Interessert i å reise til Australia, men har bare to uker eller en begrenset mengde tid? Overveldet av de valg og størrelsen på landet og ikke vet hvor du skal begynne for å skape et Australia to ukers reiserute? Ikke bekymre deg, vi har vært der. Og det er derfor vi har opprettet dette Eksperimentell Guide for å hjelpe deg å planlegge turen og lage din egen reiserute.

Australia tilbyr den perfekte storm for de som tenderer mot frykt for å gå glipp (FOMO). Det er et stort land. Det er langt unna for mange av oss (det er også en del av sin draw). Og det fyller en bøtte listen alle sine egne av ikoniske opplevelser og destinasjoner: Outback, Aboriginal kultur, byer, strender, korallrev, og vinprodusenter, bare for å nevne noen.
Overveldet av alt dette, jeg hadde forestilt meg at jeg ville trenge flere måneder eller mer for å ta tak kontinentet. Jeg utsatt mitt besøk, og stå imot invitasjoner til år, frem til det var på tide.

I utgangspunktet, jeg psyched meg ut.

Jeg til slutt innså at frelse for min grand Australia-tur for “dag” når alle stjernene justert perfekt, jeg kan ende opp med å utsette det for alltid. (Dette unnskyldning kan høres en kjent sette av for annet liv prosjekter i bredt omfang.)

Så jeg tok et skritt tilbake og avstemmes at selv om jeg kanskje ikke være i stand til å oppleve alt Australia hadde å tilby i en kortere besøk, jeg kunne sikkert oppleve mye, og ikke så dypt.

Våre siste reiser i Australia bekreftet at det er mulig å oppleve mye av Australia i bare to uker, eller en begrenset mengde tid. Men hvor du skal begynne i å opprette en reiserute for å reise i Australia for to uker?

Det er der denne eksperimentelle guide kommer inn i bildet.

Her på eksperimentell høydepunkter fra våre to første uker i Australia da vi var på Utforske Australia, en National Geographic Reiser tur med G Adventures. Selv i denne tilsynelatende begrenset tid, og vi opplevde dybde og bredde, flytte fra det kjente til det avdekket.

Så hvis du har vært vurderer å ta dette G Adventures turné i Australia, her er hva du kan forvente og se frem til på turen. I tillegg, vil du ha en erfaren G Adventures tour-leder (CEO) med du som er kilden til informasjon om alt Australia – fra unike dyreliv og natur til Aboriginal kultur og historie for å hjelpe deg å bedre forstå dette mangfoldige landet.

Dette tillot oss å grave dypt inn i Australia ‘ s natural history, burrowed under overflaten av dets komplekse forhold til Opprinnelig kultur, dove Great Barrier Reef, samplet vidstrakte Outback, og tok i Melbourne og Sydney, landets to største byer.

24 Erfaringer: To Uker i Australia

Hvordan bruke denne eksperimentelle reiseguide til Australia

Følgende erfaringer er i kronologisk rekkefølge i løpet av to uker på våre Utforske Australia, som begynner i Sydney og slutter i Melbourne. Hvis du lider av Australia FOMO som jeg gjorde, jeg håper dette velger erfaringer kan bidra til å tilfredsstille din Ned Under reise søt tann, og hjelpe deg å sette sammen din egen Australia tur…selv om du tror at du ikke har mye tid. Stol på meg, du vil være i stand til å oppleve mer enn du tror. Disclosure: Denne turen var sponset og levert til oss i forbindelse med vårt samarbeid med G-Adventures som Wanderers.

Sydney / New South Wales

1. Gå (eller Løpe) den Botaniske Hagen, Sydney Harbor og Sydney Opera House.

Selv om bygningene er ikke ofte på toppen av min eksperimentelle liste, Sydney Opera house var. Basert på en anbefaling fra en venn, tok vi en spasertur gjennom den Botaniske Hagen til Fru Macquarie ‘ s Chair og deretter rundt havnen spasertur til å lande på Opera House. Sjekk det ut fra en avstand, men også få nær for å beundre den detalj, inkludert tekstur av sin fliser. Denne ruten gir deg mulighet til å sette pris på noen av de sentrale Sydney bydeler som Kings Cross og Woolloomooloo, og den grønne og konturene av Sydney sentrum langs veien.

Merk: Hvis du er en runner, denne kretsen sørger for en verdig joggetur, spesielt hvis du lider av jet lag og trenger å kick-starte dagen.

Bonus: Belønninger deg etterpå med en haug eller to av gelato på Gelato Messina, i nærheten Darlinghurst (Adresse: 241 Victoria Road). Hint: pistasj på toppen, mørk sjokolade under!

2. Bush walk Syndey på Manly å Spytte Bridge tur.

Interessert i å komme bort fra byen for noen strand og fotturer handling? Ta offentlig ferje til Manly (bonus: flott utsikt over Sydney Harbor og CBD fra vannet). Nyt en titt eller en spasertur langs Manly Beach, så begynner å gå av 10km løypa rundt østsiden av Manly Beach for å Spytte Bridge. Dette urbane tursti og turveg er utmerket og har en bit av bush walk blandet med tre planke boardwalk, toppet med masse nydelig kyst og havn utsikt langs veien.

Bonus: Hvis en bortgjemt vik og strand for deg selv er det du er på jakt etter, så vil du ha din hakke av flere underveis.

3. Nyte Bondi Coogee gå og ta en dukkert i Bronte Beach underveis.

For en vakker, kort spasertur utenfor sentrum Sydney som har alt, den Bondi Coogee gange er det. I morgen (eller en ettermiddag), kan du fange surf (eller se andre kaster seg i bølgene) på Bondi Beach, så satt ut langs kysten gange fra Coogee. Banen er en blanding av naturlig og urbane, typiske Sydney.

Det er også et beskyttet sted på Bronte Beach som er perfekt for en forfriskende mid-tur svømme.

4. Gå gjennom Daintree Rainforest, den eldste i verden.

Jeg ble overrasket over å finne ut at den eldste levende regnskog i verden — på 135 millioner år gamle — er i Australia. (For å sette dette i perspektiv, regnskogen i Amazonas i Brasil, er bare 10 millioner år gammel). Under vår vandring gjennom Daintree Rainforest vi har lært fra en lokal Kuku Yalanji guide hvordan hennes forfedre levde av og tok seg av dette landet for over 4000 år. Dette inter-generasjonsskifte deling av kunnskap inkludert informasjon om næring-som gir planter og dyr, så vel som de som kan forgifte sakte eller drepe umiddelbart. Ganske bokstavelig talt, dette var saker om liv og død.

See also  16 Beste Turer I Arizona Den endelig reiseguide {UPDATED}

Bonus: Prøve og finne en cassowary. Dessverre, dette store forhistoriske-jakt fugl med et senter tå klo så skarp det kan ha kuttet et menneske i halvparten viste seg unnvikende og vi fant ingen som lurer rundt i regnskogen.

5. Få blant det…under vann. Dykke eller snorkle i Great Barrier Reef.

Dan hadde gjort en live-aboard avansert dykking sertifisering på Great Barrier Reef under sitt første besøk for mange år siden; jeg hadde drømt om dykking der siden den gang. Når du nærmer rev i en båt det er umulig å fullt ut forstå sin størrelse (for 2 300 km lang, og dermed den største levende organisme på jorden). Snorkle eller dykke revet og en helt annen verden kommer, en fylt med ulike former og fasonger, børstet med surrealistiske farger av korall og fisk.

Merk: Hvis du ønsker å besøke noen av de mer avsidesliggende områdene i Great Barrier Reef, starte turen fra Port Douglas, snarere enn fra Cairns. Vi gikk med Calypso Snorkle og Dykke på en båt som var utrustet for både dykkere og snorklere. Vi ble imponert over kvaliteten på båten, sin on-board fasiliteter, og de ansatte som var i sikkerhet bevissthet og kunnskap om marin biologi og Australske livet generelt. Vi hadde en fantastisk dag. Selv om du ikke dykke sertifisert, anbefaler vi likevel at en snorkling tur som andre på vår båt rapportert, ikke overraskende, at synlighet og mangfold av marine liv var utrolig.

6. Lære om Australias mest giftigste dyr på James Cooke Universitetet forskning akvarium.

Selv om det er litt morsomt når venner sender deg artikler før turen merke alle dødelige skapninger i Australia, det er også litt forvirrende. Bare om hver skapning — slange, spider, maneter, snegl (ja, selv sneglene er farlig!!) – som krysser din vei kan være giftige og drepe deg. For en humoristisk vri på dette, lytt til denne låten.

Det er der å tilbringe ettermiddagen med Dr. Jamie Seymour, en verdenskjent toxinologist, bidro til å sette ting i perspektiv. Han lærte oss førstehåndskunnskap om mekanikk, fysiologi og biokjemi bak hvordan Australias dødelige dyr lage og gi ut giften. I en 45-minutters presentasjon, han plantet nok frø av fascinasjon at vår planlagte ett-timers besøk varte i over tre timer.

Som i livet, når du begynner å forstå hvordan disse skapningene arbeid, kan du finne noen av dine frykt fordrevet av respekt.

7. Engasjere i en åpen diskusjon om Aboriginal historie og kultur på Cafe Chloe.

Aboriginal historie og kultur er en avgjørende komponent for å forstå Australias historie og nåtid dag. En ny G Adventures for God / Planeterra Foundation samarbeid i byen Tully, heter Cafe Chloe, gir en mulighet for en åpen og ærlig diskusjon om Aboriginal kultur, historie og samfunnsmessige utfordringer.

Dette er ikke en tradisjonell “Aboriginal cultural experience” der en Aboriginal man kler seg, setter på litt body paint, og demonstrerer hvordan å kaste et spyd eller en boomerang. I stedet, du vil finne deg selv å sitte rundt bordet med en Jirrbal eldste og andre i lokalsamfunnet til å lære om og diskutere mangfoldet og virkelighet Opprinnelig samfunn på det Australske kontinentet siden ankomsten av Europeerne på 1700-tallet.

Fra historien vi flyttet inn lære om Aboriginal kultur og betydningen av historien for å passere på visdom og lærdom fra en generasjon til den neste. Vi tok vår hånd på Aboriginal-stil maleri, inspirert av en Jirrbal skapelsesberetning.

På denne bakgrunn bidrar til en forståelse av de utfordringene som Innfødte folk ansikt i Australia og hvordan deres natur og land-basert på tradisjonell måte av livet ble snudd helt opp ned. Det setter også i større perspektiv viktigheten og nødvendigheten av prosjekter som Kafé Chloe som fremmer stolthet, kulturell utveksling og jobben opplæring for Aboriginal ungdom.

8. Spise en kenguru pie. Eller to.

De er faktisk ganske bra, også. Vår favoritt var fra Mocka er Paier i Port Douglas.

Bedre ennå, nosh på kangaroo kaken med denne visningen, en bit av Queensland kysten.

Northern Territory

9. Setter pris på i form av Australia opp i luften over Lake Amadeus.

For å dekke den slags avstand mellom New South Wales, Queensland, Northern Territory, og Victoria, en flygninger er nødvendig. Og her er hvorfor du bør alltid prøve å få et vindussete.

På vårt fly fra Cairns til Uluru, vi fløy over stadig dypere rød rust Outback. Etter en strekning av vakre fjell, et par merkelige flekker av iriserende væske dukket opp, inkludert Lake Amadeus.

10. Nyt en champagne solnedgang toast og se solen gå ned over Uluru.

Champagne. Solnedgang. Crazy lys over Uluru og dens omkringliggende ørkenen pensel. Ja, til alle disse.

Den tradisjonelle Uluru solnedgangen som vi så ofte ser i bilder er en hvor gigantisk rock frembrudd av Uluru lyser rødt mot en blå himmel i dag er siste lys. Våre solnedgang ble i stedet fylt med blendende skyer og storm som rullet over horisonten. Føler meg ikke dårlig for oss. Lyset var spektakulær hvis ikke surrealistisk som skyene beveget seg raskt og dramatisk over landskapet. Det var vår egen virkelige liv, time-lapse video, komplett med rush av luft, og falming aroma av en varm ørkenen på ettermiddagen.

Jeg ville ikke endre noe.

Merk: solnedgang visningsområde parkering kan bli trangt. Gjøre en wee innsats, og et par hundre meter unna du vil ha masser av plass til deg selv å nyte champagne.

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Florida Keys - Den komplette reiseguide {UPDATED}

11. Følg Anangu skapelsesberetninger rundt bunnen av Uluru (Ayers Rock).

Ved roten av mine drømmer om Australia: National Geographic-Dokumentar om Uluru og Aboriginske kulturen som jeg hadde sett på som en gutt. Mine forventninger til denne delen av turen var farlig høyt. Heldigvis, Uluru levert, ikke bare i form av sin fysiske utseende (enda mer imponerende i det virkelige liv), men også i sin energi og psykologisk hold det trekker fra de forteller om Aboriginal Anangu skapelsesberetninger.

Som vi legger ut på turer rundt bunnen av Uluru, vår guide delte en håndfull av Anangu historier som på overflaten var om øgler, slanger og andre dyr av Outback. Hun bemerket den fysiske merker på steiner rundt oss, noe som ble tolket som tilsvarende fysiske manifestasjoner av disse historiene. Til slutt, forklarte hun hvordan urbefolkningen brukte disse historiene for å lære å overleve i de barske omgivelsene. Fra generasjon til generasjon, eldste undervist ungdom der hvor å finne vann, hvordan å jakte, som planter og dyr var farlig, og den delikate balansen som kreves mellom natur og mennesker, både for å eksistere i harmoni.

På denne måten, Uluru var i live, en slags lærer.

Merk: Selv om du kan reise uavhengig av hverandre til Uluru jeg anbefaler at du registrerer deg for en av the walking tours (f.eks., rangers kjøre gratis Mala gå turer hver morgen). Det er en verdig opplevelse å gå Uluru som noen forteller historier og gir bakgrunn til hva lokalbefolkningen holder hellig og symbolsk.

Du må også investere i et fly nettet når du først kommer. Ikke bekymre deg for å se dum i det. Selv om fluene ikke bite, de er aggressive og har en forbløffende evne til å finne de innerste delene av en ører, nese og munn.

12. Trek Walpa Gorge på Kata Tjuta.

Før mitt besøk til Uluru, jeg hadde knapt hørt av sine mindre kjente nabo Kata Tjuta, en annen hellig Anangu nettstedet. I stedet for monolittisk, Kata Tjuta ser en konvergens av flere formasjoner. Som Uluru gjør, de dominere den visuelle plass i det åpne landskapet rundt. Skapelsesberetninger også eksisterer for Kata Tjuta, men siden de er betraktet som hellig for Anangu seremonier de er ikke sa for besøkende.

I stedet, vi har bare nyte landskapet og vandre gjennom Walpa Gorge.

Merk: Hvis du ønsker å lære mer om geologi og historie om hvordan Uluru og Kata Tjuta ble dannet, besøke museet på Wintjiri Galleri i nærheten av town square.

Finn et sted å bo i Uluru.

13. Eksempel Outback enorme og roadhouse kultur mellom Uluru og Alice Springs.

Med vårt sinn fullt av bilder, fysiske og abstrakte, vi satt på en fem timers reise for å krysse en swatch av ørkenen Outback fra Uluru til sentrum av Alice Springs. Dette var vår on-the-ground smak, om enn begrenset, Australia ‘ s enorme — en funksjon som noen reisende bærer i uker eller måneder med kjøring over Northern Territory. Etter å ha brukt all denne tiden på kryss og tvers Australia opp i luften, en tur som dette er nødvendig for å begynne å forstå dette landet er enorme.

Tenk deg dette golde landskapet for tusenvis på tusenvis av kilometer med bare et par roadhouses i-mellom. Tenk deg det, også, for den Innfødte folk som en gang var den eneste som bodde her og lært hvordan de skal overleve i dette barske miljøet.

14. Kjøpe Aboriginal malerier som bidrar til frelsesarmeen community center i Alice Springs.

Som vi lærte om Aboriginske kulturen vi forstått at de fleste maleriene var ikke bare kunst å beundre, men visuelle historier utformet for å passere på undervisning. Vi var interessert i å kjøpe Aboriginal art, men vi ønsket å gjøre det på en måte som var koblet til det lokale samfunnet, og der hvor vi visste at våre penger ville ha nytte kunstnerne direkte. Det er der Waterhole Galleri på frelsesarmeen i Alice Springs kommer inn. (Ligger på 88 Hartley Street, midt imot Royal Flying Leger Museum.)

Det er lett å gå glipp av galleriet, som det er merket bare med et lite skilt utenfor. I tillegg, det kan føles litt skremmende siden den grunn også tjene som en slags suppe kjøkken og samfunn-senter for vanskeligstilte Innfødte. Hvis du fortsetter vil du finne et lite kunstgalleri i ryggen med noen vakre malerier av alle størrelser og farger. Hvert maleri er ledsaget av en hånd-skrevet historien på baksiden av sin lerret. Du kan også be om en utskrift av en biografi om kunstneren. Ikke bare er det malerier av høy kvalitet, men vi har også funnet det mer tilfredsstillende å kjøpe her enn i en tradisjonell galleri på grunn av den direkte, personlige tilknytning til samfunnet.

15. Bli inspirert av kreativ læring på Skolen i Luften, Alice Springs.

Tenk deg å ha 125 studenter (K-9. klasse) spredt ut over 1,3 millioner kvadratkilometer. Hva gjør du? Du ingeniør et klasserom og skole over eteren. Det kan høres rart ut for å besøke en skole under en av sine reiser, men de vil og infrastrukturen som kreves for studio-lært leksjoner over satellitt internett-tilkoblinger er bemerkelsesverdig. Det gjør du sette pris på hvor Australia ikke la et par tusen kilometer komme i veien, selv for skolen. For mer informasjon, sjekk ut School of the Air.

 

16. Ogle crazy farger av Lake Eyre.

I dette tilfellet, vi var rett og slett heldige med vår timing. Lake Eyre i nord-Sør-Australia fylles med vann kun i løpet av noen tiår. Men når den gjør det, det blir den største innsjøen i Australia. Sjøfugl fra tusenvis av kilometer unna, det er noe fornuft i dette (forskerne fortsatt ikke vet hvordan), og flyr det til å avle og hekker. Selv om vi ikke har et nært opp titt på denne sjøfugl dating vanvidd, vi var i stand til å se pink lake mens du flyr fra Alice Springs Melbourne. Vår pilot ble så begeistret for han våknet alle opp for å se ut av vinduet. Her er hvorfor.

See also  Reise til Bhutan: En Eksperimentell Guide for å Utforske denne Eksterne Storbritannia - Hva du trenger å vite {2021}

17. Få tapt i Melbourne ‘ s laneways, fordype deg i street art.

Når du kommer i en ny by, ens muligheter til å utforske og forstå det kan være overveldende. Snarere enn en random walk around Melbourne, bestemte vi oss for en selv-guidet street art gå tur på byen. Vi spre gange, sammen med litt utforskning av nabolag lenger unna, over et par dager. Dette ga oss en generell rute gjennom byen, forankret ved gaten veggmalerier og fabelaktig smug som fungerer som lekeplass for graffiti kunstnere. Som vi søkte opp de neste stopp på kartet (hvis kunsten ble ofte erstattet av noe nytt), ble vi fikk gledelig tapt og distrahert av andre nettsteder og kafeer langs veien.

18. Leie en sykkel og sykle langs kysten til Brighton Beach Endre Hytter.

Leie en sykkel i byen og ri langs kysten sykkel banen mot St. Kilda. Fortsett videre til Brighton Beach endre hytter bading bokser.
Pass på å stoppe langs veien i Port Melbourne for fisk og chips. Unn deg en kaffe, iskrem og en lang strekning av easy-going utsikten til kysten.

19. Drikke sterk flatskjerm hvite, spise brekkie, og nyte Melbourne ‘ s market og mat scene.

Melbourne tar sin kaffe på alvor. Gå ned noen kommersiell gate i sentrum eller ytre nabolag — og du vil være i flukt med kaffe valg. Hvis sterke kaffe er din greie, så du vil føle deg hjemme her som en dobbel espresso er standard i en flat hvit (og de fleste andre drikkevarer). Kaffe art er formidabel, også.

En annen alvorlig Melbourne institusjon: brekkie (ellers kjent som frokost til resten av oss). Gå gjennom CBD på en helg morgen om sommeren og smug overløp med kafeer, restauranter og helgebrunsj leddene tilbyr alle slags Egg Benedict, og den Australske brekkie favoritt, knust avokado på toast. Det er nok til å drive deg til å spise frokost hele dagen lang.

Anbefalt Melbourne Spise, Spise og Noshing Flekker:

Proud Mary Cafe, Collinwood: Få her tidlig som det fylles raskt opp for lunsj. Hvis du er ute noe velsmakende prøve fisk tacos med en deilig slaw og pålegg. For en søt tann, kan du ikke gå galt med ricotta varmt hvetebrød. Så utrolig rik, du vil få alvorlige problemer med å bevege seg fra setet.
Victoria Natt Marked på onsdager (November-Mars): i Løpet av sommermånedene Victoria Markedet svinger inn i en gate mat night market med hundrevis av matboder, live musikk, øl på fat, mugger med kaldt sangria og mye, mye mer. Hvis din tid i Melbourne sammenfaller, sjekk det ut.

20. Puste dypt i Punkt Addis, start-Great Ocean Road.

Great Ocean Road har blitt en populær destinasjon i Australia for god grunn. Det bare lever opp til navnet sitt.

21. Ikke vekke koalabjørner i Kennett River.

Parkere bilen på cafe i Kennett River, og går over mot trær av til venstre på siden. Se nøye i grener som du kan finne en koala eller to som sover i trær. På grunn av den dårlige kalori-og ernæringsmessige verdien av eukalyptus-blad kosthold de trenger å sove opp til 20 timer i døgnet for å riktig å fordøye maten og spare energi. Motstå trangen til å trykke på dem (som vi så noen andre turister gjør) og la dem sove — og fordøye — i fred.

 

22. Gå barbent langs stranden på Gibson Trinn.

Selv om du har vondt for å komme til de 12 Apostlene, gir oss litt tid til å stoppe på Gibson Steps like før. Ta gangvei ned til stranden og nyte en utsikt over sandstein fra nedenfor. “Romantisk” ikke engang begynne å fange følelsen og atmosfæren her.

23. Beregn hvor mange av de 12 Apostlene forblir stående.

De 12 Apostler, pinnacles som står på den vestlige enden av Great Ocean Road, er blant Australias mest kjente landemerker. Uavhengig av hvor mange bilder av de 12 Apostlene sirkulere, vil du finne deg selv ikke klarer å ta nok. Som kronen på verket for en vakker tur, har de fortsatt en overraskelse, imponere og imponere visuelt. Du vil også legge merke til Apostlene noen korte 12 (åtte i skrivende stund) på grunn av erosjon.

24. Å sette pris på hvor langt du har kommet, Australia…og rundt om i verden.

om dekker de samme, eller mange av de samme — erfaringer som er beskrevet i denne Eksperimentelle Guide
Dette er 2-ukers G Adventures National Geographic Reiser tur som vi fant i Australia som tok oss fra Sydney til Queensland til Uluru til Melbourne.

Hvis du har litt mer tid (f.eks., 3.5 uker) denne turen tar deg gjennom de fleste av de erfaringene ovenfor, men med stopp i Whitsunday-Øyene, Blue Mountains, Brisbane, Adelaide, og mer.

Anbefalt lesing for Australia

I en Solbrent Land, Bill Bryson: Hvis du ønsker å lese en bok som vil gi deg et historisk, geografisk, kulturell og sosiologisk oversikt over Australia før du besøker, er dette boken. Bryson klarer å veve disse elementene i naturlig inn i den humoristiske fortellinger om sin vei turer og opplevelser over hele landet, fra Queensland til Western Australia. Veldig godt skrevet og gir et mye av konteksten for besøkende å bedre forstå Australia.

Den Songlines, Bruce Chatwin: jeg fant denne boken fascinerende, og det hjalp meg virkelig begynner å få hodet rundt den rolle og betydning av Innfødte “songlines” og historier. Denne boken er ikke alltid den enkleste lese siden Chatwin intersperses lang svingete notater om andre nomadiske kulturer har han forsket på. Holder deg med det, skjønt, og du vil finne deg selv å verdsette den Innfødte verdensbilde og kultur mer enn du ellers ville.

Leave a comment