Når reisende vurdere det nordlige India, tanker går til det Gylne Triangel, den populære India turist krets av Delhi, Agra og Jaipur. Mens vi setter pris på anken av severdigheter som Taj Mahal, det er mye mer å oppleve i nord-India — uten folkemengdene, svindel og kjas av å være på turist-banen.

Det er der noen av de mindre kjente steder i nord-India som Amritsar, Dharamshala og McLeod Ganj, og Shimla kommer inn. Disse destinasjonene faller utenfor populære og tradisjonelle India turist turer og har mindre byer med færre utenlandske besøkende (vi var ofte den eneste), kjøligere temperaturer, vakre templer, et mangfold av religioner, et leketøy tog som har en av de vakreste togreiser i landet, og åpne utsikt til kanten av snødekte Himalaya.

Denne Eksperimentelle Guide tilbyr 20 ideer og inspirasjon til hva du skal gjøre og steder å besøke i nord-India utenfor det Gyldne Triangel, og kan i stedet fokusere på Amritsar, Dharamshala/McLeod Ganj, og Shimla. Det er god grunn til hvorfor disse områdene av Punjab, og Himachal Pradesh har vært vår reise ønskeliste for over et tiår.

Følgende erfaringer er høydepunktene fra våre Nordlige India med Tog tur med G Adventures, og er presentert i kronologisk rekkefølge. Hvis du vurderer denne turen og ønsker å vite hva du kan forvente, her er en smakebit av reiserute, aktiviteter og destinasjoner som du vil oppleve. Hvis du bestemmer deg for å reise nord-India uavhengig av hverandre, kan du bruke denne guiden som inspirasjon til å sette sammen din egen en-til to-ukers rundtur. Disclosure: Denne turen var sponset og levert til oss i forbindelse med vårt samarbeid med G-Adventures som Wanderers.

Nord-India (Utover den Gyldne Trekant): 20 Ting å Gjøre, Steder å Besøke, og Retter å Spise
For de av dere som elsker kart — slik vi gjør — her er en visuell av våre 7-9 dagers rute gjennom nord-India på vår G Adventures tour.

1. Ta en tur fra Delhi flyplass med kvinner bare taxi-selskap

Her er noe du ikke ser hver dag: en alt-kvinner driver taxi service. Uvanlig i hvilket som helst mål, men særlig i India. Som vi ut av Delhi airport alle sjåførene venter på å samle passasjerer var menn, bortsett fra sjåføren vår, Reena.

Her er hvorfor.

Kvinner med Hjul er en Planeterra Grunnlaget prosjektet som partnere med Azad Foundation og Sakha organisasjon som de gir opplæring og sysselsetting til vanskeligstilte kvinner i Delhi. Alle G Adventures reisende ankommer Delhi airport har en Kvinner på Hjul pickup er inkludert i sin tur. Dette er ikke bare gir reisende en sikker og komfortabel tur til å bo i byen, men det betyr også en fast inntektskilde for kvinner drivere.

Reena, vår sjåfør, hadde den nødvendige nerver av stål og rolig som kreves for å drive i Delhi, spesielt i løpet av sin morgen rushtrafikken.

Merk: I tillegg til Delhi, Sakha driver også lignende kvinner-bare taxi-tjenester i Kolkata og Jaipur. Du kan bestille taxi på nettet her.

2. Len deg tilbake og nyt te på Delhi til Amritsar Shatabdi Express-toget

En av grunnene til at vi valgte akkurat denne G Adventures turné i nord-India: tog. Vi er tog-junkies. Det er vår favoritt måte å reise på, spesielt i India, der opplevelsen er mer enn bare komme fra A til B. Det handler om bevegelse av toget, flyten av landskapet fra urbane til distriktene, folk du møter, og melodi og rytme i livet på et Indisk tog.

Selv tea time på toget er spesiell.

3. Beundre den høye spark, posering og bart konkurranse på Wagah India-Pakistan grensen seremoni

Selv om vi har opplevd vår andel av bisarre landet grenser som vi har krysset fra ett land til den neste, for vi har aldri støtt på noe som Wagah grensen seremoni mellom India og Pakistan. Seremonien finner sted daglig sent på ettermiddagen så portene mellom de to landene forberede seg til å stenge for kvelden.

Tenk deg en stadion som har plass til over 30 000 fans (på den Indiske siden), en militær offiser emcee som riles opp publikum til å juble så høyt som mulig for å overdøve den Pakistanske publikum på den andre siden, en Indisk flagg vinke parade av unge kvinner og jenter, og en mosh pit hvor nytt håp horder danse etter deres favoritt Bollywood sanger.

Og alt dette går ned før selve seremonien begynner selv. Bollywood kunne ikke script det noe bedre. Her er en video smak av hva du får:

Besøker Wagah grensen seremoni: Utlendinger som er atskilt fra Indianerne som de kommer inn på stadion, så du sitter i et eget avsnitt. Det kan bli veldig varmt venter på festlighetene til å begynne. Vurdere å velge et sete i skyggen øverst før du gjør din vei ned senere. Sikkerhet er stramt. La alle eiendeler i ditt kjøretøy, bortsett fra den grunnleggende: pass, lommebok, mobiltelefon og kamera. Selv små vesker er vanligvis tillatt, kamera vesker er ikke.

4. Nyt den Gylne Tempel i natt

The Golden Temple i Amritsar av natten: fantastisk. Ikke bare den fysiske skjønnheten i dette stedet gjøre det slik. Atmosfæren — innbydende, rolig og inkluderende — gjør, også.

Som den fremste pilegrimsmål av Sikhismen, tempel komplekset kurs døgnet rundt med besøkende. Til tross for den konstante flyten av mennesker, en rolig, rolig og meditativ følelse råder. Alle er velkommen, respektert og til og med tatt vare på, uansett omstendighetene. ⠀

See also  11 Aller Beste Stedene I Vermont For Å Besøke - Ny Reise tips{Updated}

Selv om vi hadde det Gylne Tempel i Amritsar på våre sinn for år, nyansert form av rart som er definert vår erfaring overgått alle forventninger.

Vårt forslag: etter å ha tatt en tur rundt i tempel kompleks, og finn et rolig sted å sitte og bare være til stede.

5. Beundre hvordan et team av frivillige strømmer 60-100k mennesker hver dag på Golden Temple langar (kjøkken)

En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene i det Gylne Tempel i Amritsar er dens langar, en viltvoksende kjøkken serverer gratis varm mat til 60 000-100 000 mennesker hver dag. Bare prøv å få hodet rundt det. Omfanget av mat tjeneste her boggles sinn.⠀

Også bemerkelsesverdig at tilberedelse av mat og service er utført hovedsakelig av frivillige, med ingredienser og penger donert av medlemmer av samfunnet. Seva, eller “uselvisk tjeneste,” er en sentral forskrift av Sikh religion. Det Gylne Tempel tiltrekker frivillige fra hele India, og verden.


I løpet av vår morgen tur, vår lokale guide tok oss gjennom kjøkkenet området å være vitne til frivillige forbereder frokost skift. Alle jobbet side ved side — fra brann-påfylling til chapati-gjør for å oppvask vask — fokuserte utelukkende på å tjene andre. Atmosfæren, gjør meg ydmyk. Rytme, meditative.

6. Nyt svingete utsikt over Himalaya-fjellene i Himachal Pradesh

Som du går lavlandet slettene i Amritsar og hodet inn i åsene i den Indiske delstaten Himachal Pradesh, reisen begynner å switchback vinden seg opp i mid-mountain territorium. Temperaturer dypp en bit, luft og frisker opp.

Og de snødekte toppene av Himalaya og Ladakh begynner å avsløre seg selv i avstand, akkurat som de følger oss på vår stasjon til byene Dharamshala og McLeod Ganj.⠀

Når du ser på et kart, og vurdere avstander i nord-India det er lett å tenke, “Oh, de avstander er ikke så stor. Det vil ikke ta lang tid.”

Ingen.

Hva du ikke tar i betraktning: den lille 2-lane svingete fjellveier. Ja, det kan ta 5-7 timer å gå 140-150 km.

Oppsiden? Alle visninger. Frodig, bratte felt, små landsbyer, endeløse hills, og snødekte fjell topp i avstand. Som en bonus, hvis du har en driver som vårt, er du også få noen Punjabi treff på å følge Himachal Pradesh landskap og 10 forskjellige horn melodier som han bruker til å sprenge advarsler til andre på veien.

7. Slå bønn hjul – og holde et øye ut for Dalai Lama — på Tsuglagkhang Buddhistiske Tempelet i McLeod Ganj

McLeod Ganj, en en-gang-søvnige byen bare opp bakken fra Dharamshala, er nå hjemmet til Dalai Lama og hovedkvarteret til den Tibetanske regjeringen i eksil. Siden Dalai Lama flyktet til India i 1959, har det blitt hjemmet til tusenvis av Tibetanske flyktninger, utlån byen en sterk Tibetanske kulturelle føler.

Selv om det Tsuglagkhang Tempel Komplekset hvor Dalai Lama bor i dag, ikke forvent å bare kjøre inn i ham i forbifarten. Han er opptatt om verden. Men du kan nyte en fredelig tur rundt tempelet – og nyte sin imponerende samling av veggmalerier, statuer og bønn hjul.

Snu hver mani bønn hjulet klokke-messig. Eller bare være til stede i øyeblikket.

Merk: Hvis du ønsker å lære mer om Tibetansk kultur, kunst og religion, sørg for å sjekke ut Norbulingka Institute i nærheten Dharamshala. Resten av vår G Adventures gruppe besøkte og sa at jorder og hager var utrolig fredelig og hyggelig.

8. Hit åsene utenfor Dharamshala for en dagstur til Triund Hill

Vi kunne ikke motstå å komme nærmere fjellene utenfor Dharamshala. Så vi vandret opp til Triund Hill (2,800 meter / 9,200 fot). Utsikten fra toppen har vidstrakt ser av Dhauladhar Utvalg. Dette er belønningen for en dag vandre opp et ganske godt definert, men steinete sti fra McLeod Ganj gjennom landsbyen Dharamkot. Det er definitivt verdt den bratte stigningen og 20km tur til fotturer.

Nord-India Travel Guide, Fotturer i nærheten Dharamshala
Foto bombet av et muldyr på toppen av Triund Hill.
Merk: turen fra McLeod Ganj er rundt 9 km én vei, og 7 km fra Dharamkot. Vi begynte vår dag videre ned bakken. Det er derfor våre spasertur viste seg å være 20km. Vi var lei av dagen er slutt, men det er lett oppnås som en dagstur.

9. Få din momo løs i McLeod Ganj

Jeg har en bit av en melbolle besettelse, uansett utvalg eller opprinnelse. Etter vår nedstigning fra Triund Hill, er det første jeg tenkte på var momos, Tibetansk dumplings fylt med grønnsaker eller kjøtt, som serveres enten kokt eller stekt. De er vanligvis serveres med stekt hot chili saus. Deilig når som helst, men spesielt så etter fotturer 20km.

Det dampet veggie momos er min favoritt. Hvis du deler med en gruppe, kan du prøve stekt og kokt og komme til din egen konklusjon. Selv om vi likte stekt greenene på Tibet Kjøkken og tror at deres momo skins er ideelt, vi faktisk likte smaken og fylling av veg dampet momos i United Restaurant og Kafé, bare nedover og over gaten.

10. Henge med pilegrimer i Rewalsar Lake

Rewalsar Innsjøen i nærheten av byen Mandi ‘ er kanskje en usannsynlig stoppe, men det er en som bidrar til å bryte opp den lange reisen fra Dharamshala til Shimla. Det er en fredelig og innbydende, også.

Legenden sier at den store Buddhistiske lærer Padmasambhava (Guru Rinpoche) tok fly fra Rewalsar til Tibet og spre Mahayana Buddhisme det. I dag, Rewalsar er et hellig mål for Hinduer, Sikher og Buddhister, templer fra hver religion ring vannet. Pilegrimer sirkel rundt innsjøen med Mani bønn hjul i hånden og bønner på sine lepper.

See also  Bali Mat: En Balinesisk Kulinarisk Reiseguide - siste Travel guide

Gitt overrasket ser ut vår gruppe fikk, utenlandske reisende – som ennå hvertfall – vanligvis ikke besøker denne søvnige pilegrimsreise til byen. Men, det gjorde ikke stoppe lokalbefolkningen og tilreisende pilegrimer fra blinkende smiler og engasjerende med oss når de sammen med venner på parkbenker på slutten av dagen.

11. Gå Ryggen i Shimla og føler fraktet til England…og en annen tid

Den Britiske valgte den gang søvnig hill stasjon skogkledde Shimla som deres sommer kapital (1864 – 1947), slik som å unnslippe varmen og knuse i Delhi. Du kan fortsatt se den overraskende godt vedlikeholdt rester av dette i dag. Shimla, er nå et travelt og ikke-så-liten bakke byen er fylt med fotgjenger-bare promenader, kirker, og Britiske mock Tudor og koloniale arkitektur.

Med sin kjøligere temperaturer og utsikt over Himalaya, Shimla er en morsom plass å vandre, nyte åssiden perspektiv og ta i litt lett-å gå på shopping. Det er lett å se hvorfor dette er slik et populært reisemål for både Indiske og utenlandske besøkende.

12. Miste deg selv i Shimla er Lavere Bazaar

Rett nede i gaten fra hva som føles som små England, travle Indiske markeder brast med krydder, farge, og tonnevis av aktivitet. Vårt forslag: bare gå, dytte hodet inn i boder, ta en tur eller to på laneways, og nyte noen overstimulering.

Spredning av krydder boder på tvers av Shimla er Lavere Bazaar har sekker og bokser, og gamle tre stativer, skuffer og innredning som burde ha en stemme slik at de kan fortelle oss deres historier. Fargene er jordnær og lyse, chili peppers av de dypeste rød, gurkemeie av en utenomjordisk gul. Dufter waft blant det hele tatt. Hele og bakken; den søte og stikkende; blandet og masala vil alle bidra til å gjøre Indisk mat så deilig og komplekse.⠀

Vandre, spørsmål, viser nysgjerrighet, og kanskje legge til noe kjent og behov, eller fremmed og ukjent til en krydderhylle hjem. Så mange ganger vi har vært i India, vi har alltid oppdage noe nytt eller opplever noe uvanlig. Og, vi alltid møte noen interessante underveis.

13. Utforsk jorder og hager av Viceregal Lodge (Rashtrapati Niwas)

Ikke langt fra sentrum av Shimla på Observatory Hill er den store og imponerende Viceregal Lodge, den tidligere residensen til den Britiske Viceroyal av India fra 1888 til Indias uavhengighet i 1947. Som du ta en guidet tur til interiøret du også høre historien om hvordan lodge spilt en viktig rolle i å forhandle Indias uavhengighet. Sort / hvitt bilder forteller historien om den store aktørene i Indisk selvstendighet og Partisjon, dens delt med Pakistan.

The lodge at en gang fungert som et symbol på Britisk koloni makt er i dag Indian Institute of Advanced Study, anses den øverste faglige og research center i landet for humaniora og samfunnsvitenskap. Hva var en gang grand dining halls og ballsaler nå tjene som biblioteker og områder av forskning og akademisk trodde. En ganske apt vri på historien.

Etter turen i lodge ‘ s interiør sørg for å ta deg tid til å utforske den omkringliggende hagen.

14. Nyt frokost of champions — masala dosa og kaffe — på Indisk Kaffe Hus i Shimla

India Kaffe Hus på Kjøpesenter Veien i Shimla er mer enn bare en kafé eller restaurant, det er en institusjon. Det ble etablert i 1957 som en del av et program for å tillate kaffe arbeidere å sette opp, kjøre og administrere kaffe hus, og til å generere ekstra inntekter. Over 50 år senere, den eldste kafeen i Shimla er fortsatt sterk.

Til vår følelse, ikke mye har forandret seg — på en god måte.

En masala dosa og en sterk kopp filtrert kaffe — den virkelige ting, ikke instant — er en av våre favoritt måter å starte dagen. Selv om jeg er sikker på at all maten er god, hørte vi fra vår guide at de er best kjent for sine sørlige Indiske retter (f.eks., dosa, idli, etc.). Gå til Indisk Kaffe Hus, ikke bare for maten. Det er atmosfæren på stedet, herunder den profesjonelle servitører (se bildet over), som virkelig gjør for en morsom og engasjerende opplevelse. For ikke å nevne, fordi det drives av kaffe arbeidstakere, kaffe er faktisk ganske bra.

På en praktisk notat, Indisk Kaffe Huset synes å være den eneste kafeen åpen i Shimla før 9AM. Hvis du er en tidlig stigerør eller har en tidlig morgen på toget til fange, er dette stedet å gå.

15. Ta ropeway ned fra Hanuman statue for utsikten av Shimla

Hvis du virkelig ønsker å komme over det hele i Shimla ta en spasertur opp til gigantiske Hanuman statuen på toppen av bakken. Det er ikke en lang tur, men det er bratt og du trenger å se opp pesky og aggressive aper som ønsker å ta solbriller, vannflasker, og snacks.

Vær oppmerksom på tegn på bunnen, som viser gjennomsnittlig beløp av tid til å gå til topps, etter alder og relativ fitness. Deretter kan du sammenligne resultatene dine!

På retur, men vi foreslår at du tar en avslappende tur på ropeway, eller gondol. Du får en vakker utsikt over byen nedenfor og av den expanse av åsene som omgir Shimla. Den klareste dager avkastning utsikt over snødekte Himalaya.

See also  12 Grunner til å Sende Postkort Når Du er på Reise - siste Travel guide {UPDATED}

16. Par en Indisk håndverket øl med noen pani puri

En ting vi var ikke forventer å finne i Shimla: en håndverket øl brewpub. Vi hadde en pale ale og felles fusion-inspirert snacks på Brygge Eiendom. Selv om det ikke faller inn i kategorien av “tradisjonell Indisk,” det gjenspeiler en del av moderne India. Det gjør det også for en herlig og trygg måte å bestille flere små plater og dele noen Indiske street food favoritter. Du kan også bestille en full skikkelig middag her, også.

Hvis du har hatt fyll av høy-oktan “sterk” Indisk øl, og deretter nyte en smakfull sitronsyre pale ale, red ale, eller hefeweizen hvete-øl i Shimla. Så, for flere runder med pani puri for din gruppe å nyte.

Pani puri er vanlig street food snack laget av opphovnet baller fylt med potet og toppet med tamarind juice, vanlig yoghurt og koriander saus. Deilig, men ofte ulike væsker, urter og ingredienser kan forlate en reisende med Delhi belly.

Det er derfor pani puri på Brygge Eiendom var perfekt. Alle i vår gruppe prøvd dette en unik og morsom kombinasjon av smaker, men på en sikker og perfekt hygieniske omgivelser. Alle elsket det, så flere bestillinger sendes rundt bordet.

17. Ta Leketøy-Tog fra Shimla til Kalka og Telle Tunneler (Hint: 103)

Bygget på slutten av det 19. århundre, dette narrow gauge railway snor seg gjennom åsene i Himachal Pradesh, ofte vrir og vender tilbake på seg selv i prestasjon av navigasjon og utvikling. På nesten 100 km, dette 5 timers togtur er en av de mest naturskjønne, ambling og hyggelig i India. Stopper på flere stasjoner tilbyr gode muligheter for melk, kaffe og snacks i pausene underveis.

18. Ta en by walking tour i Delhi ledet av tidligere gatebarn

Selv om denne erfaringen er ikke inkludert som en del av G Adventures Nord-India med Tog tur, det er som tilbys som en ekstra aktivitet. Hvis du har en gratis dag i Delhi før eller etter turen begynner, anbefaler vi at du prøver det ut. Bare spør G Adventures tour-leder (CEO) for å bidra til å organisere det. Hvis du ikke er på en G Adventures tur, så kan du spørre her.

Denne turen er som ingen andre typiske by walking tour — på en god måte. Her er hvorfor.

Anny, som er avbildet ovenfor, guider oss gjennom en smal gate i nærheten av Delhi jernbanestasjon. Hennes personlige historie er ett av å ha blitt foreldreløse på fem år gammel. De siste ti årene hun har bodd i et skur som drives av Salaam Balaak Tillit, en lokal organisasjon, og gir støtte, opplæring og trening til barn som en gang levde sine liv dag og natt på gaten.

I tillegg til å dele sin kunnskap i Delhi, Anny ga oss litt mer bakgrunn på gaten barn i India ulike måter, mange av dem ender opp på gaten, deres overlevelse taktikk, og hvordan de bruker pengene de gjør og stjele. Deres drømmer, også.

Dette Planeterra Foundation prosjekt sammen med Salaam Baalak Tillit gir ungdom mulighet for engelsk språk kurs og opplæring i guiding og reiseliv. Målet: å bygge ny tillit og gi barna praktiske ferdigheter og erfaring i forberedelse for den tid de må forlate minimum av fem stjerner (i 18 år gamle), og de begynner å søke arbeid.

19. Nyte trekull dal makhani på Kjøkkenet med en Årsak og støtte vanskeligstilte ungdom

Vi anser oss selv for ganske erfarne og kunnskapsrike når det kommer til Indisk mat, men vi vil aldri hadde dal makhani servert til oss stuet med et ulmende stykke kull.

Røyk-infused kremet linser er lik fantastisk.

Denne sosiale enterprise restaurant tilbyr gjestfrihet og restaurant training for tidligere gatebarn og vanskeligstilte ungdom. Gjennomføring av minimum 6 måneders trening perioden også hjelper dem med å finne heltidsarbeid i restauranter eller hoteller etterpå. Å spise godt og støtte vanskeligstilte ungdom: tilfredsstillende.

Adresse: 15A/63, Ajmal Khan Rd, Blokkere 15A, WEA, Karol Bagh, New Delhi. Det handler om en 5-10 minutters gange fra Karol Bagh t-banestasjon.

20. Dekk deg ut i Indiske klær og farger på Fabindia

På vår første tur til India sammen over ti år siden oppdaget jeg Fabindia, en Indisk klær butikk som bruker høy kvalitet naturlige bomull og materialer og arbeider med bygdesamfunn, slik som å gi lokale muligheter for sysselsetting. Farger, design, og kutt for både tradisjonelle Indiske klær (f.eks., kurtas, tunikaer, dupattas, sarier) — så vel som mer western-stil elementer — er vakre, uvanlig og høy kvalitet.

Med andre ord, er det et perfekt sted å få deg kombinert med noen tradisjonelle Indiske klær for dine reiser i India. Dette hjelper deg ikke bare å passe på og viser respekt kjole, men klærne er løs og behagelig for det lokale klimaet. For kvinner jeg anbefaler å plukke opp et par av tunikaer og kurtas at du kan bruke enten med jeans, lette fotturer bukser eller som et sett med et par av sine fargerike matchende bukser. Alle valg, størrelser og farger er litt overveldende i starten, så ikke vær redd for å be om hjelp fra de lokale ansatte. Eller fra din mann.

Leave a comment