert år (i år), vanligvis i begynnelsen til midten av September. Neste spill er 2-8 September 2018 i Cholpon-Ata (nordlige bredden av Innsjøen Issyk-Kul) og flere andre steder.

Bryting på hesteryggen, goat carcass polo (kok-boru), jakt med golden eagles, bueskyting fra hesteryggen, og holde seg bryting er bare et par av hendelser med nomad konkurrenter fra hele verden.

Og, hvis du har tid for ditt besøk til høyre du kan faktisk finne deg selv å vinke til Stephen Seagal kledd som en nomadisk krigsherre, ridning på hest. Det skjedde i 2016 spill.

Hvis det er høy intensitet fysisk sport som involverer hester eller menn som prøver pin-koden hver andre til bakken er ikke for deg, det er en hel andre kulturelle delen av Verden Nomad Spill fokusert på Kirgisiske og nomadiske kultur, håndverk og spill.

Hvordan du gjør det: Les vår Verden Nomad Spill Beginner ‘ s Guide med informasjon om hvordan du skal organisere en tur for å se Verden Nomad Spill og hva idrett og erfaringer til å forvente det.

Festivaler i Kirgisistan: Kirgisiske folket elsker festivaler, arrangementer og feiringer. Og de elsker å dele sin nomadiske tradisjoner, kostymer, kunsthåndverk og mer. Du kan raskt føle sterk følelse av stolthet og styrke. Det er verdt å prøve for å passe din reiserute rundt en Kirgisiske festival eller arrangement. Her er en aktivitetskalender for alle Kirgisistan.

14. Spis “Fem Fingre” (Beshbarmak)

Dette tradisjonelle Kirgisiske rett, kjent som “5 fingre,” er laget av hjemmelagde nudler kokt i buljong og slått med biter av kjøtt (vanligvis fårekjøtt). Det er noen små regionale forskjeller i denne retten over hele landet (for eksempel i Naryn det er stappfulle av kjøtt), men dette nomadiske parabolen er en som alle Kirgisiske kan komme bak.

Den tradisjonelle måten å spise det med eders hender, og i en yurt. Men ikke bekymre deg, ved hjelp av en gaffel og kniv er mer enn OK i disse dager.

Der hvor å finne beshbarmak: Mange Kirgisiske restauranter som serverer beshbarmak, men den beste måten å smake på det er når det er kokt, fersk for deg – enten opp i jailoo (høy beite) eller med en matlaging klasse. Vi gjorde det Beshbarmak Matlaging Klasse i Naryn og noen yurt leirene tilbyr også matlagingskurs på forespørsel.

See also  15 Beste Fotturer I Massachusetts For Å Oppleve Den endelig reiseguide {UPDATED}

15. Suge Din Verkende Muskler i en Naturlig Alpine Hot Spring

Blant de mer hyggelig kombinasjoner i en alpin reisemål: fotturer og restorative hot springs. Nær byen Karakol, du kan finne et par alternativer, inkludert fjellet trek av Altyn Arashan, som inkluderer en natt i en yurt eller enkle hostel sammen med soaking i en varm kilde basseng.

Alternativt, etter turen, eller bare fordi, du kan oppsøke Ak-Suu, en annen hot springs village nær Karakol. Slappe av, varm opp og chill out på en utendørs hot spring basseng med fjellene rundt deg. Uansett, den sulfurous mineralvann er god for hva som feiler din dro ut eller på annen måte stresset muskler og bein.

16. Ta en Dukkert i det 2. Største Alpine Lake i Verden, Innsjøen Issyk-Kul

To valg her — langs den nordlige kysten der det er flere spa og utviklet beach områder i og rundt byen Cholpon-Ata eller langs sjøen, south shore hvor du vil finne massevis av sjøkanten rydninger som å ta en spasertur eller hoppe i.

Vår stemme er for south shore (Tamga og Kaji-Si strendene er anbefalt) som det er mindre overfylt og uten den store alpinanlegg, men hvis du ønsker en smak av Sovjet-møter-Kirgisiske spa-opplevelse da gi north shore til en prøve så godt.

Uansett, du har en utrolig utsikt over Tian Shan-Fjellene for å holde deg med selskap under svømme i vannet påstått å ha spesielle helbredende krefter.

17. Oppdag Dungan Kultur og Mat i Karakol

Tilbringe litt tid i Karakol og lære om Dungan mennesker og deres tilstedeværelse i Kirgisistan. Opprinnelig fra Kina, Dungan mennesker utvandret til Karakol i 1880 og har bevart sin mat, kultur og tradisjoner over tid.

Spesielt som du gjør din vei rundt Karakol Store og Små Basarer, vil du finne Dungan leverandører og innflytelse overalt. Karakol spesielt og Kirgisistan i generelle skylder en takk til Dungan kultur for dens innvirkning på det nasjonale og regionale retter.

En av de beste og mest smakfulle — måter å oppleve Dungan mat og gjestfrihet er ved å bli med i Dungan Village og Familie Middag tour i regi av Destinasjon Karakol. Vil du besøke en Dungan landsby utenfor byen og lære om deres historie og kultur gjennom en kort gå-tur, etterfulgt av main event — en hjemmelaget Dungan fest med et minimum av åtte retter. Imponerende og deilig.

Du vil også ha en sjanse til å lære å lage din egen ashlan-fu, en berømt Dungan kald suppe i en eddik buljong laget med nudler, potetstivelse, og ulike urter og krydder. Det er deilig hele tiden. Vi hører også at det er et særlig effektivt kurere bakrus. Dungan eple eddik er alltid hjemmelaget; hver familie opprettholder en hemmelig oppskrift.

18. Blaze en Ny Trekking Trail i Jyrgalan Valley

Trekking i Kirgisistan er Jyrgalan Valley er en av de nye mountain opplevelser tilgjengelig utenfor byen Karakol (60 km). Ikke bare er dette en vakker (og ikke veldig overfylt) område å gå tur, men Jyrgalan landsbyen i seg selv har en interessant historie — fra å dø kull gruvedrift landsby til trekking og friluftsliv adventure center på bare et par år.

Det er nå en håndfull av dagen og multi-dagers turer (og hest turer, hvis det er din greie) som går fra Jyrgalan landsbyen i seg selv. Stien som vi tok – de Boz-Uchuk Innsjøer Trek – vind 55 km (totalt 33,5 km) i løpet av tre dager gjennom Terskei Ala-Too Utvalg av Tian Shan-Fjellene i det østlige Kirgisistan, over fjelloverganger, tvers over elven daler og opp til alpine innsjøer.

Kirgisistan Trekking, Boz Uchuk Trek med Hestfolk i Jyrgalan Valley
Fra ett fjellpass til neste langs Jyrgalan Trek.
Lokale folk har blitt trent som mountain guides og hest behandlere og overnatting i landsbyen er for det meste gjennom familie pensjonat og hjem opphold. Så, du vet at din turisme penger er som bor lokalt og bidrar til lokale familier.

Hvordan organisere en tur i Jyrgalan Dalen: Les vår Jyrgalan Boz-Uchuk Innsjøer Trek: A Beginner ‘ s Guide for alle detaljer du trenger ikke bare for turen vi gjorde, men for fotturer i Jyrgalan Valley generelt. Du kan også sjekke ut forskjellige dagen og multi-dagers trekking turer eller hest turer er tilgjengelig fra Reisemål Jyrgalan, velforeningen spissen lokal reiselivsutvikling.

19. Nyt Yurt-Side Morgen Kaffe

Dette bildet, tatt på den andre morgenen sammen hesten vår trekking erfaring til Sang-Kul Lake, fanget essensen av utendørs spenning møter nomadiske kultur som for oss definerer en reiseopplevelse i Kirgisistan. Med en chill i luften, som vi opplevde dette tidlig på høsten morgen, en streaming kopp te, den allestedsnærværende drikker av valget i Kirgisistan — fit tidlig morgen atmosfære av snø-drysses fjelltopper bare perfekt.

20. Røverkjøp for Shaggy Sau på Karakol Dyr Markedet

Hvis du finner deg selv i byen Karakol rundt helgen, det er verdt å finjustere din plan for å sammenfalle med et besøk til Karakol søndag Dyr Markedet. Handel starter tidlig – noen ganger så tidlig som 3:00 AM – i et forsøk på å lande de beste dyr på det beste pris.

Men ikke bekymre deg, du kan komme senere i morgen og se hva hest, sau, geit og andre husdyr er henting på dagens priser. Det er ikke bare opplevelsen fotogene, men det gir en unikt og varig vinduet i den østlige Kirgisistan regionen som kulturelle veikryss.

Dyr markedet i Osh: Hvis du er i sør-Kirgisistan vi foreslår også at du besøker søndag dyr markedet utenfor Hms-tiltak. Vi fant leverandører og lokale folk her til å være veldig vennlige, og det er gøy å se på den lokale tradisjonelle forhandlinger teknikker, komplett med håndsignaler og drama.

21. Følg Hester i Skyggen av Peak Lenin

Hvis mind-bending fjelltopper er det du søker, ordne transport fra byen Nødvendig Tash i sør-Kirgisistan for å ta deg med ut for å se noen av de mest betagende fjell-landskap, vil du se utenfor av en tur videre langs Pamir Highway. Lenin Peak (Pik Lenin) tårn på 7,134 meter (23,405 fot).

22. Det føles Som om Du har Havnet på en Annen Planet i Alay Fjell

Om du har tenkt gjennom det sørlige Kirgisistan på vei til Tadsjikistan (se #23 nedenfor) eller Kina, eller bare er på besøk fordi det er en verdig reisemål i seg selv, setter av litt tid til å gå på en tur i Alay-Fjellene (eller Alay-Dalen), en sub-området i Pamir-Alay fjellkjede. Du vil bli belønnet med utenomjordiske utsikt og bare utrolig skjønnhet fjell-landskap i dette avsidesliggende området.

Hvordan organisere en tur i Alay Fjell: Les vår omfattende Trekking i Alay Fjell, Kirgisistan: The Ultimate Guide til alt du trenger å vite for å velge en rute, organisere en trek, finne en guide og utstyr, og hva du kan forvente på en dag eller multi-dagers trek. Du kan også se mange av trekking valg og turer er tilgjengelig på Besøk Alay, trekking agency vi gikk med på vår trek.

23. Starte Din Pamir Highway Road Trip

Uten tvil en av verdens største road turer, Pamir Highway fra Kirgisistan gjennom den nordlige Tadsjikistan regionen i Badakhshan og Wakhan-Dalen til grensen til Afghanistan er en opplevelse for livet. Hvis ingenting annet rører deg, utsikten av “Taket av Verden” Pamirs vil. Det, kombinert med historisk bakteppe og blanding av kulturer gjør at en føler seg som om du er på kanten av universet.

Stedet å begynne denne reisen er i Kirgisistan. En typisk innstilling av poenget er byen Osh eller Nødvendig Tash, med en sjåfør som vil bidra til å navigere high desert fjelloverganger og Kirgisistan-Tadsjikistan grensen i en robust kjøretøy som en UAZ. Hvis du er spesielt eventyrlysten, kan du begynne din overland-reise fra Bishkek, krysse fjelloverganger i Hms.

24. Beundre Kirgisiske Nomadiske Design og Forstå Symbolikken i Kirgisistans Shyrdaks og Tush-kiyiz

Første gang du går inne i en yurt, spesielt en godt innredet fargerike, din tilbøyelighet vil være å se opp og rundt, utvide din sidesynet. Det er arten av geometrien av en yurt som gjør dette, som form og symbolikk av design omgir deg. Den primære dekorative elementer av Kirgisiske yurts – den fargerike sau ull følte tepper kalt shyrdaks og tynnere mer fint brodert design paneler kjent som tush-kiyiz – vil holde øyne og sinn engasjert.

For å lære mer om Kirgisiske design og håndverk vurdere å besøke Golden Fingerbøl eller Almaluu Håndverk Center i Bokonbaevo langs den Sørlige Kysten. Du kan ta følte-making og håndverk klasser der, samt møte kvinner som gjør den vakre håndverk du se i butikker.

See also  Reise til Iran som Amerikanerne: Alt Du Trenger å Vite - siste Travel guide{UPDATED}

25. Slapp av på et Sunset Cruise på Innsjøen Issyk-Kul

Slapp av på slutten av dagen eller komme ned etter en tur med en velkomst drink i hånden, en håndfull av stekt fava bønner, og utsikt over Innsjøen Issyk-Kul og dens omkringliggende snødekte topper som solen går ned. Dette er sunset cruise i Karakol. Det finnes verre måter å avslutte dagen.

Hvis du vil ha en bit av adrenalin for å riste ting opp, dykke av høy dekket av båten og nyte en dukkert i Innsjøen Issyk-Kul.

26. Oppdag Rester av Kirgisistan ‘ s Silk Road Historie

Silk Road, nettverket av handelsruter som strakte seg fra Kina til Europa for over tusen år (2. århundre F.KR. – 14. århundre) gikk også gjennom Kirgisistan. Faktisk, Hms i sør-Kirgisistan i krysningen mellom Kina, Tadsjikistan og Usbekistan, ble ansett som den halv-veis mark for noen av rutene, noe som gjør det til et viktig Silk Road trading center.

En av de beste stedene å finne Silk Road ruiner og historie er i byen Uzgen, nær byen Osh. Du vil være i stand til å nyte de overlevende minaret og mausoleum med utsikt over snødekte Pamir-Fjellene i det fjerne.

Andre Silk Road Severdigheter i Kirgisistan: Burana-Tårnet ikke langt fra Bishkek er et annet sted hvor du kan se (og klatre) en 11. århundre minaret. Tash Rabat, i nærheten Naryn er en caravanserai høyt oppe i fjellene som skjermet og ligger tradere kommer fra Kina.

27. Finn Barn med Vind-Brant i Kinnene Nødvendig Tash

Hvis det er noe som fanger den høye fjell essensen av Nødvendig Tash, det er farge på kinnene av barn som leker i gatene. I det hele, vil du finne barn av Kirgisistan å være vennlig og engasjerende, uavhengig av hvor mye språket du skje for å dele med dem. Barn av Nødvendig Tash er ikke annerledes. Og deres utseende definitivt ekko ideen om at Kyrygzstan var og er fortsatt et veiskille mellom de forskjellige Tyrkisk-mongolsk land som nabo og det hele Øst-Asia.

Bonus: Finn den Sovjetiske Veggmalerier i Bishkek
I tillegg til å nyte smaken av storby, en av de fineste opplevelsene i Bishkek gang inkludert vegger og tak av History Museum (opprinnelig referert til som Lenin-Museet). Utrolig Sovjetiske veggmalerier illustrert propaganda som kunst til sitt fulle. Uansett om det var våpenkappløpet og frykt for atomkrig eller spekter av Vesten, følelser og frykt er klare.

Vi har blitt fortalt at veggmaleriene har blitt fjernet, men ikke ødelagt. Ingen vet vi vet hvor de er…ennå. Hvis du finner dem, gi oss beskjed. Kanskje hvis det er nok reisende be History Museum for å bringe dem tilbake, de vil?

Visum til Kirgisistan

Heldigvis, Kirgisistan gjør det enkelt når det kommer til visum. Deres visa-gratis regime som gjelder for borgere fra 60 land og vanligvis gir 30-60 dager i landet. For andre nasjonaliteter, det er en e-visum program, slik at du kan ta vare på alt på nettet før du ankommer. Sjekk visa krav til nasjonalitet her.

Hvordan Komme seg til Kirgisistan

Avhengig av hvor du reiser fra, det kan være litt av en reise for å komme til Kirgisistan. Men, økt flight ruter og lettet grenseoverganger betyr at det blir enklere og raskere. Det er egentlig ikke så langt unna som det kan høres.

Flyr til Kirgisistan:

Bishkek flyplass (FRU) er den største flyplassen i landet med flest muligheter for internasjonale flyvninger. Hvis du kommer fra Europa eller Nord-Amerika, vanligvis det raskeste (og billigste) måten er å fly med Turkish Airlines via Istanbul til Bishkek. Det finnes også andre alternativer gjennom Dubai og Moskva. Hvis du kommer fra Asia eller Australia, China Southern, Air India og FlyDubai tilbyr et godt utvalg av flyreiser.

 

Du kan sjekke din flyvning alternativer og priser på Skyscanner så det inkluderer også alle lavprisflyselskaper.

Overland-reise til Kirgisistan:

Kirgisistan ligger mellom Kasakhstan, Kina (Irkeshtam og Torugart går), Tadsjikistan og Usbekistan, som betyr at det er en rekke alternativer for å reise overland fra nabolandene. Vanligvis er det best å ordne transport — buss, delte taxi eller privat taxi — hele veien til nærmeste store by eller i Kirgisistan. Men, det er også vanlig at delte drosjer eller marshrutkas henge ut på den Kirgisiske side av grensen, slik at du kan gå over grensen og ta offentlig transport til neste by.

Caravanistan gir en god oversikt av transport alternativene i Kirgisistan, så vel som hele Sentral-Asia.

Overnatting i Kirgisistan

Alternativer for innkvartering av alle typer og budsjetter har økt enormt i løpet av de siste ti årene, som har letthet og fleksibilitet for å være i stand til å bestille online. I tillegg, noen av DMOs som er nevnt ovenfor (Karakol, Hms, Jyrgalan og South Shore) har overnatting oppføringer på sine nettsider, og kan hjelpe deg med å bestille et rom for deg. CBT Kirgisistan kontorer rundt om i landet kan også hjelpe deg med å booke deg inn i deres medlem hotellrom.

De større byene (Bishkek, Karakol og Hms-tiltak) vil ha mer luksus hotell alternativer, samt grunnleggende vandrerhjem og pensjonat. Når du kommer inn i mindre byer og landsbyer, overnatting, vil det meste være familiedrevet pensjonat, yurt opphold og homestays. Disse er vanligvis enkle saker, men vil du ha en mulighet til å samhandle og kommunisere med en lokal familie og få et glimt inn i deres liv. Og, som vi har nevnt ovenfor, yurt opphold er en må-prøve minst én gang i løpet av ditt besøk til Kirgisistan.

Anbefalte hotell og pensjonat i utvalgte byer i Kirgisistan:

Hoteller i Bishkek: På de høyere enden, anbefaler vi Solutel Hotel rommene er romslige og de ansatte er utrolig hjelpsomme og vennlige. For mer mid-range overnatting vi har hørt gode ting om Futuro Hotellet, og vi har også bodd på Shah-Palasset. Hvis du leter etter rimelig overnatting eller vandrerhjem, venner har anbefalt Apple Hostel (rykter er de noen ganger kjøre matlaging klasser og mat turer) og Interhouse Bishkek eller Sentrum. Finn et rom i Bishkek

 

Karakol Overnatting: På vårt siste besøk på Karakol vi bodde på Matsunoki pensjonatet, som er et Japansk stil sted som har svært komfortable senger, en utrolig stor og deilig frokost, lydisolering å holde det rolig, og en Japansk minimalistisk design. Sterkt anbefalt. Vi har også bodd på Hotellet Tagatay et par ganger, og det er en fin mid-range gjestehus med super vennlige eieren som bruker solenergi og andre fornybare energikilder for oppvarming sin varmt vann og elektrisitet. For budsjett reisende er det en rekke vandrerhjem i byen, eller hvis du ønsker å oppleve sove i en yurt gi Glad Yurt Camp en prøve rett utenfor sentrum (disclosure: vi har ikke bodd der selv, men vet eieren.) Reserve hotel Karakol
Sørlige Bredden av Innsjøen Issyk-Kul Overnatting: I Bokonbaevo, i form av regionalt senter, vi har bodd på Emily Guesthouse flere ganger. Familien som driver hotellet er utrolig søte og de serverer god, hjemmelaget mat til en rimelig pris. For en yurt camp erfaring ikke langt fra byen, prøver Almaluu Yurt Camp (prøve VIP yurts med badstue vedlagt) eller Bel Tam Yurt Camp (rett ved bredden av Innsjøen Issyk-Kul). Og, for en mer ekstern yurt erfaring anbefaler vi Manzyly-Ata Yurt Camp (den første yurt vi sovet i 11 år siden) og vi har også hørt gode ting om (og vet eieren) Jaichy Yurt Camp som er oppe på en jailoo (høy beite) ca 45 minutter fra Bokonbaevo. Bestill overnatting i South Shore
Hms overnatting: Vi har bodd på, og kan anbefale Classic Hotel, Shanghai City Hotel (gratis klesvask og en god Kinesisk restaurant med vegetarisk mat), og Soloppgang Guesthouse. I forhold til budsjett overnatting og pensjonater, vi har hørt gode ting fra en venn om Biy Ordo Guesthouse, men det er litt utenfor byen. Nærmere i er sin søster overnatting Biy Ordo Hostel og Hms Guesthouse. Bestill et rom i Osh
Jyrgalan overnatting: siden dette er en liten landsby, familie gjestehus utgjør flertallet av overnatting her. Og, det er faktisk en god ting som du vet at du bidrar til inntekter for lokale familier, og du har en mer personlig opplevelse. Vi har bodd på, og kan anbefale Alakol-Jyrgalan Guesthouse, som er den største overnattingsalternativ i byen med de fleste tjenester. Men, sjekk ut noen av de mindre familie gjestehus som godt.
Naryn overnatting: På vårt siste besøk på Naryn vi har bodd på, og likte Khan Tengri Hotell litt utenfor sentrum av byen. Vi var komfortable rom i den gamle eller opprinnelige bygningen, men vi har hørt at rommene i nyere container bygningen har en tendens til å være ganske høyt og kaldt. For rimelig overnatting, det er en håndfull av familien gjestehus rundt i byen. Bestill et rom i Naryn

Leave a comment