Vi tenker på å reise på en bærekraftig måte som en bevegelse av respektfull reisende som bor i skjæringspunktet mellom dypere reise opplevelser og omsorg for vår planet og dens folk. Dette er en reise i bevissthet og reise beslutninger som tar sikte på å respektere og beskytte lokale miljø, kultur og økonomi. Disse 20 tips for å bli en
Travel har enormt potensial. For de reisende, og tilbyr en bane til erfaring, utdanning og personlig transformasjon. For lokal samfunn, det gir et middel til økonomisk nytte og kulturell utveksling. Det er denne magiske “reise ligningen” som blant annet første inspirert oss til å slutte i jobb for veien over ti år siden, og til denne dag oppfordrer oss til å fortsette å reise, utforske, lære og dele.

Men utviklingen over reiselivsnæringen er ikke alltid rosenrødt. Over årene har vi sett vår andel av rapacious reiselivsutvikling og den kumulative effekten av tankeløse individuelle handlinger konspirert for å skade lokal kultur, økonomi og miljø.

Dessverre, overtourism dominerer overskriftene som flere og flere destinasjoner og miljøer føler de negative påvirkning og press fra høye besøkstall. Bevissthet om den “usynlige byrde” for turisme er økende.

Så hva kan en reisende gjøre? Den kyniker sier ingenting, de håpefulle si mye. Og det er der bærekraftig reise kommer i som en del av reisen.

Først, det er en prosess. Vi ønsker å tenke på det som en kjede som begynner med en kjerne verdier. Par som utvikler bevissthet og informert beslutningstaking, og du har en plattform for å iverksette tiltak. Anerkjenner din rett til å velge, stemme med føttene, utøver kraften i vesken, og setter pris på at dine handlinger — selv på de minste — har konsekvenser. Micro endringer makro forskjeller; over tid, dette gjør endringen.

“Men hva betyr alt dette tullet betyr på et personlig nivå?”spør du.

Hva betyr det i form av noen enkle grep vi kan ta på vår neste tur? Med andre ord, hva betyr det å være en god global traveler? For å justere verdier av omsorg for denne verden og dens folk med din reise beslutninger og utgifter?

Her er noen bærekraftig reise tips som adresse kulturelle, økonomiske og miljømessige hensyn som vi har plukket opp og brukt sammen våre reiser.

Menneskelige fallibility obs: Tenk på følgende når forslag — ikke harde og raske regler, men retningslinjene for å supplere egne bedre dømmekraft.

Kulturelle Ansvarlig Reisetips

1. Husk for det første at du er en gjest.

Komme med respekt for verten landet og dets folk, og vise dette ved dine handlinger og engasjement. I retur, vil du maksimere sannsynligheten for at du vil bli behandlet i slag.

2. Kle deg sømmelig.

Hvis du er i tvil, feile på siden av mer klær, mindre hud. Ikke bare kle på riktig måte hjelpe deg til å passe inn, men det reduserer også muligheten for å fornærme. Husk at dette er deres land og deres hjem, ikke ditt. Kjøp og iført en lokal klesplagg (for eksempel, en hijab eller en antrekk i lokal stil) kan hjelpe deg til å passe inn. Det kan også jumpstart et par samtaler.

3. Slipp din indre barnet.

Ikke vær redd for å vise din nysgjerrighet når du er på reise. Ikke bare kan du stille spørsmål mette din nysgjerrighet og gjøre deg i stand til å lære mer om stedet du er på besøk, men det gir en inngangsport for utveksling og samarbeid med lokale folk. Vurdere å starte med enkle, ikke-truende emner, som for eksempel mat, markeder og barn (alder, navn, etc.) og du bare kan finne en samtale som fører til familie, liv, politikk, og mer.

4. Bruk åpent kroppsspråk.

Smile, være høflig, være nådig. Disse enkle handlinger og deres ånd kan ta deg en lang vei. På smil foran, kan vi ikke argumentere falske, langbein gliser, men en ekte smil gjør et positivt førsteinntrykk, og det kan bidra til å bygge goodwill, spesielt når du ikke deler en muntlig språk. Husk at over 50% av kommunikasjonen er ikke-verbal.

5. Lære et par ord av det lokale språket, minst.

Selv om du anser deg selv som et fremmed språk tapt sak, prøv å beholde minst 4-5 viktige ord i det lokale språket som du kan bruke for hilsen folk, niceties, og høflig bestilling av mat. De tre store (hallo, vær så snill og takk) gir et godt utgangspunkt. Vi forsøker også å lære en processes ord som vil kaste folk av, pause, et smil, og start en diskusjon.

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Florida Keys - Den komplette reiseguide {UPDATED}

6. Bli klar for barns velferd og engasjere ansvarlig med lokale barn.

For flere år siden da vi reiste gjennom Øst-Afrika, ble vi konfrontert gjentatte ganger om hva den ansvarlige eller beste tingen å gjøre når det kom til spørsmål som ber om barn, skole besøk, frivillig på barnehjem, eller fotografering av lokale barn. Hva vi innså raskt at noen handlinger vi reisende (så vel som selskaper) tror er “hjelpe” faktisk kan ha utilsiktede negative konsekvenser for de samme barna. Derfor er bevisstgjøring og opplæring om barnevern i travel er så viktig.

7. Spør om tillatelse før man tar bilder av lokale folk.

Dette kan høres innlysende eller opplagt, men vi har sett så mange tilfeller der en reisende stikker kameraet i ansiktet til en person for å ta et bilde uten noen gang å engasjere seg i eller å spørre om tillatelse. Ikke være som person.

Det dehumanizes hele fotografering prosessen og skaper enda flere barrierer mellom reisende og lokale folk. I stedet, samhandle og be om tillatelse først. Hvis det er ingen felles muntlig språk og deretter bruke charades å kommunisere på som du ønsker å ta personen på bildet. Hvis du ikke snakker et felles språk forklar hvorfor du ønsker å ta bilde. For eksempel at du ikke har markedene som dette i hjemlandet eller at du ønsker å vise folk hjem om at landet.

Det kan ta litt mer tid, men portrett og folk fotografering vil mye bedre for det så vil det være en menneskelig tilkobling og minne.

Økonomisk Ansvarlig Reisetips

8. Spise lokale. Opphold lokale.

Nedlatende lokale bedrifter. Når du reiser, for å maksimere sannsynligheten for at lokale folk som nyter godt økonomisk fra ditt besøk.

Dette er ikke å si at du bør unngå virksomheter som er utenlandsk eid, men prøve å finne ut om disse bedrifter ansette lokale folk og er investert i det lokale samfunnet. Det er viktig å påpeke at noen utenlandsk eide bedrifter (særlig små) er det fordi en utlending ble forelsket i stedet og håpet å bo og bidra.

9. Ikke bruke alle pengene på ett sted.

Vurdere nedlatende et utvalg av restauranter og butikker, og for å spre den økonomiske fordelen av ditt besøk rundt om i samfunnet. En ekstra bonus med denne tilnærmingen er at det gir deg variasjon, for eksempel muligheten til å prøve ulike matvarer og til å kommunisere med forskjellige mennesker.

10. Når det kommer til suvenirer og kunsthåndverk, kan du prøve å kjøpe direkte.

Å kjøpe suvenirer direkte fra craftsperson eller fra en samarbeidende legger mer penger i hendene på håndverkeren i stedet for i hendene av mellommenn. Oppsøke håndverkeren markeder der du kan kjøpe direkte fra håndverker. Se for samarbeidende butikker som er åpen om andelen av omsetningen som går til artisten. Spesielt når det kommer til fair trade borettslag, den kvaliteten på grafikken er ofte høyere, som er feel-good-kvotient.

11. Hyppige sosiale virksomheter.

Sosiale bedrifter er bedrifter som har fokus på opplæring av personer (f.eks., gjestfrihet trening for gatebarn) for bedre framtid. Noen ganger de støtter en egen veldedighet med fortjeneste av virksomheten. Vår erfaring er at kvaliteten på maten, håndverk og tjenester er ofte over gjennomsnittet.

Forutsatt at du spørre et par spørsmål (eller lese organisasjonens litteratur), vil du vite hva som andel av inntektene kommer der. Neste gang du reiser, bør du vurdere å gjøre litt research for å se om sosiale virksomheter er på jobb hvor du er på vei. (Sørøst-Asia destinasjoner i Kambodsja, Laos og Vietnam er lastet med dem.)

12. Velg tour og homestay leverandører som er investert i samfunnet.

Homestays, community-basert reiseliv og samfunn besøk tilbyr noen av de beste muligheter til å engasjere seg med lokale og urfolk, og for bedre å forstå hvordan de lever. Still spørsmål av byrået eller av din guide om deres forhold til samfunnet du håper å besøke. Vurdere å velge programmer der operatørene er åpen om hva som andel av avgiften går direkte til familien eller samfunnet.

13. Redusere enkelt-bruk plast for å ikke forlate en sti av avfall i kjølvannet.

Jo mer vi reiser, jo mer vi ser på hvordan plast og annet avfall — vann flasker, sugerør, ta ut mat beholdere, plast bestikk, etc. – er forurense vannkilder og ødelegger miljøet i steder-store og små.

See also  11 Aller Beste Stedene I Vermont For Å Besøke - Ny Reise tips{Updated}

Mens jeg har alltid vært opptatt av plast flaske avfall og har alltid båret min egen gjenbruksflaske, det var ikke før en siste tur til Koh Rong Øya i Kambodsja som jeg skjønte det fulle omfanget av plast avfall og forurensning. Hver morgen som tidevannet ville gå ut, hauger av søppel – mye av det plast som er koblet til drikking og spising elementer – dekket stranden. Det var en visuell påminnelse om hvor alle som bruker og forbruker — plast bestikk, drikke kopper, isopor mat containere, etc. — kan til slutt ende opp i våre hav og felt, selv om vi teknisk sett kaste dem bort i søppel dunker.

Med flere og flere reisende hvert år den negative virkningen av reisende-relatert avfall er økende, spesielt i de mer avsidesliggende og sårbare miljøer. Med noen små endringer vi samlet kan redusere plastavfall fotavtrykk betraktelig — ikke bare på veien, men også hjemme. Her er flere ideer for ansvarlig reiser produkter, fra collapsable tupperware til shampoo barer, som hjelper deg med å redusere miljømessige footpring.

Her er noen anbefalinger for å redusere plastavfall når vi reiser:

Ta med din egen gjenfyllbar vannflaske med deg og fylle det med ultrafiolett (UV) renset og/eller filtrert vann. Flere og flere hoteller og restauranter har store filtrert vann kanner med gratis eller til en lav-kost refill. Vi bærer med oss en Camelbak BPA Flaske som vår standard vann flaske. Hvis du kommer til mer avsidesliggende områder, kan du vurdere å bruke noe som Steripen å drepe alle bakteriene selv (merk: dette kan ikke bli kvitt dårlig smak, så du kan få behov for å kjøpe noen rehydrering salter eller lemonade pulver for å gjøre det smaker bedre).
Ta med din egen spisepinner og kjøkkenutstyr. Ja, du kan kanskje føles litt rart å bringe ut dine egne redskaper på en gate mat stall. Men, når man legger opp mye av plast, gafler, skjeer, kniver og spisepinner som vi bruker når spise ute det er en overbevisende argument. Dette er noe som vi forsøker å få bedre om å huske og aktivt søker under våre reiser (og hjemme). Her er noen reise redskap valg i å få deg i gang.
Si nei til plast sugerør eller ta med din egen. Dette tar en bit av foresight, men å la en servitør vet at du ikke trenger et sugerør med din cocktail, øl (i mange Asiatiske land de tror kvinner foretrekker å drikke øl med sugerør), juice eller riste vil i stor grad redusere mengden av sugerør blir brukt og kastet. Vi har nylig kjøpt bambus sugerør som et alternativ, og ser frem til å prøve dette ut i vår neste tur.
Ta med din egen gjenbrukbare kopp kaffe eller te kopp. Jeg må innrømme at takeaway-kaffe er en svakhet av meg, men jeg er ikke mer klar over avfall som kommer fra denne vanen. Pakke en gjenbrukbare kaffe kopp med lokk, slik at du kan ha din koffein løs og ta det med deg på tur, buss, eller uansett hvilken aktivitet du holder på med. Litt kaffe butikker selv tilbyr en rabatt hvis du har din egen kopp med deg. Her er en starter på noen av de beste gjenbrukbare kopper kaffe ute.
Holde et stoff tote bag i lommen eller vesken. Dette reduserer behovet for plast bæreposer i dagligvarebutikker eller andre butikker, og det gir deg muligheten til å bære en masse ting som stoff er sterkere enn plast. For ikke å nevne, du ser mer elegant og lokale går nedover en gate med en morsom tote bag versus en plastpose. For matelskere der ute, sjekk ut mat-tema tote poser på tilbudet av vår venn, Jodi, fra Juridiske Nomader.
Gjenbruk Ziploc og andre plast poser for emballasje, hvis du trenger å bruke dem. La oss innse det, noen ganger å ha en plastpose som er nyttig for pakking som det fungerer som en slags vanntett container for klær og andre elementer i tilfelle regn. Dette er spesielt sant når du gjør en rekke utendørs aktiviteter eller trekking. Prøv å erstatte Ziploc eller andre plast poser med tørr sekker med forskjellige størrelser som de varer lenger og er sterkere. Men, i det minste lagre og re-bruk din pakking plastposer over og over igjen.

 

14. Respekter grensene for dyr.

Hvis du blir bedt om å holde avstand fra dyr, eller ikke å ta på dem, gi akt på forespørsel. Uønsket oppmerksomhet kan føre til stress og angst på dyr, er noen ganger resulterer i endret atferd eller enda verre, oppgivelse av reiret og unge.

See also  Små Skip Cruise-Guide for de som Leter etter Luksus - siste Travel guide {UPDATED}

Når vi var i Galapagos-Øyene vi så reisende bevisst stray godt av banen på grunn av “jeg kan gjøre hva jeg vil fordi jeg har betalt for dette!” mentalitet. Kudos til vår guide som ville ha noe av dette, og stadig gjetet dem tilbake på sporet og utdannet dem på den potensielle skade forårsaket av sine handlinger.

I tillegg, unngå aktiviteter som elefant ridning, photo shoots med tigre, svømming med delfiner i bassenger og annet dyreliv møter der dyrene holdes i fangenskap bare for turistattraksjon. For mer om bak kulissene av disse dyreliv turistattraksjoner, les denne interessante artikkelen om den mørke sannheten av wildlife tourism fra National Geographic.

15. Velger du turer og aktiviteter som har en bevaring fokus.

Det kan virke counterintuitive å tenke på at turisme og turer kan faktisk bidra til å spare og bevare dyrelivet og naturen. Men, vi har sett det i aksjon med noen imponerende og bemerkelsesverdige resultater.

For eksempel, våre siste G Adventures tur til Madagaskar var en del av deres Jane Goodall Samling fokusert på bevaring og dyreliv. Så som en del av turen vår kan vi ikke bare besøkte nasjonalparker, men vi besøkte også samfunnet parker som ble drevet av lokale landsbyer som plantet skog for å bringe tilbake den lemurs og annet dyreliv. På Anja Community park de var i stand til å øke lemurer befolkningen fra 20 til 400 på mindre enn tjue år.

16. Belønning miljøvennlig hotell og bedrifter.

Vurdere å gi preferanse til virksomheter som gjenvinner, kilde produsere lokalt og engasjere seg i en miljøvennlig utvikling.I disse dager, dette betyr at mer enn ikke å vaske håndklær og sengetøy hver dag.

Tankene også hvordan etableringen behandler og investerer i sine lokale medarbeidere. Gjør din forskning for å være sikker på at etableringen er the real deal (f.eks., se etter anerkjente bærekraftig turisme sertifiseringer), og husk at handlinger taler høyere enn ord.

17. Når det gjelder søppel, sette et godt eksempel.

Ikke bare kaste bort din egen søppel, men noen ganger, kan du vurdere å plukke opp tilfeldige biter av søppel i ellers rene områder, spesielt hvis noen rundt for å vise din gode gjerning. Du kan tenke: “Vel, dette er ikke mitt ansvar, og dette er ikke mitt land”, men vi har lagt merke til at lokale folk ta notat av hva turister gjør. Din gjerning kan faktisk begynne en samtale om søppel og miljø.

 

Vår erfaring: Når vi plukket opp plast flasker på en strand på Bay of Bengal i sørlige Bangladesh, flere Bangladesh turister tok merk og begynte å hjelpe oss, flau av hva andre hadde gjort.

18. Ikke ta hva du bør ikke. Ikke kjøpe fra andre som gjør det.

Besøk steder å sette pris på sine naturressurser og sin kultur, men vær forsiktig med hva du kan ta med deg hjem. Noen regjeringer har strenge regler på hva slags kulturelle artefakter og biter av natur besøkende kan samle inn eller kjøpe og ta ut av landet. Respekterer disse reglene, og ikke kjøpe fra folk overtre loven (f.eks., salg beskyttet skjell, skall, antikviteter, etc.).

19. Bruk offentlig transport.

Offentlig transport er ikke bare en måte å komme seg rundt, det er en opplevelse i seg selv. Vi forstår at offentlig transport i en ny by hvor du ikke kan språket kan virke litt skremmende, men vi kan ikke anbefale nok til at du vil gi den en prøve. Det er ikke bare offentlig transport en miljøvennlig måte å komme seg rundt, men du vil arbeide med og møte lokale folk og få til å observere det “virkelige liv” vekk fra turist steder og butikker.

20. Så mye som du kan, gå. Eller leie en sykkel.

Det er ikke bare gåing og sykling er miljøvennlig, men disse transportformer tilbyr også en tettere, mer engasjert forhold til steder og mennesker rundt deg. Noen av våre mest minneverdige opplevelser skje mens du går eller sykler fordi vi er i stand til å møte mennesker og se ting som vi ellers ville ha gått glipp av om vi kom til å fly med i en bil eller buss.

Leave a comment