Som vi vitne til utvikling og integrasjon av sosiale formål i reise, finner vi mer reiseopplevelser belastet med en slags sosial aktivisme. På denne måten, ellers marginaliserte grupper som hjemløse barn, menneskehandel overlevende og ofre for syre-angrepene har nye muligheter til å fortelle sin historie og finne sysselsetting i reiseliv. Innovasjon og tilgang til disse typer av erfaringer vokser, reiselivsnæringen kan i økende grad bli en kraft for sosial endring. Her er hvordan og hvorfor.

Anny guidet oss gjennom en smal sidegate i old Delhi, og trakk vår oppmerksomhet til fliser dekorert med religiøse symboler som er festet til et rent, men noe annet ubestemmelig veggen.

“Vet du hvorfor de satte disse brikkene her?”hun spurte vår gruppe.

Før dette, Anny ‘ s script bort fra at dine typiske guide. Hun gjenget historien om gatebarn i India i sin tour — hvordan de ender opp på gaten, deres overlevelse taktikk, hvordan de bruker pengene de gjør og stjele, og deres drømmer.

Ikke ting av gjennomsnittlig lys-hearted by walking tour. Historien hun fortalte var hennes, levert gjennom linsen av henne førstehånds erfaring av 18 år. Hun hadde blitt foreldreløse på fem år gammel og bodde de siste ti årene i et ly drives av Salaam Baalak Tillit, en lokal organisasjon, og gir støtte, opplæring og trening til barn som en gang levde på gaten.

“For å motvirke offentlig urinering på veggen,” Anny sa, tilbake til henne uløst gåte. Anerkjennelse av en spesiell merkevare av lokale vidd gått over vår gruppe.

Under en siste tur (sponset) til India og Nepal med G Adventures og Planeterra Foundation, Anny fungerte som et eksempel på når marginaliserte nå å få et fotfeste. Vi vil også møte menneskehandel overlevende i Kathmandu, overlevende av syre angrep i Agra, og stereotypen-bryte kvinner kjører drosjer i Delhi.

Vi kom fra hver reise møte engasjert, vårt syn utvidet med en humanizing og respektfull exchange. Det slo oss at vi var også å ta del i noe mye større: en kommende modell av reiser-drevet sosial aktivisme der alle deltakerne spille en rolle i å fôre en undertone av sosial endring.

Hva følger er noen flere historier, hvordan det fungerer, og — hvis dette høres engasjerende — hva du bør se etter som en reisende.

Reise-og Sosial Aktivisme: Inkludering av Marginaliserte

Hvordan gjorde Anny, et foreldreløst barn som bor i en NGO organisasjon som hjemløse ly, bli vår Delhi city guide? Og hvordan kan alle bli positivt påvirket av denne endringen?

Salaam Baalak Tillit, sammen med partnerne i prosjektet Planeterra Foundation og G Adventures, og tilbyr vanskeligstilte ungdom er det minimum av fem stjerner muligheten til å ta engelskspråklige kurs og opplæring i guiding og reiseliv. Målet: å bygge tillit, praktiske ferdigheter og erfaring i forberedelse for når de må forlate minimum av fem stjerner på 18 år gammel og søke arbeid for å forsørge seg selv.

G Adventures sender de fleste av sine reisende som turene inkluderer Delhi på en by tur som en del av deres tur, noe som resulterer i tour avgift bidrag fra 4 000 reisende hvert år. Dette gir guider som Anny, en av de ni som har fått opplæring så langt, en mulighet til å finpusse sine ferdigheter gjennom virkelige verden opplever. Inntektene fra byen går også bidra til å sikre en bærekraftig kilde for finansiering, har i dag rundt 5% av det totale budsjettet, for å støtte Salaam Baalak stiftelsens programmer.

At flertallet av Salaam Baalak Tillit guider er for tiden kvinnelige hjelper også bryt låste kjønnsrollemønster. Gitt krefter mot kvinner i Delhi, virkningen av dette kan ikke overvurderes.

See also  En Eksperimentell reiseguide til Colombia: 25 Ideer - siste Travel guide for å Komme i Gang

Som vi undersøke dybden av vår nysgjerrighet om verden, vi blir ofte kalt til å utfordre og stille spørsmål ved måten ting er, og hvorfor.
I begynnelsen, mens ledende sine turer, mange av de unge kvinnelige førerne hadde vært hassled og latterliggjort av mannlige taxi og rickshaw-drivere. Imidlertid, etter å ha sett dem med utenlandske besøkende dag etter dag, drivere utviklet en respekt for den unge kvinner. Med så få muligheter for fattige og marginaliserte unge kvinner, det er avgjørende for samfunnet å se dem i det offentlige rom og i ærverdige stillinger vil bidra til å styrke sin styrke og verdi.

Byen gange er bygget med respekt og nysgjerrighet, og favner en “det er ikke noe dårlig spørsmål” tankegangen. Reisende se flere fordeler: en unik opplevelse, dypere kjennskap til Delhi, og sosiale konteksten for hva de vil vitne over hele India, sammen med kunnskapen om at inntektene fra sine tour avgifter vil i liten grad fondet sårt tiltrengt sosial oppløsning.

Reise-og Sosial Aktivisme: En Personlig Historie Kosttilskudd Severdigheter

Dager senere, etter at du besøker Taj Mahal, et symbol på evig kjærlighet, vår gruppe stablet i små Sheroes Hangout Kafé – hjem til overlevende av syre-angrep — i byen Agra. En gruppe av kvinner varierer i alderen hadde “Min Skjønnhet er Mitt Smil”-t-skjorter, hilste på oss da vi kom inn og tok hverandre i hendene våre.

Ved første, jeg fant det vanskelig å være så lykkelig møtt av en gruppe kvinner vansiret av syre-angrep. Dette ubehaget, jeg ville oppdage, var min alene.

Etter melk chai på dette betal-hva-du-liker kafé, fikk vi en innføring i de grunnleggende organisasjon, en som gir medisinsk og emosjonell støtte, husly, jobb, trening og sysselsetting for kvinner overlevende av syre-angrep. En kort video som spilles med bakgrunnshistorien av kvinner som nettopp hadde ønsket oss velkommen til kafé — som hadde angrepet dem, hvorfor de hadde gjort det, og livet siden angrepet.

At de reisende ønsker å se severdigheter…men de er også begjærer belysning av de dypere og underliggende arten av de stedene de besøker.
En kvinne ble angrepet av sin mann for ikke lager en sønn i sitt andre svangerskap; han helte syre på hennes to år gamle datter. En annen ble angrepet nær en iskrembar, hvor hun jobbet med en ung mannlig klient for ikke returnerer sine følelser når han uttrykt interesse. En annen ble angrepet av sin mor-i-lov som konspirerte med sytten andre mennesker.

Å forverre saker, hvis den fysiske og følelsesmessige smerten av en syre angrep ikke var forferdelig nok, ofre fikk ytterligere ved å være utstøtt og utstøtt av samfunnet.

Dyp stillhet og tristhet hang nær i vår gruppe. Alle ropte – mange gråt åpenlyst, andre synlig kvalte et sted dypt inne — for en sorg og sympati og forvirring i en av verdens mørkeste atferdsmessige hjørner.

Som vi organisert oss til å forlate, men vår primære leksjon tatt inn i visningen.

Kvinner tok selfies med medlemmer av vår gruppe, har til hensikt å laste dem opp til sine Instagram-kontoer. De poserte for kameraene våre. De var glade, smilende rett inn i våre objektiver. Mens så mange av oss var nølende ut av en følelse av respekt å fotografere dem når vi først kom inn, vi senere skulle forstå at de ønsket å bli sett på som mye som alle andre. De ønsker ikke å være skjult. De ønsket ikke å skjule. I stedet, de håpet å vise sine nyvunne styrke, stolthet og skjønnhet.

 

Ikke bare som overlevende, men som kvinner.

Å Utsette Samfunnsmessige Problemer, Finansiering Aktivisme
Sheroes Hangout Kafé gjør det sakte men sikker eksponering av en samfunnsmessig dysfunksjon. Medlemmer av Sheroes (Hun + Helter, får det til?) — syre angrep overlevende når utstøtt fra samfunnet som nå arbeider verdig jobber — vise seg stolt i det offentlige. De støtter deres familier. De har også fått respekt i samfunnet for det hele.

See also  8 Beste Tingene Å Gjøre I Carlisle, England - Ny Reise tips{UPDATED}

Deres arbeid og misjon er ikke slutt med det, men.

De er også ute på gatene over hele landet fører protester, bidrar til å endre lover, sakte wrenching samfunnets normer mot anstendighet — slik at syre angrep kan ikke lenger være en ting i det Indiske samfunnet. Den #StopAcidAttacks kampanje chips bort på fordommer og samfunnsmessige strukturer som hadde metastisized rundt dem.

Mens erfaring tilbyr reisende et objektiv eller et forstørrelsesglass på samfunnet som besøkes, i dette tilfellet byen Agra og India seg selv — den kan også tilby et speil, siden de dypere spørsmål på jobben ofte finne resonans hjem. Mens syre angrep er heldigvis ikke en samfunnsmessig fenomen i våre hjemland, Usa, kvinnehat og vold mot kvinner i begge er det.

Sosiale og Økonomiske Muligheter Som en Uttalelse
“Jeg elsker å kjøre. Jeg vet hvordan myndiggjøring det kan være,” Meenu Vadera, administrerende Direktør i Azad Foundation og pioneer av Kvinner på Hjul, sa han.

Empowerment hun refererer til — det er økonomisk, sosialt og personlig.

Fra en reisende perspektiv, Kvinner på Hjul er en sosial virksomhet taxi service i Delhi og andre store byer i India. Deres sjåfører er alle kvinner. Mange er enslige mødre, overlevende av vold som bor i slummen eller gjenbosetting samfunn, eller begge deler. Azad Foundation, den lokale NGO-en bak Kvinner på Hjul, gir arbeidsplasser og kvinners rettigheter opplæring til vanskeligstilte kvinner slik at de kan bli yrkessjåfører.

I India, og Delhi spesielt fokus på kjønn muligheten er verdt å merke seg. For eksempel, når vi kom på flyplassen i Delhi alle sjåførene venter på å samle passasjerer og holde skilt menn, bortsett fra Reena, den unge kvinnen som er planlagt å plukke oss opp.

Denne flyplassen er nå inkludert i alle G Adventures turer som går fra Delhi. Det gir sikker og betryggende transport, spesielt for enkelt-kvinnelige reisende å ta sin første tur til India.

Kvinner opplært av Kvinner på Hjul, når fattige og sosialt marginaliserte, ville tradisjonelt ikke har hatt tilgang til opplæring, verdig arbeid, og muligheten for økonomisk selvberging. På denne måten, økonomiske muligheter gitt av Kvinner på Hjul fungerer som en slags samfunnsmessige disrupter.

Vi kan ikke være i stand til å koke havet av sosial urettferdighet vet verden ved ganske enkelt å reise, men vi kan sikkert bruke noen varme basert på reise valgene vi gjør.

Omfanget av Endring

Så jeg kan få hendene skitne folding momos (Nepalsk dumplings), jeg lære historien om menneskehandel – ikke bare i Nepal, der den har økt siden 2015 jordskjelv, men også rundt om i verden. Statistikken om menneskehandel fort bli personlig og humanisert når en overlevende står ved siden av meg, og hjelper meg å rote meg gjennom tucking momo deigen så min dumplings opprettholde sin strukturelle integritet i kokende vann.

På Sasane, en lokal organisasjon i Kathmandu, Nepal “som drives av overlevende etter overlevende” for menneskehandel, kvinner deler sine personlige reise på hva det betyr å gå fra redsel for å bli kjørt til håpet om å holde drømmer om faglig og personlig suksess.

En av måtene Sasane å gjøre dette på er ved å trene overlevende med high school grader for å være paralegals. Etter å ha opplevd noe lignende selv, så bruk deres bakgrunn og ferdigheter for å hjelpe ofre for menneskehandel lage rapporter på lokale politistasjoner, alt i et forsøk på å bringe frem for retten. Inntil nå, 270 sertifisert paralegals har rådet over 9000 mennesker. Viktigst av alt, politiet nå tar dem på alvor og hjelpe til med undersøkelser.

See also  Barnevern i Reise: 10 huskeregler for å drive en Ansvarlig måte - siste Travel guide

For de overlevende som ikke high school nyutdannede, Sasane inngått samarbeid med Planeterra Grunnlag for å opprette Søsterskap av Overlevende program for å gi opplæring i gjestfrihet, engelsk og guiding. Deltakerne er i stand til å anvende det de har lært, inkludert den praktiske erfaringen av å gi momo matlagingskurs å G Adventures passasjerer som besøker Kathmandu. Inntektene fra klassene også bidra til å finansiere Sasane pågående operasjoner, inkludert deres programmer for å bekjempe menneskehandel.

Dette lærer også deltakerne til å verdsette seg selv og vurdere deres bakgrunnshistorie – stoffet utfordringer de har møtt og overvinne – som en mulig kilde til styrke. Den konsekvente og oppløftende lekse til disse unge kvinnene: dine utfordringer vil alltid være en del av deg, men hvordan kan du bruke dem som en kraft for det gode?

 

Reisende Fordel: Deltakelse i Løsningen

Sosial aktivisme-ladet turisme gir bevissthet og forståelse av verden og kompleksiteten i sammenheng. Det går utover én historie. At de reisende ønsker å se severdigheter, men i økende grad også de som krever belysning av de dypere og underliggende arten av de stedene de besøker. De ønsker å se Taj Mahal eller Kathmandu-Dalen, men de ønsker også å sammenkoble deres besøk til konvensjonelle landemerker med uventede opplevelser som du vil flytte eller endre dem.

Dette ønske motiverer tour selskaper til å samarbeide med lokale organisasjoner for å tilby lagdelt erfaringer som utsettes samfunnsmessige utfordringer og aktivere reisende til å delta i løsning. Sosiale formål er innebygd, som er integrert i reiseruter og sydd inn i reise-supply chain gjennom turer, overnatting, mat, transport, eller shopping.

Som reisende, vi kan stemme med føttene våre, gjøre innkjøp i tråd med våre verdier og se vår reise dollar ikke bare gir mening for oss, men mening og verdi til organisasjoner og enkeltpersoner som vi møter. Vi kan vitne berørte organisasjoner og samfunn høste langsiktige sosioøkonomiske, kulturelle og miljømessige fordeler.

Det er viktig å merke seg at eksemplene vi siterer her illustrere en bestemt type reise erfaring. De er ikke frivillig opplevelser, som ofte er til stede i konflikt frelser dynamics, ei heller er de ett av corporate social responsibility (CSR) – initiativer. Hva skiller disse eksemplene fra hverandre er deres genesis inne eksisterende hardt arbeidende lokale organisasjoner som søker, ikke ved hjelp av mellommenn eller utenfor organisasjoner, for å løsne dyp, systemisk samfunnets urettferdighet.

Fremtiden for Reiser Som Sosial Aktivisme
Som vi undersøke dybden av vår nysgjerrighet om verden, og de stedene vi besøker, men vi finner veier til oppdagelse av samfunnsengasjement, og av transcendens gjennom erfaring. Og vi blir ofte kalt til å utfordre og stille spørsmål ved måten ting er, og hvorfor.

Sosial aktivisme i våre reiser – i samspill med organisasjoner som bidrar til å forskyve normer for samfunn – kan være medvirkende til dette utspiller seg. Hvis vi vet hva slags erfaringer og organisasjoner for å se etter som reisende, vi kan møtes forvandle oss selv med vår lille, men viktige rolle i å bidra til å transformere samfunnet vi samhandler med.

 

Vi kan ikke være i stand til å koke havet av sosial urettferdighet vet verden ved ganske enkelt å reise, men vi kan sikkert bruke noen varme basert på reise valgene vi gjør.

Leave a comment