Hva er Madagaskar mat? Eller mer korrekt, Gassisk mat? Som retter bør du oppsøke og hva slags smaker og krydder kan du finne når du besøker landet?

Før du reiser til Madagaskar, vi visste lite om sin mat, og hva slags mat vi ville finne. Da vi søkte ut mat i restauranter og lokale spisesteder kalt hotelys, i markeder, og på gaten og i en landsby homestay. Med denne tilnærmingen, undertones og påvirkninger som kom gjennom.

Når du er i Madagaskar, spise som den Gassiske folk spiser.
Madagaskar Mat, Tradisjonelt Måltid
Representant på Madagaskar mat: ris i sentrum, laoka sider, lasary, og stuet zebu kjøtt (biff).
Madagaskar er mat gjenspeiler landets kulturelle mangfold. Det er påvirket av Frankrike via sin koloniale historie, av Austronesia (f.eks., Indonesia og Malaysia region) gjennom sin opprinnelse, og Øst-Asia, Midt-Østen, og Bantu land i Øst-Afrika gjennom århundrer av migrasjon og handel.

Disse påvirkningene vise seg i terrasserte rismarker, vanilje og krydder som pepper, og røtter og knoller. Kaste i store mengder frukt og grønnsaker og en viltvoksende kysten av verdens fjerde største øy, og du har makings av en kulinarisk overraskelse.

Her er en liten smakebit på Madagaskar mat til å holde som en guide når du reiser gjennom denne fascinerende øya. La oss gå!

Følgende Madagaskar mat opplevelser, mat og erfaringene er hentet fra vår G Adventures Høydepunktene av Madagaskar tur som tok oss rundt de østlige og sørlige deler av Madagaskar. Denne turen er en del av Jane Goodall Samling av reiseopplevelser fokusert på dyreliv og naturvern. Det er også en del av den nye G Adventures Reise med Tillit Pluss Samling som omfatter mindre grupper, privat transport og mer personlig overnatting plass. Disclosure: Denne turen var oppgitt til oss sammen med vårt langsiktige samarbeid med G Adventures.

Tradisjonell Madagaskar Mat og Retter

Zebu (Biff)

Hvis du liker kjøtt, vil du finne deg selv i godt grunnlag i Madagaskar. Zebu, den lokale rasen av hum ku er overalt på tvers av landskapet og i restauranter. For det meste, sin kjøttet er velsmakende og mørt når det serveres. Du kan finne det fungerte som en filet, grillet (aka, brochettes eller grillspyd), eller stekt i flere timer i en av de tradisjonelle rettene nedenfor, eller i den fransk-inspirert favoritter videre i dette stykket.

Romazava

Romazava er over-the-top nasjonale retter av kjøtt (vanligvis laget av biff, men det kan også inneholde ulike typer kjøtt) snudde i en saus av tomat, hvitløk, ingefær og stuet mixed greens. Kjøttet er vanligvis stekt for timer, slik at det er mørt og faller fra hverandre.

Ravitoto

Mens navnet ravitoto antyder noe komplisert og eksotiske, det er i hovedsak moste cassava (cassava) blader. Dette mørk grønn spinat-som rett av greener kan serveres rett-opp vegetarianer, så det er da slått med kokosmelk og litt krydder.

Det er imidlertid tradisjonelt stuet sammen med kjøtt, som i ravitoto med svinekjøtt, som tilbyr en svært velsmakende, balansert kontrast mellom den litt bitre cassava greener og rikdom av kjøtt.

Tilapia à la Gassisk

Tilapia servert “Gassisk-stil” betyr en fisk tilberedt i en saus laget av tomater, grønne (watercress), løk, hvitløk, ingefær og andre urter og smaker. Den resulterende fisken er mør, og den smaker spot on.

Laoka

Laoka er en siderett som er teknisk skal serveres sammen med ris. Ofte ganger, laoka er vegetarianer. Men vegetarianere være klar og flittige at de kan ofte inneholde kjøtt eller saltet fisk. Du vil bare nødt til å spørre.

Laoka er vanligvis sauced eller stekt med en tradisjonell blanding av Madagaskar smak stifter slik som tomat, ingefær, gurkemeie, hvitløk, løk, eller selv vanilje.

Vegetariske Retter på Madagaskar

Madagaskar har ingen mangel på grønnsaker som vokser hjertelig. Bare ta en titt på sine markeder. Selv om mange Gassisk familier som vil spise vegetarisk mat hjemme de fleste dager fordi kjøtt er så dyrt og verdifullt, kan det noen ganger bli hørt for å finne vegetarisk mat på restauranter som forutsetningen er at når du går ut du ønsker å spise kjøtt. Men, fortvil ikke.

See also  9 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Houston, Texas - Ny Reise tips{UPDATED}

Det er flere standard vegetariske retter som du kan nesten alltid finne på menyen. Vegetarianere i vår gruppe alltid funnet noe på menyen for å spise, og det var som regel ganske velsmakende på det. I tillegg til vegetarisk ravitoto og vegetariske hakkede grønnsaker laoka side retter, vegetarianere i Madagaskar burde også holde et øye eller be om følgende retter.

Lasary

Vegetarianere reiser i Madagaskar burde forplikte dette begrepet for å minne. Den Gassiske sikt lasary i hovedsak innebærer grønnsaker. I menyer eller på tabellen, betyr det at syltede grønnsaker eller blandet stekt grønnsaker serveres med ris.

Lasary Voatabia er en av de mer populære versjoner av lasary at du vil finne på bordet, vanligvis servert som en side. Vegetarianere ta merk: du kan alltid be om det fra kjøkkenet. Det er egentlig en Gassisk versjon av tomatsalsa, men stiplede med hakket persille. Alltid velsmakende og frisk.

Madagaskar bønner

Men de kan ikke bli plukket ut som “Madagaskar bønner”, vil du ofte finne en bønne-tallerken (vanligvis blandet hvit bønne eller Madagaskar lima bønner) på menyen. Bønner er ofte serveres simmered myk og smakfull. Selv om de ofte blir servert effekt på plate, bør du vurdere å bestille dem som en side eller sammenkobling med noen andre grønnsaker.

Minsao (Misao)

Minsao, som navnet antyder, er en Kinesisk-Gassisk fusion funnet på de fleste restaurant menyer. Minsao er en annen god gå-til rett for vegetarianere reiser i Madagaskar som det er i hovedsak ramen nudler stir-stekt med grønnsaker. Kjøttetere kan velge å legge til biff, svinekjøtt eller kylling.

Betydningen av Ris i Madagaskar Mat

Da jeg spurte vår taxi-sjåføren fra flyplassen om mat i Madagaskar hans første reaksjon var “Ris!”

Sensing min forvirring, fortsatte han, “de Fleste Gassiske folk spiser ris to ganger om dagen, noen ganger tre. Kjøtt, grønnsaker, bønner og andre matvarer gå med ris. Men, ris er svært viktig. Kanskje mest viktig.”

Som du gjør din vei i hele landet, og spesielt på tvers av ris terrasse innredet høylandet, vil dette komme som noen overraskelse. Ordet for “å spise et måltid” i det Gassiske språket er bokstavelig talt “å spise ris.”

I tradisjonell Gassisk mat, vil du finne at ris danner sentrum av platen. Kjøtt, tilberedt eller syltede grønnsaker, og andre sider er da tjent med og rundt det.

Madagaskar Varme Sauser

Sakay (Madagaskar hot saus)

Gassisk retter seg sjelden serveres varmt eller krydret. Vi fant dette noe overraskende gitt den utvalg av krydder og chilipepper i markedene.

Så hvor kom alle som krydder gå? Det ender opp som en siderett eller tilbehør i noe som kalles sakay.

Hvis du liker krydder og varme, må du be om det ved navnet, eller spørre om det mer generelt som varm saus. Hver restaurant burde ha sin egen hjemmelagde versjonen av sakay, orange-hued chili-ingefær-hvitløk varm saus.

Uten unntak, alle versjoner av sakay vi smakte var på brann. Skjeen og dryss sparsomt.

Achard

I tradisjonen av hva noen kan gjenkjenne som Indisk sylteagurk, achard har grønn mango eller grønnsaker marinert i en blanding av krydder. Det sies å ha kommet i form av påvirkning fra øya nasjon av Réunion. Counter-intuitive, til denne geografiske arc, det er ofte funnet i de nordvestlige deler av Madagaskar.

Fransk Mat i Madagaskar

Selv om vi var klar over at Madagaskar var en tidligere fransk koloni, var vi fortsatt overrasket ved påvirkning av fransk mat i landet. Dette innvirkning på Gassisk bordet ble funnet ikke bare i utseende av bakerier churning ut baguetter og franske bakverk overalt i landet, men også i hvor mange restauranter over hele spekteret serveres variasjoner på salte franske klassikere.

Zebu au Vert Poivre

Mange restauranter tilbyr fransk-inspirert sauser som poivre vert (green pepper) eller frisk sennepsaus å gå med zebu filet. Vi fant begge disse sauser konsekvent velsmakende. Dette burde ikke komme som en overraskelse. Når du besøker lokale markeder, vil du finne massevis og bunter med fersk, grønn pepper pods.

See also  11 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Yosemite National Park - Ny Reise tips{Updated}

Magret de Canard og Confit de Canard

Gitt både den franske kolonimakten innflytelse og hvor produktive ender er over landskapet, den passer. To svært tradisjonelle franske retter av stekt andebryst og slow-tilberedt, konservert duck – kan også bli funnet i vanlig rotasjon på Madagaskar. Både retter viste solid og velsmakende hver av de gangene vi prøvde dem.

Foie Gras

Ja, det tradisjon for foie gras (duck leveren pate) lever på i Madagaskar. Vi ble overrasket over. Vårt siste måltid i landet, tatt i Sakamanga i hovedstaden Antananarivo, omtalt det. Da vi bemerket på menyen som hjemme-laget foie gras oppskriften hadde vært brukt i 28 år, vi kunne ikke motstå. Det var the real deal og overraskende god.

Madagaskar Sjømat

Når du kommer nær kysten, anbefaler vi at du bytter til en fisk og sjømat-fokusert kosthold. Mat langs kysten vanligvis har uansett lokale fiskebåter som skjedde for å fange den dagen. Fisk er ofte serveres grillet hel eller som filet, og også i skewered kuber (brochettes). Sjømat er ofte serveres grillet eller stekt, og også i spesialiteter som hummer med vanilje saus.

Hvis blekksprut, reker, eller hummer interesserer deg, restauranter langs stranden i Ifaty vil holde deg opptatt. Maten er frisk, og grillet smaken er vanskelig å slå. Nærliggende Toliara har også noen gode alternativer for sjømat, spesielt på Le Jardin de Giancarlo (mer om dette i vår Madagaskar Eksperimentelle Travel Guide).

Populære Snacks i Madagaskar

Mofo og Mofo Anana

Den mest sjarmerende av alle snacks i Madagaskar er kalt mofo, landets signatur velsmakende krydret beignet muffins. Selv om du kan finne disse i markeder, i gateboder, og i hotelys og restauranter, de beste versjonene vi smakte det ble servert en sen ettermiddag snack på Arc-en-Ciel homestay i Fiadanana landsby ikke langt fra Antsirabe.

Det vi smakte mofo anana (bokstavelig talt, grønne brød), brød, muffins med grønne striper og krydder. Den nærmeste sammenligningen jeg kan gjøre er å en pakora, krydret Indisk fritter. Det mofo anana ble servert sammen med mofo voatavo, eller gresskar beignet muffins, en variant som tilbys kontrast til den salte. Sistnevnte var spesielt dekadent når dosert med en bit av kondensert melk på toppen.

Markedet og Supermarked Snacks

Når du skal kjøpe snacks i supermarkeder, gi oppdaget taro root “elephant øret” chips en prøve. Stekt plantain chips er også en favoritt. Du vil også finne en rikelig tilførsel av peanøtter og cashewnøtter overalt hvor du går.

Street food står selge lite stekt samosas og vårruller. Bare sørg for at de er friske og varmt. Ellers, gjøre visse du har en sterk mage.

Madagaskar Desserter og Søtsaker

Ikke overraskende, mange av de beste desserter i Madagaskar bruke lokale frukt som sin base.

Mofo Akondro (Banan Beignets eller Banan Muffins)

I markeder, varme banan fritter beignets rett fra ovnen er blant de mest herlige (les: fetende) og hygienisk sikreste behandler. Spise dem når de er varme!

Flambée

Banan og ananas flambées er en underholdende opplevelse. En bit av frukt er ofte mer søtet, dynket i lokal rum, tent i brann, og noen ganger toppet drysset med kanel. Uansett hva du gjør, sørg for at alle rum brenner av, så det er ofte billig, og ikke av nipper/drikke kvalitet.

Koba Akondro (Kokt banan og peanøtter kake)

Koba akondro er en tett dampet kake laget med ris mel, knuste peanøtter, bananer og en melasse-type søtningsmiddel. Tetthet og struktur er et resultat av dampende i bananblader. Det er vanligvis dampet i kake ruller eller logger, deretter i skiver til servering.

Du finner det i markeder og på gatene, som vi gjorde i Antsirabe. Be for en liten skive på markedet som kaken er ganske tett og rik.

Crêpes (Pannekaker)

Ta en annen side av den franske kolonimakten kokebok, mange restauranter i Madagaskar tjene pannekaker som dessert. Disse er vanligvis fylt med bananer eller annen lokal frukt, da drizzled i sjokolade saus. Dette er en annen reisende favoritt.

See also  10 Beste Tingene Å Gjøre I Denver, Colorado - Den komplette reiseguide {UPDATED}

Madagaskar Sjokolade

Det viser seg at Madagaskar er en stor produsent av kakao, også. Alle måte av Madagaskar sjokolade er verdt en smak. Det vi fant som fungerte best var å samarbeide med andre i en gruppe slik at hver person har kjøpt noe forskjellig, og vi kan prøve så mange sjokolade barer som mulig. Du kan finne en høyere kvalitet sjokolade på større, mer formelle dagligvarebutikker.

Blant våre favoritter var Tsara Ecláts de Fèves Sjokolade, en 63% sjokolade drysses med kakao og havsalt flak.

Du kan også være lurt å prøve en del av 100% sjokolade, bare for opplevelsen. Men husk å ta med et par liter vann for å dele og jage den med.

Å kjøpe Madagaskar Vanilje Bønner og Krydder

Madagaskar er verdens største produsent av vanilla bean, med de fleste gårder og produksjon konsentrert i den nordlige enden av øya. Madagaskar produserer også mange andre søte og velsmakende krydder som sort pepper, kanel og nellik.

Der hvor å finne Madagaskar Vanilje Bønner

Når du kjøper vanilje (tilgjengelig i tørkede bønner eller fuktig bønner) til å ta med hjem, ta kontakt med din guide om hvor du langs turen finner du den høyeste kvalitet-pris forholdet. På anbefaling, kjøpte vi oss utenfor hotellet vårt i Ranomafana nasjonalpark og betalt kr 20 000 (ca $6) for tre pakker av vanilje bønner.

Prisene starter mye høyere. Pruting er velkommen, men opp til et visst punkt.

Hvis du er om å forlate landet, og du fortsatt ikke har stash av vanilje bønner, hodet til main market i Antananarivo. Der finner du folk som selger pakker med vanilje bønner. Prisene var litt høyere enn i Ranomafana, men ikke med mye.

Å kjøpe svart pepper og andre krydder i Madagaskar
Bare om hver marked i landet har et stativ eller to med hauger av krydder så kan du velge fra det.

På Analakely Markedet i Antananarivo, tabeller er stablet høyt med alt, inkludert frisk grønn pepper pods, sort pepper, en blanding av pepper, nellik, og chili peppers. Husk å se opp for Madagaskar 4-spice, en blanding av svart pepper, hvit pepper, rosa pepper og koriander.

Det er også en stor Indisk krydder butikk i Toliara fylt med lokale krydder og pepper corns.

Drinker i Madagaskar

Kaffe og Te på Madagaskar

Madagaskar kaffe er generelt anstendig, men det kan ikke helt lever opp til styrke og stilen din favoritt coffeehouse hjem. Det er vanligvis laget med en tøypose-filter eller en sil. Ofte, kondensert melk serveres med kaffe i stedet for vanlig melk.

Kaffe på Madagaskar er ofte en bedre, mer unike innsats. Her kan du prøve forskjellige smaker for å se hva som passer deg. Den mest kjente smaken vi smakte var citronella te. Litt sterk, men det er sikkert klar.

Madagaskar Øl

THB (Tre Hester Øl) er en anstendig lager som du vil finne omtrent overalt. Vær oppmerksom på at Tre Hester Øl “Frisk” er en svært lav alkohol shandy.

Madagaskar Rum

Mange restauranter og barer som vil inneholde en oppstilling av flasker eller kanner med rom fylt med vanilje, ulike frukter, jasmin, og ingefær, blant andre. Et lite glass er vanligvis billig og overraskende god. Men, vær forsiktig så…det er potent ting.

De som er tilgjengelige lokalt, Dzama Rhum, selv i rimeligere versjoner som Cuvée Noire (som i $2-$3 for en liten flaske), er en overraskende god rum til å bli konsumert rett. Dette fungerte som en “appetittvekker” for vår gruppe ved flere anledninger.

Hvis vår erfaring er noe mål, være forsiktig om noen store swigs av hjemmelaget lokal rum på markeder selges ut av tilfeldige flasker. Det er ofte stive, og beslektet med parafin-kvalitet rum brukes til toppen flambées.

Leave a comment