Akselererende vekst innen turisme og trusselen om overtourism er her for å bli. Dette er våre råd om hvordan du kan reise bedre i en alder av overtourism — tips og handlinger som vil forbedre din reise opplevelser og også bidra til å redusere presset på de stedene du besøker.

Overtourism. Dette kan markere ditt første møte med begrep som beskriver hvor raskt økende turist-trafikk i populære reisemål immiserates både lokalbefolkningen og reisende, men det vil ikke være din siste.

Jeg hører ekko av overtourism mer og mer. Bare sist helg en venn fortalte oss at han aldri tilbake til Praha fordi: “Det var turist helvete!”

Jeg var sympatisk. Jeg hadde også til å smile.

“Komme ut av Gamle Byen så fort du kan” lese den bokstavelig nederste linje i vår all hast ført i pennen, tongue-in-cheek Pension Dan & Audrey, Praha Edition, en privat hjemmelaget guidebok vi plassert på vårt kjøkken bordet for dusinvis av venner og gjester som besøkte oss i Praha i løpet av de årene vi bodde der.

Den inneholdt våre hemmeligheter å nyte Praha, inkludert enkle svinger og passasjer for å unngå horder og ledsager turist schlock-show som plaget byen selv da.

Det var vår respons overtourism. Det var også mer enn 15 år siden.

→ Gå videre til 10 overtourism reisetips nå! ←
Det var en anerkjennelse — gyldig nå som det var da — som Praha kan være et herlig reisemål å oppleve som en reisende. Det er god grunn til hvorfor det er så populært. Det er vakkert, fairy-tale som, historiske, og det romantiske.

Men fordi en økende del av resten av verden som føler på samme måte, besøk kan også være skuffende, eller selv ulykkelig.

Det trenger ikke å være sånn, selv om. Du trenger bare å vite hvordan å unngå schlock og oppdage din egen erfaringsbasert perler. Tilbake da, vi oppdaget hvordan du kan gjøre dette ved å identifisere noen universelle mønstre vi så utnyttet med noen lokale tilpasninger. Å utnytte disse mønstrene gjør det mulig for en rikere opplevelse av godt slitte turist stiene, samt en mer behagelig på dem.

Så, er løsningen å overtourism at vi alle slutte å reise? Vi ber deg om å hoppe din neste ferie?

Nope. Reiser ikke kommer unna. Så la oss ha en samtale basert på at virkeligheten.

Første, den overveldende fordeler av å reise gjenstår: å bryte ned frykt og stereotypier, koble til med nye mennesker og kulturer, gleden av oppdagelse og utforskning, personlig vekst, å sprenge grenser, og bare ha det gøy.

Den økonomiske effekten av turisme til lokalsamfunn er også massivt. Som den største industrien i verden på anslagsvis 10% av det globale BNP, reiselivsnæringen kan økonomier, bedrifter og lokalsamfunn for å utvikle seg og vokse. Å frata dette ofte skjøre økosystemet av turisme inntekter kan være ødeleggende.

Det er derfor vi sier ofte: turisme er folkets virksomhet.

Du kan, imidlertid, ta valg som innretter egoistisk interesse av å maksimere din reiseopplevelse mens optimalisere din innflytelse for å overtouristed destinasjoner som føler varmen.

Hva er Overtourism?

Hvis du ønsker å navigere i en verden av overtourism, er det viktig å vite landskapet og hvordan vi kom hit.

Populære destinasjoner har eksistert siden begynnelsen av reise. Med god grunn også. Selv uten internett, ordet kom ut om engasjerende historiske severdigheter og museer, spennende byer, og hypnotiserende natur og landskap.

Forskjellen nå – og hva som er slå alarm bells — er det store volumet og akselerasjon av turister treffe veien. Og det er bare forventet å vokse. I 2017 var det 1,3 milliarder internasjonale reisende som krysser grenser. At antallet er ventet å stige til 1,8 milliarder kroner i 2030 (kilde: WTTC).

I fem år, jeg er sikker på at vi vil finne ut at vi er på vei til å slå disse anslagene.

Praha er bare ett eksempel med sine 42% økning i besøkende vekst fra 2007 til 2017 (kilde: WTTC). Andre poster for barn overtourism inkluderer populære Europeiske destinasjoner som Venezia, Barcelona, Amsterdam, Dubrovnik, og til og med på Island.

Stranden og øya destinasjoner er følelsen av det, også. Noen av strendene i Bali har erklært en søppel beredskap. Thailand og Filippinene har valgt å midlertidig stenge noen populære strendene og hele islands til reisende tidligere i år. Ideen: du har tid og plass til å rydde opp, forbedre infrastrukturen, og la miljøet en sjanse til å komme fra et stort antall besøkende og tilsvarende skade de påfører.

Dette er bare begynnelsen.

Selv fjellene er ikke sikker. Mount Everest og sin base camp er, bokstavelig talt, full av dritt. Campingplasser er stablet opp med menneskelig avfall og søppel som ikke har noen sjanse til å brytes ned i den høyden. I tillegg til å være farlige for omgivelsene, kan jeg ikke forestille meg at denne spesielle dimensjon gleder trekkere som bare brukte alle pengene for tur for livet.

Dette er et resultat av populariteten, med uforminsket styrke og ikke-administrert.

Hva er Årsakene til Overtourism?

Hvorfor er destinasjoner som besøkes til døden? Åpenbare årsaker inkluderer demokratisering av reise, tilgjengelighet på grunn av low cost airlines og online booking motorer, sosiale media-drevet FOMO (frykt for å gå glipp), konkurransedyktig pågående press for å hente den samme Instagram skudd, og voksende moduser av gruppe-og masseturismen som cruise.

Den voksende middelklassen av dukket opp markeder som Kina og India bli med i rekkene av reisende også bidra. Virkningen av at innflytelse, men har egentlig bare såvidt begynt. For eksempel, antall Kinesiske reisende er forventet å vokse fra 136.8 millioner kroner i 2016 til 400 millioner i 2030 (kilde: Der Spiegel).

See also  Reiser Australia i To Uker: En Eksperimentell Guide og Reiserute - siste Travel guide

Kombiner dette med det faktum at mange destinasjoner var uforberedt og ikke proaktivt administrere sine turisme utvikling og vekst. Veier, transport-systemer, vann og kloakk, søppel samling, og tillate ordninger for å beskytte sårbare områder i ettertid har nå virke som kloke betraktninger.

Nå, Hva Skader av Overtourism Igjen?

Avhengig av destinasjon, overtourism trykk kan inkludere miljømessige, samfunnsmessige og kulturelle nedbrytning, alt som kan tjene til å redusere kvaliteten på livet av lokalbefolkningen, fare langsiktig appell og levedyktighet av mål, eller begge deler.

Fenomenet er smertelig ironisk gitt turisme ‘ s golden løfte om økonomisk vekst og utvikling. For mye av en god ting, sier goes, fjerner noen av glans, appell og karakter som brakte turister i første omgang. Med dagens tenkning, det er en høy trafikk løp til bunnen.

Fra en reisende perspektiv, overtourism er følt når du tar turen til livs, men innser at en halv million andre mennesker hadde samme idé på samme tid. Resultatet: folkemengder, lange linjer, sløvet lokalbefolkningen, opportunister, frustrasjon, skuffelse.

Fra et lokalt perspektiv: respekt, søppel, støy, forurensning, uorganisert og ofte beruset besøkende, en ødelagt fred. Bekymringen går generelt av for mange turister (tenk: mobs vennlig besøkende) til altfor mange turister som destruktive, respektløs oppførsel (tenk: oppkast hjort-partiers) gjør dag-til-dag lever ulykkelig.

Alle som har opplevd overtourism, fra enten perspektiv eller begge, vet hvor mye det kan suge.

Det er derfor i noen steder, destination marketing (Vi trenger flere turister på alle kostnader!) har gitt til destination management (Hvordan vi kan forme flyt av våre turister?). I mellom, det er øyeblikk aldri gjort offentlig hvor tjenestemenn spørre seg selv, “Hva faen skal vi gjøre med alle disse turistene?”

På den positive siden av turisme utvikling, Reisemål Karakol, den lokale Destinasjonen Management Organization (DMO) vi gjort oppmerksom på Karakol, Kirgisistan notater som sin oppgave: “..for Å skape en sterk, levende reiselivsnæringen som gjør Karakol et bedre sted å leve for lokale folk.”

Nå er det et sted å starte!

10 Tips for Reisende å Bidra til å Bekjempe Overtourism

Vi forstår at å ta opp overtourism krever mer enn å endre reisendes atferd. Regjeringer, turisme boards, reisemål (DMOs) og det kommersielle reiselivsbransjen må også handle. Men vi reisende og forbrukere kan handle nå, på en gang i vår egoistiske interesse og til nytte for sunn destinasjoner. Din bevisste, bevisste valg som reisende om din neste tur kan positivt påvirke din egen glede og andres liv.

Våre forslag er basert på tiår med reiser rundt i verden, endeløse samtaler med vårt publikum, og vår erfaring med å jobbe med destinasjoner i reiselivsutvikling og med organisasjoner på tvers av reiselivet.

Merk: Hvis du er en sosiale medier-bruker, kan du sjekke ut vår følgesvenn artikkelen: 9 Måter å Bruke Sosiale Medier for å Bidra til å Bekjempe Overtourism

1. Velge ulike

Selv om overtourism overskrifter gjøre det virke som om hele verden var å drukne i reisende, fenomenet som i dag bare gjelder for et begrenset antall av verdens reisemål. Faktisk, en nylig WTTC og McKinsey rapport viser at rundt 70% av reisende er konsentrert i 20% av landene.

Som etterlater en hel masse av verden, inkludert anslått at 80% av land som ikke sliter fra overtourism. I land som mottar mange besøkende det er fortsatt mange sekundære byer og regioner som ennå ikke har blitt “oppdaget.”

Reisende har mange alternativer å velge mellom på hvor du skal gå på neste. Hvis du er på utkikk etter inspirasjon, her er vår liste over favoritt ukonvensjonelle reisemål og turer.

Gå din egen vei, er trygt. Og nyte det.

2. La gå av the bucket list og sjekkliste

I økende grad, reisende står overfor et valg: skal jeg besøke de mest berømte området og lider elendighet av folkemengder bare for å vise mine venner på sosiale medier “jeg var der!!”? Eller, jeg kan besøke et litt mindre kjent og mye mindre overfylt, kose meg mye mer i øyeblikket, uavhengig av om eller ikke jeg har som ikoniske bildet?

Jeg mistenker at en god del av folk reiser basert på forventninger om andre, og ikke nødvendigvis basert på deres egen glede, og heller ikke deres egen glede i øyeblikket på reise. Og de gjør det uten selv å være klar over sin oppførsel. Sosiale medier-drevet FOMO er delvis skylden for.

Reise er ikke en konkurransedyktig sport, selv om det noen ganger kan det føles sånn når du har til albuen din vei gjennom hundrevis eller tusenvis av mennesker til å se hva du ønsker å se eller å ta en uhindret bilde.
Enden på historien: det er liv etter bøtte listen. Kanskje til og med en bedre uten det.
Får vi det. Noen steder og severdigheter er virkelig ikoniske. Og du vil se dem for deg selv og å dele dem med andre. Men til hvilken pris? Ikke bare for din fornøyelse som en reisende (prøver å komme gjennom tusenvis av mennesker er ikke gøy), men også til skade gjort til selve nettstedet.

Min favoritt klassisk micro-eksempel på dette mønsteret, og forutsetningen er Mona Lisa i Louvre i Paris. Akkurat som alle klatret over hverandre for å få en middelmådig bilde av den lille Mona Lisa, jeg tok min tid i Renessansen master korridor som fører til det. Sikker på at, når publikum tynnet, jeg fikk min ser på Mona Lisa. Jeg kan knapt huske hvordan det fikk meg til å føle meg. Men jeg kan fortsatt se og føle at korridoren. Jeg husker forbauselse — ryggraden frysninger og alt — fra å være omgitt av gode gjerninger jeg hadde studert i Renessanse og Barokk Kunst slektshistorie år før.

See also  12 Beste Stedene i Kanadiske Rocky Mountains Å Besøke Den endelig reiseguide {UPDATED}

Enden på historien: det er liv etter bøtte listen. Kanskje til og med en bedre uten det.

3. Outwalk den andre turister

Hvis du ønsker å unngå turist horder, outwalk dem. Vår erfaring er de fleste turister, spesielt de i grupper som besøker populære destinasjoner, ikke vil gå den ekstra mil for dersom de fikk valget. De vil ofte ta den korteste veien eller hoppe over et syn helt hvis innebærer for mye fysisk anstrengelse.

Det er din mulighet.

For eksempel, reiste vi til Lisboa i fjor over New Year ‘ s Eve, et populært reisemål i et populært øyeblikk. Likevel, alt vi trengte å gjøre for å unnslippe folkemengdene var å slå, for å ta en avstikker – ofte opp en bakke — og gå et par kvartaler unna konsentrasjon av turist mas. Når vi gjorde det, vi vanligvis hadde gater til oss selv, sammen med noen nabolaget katter og lokalbefolkningen går til hundene sine.

Reisende ofte snakk om søker en lokal erfaring. Ta en tur og å miste publikum oppnår det. Det hjelper deg å holde deg aktiv og passform, også.

Alternativt kan du leie en sykkel og gjøre det samme.

4. Besøk i lavsesongen eller off-season

Artikler diskuterer overtourism ofte unnlater å nevne at trykket av turisthordene er verst under, eller helt eksklusivt til, høysesong. Resten av året er vanligvis en annen historie. Vurdere unngå reiser til populære destinasjoner i høysesongen og på helligdager.

Vurdere Venezia, en overtourism plakaten barnet. I sommer, det blir vasket med turister. Imidlertid, en art journalist venn som besøkte det nylig i November, januar, selv Mars, rapporterer om en relativt hyggelig og rolig off-season. Tenk deg Piazza San Marco det meste til deg selv.

I Tallinn, Estland, vi talte på en konferanse i slutten av Mars. Selv om det var litt kjølig på denne tiden av året, vi likte å være i stand til å gå gjennom sin middelalderske gamlebyen og ha plukke av sin overraskende utmerket restaurant scene ganske mye til oss selv. Dette er en langt gråte fra pinballing massene i løpet av sommermånedene, inkludert leagues av cruise-passasjerer disgorged fra skip i dokk for dagen.

Feel-good-bonus på off-season og skulder sesongen reise: din turisme dollar tillate lokale bedrifter til å jevne sin inntekt og sysselsetting gjennom året.

5. Vurdere å besøke videregående byer og regioner

Vi forstår trekningen av store byer og populære områder. Men, som du vurdere dine valg og utføre din ferie forskning, utvide vise litt.

Vurdere mindre kjente, mindre eller sekundær byer og regioner i eller i nærheten av destinasjonen du har i tankene. Disse kan tilby deg en lignende opplevelse for stort telt reisemål, men med færre folkemengder og til en lavere kostnad.

For eksempel, Toscana vanligvis stjeler mye av rampelyset i Italia — og med god grunn, vi innrømme. Imidlertid mindre kjent Puglia i Italia i sør har også historiske byer, vakre kyst-og jordbruks-landskap, og fantastisk mat. Og med mye færre folk, også. Og hvis Puglia er fortsatt altfor opptatt for deg, bør du vurdere nærheten Basilicata eller Calabria.

Og hvis du virkelig har du ditt hjerte satt på Toscana, vurdere den Toskanske sub-region av Maremma at ingen egentlig vet noe om, men har noen utrolig vakre hill byer som Pitigliano, Sorano og Manciano.

6. Grenen ut i nabolag

La oss gå tilbake til Praha eksempel på begynnelsen av artikkelen, hvor vår venn finnes det en “turist helvete.”Våge like utenfor Gamlebyen kjerne, og du vil finne skjønnhet og lokal erfaring, par excellence, inkludert alle Art Nouveau-og begynnelsen av århundre arkitektur som Praha er godt kjent. Det, vil du vanligvis finne mer lokalbefolkningen enn reisende på kafeer og restauranter.
Hvordan kan jeg få en lokal erfaring? Vårt svar: ikke oppfører seg som den gjennomsnittlige turist.
Samme gjelder for våre vedtatt hjem, Berlin. Når vi tilbringer tid i vårt nabolag, finner vi det vanskelig å fordøye statistikken at fra 2006 til 2016, byens turisme trafikken doblet fra 15 til over 30 millioner besøkende i året. Når vi tilbringer tid i nærheten av konsentrasjonen av historiske steder, føler vi popularitet.

Men Berlin er en heidundrende 345 sq. miles, og enkel offentlig transport gjør Berlin mangfold av alternative nabolag, lokal erfaring, og living history lett tilgjengelig.

Mange spør: “Hvordan kan jeg få en lokal erfaring?”Vårt svar: “ikke oppfører seg som den gjennomsnittlige turist.”

7. Ta en tur med en sosial virksomhet eller velforeningen

Vi har allerede sølt mye blekk synge lovsanger av sosiale virksomheter i å reise. Opplevelsene de tilbyr kan samtidig forbedre din glede som en reisende akkurat som de bidrar til trivsel i lokalsamfunnet. På fellesskap turer, vil du ofte gå lenger enn å se på et nettsted, og finne deg selv å engasjere seg i diskusjoner om socioeconomics, kultur og dagligliv.

Ikke bare vil et sosialt vanligvis tilbyr en unik vinkel på hva du ser, men guidene jobber de erfaringer kan vanligvis gi nyttig, lokale og utradisjonelt anbefalinger for resten av ditt besøk. Deres forslag er de du ikke noe annet å finne på Topp 10-lister.

Vi har også funnet at street art gå turer (f.eks., Bogota, Lisboa, Berlin) er en flott måte å utforske en by med et annet øye og uvanlig vinkel, noen ganger tar du til nabolag eller på gata der du ellers ikke ville tenke på å besøke. I tillegg, mange av organisasjonene ledende disse turene donere en del av sine inntekter til å støtte lokale kunstnere og ungdom opplæring eller annen form for virksomhet i forbindelse med art.

See also  12 Aller Beste Stedene I Wiltshire Å Besøke - Ny Reise tips{UPDATED}

8. Trå lett på og rydd opp etter deg

Det er en skam selv har til å være med på listen. Og det riktignok høres altfor preachy. Og folk som trenger å høre det mest sannsynlig ikke bryr seg om vårt etos. Men jeg bare må si det.

Jeg får det: du har betalt for din ferie, og din glede får første prioritet. Men, trenger du ikke å være alene.

Til tross for reiser og henstillinger fra talsmenn som oss, reise bedrifter og destinasjoner, reisende insisterer på å forlate en sti av søppel i sin wake – alt fra søppel kastet på bakken, til strødd enkelt-bruke plastflasker til knuste ølflasker.

Og det er ikke bare byer. Vi har vært vitne til denne åpenbar tilsidesettelse langs Huayhuash Trek i Peru tidligere i år. I midten av eksterne betagende landskap og naturlige skjønnhet, trekkers – som har gjort den lange innsats for å få det, og som burde vet og oppføre seg bedre — så det passende å kaste sine tin maten i bokser og godteri wrappers på campingplasser og for miles langs stier.

Hvorfor besøke et sted for sin skjønnhet, bare for å forkaste det?

Vi forstår søppel containere er noen ganger vanskelig å finne. Men gjør de små innsats. Bære søppel i din lomme eller veske, helt til du finner et riktig papirkurven er ikke så vanskelig, er det?

 

9. Bruk hensyn til å forsterke din følelse av plass

Forsterke opplevelsen av sted ved å forstå at mennesker som bor på stedene du besøker.

Som reisende, vi er alle gjester. Om ikke annet, reise lærer oss at vi må først ha respekt av våre verter, som er av de menneskene som bor på de stedene vi besøker. Og så henseende burde omfatte kultur, miljø og samfunn.

Tenker og oppfører seg på denne måten, er ikke så null-sum som det høres ut. Hør meg ut.

Når vi gjør dette, vil vi ikke legg et vått teppe over våre uhemmet glede. Heller, bare så vi er følsomme for og respekt for en kultur og dens folk, vi mater vår oppfatning og opplevelse av stedet. Og, tross alt, er ikke det en av grunnene til at vi reiste alle de km til et annet sted? Og hva er mer avgjørende for en følelse av sted enn uforstyrret livene til de menneskene som bor der?

Dette betyr også gjøre en innsats for å forstå kulturelle normer, herunder hensiktsmessig påkledning og adferd, og respektere dem. Spør en lokal for råd hvis du er usikker på grensene. Dette går to ganger over for hellig åndelig nettsteder, spesielt fromme eller religiøse destinasjoner.

For eksempel, en venn som nå bor i Barcelona forteller oss reisende traipsing gjennom byens Gotiske Bydel i streng bikini. Bikinier har sin plass, men her? Virkelig? Og jeg lurer på, ville de gjøre dette hjemme? (Og selv om svaret er ja, hva arbeidet har et skritt tilbake fra din egen atferd ta?)

Samme gjelder for støy. Lokalbefolkningen er ikke på ferie. De trenger å våkne opp hver morgen tidlig for å gå på jobb, selv om du insisterer på å bli kastet, og blir høyt og ubehagelige i gaten.

10. Forskning din leilighet å være sikker på at det er lovlig

Selv om Airbnb og lignende apartment rental services tilbyr reisende et flott alternativ for å leie en leilighet, noen ganger dette kommer til en kostnad til lokale folk.

Som turisme tok av i enkelte byer (f.eks., Barcelona, Berlin, Reykjavik, Paris, New York, etc.), leilighet eiere fjernet utleieenheter fra det lokale markedet og i stedet leie bare for turister, så dette har gjort mer penger. Denne praksisen resulterte i redusert tilbud av leiligheter tilgjengelig for lokalbefolkningen. I sin tur, lokalbefolkningen så deres leieprisene stiger, noen raske grad det ikke lenger blir i stand til å ha råd til å bo der. Vi så at dette skjer i Berlin for et par år siden, til den lokale regjeringen gikk inn for å regulere og skatt aktivitet for å justere med kommersielle serveringsbransjen.

Deling økonomi er alle raseri. Sine fordeler til reisende kan være mange. Men til hvilken pris til lokalbefolkningen? Når vi gjør våre valg (f.eks., overnatting) og engasjere seg i deling av økonomi, bør du vurdere til hvilken pris og på sine skuldre disse nye økonomien skift falle.

Før du bestiller at leiligheten på din neste tur, gjøre litt research for å finne ut om det er lovlig. Dette vil også beskytte deg i tilfelle av et raid. For eksempel, Barcelona har satt opp en nettside for å hjelpe deg å sjekke om den leilighet du ønsker å leie er lovlig eller ikke.

Overtourism, Fremtiden

Ingen har crystal ball når det gjelder fremtiden for turisme og for fremtiden av verdens mest populære destinasjoner.

Men hvis vi bryr oss, er det opp til oss. En reisende på en gang, ett valg på en gang, gjør vi reiser beslutninger som påvirker våre opplevelser, mennesker og steder vi besøker, og til slutt fremtiden av det hele.

Hvis du ikke bryr deg, ta din hard hat. Eller kanskje holde seg hjemme.

Leave a comment