Hva er Oaxaca mat? Som Oaxacan retter bør du oppsøke og hva slags smaker og krydder kan du finne når du besøker denne byen og regionen sørvest i Mexico? Vi tilbrakte to måneder å leve i Oaxaca til å finne ut og utforske Oaxacan mat. Dette Oaxaca Mat og Kulinariske Reise Guide Guide aksjer vår favoritt Oaxacan street mat, tradisjonelle retter, snacks, drinker og desserter, samt hvor du finner dem i denne vakre kulinariske byen.

Hvis Meksikansk mat er rangert som en av verdens store retter (det var den første mat for å motta UNESCO culinary heritage status), det er sikkert hjulpet i en del av hva som foregår i kjøkkenet i Oaxaca.

Oaxacan mat: stekt, subtile, rike, i lag. Føflekker, sjokolade, små avokado som smaker svakt liker lakris, gigantiske baller av quesillo ost bånd, gresshopper, heidundrende Meksikansk pizza, fantastisk grillet kjøtt, korn sopp, mystiske urter som epazote, og flere typer chili peppers enn du kan riste en brannslukker på.

Dette er Oaxacan mat.

Oaxaca food guide
Oaxaca. Si det med meg: Wa-ha-ka. Vi vil ikke lyve: når vi valgt å bruke et par måneder i Oaxaca, Mexico sin mat var absolutt en viktig faktor i vår avgjørelse.

Vi brukte gourmandish påskudd av at “Vi må finne ut hva Oaxacan mat handler om” som en unnskyldning for å utforske byen, og å spise oss dum. Vi tok en Oaxacan matlagingskurs for å gi oss bakgrunnen. Vi trengt opp i et hjørne vår Meksikanske utleier hver gang vi så ham for å spørre om hans favoritt Oaxacan street food står og retter.

Noen vil kanskje si vi var besatt.

Jeg si vi var i fokus.

Som venner og lesere har gjort sin vei til Oaxaca, vi har sendt Oaxacan mat informasjon og anbefalinger i biter og bobs via e-post. Nå er det tid for å sette det hele sammen for å dele med deg vår massive Oaxaca Food Guide med 41 anbefalt retter, street food, føflekker, desserter, drikke og mer.

Merk: Oaxaca, som vi bruker den, vil generelt vise til byen Oaxaca, hovedstaden i den Meksikanske delstaten Oaxaca, som ber strekker seg ned til en vakker kystlinje i sør-Mexico. Oaxacan restaurant og Oaxacan matlaging klasse anbefalinger er oppført i.

La oss grave litt i! ¡Buen provecho!

1. Tlayudas

De ofte kalt “Oaxacan pizza,” en tlayuda består av en stor semi-tørket tortilla, noen ganger glasert med et tynt lag av uraffinert svinekjøtt smult kalt asiento, og toppet med refried bønner (frijol), tomater, avocadoes, og noen variant av kjøtt (chorizo, tasajo eller cencilla, eller strimlet kylling tinga). Det kan enten bli servert åpne, eller når det er kokt på en kullgrill, brettet i to. En tlayuda er ofte nok til å fø to personer.

Tlayuda i Oaxaca anbefalinger: det står rett til høyre for inngangen til Carne Asadas midtgangen på Mercado 20 de Noviembre. Også, en hole-in-the-wall stå på Mercado de la Merced serverer noen veldig fin tlayudas som godt.

2. Huitlacoche Mais Sopp Tacos

Huitlacoche er en korn sopp, men jeg foretrekker begrepet “mais smuss”. Jordnær, mushroomy, huitlacoche er også veldig mye en struktur spille. Sørg for å få den frisk, men du kan også finne det i bokser. Hermetisk mais smuss, mmmm. Dette er en sesongmessige element, men du kan være heldig nok til å lage fersk mais smusse tacos som vi gjorde på de Seasons of My Heart cooking school i Oaxaca.

3. Enfrijoladas

Enfrijoladas er i hovedsak stekt tortillas serveres med bønner og saus. Nøkkelen i Oaxaca er at bønnene er stuet med blader av lokale avokado anlegg (se mer nedenfor i ingrediensene avsnitt). Som vår Oaxacan utleier kone ville si, “Det er ikke ekte frijol hvis det ikke inneholder avokado blader.”Hvordan om det!

4. Memelas (Memelitas)

En memela er korn runde snack eller antojito (“lille craving”) en litt tykkere enn en tortilla, ristet på en comal (store, flate varm panne) og toppet med alle slags ting: bønner, quesillo (lokal trevlet, brined ost), biter av malt svinekjøtt med krydder og egg, og ulike sauser av forskjellige varme nivåer.

Memelas ble vår favoritt morgen går til snack, sannsynligvis fordi en lokal familie hadde en stand satt opp rett ned i gaten.

Memela anbefalinger i Oaxaca: Street stå på Oaxaca (Huerto Los Ciruelos) i San José La Noria-området.

5. Tetelas

En tetela er en tynn fylt mais tortilla kastet inn i trekanten.

Tetelas anbefaling i Oaxaca: Sjekk ut den tetelas med refried bønner (frijoles) på Itanoni på Belisario Domínguez 513, Colonia Reforma, en laid back lite sted som spesialiserer seg i de finere og artisanal poeng av korn masa og alt som er gjort med den.

6. Tacos

Jeg vet, jeg vet. Tacos er bredt Meksikansk mat er ikke spesifikke for Oaxaca. Men faen hvis vi ikke får noen av de beste tacos på planeten under vårt opphold i byen. En god taqueria fokuserer på kjøttet, men ikke glem at sauser som gjør forskjellen.

Vår favoritt taco sted for gode kjøttet smak, tortillas og sjenerøs høy verdi sauser: Los Mero Mero Sombrerudos (Universidad 112, Fraccionamiento Trinidad de las Huertas).

Du har din valg av taco kjøtt (de vil også gi deg et eksempel smak av alle av dem hvis du spør pent), inkludert al pastor, carnitas og castillo. Vår favoritt: castillo, men du kan få en plate med en hvilken som helst kombinasjon (9 pesos/taco). De forbereder kjøttet på grillen rett opp foran. Og hvis Sombrerudos ikke flyter båten din, det er andre anstendig taquerias Oaxaqueños i nærheten på Universidad Street.

For de av dere som er eventyrlystne eaters, vurdere ku hodet tacos i Oaxaca.

7. Tamales (tradisjonell, mais skall)

Igjen, jeg vet tradisjonelle tamales er veldig mye et bredt Meksikansk rett, men å få deg til å Oaxaca og sjekk ut den tamale anbefaling fra vår utleier (som også var vår tannlege!).

Tamales Mina er en enkel street stå som dukker opp rundt 7:30 PM på hjørnet av Avenida Hidalgo og 20 de Noviembre. Bestemor bak operasjonen har vært spy ut tamales for over 20 år (og vår utleier sverger kvaliteten ikke er endret). Fyllinger og sausen er god og rikholdig.

I dag, hennes barn selge tamales for henne i natt. Bestemor har syv tamale smaker, og alle er gode, men mole coloradito og mole verde tamales var våre favoritter. Kommer tidlig som en linje skjemaer raskt og de selger seg ut raskt.

8. Tamales Oaxaqueños (eller Tamales Hoja)

Banana leaf-pakket tamales. De ser ut som Sør-American humitas, men de er Oaxacan alternativ blad-pakket tamales. Tamales Oaxaqueños har lignende fyllinger til den tradisjonelle tamale, som frijol (bønner) eller mole negro.

For meg, bladet holder fuktigheten i mer pålitelig enn den tradisjonelle korn skallet. Og hvertfall, det blir ikke vakrere enn dette.

9. Øl, Snacks

Den største økonomiske reise tips i verden er rett her, folk. Gå til høyre bar i Oaxaca, må du bestille en øl til rundt $2 og spise hele natten for gratis.

Ja, du leste rett. De vil bare fortsette å bringe ut mer og mer godsaker, fra fiskesuppe til røkt kjøtt til poteter, salater, endeløse boller av nacho chips. Men hvordan, spør du?

Dette er øl snack antojitos kultur i Oaxaca. Stedet du er sannsynlig å høre om de ofte er La Red, men vår favoritt var taket av Rey de Oros (Aldama Nr 304 beliggenhet i nærheten av Mercado 20 de Noviembre). Vårt foretrukne Meksikansk øl for en natt med snacking: Victoria.

See also  Haitiske Mat: En Kulinarisk Reiseguide - Hva du trenger å vite {2021}

10. Carnes Asada (cecina, tasajo eller chorizo)

Kjøtt-elskere glede seg. Vær sikker på å sjekke ut pasillo de carnes asadas (grillet kjøtt hall) i Oaxaca 20 de Noviembre markedet. Det er en grillet kjøtt salong. Selv om travel hver dag i uken, det er fullpakket med lokale familier i helgene (spesielt på søndager).

Plukk kjøttet: tasajo (tynt slo biff, ofte air-tørket til en viss grad), cecina (tilsvarende tynt skiver svinekjøtt), cecina enchilada (drysses med chili pulver), og chorizo (Meksikansk pølse). Vegetarianere fortvil ikke: det stekte grønnsaker er fabelaktig, som er de ulike vegetariske sauser og sider. Den stand som du velger din kjøtt vil grill alt for deg.

Finne et sted å sitte på (det kan være tøft!), og vente på din grillet godbiter å bli levert til bordet ditt. Resten er enkelt. Lene deg tilbake, nyt maten og en ta i tradisjonell Oaxaca og en atmosfære av familier samlet seg for å dele et måltid.

11. Goat ‘ s Head Soup

En spesialitet av Tlacolula søndag Market, verdt et besøk for å smake på, liv og farge. Prøv geit grill (barbacoa) og geit suppe consomme fra stekefettet. Hele scenen er en fiesta.

12. Chile Relleno

Fylt, stekt fersk poblano paprika. Ikke innfødt til Oaxaca per se, god rellenos er å være hadde i de ulike markeder i byen. Hva er enda hyggeligere likevel: noen er ikke dyppet og egg stekt i røren, men serveres åpen slik at du kan se pepper hud og oppleve pepper smak rett ut foran, uten teppe av stekte røren.

13. Jicama

Meksikanske nepe eller rot, noen ganger referert til som den Meksikanske yam. Vi ville finne dem serveres fersk, romtemperert eller avkjølt, og sprø som antojitos eller snacks, drysses med salt eller sukker og chili støv til å gå sammen med en margarita eller øl.

Vår favoritt var en noe eksklusivt utvalg vi fant på La Biznaga García Vigil Nr 512.

14. Empanadas

Ikke den Sør-Amerikanske deigen lomme empanadas du kan bli vant til, Oaxacan empanadas ser mye ut som en stor memela (men med større, tynnere deig) og er fylt og varme-stekt på en comal (en stor, metall pan brukes over hele Mexico for matlaging tortillas, memelitas, og tlayudas, samt steking paprika og andre grønnsaker).

Vår favoritt empanada leverandør hails på det lokale markedet i San José La Noria-området på Jorge L. Tamayo Castellanos Avenida ved siden av brannstasjonen, men du vil også finne et stort utvalg av empanadas kokt opp for å bestille på Tlacolula søndag markedet og Mercado 20 de Noviembre.

15. Entomatadas

Tortillas fylt med quesillo, dekket med en tomatisert saus og toppet med fersk ost. Enkel, solid, god. En felles lunsj meny element i boder hele 20 de Noviembre markedet.

16. Enchiladas

Enchiladas, som du finner over hele Mexico, er rett og slett tortillas pan-stekt med en chile saus og serveres med litt løk og ost. Noen ganger vil du finne dem fylt med kjøtt eller ost, andre ganger krydret tortillas alene.

I Oaxaca, vil du vanligvis finne enchiladas dekket i en tradisjonell Oaxacan mole saus (se nedenfor for mer om føflekker).

17. Chilaquiles

Chilaquiles er en rett som består av lett stekt tortilla strimler eller kvartalene toppet med en bred regional og lokal variasjon av ting som ikke er begrenset til salsas (grønn salsa verde virket mest vanlig), kjøtt (f.eks., strimlet kylling), refried bønner, ost som queso fresco eller cotija, Meksikansk krem, og løk. Kanskje til og med et egg.

Vanligvis en tidlig dag frokost, lunsj, brunsj eller et sted i mellom tilby.

18. Hibiscus Horn Kjegler

Tortilla horn fylt med krydret hibiscus (eller jamaica, den samme rødlig lilla ting av jamaica agua fresca drikke berømmelse). Tilgjengelig på La Biznaga (García Vigil Nr 512). En endring fra det tradisjonelle.

Oaxacan Føflekker

Oaxaca er også kjent som landet med de syv føflekker.

“Vi sier alltid at våre mødre gjøre det beste mole. Men på den Dødes Dag, alle som deler sine mole med alle andre, slik at vi vet alle hvem gjør egentlig det beste muldvarp i landsbyen,” Yolanda, vår matlaging klasse instruktør, forklarte hvordan riktig mole forberedelser er en svært respektert dyktighet.

Hun fortsatte: “Du har å brenne paprika og deretter suge dem for å fjerne den bitre. Hvis du ikke tar den bitre ut av chili peppers, folk vil snakke stygt av deg.”

Snakk om sosialt press på kjøkkenet.

Men hva er en føflekk likevel?

Det er en stil av saus laget fra stekt ingredienser som er så bakken sammen og treg simmered å tillate varierte smaker for å passe inn og spille av en annen på en måte som ingen enkelt ingrediens kan bli oppdaget. Resultatet: rik, kompleks, variert, utfyllende smaker.
Oaxaca Mole Ingredienser

Oaxaca kulinariske fame stammer for en stor del fra sine syv varianter av føflekker. Du finner føflekker som serveres på toppen av kylling, kjøtt eller enchiladas, samt gjemt inni empanadas og tamales. Men ikke alle mole er en som du vil spise hver dag. Som et party kjole, noen er reservert bare for helt spesielle anledninger.

19. Mole Negro (svart saus)

Dette er den mest berømte av alle Oaxacan føflekker, kanskje på grunn av sin kompleksitet og stor avhengighet av sjokolade.

“Dette er ikke en muldvarp hvor du våkner opp i morgen og si på et innfall,” jeg kommer til å gjøre mole negro i dag.”Det tar mye tid å gjøre og få det rett,” Yolanda minnet oss.

Mole negro ingredienser inkluderer et utvalg av tørket chili (chilhuacles negros, guajillo chili, pasilla chili, ancho negro (mulatt) chili, chipotle chili) med frøene tatt ut, og deretter dyppet i vann og blandet med sjokolade, brød, etc.

20. Mole Colorado (rød saus)

Et av medlemmene i Oaxaca er syv store føflekker. Mole Colorado (eller Mole Rojo) sausen er laget med et utvalg av paprika (pasilla, ancho og andre), mandler, sjokolade og en rekke søte og velsmakende krydder.

21. Mole Coloradito (liten rød saus)

Basert på markedet menyer i Oaxaca, mole coloradito er blant de mest populære. Lik mole colorado, og har noen flere grønne blad krydder sammen med chili guajillo, pasilla og ancho, gir det en farge som er litt mindre dyp enn mole colorado.

22. Mole verde (grønn saus)

En føflekk som er gjort for å vise frem lokale urter og grønt, mole verde kan inneholde noen flere av følgende elementer: epazote, hoja santa, gresskar frø, koriander, poblano paprika, jalapeño paprika, persille, spinat og nopales (kaktus blader).

23. Mole amarillo (gul saus)

Gitt at denne sausen er ofte mer rød enn gul, navnet alltid kastet oss ut. Mole amarillo er en mindre kompleks mole laget fra guajillo en ancho chili som nesten ser ut som en slags Meksikansk marinara. Hva gjør den forskjellig fra den røde føflekker er at fravær av nøtter, sjokolade og søte biter som rosiner.

Føflekker vi ikke har prøvd ennå…
De resterende to føflekker er vanskeligere å finne i markedene og i den hver dag. Vi bekjenner at vi ikke prøve dem, men ønsket å markere dem blant de “7 Føflekker av Oaxaca” og som noe å oppsøke for mat nysgjerrig blant dere.

See also  12 Beste Tingene Å Gjøre I New Jersey - Ny Reise tips{UPDATED}

1. Mole Chichilo
2. Mole Manchamantel (bokstavelig talt, duk farging saus)

Viktige Ingredienser av Oaxacan Mat

1. Avokado blader (hojas de aguacate)

Ikke alle gamle avokado blader, men avokado blader fra den Meksikanske avokado (Persea drymifolia) som formidler en smak av anis eller lakris. Dette er en viktig smaken i Oaxacan frijol (bønner). Beste ristet på en comal, en konkav eller flatskjerm Meksikanske takke. Helt unik og deilig, og er avgjørende for at lokale Oaxacan mat.

2. Avokado Criollo

En avokado hvor du kan spise huden! Criollo avokado er en lokal Oaxacan utvalg som er vanligvis ganske små, og har en myk hud at du kan faktisk spise (litt av en merkelig følelse, egentlig). Mye som sin blader som er brukt til å smaken bean potter og andre retter, avocado har en svak anis-smak.

3. Epazote

Ikke spise epazote av seg selv, men være klar over at det er en av fine subtile urter som gjør Meksikansk mat (og Oaxacan mat) smaker så godt. Fra Aztec ord for skunk og svette, epazote er at uforlignelige smak av pepper, mynte og noe vilt som du vil vanligvis finne stuet inn i ulike retter.

Ryktene har også det at epazote reduserer tarmgass. Kanskje det er derfor det er stuet inn bønner og løk for å gjøre frijoles de la olla. Epazote er også referert til som wormseed og Jesuitt er te, blant andre.

4. Chapulines (Grasshoppers)

Chapulines: du må prøve dem. Tror crunchy som popcorn skjell og spist voluminously som potetgull.

Chapulines er ideell på toppen av en tlayuda. Kanskje det er derfor når du kjøper en tlayuda på Mercado 20 Noviembre, den chapulines leverandører vil samle ‘runde.

5. Quesillo (Oaxacan ost)

Vi vits at quesillo er som streng ost eller mozzarella, men med litt mer salt tang fordi det er brined.

På markedet, quesillo er ofte lagret i lange hvite bånd som er såret, vikles og klippe ut som en ball av garn eller trim på et stoff butikken. Om to meter quesillo tilsvarer ett kilo. Det er best å spise eller bruke quesillo frisk, siden oppbevare det for alle lengden av tid i kjøleskap vil endre sin konsistens.

6. Pepper

Wow, Oaxacan paprika! Ancho, poblano, pasilla, chilaca, chile negro — you name it. Noen av dem gå med flere navn.

Den er best kjent for å Oaxaca er pasilla chile. Men pass på, hvis du kommer shopping for en bestemt pepper som du trenger for en oppskrift, du bør komme bevæpnet med et bilde av en(e) du trenger, som navn blir ofte brukt om hverandre.

Noen er lett å gå, noen er no fuego. Hvor du skal begynne?

Ta en spasertur gjennom markedet (Mercado de 20 Noviembre pepper delen vil overvelde) og du vil bli blåst bort, nesten til tårer, med stort utvalg av fersk og tørket paprika på tilbud. Hver og en har sin hensikt, enten det er en tørket pepper for en spesifikk stil av mole en ny en for utstoppede pepper (chile relleno). Habanero paprika brukes ikke så ofte i Oaxaca som de er i nærheten av Yucatan og Chiapas.

7. Sjokolade

Sjokolade har blitt et fast innslag i denne regionen siden antikken. Det er vanligvis ikke spist, men i stedet brukes i drinker, og også som en avgjørende å definere ingrediensen av Oaxacan retter, blant annet i flere av sine berømte føflekker.

Duften av nykvernet sjokolade bokstavelig talt tar over gatene rundt 20 de Noviembre markedet, og dette er et knutepunkt for regionen er sjokolade produsenter. Sørg for å besøke Sjokolade Mayordomo hvor sjokolade av varierende intensitet og sødme er bakken fra frisk kakao bønner (cacao).

8. Chicharrón

Stekt svinekjøtt hud. Du kan sikkert prøve det på sin egen som en snack, men du kan også få det slengt i toppen av en tlayuda eller andre parabolen for crunch og smak.

9. Hoja Santa

Hoja Santa (“hellig blad”) er en populær Meksikansk urt som brukes til å smaken ulike sjokolade drikker, supper, stuinger og Oaxacan mole verde. De friske bladene, som brukes til å gi en svak pepper, lakris smak, noen ganger også brukt til å pakke tamales (se tamales hojas). Tørkede blader kan brukes som et krydder, men de er mer flavorful når frisk.

10. Squash Blossoms (Flor de Calabazas)

Hvis du henger ut i Oaxaca for en stund og har tilgang til et kjøkken, og prøver å finne squash blomstrer på en av de lokale Oaxaca markeder. Ta dem med hjem og lage dype stekt squash blossoms, ost-fylt squash blomstrer, eller til og med squash blomstre suppe. Eller ta den enkle veien ut og finne et marked leverandør som pommes frites squash blomstrer med løk og poblanos og tucks dem med noen quesillo til en empanada eller quesadilla.

Oaxaca Drikke

1. Tejate

Urfolk drikke (fra Mixtec og Zapotec personer) laget av mais, kakao og andre uvanlige biter som frø av mamey (eller zapote) og flor de cacao (eller Rosita de cacao). Som sådan, drikken er mildt chocolatey og jordnær. Det føles som det burde gjøre noe opphøyet til deg.

Vi har prøvd hånd på et par versjoner, inkludert på en av de skiller seg i storsalen i Oaxaca er Etla markedet.

2. Varm Sjokolade

Ja, du er nødt til å prøve ekte varm sjokolade. Selv om du kan bli vant til å ta den med melk (de leche), kan du prøve den lokale stil med vann (de agua).

Uansett hvor du kjøper det, være sikker på å spørre etter det fint og skummende, fortrinnsvis ved hjelp av en hånd-spunnet frother kalles en molinillo. Et godt sted å prøve flere typer sjokolade er Sjokolade Mayordomo.

3. Kaffe

Selv om kaffe kultur lider sør for den Meksikanske grensen (det er bedre), det er levende og godt i Oaxaca. Så levende og godt, jeg kan gå så langt som å si jeg har hatt noen av de mest gjennomgående god kaffe noensinne i mitt liv i Oaxaca. Bare sjekk det ut og la oss vite. Beste kaffen i Oaxaca? Vi sier Cafe Nuevo Mundo.

4. Øl

Hvis du drikker øl, må du drikke øl i Oaxaca, slik at du kan være en verden øl aficionado.

Corona? Jeg beklager, men jeg prøver å unngå å berøre ting. Pacifico og Negra Modelo er OK, men vår favoritt forfriskende go-til øl: Victoria. Hvis du ønsker noe annet, prøv Cucapá, en Mexicali microbrew.

5. Mezcal

Vokser opp, jeg har alltid tenkt på mezcal som skitne, som en fredløs tequila. Det var trolig agave-ormen, som forresten ikke vises i alle flasker av mezcal. Så hva er det?

Jeg går til Oaxaca, og jeg finner den virkelige historien (eller i det minste fortalt av Oaxaquenos): en røykfylt, dobbel-destillert stekt grøt laget fra hjertet av maguey anlegg (av agave familie) kalles en piña (som i ananas, noe som ikke er overraskende som maguey hjerter se ut som enorme fat-størrelse ananas hjerter).

See also  Brasil Eksperimentell Reise Guide: 18 Ting å Gjøre, Se og Spise + 2 Uke Reiserute - Hva du trenger å vite {2021}

Tequila, forresten, det er en bestemt type mezcal laget fra den blå agave.

Opplev dette selv med en halv dags tur som inkluderer mezcal smaker rett fra kilden. Eller, hvis du virkelig ønsker å gå dypt inn i nyanser av mezcal, sign up for denne økologiske mezcal smake på en lokal mezcal samarbeidsvillig.

6. Margaritas

På ingen måte er jeg en margarita ekspert, men jeg likte en margarita (eller to) på fjellet i Oaxaca. Blandet margaritas er for stranden. Den margaritas på La Biznaga var vår favoritt. Men, vær forsiktig etter noen av dem…

Oaxaca Frukt og Søtsaker

1. Tunfisk Iskrem

Nei, det er ikke hva du tror. Tunfisk er navnet på den fargerike frukt tips av den piggete pære kaktusen. I og rundt Oaxaca, kan du finne iskrem, is melk og lyse slushy-type ting laget av tunfisk frukt, ikke fisk fra havet!

2. Oaxaca Frukt og Juice

Jeg vet, jeg vet. Du tenker super teit oppføring, ikke sant? Men her er greia, frukt i Oaxaca er utmerket og er ofte ganske billig hvis du vet hvor du skal lete. Frukt er også en flott måte å balansere ut alle de tunge matvarer og å rehydrere. Spise frukt!

Og hvis du er lat, det er ofte skrudde opp for deg, klar til å spise.

Du finner den tradisjonelle ting som vannmelon, ananas og litt lenger unna som papaya eller mango på gaten eller i nærheten markeder. Sjekk ut frukt står på den sørøstlige hjørnet av 20 Noviembre markedet. For å gå videre likevel, ikke glem å rote rundt, være nysgjerrig og sjekk ut følgende frukt i hele skjemaet eller i juice: guanabana, zapote, chico, zapote, chamoy og maracuya (pasjonsfrukt).

Jeg er en frukt av seg selv slags fyr, men Oaxacan lokalbefolkningen elsker frukt kuttet i en pose og stiplede med chili pepper, lime juice og salt. Overraskende, det er spesielt forfriskende på en varm dag.

Hvis du finner deg selv i Oaxaca, du må juice. Juice står florerer i hele Oaxaca gater og i sine markeder. En av våre favoritt juice står: Jugos Angelita stå på Sanchez Pascuas markedet. Prøv ett eller to av de rensing blander, spesielt etter en kveld på — du gjettet det — margaritas.

Oaxaca Dagers Turer og Andre Ting å Gjøre

Selv om de fleste av de to månedene vi brukte i Oaxaca var fokusert på arbeid, vi hadde det litt gøy underveis. I tillegg til å ta dette Elta markedet besøk og matlaging klasse, vi fikk ut litt for å utforske nærliggende historiske og naturlige områder.

Vi booket våre dagers turer ved bare å gå rundt og se hvem som hadde en tur å forlate den dagen eller neste. Imidlertid, hvis du har begrenset tid, er litt mer organisert enn oss og ønsker å bestille på forhånd kan vi anbefaler at du bruker våre partnere, kan du Få Din Guide og Viator. Begge tilbyr Oaxaca dag og mat turer med ingen bestillingsgebyrer og gratis avbestilling inntil 24 timer før.

Her er et par turer og opplevelser vi anbefaler. (Merk: Noen av linkene nedenfor, er affiliate lenker der prisen forblir den samme til deg, men vi får en liten provisjon hvis du bestiller noe.)

Oaxaca Byturer

  • Oaxaca Street Food Tour: Smak over 25 forskjellige typer Oaxacan street matvarer og spesialiteter (inkludert i prisen) som du besøker tre av byens viktigste frisk markeder og gateboder områder. Som markeder er et hovedfokus i denne 4-timers tur du vil lære om råvarer, krydder og smaker som gjør Oaxacan mat så unikt. Hvis du ønsker en kortere mat tour og markedet alternativ hvor du kan velge hvilke matvarer du ønsker å prøve så sjekk ut denne 1.5 time Oaxacan street food tour.
  • Privat Oaxaca Mat Tour: Eksempel over 20 forskjellige lokale Oaxacan spesialiteter på lokalt eide restauranter å forstå og smak den fulle bredden av Oaxacan mat. Dette 4-timers mat turen går gjennom det historiske sentrum, slik at du vil nyte en mini-tur samtidig. En del av turen avgifter går til en lokal frivillig organisasjon. Hvis du ønsker å utvide din kunnskap om mezcal på samme tid så sjekk ut denne eget mat-og mezcal tour.
  • Oaxacan Matlaging Klasse: En av de beste måtene å virkelig lære om og sette pris på mat er ved å ta et matlagingskurs. Vi tok denne hel dag (9AM – 6PM) matlaging klasse i Oaxaca som inkluderer et besøk til Etla markedet, etterfulgt av matlaging flere retter (suppe, forrett, tacos, mole, etc.). Hvis du er ute etter en kortere erfaring, sjekk ut denne halv-dag Oaxaca matlaging klasse med en lokal kokk som inkluderer et marked besøk og en så matlaging en skiftende meny av ulike typer tortillas, salsa, suppe, forrett, muldvarp og dessert. Mange matlaging klasser vil justere sine menyer til vegetarianere, men du kan også velge en helt vegetarisk matlaging klasse.
  • Halv Dag Oaxaca City Tour: En av måtene vi ofte orientere oss når vi ankommer en ny by er ved å ta en tur. Dette gir oss en bakgrunn på historien og kulturen på stedet, en oversikt over de viktigste historiske severdigheter, og ideer om hvor vi ønsker å fortsette vår leting. Vi finner at the walking tour guider har ofte gode mat og restaurant anbefalinger, også.
  • Oaxaca Street Art Sykkel Tur: Vi finner at street art-turer er en fin måte å bli kjent med en by, og også til å lære om lokale kulturelle, politiske og historiske kontekst gjennom bilder og meldinger i street art. Oaxaca har noen virkelig utrolig street art og veggmalerier alle i hele byen. Så fargerik, full av kulturelle uttrykk, og unike. Vi skulle ønske at vi hadde vært i stand til å ta denne turen da vi var der for å ha vært i stand til å virkelig lære om kunstnere og forstå bedre de meldinger og konteksten bak kunsten. Hvis du foretrekker å utforske til fots enn av sykkel, velger du dette Oaxaca street art gå tur i stedet.

 

 

Dagsturer I Nærheten Av Oaxaca By

  • Full dagstur Rundt Oaxaca: Vi gjorde en full dagstur svært lik denne, og likte det, spesielt besøk til Hierve el Agua fossefall og mineralbad, Mitla (i 1 000+ år gamle Zapotec arkeologiske området) og Mezcal destilleri. Det er mye som er pakket inn i en dag, men hvis du var å organisere alt dette, uavhengig av offentlige busser, som det ville ta flere dager å passe på alt dette.
  • Monte Alban og Landsbyer: Vi besøkte Monte Alban på vår egen via offentlig buss, og mens vi nøt å besøke denne UNESCO Zapotec arkeologiske området, tror jeg vi ville ha likte og verdsatt det enda mer hvis vi hadde en guide til å forklare mer til oss om det vi var vitne til, er i bakgrunnen på Zapotec historie og kultur, og betydningen av dette nettstedet. Denne full-dagers tur også tar deg til nærliggende historiske byer og landsbyer for å lære enda mer om Zapotec sivilisasjon og kultur, og dens innvirkning på Oaxaca og Mexico i dag. Hvis du har begrenset tid, kan du ta en halvdags tur som fokuserer bare på Monte Alban.

Leave a comment