Hvis du tenker på en road trip rundt i Puglia, Italia, men vet ikke hvor du skal starte, du er på rett sted. Les videre for å få våre beste anbefalinger om ting å gjøre, hvor å spise og steder å bo fra vår egen tur for å hjelpe deg kasse din egen rute og Puglia reiserute. Dette lille-kjent-provinsen i sør-Italia egentlig har så mye å tilby i form av historie, vakre, gamle byer, strender, landskap og fantastisk mat.

Puglia (eller Puglia), den sørlige italienske provinsen referert til som “hælen av støvelen” først inn i min bevissthet mer enn ti år siden, da en venn fra San Francisco opp og flyttet dit på første etappe av sin avgang.

I en e-post nå i de dype arkiver, Vil skrev: “Puglia er utmerket. Og forresten, ikke altfor dyrt, min venn  jeg har en veldig romslig leilighet i et hyggelig delen […] gode været og maten nesten aldri svikter.”

Jeg har siden mistet kontakten med min venn; kanskje Puglia var så god at det trakk ham inn. Men før det gjorde, han plantet et frø.

Som våre 15. bryllupsdag kontaktet tidligere i år, Audrey og jeg vurdert en håndfull av regioner i Italia der for å feire. Mens vi kunne ha returnert til Toscana, den opprinnelige åstedet, vi tok sikte på å utforske et nytt sted for oss. Puglia kom opp ofte, det vekte glørne av min venns korrespondanse.

Sammen med den tilgrensende provinsen Basilicata, Puglia kunne tjene som innstilling for en road trip for å feire anledningen. Utstyrt med en leiebil reservasjoner i for slutten av September til begynnelsen av oktober, og ingen planer om annet enn en seng og frokost reservasjon for vår første natt i den provinsielle hovedstaden i Bari, setter vi av med en touch av abandon og to kart – en fysisk, en digital.

I løpet av vår Puglia reise forskning, vi var takknemlige for og overveldet av alle de anbefalinger vi fikk. Spesielt takk til våre Puglian venner Franca og Gianni, det var nok til å sile gjennom. Vi tillatt sjansen vendinger og svinger av veien — “la oss dra over her…kanskje vi bør stoppe her for natten” — å tjene som vår sortering mekanisme.

Hvis du aldri har vært til Puglia, kanskje følgende bilder, erfaringer og historier kan tegne et bilde i ditt indre øye, og hjelpe deg å planlegge en tur til din egen.

Andiamo!

Hvordan bruke denne eksperimentelle travel guide for å lage din egen reiserute Puglia
Følgende erfaringer er i kronologisk rekkefølge. Hvis du har 7-10 dager, kan du konservativt oppnå noe lignende for en road trip rundt i Puglia (scroll ned for et kart over våre road trip rute). Eller, pare tilbake et par destinasjoner for å gjøre turen mer behagelig og lettstelt. Vi inkluderer forslag til kjente restauranter og overnatting for å hjelpe runde ut Puglia reiserute.

Puglia Road Trip Reiserute-og Travel Guide –

1. Finne veien hjem ved å gå den middelalderske gamlebyen i dubrovnik til Bari.
Vi får tapt. Det er et faktum.

På vår første natt i Bari, etter en lang fire-retters middag ledsaget av en karaffel av Puglian vin, fikk vi snudde på vei hjem og snublet over en rampe som tok oss over de middelalderske stein murene rundt gamlebyen.

Det har kanskje ikke vært den mest direkte veien hjem den kvelden, men det viste seg å være en vakker og romantisk avveksling. Den middelalderske gamlebyen glødet på den ene siden av oss mens Adriaterhavet slikket på den andre.

“Nå, hvorfor har vi ikke hørt mer om Bari før?”Sjarmerende, levende, god mat. Tilbringe en natt eller to i Bari, eller som vi gjorde for dobbeltrom bookend turen med et besøk der. Å utforske Bari enda mer, bør du vurdere å ta en spasertur gjennom den gamle bydelen.

Der hvor å spise: Vini e Cucina, via Vallisa 23, Bari. Hva du skal spise: standard tilbud, skriblet på en tavle, er en fire-retters middag med fokus på sjømat. De grillet pulpo (blekksprut) var mørt og perfekt stekt. For en introduksjon til Puglian mat, er dette et godt sted å begynne.

Finn et hotell i Bari.

2. Rise tidlig og jogge kysten langs havnen i Bari.

Løpe, jogge, gå. Uansett hvilken metode du velger å bære selv, kan du gjøre en innsats for å få opp tidlig og spore kysten rundt Porto Vecchio. Dette vil være avgjørende for din helse, spesielt hvis du har overdrevet det som vi hadde med for mange kurs natten før.

Du vil også finne fiskere strømpe seafood market fra sine båter, frisk fra morgenens fangst. Et par andre velger å selge direkte på steinene ved siden av promenaden.

3. Ta et bilde av klesvask hengende i hver ga

I Italia, vaskeri unfurls som pastell bannere i vind av middelaldergatene og det tørker i det varme Middelhavet lys. De flagg i hverdagen er ledsaget av stemmer av lokale familier. Teppet er trukket tilbake på italiensk liv og bakgrunn føles det filmatiske. Dette er kultur for den uoffisielle sortere, skjønnhet og poesi som er innebygd i en oppgave mange av oss vurdere dagligdagse.

4. Møte Adriaterhavet i Polignano a Mare.

Vi bekjenner for å ikke gå i vannet her. (Senere gjorde vi). Men vi likte å se på andre smette unna hogge og bølger og ta i falming varme sesongen av soling på den steinete stranden i bukten i Polignano. Det er som om de sa, “jeg vet at vinteren kommer, men jeg vil ikke tillate det. Ikke ennå.”

See also  11 Aller Beste Tingene Å Gjøre I Great Yarmouth - Den komplette reiseguide {UPDATED}

Dette er en av tre forskjellige visninger for å fange i Polignano a Mare. De to andre er fra motstanderens klippene over.

Der hvor å spise i Polignano: Osteria dei Mulini, via Mulini 2, Polignano a Mare. Ligger rett innenfor den gamle bymuren. Hva du skal spise: Orecchiette di grano arso eller “brent” mel orecchiette med tomater, brødsmuler, ansjos + purè di favoritt e cicoria eller most fava bønner toppet med stekt sikori.

Finn et hotell i Polignano a Mare.

5. Se fiskere knute gigantiske fiske på garn i havnebyen Monopoli.

Selv om jeg forstår at kommersielt fiske nå dominerer verdens vassdrag, blant annet i Roman-Venetianske living history museum som er Monopoli, det er oppmuntrende å se uavhengige fiskere fortsatt spille en rolle. Blant de små fiskebåter langs den gamle havnen, se veteran fisker tankene knop og fikse hull i deres fiske på garn i forberedelsene til morgendagens fange.

6. Nyt bakgatene i Monopoli under la pausa.

La pausa (“pause”) er den italienske institusjon versjon av siesta og lur tid. Etter “stormen før stillheten” som folk forlater arbeidet, en strekning av stillheten ned på italienske byer fra middag til 4:00 PM. Vi fant oss vandre i gatene i Monopoli like gatene tømmes for lunsj; den bemerkelsesverdige gamle byen og kysten promenader var vår nesten helt.

Magisk, ikke?

Road trip merk: Offentlig parkering er ofte gratis og lettere funnet under pause siden alle har gått hjem for å spise lunsj. Det er en utmerket tid for å ta nytte og finne et sted å spise.

Finn et hotell i Monopoli.

7. Snuble over en 2. århundre Romerske amfiteateret på natt i Lecce.

Lecce er mest kjent for sin Barokke arkitekturen, noe overdådig og grand og ser ut som om det har bare spratt ut av en 3-dimensjonal eventyr bok. Dette er spesielt sant om natten, når bygningene er tent og detaljer blottet.

Den enorme 2. århundre Romerske amfiteateret på den kanten av byen minnet oss om dybden av historien og de mange lag av sivilisasjoner gravlagt rett under føttene våre i denne delen av verden. Her er flere ting å gjøre og se i Lecce.

Der hvor å bo i Lecce: OPP Room&Suite, Via Cavour 16, 73100 Lecce. Et dobbeltrom, inkludert frokost buffet, var 60€/natt. Finne og sammenligne priser på andre hotell i Lecce.

Der hvor å spise i Lecce: Osteria Da Angiulino, Via Principi di Savoia, 24, Lecce. Lokale spesialiteter, vennlige eiere (et par ord av italiensk gjør underverker), og rimelig. Sørg for å ringe på forhånd og gjøre en bestilling som det er en linje ut døren før denne populært sted selv åpner. Hva du skal spise: Vi gikk for den tradisjonelle orecchiette con sugo alla ricotta forte — orecchiette i tomat saus blandet med sterke, lokale ricotta ost. Hjemmelaget, solid og rimelig.

8. Stjele et kyss på stranden i San Foca.

Om ikke det skjer for å være din 15. bryllupsdag, det er alltid en god idé å trekke bilen over langs kysten, gå barbeint i sanden sammen, puste inn frisk sjøluft som du kan utforske, og stjele et kyss.

Gjenta.

Nyere arkeologiske funn dato den gamle siden av Roca Vecchia og Grotta della Poesie så langt tilbake som til bronsealderen. Nå er området fungerer som en populær svømming hull. De gamle kjente tydeligvis der til fest. Moderne Italienerne, også.

9 .

Gå til klippen side og se, hvis du kan stå det, som uredd-av-høyder kone tester nervene ved å gå rett opp til stupet ‘ s edge for en bedre oversikt over hva som er under. (Spoiler alert: En 200-fots slipp og havet.)

10. Stilken forvillede katter gjennom Italias østligste by, Otranto.

Under romertiden, Otranto serveres som en viktig havn for all handel satte kursen østover. I dag, det er kjent mer for brede strender og pittoreske gamlebyen med utsikt over Adriaterhavet. Dessverre, det 11. århundre katedralen og dens berømte mosaikk var stengt under vårt besøk på grunn av for pause. Vi valgte i stedet å følge en gruppe hjemløse katter som gjerne serveres som vår improviserte guider.

Der hvor å spise i Otranto: La Pignata, Via Rondachi 12, Otranto. En av de mest herlige måltider på turen vår, inkludert en oppdagelse som Primitivo Rose (ja, det er som white zinfandel) er en passende match for lokal sjømat og pasta-retter. Hva du skal spise: høydepunktene av dette måltidet var en forrett av cozze gratinate (skjellgratinerte blåskjell) og Vellutata di Ceci e Fagioli con Pomodori Secchi e Gamberetti (moste kikerter og bønner med sundried tomatoes og reker).

Finn et hotell i Otranto.

11. Suge opp kystveien sørover fra Otranto til tippy tips av Italias hæl, Santa Maria di Leuca.

I all vår research før turen vår, hvorfor ikke hadde noen fortalt oss drive south of Otranto var så vakker? Vi hoppet nesten over kystveien for noe mer direkte. Hva en mulighet som ville ha vært.

Hvis du har en bil, gjør det. Ta litt tid, trekk av veien ofte for å tilfredsstille din nysgjerrighet, puste inn luften, ta bilder. Pass på å sjekke ut det 16. århundre vakttårn og forseggjort, fargerike 17. århundre Mauriske palasser som Santa Cesarea Terme underveis.

12. Feire 15-års bryllupsdag med en solnedgang Aperol spritz på Torre Vado.

Det virket ikke noen bedre måte å avslutte en vakker kjøretur langs Puglian kysten enn med en solnedgang Aperol spritz på tuppen av Italias hæl. Turen var ment å feire 15 års ekteskap. Dette øyeblikket fanget oss som vi var, og er, å ta lager på et beskjedent port-side cafe, sitter i plast stoler og soaking opp en perfekt solnedgang.

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Southampton, England - Ny Reise tips{UPDATED}

Der hvor å solnedgang Aperol spritz: Albergo Ristorante Pizzeria Al Porticciolo, Torre Vado. Annet enn det utsikt til solnedgangen over seilbåter, det er ingenting spektakulære om dette stedet. Kanskje det er det som gjorde det så spesielt.

13. Opphold i et ombygd palasset i gamlebyen i Gallipoli.

Når vi trakk inn i Gallipoli og laget en sen bestilling via Booking.com app vi ikke var ventet å bo i et palass og gitt en viltvoksende rom som har balkong vinduer åpnes på oker-vasket lys av den gamle byen. Det var en velkommen overraskelse oppgradere; eieren hadde ikke engang vært klar over at det var vår bryllupsdag.

Der hvor å bo i Gallipoli: Palazzo Flora, Via D’Ospina, 19, Gallipoli. I hagen er det av palazzo er veldig bra. Frokosten var rikelig og frisk, en av de fineste langs vår tur. Rommene varierer fra €50-€82/natt, avhengig av størrelse på rommet…og antall fresker inne. Hvis Palazzo Flora er fullt, må du finne et annet hotell i Gallipoli.

14. Nyt en plate av blåskjell og en karaffel musserende vin på Lido Conchiglie.

Selv om du går for å spise sjømat, opplevelsen mer om atmosfæren. Burly fiskere-ser gutta tjene som servitører og rett ut heaping hauger av sea urchins, blåskjell, fisk og annen sjømat. Mens menyen er skrevet på papir duker, den beste tilnærmingen er å peke og skyte på hauger av fersk fangst ut foran eller til noen andre, er rett i nærheten. For lunsj, være sur å komme tidlig så du er sikker på å få et bord.

Der hvor å spise i Lido Conchiglie: La Maruzzella, Via Cristiforo Colombo, Lido Conchiglie (like utenfor Gallipoli). Hva du skal spise: Beste var stor bolle med blåskjell og kamskjell. Sjømat sampler var akseptabelt, men kanskje litt over-grillet. Musserende vin fra springen også en fin touch.

15. Skru klokken tilbake og besøke Salice Salentino etter pause.

Vår første hensikt i å besøke Salice Salentino var kilde til noen on-the-ground informasjon om vinsmaking. I stedet, fant vi en by fast i tid. Salice Salentino er byen som tiden glemte. Alle andre så ut til å glemme det, for — bortsett fra den gamle menn på den lokale baren og en håndfull mennesker på sykler gjennom et øde hovedtorget.

Jeg setter pris på gamle byer som dette fordi de eksisterer på deres egne premisser — ikke for turister, ikke alltid stilig, men sikkert autentisk i en urørt slags måte. Salice Salentino er også av samme navn som den italienske DOC vin laget fra Negroamaro drue, en av de mange viner vi hadde hatt sammen turen vår.

16. Kjøpe vin fra en bensin pumpe dispenser på Produttori Vini Manduria.

Se lokalbefolkningen linje opp på vin pumper med sin 5-liters kanner for et par Euro for å fylle opp. Hvis du ikke er i markedet for pumpes vin, kan du også smake viner fra et lokalt utvalg som inkluderer Manduria Primitivo (den lokale zinfandel-som drue). Hvis Primitivo er for tung, varm, eller fruitacious for deg, kan du prøve en Primitivo Rosato (rosé) som går spesielt godt sammen med en mezzo-plate eller sjømat i en lys rød saus.

Der hvor å finne vin konsortium: Produttori Vini Manduria, via Fabio Massimo 19, Manduria.

17. Beundre magiske olivenlunder i rød leire jord.

Leire-pan olivenlunder dot mye av landskapet i innlandet Puglia. Jeg er sikker på at den chunky leire jord er avgjørende for karakteren av den velsmakende olivenolje som kjører rivulets gjennom bemerkelsesverdige Puglian mat.

Som jeg antydet til min søster i en lengthly dusin-e-post-utveksling om Puglian mat, “Alt er ferskt. Men — og jeg har tenkt på dette mange — det magiske, vedvarende ingrediens: olivenolje. Du får en saus med et par pomodorini [cherry tomater] og en haug med olivenolje. Og det er utrolig. Det er som om olivenolje er en smak som aktivator. Og olivenolje her er veldig bra.”

18. Beundre trulli, Puglian steinbuer, i Itria Dalen.

Hvis Hobbiter hadde plutselig å ta opphold i det sørlige Italia, ville de trolig gjøre det i trulli punktere landsbygda i Itria Dalen. Mange av disse stein hytte strukturer — ofte dateres til det 14. og 15. århundre — ble opprinnelig bygget for å huse landarbeidere eller som lagring bygninger.

Hvorfor denne stilen av hjem ble så populært er fortsatt litt av et mysterium, men. En tiltalende teorien hevdet: folk bygget trulli slik at de lett kunne rive dem før skatteoppkrever kom.

Hvordan er det for en smart skatt smette unna?

19. Få en ny venn på en Masseria (Tourism Farm).

I Puglia, en arbeider gård som også fungerer som en seng og frokost er kalt en masseria. (Tenk på det som Puglia sin versjon av hva Tuscans kalle en agritourismo). Den masseria vi bodde på, Masseria Ferri, inkludert ikke bare vår egen 450 år gamle trullo, men også en vennlig hund som heter Tommy som var ved vår side for oppholdet.

Vi anbefaler en piknik middag med et glass av Primitivo vin mens du ser på himmelen skifter farge. Sparker tilbake på en masseria er en utmerket måte å hvile tankene på slutten av en tur. Masseria Ferri gjør også sin egen ost, vin og olivenolje. Merk: På tidspunktet for vårt opphold (off-season, tidlig i oktober 2015), pris for et dobbeltrom var €70/natt (inkludert frokost) for en trullo suite som inkluderer et lite kjøkken.

Road trip merk: Vi brukte Masseria Ferri (nærmeste by: Martina Franca) som en base for å utforske ulike destinasjoner i Itria Dalen. Alle kjente byer er i nærheten; det er enkelt å besøke flere på en dag.

See also  Nord-India Utover den Gyldne Trekanten: En Eksperimentell Guide - Hva du trenger å vite {2021}

20. Gå til hvitløk…så stor som hånden din i Alberobello.

Byen Alberobello tilbyr en motherlode av trulli. Du finner sin UNESCO old town består nesten utelukkende av disse tradisjonelle Puglian hjem. Byens popularitet, men betyr store mengder av turister. Så sørg for å starte ditt besøk på nordsiden av den gamle byen, hvor ting er litt mindre turistifiserte. Der kommer du til å finne familier som fortsatt bor i deres 400-500 år gamle trullo hjem.
Hvis du går i tidlig høst, vil du også finne elementer av avlingen som valnøtter eller kastanjer, eller som vi gjorde, enorme hvitløk hoder tørking i friluft. Når vi spurte kvinnen tørker det, hun fortalte oss at det er søtt hvitløk og kan være skiver og spises rå i salater.

21. Undre på små byer med stor arkitektur, som Martina Franca.

Som så mange byer i Puglia, Martina Franca var en annen som gjorde at vi lurer på hvorfor vi ikke hadde hørt mer av det før.

Arkitektur i Italia hadde alltid vært en ting, men Renessansen re-bestilte den, og tok den opp et hakk. Martina Franca står som et godt eksempel på Barokk og Rokokko stil. Vårt forslag: park i utkanten av den gamle byen, og bare gå seg vill i sine smug og torg. Selv om vi ikke spiser i Martina Franca, restaurant menyer så godt og fristende.

22. Henge med disse dudes ved utendørsmarkedet i Cisternino.

Butikken som et lokalt, også. Kjøp black chick peas, et hjul av ost (eller to), en streng av paprika, og noen røkt kjøtt. Og ta et bilde av gutta som selger alt til deg.

Lokale utendørs frisk markeder er på rotasjon i regionen, og vises i en annen by for hver dag i uken (f.eks., i Cisternino på mandager, Martina Franca på onsdager, etc.), så det er bare å spørre rundt på hotellet eller i nærheten turistkontoret for å finne ut hvilken by er hosting markedet i dag. Merk: gå tidlig i morgen som open-air frisk markeder ender vanligvis opp rundt lunsjtider.

Når du er ferdig med shopping, slippe godbiter av meg i bilen og utforske et annet vakre gamlebyen.

23. Se bestemødre som de ser deg fra bak deres beaded døråpninger i gamlebyen i Ostuni.

Grandmas i kjøkken kikket gjennom beaded døren gardiner. De node fra oppe windows, de står på balkonger. Bestemødre, italiensk bestemødre overalt. Betale oppmerksomhet, og du vil se dem som du gjør din vei. De ser, de undersøkelsen liv, og de ser deg.

Det er ett av livet har vi elsket om Puglia. Gamle byer ble godt bodde i sammen med bestemødre stikker hodet ut av dørene for å si hei, ris deres feilaktige hunder, og tankene klesvask. Barn er giggles ekko av brosteinsbelagte stier og lukten av hjemmelaget mat sakte gjennomsyret luften like før lunsj.

Hvorfor gå på et museum der du kan se livet som det har blitt levd, og det er levd i dag?

24. Ta en dukkert i Adriaterhavet…selv i oktober.

Selv i begynnelsen av oktober, prydet med sol og gunstige strømforhold, Adriaterhavet er verdt å bade eller vasse.

Vi var kanskje bare vanlig heldig med været, men vi fant slutten av September/begynnelsen av oktober en perfekt tid til å utforske dette området. Masse sol og varme, og ingen folkemengder.

Langs denne strekningen av kysten sør for Bari finner du dykkere – noen i våtdrakter, andre uten alt for blekksprut (pulpo) langs den steinete kysten. Vegetarianere, snu seg bort. Resten av dere pulpo-eaters, dette er hvor lunsj og middag, og har kommet fra. Dykkere rengjør pulpo og slå dem mot steinene, så de er ømme etter den tid de gjør det for å tallerkenen.

25. Chat med en familie tørking hjemmelaget pasta på gatene i Bari.

En venn på Instagram foreslo at vi skulle oppsøke “den orecchiette damer,” lokale kvinner i Bari som morgen ritual består av å lage signaturen øre-formet Puglian pasta. På vår siste morgen, like før du drar til flyplassen, vi gikk gjennom den gamle byen på jakt etter damer.

I stedet, vi var heldig nok til å møte Grazia og hennes datter Maria. Grazia hadde nettopp ferdig med å lage tre kilo av hånd-laget orecchiette for hennes familie og naboer og var tørketid er det utenfor hennes hjem på en wire rack, rundt som Audrey og jeg grublet over.

Gjennom brutt italiensk, vi hadde en samtale med Grazia og hennes datter og forstått hvordan de gjør orecchiette og foretrekker å tjene det. Favoritt: den tradisjonelle, orrechiette con čime di rapa (med nepe greener).

Nå, før noe mer tid som går, jeg skylder Grazia og Maria en kopi av bildene vi tok. Jeg må sette dem i posten, siden de ikke har en e-postadresse.

En passende måte å lukke fra Puglia.

Merk: Hvis du ønsker å finne ut hvordan å gjøre denne lokale pasta kan du gjøre det på denne Bari gå-tur som inkluderer å lage din egen orechiette.

Våre Puglia og Basilicata Road Trip Reiserute (Kart)
Puglia Road Trip Reiserute
Vise og samhandle med live Google Maps her.

Hvis du reiser til Puglia, ta noen av våre råd og finne noen av dine egne opplevelser. La oss få vite hvordan du får på. Og hvis du kommer over en mann fra San Francisco heter, Vil et sted på reiser, i provinsen, ikke avbryter ham. Jeg mistenker at han fortsatt har den tiden av sitt liv.

Leave a comment