Har du noen gang drømt om å reise til Bhutan eller lurt på hva det er som å besøke denne eksterne rike gjemt bort i Himalaya-fjellene? Fra Buddhistiske templer og festningen besøk, å Bhutanske mat til trekking i Himalaya — alle med den Buddhistiske mystikk og legender som omgir det — vi dekker de grunnleggende Bhutan reise opplevelser og steder å besøke. I tillegg kan vi løse alle spørsmål fra lesere om å reise i Bhutan inkludert når man skal gå, daglig pakke koster, Bhutan visum, og Brutto Nasjonal Lykke.

Før vårt besøk, Bhutan var en reisemål som, for oss, holdt på plass av beskyttet, bevart, er ukjent.

Ved landing i Bhutan, vi forstått hvordan vår opplevelse ville reflektere over at tanken. Vi ble fjernet fysisk, men også mentalt fra dag-til-dag, gjemt bort i denne mystiske sted. Det er kanskje heller passende at Bhutan var den siste turen vi tok før pandemien, slik at vi var i stand til å ta bort noen av sine leksjoner om verdien av et fellesskap tilnærming som ved å beskytte andre vi beskytte oss selv og alle fordeler.

 

Kjent som the Land of the Thunder Dragon grunn av den alpine stormer som strømmer inn fra Himalaya, Bhutan, forstår verdien av å beskytte seg selv — akkurat som det gjorde da plyndrende Tibetanere historisk sett har rullet i fra platået søker ettertraktede Buddhistiske relikvier. Kongeriket Bhutan, smidd fra festningen-bundet riker, ble for mye av sin historie av grensene. Faktisk, internasjonal turisme bare begynte i 1970-årene, og det er fortsatt begrensninger på antall besøkende tillatt per år for å administrere dette.

Selv nå, åpne, men likevel forsiktig, Bhutan føles liksom ut av nå — men det er ikke. Den er tilgjengelig. Men det er en-av-en-slag med alle de kulturelle aspekter en kan forvente fra et sted flush med en komplisert kongefamilien historie, klostre sydd inn i Himalaya lier, og en gjennomgripende mystikk som ikke finner skillet fra staten.

Det er lokke av et besøk, spesielt når landet og dets folk definere sin plass i verden og lære andre gjennom sitt eksempel som den første karbon-negative land i verden, og har sitt fokus på å prioritere samfunnet.

Dette er hva vi fant i Bhutan. Og hvorfor kan du vurdere å legge til Bhutan for din reise ønskeliste når det er trygt å reise igjen.

Følgende erfaringer er høydepunktene fra vår Bhutan Tur med G Adventures og er presentert i kronologisk rekkefølge som vi har opplevd dem. Hvis du vurderer en lignende tur til Bhutan og ønsker å vite hva du kan forvente, her er en smakebit av reiserute, aktiviteter og destinasjoner som du vil oppleve. Vår tur inkludert Druk Banen Trek, men ikke alle turer inkluderer dette, så hvis du er en stor turgåer dette kan være noe du legger til på turen. De erfaringer som er skissert her er representant for reise til Bhutan. Disclosure: Denne turen var sponset og levert til oss i forbindelse med vårt samarbeid med G-Adventures som Wanderers

Eksperimentelle Guide: Steder å Besøke og Hva du skal Gjøre i Bhutan

1) Turen opp til Bhutans eldste nonnekloster, Kila Goempa

Bruker noe tid i Bhutan, og du vil raskt innse at mange av landets templer, klostre og meditasjon sentrene er plassert på klippen eller stappet inn i et fjell ‘ s edge. Kila Goempa, ligger i nærheten av Paro og antas å være Bhutans eldste nonnekloster, er intet unntak. Men, du må jobbe litt —det vil si, gå i flere timer — for å se det for deg selv.

Vår tur startet ved Chelela Pass på 3,810 meter/13,500 føtter, et lag av snø og frosne bønneflagg minner oss om sesong: vinter. Turen følger en relativt enkel sti gjennom skogen, men med snø det blir litt vanskelig og glatt. Etter et par timer du kommer fra trær nedenfor Kila Goempa og dens sammensatt av meditasjon celler og bolig-haller som ligger over.

Det antas at dette har vært et sted for meditasjon siden det 9. århundre, men at tempelet og klosteret ble bygget i det 17. århundre. I dag, det er hjem til rundt 50-70 nonner som bor og studerer der, inkludert et par i ferd med å gjøre en 3 år, 3 måneder, 3 uke stille og ensom meditasjon retrett. Respekt.

Bonus: Dette er god akklimatisering tur. Det er også øvelser noen av utstyret hvis du planlegger å gjøre Druk Banen Trek. (kobling)

2) å Fordype deg i Bhutan er fjell på Druk Banen Trek

Hvis du kjenner oss, vet du at vi tar hver mulighet vi kan gå fotturer og komme ut i naturen. Vi er spesielt velger vår tur fordi det inkluderte Druk Banen Trek — fire dager på å utforske Bhutans fjell, koble fra og komme vekk fra det hele.

Hver dag av turen følger en mangfold av landskap og stier gjennom skogen, langs fjellrygger, opp steinete bakker, over fjellovergangene. Som vi valgte å gjøre en vinter trek vi også opplevd spenningen av sporadiske snø, noe som viste seg å være både vakkert og fredelig. Kveldene og nettene kan bli ganske kaldt, men en følelse av “forfriskende” eventyr gjennomsyret som vi slo leir i Himalaya i vinter.

3) Feirer på det høyeste punktet av Druk Banen, Labana Pass (4,200 meter/13,800 føtter)

Ett av høydepunktene på Druk Banen Trek var nå Labana Pass, med utsikt over den nærliggende Himalaya underområder og omkringliggende dalene. Ikke bare var dette en utfordring å nå fordi dens høyde på 4,200 meter/13,800 føtter, men i vinter vår trek vi hadde også å gjøre vår vei gjennom en betydelig mengde av snø og is for å nå dette passere.

 

4) Beundre templet katter…og forstå deres symbolikk

Buddhismen er den primære religion i Bhutan, ber sine tilhengere til omsorg for alle levende vesener, inkludert alle dyr. Dette er grunnen til at du vil ofte se mat igjen ut for herreløse hunder og katter, i nærheten av Buddhistiske templer og klostre, samt i utvalgte steder i byer og tettsteder. Det var ikke annerledes på Thujidrak Goemba tempel på den tredje dagen av vår Druk Banen Trek. Vann og mat ble utelatt for lokale katter og hunder. Tegn ble skrevet om omsorg for dyr, også.

 

Det er også verdt å merke seg at det i Bhutan det er fire nivåer av bønner for tilhengere skrive inn et tempel. Den første er for dyr siden de ikke har muligheten til å be for seg selv. Så kommer bønner for samfunnet og nasjonen, etterfulgt av bønn for familien. Og sist, er bønner for seg selv. En veldig passende – og bevisst — ordre.

5) Circumambulate rundt Memorial Chorten i Thimphu

Bygget til minne om Bhutans tredje konge, Jigme Dorji Wangchuck, Memorial Chorten (eller National Memorial (nasjonalpark) Stupa) er et populært sted for lokalbefolkningen til å henge ut. Tradisjonen nå er at familien slippe deres eldre foreldre av på vei til jobb, slik at de kan tilbringe dagen med sine venner, ta tid til å be, gjøre circumambulations av Memorial Chorten og nærliggende bønn hjul, og har litt frisk luft. (Merk: circumambulations – bevegelser rundt en hellig objekt – i Bhutan er alltid gjort i en retning med klokken.)

Selv om Memorial Chorten er malt hvit og kan fremstå som vanlig på utsiden, de tre-etasjers interiør er flush med farger, bilder og avgudsdyrkelse — malerier, statuer, helligdommer, mandalas og mer. Vår administrerende DIREKTØR (turleder) vandret oss gjennom hver etasje, forklarer betydningen av og historiene bak de forskjellige guddommer, Buddhaer, inkarnasjoner og helligdommer.

Merk: Det er forbudt å ta bilder inne i alle Buddhistiske tempelet i Bhutan, som er grunnen til at du bare ser eksteriør bilder her. Denne begrensningen er tenkende ut av respekt for hellige steder og for å unngå å forstyrre eller distraherende be besøkende. Vi liker det.

6) Få fylle for Bhutanske mat, spesielt ema datshi (chili og ost)

Vi visste ikke hva du kan forvente av Bhutanske mat før turen vår, men ble positivt overrasket. Det er velsmakende, generelt ganske sunn og distinkt ennå påvirket av sine naboer (India, Kina og Nepal).

Også avbildet i bildet: blandede grønnsaker, Bhutanske chili saus “Ezay” (ja, du leste rett), pakshaa paa (greener eller grønne bønner, chili peppers og heftig strimler av svinekjøtt fett), bokhvete nudler, gulrot, ingefær suppe, og Jasha Maru (Bhutanske chicken curry).⠀

En typisk Bhutanske måltid vil bestå av flere, i hovedsak vegetarisk, retter som du ser i bildet nedenfor. En tradisjonell rett som skiller seg ut og er en nesten allestedsnærværende favoritt: Ema Datshi — chili og ost (bildet øverst til høyre i bildet). I denne retten, chili peppers er grønnsaker. Hver versjonen vi prøvde omtalt varierende grad av varme, men alle ga et kick og serveres som en velkommen side eller condiment.⠀

 

Vår anbefaling for å spise i Bhutan: fokus på grønnsaker. Nesten alle grønnsaker du finner i mat i Bhutan er organiske og er dyrket lokalt. All mat er importert fra India. Dette er fordi å drepe dyr er forbudt i Bhutan for religiøse formål.⠀

7) Beundre tradisjonelle Bhutanske bueskyting på en lokal konkurranse.

Bueskyting er nasjonalsporten i Bhutan. Ja, det er mye vanskeligere enn det ser ut. (Vi vet så vi prøvde det senere i turen.)

See also  13 Beste Tingene Å Gjøre I Sør-London Den komplette reiseguide {UPDATED}

Tradisjonell Bhutanske bueskyting benytter en bambus bue i et forsøk på å finne en liten 90 cm/3 meter høy og 30 cm/11 cm bredt bullseye fra 145 meter/475 meter unna. Ja, det er nesten 1.5 fotball eller fotball felt unna. Det er sinnsykt langt.

Og likevel, når vi krasjet en bueskyting konkurranse i Thimphu, vi så en og annen pil treffer målet. Når den gjorde det, skyting team ville gjøre en kort danse og synge i feiringen. Stillhet tilbake snart etter som dyp konsentrasjon var nødvendig å gjenta.

8) Prøv å telle 100 000 statuer inne i den gigantiske golden Buddha Dordenma

Med utsikt over Thimphu sitter den massive golden Buddha Dordenma, den nest største sittende Buddha-statue i verden (den største er i Hong Kong). Selv om dette Buddha er imponerende fra utsiden hva som er på innsiden er enda mer bemerkelsesverdig: anslagsvis 100 000+ liten Buddha statuer, alle av forgylt bronse.

I tillegg til flere helligdommer og en stor meditasjon området, interiør har også flere bilder av den Bhutanske kongefamilien som forteller rekken av konger og dronninger gjennom århundrene. En grundig besøk her vil skissere rolle og forholdet mellom det kongelige familie i Bhutan og Buddhisme, landets primære religion av grunnloven.

9) Besøker den åpne adgang til markedet for å lære mer om lokal krydder, chilis og røkelse

Mens i Bhutan, ta alle muligheter til å besøke lokale markeder og strenger av lokale leverandører på gaten. Vi foreslår at dette ikke bare for å lære om sammensetning av og kulturen rundt lokal mat, men også å engasjere seg med og møte lokale folk i Bhutan. Det Gamle bondens Marked i Thimphu er definitivt verdt et besøk, med sine hauger av tørket og fersk chili peppers (hvorfor Bhutanske mat har slik et spark til det), Sichuan paprika, hakket bitter gourd og mye mer.

Vi ble også imponert også av endeløse varianter av røkelse, av varierende farger, teksturer og blander. Røkelse er litt av en kunst i Bhutan, og brukes til å rense luften i templer, hjem og markeder.

10) Sjekk ut noen live rock musikk for en smak av moderne Bhutan

Du ville ikke tror et besøk til et sted med rock musikk coverband bør gjøre en topp reise i en målliste. I Bhutan, er det annerledes.

Mens mye av det du vil se og oppleve i Bhutan er koblet til tradisjonelle kulturen, er det verdt å tilbringe en natt ut i live rock bar for å få en følelse for baksiden av moderne dag Bhutan og ungdom sin kultur.

Høydepunktet på Mojo Park i Thimphu ikke høre et live band cover sanger fra Coldplay til David Bowie. I stedet, det er å være i en bar, en som kan være hvor som helst i verden — og se unge Bhutanske samhandle, kle seg i både tradisjonelle og utradisjonelle Bhutanske klær, drikke, synge sammen med vestlig rock-sanger, men synge enda høyere og mer lidenskapelig til Bhutanske rock sanger.

Hvis du skje for å tilbringe en natt eller to i Thimphu, hopp over til Mojo Park for en håndverket øl, en morsom kveld, og en liten innsikt i Bhutan er fremtiden.

11) Beundre phalluses (i skulpturer og malerier) på vei til Ringeklokken Lhakhang, et Tempel for Den Guddommelige Galning

Ja, du ser disse bildene på riktig måte. Phalluses av alle størrelser, farger og design er malt på sidene av boliger i Bhutan. De symboliserer makt og er tenkt å jage bort onde ånder og beskytte mot sladder. Som en side nytte, de også støt – og noen ganger glede – besøkende.

Utbredelsen av malt og skulpturerte phalluses er spesielt høyt rundt Chime Lhakhang, eller Tempel for den Guddommelige Galning, som er dedikert til lama Drukpa Kunley av det 15. og 16. århundre. Han var en ganske ukonvensjonell lama som forkynte i en uortodoks måte som sjokkerte tradisjonelle Buddhistiske prester og hierarkiet av dagen. Han er kjent for å ha skutt en demon med sin “magic thunderbolt av visdom” og har tatt til orde for folk å vise den fallos-symbol på veggene og å henge den fra de fire hjørnene av sine hjem.

Ingen overraskelse, Chime Lhakhang tempelet er også kjent som en fruktbarhet tempel. Besøkende reise dit fra hele Bhutan og i verden for å bli velsignet og å ha spesielle bønner sa til dem i deres håp om å ha avkom. Templet selv opprettholder et fotoalbum av bildene som er sendt av foreldre som har født barn etter sine besøk.

12) Ta i ritualer og levende historie ved Bhutans Templer

Alle Bhutans templer og festninger er i live, aktiv med munker, nonner, og tilhengere. Ingen, det virker, er statiske. Få, om noen, bare tjene som museum. Dette betyr at du som besøkende du er en gjest, respektfull av lokale folk, og ritualer, velsignelser og stillhet som skjer rundt deg.

Det er For eksempel vanlig for lokalbefolkningen for å gjøre tilbud av mat, penger, røkelse, etc. — for velsignelse og til å betale respekt. For de som har laget dem, disse tilbudene ikke tjene som ganske viser. I stedet, tilbud som the fruit bowl ovenfor er brukt til å mate og støtte munkene studerte ved festet klosteret skolen. Ofte, disse unge munker kommer fra fattigere familier som er avhengige av klosteret for å utdanne og støtte sine barn.

13) Beundre Punakha Dzong (Festning) i Bhutans gamle hovedstad

Punakha Dzong er blant en rekke festninger bygget over Bhutan i det 17. århundre for å beskytte landet fra inntrengere (hovedsakelig fra Tibet) som det dannet en union av landet ulike kongedømmer. Festningen er strategisk bygget mellom Pho Chhu (Mannlige) og Mo Chhu (Kvinnelige) river i Punakha–dalen. I lore, det trekker på styrken av begge kjønn.

Selv om det har vært flere branner og invasjoner, Punakha Dzong står som Bhutans nest største og nest eldste festningen, og er ansett som landets mest imponerende. Det er fortsatt hjemmet til den samme hellige Buddhistiske relikvie — Ranjung Karsapani, “self-created” statue — som tiltrakk seg Tibetanske inntrengere alle de flere hundre år siden, og er i flukt med lokale mystikk og legender.

14) Slå bønn hjul på Kyichu Lhakhang Tempel i Paro

Bønn hjul er allestedsnærværende i Bhutan. Brukes for å samle god karma (som er ofte likestilles med visdom til å bekjempe uvitenhet) og til å kvitte seg med urenheter (dårlig karma), bønn hjul er alltid spunnet med klokken, vanligvis mens resitere bønner eller mantraer.

På Kyichu Lhakhang, en av Bhutans eldste templene ligger i byen Paro, en eldre nonne spinner bønn hjulene under et besøk til templet sammen med sin familie.

Som hvor som helst, et øyeblikk eller to av folk ser i Bhutan forteller en god del om viktigheten av tro og rollen av hengivenhet i Bhutanske samfunnet.

15) Suge din muskler i en tradisjonell varm stein badekar

Tenk på varm stein badekar som den tradisjonelle Bhutanske våningshuset spa. Elven steiner, angivelig mineral-laden, er samlet inn og varmes opp på glør i flere timer før de er glødende røde (og rundt en temperatur på 300 Celsius). De blir deretter satt inn i en vedfyrt badestamp fylt med vann for å varme den, og dermed slippe mineraler. Denne prosessen er det lokale folk historisk sett brukt til bading før in-house vvs tar over.

Måten det fungerer på her er at du er i et boblebad på egen hånd, på den andre siden av vedfyrt badestamp holde de varme steinene som varme vannet. Mens du deler vann varmet opp av den varme steiner, du er beskyttet mot utilsiktet berøring av en sikker skillet. Ideen: du kommer til å nyte privatlivet og varme og mineraler fra stein, men du ikke risikerer å brenne deg.

Dersom du trenger mer varme eller varmt vann, det er ingen bytte-eller tar du hurtig på. I stedet kan du ringe ut “mer steiner” og en annen glødende varm stein vil bli satt på den andre siden av badekaret. Du fortsetter å gjøre dette til ditt ønskede temperatur, som vi funnet å være ca 3 eller 4 steiner (midt på vinteren). Du kan også be om kaldt vann hvis du finner ut at du har vært altfor ambisiøs underveis.

Så, du suge i mineral-laden varmt vann. Vann er avslappende og terapeutiske. Spesielt etter fire dager med trekking i fjellene på Druk-Bane tur, kan denne erfaringen er godt timet og omtrent perfekt.

Merk: Selv om mange hoteller og spa tilbyr varm stein bad, gjorde vi oss i en familie gård utenfor Paro. Det var et hyggelig familiedrevet drift og vi vet at de pengene vi betalte gikk direkte til familien.

16) Besøker en lokal familie gård for et hjemmelaget måltid

Så mye som vi liker å spise i restauranter, vi kommer til å velge for et hjemmelaget måltid i en familie hjem hvilken som helst dag. Disse mulighetene ikke bare resulterer ofte i deilige måltider, men de gir også en mulighet til å møte en lokal familie, se hvordan de lever og vet at turen pengene er virkelig bor lokalt.

Dette var den erfaringen vi hadde på en lokal familie våningshuset vår administrerende DIREKTØR (turleder) tok oss med til utsiden av Paro på en av våre siste netter i Bhutan. Vi hadde et solid måltid med flere grønnsaksretter, svinekjøtt, ezay (Bhutanske chili saus) og hjemmelaget ris vin i en hyggelig stue utsmykket med malerier og symboler.

See also  Crete Mat: En Kulinarisk reiseguide - siste Travel guide

Den 5 år gamle barnebarn vertskap, noe som gjør at vi var godt matet, og at vi besatt alle de riktige redskaper. Uforvarende morsomme og underholdende, og hun har også praktisert hennes engelsk med oss. Til tross for bare fem år gammel, hun hadde allerede funnet ut hvordan du kan administrere alle og hadde antatt full kontroll av huset. Vi ville ikke bli overrasket om hun er statsminister en dag.

17) Bli med pilegrimer på tur opp til Taktsang Klosteret (Tiger ‘ s Nest)

Før de kommer inn i Bhutan, som vi vil komme over mange av Tiger ‘ s Nest tempel bilder. Det er de facto symbol på landet. Hva disse bildene ofte ikke formidle hva er en morsom og utfordrende opplevelse det er å komme opp dit, inkludert deling av banen med lokale pilegrimer underveis.

Våre G Adventures gruppe satt ut tidlig på morgenen. Ideen: å kapitalisere på skarphet for tidlig på morgenen lys og luft, og for å unngå folkemengden. Hvis du ser nøye på bildet over kan du være i stand til å oppdage den lille Tiger ‘ s Nest gjemt høy (3,120 meter/10,240 ft) inn i fjellet foran oss så vi satt på hva som ville være tre miles (eller fem kilometer) svingete oppover.

På veien opp, vil du støte på bønn hjul og bønneflagg på ulike svinger. Du vil finne alle slags ettertanke, inkludert lokalbefolkningen å resitere mantraer, sier bønner. Ordningen, tone og farge av dette bestemt scene som virkelig slo oss.⠀

18) Beundre Tiger ‘ s Nest fra hele canyon

Etter fottur i flere timer opp noen bratte bakker du til slutt kommer til en sving og en kort nedstigning. Fra det, Tiger ‘ s Nest endelig vises i full utsikt over dalen. Det er en bemerkelsesverdig syn; det 17. århundre templet er bygget rett på fjellet ‘ s edge.

Tiger ‘ s Nest er plassert på det stedet der Guru Rinpoche (Padmasambhava) antas å ha brakt Buddhismen til Bhutan i det 8. århundre, og er sagt å ha meditert i en hule for 3+ måneder. Dette har direkte forbindelse til Guru Rinpoche har gjort Tiger ‘ s Nest en av de mest hellige tempelet steder i landet. Det er ikke bare populært for utenlandske besøkende, men også for Bhutanske besøkende som kommer som en del av en pilegrimsreise til å be og til å motta velsignelser.⠀

Etter en kort nedstigning tilbake i canyon og en kort tur opp igjen vi endelig nådde inngangen til Tiger ‘ s Nest. På grunn av tidlig time hadde vi mye av tempelet til oss selv, til å dele det bare med noen få munker som gir velsignelser. Etter den tid begynte vi vår nedstigning, de andre var bare begynnelsen deres tur opp. Perfekt timing for oss.

Merk: Ved ankomst på klosteret på toppen, vil du bli pålagt å sikre telefonen, kamera og andre poser eller elektronikk i et skap ved inngangen til templet. Dette er for å hindre at noen bilder blir tatt inne i tempelet, så vel som å unngå distraksjon og komme borti ting med store gjenstander.

19) Få alle kledd opp, Bhutanske-stil

På vår siste kveld fikk vi pyntet i den tradisjonelle Gho (for menn) og Kira (for kvinner). Mens tradisjonell kjole som dette er nødvendig for offisielle besøk, i offisielle bygninger og på festivaler, vil du finne at menn og kvinner over hele Bhutan fortsetter å ha lignende klær i hverdagen.

Vi rydde opp ganske bra i Bhutanske tradisjonell kjole.
Alle kledd opp, Bhutanske stil.
Mens antrekk er attraktive og overraskende komfortabel, i likhet med andre tradisjonelle antrekk i sitt slag, det er en slags magi for å cinching og feste det.

Vi vil gjerne at vi ryddet opp ganske bra.

20) Ta et spinn i løpet av en Bhutanske maske dans

Bhutan er et land av festivaler og dansetilstelninger, hver har sin egen symbolikk og hensikt. Mange er koblet til Buddhistiske tradisjoner, livssyn og legender, og planting og innhøsting sykluser av landbruks-kalender. Noen er også koblet til den universelle temaer som kjærlighet, liv og død.

Selv om vårt besøk hadde ikke sammenfaller med festival sesongen, klarte vi å oppleve noen tradisjonelle og maske danser på vår siste natt. Noen var lys og komiske (de to gutta som er kledd som den selvironiske yak hadde oss hylende!), mens andre mer alvorlige og åndelig. Mest imponerende, var imidlertid spinn og hopp.

På denne måten, Bhutanske dans reflekterer oppturer og nedturer, konturene av hverdagen, og passering av årstidene.

Hvordan til å Planlegge Din Bhutan Reiser + Vanlige Spørsmål om å Besøke Bhutan
Under våre reiser i Bhutan, vi hatt mange gode spørsmål om å besøke Bhutan, inkludert noen av de praktiske betraktninger om reiser dit, å organisere en tur, og alt du trenger å vite for din reise.

Hvordan kan jeg få visum til Bhutan?

Å få et visum for å besøke Bhutan er ikke vanskelig i forhold til å sende inn en rekke dokumenter til en ambassaden og venter på visum utstedes. Imidlertid, må du bestille en tur med de nødvendige minimum daglig forbruk krav (se punkt 3 nedenfor). Så, turoperatøren vil koordinere visum for deg basert på dato for turen. Selv om vi har hørt visa koster $40, dette var inkludert i prisen på vår tur så vi fikk ikke betale for det separat.

Vi fikk vår Bhutanske visa via e-post fra G Adventures ca en uke før turavgang. Vi skrives ut i PDF-dokumentet, og viste det når vi sjekket inn på våre fly til Bhutan og på innvandring ved ankomst. Mer informasjon om visum til Bhutan her.

Merk: Denne visa informasjonen gjelder for alle nasjonaliteter, bortsett fra India, Bangladesh og Maldivisk. Statsborgere fra disse landene trenger ikke en spesiell turist visum avhengig av en tur.

Må jeg ta en tur for å besøke Bhutan?

Ja, du må ta en tur (med mindre du er en borger fra India, Bangladesh eller Maldivene – se ovenfor). En autorisert tour er et krav for å få turistvisum til Bhutan, siden turen selskapet vil sponse visa.

Du har valget om du vil bestille en liten gruppe tour (f.eks., ligner på vår tur med G Adventures) eller en person eller en privat tur. Du har full fleksibilitet til å bestemme din Bhutan reiserute, lengden på turen, og dine aktiviteter.

Hvor mye er det minimum daglig pakke for en tur i Bhutan? Hvorfor er Bhutan så dyrt?
Den Bhutanske regjeringen turisme politikk for over 40 år har vært “Høy Verdi, Lav intensitet.”Målet: å minimere de potensielle negative konsekvenser av høy-volum turisme samtidig maksimere mulige positive konsekvenser og fokus på bærekraftig utvikling av høy verdi eller “høy kvalitet” turisme.

I praksis vil denne politikken fører til en “minimum daglig pakke” (dvs.. det minste beløpet brukt per dag per person på en tur) at reisende må bruke når du besøker Bhutan. Ideen: en høy daglig tilbringe pris og tour kravet vil automatisk filtrere ut det store antallet av budsjett reisende som ikke ønsker å bruke så mye, men det vil ikke avskrekke de som virkelig ønsker å besøke Bhutan, og har ingen problem å bruke de nødvendige beløp.

Lavsesong minimum daglig pakke = $200/person/dag (januar, februar, juni, juli, August og desember)
Høy sesong minimum daglig pakke = $250/person/dag (Mars, April, Mai, September, oktober og November)
Merk: dette er minimum daglig pakken beløp, noe som betyr at det er mulig at turen du velger er dyrere på grunn av den type hotell, aktiviteter, transport, reiserute, måltider, etc., som er inkludert.

Enkelt person supplement: $40/natt
Gruppe på to supplement: 30 usd/person/natt
Merk: Disse daglige pakke priser gjelder ikke for borgere av India, Bangladesh og Maldivene.

Hvis du er prisfølsomme så er den minst kostbare alternativet for Bhutan er å reise i en liten gruppe i lavsesong. Dette gjorde vi ved å ta en G Adventures liten gruppe tur (vi var 7 personer i vår gruppe) i lav sesong (slutten av januar og begynnelsen av februar).

Bhutan også begrenser antall turister som besøker Bhutan hvert år (for tiden på rundt 100.000 personer/år), slik som å unngå overbefolkning. Selv om du reiser i høysesong bør du ikke se massevis av tour grupper og reisende, som kan ha negativ innvirkning på din reiseopplevelse.

Mer offisiell informasjon om Bhutan reise minimum daglig pakke priser her.

Hva er inkludert i en Bhutan tur? Hvordan er pengene brukt?

I hovedsak, en tur til Bhutan er ganske mye som all-inclusive. Dette betyr at prisen og turen inkluderer overnatting, lokal guide, transport, inngangsbilletter, aktiviteter, support tjenester for fotturer, og alle måltider. Hva er ikke inkludert ting som mer drikke (alkohol, brus, etc.), suvenir – /shopping, personlige aktiviteter (f.eks., spa-behandlinger) og tips.

 

I tillegg, $65/dag går til staten som en Bærekraftig Utvikling Avgift. Vi ble fortalt at disse pengene er fordelt mot å gi gratis helsehjelp og utdanning for å Bhutanske folk. Dette er et eksempel på hvordan turisme penger er investert direkte tilbake til landet og dets utvikling.

See also  Bolivia: Reise til Kjærlighet, eller Reise for å Lære? - siste Travel guide{UPDATED}

Hvordan får jeg til Bhutan? Hva flyselskaper flyr til Bhutan?

Vi vil ikke lyve, Bhutan er ikke den enkleste eller den laveste mål å nå. Det er bare én internasjonale lufthavn, Paro (PBH). Bare to airlines, Druk Air og Bhutan Airlines, er autorisert til å fly det, og bare et begrenset antall flyplasser koblinger er tilgjengelige i Asia for innkommende og utgående flyvninger.

 

Siden verken Druk Air eller Bhutan Airways er koblet med andre internasjonale flyselskaper eller systemer, må du ofte over natten i avgang reisemål (og muligens sortere ut et visa-det) for å være sikker på at du ikke går glipp av kampen i Bhutan. I tillegg er prisen på flyreiser til Bhutan er svært høy vurderer avstanden og den generelle pris på flybilletter over resten av Asia.

Men siden har ikke mye av et valg som flyr til Bhutan, kan du gjøre det beste ut av situasjonen og prøve å finne den mest praktiske flyreiser og tilkoblinger. For oss, som er ment å fly inn i Delhi, India, og overnighting det før å få en flight til Paro på Druk Air. På retur vi fløy direkte fra Paro til Bangkok, Thailand på Bhutan Airways. De fleste av våre gruppe fløy i fra Kathmandu, Nepal.

Prisen på flyreiser er ganske mye det samme mellom Druk Air og Bhutan Airways. Vi prøvde både flyselskaper bare for å se om det var en forskjell. Selv om de er ganske like vi vil foreslå at Druk Air som er litt mer organisert og satt sammen. Du kan bestille billetter og betal online med både Druk Air og Bhutan Airways.

Merk: prisen på flyreiser til og fra Bhutan, avhenger av om du er en Bhutanske borger er en borger fra et SAARC land (f.eks., India, Bangladesh, Nepal, etc.) eller en ikke-SAARC utlending (dvs., resten av verden). Den sistnevnte gruppen har de dyreste billettene. Hvis du tror du kan lure systemet om hjemlandet ditt, merk at Bhutan airline nettsteder vil be om visum type på forhånd, og advarer om at de kan kansellere billetten din hvis du gir uriktig informasjon.

Som er den beste siden av flyet for å sitte på når du flyr til Paro, Bhutan?

Når du flyr fra Kathmandu til Paro, på venstre side av flyet tilbyr den beste utsikten. Et vindu se

Mange mennesker sier at den beste tiden å besøke er våren måneder fra midten av Mars til begynnelsen av Mai når rhododendron og andre blomster i blomst og været har begynt å slå varme. En annen god tid fra September til November, i høst når himmelen er ment å være klar, slik at du skal ha god utsikt av fjellene. Festival sesongen synes å være mest i Mars/April og September/oktober (du kan se en liste over alle 2020 festivaler i Bhutan her).

Når er den beste tiden å besøke Bhutan?

 

Monsunregn kommer vanligvis slutten av Mai og varer gjennom sommeren frem til slutten av August. Selv om feltene og åser ville være super grønt i løpet av denne tiden, jeg tror ikke jeg vil anbefale å gjøre en trek klikk på grunn av regn, gjørme og skyer (uten utsikt).

Vi besøkte Bhutan i slutten av januar/begynnelsen av februar, noe som betyr hjertet av vinteren. Vi valgte denne gangen som vi vanligvis liker å besøke steder i skulder eller av sesongen. Selv om vi måtte være forberedt på litt kalde været, spesielt i løpet av de Druk Banen Trek med camping i snøen, vi fant vinteren er en god tid å besøke Bhutan. Det var som regel sol og relativt varmt i løpet av dagen, noe som var ganske hyggelig.

I tillegg, vi møtte nesten ingen andre turister hele tiden vi var i Bhutan, og som også inkluderte å ha Druk Banen Trek stier og campingplasser for oss selv. Nesten alle templene, festninger og andre steder ble også ganske tom, kan du lagre en Indisk tour-gruppen fra tid til annen. Dette betydde også at turen vår opp og gå til Tiger ‘ s Nest Templet ble gledelig tom.

Er det Minibanker i Bhutan?

Før vi går videre til den lange og til dels komplisert historie med å bruke Minibanker i Bhutan, vi oppmerksom på at balanseført AMERIKANSKE dollar($) eller Euro(€) penger er klokt. Du vil finne disse pengene nyttige i å gjøre utveksling i et knipetak, og også bruker i mange butikker. Valutakurser varierer mye mellom forskjellige valutaer, så vel som benevnelse av bill (dvs. med høyere valør = bedre pris), og fra hotell til hotell og butikk til butikk, men de er vanligvis basert på bredden av Bhutan priser.

Selv om det er Minibanker i Bhutan (i store byer som Paro og Thimphu), maskiner er ustadig. Vi og andre i vår gruppe gjorde flere mislykkede MINIBANK uttak forsøk før å finne ut hvilke skritt å ta, og hvilke typer tilgjengelig MINIBANK uttak forespørsler om å gjøre for å se penger som kommer fra maskinen.

Hvis du ønsker å bruke en MINIBANK kort til å foreta uttak av lokale Bhutanske valuta (Ngultrum), bør du melde fra til banken knyttet til ATM-eller debetkort som du skal reise i Bhutan. Når du tar ut penger fra store banker (f.eks., Bank av Bhutan, et.k.a. BOB), “raske penger” uttak alternativer (f.eks., 5000, 3000 eller 1000) var de eneste som så ut til å fungere for oss. Å velge den vanlige uttak fra en nåværende eller sparekonto fungerte ikke. Når vi trengte mer penger enn de alternativene som tilbys, er vi rett og slett laget flere uttak. (Merk: ATM avgifter er mindre en bekymring for oss, fordi vi bank med Charles Schwab Bank, som refusjon til oss alle ATM avgifter på slutten av hver måned.)

 

Selv om du varslet banken i forkant av turen til Bhutan, kan fortsatt ikke klarer å få ut penger på den Bhutanske ATM og så må du ringe banken igjen…som vi gjorde. Når spørrende til hvorfor ble vi opplever problemer, oppdaget vi at mens det var ingen problem eller blokk med vår bank, det var et problem med interbank nettverk (Visa, Maestro, Cirrus, etc.). I vårt tilfelle, vår bank måtte ha en samtale med Visum for å be om at de tillater uttak transaksjoner fra Bhutan for å fortsette. Igjen, prøv bankkortet først og rask kontanter alternativet kan fungere. Hvis ikke, ring banken og kontroller at verken de eller intrabank nettverk er i veien.

Til slutt, selv om du bør offisielt være i stand til å utveksle noen leftover Bhutanske valuta tilbake i en stor valuta, ville vi ikke anbefaler hoper seg opp penger og forventer exchange for å være lett på Paro flyplass. Kanskje fordi det var lavsesong (eller coronavirus pandemi var bare en gang), penger utveksling var tomme. Selv de var åpne, jeg ville ikke være særlig overbevist om at de ville være tilstrekkelig som følger med riktige verdier av valutaen du foretrekker eller kreve på vei ut av Bhutan.

Hva er Brutto Nasjonal Lykke?

Mens de fleste land i verden måle deres fremgang ved hjelp av et tiltak som er kjent som Brutto nasjonalprodukt (BNP), en basert på utgang tilsynelatende som et tiltak for kollektiv, rikdom, Bhutan bruker noe ulike kalt Brutto Nasjonal Lykke (GNH). Ideen: at det er en mer holistisk eller multi-dimensjonal tilnærming til utvikling og måling av “vellykket” enn bare BNP og finansielle yardsticks.

Ideen om GNH opprinnelig kom fra Bhutan er fjerde konge, Jigme Singye Wangchuck, på 1970-tallet. Siden da har det utviklet seg til måleapparat som forsøker å kvantifisere hvorvidt landet er møte sin lykke utvikling mål. De fire søylene i GNH inkluderer:

  • Bærekraftig Sosioøkonomisk Utvikling
  • miljøvern
  • Bevaring og formidling av Kultur
  • Godt Styresett

Mens vi er ikke spesielt store fans av “Brutto Nasjonal Lykke” title (det er litt som brukes som salgstriks og reduktiv) vi må respektere og sette pris på å lage en mer helhetlig forsøk på å forstå og måle fremgang og utvikling. Det er beundringsverdig at noen regjering, nasjonale eller på annen måte, kan forsøke å heve og noe kvantifisere sosiale, miljø, kultur og selskapsledelse faktorer – i jakten på en mer bærekraftig utvikling modell. Mer på GNH her.

Som for Bhutan være “lykkeligste land” og sitt folk blir “de lykkeligste i verden”, som også slår oss som en gimmick og art av markedsføring. Det er interessant å merke seg at mange av de artiklene jeg leste forfattet av Bhutanske folk fremhevet at “lykke” er personlig og hva som gjør en “lykkelig” er ofte basert på et utvalg av subjektive faktorer.

Bhutan sliter med utvikling og rush av modernitet som mange samfunn gjør og har. Det vil trolig bli synlig for alle besøkende til landet. Og mens det er ingen måte å gjøre noen “happy”, det er kanskje noen fordel for et folk når regjeringen gjør en innsats for å heve betydningen av miljø, kultur, sosiale problemer og åpenhet.

te på venstre side (prøv å få en som ikke er en direkte over vingen, selvfølgelig), vil gi det beste utsikt over de høye Himalaya-fjell, inkludert Mount Everest.

 

Leave a comment