Reise til Iran som en Amerikansk statsborger kan høres komplisert og farlig. Det er det ikke. Vi er her for å avlive myter og svar på spørsmålene hoper seg opp i innboksen vår om visum, sikkerhet og andre bekymringer basert på vårt besøk til Iran.

Vårt mål i følgende Q&A er å svare på selve leseren spørsmål og å bidra til å avmystifisere prosessen med å reise til Iran, spesielt for Amerikanerne.

Følgende erfaringer er fra vår Oppdage Persia tur med G Adventures. Hvis du vurderer dette G Adventures tur til Iran og ønsker å vite hva du kan forvente, her er en oversikt over hvordan for å få din Iranske visa og forberede og planlegge din reise til Iran. Disclosure: Denne turen var sponset og levert til oss i forbindelse med vårt samarbeid med G-Adventures som Wanderers.

Er Amerikanske borgere lovlig lov til å besøke Iran?

Det er en vanlig oppfatning at Iran har samme status som Cuba for Amerikanske borgere (dvs. at det er ulovlig å gå uten spesiell tillatelse fra den AMERIKANSKE regjeringen). Selv om Usa har pålagt sanksjoner mot Iran, er det i dag ingen restriksjoner på Amerikanske borgere å besøke Iran som turister. I dag, ca 1000-1500 av Amerikanerne besøke Iran hvert år.

Kan Amerikanerne reiser uavhengig av hverandre i Iran?

Den Iranske regjeringen krever at alle Amerikanske turister reiser med en privat guide eller gruppetur. Din Iranske guide vil være spesielt godkjent for å lede Amerikanske borgere og bør være klar over noen relevante Iranske myndighetenes forskrifter.

Hvis du skje for å være uavhengige reisende som oss, ikke bli avskrekket av dette kravet. Vi opplevde både en gruppe tur og en privat guide i Iran. I begge tilfeller, vi hadde fortsatt god tid til å utforske, gå i gatene og bla gjennom basarer (markeder) på vår egen. Vi gjorde forbindelser med vanlige mennesker, vi spiste street mat og vi var også heldige nok til å godta et par invitasjoner til folks hjem.

Oppdatering: Som i februar 2014 det er også nødvendig for BRITISKE og Kanadiske borgere til å enten være en del av en gruppe tur eller ha en egen guide for å få et visum til Iran.

Hvordan fungerer en Amerikansk statsborger få en Iransk tourist visa?

Å få en Iransk visa er omtrent en to-trinns prosess: 1) en travel authorization number) fra det Iranske utenriksdepartementet, og 2) den faktiske turist visum utstedt av en Iransk konsulatet.

Turen selskapet du jobber med vil hjelpe deg med papirene du trenger for ditt visa-kort. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et søknadsskjema, informere dem om den Iranske konsulatet der du vil plukke opp visumet, så tilkalle litt tålmodighet.

Merk: Vi fikk vår Iranske visa som en del av G Adventures Oppdage Persia tour. Du trenger for å få visum authorization number via en autorisert tour.
Den vanskelige delen av prosessen er det authorization number), og dette tar vanligvis 30-40 virkedager for Amerikanske borgere. Når du har som nummer, å få visum fra den Iranske konsulatet er nesten sikker på at ting (2-3 dager).

See also  12 Aller Beste Strendene I Wales For Å Besøke Den komplette reiseguide {UPDATED}

Oppdatering April 2015: Vi har blitt informert om at noen Iranske etater har vært i stand til å få tillatelse tall for AMERIKANSKE borgere i ca to uker nå. Men for planlegging hensikt vi likevel foreslå at du anta 30 dager slik at du ikke ned til siste liten.

Vårt råd er å få visum prosessen i gang så tidlig som mulig, slik at du ikke har et hjerteinfarkt venter på visum for å komme på samme morgen som din flygning (sann historie fra et medlem av vår tour-gruppen).

Men det er ingen Iranske Ambassaden i Usa. Hvordan får jeg visum?

Selv om Iran ikke har en offisiell ambassaden i Washington, DC, det er en Iransk “interesse avsnittet” på Pakistans Ambassade som håndterer Iranske visa forespørsler. Hvis du ikke bor i DC-området, du må sende passet, søknadsskjema og passbilder av e-post (f.eks., DHL, FedEx, etc.) med en forhåndsbetalt retur-konvolutt.

Eller, hvis du er på reise som oss, som du kan plukke opp visumet på en Iransk konsulat i utlandet. Du trenger bare å angi hvilke konsulatet beliggenhet når du søker om autorisasjon antall. Vi samlet våre Iranske turistvisum i Istanbul, Tyrkia. Prosessen var relativt enkel og smertefri. Vi anbefaler det på det sterkeste. Bare la noen få dager pute hvis du kan, og sørg for at du møter opp umiddelbart på den tiden stemplet på din søknad om visum mottak. Prisen var €70 for en 20-dagers Iranske turist visum.

Som en Amerikaner, hvordan vil Iranere behandle meg?

Iranske folk ofte ble sjokkert over å oppdage at vi var Amerikansk, og at vi var i stand til å få visum til landet deres. Når dette faktum ligger i, de ofte gikk over toppen i innbydende på oss — alt fra hjertelige hilsener, til smil, klemmer, gaver og invitasjoner til hjem — spesielt når vår guide var ute av syne. Vi spøk at det er det nærmeste vi har følt for å være rockestjerner.

Iran: gruppetur eller Privat Guide?

Enten du velger å reise til Iran på en gruppetur eller med en privat guide vil trolig koker ned til kost og reise stil.

Vi reiste på en gruppe tur for to uker, deretter avsluttet med en privat guide for en tredje uke. Vi likte både opplevelser, men hver har sin egen fordeler og potensielle ulemper.

En av de tingene vi elsket om våre G Adventures turen var vår gruppe. Det var syv av oss – fire fra Usa, to fra Australia og en fra Danmark –og vi slo den av umiddelbart.

Under vår egen tur, vi hadde litt mer frihet til å bestemme reiserute og tidsplan. Imidlertid, ha en privat guide (muligens med deg til enhver tid, avhengig guide stil, og overholdelse av regler) kan være intens, og til tider nesten kvelende.

Uansett, i begge tilfeller er det best å kontinuerlig uttrykke dine ønsker og finne kreative måter å bidra til å gjøre din guide i møte disse ønskene.

See also  10 ting du trenger å vite før du kjøper en ferie med campingvogn 2021- Ny Reise tips {UPDATED}

Husk: den Iranske tour selskap som sponsorer visa er teknisk ansvarlig for deg under hele oppholdet i Iran. Som et resultat, du kan ikke virkelig mikse og matche tour selskaper i montering av din reiserute. Men du kan bruke den samme turen selskapet, både for en gruppe og en privat tur.

Har du hatt problemer med Iranske myndigheter? Var du noen gang sporet eller som følges i løpet av turen?

Vi møtte bare én hendelse i tre uker der en uniformert fyr med en pistol fulgt oss for en bit gjennom et marked og bedt om å se våre pass. Våre Iranske guide skreket til ham og fortalte ham at han ikke hadde rett til å be for våre papirer. Vakt støttet ned og til venstre for oss alene, men vår guide insisterte på å kalle ham en “uutdannede esel” da vi gikk bort. Like urovekkende som den episoden var først, kan det etter hvert gjort oss til å le og til venstre for oss med en god historie.

Det er umulig for oss å vite om vi var spores, men det absolutt ikke føler for det. Vi gikk i gatene og engasjert med lokale folk. Det hele føltes veldig trygt og normal; vi var aldri bekymret for vår personlige sikkerhet.

Er det en kleskode for kvinner reiser i Iran?

Kvinner som besøker Iran er nødvendig for å bruke hijab som dekker hodet når ut i offentligheten. I tillegg bør kvinner planlegge iført en lang skjorte, genser eller jakke over bukser (jeans er OK) eller lange skjørt. Som en utenlandsk kvinne vil du få mindre kontroll enn lokale kvinner, men det er fortsatt best å kle seg sømmelig og med respekt.

Hva jeg gjorde under mitt besøk til Iran var bære en lang, svart cardigan genser over hva slags skjorte jeg ønsket å ha på. Den genseren dekket min rumpe og lår, og jeg kunne bruke den lett over jeans og under min vinterjakke. Og, selvfølgelig, jeg hadde min hijab på en enhver tid.

Bare fordi Iran har en kleskode for kvinner, ikke forvente at Iranerne til å være unfashionable. Faktisk, det er det stikk motsatte. Hijab og antrekk er perfekt matchet, og mange kvinner er grensene for hva som regnes som akseptabelt av myndighetene. Dette sofistikerte følelse av mote krysset med en bit av rebelliousness er fascinerende.

Hva bør jeg forvente i forhold til innvandring og sikkerhet oppstart og avslutning av Iran?
For oss og alle andre i vår tour-gruppen, adgang til Iran var en ikke-hendelse. Vi var fingerprinted på vei inn i landet på flyplassen i Teheran, men vi fikk ikke oppleve eksepsjonell gransking av kameraet vårt og reiser utstyr.

Ved avslutning Iran til Tyrkia (via tog fra Tabriz til Istanbul), Iranske passkontrollen var tilsvarende begivenhetsløs. Iranske grensen tjenestemenn ombord vårt tog var jovial og interessert i hva vi så, hvor vi gikk og hvordan vår opplevelse var.

See also  10 Beste Tingene Å Gjøre I Albuquerque, New Mexico - Den komplette reiseguide {UPDATED}

Hva bør jeg forvente i forhold til innvandrings-og toll på re-entry i USA, etter et besøk i Iran?

Historier som sirkulerer fra andre Amerikanske besøkende til Iran tyder på at erfaringer variere. Igjen, vår var en ikke-hendelse. Vi listet opp Iran på vår inngående innvandrings-og toll form og Homeland Security agent sa: “Iran. Jeg må spørre.”

Vi forklarte at vi er bloggere og fotografer. Han spurte hvor vi var, det nevnt at han hadde sett en forestilling om Iran på Travel Channel og vi var på vei.

Går gjennom de AMERIKANSKE toll-var tilsvarende begivenhetsløs. Agenter vinket oss på uten å spørre oss til å åpne våre poser.

Hva med Amerikanske sanksjoner? Kan jeg kjøpe Iransk suvenir?

Amerikanerne er teknisk sett bare lov til å ta med $100 av Iranske varer per person i USA

Betyr det at du må begrense din shopping? Vel, egentlig ikke. Det er opp til deg. Mange bedrifter har egne kvitteringer med “justert” beløp som er litt lavere enn hva som faktisk var betalt.

Iranske tepper er også underlagt AMERIKANSKE sanksjoner som godt. Så hvis ditt hjerte er innstilt på et persisk teppe, ønsker du kanskje å finne en butikk som har en tilstedeværelse eller partner i Dubai (eller andre steder i midtøsten), slik at de kan sende den bort til deg fra sin partner beliggenhet.

Kan jeg få penger ut av MINIBANKEN i Iran? Kan jeg bruke kredittkort i Iran?

Iranske banker er også gjenstand for internasjonale sanksjoner. Så selv om Iran er full av banker og MINIBANKER, vil du ikke være i stand til å få penger ut på noen av dem med bankkortet. Så penger er navnet på spillet. Kommer bevæpnet med AMERIKANSKE dollar (eller Euro) og bytte dem i store byer på valuta exchange utsalgssteder der exchange priser er 20% høyere enn i Iranske banker.

Ikke stol på at du bruker kredittkortet ditt. Bare noen av de mer avanserte Iranske souvenir og teppe butikker aksepterer kredittkort og rute transaksjoner gjennom en partner virksomhet i Dubai eller andre steder i midtøsten.

Anbefalt Lesing og Guidebøker for Iran

Persepolis: Historien om en Barndom: historien om forfatteren, Marjane Satrapi, som vokste opp i Iran under den Islamske Revolusjonen. Mens på overflaten, ser dette ut som en tegneserie stripe bok, det er en mektig historie.

Å lese Lolita i Teheran: Et minneskrift for en litteratur lærer som dannet en hemmelig lesing gruppe kvinner til å lese og diskutere forbudt Vestlige klassikere.

Lonely Planet Iran: Flere personer i vår gruppe hadde denne boken, og vi endte opp med å kjøpe en kopi av det mens i-land som vi fant restaurant og aktivitet anbefalinger nyttig. Vi har også brukt bykart når du går rundt på egen hånd.

Iran Bradt Travel Guide: Dette bestemte Iran guide ble ikke ut da vi reiste til Iran, men vi har brukt andre Bradt Travel Guides, og har funnet dem grundig og omfattende historie, kultur og kontekst.

Leave a comment