I jakten på den ikoniske, noen ganger kan vi miste folk. Så vi må komme tilbake. Her er noen tanker om de ofte oversett betydningen av folk å reise, og forbindelsen mellom reisendes erfaringer, sine utgifter beslutninger og innflytelse på de samfunnene de besøker.

Så mye blekk som er sølt, forståelig nok så, på det økonomiske aspektet av reiser — hvor mye vi bruker vs. verdien får vi – nesten til det punktet av commoditizing hver dimensjon av ens reise erfaring.

En bit er ofte mangler i denne diskusjonen, men: folk. Hvor passer de gjør i? Hvordan gjør vi verdsetter våre interaksjoner med dem? Og til slutt, hvordan kan vi innrette vår tilnærming og reise utgifter beslutninger med en positiv innvirkning på samfunnene vi besøk?

Før vi takle disse spørsmålene, en historie fra Burma.

For noen år siden, under et besøk til Myanmar (en.k.a., Burma) like etter Safran Opprøret, vi stoppet av på Bagan, en turist område kjent for sine Buddhistiske tempelet-fylt vanlig. Vi tok en natt spasertur ned byens viktigste restaurant street på jakt etter middag. På den tiden, Bagan var en ghost town — lite trafikk, bare lagre for et par servitører fresing om, passerer tid. Lys flickered på og av med rolling blackouts å understreke øyeblikket.

 

Vi valgte en restaurant, satte meg ned og slo opp en samtale med eieren, som vi bemerket i den tomme gaten. Han fortalte oss at turist-tall at det året hadde gått ned nesten 80-90% fra året før på grunn av bekymringer om nye demonstrasjoner. Da han tenkte på sin egen situasjon, og legg merke til hvordan økonomien tvang ham til å lukke en annen av sine restauranter og la ansatte gå.

See also  Georgia Reise: En nybegynners Guide - siste Travel guide{UPDATED}

Midt i stillheten og strenger på ferie lys som gjorde en mer festlig tid, fortsatte han: “Fra det familiedrevne guesthouse til mannen leie sykler nedover gaten, til restaurant eier til kunstneren å selge sand malerier — du vet, turisme er folkets virksomhet.”

Ja, turisme er folkets virksomhet. Tenk på det.

På den tiden, vi forstått restaurant eier ‘ s point på et økonomisk nivå. Når turisme lider, så vet alle vanlige folk – og uforholdsmessig så — som eier og ansatte i bedrifter som betjener turister.

Men det er noe mer til uttalelse. Det ligger i svaret på dette spørsmålet: Hvor ville turisme og reiseliv være uten mennesker?

De er de som får oss til det. De veileder oss, gi oss mat, huset oss, kommuniserer med oss og lære oss noe underveis.

På denne måten, også, turisme er folkets virksomhet.

Merk: I September har vi snakket i to bærekraftig og økoturisme konferanser (ESTC og GSTC). Tidligere i år har vi snakket på G Adventures ” Fremtiden for Turisme på sammenhengen mellom reise, teknologi, menneskeheten og bærekraftig turisme. Våre egne ord og reaksjonen av konferanse-goers, understreket jording kraft i vår tilnærming til reise og fokus for vårt arbeid innen reiselivsnæringen: mennesker.

Dette er første del i en serie, Viktigheten av Mennesker på Reise, den andre delen vil fokusere på sammenhengen mellom hvor reisende kan samordne sine innkjøp med sine verdier, og har en innvirkning på lokalsamfunnet.

Men vent. Er ikke reise om vakre landskap?

Ofte ja, men det er ikke hele historien. De fleste av oss kan innrømme å dagdrømmer om en reise i form av fantastisk landskap, templer og kirker, alle leveres med servering av deilig mat og kanskje til og med et snev av velvære. Bildet perfekt ferie photo strip.

See also  10 Beste Tingene Å Gjøre I Everglades I Florida Den komplette reiseguide {UPDATED}

 

Men ta et skritt tilbake for et øyeblikk og tenke på de erfaringer som er mest verdifulle, historiene vi kommer sannsynligvis til å huske når turen er lang over. Det er disse erfaringene som involverer mennesker vi møtte på veien – kanskje den gravide usbekiske kvinne som ga oss sin lunsj, Tsjekkerne som viste oss en lokal pub som guidebøker aldri visste om, tadsjikisk markedet leverandør som ga oss en smak av sin vannmelon, eller den Argentinske taxi sjåfør som dro oss inn på en bar for å danse hele natten – at vi fortelle om og om igjen, som øver en følelsesmessig napp på oss.

 

Det er enkelt, er det ikke det, til å fokusere på målet? Men selv når vi setter pris på turen er det, risikerer vi å gå glipp stort takeaway – den menneskelige takeaway — akkurat som vi krysse et annet element av ” ol bøtte listen.

Søker den Menneskelige Dimensjon av Reise

Når vi blir spurt om hvordan vi møter og kontakt med lokale folk overalt hvor vi reiser, vi innrømmer å ha ingen magi svar. Retningen er ganske enkel, men forstår at det er folk — å engasjere mennesker — alle rundt deg, mange av dem er bare så nysgjerrig om deg som du er om dem.

 

Én ting som alltid vil forbli tro mot alle som leser denne artikkelen: du er et menneske.

“Master av de åpenbare,” du spotter. Kanskje, men dette grunnleggende forståelse steder du ett skritt nærmere til å gjenkjenne menneskelige egenskaper vi dele med folk som kan se veldig forskjellige fra oss på overflaten. Gå dypere, selv i enkle samtaler, og du bare kan finne ut at de har historier også, og livserfaringer påfallende lik din.

See also  12 Aller Beste Ting Å Gjøre I San Antonio, Texas - Ny Reise tips{UPDATED}

Koble med mennesker, mens det å reise er ikke om å krysse et element av listen din som leser “snakk med en lokal i dag.”Det handler om å lære av andre og å dele av deg selv. Dette kan være ubehagelig i det første; å gå utenfor din komfortsone og stiller spørsmål ved hardpakket forutsetninger som ofte er. Men dette er krysset av reise ved krysset av personlig vekst.

Her er gni, skjønt. Mange av disse forbindelsene dukke opp uforutsette og unscripted. De oppstår spontant. Det handler ikke om å planlegge tid til din reise tidsplan for å “møte folk”, men om availing selv av muligheter bare ved hint om at de kan finnes.

Si hva? Så hvordan gjør jeg det?

Noen ganger er det så enkelt som å si “hei” eller å spørre et enkelt spørsmål — “Hva er dette?””Hvordan spiser du dette?””Hva er det lokale ordet for dette?”— å bryte ned den første barrieren. Ekte nysgjerrighet og respekt vil trolig bidra til å ta det fra der.

Kanskje det kan føre til en spontan fest i et marked i Georgia, engelsk språkkurs med Japansk skole barn i Kyoto, dele en Hookah rør med en gruppe kvinner i Iran, eller blir invitert til en Kambodsjanske Buddhistisk bryllup velsignelse seremoni.

 

Vi åpner oss selv for folk, for vår egen menneskelighet, og mulighetene er utenfor vår egen fantasi.

Livet er en menneskelig øvelse. Så, også, er på reise.

Leave a comment