Madagaskar reise. Mens lemurs og Madagaskar unike dyreliv og natur er det som vanligvis trekke folk til å besøke landet, og det er bare begynnelsen. Her er våre beste reise erfaringer og anbefalinger fra reiser gjennom Madagaskar for å gå dypere inn i landets unike natur, kultur, mat, landskap, og mer.

Hva er det første som kommer til tankene når du tenker på å reise til Madagaskar? For de fleste, lemurs og et vers (eller to eller tre) “jeg liker å Flytte den, Flytte Den!”fra Kong Julien, ring-tailed lemur-stjerners med Madagaskar-filmen.

Meg, også. Navnet Madagaskar alltid holdt mysterium, noe av National Geographic-dokumentar. Eksotisk, ekstern. Reise til Madagaskar, og jeg tenkte jeg ville finne merkelige dyr og vanilje bønner på en røff øy skjære løs fra det Afrikanske kontinentet for millioner av år siden. Når vår guide spurte hva vi ønsket fra vår tid på Madagaskar, Dan spøkte: “til Å gå litt dypere, å vite Madagaskar utenfor “jeg liker å flytte den, flytte den.”

Så vi gjorde det. Vi reiste to uker i Madagaskar med G Adventures. Dyreliv, mennesker, landskap, geologi, åndelighet, kultur og historie – det hele kom sammen. Vår reise hypnotisert, akkurat som det avmystifisert.

Følgende erfaringer er trukket fra Høydepunktene på Madagaskar tour (2 uker) som tok oss rundt de østlige og sørlige deler av Madagaskar, presentert i kronologisk rekkefølge. Hvis du vurderer å bestille et Madagaskar tur med G Adventures og ønsker å vite hva du kan forvente, her er en oversikt og gjennomgang av reiserute, aktiviteter og destinasjoner som du vil oppleve. Denne turen er en del av Jane Goodall Samling av reiseopplevelser fokusert på dyreliv og naturvern. Det er også nå en del av den nye G Adventures Reise med Tillit Pluss Samling som omfatter mindre grupper, privat transport og mer personlig overnatting plass. Hvis du velger å reise Madagaskar uavhengig av hverandre, kan du bruke denne guiden som inspirasjon til å sette sammen opplevelser og destinasjoner for din egen reiserute øst-og sør-Madagaskar. Disclosure: Denne turen var oppgitt til oss sammen med vårt langsiktige samarbeid med G Adventures.

Om Madagaskar: biologisk Mangfold, Historie og Kulturer

Madagaskar, viser det seg, er ett av de 17 landene i verden som “megadiverse” på grunn av sitt mangfold og konsentrasjon av endemiske arter. I lekmann vilkår, 80% av planter og dyr i Madagaskar kan ikke bli funnet noe annet sted i verden. Alt dette smekker på plass med Gondwana supercontinent: Madagaskar mistet kontakten med Afrika (160 millioner år siden), da med Antarktis, Australia og til slutt India (84-95 millioner år siden).

Madagaskar er menneskelige befolkningen kjenner en tilsvarende variert historie. Selv om Madagaskar er fysisk nærmere til det Afrikanske kontinentet, sin første permanente menneskelige settlers er sagt å ha kommet nesten 2000 år siden fra Austronesia (nær Malaysia, Indonesia). Lag av migrasjon og kulturell utvikling følges: teksturer av Bantu tribal Øst-Afrika, som tegn på fransk kolonialisme, ekko av midtøsten handel og Asiatisk stil ris terrasser. Det nasjonale språket – Gassisk – mest ligner de av Malaysisk Borneo. Fascinerende og kompleks.

Det er noe om å ta det hele i god til å sette sammen din egen oppfatning av betydningen av Madagaskar. Og også forstå hvordan turisme det kan ha en positiv innvirkning og støtte bevaring og utvikling av lokalsamfunn. Med denne eksperimentelle guide til reiser Madagaskar, vi tar sikte på å gi deg en idé om hva du ser og hva du skal oppsøke.

Madagaskar Reise: En To-Ukers Reiserute

For de av dere som elsker kart — slik vi gjør — her er en visuell av de to ukene av ruta vi tok gjennom øst-og sør-Madagaskar på vår tur med G Adventures.

Kart over våre Madagaskar Tur med G Adventures
Kart over våre reiser gjennom Madagaskar i to uker.

25 Ting å Gjøre, Se og Oppleve i Madagaskar

1. Kommer ansikt til ansikt med en brun lemur på V. O. I. M. M. Et Community Park i Andasibe
Du vil aldri glemme din første lemur møte. Jeg mener, bare se på det ansiktet!

Innen minutter for å sette ut på regnskogen sti med Leva, vår lokale guide på V. O. I. M. M. A. Community Park, en familie av brun lemurs dukket opp i greiner over oss. Som vi roet ned, de kontaktet oss nesten til øyehøyde. Så, de var opp og ut igjen, hoppet blant de høye trærne.

Et notat på V. O. I. M. M. A og Samfunnet Parker i Madagaskar: initialene står for “Vondron’olona Ifotony Mitia sy Miaro ny Ala”, som betyr “Lokale folk elsker skogen.”Det er et passende navn for parken, en community-drevet bevaring og bærekraftig turisme-programmet ble lansert i 2012 av 4,000 innbyggerne som bor i nærheten av Andasibe-Perinet National Park-området.

Målet for den lokale samfunnet: å arbeide sammen for å beskytte det regnskog holdt seg, ved hjelp av inntektene fra park gebyrer og går til å finansiere guide trening, fortsatte skogplanting, og tiltak for å gi mer plass og beskyttelse for lemurs og andre lokale dyrelivet. Om lag halvparten av pengene som genereres gjennom turisme går til å finansiere helsetjenester, rent vann og andre liv forbedring initiativer for innbyggerne i området.

Et nettverk av fellesskap, parker, som opererer utenfor nasjonalparken system, finnes over hele Madagaskar. Disse lokale parker tjener som et utmerket eksempel på hvordan samfunnet-basert bevaring og omsorg kan fungere når den er koblet sammen med kraften av økte inntekter generasjon og liv forbedring tiltak finansiert av turisme. Dette er ikke bare engasjerer lokale folk som del av bevaring prosess, men det gir også dem med en inntekt kilde alternativ til jakt, ulovlig jakt, og ved høsting. I mellomtiden, press på miljøet og lokale dyrelivet er langsomt redusert.

 

2. Beundre den største og minste kameleoner i verden

Det er vanskelig å ha et møte med en Parsons Kameleon — ansett for å være den største kameleon arter i verden av vekt — og ikke komme med et smil.

Se på nesen, på halen, øynene, farge. Disse og andre endemiske arter som er unike for Madagaskar vil gjøre du lurer på “Hvorfor?””Hvordan?”Her?”Mother Nature sikkert hatt det gøy med dette.

For noen motsetning, smale øynene og myser hvis du må, og ta en titt på 3-4 mm lang Madagaskar dverg kameleon, Brookesia minima. Merk at det nylig ble ranet av den litt mindre Brookesia micra. Hvordan lokale guider er i stand til å fokusere på disse små skapningene i midt i frodig skog forundrer.

3. Lytte til samtalen av indri i Andasibe-Mantadia National Park

Den indri (også kjent lokalt som babakoto), som kun finnes i denne regionen på Madagaskar, er den største av alle lemurs, og er ansett som den frihetskjempere av arter. Når den plasseres i fangenskap, de indri i hovedsak gå på en sultestreik, sulte seg før de slippes tilbake i naturen. Mens beundringsverdig, dette indri atferd som gjør det vanskelig for forskere å drive forskning og alle, men umulig å øke indri bestandene gjennom fange avl.

Den unike utseende indri er bare overgått av deres samtale. Regnskogen baldakin ekko med en uhyggelig, dolphin-som lyden indri bruke til å kommunisere med andre medlemmer av sin familie (vanligvis mellom 2 og 6 medlemmer) og med andre familier for å markere territorium og signalisere fare. Når du går Andasibe-Mantadia National Park med guiden din, du vil følge samtalen av indri å finne dem.

Når vi til slutt fant “vår” indris i de høye trærne, vi ble behandlet på et utvidet kor mellom en mann og kvinne. Mellom ambient lyd av regnskogen og samtaler av indri, vi følte oss som om vi var i vår egen episode av Wild Kingdom. En vakker, lang øyeblikk å nyte.

Nummerering i tusenvis, den indri er fortsatt ansett som en kritisk truede arter (dessverre, så er de fleste lemur arter). Men guiden vår forklarte at indri bestandene har økt i de siste årene. På grunn av turisme, bevaring og pedagogiske arbeidet, den lokale praksis på jakt dem for deres kjøtt har avtatt. Resultatene av skogplanting innsats også fortsette å gi dem ekstra utvalg til å utvide deres habitat. Utfordringen er pågående.

4. Krasj en part av Sifaka Lemurs

Den sifaka, kjent som dans lemur, er en annen morsom, sosial arter av lemurer som du finner i Andasibe-Mantadia National Park. Selv om vi møtt flere diademed sifaka familier (vanligvis 9-10 sterk), en familie og i særdeleshet belønnet vår gruppe for å være tålmodig, stille og stille.

De underholdt oss høyt i grener, sette på en forseggjort grooming vis, og betale et besøk til oss nær bakkenivå. Da de hadde fått nok av den menneskelige møter, de hoppet tilbake opp i regnskogen kalesje til å fortsette sin morgen eskapader av bevegelse, tre til tre.

Jeg ville være remiss hvis jeg ikke peke ut at det egentlig ikke en fest, men snarere et resultat av en konspirasjon, av lemurs. Dette er nå en av mine favoritt kollektive substantiv.

5. Putt inn zebu, ravitoto og tradisjonelle Gassisk mat Madagaskar

Når du er i Madagaskar, spise som den Gassiske spise. Hvis du spiser kjøtt, vil du finne deg selv i godt grunnlag. Zebu, kjøtt av lokale utvalg av ku er overalt, og er generelt ganske bra. Hvis du finner den, kan du prøve zebu filet eller biff serveres med sennep saus eller zebu au poivre (pepper saus), som begge er ganske velsmakende.

Eller prøv romazava, over-the-top nasjonal rett av variert kjøtt slått i en saus av tomat, hvitløk, ingefær og stuet greener. En annen lokal favoritt er ravitoto, moste cassava blader. Dette er ofte slått med kokos og krydder for vegetarianere. Kjøtt-eaters, kan du prøve ravitoto med svinekjøtt, som tilbyr en liten bit av rikdom og balanse.

See also  Iransk Mat: En Kulinarisk Reise Guide til Hva du skal Spise og Drikke - Hva du trenger å vite {2021}

 

6. Gå gjennom Andasibe by for å få et glimt av lokalt liv

Byen Andasibe, like utenfor den nærliggende nasjonale og fellesskapets parker bærer sitt navn, er en spasertur gjennom hverdagen Madagaskar. Finner du boder som selger et tilfeldig utvalg av grønnsaker og næringsmidler, mødre tegning vannet fra pumpen, to-etasjers boliger med fargerike balkonger, en fotballbane som er fylt med gutter å spille et spill av pick-up fotball, ris og jordbruksområder i alle stadier av dyrking, og ikke-velkjente kyllinger krysse veien.

Bonus: Finn den unge gutten som formet et foosball-bord fra skrap biter av tre. Så kult, og det fungerer faktisk overraskende bra.

7. Besøk Anziru ukentlige markedet

Ukentlig markeder er et main event, noe unntak i Madagaskar. Mange lokale skolene selv tar det en dag av, slik at barn kan delta i deres foreldre på markedet i dag. Det ukentlige markedet er ikke bare om kjøp og salg av mat og varer. Den utfører en viktig sosial funksjon, også.

Ukentlige markedene er i ferd med å fange opp om lokale nyheter og se venner og familie fra nærliggende landsbyer. Hvis du er singel, de tilbyr muligheten til å sjekke ut hvem som er tilgjengelig og på leting etter en make.

Til slutt, de er også steder hvor du kan nyte et skudd av lokale hjemme-brygget rum med en side av kreps til å jage den ned. Og hvis gambling er din vice, kan du prøve din hånd på kort eller på hånd-skåret roulette hjul.

8. Gjøre en Sirkulær Økonomi kjøp på håndverket workshops i Antsirabe

Når vi vurderer resirkulering, våre sinn kjørt til å sette resirkulerbart søppel i en utskuff for noen til å bære det bort, for aldri å bli sett igjen. I Madagaskar, gjenvinning betyr å ta den brukes, brutt, og ut-av-dato, og finne en måte å gjøre noe nytt fra det hele.

I byen Antsirabe, en gruppe kunstnere og kunsthåndverkere samle metall fra hele landet, smelte det ned, og opprette standard matlaging potten som de fleste i Madagaskar ser ut til å bruke. For å være ærlig, old-school-teknologi ser ikke spesielt sunt for dem som jobber. Men det er bemerkelsesverdig hvor raskt denne workshopen kan forvandle en haug av gamle metall useriøs i varm væske, og i løpet av sekunder, slå den væsken i en gryte til å koke som kveldens måltid.

En annen av våre favoritt håndverkere i byen er en ingeniør slått sykkel-entusiast som har funnet måter å resirkulere gamle biter, inkludert utformingen fiske wire fra gamle garn og gjenbruk metall og plast fra utløpt medisinske forsyninger inn veldig kul håndlaget sykkelmodeller.

9. Fikse knust hjerte med et besøk til en lokal Sjaman

Selv om ditt hjerte er ikke brutt, er det fortsatt verdt å besøke den lokale sjaman eller healer. Vi har betalt et besøk til en på morgenen i landsbyen vår vertsfamilie erfaring.

Etter en klatre opp i et tre stige trapp til landsbyen konsultasjon rom, lærte vi om tradisjonelle og naturlige medisiner og hvordan de er brukt til å behandle ulike plager, både fysisk og følelsesmessig. Tjenester inkluderer å reparere et sønderknust hjerte, enten det er fra gjengjeldt kjærlighet eller forhold tvunget til split på grunn av foreldre.

Skogene i Madagaskar er flush med endemisk trær og planter brukt i århundrer for medisinske formål. Denne kunnskapen har blitt sendt videre fra en generasjon av sjamanen til den neste, vanligvis innen familien. Som det ble forklart til oss: du egentlig ikke velge å være en sjaman; den yrke velger du.

10. Gå terrasserte rismarker på vei til Fiadanana landsbyen, og overnatte

En av de store overraskelser for oss i Madagaskar: kunstferdig terrasserte rismarker i landets høylandet. Overalt hvor du går i åsene, vil du finne terrasser og cascaded bassenger av highland ris dyrking ligner på det du kan se i Sørøst-Asia og Kina. Hvorfor? Teknikken og tilnærming av ris dyrking kom med øyas første innbyggere fra Austronesia (Malaysia og Indonesia) for nesten to tusen år siden. Terrasser tok tak i 1600-tallet, og det er fortsatt i bruk i dag.

Etter å ha sett terrasserte rismarker langs vår tur over høylandet i øst-Madagaskar, det var verdt å se dem på nært hold under våre 1.5 times gange til landsbyen homestay, der vi skulle tilbringe natten.

11. Få en smak av landsbyen liv i et fellesskap homestay i Fiadanana

Etter en hjemmelaget og deilig lunsj (mange ansett som det beste måltidet i landet), vår lokale guide som også tok oss med på en tur til landsbyen, gjennom og langs kantene av feltene. Det vi var vitne til i det daglige livet: bønder er nøye med å plante nye frø, zebu-trukket ploger å snu jorda for neste planting, og landsbyboere gå gjennom stillheten i hverdagen, men vakker, landskap.
Etter som vi kom for citronella kaffe-og gresskar beignets (muffins) med en vakker utsikt over den terrasserte feltene nedenfor.

Vår vert, Arc-en-Ciel (Rainbow) Community Association bruker penger tjent fra tour avgifter (for en overnatting besøke, inkludert måltider) å bidra til å gi jobbmuligheter, sponsor skolepenger i grunnskolen og videregående skoler, bedre infrastruktur, og fondet miljø undervisning og aktiviteter. Organisasjonens grunnlegger, Yavansu, vokste opp i landsbyen og kom tilbake for fem år siden med mål om å bruke bærekraftig turisme til nytte for lokalsamfunnet.

Så gøy som det er å vandre og si hei til folk, men det er enda bedre med en lokal som aksjer historier og kontekst. Det hjelper også å føle noen tilkoblingen sammen med et velkomment fra lokale folk som er involvert i prosjektet, og vite at pengene fra den erfaring som brukes for forbedring av sitt samfunn og utdanning for sine barn.

12. Bli med i fellesskapet i et bål dans

Vi innrømme at vi er skeptiske til å synge og danse “viser,” spesielt når folk blir kledd opp i tradisjonelle drakter og dra turister i det hele på en måte som kan føle litt tvang. Det er der Arc-en-Ciel samfunnet homestay bål musikk jam brøt formen.

Noen lokale musikere møtte opp, barn samlet og dans-hoppet rundt, et bål brant lyst. Før lang, mer folk fra landsbyen dukket opp for å se hva som foregikk. Ansatte fra homestay kjøkken kom ut i friminuttene, og slår vokste raskere og høyere. Ja, det var dans, latter og moro. Ingenting av det var tvang, det føltes naturlig. Ingen satt på et vis, bortsett fra kanskje for seg selv.

Som alle hadde det moro. Lokalbefolkningen, også.

Bonus: Se en World Cup-spill på en generator som drives TV
Hvis ditt besøk skjer for å sammenfalle med vm eller annen fotball turnering, spørre verten om noen i landsbyen er å vise spillet. Siden village har ikke elektrisitet, tv er drevet av generatorer. For oss, vi klatret opp gjennom flere terrasserte rismarker å se på World Cup Semi-finalen mellom England og Kroatia i ryggen gårdsplassen av en lokal hjem.

Jada, det generator gikk tom for diesel drivstoff før slutten av spillet. Som bare lagt til opplevelse og bygget spenning for å vite resultatet neste dag.

13. Trek frodig regnskog og finne den unnvikende golden bambus lemurs i Ranomafana nasjonalpark

Når det kommer til sporing lemurs og andre dyr i regnskogen, forberede seg til å få skitne, spesielt når himmelen åpner opp i Ranomafana nasjonalpark. Ja, du føler deg litt som en gal biolog å trekke deg opp bakkene gjennom børsten og vinranker, craning hodet opp for å fange et glimt av den gylne bambus lemurs ovenfor.

Deretter, etter mylder av å finne en kommer stillhet og stillhet for å observere og beundrer disse sjeldne, små skapningene over deg. Mindre enn 500 av dem fortsatt.

Det er verdt innsatsen, gjørme, og svette. Faktisk, det er alle en del av opplevelsen.

14. Omgi deg med leken ring-tail lemurs på Anja Community Park

Det er vanskelig ikke å besøke Madagaskar uten å holde frisk i sinn et bilde av Kong Julien, dans ring-tail lemur fra filmen Madagaskar. Det viser seg at ringen-tail lemurs virkelig er så leken og morsom som den movie lar på. Spesielt så på Anja Community Park.

I løpet av bare ti eller femten minutter av vår gruppe går inn i skogen-området i park, var vi omgitt av en ring-tail lemur familie. Bare fem minutter unna, er en annen. De hoppet rundt på bakken, hengt ut på steiner, preparerte seg på grener, jaget hverandre på tvers av trær, og bare så ut til å kose seg.

Vi alle likte dem også. Hvis det var opp til vår gruppe, så kan vi ha oppholdt seg der hele dagen.

Viser seg at når Anja Community Park begynte i 1999 var det bare 20 lemurs som bor i denne oppdateringen av lite skog. I mindre enn 20 år, community-led bevaring innsats har utvidet størrelsen av skogen gjennom årlige treplanting kampanjer og fortsatte utdanning av lokale folk på fordelene av bevaring og økonomiske potensialet for bærekraftig turisme. Lemur jakt har blitt eliminert. Befolkningen i parken har vokst til over 400 som sitt habitat har vokst og den overhengende trussel mot deres eksistens har avtatt.

Rundt 600 personer fra lokalsamfunnet er involvert i samfunnet park og tjene ekstra inntekter fra sine ulike turisme. Overskuddet fra park tour-avgifter som nå blir brukt til å konstruere en videregående skole og lokale sykehuset. Som turisme vokser, så også gjøre på andre måter samfunnet kan styre sin egen investering og forbedring.

15. Dra nytte av en improvisert veikanten reparasjon stopp for å fylle opp med søt papayas

En aldri ønsker å høre en merkelig støy som kommer fra ens transport. Det skjer fra tid til annen, skjønt. Det er en hyggelig overraskelse når reparasjon stopp skjer, rett ved en liten landsby med et veikanten papaya stå.

See also  St. Maarten Eksperimentell Reise Guide: 20 Ting å Gjøre, Se og Spise - Hva du trenger å vite {2021}

Som vår gruppe gikk ut våre van for en strekning, lokale folk som sitter i nærheten lurte på, uten å vite hva de skal gjøre av alle utlendinger synkende på sine små papaya stå. Vi begynte med å kjøpe en. Vår guide og vi skrudde den og gikk den rundt som en ettermiddagen snack, inkludert til en av vår gruppe som aldri før smakt en papaya! Så vi kjøpte en annen, passerer rundt noen flere stykker. Til slutt, vi kjøpte et par mer for å ta med oss på bussen.

Ikke bare var disse de søteste papaya av turen vår, men alle reisende og lokalbefolkning — fikk en god latter fra scenen. På grunn av innstillingen og omstendigheter, og kanskje slå av muligheten fra midlertidig nederlag, og alle kom bort fra våre uplanlagt stopp fornøyd med det uventede ennå autentisk slå av hendelser.

Det var minneverdig for sikker, og så virkelig en opplevelse som man kunne forestille seg på veiene på Madagaskar.

16. Utforsk daler og sandstein av Isalo National Park

Madagaskar miljøpolitiske mangfold viser seg over hele landet, men også i lommer, som det gjør på Isalo National Park hvor det tørre ørkener gi til foss-drapert oaser via elva skåret canyon stier. Vår lokale guide, Hery, påpekte medisinske trær, elephant foten planter, vill silke ormer, og fantastisk kamuflert kameleoner og hold deg bugs. Han delte også historiene om den lokale Bara stamme og deres unike tradisjoner som har blitt formet av områdets geologi og landskap.

Ikke overraskende, er vår Isalo National Park dag trek viste seg å være en av vår gruppe er favorittene på turen.

17. Ta en dukkert i en oase foss (eller 2 eller 3)

Vi innrømme å ha et konfliktfylt forhold med fossefall, deres ofte blir oversolgt. Men, fossefall du vil støte på langs tur i Isalo National Park er godt plassert, og verdt et skudd og en dukkert. Den frodige grønne omgivelser gir også en fin pause fra sol og varme.

18. Nyte en kveldsdrink, Madagaskar-stil. Og plante et tre eller fem

På slutten av dagen vår på Isalo National Park, vår reiseleder fortalte oss at vi var i for en overraskelse. Vi gikk opp på en høyde i nærheten hvor vi møtte Delana, medstifter av Soa Zara Association, en lokal frivillig organisasjon og Planterra Foundation partner som arbeider på miljøvern og skogplanting i området. I løpet av det siste året, hver G Adventures gruppe ender dagen på Isalo ved å plante 150-200 trær på en tomt med en viltvoksende vise til en tabell platå og solnedgangen vest.

Tatt i betraktning at en gruppe besøk hver uke mellom April og November, det er mye trær i kun ett år. Mål: i 10 år, når tom tørre oppdateringen vil bli makings av en skog igjen, noe som gir den nærliggende lemurs og dyreliv mer plass til å vokse og utvide deres habitat.

Deretter gikk vi til en overse, og nøt en feirende drink å se solnedgangen over Isalo-fjellene. Nå, som er en skikkelig kveldsdrink.

19. Klem en gammel baobab treet på Reniala Spiny Forest Reserve

Selv om det baobab trær av Baobab Avenue i vest-Madagaskar får mest oppmerksomhet, sør har også sin rettferdige andel av baobab cacher. Den Reniala Spiny Forest Reserve er et slikt område med en klynge av baobabs av alle størrelser, fasonger og aldre. Gruppen vår favoritt av baobab haug var dette oppsvulmede baobab, anslått til over 1000 år gamle (baobabs bare vokse 12mm hvert år).

Som er tilfellet med andre samfunn parker, Reniala Spiny Forest Reserve opererer med lokale folk som tjener som veileder og spotters. En del av turen avgifter er brukt til å finansiere bevaring prosjekter i samfunnet og for å beskytte disse gamle trær og deres habitat.

20. Ta en tur i en Bollywood-stil Zebu handlevogn

Få til baobab skogen ved lokal transport, zebu-trukket vogn. Hvis du er virkelig heldig, zebu cart kan også være prydet med Bollywood-stil, kunst og bilder.

Riktignok bunnen kan lide litt for den sprette, men opplevelsen er en du kommer sannsynligvis aldri til å glemme.

21. Kick tilbake på Mangily Stranden, Ifaty

Når hodet er fullt av alle interaksjoner, bilder og inntrykk fra en travel reise gjennom øst-og sør-Madagaskar, et par dager på stranden gjør dette til en ideell måte å slappe av og vind. Mens snorkling, surfing, dykking, hvalsafari (sesongavhengig) tilgjengelig for deg og andre aktiviteter som er på tilbud, og vi tok en mer avslappet tilbake tilnærming og bare kjølt ut.

Våre ideell blanding av avslapning inkludert sove, slappe av ved bassenget eller på stranden, ta en og annen dip (vannet er litt kjølig i Austral vinter), lese en bok eller to, spille en runde med boccia/petanque, stirrer ut i horisonten ved solnedgang, og fest på sjømat. Det var vanskelig å forlate våre strand-side Bambus Club bungalow etter bare et par dager.

22. Få din hummer og sjømat fikse

Hvis det er noe som hummer, blekksprut, blekksprut, reker eller fisk er din smak, restauranter langs stranden i Ifaty har du dekket og velfødde. Noe friskere enn dette. Og det er vanskelig å slå en touch av grillen for å trekke ut smak.

Det finnes en rekke restauranter langs stranden, så vel som pop-up stil hummer steker drives av lokalbefolkningen. Blant våre favoritter var Chez Cecile, for sin innholdsrik frokost, veldig god kaffe og en lang, drivende lunsj av grillet hummer servert med et pent kald hvitvin.

Langs veien for å Ifaty og de sørlige strendene, du kan reise gjennom den travle byen Toliara. Hvis du gjør det, være sikker på å slippe inn på Le Jardin de Giancarlo, en flere tiår gammel restaurant som drives av en italiensk karakter som har gått tapt i Madagaskar tiår siden. Blandet sjømat plater (mindre enn $10) er utmerket og rikt nok til to til å dele. Vegetarianere i Madagaskar vil også ha glede av den ferske grønnsaker-lagt pasta retter og fersk ravioli.

23. Ta i mangfoldet av Madagaskar frukt, grønnsaker og krydder på Analakely Markedet i Antananarivo

Analakely Markedet i Madagaskar er hovedstaden Antananarivo viser av landbruket rikdom og mangfold av landet. Tabellene er stablet høyt med grønnsaker og frukt, kurver overløp med bønner og ris, og hauger velte med svart pepper, nellik, og chili peppers. Noen av det du kan kjenne igjen mye av det du kanskje ikke. Det er en fargerik øya nasjonen fest.

Vi kan anbefale å plukke opp noen Madagaskar hel svart pepper for å bruke hjemme, eller til å gi som gaver. Det har en slags muskat smakstilsetning til at det rike og unike. Våre foodie venner elsket det som sin Julegave.

Gatene rundt markedet er opptatt og travle, men ikke la det skremme deg bort. Den smug og gater av frukt og grønnsaker er ute i det åpne og har et behagelig rolig i sammenligningen. De er også ganske mye hassle-ledig.

24. Unn deg selv Madagaskar-fransk mat.

Lyst på deg selv noen foie gras? Kanskje noen magret de canard? Duck confit? Ikke bli overrasket over å finne franske restauranter, spesialiteter fra det franske kjøkken og til og med fransk-inspirert Madagaskar fusion-mat. Madagaskar var en fransk koloni fram til 1960, og den franske tydelig satt sine spor.

Det finnes en rekke restauranter i hovedstaden Antananarivo fokusert på franske retter. Vi slapp inn Sakamanga, et eksklusivt ennå rimelig restaurant som serverer Gassisk og fransk mat. Hvis du er svingete opp tiden din på Madagaskar er ute etter en fin, avslappende noe å spise og til å smake på en tallerken ville du gikk glipp av under dine reiser over Madagaskar, ta en titt.

25. Dans med de døde og andre unike Gassisk kulturelle tradisjoner

En av de mer unike kulturelle aspekter som vi har kommet over på våre reiser er at exhumation av seremonier i Madagaskar. Gassiske folk har en sterk forbindelse til sine forfedre, å tro at de representerer en åndelig mellomting mellom jorden og Gud, veldig langt over. Mange av Madagaskar er 18 etniske grupper som praktiserer noen form for exhumation seremoni for å feire sine forfedre og opprette en forbindelse mellom generasjoner.

Vanligvis praktiseres alle tre, fem eller sju år (det kommer an på hvor mye penger en familie har) en exhumation seremonien vil bringe familie medlemmer fra hele landet sammen for å familiens gravsted. Gravene er hellige steder som de holder restene av flere generasjoner samlet på ett sted.

Under exhumation seremonien, stein graven åpnet og skjelett organer er pakket inn i nye silke stoff og papyrus mats. En part som oppstår utenfor graven som samler alle sammen, spiser en stor fest, drikke rum, spiller musikk, og til slutt danser med sine forfedre ved å omfavne skjelettet silke wrap.

Som vår turleder forklart, å være i stand til å danse med en avdød stor-besteforeldre er en måte for familier å holde levende forbindelse mellom generasjoner. Mens du danser med døde slektninger høres kanskje rart for mange av oss, forstår jeg det som et middel til å opprettholde familiens identitet og tilhørighet, og å kultivere et forhold med døden.

En kulturell tradisjon som jeg ikke helt connect med så mye med var at av mannlig omskjæring seremonien, som ble utført når en gutt er 1-5 år gammel. Den farfar søl noen av blod og forhuden fra omskjæring på toppen av en banan og bruker den til å demonstrere sin aksept av hans barnebarn.

For Bara stamme i nærheten Isalo National Park, deres tradisjon er å skyte forhuden i luften…kanskje å sette det gratis?

Dette er bare begynnelsen på den fascinerende tradisjoner av etniske og kulturelle bolle som er Madagaskar. Vi var heldige og har turleder i Jose som ikke bare kunnskapsrik om alle disse seremonier og tradisjoner, men velkommen vår nysgjerrighet og var på nivå med våre mange spørsmål.

See also  Hvordan Bruke Sosiale Virksomheter å Forbedre Din Reise og Gjøre en Forskjell - Hva du trenger å vite {2021}

Nåområdet i park, var vi omgitt av en ring-tail lemur familie. Bare fem minutter unna, er en annen. De hoppet rundt på bakken, hengt ut på steiner, preparerte seg på grener, jaget hverandre på tvers av trær, og bare så ut til å kose seg.

Vi alle likte dem også. Hvis det var opp til vår gruppe, så kan vi ha oppholdt seg der hele dagen.

Viser seg at når Anja Community Park begynte i 1999 var det bare 20 lemurs som bor i denne oppdateringen av lite skog. I mindre enn 20 år, community-led bevaring innsats har utvidet størrelsen av skogen gjennom årlige treplanting kampanjer og fortsatte utdanning av lokale folk på fordelene av bevaring og økonomiske potensialet for bærekraftig turisme. Lemur jakt har blitt eliminert. Befolkningen i parken har vokst til over 400 som sitt habitat har vokst og den overhengende trussel mot deres eksistens har avtatt.

Rundt 600 personer fra lokalsamfunnet er involvert i samfunnet park og tjene ekstra inntekter fra sine ulike turisme. Overskuddet fra park tour-avgifter som nå blir brukt til å konstruere en vi

Reiser Uavhengig av hverandre, Madagaskar vs. Ta et Madagaskar Tour
Selvfølgelig, det er mulig å reise Madagaskar uavhengig av hverandre. Imidlertid, det er ikke alltid det enkleste i form av transport, logistikk og tilgjengelig informasjon. Vi forsket på dette på forhånd, så vi bestemte oss for enten å reise uavhengig av hverandre i Madagaskar, eller velge å ta Høydepunktene av Madagaskar tur med G Adventures.

Etter å ha reist gjennom Madagaskar og vitne til et utvalg av reisemuligheter og stiler, vi er fornøyd med vår beslutning om å ta G Adventures tour. Årsakene er mange, men de viktigste er det faktum at tour reiserute inkludert aktiviteter ville vi ikke ha vært i stand til å ordne på vår egen, logistisk støtte, og for behagelig og pålitelig transport (avstandene er store i Madagaskar). Viktigst, vår høy kvalitet lokal G Adventures administrerende DIREKTØR (guide), Jose, gjorde hele forskjellen i vår forståelse Madagaskar i all sin kompleksitet.

Hvis du velger å reise uavhengig av hverandre, og det er offentlig transport rundt om i landet via minibusser. Men vær forberedt på at disse bussene å bli fylt. Det andre alternativet er å leie en privat sjåfør og bil for å ta deg rundt (går prisen er €50-€100/dag hører vi). Selvfølgelig, hvis du kan dele bil med andre reisende dette vil redusere reisekostnader. Air Madagaskar også flyr innenlands flyreiser, som er et godt alternativ hvis du har lange avstander å dekke. Innenlands flybilletter er ikke spesielt billig, men.

 

Som du vil se nedenfor er det et utvalg av overnatting rundt om i landet, så du vil sannsynligvis alltid være i stand til å finne et sted å tilbringe natten. Her er flere tips om reiser Madagaskar uavhengig av hverandre.

Når du Besøker Madagaskar

April til November er ansett som turist sesongen på Madagaskar, med juli til oktober, som høysesong. Regntiden er fra desember til Mars. Denne tiden kan være våt og også utrolig varmt i enkelte områder.

Vårt besøk i juli falt sammen med vinter i Madagaskar. Det var overraskende kaldt (f.eks., ned til 45 F på natt i øst-høylandet). Sørg for å pakke flere lag av skjorter, fleece jakker, og regntøy om du besøker i løpet av denne tiden. Som sagt, vi likte å reise på denne tiden som var temperaturen komfortabel i løpet av dagen og insekter og mygg var mye mindre enn de ellers ville være under varme sesongen.

Hvis fokus er strengt lemur-sporing, kan du vurdere å besøke Madagaskar i oktober-November. I løpet av denne tiden, mange av lemurer arter føder sine barn. De har også tydeligvis bruke mer tid på lavere til bakken, heller enn gjemt i kalesjer. Når det er sagt, våre erfaringer og bilder som viser masse lemur møter i vinter.

Madagaskar Visum

Det er enkelt å kjøpe et 30-dagers visum ved ankomst på Flyplassen i Antananarivo. På tidspunktet for vårt besøk i juli 2018 prisen var $37 eller €35. Selv om vi ikke var bedt om en kopi av vår retur fra Madagaskar, det er godt å ha denne på hånden når vi hører at noen ganger innvandring tjenestemenn ber om det.

I tillegg til visum og immigrasjon skjema du må fylle ut et helse-form. Hvis du kommer fra et land hvor gulfeber er utbredt, tjenestemenn vil sjekke Gult Kort for å være sikker på at du har en gyldig Gul Feber vaksine.

Reise til Madagaskar

Medlemmer av vår gruppe kom fra Europa, Nord-Amerika og Australia. Siden vi fløy til Madagaskar fra Berlin, Tyskland den enkleste (og billigste) tilkobling var på Turkish Airlines. Vi har også hørt gode ting om tilkoblinger fra Norge og andre deler av Tyskland via Ethiopian Airlines. Amerikanere og Kanadiere i gruppen fløy Air France, siden det virket å tilby de beste forbindelser.

Hvis du allerede er på reise i Afrika på den tiden, Kenyanske Flyselskaper, South African Airlines og Ethiopian Airlines synes å tilby de beste flyreiser til Madagaskar fra kontinentet.

Du kan sjekke det beste flyreiser til Madagaskar (Antananarivo Flyplass – TNR) ved å bruke Skyscanner (det inkluderer også alle low cost airlines) eller Expedia (vanligvis en 24-timers angrefrist).

Overnatting i Madagaskar

Selv om vår overnatting er inkludert langs turen, kan vi anbefale følgende hoteller og hytter over hele landet etter overnatting som er ren, har varmt vann, og er midt-budsjettet (for eksempel, $20-$50/natt). Disse er ikke de billigste overnattingssteder valg (vandrerhjem eller svært grunnleggende gjestehus), heller ikke er de dyreste hytter og hoteller.

Her er der vi bodde på Madagaskar:

Antanarivo: Chalet des Roses Hotel. Fine rom og god beliggenhet. Lett å gå ned til torget, gamle jernbanestasjon, og stortorget. I den andre retningen hotellet ligger i nærheten av Jardin Antaninarenina med en fin utsikt over byen (spesielt fin ved solnedgang) og gode restauranter og kafeer.
Andasibe: Feon’ny Ala Hotellet. Sove i din egen lille hytte ikke langt fra Andasibe-Mantadia National Park og V. O. I. M. M. A. Community Park.
Antsirabe: Hotel Hasina. Et OK hotell som fungerer som en rask overnatting.
Ranomafana: Manja Hotellet. Fin samling av bungalower nær Ranomafana nasjonalpark med god utsikt over elven.
Ambalavao: Aux Bougainvillees Hotellet. Et enkelt hotell som fungerer som en god overnatting på vei til Anja Community Park.
Ranohira: ITC Lodge. Fin, ren bungalower nær Isalo National Park. God restaurant som godt. The lodge eiere i gang Soa Zara frivillig organisasjon som jobber på skogplanting prosjekter i området og det er et tre barnehage på eiendommen.
Ifaty: Bambus Club på Mangily Stranden. Hyggelig bungalower med en strand, utendørsbasseng og restauranter. Et flott sted å slappe av og komme ned etter en full tur rundt Madagaskar.
Alle disse hoteller og fjellstuer har også restauranter. Vær oppmerksom på, er det vanlig for frokost IKKE å være inkludert i prisen for rommet. Så du trenger til budsjett for det, og for det hver morgen for ca $3-$5.

Hvis du utvide ditt opphold i Antananarivo etter turen og leter etter en måte å slappe av og vind ned, kanskje med en massasje eller spa-behandling før avgang Madagaskar, pålitelige kilder anbefaler Le Relais des Vidder nær flyplassen.

Sikkerhet i Madagaskar

Vi følte oss veldig trygge på vår tur og vi hadde aldri noen sikkerhet. Men, det er alltid best å reise sikkerhet praksis å bo klar over dine omgivelser, holde verdisaker låst bort (f.eks., som passet), og vær oppmerksom på kameraer, smartphones og annet dyrt utstyr når du går rundt. Dette er spesielt sant i Antananarivo, hovedstaden, og særlig om natten.

Du kan legge merke til sikkerhet advarsler for Madagaskar fra tid til annen, spesielt rundt valg og politiske arrangementer der det kan være demonstrasjoner eller protester. Disse er vanligvis holdt i de større byene er ikke rettet mot reisende. Det er likevel lurt å styre klar av dem alle det samme.

Helsemessige Hensyn for Madagaskar

Før du reiser til Madagaskar rådfør deg med en travel klinikk og forskning anbefalt vaksinasjoner og malaria medisiner. Mange av de standard vaksiner for tropiske land er anbefalt: hepatitt A og B, tyfus, stivkrampe, MMR. Selv om gul feber er ikke til stede i Madagaskar, vil du bli bedt om å vise bevis på en gul feber vaksine hvis du er på reise fra et annet land som ikke har gul feber.

Selv om vi var på reise i vintermånedene når malaria er ikke så utbredt vi likevel bestemte meg for å ta anti-malarial medisin for å være på den sikre siden (mygg kjærlighet Dan). Vi tok Doxycycline (du må være ekstra forsiktig med solen som huden blir mer følsom), mens andre i vår gruppe tok Malarone. Konsultere legen din om hva som fungerer best for deg.

Penger på Madagaskar

Forvent å betale for alt i lokal valuta kalles den Gassiske Ariary (MGA). Det er rundt 3,750 MGA/€1 eller 3,300 MGA/$1. Vi brukte MINIBANKER på flyplassen i Antananarivo og i større byer og tettsteder rundt om i landet for å få lokale penger, og vi har aldri hatt et problem. Visa ATM-kort synes å være mer akseptert enn Mastercard. Vi har også brakt med kontanter (Euro og USD) med oss som en nødsituasjon i tilfelle Minibanker var ødelagt og vi måtte veksle penger.

Vi har blitt fortalt at det beste priser for utveksling av kontanter er på flyplassen i Antananarivo, så hvis du trenger å veksle euro eller dollar som er det beste stedet å gjøre det. Ellers, banker rundt om i landet tilbyr også valutaveksling.

Leave a comment