Et par dollar her, et par dollar for det. Ikke hvordan du bruker pengene dine når du er på reise virkelig saken? Er det mulig å justere din reise tilnærming og utgifter beslutninger med dine verdier?

I den første delen av denne serien, Viktigheten av Mennesker på Reise, vi utforsket forholdet mellom mennesker og reise-opplevelse, og vi snakket om serendipity og menneskelige forbindelser. I dette segmentet, vi snakker bevisste beslutninger og den potensielle virkningen av våre reiser kjøp på samfunn vi besøk, og på verden.

En Milliard Reisende

U. N. World Tourism Organization (UNWTO) prosjekter som mer enn en milliard mennesker vil krysse grenser i forbindelse med turisme i 2012.

Tenk over det: en milliard!

Spesielt i den tredje verden, den potensielle reisende til å positivt påvirke lokalsamfunn gjennom sine turisme dollar er stort. Men så er risikoen for reiselivsutvikling gjort dårlig, florerer over lokale kulturer, den lokale økonomien og miljøet.

Resultatet: Turisme kan absolutt være en kraft for det gode, men det kan også være en styrke for skade. Noe av en slik størrelsesorden kan klippe ut begge veier.

Det fine er at vi reisende har et valg: vi har makt til å stemme med føttene våre, til å utøve makt av vesken.

Merk: I September har vi snakket i to bærekraftig og økoturisme konferanser (ESTC og GSTC). Tidligere i år har vi snakket på G Adventures ” Fremtiden for Turisme på sammenhengen mellom reise, teknologi, menneskeheten og bærekraftig turisme. Våre egne ord og reaksjonen av konferanse-goers, understreket jording kraft i vår tilnærming til reise og fokus for vårt arbeid innen reiselivsnæringen: mennesker.

Dette er andre del i en serie der vi fokus på sammenhengen mellom hvor reisende kan samordne sine innkjøp med sine verdier, og har en innvirkning på lokalsamfunnet. Hvis du gikk glipp av den første delen av serien, sjekk ut Turisme, Det er Folket sin Virksomhet.

Strømmen av Reisende’ Valg

Først, for å kynikerne. Det er lett å avfeie vekten av våre innkjøp, som våre stemmer i politiske valg, å si “det gjør ikke noe,” spesielt i ansiktet av vår stadig travlere liv. Hvem har tid til å finne det ut, tross alt? Vi kan ikke svare på det andre spørsmålet — det er opp til deg. Men hva vi velger å gjøre, og hvordan vi velger å gjøre det spiller ingen rolle, spesielt i gruppen.

See also  Reise til Bhutan: En Eksperimentell Guide for å Utforske denne Eksterne Storbritannia - Hva du trenger å vite {2021}

For å bevise dette for deg selv, kan du prøve en øvelse. Gå tilbake gjennom dine minner og tenke på en lokal kjøpmann eller mat leverandør fra hvem du har kjøpt noe. Helst. Da fortelle meg at kjøpet ikke betyr noe for dem. Det er lite, uten tvil, men det betyr noe. Ta deretter til at effekt og forsterke det gjennom alle beslutninger og kjøp — og forstå at det er hvordan verden av turisme ender opp slik det gjør, for bedre eller verre.

En venn spurte nylig etter å ha hørt oss snakke om noe som gjør reise vedtak: “tror du virkelig gjøre en bevisst beslutning om hvor du skal bruke dine penger?”

Vi gjør, men det er ikke alltid lett.

Det er i øyeblikket beslutninger på bakken som snakker til en tilnærming til reise og lommepenger lokalt. Så er det beslutninger, ofte i planlegging, bestilling av reiser og opplevelser. Begge er en øvelse i å bevisst forbruk.

Bruke Lokalt, Koble Lokalt

Vi tenker tilbake på at besøk til Myanmar (Burma). På grunn av en bevisst beslutning om å besøke landet på den tid, vi var svært forsiktige om hvor pengene våre gikk under besøket. Hvorfor? Vårt mål var å legge så mye penger i hendene av lokalbefolkningen mens du holder det ut av hendene på juntaen regjeringen.

Vi bevisst valgte lille, familiedrevne steder å bo og spise. Vi prøvde å gå så mange butikker og restauranter som mulig til å spre seg rundt de pengene vi hadde brukt. Som en konsekvens av denne tilnærmingen, vi møtte og koblet med så mange mennesker, vi lyttet til deres historier, og vi kom bort ikke bare med minneverdige opplevelser, men også de som fortsetter å informere våre visning av landet som i sin nåværende sosialpolitiske hendelser utspiller seg. Når vi snakker om Myanmar, vi dele historier om mennesker vi møtte mer enn vi noen gang voks lenge om sin fantastiske forgylt Buddhistisk stupa.

Konseptet her er fundamental: når du sprer din reise ressurser rundt med fokus på lokalsamfunnet du besøker, jo mer at samfunnet fordeler. Kanskje det synes opplagt, kanskje ikke.

Mer subtile er dette: din erfaring vil også være bedre for det.

Utgifter og koble lokalt er ikke bare om feel-good altruisme, men det kan også forsterke og forbedre din generelle reise erfaring. Etiske, ansvarlig reiser er ikke lenger et null sum spill. Vi trenger ikke å gi opp noe for å få noe mer.

See also  Hvordan til å holde kontakten når du er på reise i utlandet - siste Travel guide{UPDATED}

Belønningen er innebygd. Og er det ikke det vi er ute etter?

Justere Verdier med Reise Utgifter Beslutninger

Virkningen av våre reiser beslutninger på lokale økonomier og enkelte mennesker er ikke bare om å bruke penger i lokale butikker og i lokalt eide overnatting. Det handler om å stemme med føttene våre, givende godt produkt, og gjør bevisste avgjørelser, som å velge turer og reise opplevelser som gjenspeiler våre verdier.

Hvis teknologi har gjort noe annet, det har oversvømmet oss med alternativer og informasjon til å sile gjennom som kan informere — og til tider komplisere og forvirre — våre valg. Informasjon er en god ting, men for mye av en god ting kan lett overvelde, noe som gjør at vi føler oss som det er umulig å skille signal fra støy.

Teknologien nå gjør det mulig for oss å lese anmeldelser, stille spørsmål direkte til bedrifter, og kontakt med tidligere kunder, også i sanntid. På ingen måte er denne reise feedback loop idiotsikker, men vår voksende tilgang til informasjon som gir oss mer åpenhet og en bedre evne til å vurdere våre valg og finne de som fungerer best i forhold til våre ønsket erfaring.

Vi husker, for flere år siden, søker for bedrifter å klatre vulkaner med i Nicaragua. Vi hadde et rikelig utvalg av tour selskaper i Leon, en av innstillingen-off poeng for nicaraguas vulkanen turer. Gjennom sosiale medier, har vi funnet og valgt å gå med Quetzal Trekkere. Deres turer omtalt sammenlignbare alternativer til andre, og var tilsvarende priset, men 100% av overskuddet finansiert en skole for å støtte gatebarn. Som gjorde utslaget for oss, og på grunn av at det er der vi har valgt å sette pengene våre. Personlig tilfredsstillelse av skalering vulkaner ble rundet av i visshet om at pengene brukte vi ville gå til å hjelpe lokale gatebarn.

På samme måte, når vi klatret Mount Kilimanjaro i Tanzania det siste året med G Adventures, vi hadde mye støtte, som i minst tre personer per klatrer. Vi visste at vår bærere var dekket av en forsikring, hadde riktig utstyr, og var medlemmer av en rettferdig-lønn union for lokale bærere.

See also  Nord-India Utover den Gyldne Trekanten: En Eksperimentell Guide - Hva du trenger å vite {2021}

Selv om vi ikke ser alle som hadde hjulpet oss med å stige opp, følte vi deres støtte hvert steg på veien opp fjellet — tingene våre var alltid venter på oss ved neste hvile stopp, mettende måltider ble servert hver natt, alt fungerte greit. Og mens de var opptjent i å gjøre sikker på at vi gjør det trygt til toppen av fjellet, var de enda mer opptjent i å støtte deres familier og sende sine barn til skolen.

Turisme utføres på en ansvarlig måte av alle som er involvert i kjeden satt sammen av våre verdier, som er det som gjør det mulig å fullføre sirkelen.

Bærekraftig Turisme: Koster Det Mer?

At bærekraftig turisme må koste mer — skal koste mer — er en av de store falske motsetninger i moderne reise markedsføring.

Noen ganger kan det koste mer å få den opplevelsen du ønsker, men det trenger ikke alltid til. Alle våre opplevelser med hest turer, guider og yurt-opphold med Samfunnet Basert Turisme (CBT) i Kirgisistan var av samme pris, om ikke mindre, enn hva andre selskaper som tilbys på stedet. Forskjellen var at CBT Kirgisistan holdt penger og opplæring av lokale.

På samme måte er det rapporter om mange av “bærekraftig” safari opplevelser i Afrika som ikke har en unse av respekt, støtte eller beskyttelse til sine ansatte eller dyr, men fortsatt koste mer enn sammenlignbare turer. Dette har å gjøre du lurer på — hvor nøyaktig er at pengene går?

Noen ganger, begrunnelsen for høyere prislapp er lett synlig. Når vi var i Bangladesh, det var dyrere å tilbringe natten med en familie i en Bangladesh landsbyen som en del av en vertsfamilie-program snarere enn på et billig hotell i byen. Vi er som budsjettet minded som det kommer i reise, men for en opplevelse, vi er glad for å betale en rimelig forskjell. Den landlige homestay tilbudt en unik opplevelse hvis inntektene støttet en ung kvinne ‘ s university utdanning og samfunnet klasser undervisning i livsferdigheter, faglig kompetanse og bevissthet om miljøbelastningen.

Dette er turisme vinn-vinn.

Når vi lager reiser kjøpet beslutninger i tråd med våre verdier (dvs., vi vet hvor pengene våre kommer og som det er fordeler), den resulterende opplevelser er ikke bare de vi godt med, men også de som vi bærer med oss for resten av våre liv.

Leave a comment