Som vi svarer på klimakrisen og vurdere turisme rolle i det, vi lurer på om vi kanskje mangler et større bilde – og større muligheter — ved å fokusere så holdent på flyreiser. Vi tilbyr noen undersøkelser, og verktøy for reisende og reiselivsnæringen for å hjelpe sesongen og utvide vår tenkning om temaet.

Når vi leser om klimakrisen og den rollen som reiseliv og turisme spiller, har vi lagt merke til en rådende tema: utslipp fra flyreiser og fly er problemet.

Sikkert, dette er et sentralt spørsmål. Realiteten er at flyginger ikke bidra vesentlig til den globale karbonutslippene og dette er bare forventet å øke passasjertallene øker. I anerkjennelse av at vi har undersøkt vår egen tenkning og forpliktet til Turisme Erklærer rammeverk i et forsøk på å redusere antall avganger vi tar per år for profesjonelle og personlige grunner.

Men fly er ikke det eneste problemet i skjæringspunktet mellom reiseliv, utslipp og klimakrisen. Faktisk, selv om vi sluttet å fly helt, vil vi gå glipp av noen av reise-bransjens største miljøpåvirkning og karbon-utslipp reduksjon av muligheter for alle. Vi vil også miste ut på mange av de potensielle sosio-økonomiske og bevaring-orientert fordeler som reiseliv og turisme levere til steder vi fly til og menneskene som bor der. (Merk: Vi vil ta dette aspektet mer spesifikt i vår neste artikkel).

 

For å håndtere en uønsket utfall vi kjører risikoen for utilsiktede negative konsekvenser fordi vi ikke klarte å se interconnectedness av det hele.

Notat til reisende: Selv om den første delen av denne artikkelen er mer næringsrettede, kan du finne bakgrunnen interessant med hensyn til hvordan reise selskaper kan måle og gjøre endringer for å redusere sine karbonutslipp. Imidlertid, i Verktøy-seksjonen nedenfor kan du mer direkte kan du se konsekvensene av dine handlinger og beslutninger — på ferie og hjemme.


Klimakrisen og Reise

Til dags dato, av karbonkvoter har fungert som reiselivsnæringen form av angrende overbærenhet eller komme-ut-av-fengsel-gratis for flight-basert karbon-utslipp. Men mange eksperter hevder det ikke egentlig løse problemet. Vi har en tendens til å bli enige.

See also  13 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Grand Canyon - Den komplette reiseguide {UPDATED}

Heldigvis, de handlinger som reisende og turisme selskaper tar på bakken når flyet har landet og ferien begynner har fått større oppmerksomhet og gransking.

For eksempel, har nyere forskning fra Ansvarlig Reiser om utslipp fra ferie fant et overraskende resultat: at karbonutslipp fra mat — eller foodprint, kan noen ganger være større enn det av transportmidler som brukes til å nå feriemål.

 

Dette er på linje med et prosjekt vi oppmerksom på i 2019 med Middelhavet Opplevelse av Økoturisme (MØTE) Nettverk som utviklet Økoturisme Økologisk Fotavtrykk-kalkulator, et verktøy for å måle miljøpåvirkning av en tur eller reiserute. På den tiden, dens resultater markert som karbonavtrykket fra mat kan være større enn for transport eller innkvartering i løpet av en ferie.

Gjentatte tester på MØTE økoturisme reiseruter indikert at det å gjøre endringer til mat og måltider — kutte deler for å redusere matavfall, bytte ut kjøtt-tung restaurant måltider med lettere piknik lunsj i naturen, innkjøp av flere produkter lokalt for å redusere transport avstand fra mat kilde — ofte hatt en større innvirkning på å redusere utslippene enn å gjøre justeringer overnatting eller moduser av lokal transport.

Dette betyr ikke at overnatting, transport og aktivitet valgene er irrelevant. De saken. Men, hva denne forskningen viser — og hvorfor måling som dette er så viktig — er at noen ganger er de områdene som får mest trykk og oppmerksomhet kan faktisk ikke bære de største konsekvenser, positive eller negative.

Det er også en miljømessig bonus av å tenke på dette bestemte området av atferd. Vi kan få dette til å tenke på foodprint, mat forbruk og matrester hjem, også.

 

La oss Være Pragmatisk: Ikke Bare Reduksjon, men Optimalisering

Poenget med MØTE-Nettverk tilnærming til måling og oppfølging var pragmatiske. Det var ikke for å oppnå lavest mulig fotavtrykk på bekostning av en hyggelig opplevelse (f.eks., spise lokale grønnsaker utelukkende, bor i en strøm-gratis lodge og unngå transport). Det var heller til å identifisere en optimal balanse mellom kvaliteten på reise opplevelse — som inkluderer opplever lokal mat, kultur gjestfrihet og komfortabel overnatting, og et mangfold av steder og aktiviteter — og bærekraft av den turen.

See also  5 Reise-Inspirerte Ting å gjøre Når Du ikke Kan Reise - siste Travel guide{UPDATED}

 

Online kalkulator — som er gratis og tilgjengelig for alle reiselivsbedrifter — lar tour-leverandører til å justere ulike segmenter av sine reiseruter og forstå miljømessige konsekvenser av disse justeringene på fly. Turoperatører kan innse at det er mer kraftfull som en helhet, for å gjøre velg små endringer over alle turer enn å gjøre bare noen få turer null-avfall og perfekt. Men det første trinnet er å forstå hvor de største syndebukkene av karbon er utslipp løgn.

Miljøbevisst reiser er ikke bare om flyreiser, men i stedet om å forstå hvordan de ulike dimensjonene av reise og menneskelig atferd blande og fungere i stor skala.

Verktøy til å Forstå Dine utslipp i Alle Dimensjoner

Hva betyr dette for den enkelte reisende?

Nyere forskning og noen grunnleggende verktøy kan gi et mer helhetlig syn på ens miljøpåvirkning, deretter veiledning som tiltak for å ta. Og jeg får stadig gjentar: dette handler ikke om skyld-tripping om en reise atferd. I stedet handler det om å ha noen sammenheng om konsekvensene av ens valg så veloverveide beslutninger kan være laget.

Økologisk Fotavtrykk Online Kalkulator

Sjekk ut den Økologiske Fotavtrykk online kalkulator. Det er en lett-å-bruke online-verktøy som hjelper deg til å forstå mer helhetlig ditt karbonavtrykk og hvordan de forskjellige dimensjoner i ditt liv og reiser spille en rolle.

Poenget er ikke så mye om din endelige score (din personlige Overshoot Dag, den dagen da hva du spiser har overskredet Jordens gjenfødelse kapasitet), men i stedet om å utvikle din bevissthet av hva som er relevant. Verktøyet viser hvordan valg av transport, mat, strøm/elektriske apparater, hjem, shopping, og andre aktiviteter som kan ha en innvirkning, og hvor stor eller liten den effekten på totale utslipp av klimagasser.

See also  11 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Yosemite National Park - Ny Reise tips{Updated}

 

Det er verdt å kjøre online kalkulator prosessen flere ganger, og forandrer tiltak for å representere handlinger du kanskje vurdere å ta, så ser tilsvarende endring i totale utslipp. Vi har For eksempel justert antall flytimer vi tar, prosentandel av lokale matvarene vi kjøper, er det totale mengden av ting vi kjøper, og andre faktorer som er å se i hver online beregning iterasjon hva forskjellen hver av disse endringene gjør vår samlede klimaregnskap. Ideen: å bruke verktøyet til å øke din forståelse og til å finne din egen optimale ennå realistisk likevekt.

Vi trenger ikke tenke på at resultatet av verktøyet bør sette deg bort med en liste over hvordan du kan frata deg av livets gleder og live en eremitt liv. I stedet verktøyet belyser hvordan våre individuelle atferd — samt de av selskapene som vi gjør forretninger med, har en miljøbelastning.

WWF Miljømessige Fotavtrykk-Kalkulator

WWF Miljømessige Fotavtrykk-Kalkulator er et tilsvarende spørreskjema-basert verktøy som tilnærming kan hjelpe deg å bedre forstå miljømessige konsekvenser av ulike aspekter av livet ditt. Det er litt enklere og mindre presis enn den Økologiske Fotavtrykk-Kalkulator, men gir likevel en god oversikt. Den gjør det også mulig å sammenligne fotavtrykk til nasjonale gjennomsnitt (bare tilgjengelig i enkelte land), og se hvordan resultatene dine mål opp til de rundt deg.

Justere din Reise Fotavtrykk

De fleste av karbon-fotavtrykk dimensjoner merket i disse verktøyene gjelder på reiser som de gjør i det daglige liv: valg av mat og mat avfall, transport alternativer, overnatting valg, og andre aktiviteter.

Mer vidsynt vi er av virkningen av alle våre reiser valg — ikke bare fly — mer både reisende og reiselivsbedrifter kan gjøre kvalifiserte, effektive og virkningsfulle beslutninger over hele spekteret av vår atferd.

Og deri ligger en bedre løsning.

Leave a comment