Rwanda. Et land der det første som kommer til tankene når folk hører navnet: de forferdelige, tragiske folkemord av tjue år siden. Når vi nevnte at vi var ser frem til å besøke Rwanda, vi var ikke helt overrasket over forvirret utseende og skeivt i hodet: “Hvorfor?”

Vi var ikke på vei til å se fjellgorillaer som de fleste besøker Rwanda rent for turisme kan gjøre. Vi hadde lest om trekking, vulkaner og innsjøer, men i hovedsak var vi nysgjerrige og ønsket å se landet for oss selv. Overgrepene skal ikke bli glemt, men vi vet at mennesker og steder er robust, og de utvikler seg, at livet går videre. Så interessert som vi var å lære mer om den Rwandiske folkemordet og dens årsaker, vårt fokus var å få bedre innsikt i Rwanda nåtid og fremtid er det håp om å bygge.
Så hva fant vi? Det som overrasket oss om Rwanda? Les videre.

Hvis du er ute etter reisetips og anbefalinger for uavhengige budsjettet reise i Rwanda gå videre til: Rwanda Reisetips. Hvis du ønsker flere bilder, kan du finne våre Rwandiske bildegalleri her.

1) Rwanda = Sveits i Afrika?

Den “Singapore av Afrika” – eller “Sveits i Afrika.”Uansett hvilken analogi du velger, meningen er klar: orden, renslighet, rolig, regler håndheves. Til en overraskende grad.

Vi kom i Rwanda etter en lang busstur fra Kampala, Uganda. Selv på grensen, vi kunne kjenne en annen følelse som krysset inn i Rwanda – større ro, langsommere bevegelser. Gatene var stort og rent, med liten eller ingen søppel for å bli funnet. Motorsykkel taxi sjåfører som hadde på seg hjelm og vester. Honking var nesten ikke-eksisterende. Det var ingen av mylder av menneskeheten og bevegelse vi hadde blitt vant til i Kampala. Denne rekkefølgen er ikke reservert for byer, heller. Så vi dro gjennom landsbyer i Musanze distriktet, vi fant front yard hager og stier var det også godt vedlikeholdt.

Dette er et bilde av Rwanda noe helt annet enn de fleste tror — med folkemord, kaos og lovløshet fortsatt i tankene. Etter å ha snakket til både lokalbefolkningen og utlendinger som hadde bodd der en stund, vekt på ordre begynte å gi mening. Å gjenoppbygge et land etter en grusom handling som folkemord, der 100 dager i løpet av våren 1994 venstre mer enn én million Rwanda død (ca 14% av befolkningen), et samfunn som håpet å gjenopprette det hele tatt kan ha behov for en følelse av trygghet og stabilitet. I noen tilfeller, ordre og regler kan bidra til å oppnå dette.

Med stabilitet — og et øye til menneskerettighetene som et grunnlag for tale — forsoning og gjenoppbygging kan oppstå.

2) Allestedsnærværende Rwandiske folkemordet påminnelser

Vårt besøk dette året til Rwanda falt sammen med 20-årsjubileet for den Rwandiske folkemordet. Kalenderen år er spekket med aktiviteter for erindringen, Kwibuka i det lokale språket i Kinyarwanda.

Over hele landet, vi fant memorial tegn på at lese Kwibuka 20: Husk, Forene, Fornye. Skiltene var overalt, i store byer og små, tjene som en påminnelse om at hver landsby og hver person ble rammet av folkemordet.

Vi besøkte Genocide Memorial i Kigali for å lære mer om de forhold som ledet opp til et miljø der slike systematiske drap kan skje. Det er veldig godt gjort og gir den historiske og sosio-økonomisk bakgrunn av Hutuer og Tutsier, samt propaganda og psykologisk spill som ble brukt til å motivere vanlige mennesker til å drepe sine naboer. Fortellingen er også ganske fordømmende av rollen som den Belgiske kolonimakten krefter i aktivt skape mistillit mellom Hutuer og Tutsier. Det skinner et lys også på det faktum at det internasjonale samfunnet vendte det blinde øyet til hendelser selv som fn-tjenestemenn som arbeider i Rwanda ringte for å få hjelp. Selv om noen kan argumentere for den eksakte tall, er det anslått at så få som 4,000 U. N. tropper sendt i begynnelsen kunne ha forhindret det slakting som utspilte seg i løpet av de neste 100 dagene.

Alle som sagt, memorial budskap er så jevn og even-handed som man kunne forestille seg frem i kjølvannet av en slik grusom handling. Hvis du besøker Rwanda, anbefaler vi sterkt å tilbringe noen timer der.

Vi ville ikke gjøre noen spesielle turer til andre folkemord museer eller minnesmerker, inkludert de som er merket massegraver eller kirker hvor folk ble slaktet. Helt ærlig, det var bare så mye vi kunne fordøye følelsesmessig.

3) Rwanda, mer enn fjellgorillaer

De fleste reisende kommer til Rwanda for å se fjellgorillaer i Volcanoes National Park og igjen, ofte til nærliggende land som en del av en bredere tur i regionen. Dette er virkelig en skam som landet har noen utrolig vakre landskapet, inkludert innsjøer, vulkaner og fjell. For ikke å nevne muligheten til å besøke det lokale markedet og landsbyer for å få en følelse for hverdagen i Rwanda. Merk: Vi vil ikke gå mountain gorilla trekking i Rwanda som vi var så heldig å se dem i nabolandet Uganda.

See also  Wien, Østerrike: En Eksperimentell ReisGuide - siste Travel guide{UPDATED}

Vi har fokusert vår tid i Rwanda på tre områder – byen Kibuye på bredden av Lake Kivu, Musanze-distriktet i nord og hovedstaden Kigali. Selv om vi kunne ha utforsket andre områder, for eksempel Akagera nasjonalpark og Nyungwe Forest, vi reiste med vår venn, Shannon, og fant oss innhold til å ta vår tid og slappe av etter å ha vært på veien for et heavy travel måned i Etiopia og Uganda.
Vårt første stopp i Kibuye på bredden av Lake Kivu, og har en rolig (og billige) guest house Home Saint Jean drevet av den Katolske kirke med utsikt over innsjøen var akkurat hva vi trengte. Jeg er nesten flau over hvor mye tid vi brukte på balkongen skuer ut over vannet, ser lyset spille spill og å absorbere endringer i himmelen som dagen kommet.

I Musanze, the jumping off point for Volcanoes National Park og Rwanda gorilla turer, vi tok et par dagsturer med jeep og til fots for å se de to innsjøene (Lake Burera og Lake Ruhondo), i nærheten av vulkaner, og en spredning av lokale byer og landsbyer.

Hvis du er nysgjerrig på om de praktiske reise detaljene for Kibuye, Musanze og Kigali, vi har gitt dem på slutten av denne artikkelen her.

4) Første land til å forby plastposer

“Åpne vesker, vær så snill,” den Rwandiske offisielle spurte på land krysset grensen til Uganda.

Mens dette er ikke en uvanlig forespørsel på grensene rundt om i verden – tjenestemenn ofte søk etter contraband som alkohol, narkotika, forbudt frukt og grønnsaker – Rwandiske tjenestemenn jakt etter noe mer nysgjerrig, plastposer.

Grensen tjenestemenn riflede løp gjennom våre ryggsekker. Når de fant en plastpose, de vil tvinge oss til å fjerne innholdet og hånd over det. Litt som en ulempe, men jeg var glad for å miste et par poser for en verdig sak. Hvis du noensinne har sett i et landskap overbelastet i plast poser, vil du forstå hva jeg mener. Og du vil forstå hvorfor Rwanda tar tilnærming de gjør.

Slik er det at Rwanda er det første landet i verden til å forby plastposer (2006). Og de tar det på alvor.

Som du reiser gjennom landet, du vil merke at det er utrolig — og ganske vakkert plastpose gratis. Og når du kjøper noe, butikken gir deg et papir eller vevd bag i stedet.
En landsomfattende plastpose forbud. Det er mulig, og det er en inspirasjon.

5) Uforlignelige Afrikanske head-bokført balanse

Det er ikke som om vi hadde aldri sett kvinner bære ting balansert på hodet før, men i Rwanda denne praksisen ser ut til å bli tatt til et helt nytt nivå av artisteri og farge. En vanlig scene på gaten: fire eller fem kvinner går, snakker, ler og gesticulating dramatisk — samtidig som deres nakker helt oppreist og store kurver med mat eller landbruk verktøy på hodet stødig.

Holdning, styrke og skjønnhet av det hele — utrolig. Ville gjøre de beste modellene i verden sjalu.

6) slow food-bevegelsen er tatt bokstavelig talt i Rwanda

En funksjon som slo oss i Rwanda var glacial tempo for matlaging og restaurant service. Som du ofte må investere timer og planlegge for måltider.

First off, det er ingen gate mat i Rwanda — for hygieniske grunner, vi blir fortalt. Så valg for en rask matbit er slank til ingen. Slik vi ofte spiste på restauranter, unngå buffeer der maten hadde blitt sittende rundt, og bestille elementer a la carte.

Vi har ingen anelse om hva som foregikk i de kjøkken. Til tider, noe så enkelt som bønner og ris, stekt kylling eller pasta ville ta en time eller to – eller noen ganger flere – for å vises. Dette skjedde konsekvent, uavhengig av prisnivået i å spise etablering. Det er kommet til det punktet hvor vi ble tvunget til å legge strategier mat bestille tidsplaner flere timer i forveien for å unngå å bli glupske og gnager på hendene våre.

Jeg er alt for treg mat og ferske ingredienser, men Rwanda tok det med til en helt ny ekstreme.

7) Overnatting språk bytte fra fransk til engelsk

“Parlez-vous français? Snakker du engelsk?”Dette er hvordan jeg nærmet seg alle i Rwanda. Jeg var ikke språklig schizofrene. Heller, jeg bare ønsket å dekke all kommunikasjon baser. Eldre Rwanda svarte ofte på fransk. Yngre folk, engelsk. Her er hvorfor.

Frem til 2008, Rwanda skoler og klasser ble gitt i fransk språk. Så en dag, regjeringen erklært engelsk landets offisielle språk i skolen. Poof. Det var det.

Årsakene til bryteren, er mange: engelsk er mer av en universal business language, de fleste av Rwanda naboer er engelsk-talende, og felles virksomhet språk fremmer handel og utveksling. For ikke å nevne, den slår videre avstander landet fra Belgia og Frankrike og sin koloniale historie med dem.

Men plutselig slår ment språklig forvirring som instruktører vant til å undervise i fransk plutselig ble forventet å undervise i engelsk. Vask eller svømme, antar jeg. Som tiden går, nivået på engelsk vil forbedre seg som mer engelsk-talende lærere er integrert i skolen. For nå, men det er en fordel å snakke litt fransk mens du er på reise i Rwanda.

See also  Armenia Reise: En nybegynners Guide - siste Travel guide {UPDATED}

8) Umuganda: Samfunnet Dager

På den siste lørdagen i hver måned, alle Rwanda er tilkalt for Umaganda (som betyr “bidrag”), et nasjonalt dag av obligatorisk tjeneste i samfunnet. Rwanda er forventet å dukke opp for å bidra til offentlige prosjekter, for å bidra til å bygge og rent. Hvis du ikke møter opp, kan du forvente en bot. (Expats vi snakket med fortalte oss at de er unntatt, men. I det minste ikke synes å følge dem dersom de velger ikke å delta.)

I tillegg til å bidra til å holde landet rent og organisert, samfunnstjeneste dager er også ment å styrke sosiale bånd ved å oppmuntre alle medlemmer i samfunnet til å fungere sammen, for å vite både naboer og lokale myndigheter bedre. Mens denne praksisen har vært på plass for over et århundre, er det nå spiller en spesielt viktig rolle i å fremme samhold og samarbeid i Rwanda etter folkemordet kultur og samfunn.

Vi hadde ikke en sjanse til å vitne om disse fellesskapet dager i aksjon, men jeg liker konseptet, og setter pris på lederskap og engasjement er nødvendig for å opprettholde praksisen.

9) Tung påvirkning av utenlandsk hjelp

Selv om vi har sett vår andel av utenlandsk bistand under våre reiser i utviklingsland, Rwanda skilte seg ut. I Kigali, vår tur fra busstasjonen våre hostel alene var slående. Vi ble overrasket over den skinnende nye bygninger etter hverandre, hver eid og drevet være et hjelpemiddel organisasjon — international, multinasjonale, religiøs. Skinnende biler, gjerder, fersk maling alle reiste ut.

I kjølvannet av folkemord, har det internasjonale samfunnet bidratt sterkt til å hjelpe til med å gjenoppbygge landet. Mye av denne støtten var basert på behov, men det ble også delt ut i en del å berolige skyld av internasjonale og religiøse samfunn som ikke gjør mer for å stoppe folkemord i første omgang. Selv om den Rwandiske regjeringen investerer i utdanning og infrastruktur for å hjelpe landet med å bli et senter for handel og næringsliv, bistand fortsatt spiller en enorm rolle i landets BNP (40% i 2011).

Effekten av tunge utenlandsk bistand, både gode og dårlige, er klare som man reiser over hele landet. Vi får sjelden så hytter og rorbuer. Mer solid sement hjem med skinnende ny tinn tak var normen. Skolene var i god stand og veier ble forseglet og så langt i god form. På ned siden, man følte også en undertone av forventning på siden av lokale folk at utenlandske penger og ressurser vil alltid være der – et slag mot selvhjulpenhet. Tigge, selv blant barn iført ren skole uniformer, som var normen som de så ut til utlendinger for papirkopier. Mitt håp er at det over tid omstendigheter kan konspirerer slik at den Rwandiske folk til å tro mer på seg selv enn på andre områder, spesielt når det kommer til å utvikle sitt eget land.

10) Markeder er der handlingen er

Selv om Rwanda kan sikte mot å være den Sveits eller Singapore i Afrika, det er fortsatt Afrika. Og dens markeder der du kan fortsatt finne noen handling og dvelende biter av forfriskende kaos. Hauger av alt fra vakre multi-farget bred bønner til å skåret biter av cassava rot rør sansene.

I friluft markeder vi besøkte, fant vi ut at folk ikke var spesielt vant til å se eller i samspill med wazungu (flertall av mzungu eller “hvit person”). Ved første, lokalbefolkningen dukket opp litt skeptisk eller usikre på oss, men når vi noen få spørsmål om hva de selger, og hvordan de spiste eller brukte dem — urter, rotfrukter, bønner, korn, etc. – de åpnet opp og moro fulgte.
Merk: å Vite hvordan å snakke litt fransk definitivt hjelper, spesielt blant de eldre publikum.

Rwanda Budsjett Reise Tips

Fra vår erfaring det virker som om de fleste reisende i Rwanda er på en pakket tur og landet er på jakt etter et ikke-budsjettet reisende publikum. Det er mulig å reise på en billig hotellrom i og ordne ting uavhengig av hverandre, men det kan ta litt ekstra tid og innsats. Mens offentlig transport mellom byer er effektiv og rimelig, av spor og uavhengig arrangert transport av overraskende kostbar.

Her er våre budsjett reise anbefalinger fra våre besøk til Rwanda.

Kigali Reise Anbefalinger

For noe som du kanskje vil vite om Kigali – restauranter, barer, markeder, butikker, utflukter osv. – Bor i Kigali er det første stedet å lete. Grunnleggeren (og vår venn), Kirsty, har bodd i Kigali i flere år allerede.

Overnatting i Kigali Ikke mye god og rimelig innkvartering alternativer i Kigali. Vi bodde på Oppdage Rwanda Hostel vår første natt, men syntes prisen ($42) var litt høyt for et dobbeltrom med felles bad. På returen til Kigali, var vi heldige å bo med et par engelske lærerne vi møtte i Kibuye.

See also  13 Beste Tingene Å Gjøre I Belfast, Nord-Irland Den endelig reiseguide {UPDATED}

Mat i Kigali: høydepunktet av våre spise erfaring i Rwanda var Indisk mat på restauranten på Blåbær Hotellet i Nyarutarama nabolaget. Anbefaler paneer hadee og kylling kalimichi. Ikke billig på $8-10 per fat, men porsjonene er store, så det kan siste to måltider. Menyen var uvanlig og svært dypt, og våre retter var intet mindre enn spektakulær og inneholdt et nivå av smak og varme vi ofte håp for i Indiske restauranter, men sjelden finner. Anbefales også er Republika for karafler av vin og grillet kjøtt.

Motorsykkel-taxi: De beste (og billigste) måten å komme seg rundt viltvoksende byen Kigali er på baksiden av en motorsykkel taxi. Hver motorsykkel sjåfør vil ha en skikkelig hjelm for deg. De fleste ritt vil koste deg et par dollar, men husk å prute, og merk at den første prisen som er oppgitt er vanligvis mzungu (hvit person) pris.

Lake Kivu – Kibuye Reise Anbefalinger

Vi valgte å basere oss selv i Kibuye over Gisenyi som vi hørte at Kibuye var mindre utviklet for turisme og var mer laidback enn Gisenyi. Og det var det. Anbefaler å tilbringe noen dager i Kibuye å slappe av.

Overnatting og mat: Vi anbefaler å bo Hjemme Saint Jean, er en enkel pensjonatet koblet til den Katolske Kirken på en høyde med utsikt over innsjøen. En stor avslappet følelse. Det er rom for alle budsjetter. Vi tok et dobbeltrom med felles bad for $12/natt. Større rom med eget bad og direkte utsikt over innsjøen er mer som $20-$35. Vi også spiste alle måltidene våre her. God, men trått (se #6 ovenfor). Tel: +250784725107

Transport: Busser Kigali og Kibuye regelmessig (ca 2,5 timer), med avgang hver halve time. Vi tok den offentlige båt fra Kibuye til Gisenyi som går fra en brygge i nærheten Hotel Golf på tirsdag og fredag på rundt 1 PM (avhengig av når båten kommer fra Cyangugu), tar rundt 2 timer og koster 2500 Rfw ($4). Vi anbefaler dette alternativet i stedet for den lange, svingete busstur.

Musanze / Ruhengeri Reise Anbefalinger

Denne byen og området er å hoppe ut poeng for gorilla trekking og utflukter i Volcano National Park, så det er en anstendig turisme infrastruktur her.

Overnatting: Vi bodde på Amahoro Guesthouse – $30 for et dobbeltrom, inkludert frokost. Det er i en god beliggenhet i sentrum, så du kan lett gå til ting. Vaktmesteren av huset, Muhoozi, er veldig vennlige og imøtekommende og tar godt vare på deg (inkludert, matlaging dine bønner bør du kjøpe dem fra markedet som vi gjorde).

Restauranter: La Paillote var vår favoritt sted i byen som hadde en fast meny av pasta, pizza, smørbrød, og fisk plater for rimelig priser ($4-$8). Det er også serverer bra kaffe. Mange av de billigere restauranter i byen tjene opp buffeer, som vi var ikke så ivrig på. Vi foretrekker maten vår for å bli kokt fersk for å bestille.

Vi har også kokt vår egen måltid ved å plukke opp ris, bønner og grønnsaker (som gresskar, squash) på markedet, og koke dem i gjestehuset kjøkken. Forferdelig velsmakende med noen av de lokale krydder, karri pakker og en strek eller to av Etiopiske krydder kastet i.

Musanze Dagers Turer: Vi tok to separate dagers turer med Amahoro Turer, organisert på gjestehuset. Den første turen ble en jeep tur ut til Innsjøer Burera og Ruhondo (aka, de to innsjøene), kjører gjennom landsbyer og lokalsamfunn langs veien. Hvis du gjør denne turen, spør sjåføren om å åpne soltak, slik at du har gode fotomuligheter og ha det gøy vinket til barn og mennesker langs veien. Kostnad: $80 sum for halv-dagers tur, maksimalt seks personer

Den andre dagen tur vi gjorde var fjelltur av Rugalika som begynner fra Red Rocks Gjestehus i utkanten av Musanze (hop på en motorsykkel taxi for å komme dit). Det går i flere timer, opp i fjellene til en skole, og så gjennom et par landsbyer og bygder på vei ut igjen. Det var en god spasertur gjennom landsbygda, men hvis du bare har tid til en vi vil anbefale jeep tur til innsjøer. Kostnad: $20 per person.

Volcanoes National Park Turer: Vår opprinnelige plan var å gjøre noen trekking i Volcanoes National Park, men ettersom været var iffy (overskyet og regn) og kostnadene var høye bestemte vi oss for dagsturer over i stedet. I tillegg til parken avgifter (vanligvis $75 per person for dagen turer), vil du også trenger for å arrangere egen transport fra Musanze til parken inngang ($80/dag). Noen guesthouse kan hjelpe deg med dette.

Transport: Musanze er et godt forbundet sted, så bør du ha noen problemer med å komme inn og ut. Det tok ca en 1-1.5 timer med buss fra Gisenyi (Lake Kivu) og deretter 2,5 timer med buss til Kigali.

Leave a comment